- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz Dragon3000 #46197 üzenetére
Csak zárt oldalakat használok,de kíváncsiságból bekapcsolom ezeket a lehetőségeket és majd meglátom hoz-e vmit a konyhára..
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dragon3000 #46197 üzenetére
"Zárt oldalak szabályzatában szerepel"
Még ott se.
Legfeljebb csak annyi hogy felőlük kapcsolhatod. -
ggg666
őstag
válasz Dragon3000 #46192 üzenetére
Hát ezelőtt 1TB-os aim is voltak, már nem emlékszem de a wd oldalán fenn volt ez a lényeg.100Gb háttértárral kezdtem, most kb 250-300TB. Az időre már nem emlékszem mikor írta ki a wd, de fenn volt lehet még az 1TB green korszakban! De a kamu 5400-7200 szülte az ellentmondásokat mivel a wd oldalán fenn volt. Úgy mint a 2 évvel ezelőtti hiányos feltüntetése az smr-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz ggg666 #46191 üzenetére
Ha rákeresel, már 2008-ban intellipower volt az rpm helyett feltüntetve, előtte a kamu 5400-7200. Gondolom azért is tűnt el az oldalról teljesen, mert kamu volt. Volt is egy ilyen csoda 1,5 terás wd-m, olyan lassú szarom még nem volt, pedig volt már több 5400-as samsung megoldásom.
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
válasz Dragon3000 #46189 üzenetére
Mint mondtam anno a gyártói pdf-ben is szerepelt, ez is módósítva lett. Sajnos a régi pdf sehol sem fellelhető. De a neten sok embert megzavart, és késöbb kiderült hogy mégis 5400. Ezt csak azért írtam le, hogy a gyártónál sem találsz mindig jó infót, erre példa a másik smr winyók. Most talán már kötelesek feltüntetni, de sokáig nem volt benne a pdf ben sem, hogy pl. melyik red winyók smr-esek.
Ezt amikor megint marketing fogás volt ugyancsak nem találtad meg a gyártói leírásban!
Csak most.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz ggg666 #46187 üzenetére
Régen is megírták, hogy csak marketing bullshit, mivel az emberekben az maradt, meg, hogy az 5400rpm-es hdd lassú, így minden green megoldás intellipower-t kapta, erről meg az terjedt el, hogy 5400-7200. Régebben volt erről teszt is, ahol kiderült, hogy fixen 5400-on járnak.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #46186 üzenetére
Ezt magyarázom én is.
#46187ggg666
Pont azért kapta a Zöld nevet, mert csak 5400-ig ment fel a fordulatszáma, de sokszor annál alacsonyabban pörgött, vagyis energiatakarékosan működött.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ggg666
őstag
válasz Dragon3000 #46186 üzenetére
Régen írta egyébként, aztán változtatták a leírást is, sok esetben sajnos. Lehet azért mert valótlan volt. Mint pl a smr winyóknál.
-
BBéci
legenda
válasz ggg666 #46183 üzenetére
Western Digital dokumentáció szerint 5400 a maximuma, annál csak kevesebb lehet. Van belőle itthon 3 db. 4 volt, de az egyik leesett és tönkrement.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz modflow #46171 üzenetére
Alap, hogy műszaki adatokról kizárólag a gyártók honlapjairól tájékozódunk. Viccnek is rossz, ami az árukereső nevezetű oldalon található.
-
Dragon3000
veterán
válasz TeeJay #46178 üzenetére
Nekem 12, 8, 4TB-os hdd-kre megy a letöltés, eddig nem volt gond UHD remux lejátszás közben, viszont a jelenleg is használt 40TB tárhely eléggé drága lenne ssd-ből (plusz még az, ami jelenleg nincs berakva a gépbe, idővel azt is vissza rakom), hangja nem érdekel, mert nem abban a szobában alszok, ahol a gép van, na meg elég szépen lefogja a hangokat a ház.
[ Szerkesztve ]
-
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #46177 üzenetére
Kezdtem 4x1TB HDD-vel aztán bővítettem 3x2TB-ra + 1TB 2,5" WD Black
Rájöttem hogy egyben 4TB-al sokkal jobban kijövök mert mind a 4 nagy kategória ugyanoda megy de így ritkábban lesz tele mint mikor 4x1 vagy 3x2TB esetén 1-1 kategória 1-1 HDD-re ment. Ha kevés lenne veszek még egy 4TB-os 870 EVO-t és tényleg évekig el leszek vele bőven Ja a halkság miatt is megérte illetve megnézem azért 18TB-os HDD-n ha van letöltés meg seedelés mellette hogy nézel 4K UHD Remux-ot anélkül hogy akadna
HDD-n mindig szívtam ezzel, SSD-n sosem volt még ilyenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Doky586 #46165 üzenetére
Ha az SSD a temp majd utána átmásolja HDD-re akkor totál felesleges az előre lefoglalás hiszen az SSD-t nem hatja meg HDD-re meg már lineárisan fogja írni.
Azon felül töredezik akkor is a HDD ha valamit töröltél és a felszabaduló helyre nagyobb méretű tartalmat írna amit már nem tud egyben arra a tányér területre írni.
Nem véletlenül szüntettem meg a HDD-t azóta nagyon nem kell figyelni a torrent klienst és lemez meg OS cache sem kell, röhögve bírja az SSD a gigás letöltés csutka feltöltés mellett isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cs1csó
félisten
válasz Dragon3000 #46173 üzenetére
Az is perfect.
-
modflow
veterán
-
-
-
-
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Ti milyen háttértárat használhatók torrent alatt?
Nekem most egy 2 TB-os WD Caviar Green 64MB 7200 rpm van a gépben.
Csak ez a HDD-m van, a többi meghajtóm SSD.
Ez a hdd viszont állandóan pörög, 100 %-on teker és idegesítően berreg. A pc a nappaliban van a TV mögött, totál hangtalan, csak a HDD berreg és zavar.
Ha töredezettségmentesítem, ami "egy évig" tart, kb. 3 hét múlva újra tök töredezett.Gondolkodtam ezt is SSD-re cserélni, csak az meg túl drága.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #46158 üzenetére
Tulajdonostól kell lakást bérelni, nem egy másik, fő-bérlőtől. Ilyen egyszerű.
-
Dragon3000
veterán
válasz totron #46155 üzenetére
Alapvetően tré helyre/főbérlő alá eleve nem kell menni.
Nem mindig derül ki egyből, hogy hülye a főbérlő, illetve van olyan eset is, amikor egy idő után jön rá az öt perc és ha ezek hosszú ideje tartanak már, az ember inkább keres egy másik helyet, mert elege lesz a hülyeségekből. Ugyanígy, akinek hosszú ideje problémái vannak egy oldallal, ahol tudja, hogy nem lesz semmi változás jobban jár, ha keres helyette egy megfelelőt vagy átvált a csak használom és nem foglalkozom tovább vele szemléletre. -
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #46154 üzenetére
Máshol gyérebb a választék, a sajátságosság/hülyeség meg jó eséllyel ugyanúgy megvan valamelyik formájában, tehát az arány rosszabb. Alapvetően tré helyre/főbérlő alá eleve nem
kell menni. Röviden: nem hiszek a dobd el és ne is próbáld megjavítani elvében. Ha van egy kis szerencséd, az életben is rá vagy szorulva a mérlegelésre, ötletelésre, az opciók sem mindig korlátlanok. Ha látsz egy eredménytelen kimenetet, nem biztos, hogy az a nagyobb értelmetlenség a több csekély valószínűség közül. De nem akarok túl nagy filozofálást rittyenteni ez alá, mert beleszarásból, lefojtásból és buta arroganciából fakad az alapszitu. -
Dragon3000
veterán
válasz totron #46153 üzenetére
A hasonlatod ott bukik, hogy egy torrent oldal nem létkérdés, míg a lakás igen. Mivel csak tölteni járok fel, számomra lényegtelen, hogy milyen hülyeségeik vannak a vezetőségnek, ha számomra zavaró lesz valamelyik, akkor szépen átmegyek egy másik oldalra és nem foglalkozom velük, mert ahogy írtam változás úgy sem lesz.
A lakás mint példa, tegyük fel albérletben vagy és hülye a főbérlő, akkor keresel egy másik albérletet nem? Vagy szenvedsz tovább egy olyan helyen, ahol semmi változást nem tudsz elérni?[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #46151 üzenetére
Ez nem politika, nem kell összeugrani. A lakásodat is takarítod, nem akarsz rendezetlenségben/logikátlanságban/igénytelenségben/szemétben élni, gondolom. Az igaz, hogy az állás nem változik. Nem a máshova menést tartom előremutatónak; nem unatkozásiból beleállás, csak nem elmenés a jelenség mellett.
enginev3_0, szia uram, miért jujj?
-
-
Dragon3000
veterán
Összefoglaló elején található:
Ezért a továbbiakban, és az egész topikban elsősorban a szakmaiságról esik szó. Illegális letöltéseket, megosztásokat, mit / hol tudok letölteni dolgokkal itt nem foglalkozunk, a beillesztett képeket is úgy készítjük és titeket is kérünk, hogy úgy készítsétek el, hogy azon semmiféle fájlnév, torrent név (kivéve ha legális), passkey stb... ne látszódjon!Ezeken kívül bármilyen technikai, klienssel és sebességgel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolunk.
Nem védem az ncore-t, vezetőségből sem ismerek senkit és nem is szándékozom, egyszerű tag vagyok ott, mint sokan mások. Az se érdekelne, ha megszűnne az oldal, mert akkor másikról töltenék, nem érdekelnek az ilyen oldalak közössége sem (mint fórum vagy vezetőség....), mert csak letölteni járok fel és betartom a töltési szabályokat, így értelmetlen is lenne részemről védeni. Ha valakinek ennyire ellenszenves, akkor nem értem miért nem vált egy olyan oldalra, ami jobban tetszik neki vagy kevésbé ellenszenves számára a vezetőség, előző mondatom miatt ez a része engem nem érdekel az oldalakat tekintve. Ez mellett hiába megy itt egy vagy több oldal fikázása vagy ajnározása, ezek úgy sem fognak semmit sem változtatni az adott oldal/ak működésében, így teljességgel felesleges is, maximum akik gyűlölik vagy imádják az adott oldalt, azok egy részét lehet ezekkel összeugrasztani.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dragon3000 #46146 üzenetére
Itt csak technikai témákról lehet társalogni? Nem tudtam.
Azt viszont észrevettem, hogy néhányan nagyon véditek az enkórosokat. Vajon miért?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TeeJay
félisten
Nem is kellene ide ilyeneket írni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
totron
addikt
1 új üzenete érkezett az 1bites nmag tinédzseragyú vezetőségének: a többek közt, de főleg a sport- és dokumentumtorrentek megfelelő besorolásúvá tévő címkézése még mindig nem megy, nem előírás a torrentkészítő felé, majd a port.hu-ról behúzódik a műfaj, ha jegyzi azt az oldal, ha nem, ha létezik rajta, ha nem, első a kényelem és a kifele mutogatás, a mellébeszélés. Így kell ezt. Az igazi, hamisítatlan barmok arrogáns dilettantizmusával képesek csak reagálni, ha az ember jobbítani, változtatni szeretne ezen. Puszika.
-
-
zsolt_64
senior tag
Offtopic- de:
Nem az van hogy aki modem üzemmódban használja a szolgáltató által adott eszközt azt nem próbáják átrakni ? Ahol meg belelátnak az eszközbe ott megnézik fasbúk-jútúb megy , akkor NAT-oljuk, úccse veszi észre... . persze ez csak összeseküvés elmélet így viszont spórolhatnak az ip címekkel.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Doky586 #46095 üzenetére
Ma vettem észre hogy amióta a segítségeddel helyesen beállítottam tegnap a qbittorentet,az a bizonyos ikon átváltozot ZÖLD dugvillára!
Tehát a kérdezőnek a válasz hogy a port nyitásokat kell ellenőrizni és beállítani és akkor átváltozik az ikon a helyes zöld dugvillás ikonra!
Nem kerestem vissza a kérdezőt de gondolom olvassa a fórumot.. -
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #46132 üzenetére
Teljesen új hálózat indult 2020 májustól a telepen FTTH-val
1évig tuti együtt ment az FTTB-vel mert annyi idő volt mire kb. mindenkit átkötöttek
Hogy most megy-e még az FTTB azt nem tudom de 2 helyen is voltam és sosem kaptam NAT-ot pedig két külön előfizetés isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
-
bolic
őstag
válasz Dragon3000 #46123 üzenetére
Ha megnézed az ncore forgalmát, lehet találni rengeteg natolt 100-as kezdetű IP címéket, még mindig engedélyezett az ncore.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Dragon3000
veterán
A natolt ip nem azt jelenti, hogy nem tudsz gyorsan letölteni/feltölteni. Ott vannak a gondok, ha csak passzív peerek vannak, akkor semmit sem fogsz tudni letölteni/feltölteni, vagy nem éred el net felől a hálózatod vagy egyéb más gond is lehet, pl egy ip-ről csak egy felhasználó lehet adott oldalon, ha pont olyannal vagy együtt a nat mögött, aki használja azt az oldalt is, akkor nem fogsz tudni belépni.....
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz enginev3.0 #46121 üzenetére
Mivel nem hallom a HDD kerregését, így sorozat nézésem közben volt a gigantikus feltöltés natolt IP címén.
-
-
bolic
őstag
Tegnap valaki leszedte tőlem kb. 6 GB adatot kb. 15 perc hosszában. Sajnos nem tudtam kinyerni az információkat.
-
Kekmen
senior tag
Te ráérsz, de más nem biztos. Azt se felejtsük el, hogy a torrent nem egyenlő az Ncore-ral. Publikus oldalakon passzívan sorban állni, hogy hátha lesz egy seeder egy több éves torrentnél, gyakorlatilag végtelen türelemjáték.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Kekmen
senior tag
Az a baj vele, hogy nem tudsz portot nyitni így csak aktív felhasználókkal tud kapcsolatot létesíteni a kliens, passzívakkal nem. Alapvetően negatív, lassító hatással van az egész bolyra.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
-
bolic
őstag
Nekem a nat mögött is van feltöltés, igaz nem forgalom bajnok, napi kb. 4-6 órás használat mellett kiváló!
-
mpo
veterán
válasz Dragon3000 #46112 üzenetére
Én is megkérdeztem, hogy akkor 6 napig (ő mondta), miért voltam a NAT-ban.
Ha kérem, hogy ne legyek NAT-olva, akkor nem leszek újra.
Akkor most miért lettem?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Megjött az SMS, hogy elhárították a hibát. De nem. Se meleg, se hidegindítás a routerben nem segített.
Újra hívtam őket, közben a routerben láttam, hogy a WAN IP 100-zal kezdődik.
Beszélgetés közben, az állapot: leválasztva, majd megjelent a WAN IP: 84.x.x.x
Mivel az ONT bridge módban van (nem csinál semmit), a router is úgy kapja az IP címet, semmit nem kell áramtalanítani és újraindítani, mert rajtuk múlik.
Ha a NAT-ból kivesznek, nem raknak be újra. Nem is szeretném.
Most a kapcsolat állapota: online[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Dragon3000 #46098 üzenetére
Nem változtattam se a router, se a qBittorrent 4.3.9 beállításain.
Az elmúlt napokban pár filmet letöltöttem, a seed is megy, mag-on is látszik.
A furcsa, hogy feltöltés nincs.
Most, hogy látom ezt a képet, ránézek és nálam is ez van.Bemegyek a routerbe és a WAN IP : 100-zal kezdődik.
Ilyen még nem volt!
Most bejelentettem, pár óra, de 72 órán belül megoldják, SMS-ben fognak értesíteni.Ha érted, akkor már elavult.
-
-
TeeJay
félisten
Na skacok a qBittorrent 4.5.0 átlépett beta1-re!!!
Aki akarja tesztelheti : Windows CI libtorrent 2.0.7 qt6 verzió : [link]
Fordítást is letudtam ma este így valószínűleg a napokban jön is valami telepítős verzió vagy 1-2héten belül és lehet majd tesztelni hogy mihamarabb kiderüljenek a maradék hibák aztán jöjjön az RC majd a stable[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Geth
veterán
válasz Doky586 #46101 üzenetére
Nagy vonalakban:
Torrent világban a choke (vagy choking) algoritmus felel a freeriderek visszafogásáért és a hálózati "dugulást" elkerülendő.
Alapvetően igyekszik choke-olni azokat, akik erejükön alul teljesítenek a swarm szempontjából.
Hogy mégis bővülni tudjon a swarm (az újoncok bizonyítani tudják hasznosságukat), a kliensek időnként optimista unchoke-ot csinálnak, feloldják a choke-ot egyes kliensek felé.
Előfordul, hogy ez a túloldalt nem érdekli, aminek több oka lehet, pl. nem kell neki az, amit a másik kínál, vagy nincs szabad kapacitása.
(Ha hülyeséget írok, majd javítsatok ki, már régen volt...)
Ennél részletesebben ott a gugli (ha még nem próbáltad), elég könnyű a megfelelő szintű leírást megtalálni.[ Szerkesztve ]
-
válasz Dragon3000 #46102 üzenetére
Ez se mond nekem többet. Magyarabbul mondd.
-
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest