Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) topik
(alias Summit Ridge)Piaci start és tesztek: március 2.
- AM4 tokozás (új hűtőfelfogatás!)
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- Tizenhat, tizenkét, vagy nyolc szál
- DDR4-2400 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellekSpecifikációk a teljesség igénye nélkül:
- Socket AM4 tokozás (a korábbi hűtőkkel nem kompatibilis!!)
- 14 nm LPP FinFET gyártástechnológia
- natív nyolcmagos kialakítás
- SMT, azaz minden mag két szálon képes dolgozni
- magonként saját külön 32 kB-os L1D, 64 kB L1I és 512 kB L2 cache, valamint két 8MB-os L3 (8 és 6 magnál!) cache mely az összes mag közötti adatcsere gyorsítására hivatott
- SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1/4.2, AES, AVX, AVX2, FMA3, AES, SHA utasításkészletek támogatása
- kétcsatornás integrált memóriavezérlő (IMC) - hivatalosan max. DDR4-2400 támogatás
- továbbfejlesztett turbó (Precision Boost és XFR)
A szilíciumlapka fotója:
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
joysefke
veterán
Oké, beszállok a versenybe: Itt az első értelmes hozzászólás:
Van arról a találgatásokon felül valami kézzelfoghatóbb infó, hogy a megadott TDP keretek (különösen a kis procik 65W-os kerete) túlléphető-e?
J.
-
tkesy
őstag
Most nézem, hogy a Giga AX370-es lapokon intel hálózati vezérlő van...
Mondjuk az már kevésbé vicces, hogy a 3000-es Ripjaws V nem igazán támogatott (tesztelt), és egyébként is visszaskálázza a 3000-es rammokat 2933-ra a rendszer, valamint a 2800-as rammokat is csak 2666-on tesztelték csak...
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Habugi
addikt
Értelmes hozzászólásnál maradva mutathatnál egyetlen OC-zható/szorzózár mentes CPU-t az elmúlt évekből, aminél nem lehetett átlépni a TDP keretet.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
hundai
aktív tag
Előree nagyon várom már a teszteket ! Remélem lesz PH! teszt is
[ Szerkesztve ]
-Wake up Neo!
-
olle
senior tag
Sziasztok.
Kiknek lehet jó ez a CPU? Most egy 6600K t nyúzok casual gamingel. Meg vagyok vele elégedve. Amíg nem próbálom a játékmenetemet rögzíteni illetve kilőni a hálóra mert akkor megfekszik.ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
carl18
addikt
ryzen unboxing [link]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Cseneles
őstag
Kiváncsian várom a fejleményeket, addig megülök a jó kis FX-en
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
nagyúr
-
törölt tag
Varjuk a teszteket, lapokat
-
darkhorse
tag
Nagyon várós, úgy néz ki ezt most tényleg jól összerakta az AMD!
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
-
tkesy
őstag
Arra én is kíváncsi vagyok, mert a Giga-nal a következő órajelek vannak a támogatási listában:
2133, 2400, 2666, 2933, 3200 (ezek gyanúsan a 133 egész számú többszörösei, ami viszont a 1st gen core i7/5/3-ra hajaz, ahol szintén 133 MHz-es volt a BCLK) ellenben így a 3400 nem annyira illik bele a képbe... max downgrade-elve...
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
aktív tag
-
joysefke
veterán
Alaplap árak:
link -
addikt
Nocsak mit találtam, ment is a kedvencekbe.
Nekem a +100MHz XFR nem tiszta, lehet rosszul emlékszem, de mintha arról lett volna szó, hogy a hőfok, és a TDP keret függvényében adagolja magának a feszt a proci, így akár jelentősen nőhet az órajel.
Ha ez a +100MHz az, akkor értelmesebb X nélküli procit venni, és manuálisan állítgatni..
Vagy eltévedtem valahol útközben?Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
nagyúr
egyelőre nem tudni róla többet, mint amit leírtál. 100MHznál valóban lényegesen nagyobb durranásnak tűnt. úgy néz ki, meg kell várni a reviewokat vele ezzel kapcsolatban.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
veterán
Itt svédben kisker webshop alaplap árak. Afa majd azonos 25% és 32.5-el kell szorozni.
itt[ Szerkesztve ]
-
bil
tag
Attol, hogy hivatalosan 2400-as ramot tamogat a ryzen, erdemes nagyobb frekiju ram-okat venni a kesobbi procik (zen+, zen2) miatt?
This is extremely dangerous to our democracy!
-
nagyúr
őszintén szólva én már attól a 140 tdp-s refhűtőtől is többet vártam 100MHznál. nem is igazán feszegetik még ezt a reviewerek, szóval szerintem ezt később akarja majd kifejteni az amd. már ha van mit.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Oliverda
félisten
-
törölt tag
-
Szeszkazán
senior tag
Hát az amazonon már veszik rendesen
-
HSM
félisten
válasz Szeszkazán #32 üzenetére
A látott teljesítmény és az ár tekintetében ez kevéssé meglepő.
Reméljük, hogy a lapok a kezdeti BIOS-okkal is használhatóak lesznek. -
Szeszkazán
senior tag
Ryzem Master, aka Wattman for Ryen.
-
addikt
válasz Szeszkazán #32 üzenetére
Várható volt, hogy akinek aktuális a proci+lap csere, az ráugrik...
Személy szerint engem az 1500/600X érdekel jobban.
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Habugi
addikt
válasz Szeszkazán #34 üzenetére
Neeeeeeeeee!!!
Menthető profilok?? Legalább 4 slot?!?!
Waaaaaaaaat, maaaaaaaaan..?!Szinte felfoghatatan hogy eljutottak idáig, reméljük a Wattman is megkapja ezt a 21.századi, forradalmi fícsört!!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
nagyúr
pofás. viszont tdp-s opciót nem látok rajta.
-
Fred23
nagyúr
"A CPU-Z stabja sem kapott Ryzent... A HWiNFO keszitoje sem."
-
Habugi
addikt
válasz darealkilla #42 üzenetére
-
addikt
válasz darealkilla #46 üzenetére
Valamelyik infó nem tuti...Pedig pont ez a proci érdekelne majd.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
HavocS
senior tag
Na ez zsír, épp gondolkodtam rajta hogy remélem lesz olyan OC SW mint az Overdrive az FX-ekhez.
-
Jack@l
veterán
Csubakka védelem? Le van írva bárhol hivatalosan, hogy nem tiltják biosban vagy mikrokódban a túllépést?
Ha nem tiltják, ki vesz majd nagyobb tdp-s procit + 100 dodóért?A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen program, ami...?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Crypto Trade
- Oppo Reno5 Z – fiatal még az idő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.