Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brenor
aktív tag
válasz
hackeeeee #34141 üzenetére
Rendben, majd szólj, ha találtál valamit! Addig én is próbálok valami megoldást keresni erre. Hallottam olyat is, hogy pl. msi afterburnel kéne csökkenteni az órajelet. Ezt még nem próbáltam, mert nem szeretek belenyúlkálni ilyenekbe, de ha semmi se segít akkor majd azzal is próbálkozok.
Neked milyen kártyád van?[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
válasz
hackeeeee #34133 üzenetére
Giga R9 380 kártyám van.
Nem használok semmilyen programot.
Neked, hogy szokott fagyni az app? Nekem csak akkor mikor lefagy a játék, kiírja bubérokban azt a amdkmdap illesztő dolgot és mikor rákattintok a driverre akkor kiírja azt a hostos hibaüzit. Vagy az amd driverek ilyen szarok vagy valami más gond van nálam. Ötletem sincs, hogy mi okozza ezt, biztonság kedvéért elvittem az egész gépemet szervízbe, de azt mondták, hogy kutya baja sincs. Fogalmam sincs, hogy néha miért csinálja ezt.
Neked is ugyanez a problémád? -
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #28575 üzenetére
Kár, hogy nem olvastad el teljesen, amit írtam.
Az eleve hibás b2-t fel sem tettem.
Teljesen felesleges még 20 embernek megírni, hogy nála rendben ment, mert mint ezt is írtam, nálam is régóta rendben volt minden frissítés, miközben másoknak meg elszállt.
Habugi: Van ilyen a 14.9b1-ben is.
Látom, te is megkaptad, hogy másnál OK (nálam is az volt egyébként), mintha egyesek nem fognák fel, mennyire hardver- és szoftverfüggőek ezek a hibák.
Dtomka: Nálam is vsz a 9b1 hibás eltávolítója borította meg. Játékokban? Hát, sztem nagyon nem kell majd keresni. BF4? 9b1-gyel 3 pálya gond nélkül lement (itt ott kis artuifactelés), 4.-en olyan szinten vágott ki, hogy a 2.-ról kellett újrakezdenem. Pedig ez a hibát állítólag a b2-ba építették be.
[ Szerkesztve ]
-
r-chee
őstag
válasz
hackeeeee #23744 üzenetére
Igen, el szoktam távolítani az előzőket, gép is restartolva lett. Valami bekeverhetett a folyamatba. De találtam megoldást. AMD Catalyst Clean Uninstall Utility lefuttatása után már simán ment a telepítés
.
-
válasz
hackeeeee #22941 üzenetére
Mostantól minden gpu-hoz hozzárendelt az AMD egy teljesítmény indexet. Ha a két index közel van egymáshoz akkor automatikusan bekapcsolja a DG-t. De a szűrési rutin mindig a fejletlenebb gpu szintjén fog működni. Nem tudom, de nem hinném hogy csak az A85X-el működne.
-
keke69
őstag
válasz
hackeeeee #22883 üzenetére
A driverek INNEN vannak!
Most telepítettem újra nemrég,persze nem egyből de valami mókolás után felment rendben,azután is lassan állt le a gép ebből gondoltam nem a driver miatt lassú!
Hanem a félsz van bennem ha majd kijön az új driver megint kezdődhet minden előről! -
keke69
őstag
válasz
hackeeeee #22881 üzenetére
Természetesen azzal kezdtem de mindig valami hiba miatt meghiúsult a telepítés.hol amd media hiba,hol amd húzással való kódolás hiba!
Perzse működött mert a vga illesztő programot azt feltette,de én ennek tudtam be hogy lassan áll le a gépem,mivel azután kezte ezt csinálni miután a 6870 helyett be tettem a 7790-et és "ráraktam" a drivert.
Közben persze kiderült,hogy ez a lassulás ennél a kártyánál természetes ha csak le nem tiltom a képernyő kikapcsolást.de itt megin csak magamat idézném:Vettem egy SSD-t hogy gyors legyen a rendszer ebbe beletartozik a leállás is meg vettem egy energia takarékos VGA-t.szeretném kihasználni mind a kettő azon tulajdonságát amiért megvettem! -
keke69
őstag
válasz
hackeeeee #22879 üzenetére
Leírom neked is!
A problémám azóta van a driverrel mióta megvettem a 7790-es vgát.Mióta eszemet tudom mindig ATI kártyáim voltak és soha nem volt gondom a driverek felrakásával még akkor sem ha béta volt.Tehettem rá uninstall után,driver tisztítás után vagy akár közvetlenül rá is,soha nem volt problémaDe ez kifogott rajtam csinálhattam bármit mindig valami hibával végződött.már OP rendszert is újat raktam.Szóval lehet nem a driverel van a gond hanem maga a vga nincs jól megcsinálva a driverhez!
-
-
Jakuu
őstag
válasz
hackeeeee #20637 üzenetére
??? Sosem volt benne semmilyen listazott AMD profile lista a catalystban, ha telepitetted kulon az AMD CAP-ot (AMD Catalyst Application Profiles) akkor sem.
Csak akkor mutatja a gyari profilet amikor felulakarod irni a jatek exejet, ami amugy rejtve van.
Ez mar evek ota igy van.[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz
hackeeeee #20631 üzenetére
Adj hozza alkalmazast/jatekot es mentsd el a beallitasat es voila maris lett egy alkalmazas/game profilod.
Ha pedig mas profilere gondoltak a globalis beallitasra, akkor az fent van a Presets>Add presets menuben, de gondolom nem erre ertetted, mert ez mar regen is letezett, csak az alkalmazas profile ami uj.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hackeeeee #19818 üzenetére
Klónozásnál azonosak lesznek a felbontások. Ami esetet írtál ott a TV is ugyanazt a felbontást fogja megkapni, amit a monitor.
A másolás alatt mit értesz? Mert szerintem a klónozás = másolás
Szerk: laca000
Egyébként milyen funkcióhoz szükséges ugyanazon tartalomnak látszódni mindkét kijelzőn?
Szerk2: laca000 #19821
Igen? Érdekes, mert eddig sem volt ilyen funkció. Nem lehet, hogy a kijelzőfelbontások voltak annó "megegyezőek"?
A régi TV kimenet max 1280x1024 felbontással bírt, ha jól emlékszem illetve CRT megjelenítőknél nincs látható képminőség romlás, ott nincs natív felbontás
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz
hackeeeee #19818 üzenetére
Egyszerűen nem találok a Catalystben olyan opciót, már próbáltam mindent, szerintem..
Monitor 1080p, tv 720p.
Csak úgy tudom kitenni a képet, hogy a monitort lebutítom 720p-re és akkor mindkét kijelző 720p, de az úgy nem jó.
Vagy mindkét kijelző 1080p.
Ha kiterjesztéssel csinálom, akkor át kell húznom a képet a tv-re, mindkét kijelzőn nem jelenítődik meg.
Hol van a "másolás"?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz
hackeeeee #19759 üzenetére
Igen kb 1 hete!
Az adott [topikban] felvetettem a másik kékhalállal kapcsolatos kérdést és nagyon úgy néz ki hogy ram lesz ami okozta a bluescreent,de hogy az atival kapcsolatos hibát is ez okoná ezt nem tudom!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
hackeeeee #19611 üzenetére
"nem kapcsolja ki, hanem csak fekete háttér, és egér kurzor "
Jól van, akkor nem én szédültem meg, más is látta ezt a jelenséget
Nekem azthiszem semmi nem volt betöltve, csak a desktop.
Sapphire 7770, és 12.8-as (vagy a 12.10) catalyst? Már nem emlékszem, hogy amikor ezt láttam, akkor fel volt-e már rakva az újabb. -
-
InfiniteReality
őstag
válasz
hackeeeee #19349 üzenetére
Ígyvan. A gamer laptop egy "butaság", de gyártják mert van rá kereslet, s sokan azthiszik majd hozza egy asztali gép teljesítményét. Nem, nem fogja hozni. A mobil videokártyákban gyengébb hardver van mint az asztali számítógépekbe szánt cuccokban.
A laptop MINDIG egy kompromisszum. A teljesítmény van feláldozva a mobilitás, a méret és a súly oltárán. -
gabecka02
csendes tag
válasz
hackeeeee #19336 üzenetére
Ebben a catalyst control centrelben nincs dual graphic, csak egy grafikus tulajdonságok menü, és egy váltható graf. rendszer konfig. menüpont, eddíg minden esetben pengén ment, korábban felraktam az F1 2011-et, és megkérdezte, hogy melyik kártya, bejelöltem a 6650-et és utána minden alkalommal azzal vitte....
Most meg?
-
gabecka02
csendes tag
válasz
hackeeeee #19326 üzenetére
Nem, minden alkalommal, amikor egy új program vagy játék megy fel, az első indításnál megkérdezni, hogy az energiatakarékos, vagy a nagyteljesítményű gpu menjen e?
Ha a kicsit választom, akkor megy a játék, de nyílván nagyon gyenge fps-sel, ha a nagyot, akkor elindul, de a Menü előtt a videók után, minden hibaüzenet nélkül kidob a játékból...
12.9 catalyst van fent, már próbáltam másikkal is, 10.12,11.10, de nem megy!
-
zack
nagyúr
válasz
hackeeeee #19310 üzenetére
Köszi. Ez így tényleg működik.
Csak az a baj, hogy a monitor 2560x1440-et tud, és mivel a tv-re lett kiterjesztve, így 1360x768-ra állt át és a monitoron egy igen keskeny csíkot látok.Erre nincs valami megoldás?
Azt hogy tudom megoldani, hogy a képet csak simán átdobom tv-re, úgy, hogy a monitor lekapcsol, és csak a tv-n lássam a desktop-ot?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hackeeeee #19292 üzenetére
Igazából én mindössze kétféle konfiggal használom mpc-hc-t, tehát két példányban van nekem meg.
A megkülönböztetést pedig pofon egyszerűen oldottam meg: az egyik változat a 32 bites a másik pedig 64 bites verziója a programnak, így még a programindító .exe is más névvel rendelkezik.Minden esetre mielőtt még nekiugranál "elbarmolni" a meglévő verzió beállításait, az Options -> Player menüben pipáld be a "Store setting to .ini file" beállítást. Ekkor lementi az előtte registry-ben tárolt adatokat az indítófájl könyvtárába (legalábbis nálam portable verziónál oda menti)
Ezután a másik mpc-hc-hoz csak másold át ill. ha más "bites", akkor kicsi átnevezést is kell alkalmazni, mert a 32 bitesnél "mpc-hc.ini" néven, míg a 64 bitesnél "mpc-hc64.ini" néven tárolja a beállításokat. -
AtHoS
nagyúr
válasz
hackeeeee #19261 üzenetére
Látom jött pár érdeklődés másodlagos kijelző használatával kapcsolatban. Megpróbálom röviden összefoglalni a saját tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.
Ha a kijelzők "natív" felbontása eltérő, akkor érdemes kiterjesztett asztal módot használni, így elkerülhető a legkisebb felbontású kijelző jelentette korlát, tehát ebben az esetben a FULL HD-t támogató kijelzők FULL HD felbontásban üzemelhetnek.
Méretezéses kérdésed nem értem mire akar irányulni. Kiterjesztett asztal használatával nem fog semmi kilógni a képből.
A hangos kérdésed adja egyből a médialejátszási terület ismertetését.
Én olyan médialejátszó programot használok (mpc-hc), amelyben ki lehet választani az aktuális hangkimenet eszközét illetőleg be lehet állítani teljes képernyős eszközt is.Átültetve ezt a gyakorlatba:
Nálam mpc-hc-ból különálló könyvtárakban több példány is figyel. Mindegyik mpc-hc a programindító mellett található .ini fájlból olvassa a beállításokat (és nem registry-ből), így el lehet érni, hogy mindegyiknél más-más hangkimeneti eszköz / teljes képernyős megjelenítő legyen beállítva.Ez miért is jó? Vegyük a Te példádat:
Az első mpc-hc-ban beállítod, hogy az alapértelmezett hangkártya SPDIF kimenetén küldje a hangot, így az ezzel megnyitott média folyamok szólnak majd az erősítődön keresztülA második mpc-hc-ban beállítod a VGA-d hangkártyáját kimeneti eszköznek és ezzel párhuzamosan beállítod, hogy teljes képernyőre rakva a lejátszót a média folyam a másodlagos kijelzőn (esetedben a Full HD-s kijelző/TV) jelenjen meg.
Ezt lehet variálni még pár mpc-hc megfelelő beállítgatásával.
Természetesen az is megoldás lehet, ha áthúzogatod a lejátszót a másodlagos kijelzőre, de a hangkimenetet ekkor is át kell állítani.
Beállítható az alapértelmezett hangeszköz is a lejátszóban, ilyenkor viszont winben kell átállítani az alapértelmezett eszköznek a VGA hangkimenetét.
Igazából használható mindkét megoldás, de mindenkinek magának kell eldönteni melyik verzió fekszik neki jobban ill. használhatóbb a számára.
Magam részéről a lejátszóban való állítgatást preferálom, mert így míg a TV-n másik helyiségben nézi/hallgatja valaki a lejátszott filmet, addig a gép mellett lehet nyugodtan zenélni ill. esetleg teljesen más filmet/műsort nézni/hallgatni avagy játszogatni a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...