Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz tibbike01 #119216 üzenetére

    rendes bolt(lánc)okban sokkal jobban odafigyelnek a hűtési láncra, frissességre, tárolásra mint egy random hentesnél (és főleg jobban mint a sarki kisbótban).

    lehet, hogy reggel már nem kérődzött az állat amit ott megveszel, de abban többé-kevésbé biztos lehetsz hogy egy általános jó minőségre számíthatsz.

    ennél hentesnél kaphatsz valamivel jobbat de rosszabbat is, ott sokkal kevésbé lehetsz abban biztos hogy a vágóhídtól a pultig nem hevert szabadon a tetem szobahőmérsékleten 1-2 órát, nem kapott legyet, stb.

    persze ha van egy jó, bejáratott, megbízható hentesed, az a legjobb választás, ha nem ismersz ilyet és ragaszkodsz a piaci/hentes forráshoz, akkor érdemes egy forgalmas piacon kinézni hol állnak a legtöbben (kiszűrve a nagyon olcsóakat) és onnan vásárolni, majd tapasztalat alapján odaszokni vagy váltani.

    ez az egész frisshúsos, henteses mizéria 20-50 évvel ezelőtt még releváns volt, meg olyan településeken ma is, ahol megteszik mert megtehetik hogy tesznek a haccp-re, de magára valamit is adó bolt(lánc)oknál már szigorúbb vasfegyelem van mint random bárdos bélánál.

Új hozzászólás Aktív témák