Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Gyááá heee... Guga még nem ért ide?
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Gabibácsi #214 üzenetére
Gabibácsi: A cs kezdetű az trágár, szerintem.
Moderátorok:
De esetleg más kontextusban se lehet használni? mert felénk (munkahelyen) ilyen "gáz", "problémás", "bajos", "gond van vele" dolgokra szoktuk mondani, hogy: ...női testrész, hastól kicsit feljebb, nyaktól lefelé, és nem túl orvosi megfogalmazás. Szerintem a napi szóhasználatban ez benne van, nem trágár, csak szleng. Az biz Counter Strike.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Nálunk cca félév, napi 1x i használat mellett. De lehet, kicsit több idő kell. Olyan egy kiló megy bele egyszerre, de az aldis cucc 2 kilós, szóval kábé egy évre elég egy doboz.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Ezen a vacakon (Ikea Lagan - még a vérpúl féle, nem az újabb, elektroluksz féle) van 4 led.
A felső kettő jelzi a működést / folyamatot, a legalsó jelzi, hogy végzett, a harmadik meg azt, hogy kell neki só. Ez alól a vízkeménység beállítássakkor van eltérés, mert akkor megy a felső bekapcs led, alatta meg valahogy villog a 3 led. asszem pont a harmadik, és annyit villog, hogy hanyas állásban van a keménység 1-7ig, azaz egyet villog, vagy 2-3-4---7et villog folyamatosan, villogásonként azért látható szünetekkel.De az a kiló most szerintem tényleg kifogyott. Tötheted újra. Szerintem a legolcsóbb show jó, nagy eltérés nincs a kémiai összetevőkben. Ez csinálja azt, hogy nincs vízkőfolt. Ha nincs benne só, akkor cseppmintás a mosott cuccz.
Tablettából meg a zindex tesztje szerint nem érdemes a fúdedrágát venni, mert nem jobb, mint a diszkont sajátmárkások (Aldi / Lidl félére gondolok). Sóból Aldis szokott lenni idehaza, tablettából meg Lidl féle. De néha Jar kapszula meg Finish (powerball néha). Mikor mi. A Lidl / Aldi féle ugyanolyan eredményt produkál, de egyes tesztek szerint ugyanott is készül, csak más a cimke
-
zetor2000
őstag
És akkor itt lesz az autós, a drónos, a vicces videós/képes, a svédoszrágbanmilyenjódehorvátbanserosszdebezzegabritteknél, és a gugatopik?
-
zetor2000
őstag
Cisco videokonferencia cuccok licencelésében jártas embert, aki tudja mi a difi az egyes verziók közt, na olant keresek. Pusztán információ kérésében, a vásárlás még odébb van. UCM, CMS, BE6000M, Roomkitek differenciái, alapesetben vásárolt licenszek szükségessége, kiegészítő licenszek miértje érdekelne.
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
Tesómnak a bal térdében. Mert felhúzott. 6 évvel idősebb, mint én, azt a kis 5 évest feltüzelte, az meg mérgében beleszúrta a 2B-st Neki se lett semmi baja, velem ellentétben, mert olyan verést kaptam, hogy csak na! Azóta benőtte a bőr, de látszik egy 3mm-es pötty.
-
zetor2000
őstag
válasz Gabibácsi #662 üzenetére
Pedig már várom, mikor írod be, hogy a pénz megszűnt, barlangban lakunk, ésatöbbi.
De nem akarom újraéleszteni a lángotAmúgy meg Samantha Fox... és a tudjukmije.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Azt mi van, ha a kovácsnak nem tetszett a patkó, amit csinált, azt ilyenre kalapálta? (Mondom, hogy nem tetszett...) Vagy bármi, ami nem is patkó, de mondjuk vazsdarab. A kapunak pl. a dísze, vagy ilyesmi. Nem feltétlen meteor darab, persze azt sem zárom ki. De ahol a közelben lópatkolás, csizmapatkolás volt iparszerűen, egy vasgöb simán landolhatott arrébb.
-
zetor2000
őstag
Ezért szeretem a magyar nyelvet, mert ez csak azt tudja mondani, hogy f*ckin, meg piece of sh...
Bezzeg magyarul lehet rendesen káromkodni, negyedóráig is, akár, vagy még tovább, szóismétlés nélkül is.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
LameXpert egy ideig DCzett, asszem. Egy arccal beszélgettem anno, aki ilyen nicket is emlegetett, hogy au Ő, de ez IRL volt, azaz személyesen csacsogtunk, 1-1 sör mellett. Ha a wOlkOw nick ismerős, akkor talán Ő volt az. Aztán már jópár éve nincs az a közösség, mert a fájlcsere ezen módja a feledés homályába veszett, ígx a kapcsolatunk is a múlté.
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #711 üzenetére
Nekem olyan laptopom is van, amiben van floppy, sőt, van olyan alaplapom is, amin még floppyvezérlő is van
Egyik se mai darab, de a laptop az frenetikus. SD kártya olvasó, 2-3 USB2.0, PCMCIA foglalat, floppy, DVD író, infra, optikai hang kimenet- az analóg ki/bemenetek mellett, firewire, soros/párhuzamos portok, modem és ethernet interface, multimédia gombok, VGA és S-video kimenet P4/3GHz, 1,5GB ram, ~80GB merevlemez, ~4 kiló, 14" 4:3as kijelző, 130Wos táp (asszem), extrém ritka használat manapság. Minden, ami kellhet, egyben. Egyetlen baja, hogy XP fut rajta, az újabb windowsoknak ez kevés.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Wellingtonban bélszín van, nem tél. Vagy tévedek?
-
-
zetor2000
őstag
Vettem egy Hacker márkájú szandált...
Feltörte a lábam.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Az asztali PC bontásakor előfordulhat, hogy pár dolog végett "megéri lehajolni".
Ilyen a processzor, amit jó, ha kiszedsz, és fajtánként gyűjtöd. Nem órajelre, csak pl. zöld P4, meg kocka celeron, meg aranykupakos, meg ilyenek.
Egyes átvevők megkülönböztetnek "epromot", ilyen az alaplapon a BIOS IC. A másik, hogy a hűtést is jó, ha eltávolítod. Az alaplap súlyán nem sokat módosít, de lehet, lesz a végén pár kiló tiszta alumíniumod, rezed, ami azért nem 2 forint. Ha sok az időd, vagy van kellő szerszám, a szalagkábelek végein a csatlakozó megint plusz tétel, míg a "bontott kábel", vagy a "háztartási kábelhulladék" megintcsak olcsóbb kategória. Igaz ez a merevlemezekre is, ha leszeded a panelt, az ~2000Ft os kilós árba megy, a komplett merevlemez meg csak ~300Ft. Tápegység szintén. Persze, ahogy nézem, nem sok időd lesz ezekkel p*csölni.
Naponta meddig ldolgozol? Címet kérhetek privátban? Benéznék, hátha van, amit nem akarsz szétbontani.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz BobaHWSW #1603 üzenetére
Kollega trinidadi skorpiót növeszt a melóhelyen, és terem rendesen.
2hete pénteken mondta, hogy "tegnap megkóstoltam, a végéból egy darabkát vágtam, és megettem"
Majd folytatta: "most már tudok beszélni"Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #1611 üzenetére
Karolinától van már erősebb, de még nincs forgalomban. Asszem dragon's breath néven fut.
Nekem ennyire nem kell erős, megelégszem az erkélyen növő piri-pirivel, vagy mi az (kicsit nagyobb, mint a macskap*cse, de erősebb). Darálva patent, mindenki be tudja vele lőni a vasárnapi húslevest. Instant csíp, nem kell várni semmit, mire kiengedi az erejét.
Carolina magot tavaly rendeltem, elvetettem időben, kikelt, de nem volt időm locsolni (nem voltam idehaza), így kiszáradt az ültetvény. A saját, jó régi paprika bokorról is maradt pár paprika, annak a magjából lett a mostani. Az eredeti ~7 évet élt, utána szerintem kirohadt/elöregedett. Utolsó termése annyi volt, hogy nem győztem szüretelni.
-
zetor2000
őstag
Nekem semmilyennel. De kínai oldalakon nagyon nyomatják a Xiaomi félét. Nem tudom, milyen, de telefont, tv okosítót, fitnesz karkötőt, levegő tisztítót, webkamerát egész jókat csinál, szerintem ez sem lehet nagyon rossz. A másik, amit sokat láttam, az az iRoomba féle, de azt is csak reklám szinten láttam.
A legtöbb képes feltérképezni, hogy merre járt, és visszatalál a töltőjére is.
-
zetor2000
őstag
Én most várok ilyen kínai cerkás laptopra. Gyakorlatilag megérkezett, a vámosoknál van, azt mondta a postás csocsesz, hogy a jövő hét végefelé talán nálam lesz. A tecsőn látottak ennyiért meggyőztek. A toll azért nem erőssége, de nyomásérzékeny, szerintem kijelölni jó lesz, de azért messze nem iPad pro / Surface / Cintiq színvonal. De nem is került annyiba. Fő feladata a web lesz, meg ha a géptől távol vagyok, akkor a kikpcsolódásho' szükséges tartalom fogyasztása.
Voyo i8 Max, klavi, toll, fólia, rendelve <70E, vám meg áfa a fene tudja mennyi, a pósta, ha eljár, akkor az +3E.
-
zetor2000
őstag
"Sáó-mi"... vagy Xiaomi...
Gondolom, mindent tud, amit egy ilyen "robot" cuccznak tudnia kell... Feltérképezi a lakást, visszatalál a töltőre, nem akad el a bolyhos szőnyegben, stb.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Munkavédelmi? Nekem adtak olyat, de nem védett meg a munkától, sőt...
Viccet félretéve:
Scruffs. Nekem azok tetszenek.
Van mindenféle funkcióra. "Sima", melósbakancstól kezdve a speciális igényekre is, pl. láng álló, saválló, csúszásbiztos, stb.
Sajna energiám még nem volt rá, hogy vegyek egyet, de erősen gondolkodom valami komolyabb cucc megvételén. Hálózatépítéshez (létrázás, aknamászás) jól jöhet. Egy sima acélbetétes.
Esetleg a Safety Martens, bár az nem nagy cucc, ráadásul nehéz (olyanom volt, és amúgy imádtam...de csak utcai topánnak hordtam)Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ha könnyűt és szellőzőst keresel, akkor _ne_ Martens legyen. Az se nem könnyű, se nem szellőzik. Ami nekem volt, ugyan safety boot volt, de csak elöl volt vasalva.
Találtam egy ilyet, hátha segít.
A nagy lózungok mellett talán akad benne némi hasznos infromáció is. A 7.től hátrább ne nézzed...Meg egy ilyet is, ez jól néz ki, de nincs tapasztalatom vele kapcsolatban.
Ahogy elnézem a netet, elég sok fain, könnyű munkáscipő / bakancs akad. Még légbetétes is, de az ~90% olyan, mint a Martens, hogy fémbetét, vastagtalp, vastag bőr -> nehéz, és nem szellőzik valami fényesen.
-
zetor2000
őstag
Sajnos valamit be kell áldozz... Vagy véd a bakancs, vagy kényelmes vagy szellőzik.
A fenti háromból kettő szokott találkozni.
Olyan, mint amikor 3 féle munkát tudok csinálni. Gyorsat, olcsót, jót. Itt is a háromból csak kettő áll fenn.Persze nem lehetetlen, hogy van egy, a három kritériumnak megfelelő - vagy némi kompromisszum árán - de azt meg nem linkeltük még. Nameg, ha felpróbálod, akkor mégsem az, mint amit vártál, vagy a munkaadódnak nem felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
"Jóféle, könnyű munkavédelmi bakancsot tudnátok ajánlani? A tartóssága és az ára nem szempont. "
Az ára nem érdekes... azért nem emlegettem azt, mert azt mondta, nem érdekli. Gondolom, ha már saját gempából áldoz rá, akkor majd mindegy az ára, csak legyen JÓ. Vagy melóhelyen elszámolható, a munkahelyi rovására, vagy ilyenek, Vagy piros.De az ára most annyira nem kérdés.
-
zetor2000
őstag
Sebaj.
Nálam azért pár évet ki szoktak húzni ezek a topánok, nehezen is szánom rá magam a váltásra, meg a vételre.
Az első "melós"bakancsom még üzemel, '96ban vettem, az egy mezei Martens, de se nem betétes, se nem safety, se semmi. Nincs napi használatban, sőt. De ha kell, napi 12-16 órát el lehet benne tölteni, de nem szellőzik valami fényesen, szóval levételkor nincs szúnyog E helyett most valami könnyedebb cipő féle van, ami nem rossz, de nem is jó. Márkája ismeretlen, azért se mertem ajánlani, nomeg nem bakancs, hanem csak cipellő.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz ncc1701 #2320 üzenetére
Nekem a Xiaomi Mi Band 2 estére általában dobja, hogy 8000+ cél elérve. Az sok? Épületen (!) belül... mondjuk ~1Km séta oda-1Km séta vissza van benne (tömegközlekedés, meg kis ez-az).
-
zetor2000
őstag
Nekem is ilyen bajaim vannak, hogy ~40es lábam van. Gyerekméretnek nagy, felnőttnek kicsi, szóval kész tortúra rendes cipőt találnom, ami még tetszik is... Vagy napokat keccsölök, mire lesz, vagy "ott van a kirakatban", és azonnal jó. Nincs nagyon más véglet. A céges topán is nagyobb vagy 1 számmal, de azt szerencsére ritkán használom. Alapvetően létra meg némi akna, ami szokott lenni, a többi az felszíni, vagy irodai környezetben végzett meló. Persze a kényelem számít, de egy ilyen jobb melós cipőben szerintem ez alap. Amúgy a legtöbb helyen van extra kényelmi betét, meg a boltokban is szokott lenni mindenféle talpbetét, hogy kényelmes legyen a talpalás.
-
zetor2000
őstag
Ez sima lépés, aminek a felét elcsalja. Fene tudja, mekkora a lépésem, de ~60-70 cm tuti van. Napi 5-6 Km tuti megvan, átlag irodaházban. Ilyen a karbantartó technikusok élete
-
zetor2000
őstag
Kolumbia - Lengyelország 3:0
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Idehaza alkoholmérgezés lenne, ha mindenbe beleinna valaki, ami nyitva van.
Tele van az italos polc mindenféle maradék cuccal, van vagy 15... Egy része hazai, egy része házi, egy része gyári. És van egy jelentős hányad is azért, ami nincs bontva. Meg van pár cucc a hűtőben is...
És alakul a karácsonyi diólikőr, most hétvégén lett összemixelve.
15-16 szem zöld dió - ezek már nagyobb félék, majd akkora, mint a rendes, csonthéjas verzió - cukor, narancshéj, fahéj, vaníliarúd, szegfüszeg. Tiszta karácsonyi cucc. A 2 liter vodkától eltekintve... Elvben naponta rázogatni kéne, hogy a cukor keveredjen / olvadjon el, de nem lesz ez így, mert most nem idehaza melózom.
Ha jól alakul az ősz, akkor lehet, kökénylikőr is lesz. Csak el kell jutni kökényes helyre[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Ezek azok a címek, amikkel a routerek nem szoktak bíbelődni, asszem.
Bővebben:
https://en.wikipedia.org/wiki/Reserved_IP_addressesA megoldásod egyszerűen bámulatos és iszonyat gyors is volt, egyébként.
-
zetor2000
őstag
Kilten én is gondolkodtam, mert ebben a jóidőben praktikus. Csak a családot még nem döntöttem el, hogy milyen legyen. (Mondják, hogy a minta és a redőzés alapján ezek a népek tudják, mi a családneve a főszernek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Windows 10
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
- Apple iPhone 11 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- Lenovo Thinkpad X13, 13,3 " FULL HD IPS, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest