-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
Ha mind a két felét meg tudod fordítani, akkor szerintem jó lehet - más kérdés, hogy mennyire zavaró az ennyire közel lévő stick és throttle (sosem láttam jobbnak, mint ha csak simán a joystick talpazatán lenne).
Bal/kétkezes joystick nem sok van, talán ezek voltak, de már csak inkább használtan fellelhetők:
- Logitech Attack 3 (esetleg még kis kompromisszummal a 3D)
- Saitek Cyborg v1
- Saitek Cyborg Evo Force (támasz leszerelhető)Némi kényelmi kompromisszummal még talán a Saitek X52 is szóba jöhet.
Jóval drágább HOTAS megoldásoknál fellelhető utángyártott balkezes megoldás is: [link]
De amúgy biztosan kell a bal oldali stick?
Egyrészt az Airbusban is van mindkét oldalt - más kérdés, hogy alapból a kapitány székében van a kameranézet, és szerintem kb mindenki így is használja (én is - de pl valódi szimulátorban meg pont a megszokás miatt a jobboldali ülést preferálom).
Másrészt szerintem ha nincs mellette más panel panel (pl egy overhead), akkor élmény szempontjából teljesen mindegy.
-
Korcsii
őstag
Két variációt tudnék elképzelni erre Airbus-on:
- úgy érzékeli, hogy feltoltad a tolóerőszabályozó kart kattanásig (Climb)
- átesés közeli sebességig lassulsz - ez utóbbinál TOGA-ra vált, legalábbis aktív az autothrust mellett (hogy most manuál módban is bekapcsol-e a védekezési mechanizmus, azt passzolom)cintula187: Ekkora eltérést simán adhat a magnetic/normal mód, de az is lehet, hogy a szél kavar be. Egy screenshot leehet segítene.
Nekem meg most 747-esen jött elő olyan (vagy 500 óra repülés után), hogy az összes reptéren kb 10-20 fokos elérés van az ILS szaggatott középvonala és az FMC által rajzol megközelítési útvonal(pontok) között. Pedig minden beállítás a régi, és a repterek is rendben vannak - pl. LHS LHBP-n is ezt csinálja már.
[ Szerkesztve ]
-
LWhite
tag
Ahová települt az FSX-SE (ez ott lesz, ahová a steamnek megadtad, hogy telepítse a programokat) abban a mappában hozz létre egy Modules mappát és oda telepítsd az FSUIPC-t. Ha oda nem engedi, de máshová igen, akkor onnan csak másold be ugyanebbe a mappába (persze a dll.xml fájlban benne kell lenni az FSUIPC bejegyzésnek).
Simconnect fájlok:
FSX-SE\SDK\Core Utilities Kit\SimConnect SDK\LegacyInterfaces\FSX-RTM\SimConnect.msiIlletve van még kettő az FSX-SP1 és az FSX-XPACK mappákban (FSX-RTM helyett ez legyen).
Remélem így érthető volt és sikerül felrakni mindent!
-
LWhite
tag
Szia! Én nem vettem észre, hogy kellett volna FSUIPC hozzá.
Ha mégis telepíted és nem jó helyre teszi, akkor ahová települt, onnan másold be a tartalmát a FSX mappa/Modules mappájába. Ha nincs ilyen mappa, akkor hozd létre az FSX gyökerébe.
(remélem jól emlékszem, most nincs itt előttem)
Ja és a SimConnect-eket érdemes feltelepíteni, ezeket megtalálod az FSX-SE egyik mappájában (kereséssel kidob talán hármat is).[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest