- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Áttértem mikrotorrentre, hogy tudom a fájljaimat átvinni?
Régen már csináltam, de ugye az régen volt. Addig megvagyok, hogy
C/Felhasználók/Én/Appdata/Local/Bittorrent/BT_backup talán, és ezeket hova?PSN-ID:Putyesz-HUN
-
modflow
veterán
Hétvégén mindent leszedtem a HDD-ről, majd format és mindent visszamásoltam. Ez gyorsabb volt mint a töredezettségmentesítés.
Azóta viszont random I/O olvadási hibát dob a qbittorrent.
Ez miért van és hogy lehet megszüntetni? -
adika4444
addikt
Látom itt is feljött az örök vita, konténerizálni vs. nem konténerizálni. Tény, hogy amiket írsz abszolút igaz, de egy jól megírt compose file esetén tényleg csak vissza kell másolni az adatokat ha költöztetek, up és minden hasít tovább.
A systemd-s megoldást is használtam, az is egyszerű mondjuk mint a faék. Bár én Debian-on vagyok, ott az apt repókban ritka a friss verzió (van backport, de abban nincs qbittorrent-nox), így meg ha van valami ami a régiben nincs, megint csak egyszerűbb a konténer. Az overhead-je ellenére én perpill inkább ezt preferálom, de ennek is megvannak a maga árnyoldalai.
#45483Gabesz87
A portot megtalálod a qbittorrent konfig fájljában, de alapból talán 8080. Figyelj rá, hogy ha nem 0.0.0.0-ra van bind-olva, akkor lehet, nem éred el kívülről. Rendesen átirányított portokkal írhatod a külső IP-t, de ha ócskább szolgáltatói eszköz routol, akkor benne van a pakliban, hogy nem fog tudni Hairpin NAT-ot, vagy is a belső hálóról nem fog menni a külső IP használata.
Ha jól emlékszem, régen a qBit kliens is tudott amúgy remote-ként működni és akkor távoli instance-t vezérelt. Biztos tudja most is (webui-val használom).[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
-
somag
tag
Sziasztok!
finderss.it.cx megállt? Nem érem el az oldalt egy ideje. Van valami alternatíva rss létrehozáshoz? -
amargo
addikt
Szuper, akkor ez ugyan az mint a qbittorrent image legalább is, amit a linuxserver-csinál.
Mint írtam korábban is én nem vonom kétségbe, hogy kinek mi jó, miért kellene docker-t használni, ha valakinek tökéletes a csomagkezelő és gyári megoldások.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Geth
veterán
válasz amargo #45491 üzenetére
A qbittorrent-nox a headless változata a kliensnek, webui van csak bekapcsolva.
Pontosan nem látom a 4-5x mókolást.
Ha a tűzfalra gondoltál, azt nem úszom meg a dockerrel sem.
A service-t szándékosan 1 db. fileban definiáltam, pont azért amit írsz.
A 4-5 helyen szétszórva alatt a korábban említett 1 db. könyvtárra gondolsz? Azt docker alá is behúznám, nem szoktam konténerbe állapotot/log-ot írni, de a konfiguráció is inkább kívülről érkezzen. -
amargo
addikt
A qbittorrent-nox-ot nem ismerem, így lehet nem látom át megfelelően, hogy ez kimondottan miért kellene docker-be rakni. De én még egy curl-t is onnan használok..
Viszont szerintem meg is válaszoltad a kérdést, kb 4-5x többet "mókolsz" vele, mintha docker-be tennéd és még a központosítást nem is hoztam fel.
Ettől még ki mit szeret jobban, én jobban szeretem, ha 1db fájlba van összefogva minden egymáshoz tartozó (docker-compose, persze kell a config fájl is) és nem 4-5 helyen szétszórva.Ez a része tényleg ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Geth
veterán
válasz amargo #45489 üzenetére
Én inkább úgy látom, hogy általánosan írtátok le, hogy miért jó konténerizálni.
Ennek örülök, bár én is használok évek óta pl. docker-t.Specifikusan a qbittorrent-nox-ra lettem volna kiváncsi.
Én csak felpattintottam, írtam hozzá egy (systemd) service defíniciót és kiengedtem a tűzfalon. Az erőforráskezelés meg van oldva, saját userrel fut, csak ahhoz fér hozzá amihez kell. Ha több példányban akarnám futtatni, akkor template service-t csináltam volna.
Egy darab könyvtára van ahova megy a state/log/stb, annyira nem szakadnék bele, ha transzportálni akarnám, a backup/restore triviális.
Cserébe nem kell volume-okat kötögetnem, hálózat transzparens, nincs mit konfigurálni.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
- Sandbox-ban unprivileged módban fut (ma már a legtöbb így van megírva)
- egyszerű backup és restore
- több példányban futtathatod, egyszerűen
- az erőforrást is szabályozhatod
- verziók kezelése is egyszerűszerk:
hopp, na pont hasonlókat emeltünk ki sztanozs-al.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
konténerizálás azért jó, mert:
- könnyen elkülöníthetők a feladatok
- könnyebben elkerülhetők a névütközések
- egymással nem kompatibilis user-modulok is telepíthetők egyszerre különböző konténerekbe
- sz@rul megírt proigramokat (pl aminek kell root vagy group 0 access) is lehet úgy futtatni, hogy nem veszélyesek a futtatókörnyezetre
- egyszerű a hálózatkezelés és a NAT, biztosítja a konténer
- a konténer modell alapján könnyen klónozható (párhuzamosan futtatható) ugyanaz a csomagEbből persze nem minden áll meg egy QBT-re, de azért a könnyű menedzselhetőség és transzportálhatóság nagy előny tud lenni.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Docker igazából nem virtualizálás, csak egy lezárt shell környezet a meglevő kernel felett. Szóval ha nincs a docker lekorlátozva, az kb olyan, mintha simán csak telepítve lenne a futtató környezetbe...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Gabesz87
veterán
Én gépet fejlesztettem, és a régi konfigomat home server-ként használom ezentúl. OMV-t tettem rá, Dockerben fut a QBittorent, Portainer-ben.Szóval nem virtualizálva van.
Így ezentúl nem kellesz, hogy a PC-m menjen torrent miatt. Ezt az Electorrentet meg ajánlották, mint Win-es GUI a qbit-hez. Egyszerűbbé tenné a letöltést. EZért szeretném beállítani. -
Gabesz87
veterán
Még az lenne a kérdésem, hogy Electorrent telepítése után IP Address-hez mit kell írnom? A Local IP-t, amivel elérem az OMV-n futó qbittorrentet, vagy a Public IP-met? Illetve a portszám melletti link mező (rpc address?) sem világos, hogy kell-e, és ha igen, mit kell ideírnom!?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Dragon3000 #45480 üzenetére
De, azt használok. Ip-t nem állítottam. Viszont rendbe jönni látszik. Kicsit régebbi verziót használtam és frissítettem. Növeltem a kapcsolatok számát. Egy alkalommal ki is maxolta az elméleti feltöltési sebességet. Azt nem írtam, hogy a letöltés gond nélkül ment. Időközben ránéztem a mentés lehetőségére is, mert az egész rendszer vacak. Kösz a választ mégegyszer!
- Glaz-doz-fhut -
-
Dragon3000
veterán
válasz Glaz-dozfhut #45479 üzenetére
Ha nem upnp-t használsz. Az új gépnek ugyanazt az ip-t osztod ki? Ha nem, akkor nincs port nyitva.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok. Hardver csere történt nálam; CPU, alaplap és memória. A rendszert még nem telepítettem újra és el is indul a kliens. Qbittorrent. Eddig napi 200 gigabyte-ot fel tudtam tölteni, most meg egész este nulla az egész. Van rá tippetek, hogy mi okozhatja?
Vagy a másik, hogy újra telepítés esetére, melyik mappát kell elmenteni, mert 2000 torrentem van és problémás lenne már csak az idő miatt is. Kösz a választ!- Glaz-doz-fhut -
-
TeeJay
félisten
2napja tesztelem a 4.5.0 alpha1-et libtorrent 2.0.6 qt 6.3.0 és nem akarja zabálni a RAM-ot
automata a lemez cache de nincs is rá szükség, szépen seedel és tölt lefelé
Ha a végleges is ilyen lesz legalább akkor nem lesz itt gond, a 4.x első kiadásokat meg gyorsan elfelejtjük majdMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
Sziasztok,
ma reggel azt tapasztalom, hogy ha fut egy letöltés qbit-en (4.4.3.1 verzió), akkor az internetböngészés megszakad, DNS hibát ír vagy szerver IP nem elérhető. Eddig ilyen nem fordult elő. Még nem csináltam semmit (router restart vagy ilyenek) először itt akartam kérdezni más is tapasztalt-e ilyet. Amint megáll a letöltés minden a régi...
1 letöltésre van korlátozva a rendszer, és az is csak 10MiB/s-el jön jeleneg (1000-es Digis netem van) szóval ergo nem fogy(hat) el a sávszélesség sem.Előre is köszi!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #45463 üzenetére
Már korábban írtam, hogy jó minőség alatt a 1080p-t értem 12-15 Mbps átlagos bitrátával. Sajnos ezekhez a legritkább esetben van érintetlen hangsáv, ami számomra nagyon fontos. Bezzeg a másik, általam használt torrent oldalon!
Ott szinte mindig található egy ilyen képminőségű változat érintetlen, veszteségmentes tömörítésű hanggal. Viszont azokhoz nem mindig találok pontosan passzoló feliratot.
Nem akarok mindenből remuxot beszerezni, mert akkor kétszer ennyi tárhely is kevés lenne.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dragon3000
veterán
Ha jó minőségben szedef, akkor a legtöbb torrent esetében ott a butitás nélküli eredeti hang, így nem tudom mi a gondod vele. Ahol meg butitva van az eredeti hang, az akkor is butitva lenne a hely spórolás miatt. Ép elég tartalmat nézek felirattal, így filmek esetében inkább maradok a szinkron mellett.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Igen, a legnagyobbét leginkább. Hát abban a tekintetben, hogy az alapértelmezés a 264 és külön feltüntetés nélkül erre is számítasz - ahogy a hardverlejátszód is. Új szelek, meg minden, értem, legyen. De lássam azt az 5-öst akkor a névben, aztán nincs keserű meglepi később. Megy offline helyre is cucc, ismerősnek, 3-4 hetes etapokkal. Olyanra értettem ahol ez nem volt benne névben.
(#45461) BBéci, a követeléssel ugyanott vagy, mintha csak a tartalom miatt néznél meg valamit. Ezért is pártolom végül az elengedést, vagyis a kompromisszum is az élet része.
-
BBéci
legenda
válasz totron #45459 üzenetére
Csak kép- vagy hangminőség miatt nem nézek meg egy filmet. Viszont ami tartalmilag érdekel, ahhoz megkövetelem a minőséget, vackot nem nézek, nem hallgatok.
A rendszerem nem HEVC-kompatibilis.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
totron
addikt
Vágom. VHS-re butítsd le a képet is és egyből más perspektívából értelmezhető az egész. Ez a hangi dolog még a képi oldal számainál és minőségénél is jobban rétegigény. Összehangolni egy nekem tetsző tartalmat a minőséggel, mint olyannal meg szökőévente 1x lehet, úgyhogy nagyjából el is engedtem az egészet. Az SD-t azért ki lehetne vezetni. Mekkora folbolydulás volt az avi konténer leváltásakor is... Apropó, a HEVC-t lehetne markánsabban jelölni, mert nem minden célhardver szereti. Az NFO-ba beleírni kevés, mert amúgy minden ízében 264-nek mutatja magát torrent alakjában. Mekkora karriert fut majd be vajon.
-
BBéci
legenda
válasz totron #45457 üzenetére
Teljesen mást kifogásolok a hangminőségben, mint amire céloztál.
Eleve az eredetinél rosszabb minőségű hangsávot kapnak a szinkronstúdiók, persze akadnak kivételek. Alacsonyabb a bitráta, a felbontás, kisebb a dinamika és az apró részlet. Utóbbi roppant fontos, mert elengedhetetlen a jelenlét-érzethez. Oda-vissza kapcsolgatással egy tévén is hallható a különbség, pláne házimozi rendszeren.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #45453 üzenetére
Meg, erre értettem, hogy pluszmunka, egyébként a port.hu jobban szolgálja ezt a célt. Az nkóron foghíjjas a dolog, az biztos.
(#45454) BBéci, szájmozgás ügyében a szinkrondramaturg munkáját lehet szidni vagy dicsérni - és akkor hol van még a fordítási hűség mellé. Nem mindig egyszerű, de magyarhonban összességében egész jó megoldások születnek ám, ezt be kell, hogy lássuk (és halljuk). Eltérő ízlések és világképek, zsenge munkaerők produktumai is nem egyszer helyet kapnak fordítás címszó alatt, még véletlenül sem felmentésként mondom, de erre tényleg annyit lehet, hogy ez ilyen. Extrém baromságnál/fogalmatlanságnál azért a mai napig szoktam visszajelzést küldeni. Szakfordítók, műfordítók más területen, más bérezéssel dolgoznak komoly(abb?) műveken, néha ér csak egybe tényleges odafigyelés, kiművelt tudás és film, mint terület. Hogy fiatalok kezei alól kikerült hobbifeliratokat ne is említsük. Ami egyébként egy jó példa, mert hibáikra rendszerint a de hát ingyen van közhellyel képesek reagálni, na ők - ha van egy kis szerencséje az emberiségnek - kinövik az ilyen irányú ambícióikat és nem keresnek egóirányított tevékenységükkel pénzt később. A maga módján nagyon szép és mély terület a műfordítás, az elgondolt és kivitelezett igényszintekkel szoktak a problémák lenni.
Elmaradó hangminőség alatt tompa (magasaiban hiányos), nyomott dinamikájú szereplőhangokat értesz vagy mire kell itt gondolni?
Számomra zavaróbb, mikor láthatóan gyufaszál cingárságú kissrácra sikerül öblös-izmos késői tiniszínész-hangot ráerőltetni. Majd nem tűnik fel... Vagy de. Elmebajba hajló intonációs őrjöngés is kikerget a világból, legismertebb példa Nárai Erika ámokfutássorozata, többen szeretik ezt a fajta túltolt, behízelgő hangkeltést és nem is csak ő van, egyfajta trend lett ebből. Ami a reklámokban, gyerekanimációkban bevált, annak van helye a filmekben is (nem!). Színészek egy, nem ripacs része is mondja, hogy nem bír magyar szinkront hallgatni a tv-ben, épp emiatt. De ha ezektől mentes, akkor akár még minőségi munka is kisül egyszer-egyszer, ugye a rendező igényszintje, filozófiája nagyban kiugrik ilyenkor, na meg hogy mennyi pénzből kellene mégis abszolválni a dolgot.
A régi stúdiós, korszak technikáját is megmutató szinkronok meg megint egy külön témakor. Lecsengett, letűntnek is nevezhető ma már talán, de ott még volt odafigyelés, más tónusú volt az egész, nosztalgiamentesen is mondható azt gondolom, hogy egy nagyon szerethető tónusról beszélhetünk, úgy hangzásban, mint munkamorálban. A 80-as - 90-es években, de még az új évezred első évtizedébe is át-átszűrődött az a mód. Máshogy intonáltak, súlyoztak a színészek, de ugyanígy más volt egy beszéd/mikrofonozottság/keverési technika a 60-as években. Egy szinkronilag 70-es évek elején felvett Fellini film hangi szünetei is teljesen máshogy csengenek, eltérően hatnak, mint egy mai hangsáv esetén.
A sokpontegyhez meg nem értek, de 10-ből 8 csitt-csatt dirr-durr hatásvadász csimm-bumm cirkusz eddig nekem. Ha valaki mutat igényes masterelést - elnyert díj szerint vagy attól függetlenül - meg fogom vizslatni. -
woodworm
veterán
Ezt a szinkron, felirat, eredti nyelv, felbontás, bitráta témát hanyagolni kellene, mert ízlések és pofonok különböznek. Néhány hozzászólás után jönnek a minősítő és szélsőséges megjegyzések és értelmét veszti még egy felszínes véleménycsere is.
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #45452 üzenetére
Sokkal jobb lenne!
Semmit nem kellene feleségem miatt szinkronnal néznem. Szerencsére néha rá tudom venni, hogy a kasszasikereket (blockbusterek), mint például a James Bond-ok, eredeti hanggal nézzük.
A torrentoldalakon mindig az eredeti, butítás nélküli hangsávok lennének a filmekhez csatolva, nem valami alacsony bitrátájú vacak.Ha az utóbbi 30-35 évben egyáltalán nem lett volna magyar szinkron, az emberek sokkal nagyobb hányada beszélne, értene idegen nyelveken, leginkább angolul. Akik azóta nőttek fel, azokban fel sem merülne, hogy nekik szinkron kellene.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz totron #45451 üzenetére
A szinkronnal szemben elsősorban a hangminőség miatt van kifogásom, messze elmarad az eredetitől. Az is zavar, hogy a színész szájmozgását látva mást hallok. Sokszor akkora blődségeket mondatnak a fordítók, hogy égnek áll a hajam. Ezt onnan tudom, hogy feleségem miatt néha nézek szinkronos filmet/sorozatot is. Olyankor átkapcsolok eredetire és bebizonyosodik, nekem van igazam, a fordítás totál téves.
Az olyan világsztárok (itt nem minősítem a színészi tudásukat), mint Al Pacino, Arnold Schwarzenegger, Silvester Stallone, Mel Gibson, Jason Statham, Vin Diesel, Daniel Craig, Tom Hanks, Dwayne Johnson, Titus Welliver, James Spader, Judy Dench, Sandra Bullock, Charlize Theron, Maggie Siff, és még hosszan sorolhatnám, hangját annyira ismerem, hogyha hajnalban telefonhívással ébresztenének, nem kellene bemutatkozniuk, azonnal tudnám, ki van a vonal másik végén.
Ugyancsak zavaró és bosszantó, amikor két vagy több színésznőnek/színésznek ugyanaz a magyar hangja. Attól a falnak tudnék menni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
totron
addikt
Á, azért vannak jó magyar szinkronok, de értelek. Épp seekelem az HBO kínálatát, kevés átfedés van sajnos a torrenti jelenléttel a nem slágertermékek vonatkozásában. Van egy ukrán dráma, lengyel "szinkronnal", ami kőkemény, bárdolatlan alámondást jelent, 2022-ben is így tolják, náluk ez tradíció. Na az is betiltásra érett, de ők viselik, sőt szeretik. A címfordításban meg egyetértünk, tud fájni a PR-os agymenés (fordításnak nem nevezném), de legelőször magyarul jön szembe, az külön egy keresés minden egyes filmnél, hogy meglegyen az eredetije. Ehhez jön hozzá, hogy honnan tudjam elsőre, hogy akkor nincs meg és eredetivel sem lesz vagy csak a cím beírásán múlik? Minimum dupla munka ez így.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz totron #45449 üzenetére
Nálam alapvető, hogy mindent az eredeti címén keresek. A magyarított címek a legtöbbször idióták, semmi közük az eredetihez és a film cselekményéhez, történetéhez. Egyetlen céljuk a jobb eladhatóság. Ha rajtam múlna, betiltanám ezt és talán a szinkront is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
totron
addikt
Köszönöm a válaszokat. A tinédzserek és fiatalfelnőttek látogatják legtöbben a trackereket.
Legnagyobb oldalunkon a tagelés foghíjassága mellett a másik általános jelenség amibe rendre belefutok - én határozottan hiányosségként élem meg - hogy kevésbé populáris tartalmat rejtő torrentek esetén a kereső sokszor csak eredeti címen találja meg, a magyarra nem dob ki semmit, holott szerepel a fordítás is a torrentben/a címben. Gondolom javítási szándék zéró, akkor csak az érdekel, hogy ez hol csúszik el. Hol?
Lehetne kötelezően leírás minden torrenthez a főoldalon való lenyílóban, hogy ne kelljen a torrent saját adatlapjára elvándorolni, ne törjön meg folyton a böngészés dinamikája. Az király, hogy felzöldelik a kommentbe tartalmat berakót, de a dinamika oda, megtorpan a tempó, meg még a fülek számát is szaporítja a kényszerű odalátogatás.
Biztos, hogy változtatnék mindkettőn, ha tehetném.
-
totron
addikt
Hány éves korig illendő torrentezni?
-
bolic
őstag
válasz Dragon3000 #45439 üzenetére
Prémium előfizetésem van, így akár végtelen HNR-em lehet!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
TeeJay
félisten
Privátban válaszolok a kérdésre
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #45437 üzenetére
Azon már gondolkodtam, hogy hány hit'n'runolt hónapot engednek, vagyis mekkora az a legmagasabb szám, amelyiknél még rentábilis lehet számukra a dolog = utalással való felezés vagy akár eltüntetés. Persze tutira azért kérdezem, mert el akarok menni a falig (nem), így itt sem lesz erre érdemi válasz. .....s hány után megy a Mátrixból kölcsönzött fémpolipokkal való scan-kick/felül nem vizsgálat.
A közelmúltban többször előferdulő, döcögős seedelés ügyben még mindig érdekelnek az okok.
-
bolic
őstag
141db HNR-em volt, most végre eltűnik minden!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
woodworm
veterán
válasz gyulazsolti #45433 üzenetére
Csodálkozol?
A Beállításoknál a Webes felület alatt vannak a hozzátartozó opciók, ott kell bekapcsolni is. Ha az alapértelmezett port maradt, akkor sajátgépen a 127.0.0.1:8080-as címen éred el. A hálózat más gépén futó kliens esetén természetesen cseréled az ip-címet a megfelelőre.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz totron #45431 üzenetére
Nem csak QT van a világon
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy jelen pillanatban a Qt-ről megy a diskurzus...
De valóban, pl. ott a GTK (pl. deluge) is.Nagy különbségek vannak.
Melyek ezek? Csak érdeklődésképpen, itt az ubu szerveren nincs gui...A konzolos libtorrentre annyira ne ugorjatok, a client_test lényegében egy tesztprogi, ami demonstrálni hivatott a libtorrent integrációt, illetve tesztelni lehet vele. Szóval sokat nem érdemes várni tőle (pl: "It lacks most settings and you can't start or stop torrents once you've started it.").
-
totron
addikt
válasz TeeJay #45430 üzenetére
Nem csak QT van a világon, mint ahogy nem is csak libtorrent. Te rá vagy kattanva, az tudvalevő. Mikrotorrentből nyilván nem az újhullámos szarok preferálandók, de vess össze egy QT-t egy natív megjelenüléssel és működéssel (Mikrotorrent, példának okáért). Ezen a ponton szokik az eljönni, hogy á, semmi különbség. Nagy különbségek vannak. A Mikronak tényleg van egy sebességkorlátja, írtátok már a múltban is, de egyes, szerencsétlenebb sebességfejlődésű végpontokon ez nem ugrik ki, mint szűk keresztmetszet.
többet tudnak hibajavításra koncentrálni
Ne hari, de bruha! Úgy legyen egyébként, meglátjuk.
támogatást is dobják / amivel ismét csak javítani lehet a stabilitáson
Légüres terek emlegetéseit érzem, rajongói tollból. Eddig pepitában sikerült bizonyítani és röhejesnek lenni, de inkább az utóbbi, de legyen igazad, szép pálfordulás/révbe érés lenne.(#45427) Geth, nem csak grafikai megjelenítésért felel
True.
(#45425) λµαπ, konzolos opció van a jelek szerint. Szerintem király. Kismacskás háttérkép helyett is. -
TeeJay
félisten
válasz totron #45423 üzenetére
QT nélkül így nézne ki a libtorrent ha jól tippelek
pont azért kell a QT hogy legyen egy windows alatt használható UI és igen okozhat bug-ot mégis jobban működik mint a mikrotorrent amit még mindig 32bites verzióban "fejlesztenek", amiből a free verzió tele van reklámmal, meg feldobja hogy vedd meg a Pro verziót ami csak annyiban más hogy nincs reklám...
A bitcoin miner finomság ami pár éve volt már említésre sem méltó, ennyi erővel bármikor betesz a mikrotorrent fejlesztő csapat egy finomságot és máris több millió ember gépén fut.Tixati túl bonyolult és kevesen használják, Deluge szintén libtorrenten fut csak jóval ritkábban és kevésbé fejlesztik mint a qBittorrent-et, Transmission szerintem fapados, mondjatok még olyan klienst amivel gigabites vagy gyorsabb netet SSD-re meg HDD-re ki tud hajtani gond nélkül.
QT nem QuickTime hanem ez : [link]
A github-on olvastam hogy qBittorrent 5.0-tól már csak qt6 lesz meg libtorrent 2.x és így akkor nem kell annyi felé fejleszteniük, többet tudnak hibajavításra koncentrálni
Win 7-8-8.1 támogatást is dobják így és Win10-11 only lesz amivel ismét csak javítani lehet a stabilitáson. Akinek meg ugye kell win7-re marad a 4.4 verziókon mert még lesz hozzá hibajavítás ha jól tudom. Libtorrentes fejlesztő gyerek is kapja majd a hibajelzést és a libtorrent 2.x verziót rendbe tudja tenni akkor meg már Bittorrent 2.0 támogatással nem lehet mellélőni azzal a klienssel[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz totron #45426 üzenetére
Van pár BD50 filmem, a kedvenceim egy része (másik részükből remuxot készítettem) és a koncertek. Ha van, 1080p változatot töltök le, mert erős középkategóriás vetítővel (újonnan 8000 euróba került) nagyon kijönnek a képminőségbeli hiányosságok. Ezért elég sok remuxot töltöttem és töltök le, bár a 15-20 és a 35 Mbps bitráták közti látható különbség minimális. Viszont a hang nagyon fontos, jó lenne, ha az összes filmhez lenne eredeti, veszteségmentes hangsáv is! Kinyílik a bicska a zsebemben, amikor meglátom, hogy az eredeti DTS-HD Master Audio-ból Dolby Digital-t készítettek.
Sok évig használtam a Microtorrentet, akkor váltottam q-ra, amikor gigabites lett a netem. A mű nem akart 30-40 MB/s-nél gyorsabban letölteni[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
A Qt (a QT talán a QuickTime rövidítése?) nem csak grafikai megjelenítésért felel, és ez igaz a qBittorrent-ben történő felhasználására is.
Win alatt használa a libtorrent esetében is van egy fordítás
Minden platformon van fordítás, mivel a C++ forráskódból máshogy nem lesz lib/bináris. -
totron
addikt
#45414 BBéci, kevés releaser gyermek vagy gyermekcsapat vállalja be a kimaxolt 1080p-t, mivel a nagy (ténylegesen kellő) méret miatt nem lennének népszerűek a torrentjeik. Így a közepesen kikönnyített FullHD-nál szebb tartalmaknak csak örülni lehet - ha felbukkannak. BD50-nél nem tudom fajlagosan jobb-e a helyzet, olyantokat nem töltök.
Jó kérdés. A Transmissionnel nem távolodsz el túlságosan, de stabilabbnak hat, az tény (nekem személy szerint nem jön be, de ez ne befolyásoljon). Deluge említhető még ezen a vonalon, de a fent említett szarságok és komolytalanságok miatt azt is kukázni voltam kénytelen (azért tehetsz 1 próbát), linux alatt viszont saját, eredeti környezetében rendben muzsikál. Vezesse utad még az adott torrent oldal ajánlott/engedélyezett klienslistája, amit nem árt lecsekkoltatni egy fórumon/staffgyermekekkel, hogy mennyire update, mert nem mindenhol az. A csoportnyomás se hasson rád: ha neked bejön egy akár maradinak titulált kliens és az oldal is engedélyezi, rendben is működik, akkor azt használd.
Eszköz/elérésfüggő is, volt pld. egy időszakom, amikor az rtorrent volt az egyetlen használt kliens, az volt optimális, más csak webböngészőn át lát torrenteket, a routerkliense remote-felületeként, esetleg irssi-n lőtte be az automatikát, aztán már csak a NAS-on tárolt, kész filmlistára néz rá, többféle módozat van.(#45425), nincs szerintem így, de ezt majd TeeJay megmondja, egy könyvtárról beszélünk, amire lehet építkezni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Javasolj másikat, ami garantáltan jobban használható és átváltok arra. Kezd elegem lenni ebből a q-marhaságból. Talán Transmission?
-
totron
addikt
Igen, de a libtorrent a motor, a QT meg a grafikai megjelenítésért felelős átok. Win alatt használa a libtorrent esetében is van egy fordítás, ha úgy tetszik, ami lassulásra, bakikra sarkallja a futtatott progit, de sokakat nem zavar, hogy keresztplatformossá tett gányolást használnak.
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #45417 üzenetére
Utálatos pluszréteg a QT, lassító bughalom.
(#45414) BBéci, na igen, itt kezdődnek az igazi kérdések.
-
TeeJay
félisten
Szerintem nálad is teljes törlés kellene előbb és úgy telepíteni az újat.
-
Dragon3000
veterán
válasz enginev3.0 #45418 üzenetére
Nem tudom, hogy próbáltam e, de majd legközelebb figyelek erre a lehetőségre.
-
Ha fehér kép jön be akkor rá mész az X-re mintha be akarnád zárni, és akkor visszajön a kép
Nagyon rég találkoztam ilyennel
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
TeeJay
félisten
válasz makoss #45410 üzenetére
4.4.3.1 sajnos libtorrent 2.x-en fut így én még kihagyom
Fosshub-on van minden verzió
4.4.3.1 RC1.2 qt5 kell neked --> [link]
Ez a 4.3.9 utódja mert 2-vel újabb libtorrent-en fut (1.2.16 libtorrent míg a 4.3.9 1.2.14-en)
illetve mivel qt5-öt használ még azzal nincs baj kiforrottNyár végétől megszüntetik a qt5-öt qt6-ra állnak át és libtorrent 2.x-re sajnos
Reméljük addigra tökéletes lesz mindkettő és lehet qBittorrent 5.0-ra váltaniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BBéci
legenda
válasz Cs1csó #45407 üzenetére
Néha jobbnak tűnik a 720p mint a 1080p, mert nem csak a felbontás, hanem a bitráta is számít.
A Trackerek fül alatt 123 hibás torrent sorakozik, de csak 22 mellett üres a tracker rubrika. Mi történt?
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz makoss #45410 üzenetére
Mejyiken vagy még? Ha stabil akkor maradj nyugodtan meg pár hónapig.
Ha van kedved tesztelgetni akkor ki is próbálhatod. Amúgy ha kimasolod a BT_backup mappát még a felfrissítés előtt akkor ha nem válik be akkor gyalulod visszateszed a korábbit majd visszamasolod a mappát (ez a mappa csak a seedelt torrentekrol tartalmaz informaciot a beállításokról nem de azok is lementhetőek) -
makoss
veterán
Üdv!
Korábban említettétek, hogy a 4.4.xx verzió nem jó, nem nagyon figyeltem azóta az újabb frissítéseket, ma a 4.4.3.1 -re frissített volna.
Ez sem jó még?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
ggg666
őstag
válasz TeeJay #45408 üzenetére
Amikor havernál láttam, hogy 1080p megy a 4k-s 165 cm-es tv-n. Szólok neki, hogy nem is 4k-t nézel, aztán beállítottam neki, mert full hd kimenettel nézte a gépről. Ja és csak egy szemmel látok, de engem zavar!!! Persze 1000/1000 net van nála, de nem látja a különbséget, hogy nem jó a beállítás, pedig ő leszedte 4k-ban.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz totron #45405 üzenetére
Emberek 80%-a azt se tudja mi az hogy HD/ fullHD / 4K
SD-t szed 15éve és 15év múlva is azt fog mert úgyse tudja hogy van jobb minőség meg nem is érdekli az SD lejön 1perc alatt és várni nem fog 3percet a fullHD-ra 1000-es nettel
(DIGI FTTH-n ugye egységesen 1gigabitet ad mindenkinek)
Öröm látni mikor valami sorozat SD-ben nem jön mert stream oldalon minimum HD minőség van már és bár pár nappal később mégis lesz lerontott SD minőség de addig nem fog várni és mégis leszedi a HD-t vagy fullHD-t netán 4K-tMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cs1csó
félisten
A "hd Ready" gyakorlatilag a "720p-s" tv-t jelenti. Nekem van ilyen 32"-os méretben és az SD tartalom nagyon gáz rajta de egy 1080p-s es egy 720p-s között nem látni a különbséget. Arra a tevere is minimum 720p-t szoktam leszedni.
Tehát az emberek alapvetően alcsony igenyszinten élnek,és fogyasztanak tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
Ne kommentben köszönd meg, használd a Köszönöm gombot. Bezzeg a tagelés...;P
a másik részre idézem pl. az exeimet, meg ismerőseim. én aztán nem látom rajta a különbséget, onnan ahonnan tévézni szoktam, engem ez nem érdekel, de ne foglaljon sok helyet a mobil cuccon. nem, nem kell nagyobb mobilcucc, ez eddig is elég volt. igen, lehet, hogy élesebb, de nekem a másik is megfelelt, amit előtte mutattál.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz norba69 #45403 üzenetére
Soványabb attribútumokkal tolom.
Mindig meglepődöm azon, főleg idén, 2022-ben, hogy az SD-ket mennyien töltik, főleg az aktuálisan berobbanó slágertermékeknél jelentkezik ez. Ennyi HD Ready tévé van még az országban? Vagy épp ellenkezőleg, 4K-val telítettek az otthonok, értelmesre felfejlődött skálázóképességekkel? A netek is gyorsak alapvetően, de még ha nem is, annyira nem lassúak a lassabb elérések sem, hogy ne lenne érdemes kivárni a jobb minőséget. Nem értem.
Ne kommentben köszönd meg, használd a Köszönöm gombot. Bezzeg a tagelés...;P
-
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #45401 üzenetére
A korlátlan hit'n'runra gondoltam nyilván.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Proxmox VE
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest