Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #121427 üzenetére
ÜzEmElTeTő
jó és akkor mi van? én is tudomásul vettem, sőt támogatom, legyen, engem nem zavar (már ameddig nem lesz royalty a tranzakciók után kunc)
attól egyébként hogy nagybetűvel írod az ÜZEMELTETŐT attól nagyobb lesz a tekintélye? vagy miért kell nagybetűvel írni? ez is szabály lesz?
szerintem üzleti szempontból is hülyeség ez a személytelen hozzáállás az ÜZEMELTETÉS részéről, mindent értek, sokat gondolkodtam rajta, hogy miért ez a modell ami, értem is, csak éppen tehetség hiányában az van elfelejtve, hogy a sok hülye káposztafej nem ballaszt hanem tőkesúly, ettől van még irányban az oldal, ez emeli ki a nettó hírportál és a wannabe közösségi tér oldalak közül. sokan a két kezüket összetennék egy ilyen felhasználóbázisért amit itt éppen próbálnak negligálni.
ez szerintem hülyeség, de nem én ÜZEMELTETEM a céget, biztos nehéz lenne találni olyan hoppmestert aki képes is kezdeni valamit aemberekkel meg össze is fér az ÜZEMELTETŐVEL ettől még véleményem van, szt amíg nem vagyok csilliom évre bannolva (meg amíg van kedvem) le is írom. utána meg nem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Agostino #121425 üzenetére
szerintem amúgy ez a kezdeményezés nem ürdüngtől való.
ökoszisztémát építenek, megpróbálnak minden szálat a lapcsaládon belül tartani, van törekvés hogy mindenre legyen házon belül megoldás és azok is legyenek használva.
ez ok, szerintem ez érthető, és viszonylag kis fáradsággal követhető is (nem kell az év hirdetését összerakni ha itt akarod eladni, kb ugyanannyi elég mintha egy hsz-t írnál).
ideális esetben erre nem is kellene adminisztratív szabályt hozni (feltéve hogy nem olyan önkéntes főszerkesztőnk lenne aki csak ebben tud gondolkodni) elég lenne a tagok lojalitására apellálni, egy rendes, működő, értelmes közösségben ennyit mindenki képes és hajlandó lenne vállalni.
az hogy ebből is lázadás van, az jelzésértékű és véletlenül sem a konkrét kérésnek szól hanem annak aki is ahogy kéri (nem konkrét személyre utalok ezzel, általános, gyűjtő alany, nevezzük "vezetőségnek" tényleg nem a személy a lényeges) és amilyen működési környezetben kéri.
a másik oldalon meg persze megy a puffogás hogy semmi se jó, vén sz*ok puffognak mindenért, akármi van, ablokkot se kacsolják ki.
hát kérem ilyenkor látszik mennyire visszaüt ha a közösségépítés szándék vagy alkalmasság hiánya okán el van hanyagolva.
-
DeFranco
nagyúr
szerintem először a litért kéne meghatározni.
aztán én bemennék a kecsuaboltba és vennék egy litérnek megfelelő hátiszákot meg egy hozzá való ráhúzható esővédőt (ha nem a táska része) tada.wav
ez az ikeás upptäcka volt jó amíg volt, agyoncsaphatatlan és nagyon logikus, azóta is verem a fejem a falba hogy nem hármat vettem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #121301 üzenetére
és ha ott szereztek barátokat, ahova utaztok?
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz lorcsi #121120 üzenetére
már a megjelenéskor szerettem volna, mert forradalminak találtam az ötletet (nem feltétlenül a technológiát, hanem azt, ahogy azt megvalósították), aztán halasztottam nagyon sokáig és nem rég vettem egyet nyilván már picipénzért az eredeti árához képest.
teljesen jó egyébként az árát nagyon megéri, vannak nagyon vicces játékok rá, de rengeteg a hulladék és ha nincs igazán jó guide-od hogy a te ízlésednek megfelelő műfajok közül melyikkel érdemes kezdeni akkor el tudja venni a kedved a sok hulladék.
partyjátékként megint csak beválna, ha Elnök urat bevonnám de próbálom analóg vonalon tartani amíg csak lehet, így marad hogy egyedül galaxy-zom.
összességében szerintem két kezemen meg tudom számolni hogy hány játék fogott meg igazán (galaxy 1-2 mindenképp, metroid prime egy jó ideig de nem játszottam végig, batman brave and the bold cuki nagyon, metroid other m igéretes de nem kezdtem bele még, force unleashed 2 jó, mario party nagyon vicces, kb. ezek kötöttek le, zelda pl. abszolút nem)
alapvetően ha nem kell beszerezni a játékokat, akkor szerintem most is jó a Ft/játékóra vagy Ft/fun mutatója, de a technológia már nagyon meghaladta azt amit a wii kínál. a grafika hagyján, az soha nem zavart, néha kínosan lassan történnek dolgok, próbálnak időt nyerni a képváltásokon, stb. de maga a wiimote ami a lelke az egésznek szerintem a legjobb kontroller ever kár hogy nem folytatták igazán.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz tboy93 #121118 üzenetére
marketing. most hogy tele van a sajtó a ps5 hírekkel sokaknak eszébe jut hogy nahát akartak ps4-et venni csak hát halogatták.
plusz jön a nyári szünet, kell valami a sok kiscsopis atkának kockulni.
én is nézegettem az exkluzívok miatt, aztán végigjátszás után eladni esetleg, de egyrészt ez most így nem időszerű másrészt arra a napi fél órára amit rá tudok szánni oly mindegy hogy van-e vagy marad a pc/wii
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #120554 üzenetére
nekem egyik sem jött be az alternatívok közül igazán, (csirkés, vega, halas) az alap verziót viszont nagyon szeretem. otthon kicsit jobban megsütjük mint ahogy az ottani konyhán csinálják (nem szárítjuk ki, de kap egy kérget).
tudni kell hogy milyen ízvilágra számíts, mert ha fasírozottat vársz akkor nem lesz jó, de összességében nekem eltalálták vele az ízlésemet.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Golyo69 #120426 üzenetére
ÁSZF 7.3.4. Felhasználó a benzinnel működő személygépjárműbe a saját költségén a személygépjármű típusának megfelelő üzemanyagot tankolhat. Felhasználó az általa tankolt üzemanyag költségét nem érvényesítheti a bérleti díjban, nem számolhatja el Szolgáltatóval szemben. Amennyiben megállapítást nyer, hogy a Felhasználó nem a személygépjárműre előírt típusú üzemanyagot (azaz nem benzint) tankolt, köteles az ebből eredő kárt a Szolgáltatónak megtéríteni.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #120354 üzenetére
kiváncsi lennék a rendőrök mit kérdeztek és ők mit válaszoltak, mert ha voltak olyan hülyék hogy kimentek jaszkarizni a haverokkal akkor meg is érdemlik.
valós indokkal kimenve nehéz büntikét összeszedni. szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #120350 üzenetére
mik a részletek? érdekel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz FoxiestFox #120190 üzenetére
pedig direkt olyat kerestem ami megy a szőrödhöz.
így akarjon segíteni az ember.
-
DeFranco
nagyúr
válasz FoxiestFox #120180 üzenetére
először írtam litániát az itthon fellelhető bútorok minőségéről áráról és designjáról de aztán kitöröltem mert ha van tapasztalatod akkor tudod ha nincs (és minden bizonnyal nincs mert különben nem feszegetnéd a témát) akkor meg fotellakberendezőnek minek magyarázzak bocccsssplíz
én sem rajongok az ikeáért (pontosabban a nagybútoraiért, egyebekben zseniális) és nagybútorom nincs is onnan mert eddig nem volt rá szükség egyéb okokból, de annyira tré a hazai bútorkínálat úgy árban mint designban mint minőségben és elérhetőségben, hogy az ikea ezekből messzire kivilágít.
persze meg lehet venni a niki "nappalisort" (3 laminált lap lebegőpolcnak, egy minimäl 30x30-as álló "szekrény" alul zárt felül üvegajtó, meg egy tévéasztal ami egy éven belül megsüllyed egy közepes tévétől) az eresben vagy a jyskben de abból az alapállásból én előre köszönnék az ikeának lehajtott fejjel.
szóval azt javaslom tervezz meg egy random bútorelemet, aztán eredj kérdezz meg egy
ácsotasztalost hogy mennyiért vállalja (legyen nálad 5 telefonszám mert 4 ilyen kis munkát nem vállal) és lepődj meg hogy két helyiséget akartál ennyiből berendezni, aztán váltsd ki a family klub kártyát és fojtsd le a sokkot egy kötbullárral.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz FoxiestFox #120173 üzenetére
nosza, tervezd
aztán amikor abból valós bútort akarsz akkor majd lepődj meg.
-
DeFranco
nagyúr
válasz tboy93 #120128 üzenetére
"Anyamat ma munkabol hazafele majdnem agyontaposta a nyugdijas horda a Lidliben."
Trükkösen kedden kell majd menni a lidibe akkor már nem lesz senki, de ugyanúgy nyitva lesz.
Egyébként én is most jöttem a lidiből, viszonylag sokan voltak de 10 perc alatt végeztem, a kasszánál nem állt előttem senki.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119831 üzenetére
pontosan nem specifikálom neked for gdpr reasons, de csak kötött pálya és elég hosszú szakaszon M2
buszra nem szállok ellenőrt évente egyszer látok plusz a metrós humán demszkikarók a bejáratnál.
az egy másik kérdés hogy tudom hol kell felszállni hogy negyede népsűrűségben utazzak, ülve, nem mocsokban, úgy hogy általában 3-4 megállónyi szakaszon ülnek mellettem egyébként terpeszülhetek is ha akarok.
tudod a világ nem abból áll hogy lóbányáról próbálunk meg sznobizni.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119828 üzenetére
úr vagy. csodállak.
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119823 üzenetére
igen, bkv-val utazom komfortosan és időben.
szerk. sőt, jobbat mondok: jártam autóval dolgozni és a bkv-hoz képest utáltam hogy sokkal kiszámíthatatlanabb, sokkal több ideget megeszek és ha sajáttal járok nagyobb a kockázat is.
kétség kívül megvan az előnye, de szerencsére olyan lehetőségeim vannak, hogy tényleg élhető módon utazom át a városon.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119813 üzenetére
jó helyre kell költözni. nekem az ég világon semmi bajom a BKV-val, komfortosan és kiszámíthatóan utazom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Jofi81 #119804 üzenetére
wekerle szép, de a környezetében már vannak tré környékek, és mindenképpen a határ úti metrón keresztül fogtok járni ami meg elég rossz környék.
őrmezőt nem ismerem, de hogy közel van kelenföld és a metró az pozitívum.
elsősorban úgy is a kínálat fog dönteni szerintem, de ha lehet válogatni akkor szerintem a két legfontosabb szempont a környék élhetősége és a metró vagy a hatékony közlekedési mód közelsége.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #119790 üzenetére
rég jártam a móriczon de emlékeim és a street view szerint ott van egy szűcs
egy kérdést megér. bár általában azok is húzzák a szájukat minden javításra, festésre, stb.-re csak az új bőrbekeccsel hajlandóak foglalkozni minden más almás.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #119788 üzenetére
mit kell vele csinálni? festés? javítás? tisztítás?
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #119709 üzenetére
Foglaltam már így szállást Magyarországon és vidéken is, sosem kellett csalódnom az elhelyezkedés tekintetében.
awww...
mindenki a petőfi hídtól délre is triggered
-
DeFranco
nagyúr
Szia! "Még mindig jobb ilyeneket megtalálni, mint a Mollier diagramot kisilabizálni."
Arra célzol, hogy a Mollier diagram alsóbbrendű, önhibájából hátrányos helyzetű dolognak számít aminek a kisilabizálását elkerülni erkölcsi kötelesség? Helyette inkább találjon mindenki privilegizált "ilyeneket". -
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
te amúgy miről beszélsz?
de itt inkább a fűtő panelről volt szó.
nem
Menj el a keleti határ szélre ahol még mindíg 20% felett van a munka nélküliség és mond meg az embereknek:nem baj ha megfagynak,lényeg a tiszta levegő.Sajnos egy egyedülálló átlag nyúgdíjasnak sincs sokszor választása,vagy eszik,vagy megfagy.
mi köze ennek ahhoz hogy gázzal vagy villannyal nem fűtenek? a vegyes tüzelést te dobtad be, ne rajtam kérd számon.
szocióba meg ne menjünk át, mert véletlenül megkeresem hogy a taxisnál a kocsmárosnál meg a kaparóson van a legál tiszta tüzelő ára, esetleg el lehet menni napszámba fát vágni természetbeniért.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
valahogy én nem látom ezt a drágaságot a gázhoz képest a saját gáz/villanyszámlámon.
persze ha valakinek az a hobbija hogy fűtőszálat hevít elektromos árammal, az drága móka lesz de vannak ennél sokkal gazdaságosabb megoldások, egy COP4-es klíma nem atomfizika.
a vegyes kazánnal kapcsolatban pedig:
ha rajtam múlna, akkor már rég felállt volna a kazánkommandó, ahol a kémény alapján nem választottak pápát, oda hatósági jogkörrel be, kazánból mintavétel, rákkeltő anyag kimutat, csilliom bírság kiszab, kémény leó.mert hogy nagyon nem vicces, amikor a fél ország attól kap tüdőrákot hogy egymást mérgezik le faluhelyen az eltüzel tejfölöspohárral, traktorgumival meg bútorlappal.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #119588 üzenetére
nálam okosabb emberek mondogatják hogy az elektromos fűtés a jövő.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #119586 üzenetére
hogyan lehet fali panelt klímával rendszerbe kötni?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Golyo69 #119576 üzenetére
hőszivattyúban nem gondolkodtok? én első körben megvizsgálnám, hogy mire menne két minőségi klíma a lakásban, fogyasztásban biztos jobbak lennétek, és a nyári légkondicionálás is meg lenne oldva egy úttal.
nálunk van gázos fűtés, de a lakás felén, ahol van klíma, gyakorlatilag nem használjuk, folyamatosan klímával fűtünk évek óta, szeretjük.
(betaláltak benneteket is a kéményseprők?)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #119504 üzenetére
köszönöm, közben én is megnéztem ahogy hazaértem, én is ezeket találtam. szerencsére nálunk van hitelkártya is a privilégium mellett, arról vásárolunk, a számlák közti átvezetés meg ingyenes, így nem vészes a dolog, kp-t meg nem veszünk fel általában.
nekem szupernulla van azt elvileg ez nem érinti és ott maradt minden ingyenes ha jól láttam, így még jók vagyunk egyelőre, ha ez az átvezetés trükk működik.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #119497 üzenetére
Mi lesz vele? Megszuntetik?
-
DeFranco
nagyúr
háztartási kisgép javítót keresek, ha valakinek van ilyen bevált kontaktja, szívesen venném, ha megosztaná velem.
esetleg az orczy szervízzel van valakinek innen tapasztalata? őket találtuk neten, alkatrészben jók, azt tudom de nem tudom milyen minőségben és árszínvonalon javítanak.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #119293 üzenetére
jaja, én is szeretek városon átszaladgálni meg kékköpenyesekkel veszekedni meg állni hagyni a munkát hetekig.
a kallax kereszmetszetét meg ismerem, köszönöm, egy dolgot tud, működik. ráülni nem tanácsos de ha könyvespolcnak beválik (már pedig beválik, pedig a könyvek súlya sem csekély) akkor nekem a teherbírás OK.
ha jön az atomvillanás majd mással takarózok.
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #119280 üzenetére
olyat nem mondtam, hogy nem lehet megcsinálni, olyat mondtam, hogy nem leszabatod szkész mint ahogy az olvasott olvtárs lerajzolja. te dolgoztál már fával, tudod mivel jár, de ne magadból indulj ki, nem ez az általános. lehet én is belevágnék, megvan hozzá valamennyi elképzelésem meg szerszám is akad de nem biztos, hogy akarnék a nyakamba ennyi tilitolit méregetést rumlit amivel ez jár.
olyanokról nem is beszélve, amit írsz hogy akkor ha kézzel csinálod meg nem úgy van előkészítve (teszem azt nem 15 centis viszonylag vastag csavar fogja össze 42 tiplivel mint a kallaxot, elő van fúrva minden sablonra, stb.) akkor már a stabilitáshoz kell a hátlap vagy böszöm vasalás, nem neked kell ezt elmagyaráznom szerintem.
persze, meg lehet csinálni én is meg tudnám valahogy, de ha rendesre akarod elkészíteni akkor nem alapszintű feladat
amúgy a lapszabászatban ahol szerintem te is szabatsz nekem pont el is szúrták a derékszöget egy 70x70-es lapon, nagyon vicces volt rókafűrésszel utánaigazítani a konyhaasztalon, és annak az anyagnak még vastagsága se nagyon volt.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119275 üzenetére
"Ezert tart itt az orszag. "
maradjunk annyiban hogy van egy hatos pakk búzasöröm arra, hogy az első csavart se tudnád merőlegesen becsavarni szabad kézből.
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119270 üzenetére
ok
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119266 üzenetére
Kicsit probald meg a fejedben osszerakni azt a folyamatot amit most lazan felvazoltal ugy hogy levagatod szkesz.
Ugy is mint milyen alapanyagbol (anyag, szekezet, vastagsag, elzaras, stb.) milyen modszerrel (csapolas, nutolas, csavarozas, ezek osszemerese passzitasa stb.) milyen eszkozokkel (furesz, furo, szarak, sullyesztok, sablonok stb.) es hol (eloszoba?) tervezed ezt szkeszosszerakni aztan mindjart kiderul hogy a bab nem is hus.
persze ossze lehet fogni facsavarral 4 eco butorlapot de az se stabil se esztetikus se polcos nem lesz
-
DeFranco
nagyúr
válasz MasterMark #119261 üzenetére
majdnem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz darvinya #119249 üzenetére
vidéken nőttem fel és elég sok időt töltöttem a helyi piacon is alkalmasint húsvásárlással, valamint valószínűleg több közöm van az élelmiszerbiztonsághoz mint neked (de tippem szerint másik olvtásnak meg még nálam is sokkal több)
szóval összefoglalnám a teljesítményed:
-
DeFranco
nagyúr
válasz tibbike01 #119216 üzenetére
rendes bolt(lánc)okban sokkal jobban odafigyelnek a hűtési láncra, frissességre, tárolásra mint egy random hentesnél (és főleg jobban mint a sarki kisbótban).
lehet, hogy reggel már nem kérődzött az állat amit ott megveszel, de abban többé-kevésbé biztos lehetsz hogy egy általános jó minőségre számíthatsz.
ennél hentesnél kaphatsz valamivel jobbat de rosszabbat is, ott sokkal kevésbé lehetsz abban biztos hogy a vágóhídtól a pultig nem hevert szabadon a tetem szobahőmérsékleten 1-2 órát, nem kapott legyet, stb.
persze ha van egy jó, bejáratott, megbízható hentesed, az a legjobb választás, ha nem ismersz ilyet és ragaszkodsz a piaci/hentes forráshoz, akkor érdemes egy forgalmas piacon kinézni hol állnak a legtöbben (kiszűrve a nagyon olcsóakat) és onnan vásárolni, majd tapasztalat alapján odaszokni vagy váltani.
ez az egész frisshúsos, henteses mizéria 20-50 évvel ezelőtt még releváns volt, meg olyan településeken ma is, ahol megteszik mert megtehetik hogy tesznek a haccp-re, de magára valamit is adó bolt(lánc)oknál már szigorúbb vasfegyelem van mint random bárdos bélánál.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest