Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
Szerintem ezt érdemes lenne tovább eszkalálni. A svéd genderkutatókat be kellene vonni minél hamarabb....
Kisebb vita robbant ki Amerikában arról, hogy gendersemleges-e az ámen, vagy kell egy áwomen is
-
zetor2000
őstag
Egyszer beszéltem egy technikai dolgokat áruló / építő cégvezető feleségével, nekik van egy leonbergijük... Az a nagyon nem kicsi. Azt mondta, 3 évesen vették a házzal, de összebarátkoztak valahogy, most a csaj a góré a kutyánál. Postást nem eszik, csak néha kiteszi a fejét a kerítés fölött, és megnézi a postást.
Amúgy meg nagy családbarát kutya az ilyen. Gyerekek - a sajátok - azt mondják, hogy lóghatnak rajta, nem eszi meg, max képen nyalja őket. De amikor vedlik, akkor azt nem nagyon szeretik -
npera
addikt
válasz
cyberde #87285 üzenetére
Nekünk volt egy ilyesmi. Boxer-amstaff keverék. Kidobták a törökbálinti elágazásnál (ott nagyon sok kutyát dobnak ki sajnos), aztán asszony befogadta. Utána pedig felneveltük. Közvetlenül utána elnyomta egy kisbusz, amikor asszony volt vele kint, aztán kellett műteni és rehabilitálni. Elég sok meló volt vele, de a kutya nagyon hálás volt, hogy befogadtuk. Elképesztő erő volt a kutyában, de szépen megtanítottuk sétálni és utána kezes volt. Mentem vele nagyon sokat a falu körül, naponta 3-4x vittem sétálni.
Barátságos állat volt, a szomszéd lovarda tulaja is megkedvelte, így átvették tőlünk amikor kijöttünk Svédországba. Ott teljesít szolgálatot jelenleg.
-
npera
addikt
Nova, ez ma jól esett.
A család a közeli játszótéren pörgött arcon, én addig a tök üres focipályán kirepültem 4 akksit.
Egyszer konkrétan RX loss is volt, tehát ténylegesen esett a quad, de mivel 60 gramm és műfű felett repültem, így simán ment tovább.
Utána igazítottam a rádió antennáján, hogy felfelé álljon és többnyire benne legyek a tóruszban. Ettől függetlenül meglepően közel voltam magamhoz, amikor elment a jel, lehet van valami antenna a közelben (5G!!!!
)
Vicces módon a muzsika pont olyan hosszú, mint amilyen hosszúra a videót vágtam, this was meant to be....
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #87288 üzenetére
Ha értenék hozzá, talán 3DSMax / Maya / Archicad / AutoCad, vagy valami ezekhez hasonló.
A 3DS/Maya tud mindenféle csilivili dolgot, persze lehet, hogy nem ez az ideális rá, de ezek mellé lehet valami CAD, ami képes rendes látványtervet generálni valami építészeti rajzból.Ezek alapján a Unity engine asszem képes bejárható "dungeon"-t generálni, valami olyan helyszínt, amit mint egy 3D játékban.
-
-NoVa-
addikt
Idén eddig elromlott dolgok listája:
- Grillsüttő (kigyulladt)
- Beépített sütő (nem fűt)
- Honda Jazz CVT (Lelazult valami? Nagy gázra ugrál, old a kuplung, csekkengine beálltÉs még csak 5.-e van.
[ Szerkesztve ]
-
A. Crowley
tag
Ha egy bemutatósátor látványtervét kéne elkészíteni, milyen szoftvert használnátok?
Mondjuk valami olyan, mint egy csodák palotája, csak kicsiben. -
Jahno
veterán
válasz
cyberde #87285 üzenetére
Ha én ezt előbb tudom. Júzernél felélesztettem egy Dune lejátszót. Alig 20+ezer, rendes Netflix kliens, hálózat, kész. Igaz látszik melyik modult mikyen más banda csinálta, mert hol van vissza nyíl és hol a menü a vissza gomb, meg kicsit érdekes az egész logikája. Hozzáadtam a szervert és nyalja a filmeket...
-
cyberde
tag
"...ameddig úgy hívják, hogy amstaff. Minden más csak bohóckodás... "
Szépek ezek a gladiátorkutyák, viszont nemcsak városi környezetben hanem még vidéken is gyakorlatilag csak házikedvencként működnek, de legalább ha elhanyagolják őket még a saját gazdájukra is veszélyesek lehetnek.
Nem véletlen, hogy sem vadászatra, sem pásztorkutyának, sem keresőkutyának, sem segítő kutyának, sem semmiféle értelmezhető munkavégzésre nem használnak pit-eket. (igazából nem is alkalmasak semmire. Kivétel az illegál kutyaviadalok)
-
npera
addikt
Nova és más igényes zenéket kedvelők ( he!
)
Corpo-Mente - Arsalein [Live at Improve Tone Studios, 2015]
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD #87269 üzenetére
A másik, hogy azért valszeg a kutya teljes élete során a gyerekek azok gyerekek maradnak, emiatt fontos ilyen kicsit gyerekeknél, hogy gyerek és családcentrikus legyen a kutya.
Nálunk a kicsi ő inkább távolságot tart a gyerekektől, a nagy simán eljátszik velük rendkívüli módon óvatos velük. Tényleg elképesztő. Amikor a második gyerekhez jött először apám és felvette, akkor a kutya rögtön odarohant apám lábához és pici morgással jelezte, hogy lesz szíves vigyázni a babára. Rászóltam, hogy elég és nincs baj, azóta soha nem érezte, hogy oda kéne mennie apámat figyelmeztetni. Ha védőnő van itt akkor bejön, megszagolja, majd leszarja. Amint a védőnő elkezdi a gyereket nézegetni azonnal a kutya is otterem és figyeli, hogy nehogy bármit is ártson neki.
Az meg külön cuki, amikor a mittudomén féléves kisbaba háton fekszik a földön a kutya meg föléhajol és bökdösi a gyereket az orrával, az meg kacag rajta és paskolja az orrát vagy csapkodja a pofáját. -
blueboi69
őstag
Leginkább szaglás stimulálásával. Pl jutalomfalat vagy akár egy szem táp keresésével is. Feladatokkal. Munkakutya, imád "dolgozni". Leül, fekszik, ottmarad adott ideig. Ezek közben koncentrál, figyel, ez is meríti. A kicsit az a vizes földre nem ül le, sőt itthon hiába van padlófűtés a járólapra sem hajlandó letenni a seggét inkább elhátrál a szőnyegig és ott teszi le
A nagy az meg a legnagyobb lóhugyos sárban is leül, lefekszik. Vagy cipőkre, csizmákra, nem zavarja semmi. Ha munka van akkor munka van.
Vele jártam kutyasuliban is, elég könnyedén vette.Plusz vannak pl logikai játékok is kutyáknak. Mind jutalomfalat és szaglás alapúak. Ha szagolnia kell, akkor azt a sok illatot agyilag fel kell dolgoznia ez fárasztja.
Pl felveszek a földről és eldobom a susnyásba megtalálja. Ha 5percbe is kerül akkor 5percig szaglássza és megtalálja pontosan azt a sokszáz másik között, mert azzal, hogy megfogtam annyi illatanyag került rá, amiről tudja, hogy az az enyém. Na ez tudja lefárasztani plusz a feladatok tömkelege amiket ki lehet találni neki. Ez csak nagyon az alap amiket mondtam. De pl fekszik-marad időhúzással lehet ezt növelni. Pl vizsgán le kell fektetni/ültetni elengedni a pórázt és elindulni előre 5-10métert, majd ott megfordulni, várni, visszamenni hozzá, és mindezalatt a kutya nem mozdulhat el. Ez nagyon nem természetes nekik, mert azonnal rohannának a gazdijukhoz, pláne amikor pl visszaér hozzájuk és akkor fekvésből sem ülhet fel. Ez koncentrálást igényel, agymunkát, odafigyelést ->fárasztó. -
-
npera
addikt
Ja, jönnek a rádiók. Ma feldobta a Postnord app, hogy megjelent a rendszerükben a Motorola T42 4-pack trackingje. Vélhetően ez is egy olyan skandináv vegyesfelvágott cég, ami valahonnan Dániából küldi a cuccokat és van svéd domain holnapjuk is. Az a vicc, hogy a helyi mobilfizetős Klarna rendszerbe is integrálva vannak, így a szállítási határidőt leszámítva ugyanolyan, mintha innen jönne interurbán.
-
Jahno
veterán
Kicsapod a többi közé játszódni, vagy elég pár kilométert kerülni ahol minden méteren meg kell szagolni egy valamit. Ja igen, talán Border collie volt még egyszer velünk, amit szerintem nem lehet lemeríteni. Lassan már nem csak az autókhoz értek, hanem ehhez is
Hétvégén a "sajátjaink" elég hamar lefáradtak, de folyamatosan rohángáltak és ugráltak, mint ha muszáj lenne. Zsebcirkálós csivava az ilyen. Találkoztam egy erősebb, mint okos döggel az mókás volt, mert pont egy ilyen lehetetlen fadarab volt az ízlése, kirángatta a legsűrűbb gazból és minden áron magával akarta vinni. Se nem egyenes, sem fogása, sem semmi... Gazdáját ahogy láttam ez nem fárasztotta, csak vonogatta a vállát, oszt jóvanhülye:
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #87265 üzenetére
Köszi, amúgy kb ez a lista nekem is.
Egyelőre nézegetek, odébb van még, először legyen kész a ház, meg tervben van még 1 gyerek, lehet azt is megvárnám hogy ő is meglegyen 0.5-1 éves.
qnadam: afgán agár nagyon tetszik, de a szőrének karbantartását nem akarnám bevállalni.
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam #87266 üzenetére
1csillag gondolom nem azt jelenti, hogy ott elpusztul azonnal
Nem védeni akarom az oldalt, mert nyilván nem szentírás, de azért azt sejted te is biztosan, hogy adott fajtán belül ezek a kutyák nem pontosan azonosan, mindegyiknek van saját személyisége és jellemvonásai.
A miénkre is azt írják szinte mindenhol, hogy munkakutya, kell neki napi 60perc mozgás. Ehhez képest hetente 2x kap ennyi mozgást és kutyabaja
Mondjuk ha nincs lemozgatva és úgy itthonhagyjuk, akkor tutira szétszed valamit. Nála fontos, hogy nem csak lefuttatni kell, hanem szellemileg is lefárasztani, mert ha nem fárad le és egyedül marad akkor talál magának elfoglaltságot. -
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD #87250 üzenetére
"Átmenet számomra nem elfogadható. Vagy bent van és tiszta, nem hullik a szőre. Vagy kinti."
Ezzel én is így voltam/vagyok. Asszonnyal együtt csatolmányként jött a Havanese kutyája, de ő szigorúan benti. Jahno látta is. Szeretnivaló bújós jószág, viszont nem túl okos. Oké, a mienk tud pár dolgot, de ez nagyon sok munkának köszönhető (nem az én munkám) és még így is messze elmarad a másiktól.
A másik már sajátom én is mindennek IS utánaolvastam.
Ajánlom ezt az oldalt itt sok fajta és pontos és részletes leírással:
https://www.amarqt.com/magazin/fajtak/Alapvetően vannak ilyen "milyen kutya illik hozzád" kezdetű kvízek. Azok is segítenek, nyilván többnek az eredményéből kell metszetet keresni.
Nálunk szempont volt a
1. szőrhullatás
2. gyerek-családbarát legyen
3. ne legyen a legkisebb méretű szobacirkáló, hanem inkább közepes, de ne is 50kg
4. intelligens legyen (a többihez képest)Az, hogy lustább vagy mozgékonyabb az már mindegy volt. Mi alapvetően keveset sportolunk, de ehhez képest egy aktív munkakutyát vettünk. Ha megvan a mozgása akkor egész nap fekszik és felveszi a család ritmusát. Pl a mikor a gyerekek alszanak, akkor ők is.
Voltunk pár kutyakiállításon is (Fehova szokott lenni február környékén).
És végül így esett a választás egy hullámosszűrő portugál vizikutyára. (a fenti oldalon a képek nem túl pontosak, mivel nyírós kutya, olyan fazonra nyírod amilyen tetszik, érdemes gugliban rákeresni hogy tud kinézni hosszú vagy rövid szőrrel)
Ha te is ide jutsz, akkor tudok tutkó tenyésztőt ajánlani, természetesen azt akitől a miénk van és akitől vennék még és akit nyugodtan ajánlani bárkinek.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
-
cyberde
tag
válasz
WiZARD #87250 üzenetére
1. Minden kutyának hullik a szőre. Sőt! Minden nőnek is hullik a szőre!
Az a nem mindegy, hogy tavasszal és ősszel bundát vált, vagy egész évben folyamatos, állandó a szőrváltás.2. Vagy lakásban tartott kutyád van, vagy katalógus lakásod.
Én egy pár nagytestű (német juhász, rotweiller, nápolyi masztiff) fajta után jutottam el egy kistestű kutyához. Egy exceltáblás paraméterszűrés dobta a mostanit és nem bántam meg. :wub:
-
-NoVa-
addikt
Tizenpár év alatt még nem kellett agámaszőrt pucolnom, és az ugatása sem zavaró.
-
FőDudu
veterán
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #87241 üzenetére
Mostanában csomót gondolkozok a kutya témán. Alapvetően szeretnék, de a milyet ami nehéz kérdés.
Gyerekkoromban volt a kertben belga juhász (tervueren), aki sose jöhetett be a házba, kertben elvolt, napi 1x elvitte fater sétálni, most meg (10 éve) anyáméknak van yorkie-ja, így mind a két véglet ismert.Átmenet számomra nem elfogadható. Vagy bent van és tiszta, nem hullik a szőre. Vagy kinti.
Kerti kutya egyszerűbb, hajszállal kevesebb törődéssel is megvan (legalábbis nem kell menetrendszerűen kivinni/kiengedni wc-re napi 3-4x) viszont kicsit távolabbi, kevésbé van a családdal, ha elutazunk akkor az elhelyezése vagy magunkkal vitele nehezebb/korlátozottabb.
Yorkie-nál picit nagyobb kutya kellene. Egyelőre inkább benti kutyában gondolkozok, de szigorúan csak olyan jöhet szóba, aminek nem hullik a szőre.(asszony nincs annyira oda az 5letért, de majd megszereti
)
[ Szerkesztve ]
-
cyberde
tag
-
Sipi-
őstag
-
blueboi69
őstag
válasz
Samott #87229 üzenetére
A tipikus kintlévő koszos, saras büdös kutyát én sem engedném be, aminek ráadásul a szőre is hullik. Na a mi kutyáink nem ilyenek, hanem rendszeresen vannak fürdetve, ápolva, nyírva és nem hullik a szőrük sem csak amikor a szőrét kikeféled, akkor jön valamennyi.
Legtöbb vidéki keverék kutya - és nem lenézni akarom őket - de buták is, mert nincs velük foglalkozva. Sok helyen mai napig is láncon vannak, pedig azt már törvény is tiltja. A tipikus vidéki kutya, az ki van baszva a kertbe, soha nem képezik, nem mozgatják le, csak ugatja a járókelőket és rohangál fel-alá idegesen és jóeséllyel a házban élőket nem harapja meg, de ha jön valaki vendég, akkor már inkább hátraviszik a kennelbe, vagy kikötik a kutyaházhoz.
Na ez a vidéki kutya definiciója, az ilyet én sem engedném be.A mieink nem ilyenek. Nagyon nem
-
blueboi69
őstag
válasz
Bujdy81 #87187 üzenetére
"Nekem ez (is) bajom a kutyákkal.
Értem, hogy családtag, de azért ki kell vinni szaratni, le kell mosni a lábát, szárítani minden beérkezéskor, pfff. Ha hazaérsz a két gyerekkel, két kutyával, akkor mi a sorrend? A gyerek bömböl, vagy a kutya jár össze mindent sárosan?"
Szaratás könnyen megy kertesházban. Ház előtti térköre elintézik, összeszedem, néha leslagolom ha olyan.
Nem nincs minden séta után mosva. Régen, a kisebbikkel, lakásban igen, de akkor nem volt gyerek.
Most simán bejönnek, írtam is, hogy az előszoba le van kerítve, így sárosan nem mennek be a nappaliba. Ősszel, tavasszal, amikor nincs elzárva a kerticsap, akkor slaggal leveretem, kint megszárad valamennyire, problem solved.
Természetesen gyerek az első, de mondom jellemzően mire be kell jönni már nem hagynak sáros lábnyomokat maguk után.
Ha igen, vagy vizes még, akkor kint megvár. Vannak annyira jólneveltek, hogy a nyitott ajtó előtt leülnek/lefekeszenek és megvárják, amíg szólok nekik, hogy bejöhetnek.
A kicsi nem szokott koszos lenni. Pocsolyát is kikerüli, sárba berángatni sem lehet. A nagynak meg olyan jó szőre van, hogy azon megszárad ami van, majd lepereg homok formájában, tehát 1-2órával később felporszívózzuk az előszobát meg néhány naponta felmosunk aztán kész. De így máshova nem jöhetnek be, ott van a fekhelyük is.
Tehát gyerek sem sír és kutya sem járkál össze mindent"Az meg a másik, hogy nem vihetem el "lemozgatni" a dögöt, mert nem bírja a távolságot! Tempót bírná, de futunk 4-8 km-t aztán már liheg ezerrel. Pedig akkor jönnék csak bele! "
Vizsla bírná. De azt sem feltétlenül azonnal, de mondjuk 2-3éves kortól már hozzászoktatással lehet. Az nem fáradna ki ne aggódj.
Nálunk elsődleges szempont volt, hogy olyan kutya legyen, amelynek nem hullik a szőre. Egy vizslával képtelen lennék lakásban meglenni. Pedig egy weimari vizsla igen szép jószág. 1házzal arrébb van is olyan.
-
Jahno
veterán
Attól függ hány éves vagy és mi a kategória (alkalmassági csoport a C, D, E troli, űrhajó, TAXI egyéb függvényében). Elsőre 10 évre adják, 50 év felett 5 évre, aztán lehet még van valami 70-80 éves kor felett van 6-12 hónapos, meg kell lesni a rendeletet, első sarki Wikipádián tuti van valami táblázat. Talán 10, 5, 3, 2 év lesz.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #87228 üzenetére
Mondeo-ba 3 gyerekülés befér, de válogatni kell, hogy melyik. Nekünk 2 Römer van, azok közé egy átlagnál kicsit magasabb és nagyobb vállú 10 éves gyerek nem fért be múltkoriban.
Az SMaxnak 3 különálló ülése van hátul azthiszem. Pont, mint a francia egyterűeknek, csak drágábban -
blueboi69
őstag
válasz
Grillo #87174 üzenetére
"Ezt a hamarosan megnőnek a gyerekek dolgot már nem először írod. Hidd el, hogy nem fog az olyan gyorsan menni, meg arra már nem ez az autód lesz. 11 éves fiam 40 kg körül van, mondjuk nem is magas nagyon, de akkor vegyünk a te esetedben 50et. De akkor sem lesz szélesebb, mint most a gyerekülés. Hány éves most a nagyobbik? Hány év van addig?"
Jójó, csak néha úgy nőnek mint a gomba. És írtam is, hogy igen, valszeg addigra már nem ez lesz meg.
(Amúgy a nagyobbik 3.5éves) -
blueboi69
őstag
válasz
Samott #87193 üzenetére
Mint írtam, ezek nem házörzők.
A kinti kutya sérülékenyebb, könnyebb megmérgezni, lefújni gázsprével, akármi.
Bent biztonságban van és bármi külső mozgásra jelez.
Pl a mi macskánkat ismeri, de más macskánál szokott morogni.Legutóbb éjjel 11kor ugatott egyet, szerencsére a gyerekek nem keltek fel, mivel azonnal rászóltam, hogy maradjon csendben. Nem értettem mivan, megnéztem a külső kamerán és egy fekete kutya (2házzal arrébb lakik, csak kiszökött) rohangált a kapu előtt. És ő ezt bentről, éjjel a sötétben érézkelte. (nincs közvilágítás pont előttünk).
Szóval tud hasznos lenni bent is. -
Sipi-
őstag
Itt bizony nincs kivételezés, hatalommal való visszaélés, sumákolás:
"Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül."Pedig biztos bízik az oltásban
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
#comic picture:
-
válasz
-NoVa- #87122 üzenetére
csak ne automatát vegyen, mert az gyalázatos.
tegnap-tegnapelőtt vezettem két share now-s fiat öccáast, ami aranyos meg minden, azon is könnyen túlteszem magam hogy a műszerfal dizájnos csak olvashatatlan, az ülések oldaltartását se nagyon kérném számon. elöl teljesen jól elfértem, hátra meg a sajátomban se ülök
viszont amit váltás címszóval művel, az valami rettenetes. a saját korszerűtlen, nagykorú váltómmal megszoktam, hogy nyomom a gázt egyenletesen, az autó meg szépen váltogat felfelé, amit érezni alig lehet. a fiatban ez olyan élmény, mintha a két fokozat között kicsit belepöccintenék a fékbe... pocsék.
ja és hogy miért a share now: az enyémben az egyik szíj nagyot álmodott szombaton, és arra jutott, hogy idén már nem kíván együttműködni. először csak kis sebességnél volt darabos a szervó, aztán egyszercsak a töltés-hűtés-szervó-minden elköszönt, még épp a teljes vízforralás előtt tudtam félreállni. persze atomata... a könyv szerint úgy lehet ezt az autót vontatni, hogy a váltóolajat túl kell tölteni (vajon hol árulnak ilyet január másodikán, szombat délután?), akkor el lehet vonszolni úgy 50 mérföldnyit, majd le kell ereszteni a felesleget. szerelő szerint 30-40-nel el lehetett volna vontatni, de valahogy nem voltam kísérletező kedvemben... -
Jahno
veterán
Nahh, haver kapott egy új droidos Dune médialejátszót és persze mindent tud, csak a helyi szerver megosztását nem látja. Aztán vakarózhatunk, ez olyan egyszerű, hogy megnyomod a gombot és mennie kellene. Előző is Dune volt, ott hálózati helyet fel lehetett venni, beírtam az IPjét, oszt múkod. Most vakarjuk a fejünket. Viszont a Netflix egész jó benne.
-
Nem is tudom, hogy az agár gyorsan fut, csak rövidtávon és gyorsan vagy hosszabbat is tud
van amelyik kurvagyorsan tud rövid távot menni, és van, amelyik egy kicsit kevésbé kurvagyorsan hosszabbat.
a vizsla kirohan a világból, a fennmaradó időben pedig az agyadra mászik, ha nem fárasztod le teljesen -
-igu-
addikt
meg annak, aki szereti
-
zetor2000
őstag
Ibiza az ilyen "diszkósziget". Elég sok elektronikus zenét játszó klub van, ahhoz meg ezek a dolgok valahogy társulnak, vagy hozzánőnek. Ezeket elég tudni, a többit szerintem el lehet képzelni.
Maga a film elég borzalmas volt, 1-2 jó poén volt benne, meg a megoldás, hogy hogyan legyen a fszi megint a topon, de a végén csak begajdult...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Ukrajnai háború
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest