Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Amugy szepen latszik a karacsonyi/szilveszteri lazitas hatasa, rogton 3300 lett a fertozottek szama a 2 nappal ezelotti 800 helyett. Nem teszteltek szignifikansan tobbet, csak a teszteken belul novekedett erosen a pozitiv eredmenyek szazalekos aranya.
Itt mar juniusi nyitasrol van szo (a helyi szallodak infoi alapjan). Kivancsi leszek mi lesz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Razer Blade mar nem akcios (illetve de, de mar 250 Euroval dragabb), kulonben is a hirek szerint eleg hangos tud lenni alapjaraton is. Azaz nem nekem valo.
Veszek valami 2 SSD-s Ryzen vagy Intel 11. generacios gepet, utobbit Thunderbolt porttal es akkor a bovithetoseg adott lesz.
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87596 üzenetére
Aki nem oltatja be magat az teged, a szuleidet, a gyerekeidet es mindeki mast veszelyeztet a sajat meggyozodese miatt. Ehhez pedig nincs joga - szerintem. Nem tudom mikor lep mar fel a kozosseg/tarsadalom a renitens idiotakkal szemben.
Ha peldaul korzeti orvos/boltos/tanar lenne es ezaltal szazakat/ezreket sodorna veszelybe, akkor is ez lenne a velemenyed? Nem oltatta be magat, sajnos kihalt az oregek otthona miatta. De joga volt hulyenek lenni, nem? Szerintem nem. Felelosek vagyunk egymasert.
Az oltas biztonsagos - kulonben nem lehetne a piacon. A gyogyszer gyartasnal nagyon szigoruak a vizsgalatok es a teszteles, raadasul ezt most milliokon eloben is 'tesztelik'.
A hirek szerint nincsenek komoly mellekhatasok.Valoszinubb, hogy a fejedre esik egy repulogep, mint az oltastol valami nem vart mellekhatast kapj.
-
eattila
őstag
válasz
-NoVa- #87593 üzenetére
Nyilván kockázatosabb a vírus, mint az oltás. Sőt, a moderna oltása állítólag egy korábbin alapul, csak a szekvenciát cserélték bene.Ha jól emlékszem.
Amúgy én nem vagyok oltás ellenes. Ha kell, beoltatom magam. (pedig k_vára fosok a tűtől) Ha nem kell, de lesz oltás, valószínű, hogy beoltatom magam.
Csak ez a rohadjon meg/fizessen aki másképp gondolja dolog borzolja a lelkem -
Sipi-
őstag
-
-NoVa-
addikt
válasz
eattila #87592 üzenetére
Nem teljesen, csak a könnyen kimutatható mennyiség alá esik az erre specializált antitestek száma a vérkeringésben, ami szimpla energiaspórolás.
A bétatesztnél elég komoly pro érv, hogy a betegségnek biztosan vannak durva nemkívánatos mellékhatásai, az oltásnak ez nem bizonyított, tehát már biztonságosabb megkapni. Ismerősnek most épp covid után levált a retinája, ez is előfordul, dokumentált kellemetlen szövődmény.Mindenesetre egyelőre, hacsak nincs valami komoly betegsége valakinek, nincs elérhető oltás, ezt kimondhatjuk. Nincs átoltva az egészségügy, a szociális réteg, a boltosok, stb, amik a prioritáslista elején szerepelnek. Nincs átoltva a 200k első hullámos jelentkező, mert nincs még elég oltóanyag ennyi főre sem. Szóval kár tolakodni, 1-3 hónap mire egyáltalán valami info lesz talán róla, hogy kb mikor lehet esélyünk egyáltalán kapni. Addig "hallgathatjuk" Dudu fotelmisszionárius megfejtéseit.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
"Mert csak ugy magamtol nem kezdunk el hasznalni egy allergia gyogyszert."
De oltatnál mindenkit... az Allergodil vélhetően nem 1 hónapja van a piacon, esetleg vannak rá tapasztalatok is... érted a dilemmám?
Ez a vírus ellenes oltás is egy olyan, hogy "Mert csak ugy magamtol nem kezdunk el hasznalni egyallergiagyogyszert." De azért dögöljön meg mindenki, aki nem oltatja be magát.. valahol itt a baj. -
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87585 üzenetére
Atveszelt fertozes eseten talan nem olyan komoly a masodik lefolyasa.
Bar volt valaki Izraelben aki a masodikba belehalt.
Holott az elsobol siman felgyogyult.Kiszamithatatlan a dolog. Ezert kell a vedekezes.
Ha oltassal, akkor azzal. Ha mas modon is lehet, akkor ugy.Nekem pl. van az az Allergodil nevu orrspray, ismerosok kuldtek. Az a hirek szerint hatasos az elso par napban hasznalva. Ha tunetet eszlelek valakin a csaladban, akkor majd megkerdezem az orvost hasznalhatjuk-e. Mert csak ugy magamtol nem kezdunk el hasznalni egy allergia gyogyszert.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #87586 üzenetére
Mindegyik logikus, de azért nyugdíjasnak is kell kaja, nyugdíjas otthonban is hirtelen terjedni kezdett, aztán találd ki. És ha mégis van valami mellékhatása amitől a dolgozó népek esnek ki, akkor ki termeli a GDP-t és látja el a nyugdíjas kört? Meg a dolgozó népeket? Itt nem tudsz csak úgy magadra vigyázni. Ismerősi körben akadt már bőven, aki megpróbált magára vigyázni, oszt nem adta ki.
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87584 üzenetére
Naluk (Uj Zelandon) legalabb a munkakepeseket oltjak be eloszor.
Szamomra ez is tok logikus, aki dolgozik az dolgozzon, a nyugdijas raer otthon ulni, nem kell dolgoznia es jarkalni...
A gazdasag mukodik, a nyugdijasokat vedi a dolgozok immunitasa. A nyugdijason all a fertozes terjedese, ha vigyaz magara, akkor biztonsagban van amig sorra nem kerul.
Logikus, nem?
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87576 üzenetére
A vilag nem fekete/feher.
Meglatjuk mi lesz, eddig sajnos bejottek a negativ joslataim.
Szerintem kar azt feltetelezni, hogy vedettseg nelkul lehet majd ugyanugy elni ahogyan eddig. Az a hajo mar elment.
Vagy oltas, vagy valami mas modon kell majd igazolni az immunitast. A mas mod lehet siman antigen teszt is, bar errol meg nem bizonyosodott be, hogy vedene az ujra fertozodestol.
A lakossag nagy resze ugyan valoban tuleli a fertozest, de eddig nem derult ki miert betegedik meg valaki es a masik miert tunetmentes.
Nem tudom milyen szabalyozas keszul, de valami biztosan lesz. Amint latod nem lehet az emberekre bizni a dontest, mert kepesek egymasnak ugrani.
Aki biztos a dolgaban az nem erti a masikat az miert huzodozik ilyen egyertelmuen pozitiv dologtol.
Mert a hirek szerint ez a leg veszelytelenebb vakcina ami valaha is keszult. De nincs ido az evekig tarto tesztelesre.A modorom nyers, remelem nem haragszol!
-
BobaHWSW
aktív tag
Nem vagyok oltas ellenez de kicsit mas erzes beoltatni magad valamivel amit evtizedek ota hasznalnak meg valamivel ami talan mukodik egy rovid idore es gyakirlatilag ez alpha testje a dolognak.
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #87577 üzenetére
Bizonyos országokban bizonyos oltások kötelezőek. De nem minden országban kapsz pl. BCG-t, meg mittomén, amiket adnak. Az ilyenek eléggé eltérőek.
Volt egy elmélet, még a tavasszal, hogy itt a BCG oltás lehet, védettséget adott, mert pl. Kínában nem feltétlen kaptak anno. Itt meg kötelező volt.
Szóval ez elég eltérő, lehet, EU szinten már van valami "közös", hogy ezek kötelezőek, ezek meg választhatóak, de még ebben sem vagyok biztos.
Szóval ami itt Magyarországon kötelező oltás, Hollandiában lehet, csak opciós. -
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #87565 üzenetére
Szerencsére ez az oltás ÖNKÉNTES. Kéred, vagy nem, ez a te dolgod, az hogy ajánlott beadatni, csak másodlagos.
Amíg nem kötelező, én eléggé megrágom, kell e nekem ez a fajta oltás. Ha lesz valami konzekvencia, hogy mittomén, elkapom mert elkapatják velem, akkor se biztos, hogy kéne ez az oltás. Ha olyan következménye lenne, hogy nem szállhatok tömegközlekedésre, vagy a boltok nem engednek be "pass" nélkül, akkor oké, sima liba, adják be 'szom. De addig, amíg az a helyzet, mint a drónok terén, hogy megveheted a madarat, csak nem tudod reptetni, addig erős ellenérzések vannak bennem, hogy ez nekem kell e?.
Ingyenes, nem kerül semmibe, és biztos véd is, csak mégis... eddig sem voltam beoltva vele, most meg jön nagyhirtelen egy (vagy több) valami, ami kábé ismeretlen. Amúgy is utálom ha tűvel böködnek.
De amíg nem világos és nem egyértelmű, hogy ez jó, és ezmegez a velejárója ha be vagy oltva, és ebbenabban a formában tudod igazolni, hogy van oltásod (vagy nincs), addig nekem inkább nem kell, adják másnak, akinek esetleg kell.Ha tudom, mivel jár, ha nem kapok, majd mérlegelek. De egyelőre se app, se lófsz, se semmi.
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87573 üzenetére
Nem. Olvadd el meg egyszer.
Lehet felreerthetoen irtam.Arra utaltam, hogy mas vedooltassal pl bcg mar 1 naposan oltjak a csecsemoket. Azaz az oltas kotelezo es szukseges is.
Es majd ha lesz eleg tapasztalat(es gyerek vakcina), akkor valoszinuleg korona ellen is oltjak a gyerekeket is. Jelenleg nincs gyerekeknek adhato verzioja ( ha jol tudom).
-
eattila
őstag
válasz
FőDudu #87565 üzenetére
Jelenleg ha oltatnek ha nem, nem tudok. Oszt pont.
Amugy en oltatnek, de attol meg nincs ezekkel hosszutavu tapasztalat. Ez teny.Nekem nem a velemenyeddel van bajom. Hanem azzal, hogy ugy adod elo, hogy engem ide leb_szott a joisten azt megmondom mi a fasza. Sokszor kettos mercevel.
-
FőDudu
veterán
Nejem par eve leejtett egy tanyert es ahogy nyult utana meg is vagta. Ugyeletre kisetaltunk, akkor pont a kikotoben laktunk. Par oltes helyett ilyen seb osszehuzo flexibilis ragaszto plusz tetanusz lett belole.
Doki ugyan varrta volna, de kiprobalta azt az uj cuccot.Ugy feldagadt a karja a tetanusztol, mint egy langossuto matronanak
Aludni is alig tudott, fajt a valla.
Es ugye azt is ismetelni kell par het mulva. Nagy volt az orom.De ha ez a szukseges, akkor ezt kell szeretni...
-
FőDudu
veterán
Amint irtam, nem ismerem a tipust.
Szembe jott a hirdetes (kepen nem tunik kicsinek az auto) , jo ismerosom az elado, leiras szerint jol karbantartott.Ha erdekli osszehozom oket, ha nem akkor ennyi volt.
Majd eldonti kell-e ilyen idos es ilyen tipus neki.
A GHIA felszereltseg ritka, o meg pont olyat keres ami felextrazott. -
npera
addikt
válasz
FőDudu #87565 üzenetére
Aki nem oltatja be magat, az kiiratkozik a tarsadalombol.
Meg, aki nem indexel körforgalomból kifelé.
Bevezetni a 3-csapást. Egy nem indexelés 300k HUF. Második nem indexelés 3M HUF és 25 vesszőcsapás a főtéren a kalodában. TV-ben élőben adják. Harmadik nem indexelés és Goolag.
Rend lenne egyből. Szerintem te ne is coach legyél, hanem supreme leader....
-
npera
addikt
Transit, de Jaguar XJ220 motorral...
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87561 üzenetére
Tetszik vagy sem, ez a velemenyem.
Aki nem oltatja be magat, az kiiratkozik a tarsadalombol.
Mert nem kepes tenni a tobbiek erdekeben, szegyellje magat!
Ha nincs ra egeszsegugyi oka ( bizonyitott allergia vagy egyeb kizaro ok), akkor igenis oltassa be magat a tobbiek erdekeben.Nem fogom azt mondani, jol van, a te dolgod.
Mert nem ugy gondolom.Ertem, hogy nincs eleg infod, bizonytalan vagy - olvass az oltasrol es megerted majd a mukodeset.
Nincs harag, de nem szokasom a jopofizas.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
eattila #87556 üzenetére
sogi a nagy agyhalal meg
2015-ben ment ki kulfoldre, mert itthon nem nagyon volt meloja (Kecskemet kornyeki)erre kari elott tartott egy kiseloadast nekem, hogy a soros-gyurcsany, meg megirtak a vmi narancsnyalonc FB oldalon is -amit vmi kecskemeti ismije kuldozget ki neki-, hogy az miatt szar a gazdasag allapota itthon
mondtam neki, ne ausztria masik vegebol oszd az eszt nekem ide ezekkel a agit-prop szarokbol tajekozodva, hanem koltozz vissza
jaaa azt nemes hogy annak idejen is a az 300Ft vizitdij is, hogy de az mennnnyire megterhelte az embereket
baze volt az a vizitdij, a mellhartyagyulammal a korzeti doki - SZTK rontgen - korzeti doki tavot megjartam 20perc alatt a kesz lelettel
na? siman kifizetem inkabb, ha ennyire gyorsan megy miatta
nem volt olyan sor a dokinal, hogy 50 perccel a rendeles elott odaerve a tizensehanyadik senkinek mentel odaezen a 300Ft-n aggodott nekem egy 10percet mar, azt mondom neki, es nem zavar hogy 15 vegen mentel ki a 2. viktorkormanynal?
meg a 300Ft nagyon "jo", hogy eltoroltek, aki valoban beteg megint oda sem jut a dokihoz, meg megemeltek a TB levonast 1.5%-l, azaz a 300k-s bruttodbol, ami nem volt egy nagy eresztes akkor sem, 4.5k-val tobbet vonnak le minden honapban toled akkoris, ha oda sem mentel semmiert egy eve mar, az egy honapban 15 vizitdij
egy evben mar ennyinel is kifizetsz pluszban 54k-t, ami 180db vizitdij ara, meg minimalber utan is kifizetett az emberke 30-40db vizitdijat a semmibe
a vizitdijnel meg az egy naptari evben 20db utan visszaigenyelheto volt az egesz osszeg pl kronikus betegenel, azaz semmibe nem kerult neki valojabande ez is csak azt a penzt "latja" kiadaskent, amit fizikailag odaad vmiert, amit a bruttobol levonva eleve meg sem kap nettoban, az nem elvonas szerinte
[ Szerkesztve ]
-
eattila
őstag
válasz
FőDudu #87559 üzenetére
Ezt miert adnak be csecsemonek? Ha honapokban merheto immunitast ad ( ahogy az elkapott fertozes ) minek?
Ertem en hogy oltas kell, hogy a helyzet jo legyen. De most ilyen stilusban nyilatkozni valamirol amirol iden meg csak almodni sem lehet.... Plane ugy, hogy ha minden szabaly be van tartva pl reszemrol, akkor fizessek a kezelesert ha nem vagyok beoltva. Lassuk be, hogy nem jogos koveteles. Plane nem acsarkodva.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #87557 üzenetére
Eu valoszinuleg hozhat olyan rendeletet ami megkivanja a kozossegi terekben az oltas vagy egyeb vedelem megletet.
Egyeb is lehet, mert pl. jarhat maszkban is ha neki ugy tetszikKetlem, hogy meg mernek lepni, de valoszinuleg lehetseges lenne ilyet eloirni.
Jarvanyugyben eleg szabadon rendelkezhetnek.
Na onnantol durvul a helyzet, igy is sok az onerzetes hulyepicsa meg oltasellenes meg a blm es hasonlo miatt onmagat aldozatnak kepzelo ( jo dolgaban mar nem tud mit csinalni) 'ember' -
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87553 üzenetére
Maskepp nem lehet ettol a betegsegtol megszabadulni.
Szukseg lesz a tarsadalom nagy reszenek a beoltasara.
Kulonben ismet visszater es megint lehet szivni a fertozes terjedese miatt.Nem nagyon van mas mod az eddig megszokott eletmodhoz visszaterni. Az ido itt nem segit.
Most az egyeneken lesz a sor, hogy tegyenek valamit a tarsadalomert. Meg ha nem is tetszik vagy felnek tole.
A tobbi oltas is kotelezo ( gyerekbe 1 naposan siman adjak az oltast), ha ebbol is elegendo szamu teszt lezajlott akkor varhatoan ez is az lesz. Vagy nincs utazgatas, etterembe jaras, kozossegi program.
Utobbiakon meg sem lepodnek.
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #87550 üzenetére
A minap volt a rádióban szó erről, amolyan Bochkor formában. Nem volt rossz, és abban igazuk volt, hogy vélhetően lesz valami app, ami nyilvántartja, ki kapott oltást. És elő lehet majd írni, hogy XY bemehet, mert az app szerint kapott oltást, Z meg nem, mert nem kapott. De ezt csak az adott hely - és itt jellemzően magánszektor beli cégek voltak - szabályzata alapján lehetséges. Azaz pl. reptér, ami maszek, megmondja, hogy XY csak akkor lehet azon a gépen, ami onnan indul, ha szerepel ebben az app-ban. Vagy XY csak akkor léphet be a boltba, ha szerepel az appban, hogy kapott oltást.
De ezek egyedi esetek, és mindenre nem terjedhet ki. -
FőDudu
veterán
Az nem sok. Nalunk olyan havi 75 eurora ment fel az utobbi 1 evben. Sokat vagyunk itthon, akvarium, teknos futes, medence forgato (300 wattos motor), sokat sutunk/fozunk es a futes/hutes/bojler is elektromos.
Tv is megy napi 8-10 orat (nezik a sorozatokat), az is 80w korul van.
Sokat megy a mosogep es a szarito is.
Kutyak miatt a takarokat is 2-3 naponta mosni kell. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #87545 üzenetére
Pedig valamilyen oltasi konyv vagy digitalis bizonylat kell majd az utazasokhoz. Kizartnak tartom, hogy ne legyen szukseg a vedelem bizonyitasara peldaul hataratlepesnel vagy repteren.
Gyerekeknel azert is veszelyesebb a dolog, mert a hirek szerint az ujabb varians a gyerekeket is jobban erinti.
Es ugye gyerekeknel eleve ott az a fura Kawasaki jellegu betegseg ami a virus fertozes utan par hettel lep fel novekvo szamban. Szoval ok is veszrlyeztetettek. Sajnos! -
FőDudu
veterán
Mire egeszsegesen sorra kerulsz, addigra mar majdnem milliardos meretben beoltottak a Fold lakossagat. Abbol meg lesz eleg info a lehetseges kimenetelekrol
Masreszt a hasznalt technologia miatt ennel kevesbe merulhetnek fel kesobbi mellekhatasok, hiszen celzott informacio bevitelrol van szo.
Regebben voltak olyan vakcinak amit pl. tojasban tenyesztettek es a tojasra erzekenyeknel gondot okozhatott. Ez mas, itt nincs a gyartasban allergen - bar ugye biztos lesz akinek a szervezete erre is maskeppen reagal mint az atlag.
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #87540 üzenetére
Azért egyfelől én nem kaphatok oltást, mert egészséges vagyok és fiatal. Egyelőre nincs annyi oltás, hogy efféle luxusigényekkel kiszolgáljon a rendszer, de nem ez a legrosszabb. A 18 alattiak még a prioritási listán sem szerepelnek, úgyhogy az egyetlen, aki eljár, és találkozik más oltatlanokkal, az nem kaphat. Na innentől utazni sem tudunk velük addig, natúr szívás.
-
Sipi-
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #87538 üzenetére
Ez nem biztos, hogy ilyen egyszerű.
Mivel tesztek sora nem bizonyítja az ellenkezőjét, lehet, hogy valakinél érdekes mellékhatások lesznek, ami addig nem volt. És ez lehet, rendesen ki fog hatni a mindennapjaira.
Ahogy az sem biztos, hogy elkapta volna a vírust, úgy, hogy az tényleg betegséget okozna nála. Sokan úgy voltak/vannak, hogy hordozók, nem betegedtek le egyáltalán. Ezek gondolom nem annyira szeretnének egy "random" oltást.A kínai oltás mellesleg tartalmaz vírust, és asszem valahol az arabok már oltanak vele, a kínaiakon kívül.
-
eattila
őstag
válasz
FőDudu #87532 üzenetére
A velemenyem nem valtozik meg tole. Ha fizetek, akkor lassanak el. Plane, hogy iden meg nem realis a nagy tomegek oltasa. Mert nem lesz mivel.
Meg igazabol az bosszant a velemenyedben, hogy mas f-szaval vered a csalant. Mert nem itt elsz, nem itt adozol. Nincs harag, csak nem tartom jogosnak.
-
Vodike
tag
Na ma megkaptuk Anyummal az első oltást. Várom, hogy gyíkemberré váljak. Szóval az első chip már bennünk van :-)
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Blubi: szembejott egy C-Max 2005 eleg fullos benzines.
1.6 GHIA. 2022. November vegeig muszaki.Ha erdekel osszehozlak a tulajjal.
1050000 Ft, szoval nem tunik draganak.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #87520 üzenetére
" Azaz valoszinuleg ismetelni kell"
Az biztos, hogy gyorsan ismételni kell, igazolólapon amit kapsz ott 3 hét múlvára már meg is adják az időpontot. Sok számmágus ezt sem értette a rendeléseknél, hogy 10ezer adaggal kb. nem egész 5 ezer emberre lehet számolni.
Csak aztán utána kell-e még és meddig műxik, hát ja.
-
FőDudu
veterán
Jah. Ez csak egy hirvivo az immun rendszer szamara (Messenger RNS).
Aztan az immun valaszt general es antitestet termel.
Igy a valodi virusokra mar felkeszulten var.
Az valoban nem derult meg ki, hogy meddig tart a vedettseg. Azaz valoszinuleg ismetelni kell majd a kezelest, de lehet ugyanugy sokaig tart ahogy nemely korabbi vedooltas.A bevitt dozis kontrolalt szamu tuske feherjet tartalmaz, nincs benne mas szirszar.
Igaz az utobbitol rettegnek az oltas ellenesek, kozben meg marek szam nyelik a szarokat migrenre meg hasonlo dolgokra.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #87513 üzenetére
Ez nem túl új és nem olyan fajta, aminek hosszabb távú következményei lehetnek. Inkább az, amit folyton magyarázok, csak most megnéztem az EU-s engedélyen is:
"A védettség ideje: A vakcina által biztosított védelem ideje nem ismert, mert meghatározása folyamatban van a jelenleg zajló klinikai vizsgálatok során"
Ez lesz még a nem mókás.
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #87428 üzenetére
Arra figyelj, hogy a fagyónak van egy minimális üzemelési hőmérséklete. Februárban sógor is vett egy ládát, mentem segíteni neki bevinni a garázsba. Aztán ott be akarta dugni, de mondtam, neki, hogy a fűtetlen akolban ez nem jó ötlet, meg a nyári 40 fokot sem szeretné annyira biztosan.
Aztán akkor bevittük a házba, azóta is ott lakik. -
Grillo
őstag
válasz
-NoVa- #87417 üzenetére
Az a baj, hogy ennél több dolog homályos, és hogy a szakértő lehet érdeklődő, de a jogszabályalkotó meg nem az.
Itt a PHs DJI csoportban most elkezdték tömegesen az osztrák, online elérhető, ingyenes vizsgát letenni, van akinek simán ment google fordítóval is. Mondjuk ettől még nem lett elérhető sem a regisztráció, sem más a KTI honlapján, meg a végrehajtási rendelet sem jelent meg, de majd oda is eljutunk.
Legalább az app működik, csak jelenleg legálisan nem használható. -
FőDudu
veterán
válasz
eattila #87513 üzenetére
Tevedesben vagy. A TB mar reg nem jarulek, hanem ado.
Azert pedig nem 'jar' ellatas - hanem adhato.Az ado befizeteseeert nem jar semmi. Kotelezo.
Az oltas pedig nem tartalmaz semmi virusos dolgot - nem veszelyesebb akarmelyik gyogyszernel. Az Mrns technologia masrol szol.
Nem tartalmaz legyengitett vagy elolt virusokat - szimplan a virus tuskefeherjejet tartalmazza es azokat felismeri az immun rendszer, felkeszul a valodi virusok ellen.[ Szerkesztve ]
-
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #87507 üzenetére
Tegnap reggel beszeltem egy ott lako ismerossel - azt mondta ejjel kb orankent volt 2-3 erossegu foldmozgas. Szoval valoban mozog ott valami.
Nem tudom mi lesz...
A helyi civil szervezetek mar csak celzott segitseget fogadnak. Megmondjak mit kuldjenek, nem kell tobb ruha/pokroc/stb. Inkabb kaja/tisztalkodo szer, kutyakaja, radiator - penzt nem kernek.
Lattam itteni civileket szervezkedni - levittek vagy 100 hoszigetelt lakokocsit oda, legyen miben aludni a fedel nelkul maradtaknak. Nehanyat treleren, a tobbit vonohorogra akasztva.
Szoval jo nagy konvoj volt.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #87505 üzenetére
Nem gond, augusztusig ugysem kell sehova menni.
Tomeges oltas nem lesz (addig), ha lenne sem oltatna a barmok nagy resze (mert jajj megcsippelik a zurgyikok a gitar pedallal), szoval felelsleges a tomegkozlekedes is
Lehet otthon maradni. Aki nem oltat az ne menjen sehova - es a legujabb felvetest is jogosnak tatom: fizesse ki a korhazi ellatasat, mert a sajat akaratabol kerult oda.
(es vegul Guganak lesz igaza - az lesz beteg aki beteg akar lenni...)[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Zágráb alatt mozog ami nem szokott, 5.6-os jutott mára.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #87417 üzenetére
Fotós csoport, oktatás, hasonlók ugyanez. Aki csinálja vagy tanítja az sem teljesen van tisztában dolgokkal, most majd lesz meglepetés mert NAV mozgolódni kezdett és biztos elhullik pár vállalkozás. Egyik legnagyobb magyar cég tulaja is fasságot magyarázott a jogi oldaláról, majd kitalálta, hogy ha ennyire nem hisszük akkor 1-2 napos oktatást tart majd róla occóért. Persze ki vagyok én, hogy a sérthetetlen tulajdonosnak magyarázzam a jogi és adózási oldalát, mert hát 20 éve üzlete van ahol mindenfélét árul és tudja. Hát éppen ez a baj, hogy a szerzői jog meg egyéb az általában nem állványokkal seftelő zugárusok olvasnivalója szokott lenni... Aztán hamar vége lett, páran vállalták névvel, srác odaírta, hogy Jancsika teljesen jól mondja ebben a bekezdésben, ez betű pontosan így van, aláírás G Jakab, MTI sajtó nemtommilyen igazgatóság és még sokan mások. Csávó erre gyorsan letiltott mindenkit és letörölte, így is lehet. Másik új haver arc meg gazdasági jogász, ügyvéd, tele van mindenféle phd meg jó ég tudja milyen papírokkal és gyakorlatban is nemzetközi szinten nyom mindenfélét. Szóval nem csak formanyomtatvény alapján ügyvédkedik és alapít céget, Ő is szokta csóválni a fejét mikor fotós suliban vállalkozástant próbálnak előadni, több-kevesebb sikerrel. Ez ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Windows 10
- Ukrajnai háború
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest