Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
válasz
-NoVa- #86895 üzenetére
Itt volt 19:50ig gyerekes buli, utána rohantak, hogy 8ra hazaérjenek. Nem értek, de nem foglalkozott velük a Üllőin párhuzamosan velük haladó rendőrautó sem. Meg a többi nem kevés másik autóssal sem. Nálunk a srácok már megfürödtek, vacsorázunk, nézünk filmet meg társasozunk. Olyan szilveszter lesz, amikor nem iszok alkoholt. Bár idén is kb. csak 2-szer ittam szilveszter óta egy keveset.
-
npera
addikt
Mindenkinek BUÉK! Itt nincs buli, csak ejtőzünk. A gyerekek bujócskáznak egy zseblámpával, most főztem brokkoli krémlevest és göngyöltünk vajas tésztába virslit, aztán sütőbe be.
Asszonynak fáj a torka (nekem is), szóval pezsegő majd máskor.
Viszont délután tudtam egy jót repülni egy üres parkolóházban, az jól esett. Karácsony óta esik többnyire vagy csak láthatatlan módon szitál valami amitől szétázol.
-
-
-NoVa-
addikt
Az, remek évzárás. Olvasok mesét a gyerekeknek, aztán megmosok rengeteg fogat, és a szokásos. Mindenkinek legyen jó!
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
-NoVa- #86828 üzenetére
Oh a kutya fajat!
Buek mindenkinek!
Kep nincs, majd holnap. Kiwi style megunnepeltuk. Kerti grillezes. Shiitake gomba, zoldsegek alufolia kosarban piritva, ujkrumpli alufoliaba csomagolva, kukorica, xblade stake (relative olcso fajta de grillezni jo) meg mustaros csilis csirke. Igen jo volt. Oblitesnek plantation es glenlivet nekem, paromnak mezes henessey. Ami nem a vilagom de... evvan.
Szerk. Majdnem kimaradt a grillezett kis chorizo de szerencsere csak majdnem.
A vilag meg megvan, nem semmisult meg.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Mi még naiv diákkorunkban haverral a 10en gyártottuk, Óbudán, a lakótelepen. Meg nálunk, Lőrincen, a másodikon - akkor még anyámnál. Nem kell hozzá sokminden, vegyszerbolt adott, ami ott nincs, az van a Tanért mintaboltban. Aztán hajrá. Én abban az évben kémiából kettesről négyesre javítottam, ötösre nem engedte a tanár, azt mondta, azt nem lehet.
Eredmény? Mínusz 10fokban megolvadt a jeges aszfalt, egy diafilmes doboz beleolvadt, másfél méter színes buborék... Meg persze pár lövedék, szikra, miazmás.
Itt meg a biopetárda van:
Ez csak durrog[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
egyik evben a ket sarga PGT-vel bementunk a varosba egy ket hazibulihoz bekoszonni ismikhez
elotte kora delutan a racevason direkt arra progiztuk az ECU-t a szigetszentmiklosi raktartelep mellett, hogy rajtprogramkor minnel nagyobbat langoljon meg ropogjon a kipufogoja
a masik auto az szog gyari volt
ejfel elott kb 10perccel ertunk a Lanchidnal a Clark Adam terhez a korforgohoz, akkor mar itt-ott dobaltak a petardakat
at az alaguton, tuloldalon a ket keresztezodes utan abban az emelkedos utcaban megfordultunk
vissza, hagytunk egy kis ures helyet az elottunk haladohoz kepest, aztan az alagutba begyorsitva a feletol vegig a kijaratig ment a rajtprogram
hat akik bent voltak eppen az alagutban azokat nem irigyeltem
amikor kiiertunk a kijaratnal tapsolt mindenki IS, a zebranal jottek oda, hogy menjetek mar meg1x egy ilyet, hogy fel tudjuk venni ezt
de inkabb elmentunk jobbra, mert vmi sarga mellenyes muki is kozelitett -
hobizoli
nagyúr
válasz
Samott #86884 üzenetére
jaj ezt mar regen is probaltak... aztan egyik evben itt a legvonalban "kozeli" Havanna lakoteleprol 20+ percen at csak geppuskaszeru ropogas meg villodzas hallatszott-latszott, olyan fustfelhot generalva kozben a hazak kozott, hogy a petarda meg tuzijatek elmukodesekor a villanasok bevilagitottak
[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
válasz
Samott #86877 üzenetére
Jól írtad, az index is írt egy összefoglalót róla.
-
Samott
addikt
Csak hogy iden nem arulhattak volna. Es ilyesmit nem tarolhatsz, ha nem lotted el az engedelyezett idoszakban vissza kell vinned oda ahol vetted. Legalabbis ez a szabaly, de nyilvan mindenki lesz*rja.
"A fel nem használt 3. pirotechnikai osztályba tartozó, illetve bármely hibás vagy lejárt szavatosságú terméket, szilvesztert követően 5 napon belül a forgalmazónak vissza kell szállítani. A forgalmazó köteles azt térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni, melyről a vásárlót a forgalmazás helyén jól láthatóan köteles tájékoztatni, a visszavétel helyének, időpontjának feltüntetésével."
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz
eattila #86874 üzenetére
Elvileg ki se nyithattak volna es a 3 osztalyu tilos iden. (1-2 mindig szabad, 4 csak profiknak szabad). A 3-asra szokott kivetel lenni a szilveszteri idoszakban.
-
Samott
addikt
Ahhoz kepest, hogy iden tilos volt petardat meg tuzijatekot arulni meg venni itt mar egy oraja folyamatosan durrogtatnak.
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #86870 üzenetére
En meg lelkiismeretesen vegig dolgoztam a Januar-November idoszakot.
Marciusig munkahelyen, aztan marciustol Junius 15-ig home office (de tenyleg toltam, nem lazsaltam). Aztan junuis 15-tol november 1-ig egy napot sem vettem ki.1 hetet voltam beteg - kb annyit pihentem. Novemberre elfaradtam, akkor jottem volna szabira ha nem jon a 80% terites....
Igy van a terites is, megmaradt a szabim is, fizum kevesebb, de nincs gond, boven megelunk igy is. Iden tobb szabim lesz.
Csak hozzaszoktam a kotelessegek nelkuli lethez.... Nehez lesz visszaszokni.Mar paraztam, hogy kb 4 het mulva nyitunk, de ma azt irtak igen valoszinutlen a januari nyitas. Tippre husvet lesz belole - az meg aprilis eleje.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz
Grillo #86867 üzenetére
Én idén ~2-3 hónapot kihagytam... év elején kivettem a tavalyit (tavaly - 2019ben nem sokat voltam szabadságon, vagy a 2018asból, vagy semmit), valamikor februárban voltam először úgyigazán. Aztán nyáron voltam 2x2 vagy 1x2 +1x3at, meg most. Volt ebben olyan, hogy a plusz melót nem kifizettettem, hanem nem mentem be. Aztán maradt pár napom, és most megy idehaza az egy sima - egy fordított...
Lenne mit csinálni, mert a lakás kábé romokban, de elvagyok. Majd január közepe felé.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz
Grillo #86867 üzenetére
Nálunk olyan bzui a rendszer, hogy ha munkahelyet vált a dolgozó , akkor március 30-ig nem mehet szabira. Én július végén kezdtem ennél a cégnél, gyűlik a szabim szépen, csak éppen nem vehetem ki még egy darabig. Ennek okán megtoltam a timebank-ot, hogy 8-10 nap jusson az otthoniakra decemberben. Össze is jött 8 nap, ami viszont még egy kevésbé fejlett karanténra se elég, így inkább a ház körüli szüttyögésre töltöttem. Jövő hétfőtől meg indul újra a napi 10 óra, kicsit meg kell tolni megint.
-
FőDudu
veterán
Ket honapja mar, hogy nem dolgozom - jelenleg nincs is kedvem dolgozni tobbe....
Csak az alapjovedelem kene es nem is dolgoznek tobbe.Hozza lehet szokni, hogy nem kell kelni - bar csak az utobbi egy hetben aludtam kb tizig.
Elotte gyerek orai miatt azert csak fel kellett kelni, reggelizni, kavet fozni, stb.Es nem igazan unatkoztam, pedig mar vagy 'negyvenvalahany' munkanap eltelt.
Jott a karacsony, azon agyalni kinek mi legyen az 'ajondek' egy olyan helyzetben amikor nem lehet elmenni megvasarolni.Hirek szerint meg legalabb 1 honap piheno lesz. A vicc az, hogy meg van jopar nap szabim is idenrol. Azt januarban ki kene venni
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
"Semmit nem akarok csinálni és csak lengek összevissza :-/"
Én két hete, mióta szabadságon vagyok, azóta ilyen vagyok. KÉne valamit csinálni, de annyira semmi kedvem, hogy az hihetetlen.És még van cca egy bőőőő hét vissza.
Majd 11én tiszteletemet teszem a melóhelyen.Valamit én is magamba öntök, mert azért csak ünnep van, vagy mi.
-
Jahno
veterán
Na, ez lehet emberes. Én egy középszar alatti kategóriás olasz borral indítom a fröcsözést. Szerintem ma elvarázsolom magam és ezt eldöntöttem. Este nyomunk egy online kvízt (FakaJack meg egyéb jó arcok in da ház), lehet még erkélyre is kiülök pipuzni :-D
Kicsit dolgozgatni kellene, de bammeg, mint egy kezdő nyugdíjas. Semmit nem akarok csinálni és csak lengek összevissza :-/
-
npera
addikt
Én voltam kinn repülni egy üres parkolóházban, mivel már egy hete nem volt tervezhetően esőmentes nap. Az ujjaim ledermedtek, de nagyon élveztem. Most alszik a család, én meg szerkesztem a videót. #lifeisgood (ahogy Apu mondaná a Simpsonsban)
-
-igu-
addikt
Ezennel a mulatságot megkezdettnek nyilvánítom
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #86852 üzenetére
Most van valami Mars nevu titkositos virus - foleg NAS-on levo fajlokra hajt ahogy olvasom.
Azt kevesbe figyelik a virusirtok es a viselkedes alapu IDS/IPS is ritka rajtuk.
Viszont eltitkositani pl. egy csalad teljes fenykep gyujtemenyet jovedelmezobb mint egy sima gepet titkositani amirol lehet (napi/heti/havi/stb) mentes.Azaz legyen mentes a teljes Nasrol IS !!! Lehetoleg Offline.
Ismerosok a facsen is panaszkodnak, hogy lovesuk nincs mikor tortent, csak a fajlok titkositottak a Nas-on es persze bitcoinban kernek penzt a feloldasert...
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #86848 üzenetére
Amerről én jövök, ott ez hagyomány... annyi hús szokott lenni, hogy nem fér a káposztákba. Ilyenkor kimarad "kicsI"... az se megy kárba, fogják, és az aprókáposztára helyezik, az apró meg van a töltöttek alatt, meg felett. A felső réteg szokott lenni a gombócos. Alul meg valami nagyobb darab sütölt matéria lakik, hogy adjon kis ízt az egésznek. Az egész fel van öntve, hogy legyen kis szaft a vége felé.
Szóval én úgy szoktam enni, hogy van 1-2 töltött káposzta, meg 1-2 gombóc, káposzta nélkül. Sok tejföl, vastag, puha kenyér. -
npera
addikt
válasz
qnadam #86814 üzenetére
Igazából ha ilyenem lenne, akkor az a garázs (5 kocsi és 7 motor férjen be, meg legyen külön mosóterem benne beépített magasnyomásúval és csápos emelők, meg gumimosó és tároló alkalmatosságok, meg sok szerszám) épület egyik szárnya lenne. Tehát nem a ház része. És oda csak akkor jöhetnének be, ha én hívom be őket, egyébként kódos ajtó lenne.
Ott tudnék békében forrasztgatni és modelleket építeni és kalibrálni. Meg zenét hallgatni. Le lenne hangszigetelve, hogy a házban ne zavarjon senkit a hangerő. Nem is lenne közös fala a házzal.
Ha nem vagyok ott, akkor be lenne zárva és riasztva. Ott elférne egy "rendes" NAS is egy külön kis kamrában, valami rackbe épített borzalom.
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #86845 üzenetére
A bakala is jo cucc.
Megfogjak a szaritott tokehal darabokat es megfozik.
(Sosem tudtam mi az a hosszu szaritott hal amit errefele arulnak. No az a tokehal, szaritva. Fegyvernek is jo...)Aztan kifilezik, so, bors, fokhagyma, oliva olaj - lesz egy hofeher halkrem belole. Minnel tobb a hal benne, annal szalasabb. A jobbakban 40% folott van a hal.
No abbol vettunk most szarvasgombasat a tatar melle.
Mi itt nem jarkalhatunk, mert kijarasi tilalom es gyulekezesi is van. Szoval a szomszedba sem megyunk at.
Lehet csak mi tartjuk be, mert az utobbi napok szamai megint emelkednek, az pedig valoszinuleg a Karacsonyi jarkalas eredmenye.
Inni van 2 fele pezsgo, Baileys, voros es feher bor, no meg egy Faxe. Nehogy a sos suti karba vesszen.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
qnadam #86842 üzenetére
Itt be vannak zsongva. Csak nem tudom mire.
Mi vettunk egy darab malachust, nemi diszno aprosagot kocsonyaba, hello....
Sutottunk sajtos rudat, komenymagosat, kesz a toltott kaposzta, kocsonya, van sok virsli, tatar bifsztek, bakala, keszul a kaszino tojas, lesz lencse, malac pacolodik. Meg ez is sok.....
Gyereknek van 20db raketaja. 2 hete vettem a Hoferben.
Aztan mar nem lehetett venni ( tilos volt arusitani), de elvileg elhasznalni lehet.Igy este tiz korul felkuldjuk oket. Szomszednak szoltunk, hatha zavarna - de majd nezik ok is a gyerekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz
zetor2000 #86838 üzenetére
Ha mar Bad Manners: Vinnie Jones goes Ska with 'Lip Up Fatty'
-
Samott
addikt
#mithallgatszmost
A heten jott szembe valahol: The Specials "You're Wondering Now" (Live: Colchester Institute 24-12-1979)
Es most megint Life on Mars-ot akarok nezni...
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #86830 üzenetére
Nalunk mar tegnap lement a 'mindmeghaltunk'. Negyediken kb hasonló lesz majd.
Annyian voltak a LIDL elott a sorban, hogy meg sem álltunk.Elmentünk Mercatorba, ott 2 ember volt előttünk a sorban.
Es milyen jól tettük....Vettem tatabifszteket, szarvasgombas bakala-t (tokehalkrem), pár fajta virslit, kulent, joghurtot, kefirt, stb. Aztan nejem bement a henteshez, vett malachust es kocsonyához mindenfélét. A kocsonyát megfőzte meg tegnap.
A tobbit meglátjuk.
Es megint belejavít a kurva nyelvtannaci a Safariban.... K...any..t!!
(mert en tuti nem rakok ekezeteket)[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
#mithallgatszmost
amint lelek überkvaliti verziót, megy is a hifi teszt válogatásomba
-
eattila
őstag
Voltam Lidl-ben, és itt még volt az akciós flexből. Vettem is egyet. A fordulatszámát is lehet állítani. Kábeles, de pont elég
Meg lőttem egy akkupakkot. Igaz kicsi, de órába, távirányítóba, játékba jók lesznek.
-
-NoVa-
addikt
Aztán lassan boldog új-Zélandot!
-
zetor2000
őstag
Áááá...
Ne érzelmek alapján dönts... úgy már vettem 2 terásat, azt perszehogynemmegy...
Én megnéztem pár olyan honlapot, amelyik mindig másik céget preferálnak, de ez a SanDisk jó lett. Ezek a honlapok ilyen tesztoldalak, hogy mindenféle pendrive-ot teszteltek. Nem a kiskegyedet... -
PELLE
tag
Én kontaktként voltam karanténban. Egy hét múlva kaputelefonon csengettek, bemutatkozott, hogy xy ezredes ne ijedjek meg, csak ellenőrzés. Ezután megkérdezte jól vagyunk-e, a megnyugtató válasz után elköszönt. Másnap mobilon keresett egy rendőrnő, hogy nézzek ki az ablakon, kiintegettem neki, amit megköszönt, de a rendőrautó még fél órán át a ház előtt maradt. Többet nem keresett senki.
-
FőDudu
veterán
Sabrent Rocket SSD elég állat. Ajánlom bárkinek.
Masoltam ra külső vinyorol (80-100MB/s), ment a Bootcampon a windows frissítés (virtuális gép), közben önmagán 180MB/s sebességgel kitomoritett. Es a gép is bírta, reszponziv volt.
Eddig csillagos otos...
Érdekes módon a sebesség nem nőtt számottevően - ugyanúgy 1300/1300 MB korul van.
Lehet a sok IOPS a kulcs.... Nem tudom mi lehet a titok nyitja.Amugy az első negatívumra rafutottam - ugye az Alma SSD meghajtja valami spéci cucc, nem NVME es nem PCIe. A gép nem botol naivban Windowsra. Kekhalal.
Tan a windowsnak nincs olyan illeszti progija ami alias vason NVME boot tudna.
Marmint az Alma nem irt olyatNem gaz, megy OS X alól a windows Parallelsben.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Egyik este elrohantam ügyeletes gyógyszertárba, akkor meglepődtem. Egyrészt azon, hogy 0 ellenőrzés, ami rendőrrel találkoztam, az is leszarta, hogy mászkálok, másfelől meg az ügyeletes gyógyszertár is bezár kijárási tilalom időszakra. Azon mérgelődtem pár sort, aztán fájdalomcsillapító helyett Unicumot vettem be aludni a migrénemre. Aztán mérlegelés kérdése, hogy mi a rendkívüli esemény, de talán a gyógyszertárba menés pont benne volt a rendeletben, csak az nem, hogy hiába megyek.
-
Sipi-
őstag
A természetismeret (=környezet) tanulás roppant álmosító. A két gyerek felváltva jött ki, hogy nem tud elaludni. Ki lett nekik adva, hogy tanulják a természetismeret utolsó leadott leckéjét. 10 perc múlva már nagy ásítozások voltak
-
zetor2000
őstag
Az a Vályi "Pista". Az akcentusa elég sok (minden) videón megjelenik, szerintem genetikai, nem felvett/megjátszott. Amivel nem is lenne baj, csak a stílusa... A tudása megvan, fejből megy neki nagyon sokminden, ilyen téren szerintem "kielégítő" a tudása. Ha a modorát sikerülne kicsit csiszolni, egész használható arc lenne.
-
-NoVa-
addikt
Thug life, kivittem a szemetest kijárási tilalom idején.
-
Sipi-
őstag
válasz
Grillo #86782 üzenetére
Speedzone-tól próbáltam néha egy-két videót megnézni, de ott volt az erős furcsa akcentussal (direkt vagy tényleg, nem tudom) digura, akinek elég irritáló volt a stílusa, ezért nem bírtam csak néha végignézni a videót. A honlapot még soha sem láttam. De a TC kezd szétesni, bár én bírom a Sturcz Anti stílusát.
-
-NoVa-
addikt
válasz
Bujdy81 #86799 üzenetére
Van olyan cuccom, ami úgy szól, mint a Videoton apám nappalijában. Meg van olyan is, ami úgy szól, mint ahogy emlékszem, hogy hogy szólt apám nappalijában, miközben léggitározva megmutatta az 5 éves nekem a Smoke on the Watert, és én a legcsodálatosabb koncertélményemet kaptam. Akad a kettő között némi árrés :). De irigykedek a botfülre, asszonynak is van, és olcsón megússza a zenehallgatást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Kerékpársportok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest