Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Látom itt is feljött az örök vita, konténerizálni vs. nem konténerizálni. Tény, hogy amiket írsz abszolút igaz, de egy jól megírt compose file esetén tényleg csak vissza kell másolni az adatokat ha költöztetek, up és minden hasít tovább.
A systemd-s megoldást is használtam, az is egyszerű mondjuk mint a faék. Bár én Debian-on vagyok, ott az apt repókban ritka a friss verzió (van backport, de abban nincs qbittorrent-nox), így meg ha van valami ami a régiben nincs, megint csak egyszerűbb a konténer. Az overhead-je ellenére én perpill inkább ezt preferálom, de ennek is megvannak a maga árnyoldalai.
#45483Gabesz87
A portot megtalálod a qbittorrent konfig fájljában, de alapból talán 8080. Figyelj rá, hogy ha nem 0.0.0.0-ra van bind-olva, akkor lehet, nem éred el kívülről. Rendesen átirányított portokkal írhatod a külső IP-t, de ha ócskább szolgáltatói eszköz routol, akkor benne van a pakliban, hogy nem fog tudni Hairpin NAT-ot, vagy is a belső hálóról nem fog menni a külső IP használata.
Ha jól emlékszem, régen a qBit kliens is tudott amúgy remote-ként működni és akkor távoli instance-t vezérelt. Biztos tudja most is (webui-val használom).[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
amargo
addikt
A qbittorrent-nox-ot nem ismerem, így lehet nem látom át megfelelően, hogy ez kimondottan miért kellene docker-be rakni. De én még egy curl-t is onnan használok..
Viszont szerintem meg is válaszoltad a kérdést, kb 4-5x többet "mókolsz" vele, mintha docker-be tennéd és még a központosítást nem is hoztam fel.
Ettől még ki mit szeret jobban, én jobban szeretem, ha 1db fájlba van összefogva minden egymáshoz tartozó (docker-compose, persze kell a config fájl is) és nem 4-5 helyen szétszórva.Ez a része tényleg ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Jövedelem
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Digitális Állampolgárság Program
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest