Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #31998 üzenetére
ez igaz csak ugye ha már nincs a sima aktivitás lapon akkor nincs is rá seedkötelezettség tehát ott már annyira nem lényeg hogy mennyit tolt fel
mi azt szoktuk mondani hogy mindig az aktivitás lapon van a friss és lényeges infó, a profil az mikor hogy frissül sajnosMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dragon3000
veterán
válasz szpeti40 #31995 üzenetére
Eddig a profilomnál néztem ezt, most átmentem az aktivításhoz, ott az 1.3TB-ot mutatja
Mert profilnál csak az utolsó indítástól írja, aktivitás részen meg a letöltéstől kezdve.
TeeJay
Az aktivitás részen az összes torrentre mész, akkor amiket még seedelsz, az 1-es arány vagy 48 óra múlva is látod.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz szpeti40 #31995 üzenetére
a kettő más más időben frissül azt figyeld meg...
valamint a profilon az utolsó indítás óta feltöltött mennyiség van, az aktivitás lapon meg az összes és ha teljesült az 1-es arány vagy a 48óra seedidő el is tűnik onnan.
qBittorrent 4.1.9 és 4.2.0 alpha és beta is jól számolMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz Dragon3000 #31993 üzenetére
Nincs
(#31994) Intruder2k5: Eddig a profilomnál néztem ezt, most átmentem az aktivításhoz, ott az 1.3TB-ot mutatja
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
-
woodworm
veterán
válasz enginev3.0 #31990 üzenetére
Ha késik a szerver meg tudom érteni, de siet? Ez inkább valami fals jelentés lehet.
Benéztem a mértékegységet. Ez akkora különbség, hogy nem egy jelentési időszak alatt ment fel, lehet várni, de már nem biztos, hogy elszámolódik.[ Szerkesztve ]
-
válasz Cs1csó #31988 üzenetére
Ha leállítja a torrentet akkor soha nem fogja az ncore azt mutatni hogy ő abból 1.5TB-ot már feltöltött, mivel ha újra elindítja a torrentet akkor 0kb feltöltéssel kezd
Szóval vagy vár fél órát vagy 1 órát az indítástól kezdődően, vagy ha ez letelt (gondolom már le), akkor más a gond
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
addikt
Ha az nc0re mutat egy torrentre 1.5gb feltöltést, de a qBit szerint meg 1.3tb-ot toltam fel, akkor azzal mit lehet csinálni?
-
Cs1csó
félisten
válasz Intruder2k5 #31984 üzenetére
Köszi, de csak egy oldallal számolva?
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #31982 üzenetére
A matek már csak ilyen tudomány.
csicso82, az azért kicsit túlzó, de tényleg látszik. Csak emlékezetből mondom, de szerintem nagyságrendileg 10% körül lehet a csökkenés olyankor.
szerk.:
Visszakeresve ezt találtam a topikban [link], plusz ennek a régi cikknek a linkjét. [link]
"A budapesti adatcserélő központ, a BIX statisztikái szerint délután fél egykor hirtelen megzuhant a magyar internet adatforgalma, és fél óra alatt a szokásos, másodpercenkénti 90 gigabitről 75-re esett vissza."[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #31970 üzenetére
főleg mikor pár "szagértő" benyögi hogy xyz szolgáltatónak van 10-20gigabitje BIX-en akkor 20user kifekteti a BIX portot
ezen szoktam könnyesen röhögni 1órát mindig
DIGI-nek van 40gigabit tehát 40darab gigás user és vége a portnak
ja hogy a DIGI hálózatán belüli forgalom BIX-en nem látszik
ja hogy nagyobb szolgáltatók egymás közt kiépítettek kitudja hány 100 gigabitet
ja hogy külföldi forgalom sem látszik ottSzóval max az látszik ha a komplett ncore leáll 1napra
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
norba69
senior tag
válasz enginev3.0 #31966 üzenetére
Sajnos nálam is érződött, csak a digivel seedeltem.
Vissza is estem napi 3.-ról 4.-re -
-
válasz Intruder2k5 #31970 üzenetére
Sajnos nem, annyira nem vagyok extrém, de a helyezésem szépen visszaesett 8.ra
-
sfdrakex
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
F34R
nagyúr
válasz enginev3.0 #31966 üzenetére
No torrent, no life.
-
Elvágtak valami optika kábelt így elég nagy területen nincs félénk semmi Telekom szolgáltatás
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
segítsetek picit egy apró kérdésben
utorrent, deluge, transmission, meg a többi kliensben megnézitek nekem ha beraktok egy legalább 1-2GB-os fájlt azt automata módon hány szeletre osztja és milyen szeletmérettel operál?
annyit tudok hogy qBittorrent átlag 4-5ezer szeletet szeret inkább, uTorrent 1-2-3ezer szeletre lövi be, a többit még sosem használtam és érdekelne mi az átlag
én úgy gondolom hogy 1GB felett lazán mehet a 2-4-8MB-os szeletméret hiszen felesleges 4-5ezer szeletre osztani egy torrentet, csak töredezett lesz HDD-re töltve meg megfogja vele a HDD-t is.
4MB-on látványosan gyorsabb és kevésbé töredezik, de néztem most hétvégén 16MB-al készültet az a legjobb csak ugye legtöbb kliensben van auto mód és ott x-y szeletmennyiséghez lövi be a szeletméretetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
válasz TeeJay #31943 üzenetére
Nekem is 64en van az összes hdd
Fentebb nincs értelme vinni (pedig a logika azt diktálja hogy van, mivel 2MB foglalási egység esetén az apró fájlokat is 2MB-nak írja ki, így kevesebb szektort kell írni / olvasni mintha 64re van formázva) de az igazság az hogy semmit nem javít a nagyobb foglalási egység
Szóval a 64 a király
-
SunMount3r
nagyúr
No, reggel 6 óta csekkolgatom és eddig úgy tűnik helyre jöttek a tracker-ek, legalábbis egyszer sem kaptam rajta, hogy megint bezuhantak volna. Persze csak 2-3 nap múlva lehet igazán felsóhajtani. Szóval rejtély mi okozhatta, tán a szolgáltatónál volt valami, vagy jött egy Norton frissítés és helyrerakta (legalábbis remélem).
-
pn4hvq
senior tag
válasz TeeJay #31953 üzenetére
"amit észrevettem még hogy kevésbé töredezik 64k-ra formázás után"
Persze, mert a HDD kevesebb, de nagyobb méretű (torrent hasonlattal élve) szeletekre van darabolva. Viszont ha csak 1kb-os file-okat tárolsz a 64-kra formázott hdd-n, akkor minden 1kbyte-os file esetén 63kb "elveszik", mert a legkisebb méretű file is 64kb-ot fog foglalni. -
TeeJay
félisten
amit észrevettem még hogy kevésbé töredezik 64k-ra formázás után
de még pár nap teszt, eddig jól megyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Pokesz007
senior tag
Tesztelésből felraktam sok év után az uTorrent2.2.1-et. Van valami különleges beállítás pl hdd-re vagy ilyesmi? Olvastam,hogy jobban igénybe veszi a hdd-t. Igaz 20/3-as netnél nem hiszem... Az a érdekes,hogy a régebbi torrentekhez és az 1 héten belüli torrentekhez,hamarabb csatlakozik. qBittorent valamiért nem akart,nekem seedelni.. Pedig Aktív voltam és port megnyitva. Most meg fullal megy visszafele és a régi torrentek is aktívak.
Esetleg nálam nincs jól valami beállítva qBittorentnél? A böngészés,mintha gyorsabb lenne,lehet csak bemesélem magamnak. Vagy a router szarakodik?[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
iguana
őstag
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
qbitorrentet használok már évek óta, mindig a legfrissebb verzió, DIGI net 500-al. A gépet 3 havonta szoktam újraindítani. Most egyik napról a másikra, hiába indítok új letöltést, amiben pl 1000 feletti seeder van, nem indul el a letöltés, nem tesz be seedert.
Más szolgáltatással, Xbox LIVE, Steam stb. semmi probléma. Semmit nem állítgattam sem a routerben, sem máshol.
Mi lehet a probléma? Főleg, hogy ment a gép, amikor hazajöttem, az egyik letöltés 60%-nál megállt.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #31935 üzenetére
hoppá
átformáztam a HDXXX-es 1TB WD merevlemezt 64K foglalási egységre
rádurrantottam 8-10 4-5gigás XXX-et és 95-105MB-al szed 5-öt egyszerre bármi letérdelés nélkül, eddig ilyet nem láttam HDD-re töltéskor
2GB lemez cache van qBittorrent-ben meg 120másodperc lejárati idővel
wow nagyon jól hasítMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
woodworm
veterán
válasz SunMount3r #31936 üzenetére
A frissítés időközét a tracker adja meg, kliens oldalról csak manuális lehetőség van.
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #31935 üzenetére
neked alapon van?
win10 alatt HDD-t csak NTFS-re lehet formázni szóval az adott
viszont agyalok ezen a foglalási egység növelésen hátha segítMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
F34R
nagyúr
Tixati.. azt nemtudom tud-e tracker frissitest.
[link] -
sfdrakex
nagyúr
válasz SunMount3r #31938 üzenetére
Pedig azt nem kellene blokkolnia. Ezt pofázom, ugrik olyanra amire nem is kellene. Takarítsd le.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
SunMount3r
nagyúr
Na például: http://utorrent.hu/letoltesek/ ->most ezt is kajakból blokkolta a Norton (Web attack). Szóval valami normális tűzfal nélkül én fogok net-ezni, az biztos.
enginev3.0 : Köszi, megnézem majd.
-
uTorrent 2.2.1 tökéletes lesz tesztre
Második kérdésre nincs
-
SunMount3r
nagyúr
Még 2 kérdés mára: Melyik másik klienst ajánljátok a próbához? A fő, hogy lássam a tracker-ek állapotát is. És örülnék, ha lenne portable is belőle.
És hogy a Qbit-ben van e olyan opció, amivel be lehet állítani, hogy milyen időközönként frissítse a tracker-eket? Ez most épp jól jönne emiatt a hiba miatt.
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz SunMount3r #31933 üzenetére
Nem igen járok olyan oldalra ahol jönne pop up, vagy bármi más szemét. Mondom MSE és router, ennyi a védelmem, meg persze ésszel netezek, és ezt a családomnak is megtanítottam, és 7 éve semmi baja a gépemnek. Sokan kicsit túlparázzák a védelmet. Láttam már tűzfalat blokkolni a református egyház oldalát. 😃 Meg persze kell a tűzfal, írto, minden, de ha bármit is kérdeznek, megy rá az OK. Így kb semmi hasznuk. 😃
Persze a sok védelemmel sokszor pont az nem megy, ami kellene.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sfdrakex #31931 üzenetére
Ez már úgyis holnapra marad, de megpróbálom akkor 2 klienssel is, ha a process kilövés nem jön be.
Amúgy: sokszor blokkol nekem a Norton (pedig a böngésző kieg. nincs is telepítve) pl. public torrent oldalakon is (pop-up, redirect). E nélkül sokkal macerásabb és idegesítőbb lenne a böngészés/torrent vadászat. A MSE-ben pedig nincs tűzfal se, a Win 7 sajátjáról pedig nem sok jót hallottam. ESET esetleg, de az biztos többet zabál a rendszerből. Stb, stb...
A másik, hogy az nekem is furcsa, hogy most be van kapcsolva a Win 7 tűzfala is a Norton mellett. Mert korában biztos, hogy a Norton azt kikapcsolta. Lehet ez is valami frissítéssel jött mostanában, de nem néztem már egy ideje mikor... Mert én biztos nem kapcsoltam be közben. És a Win tűzfalas főablakba ki van írva, hogy "Ezt a szolgáltatást a Norton IS vezérli". Tehát valszeg. az kapcsolta be, így most kikapcsolgatni se nagyon merem. De ezekkel majd megyek a vírusirtós/tűzfalas Topic-ba is.
(#31932) norba69 : Ha úgy alakul, hogy erre sor kerül, akkor a Norton Removal Tool-al azért teszek egy próbát.
-
norba69
senior tag
válasz SunMount3r #31929 üzenetére
A norton biztonságos böngészési vacka, meg egyéb átkozott kiszúrás kategóriás "okosságai" mindenre hatnak, még a másfajta torrentkliensre is.
És nem, nem tudod maradéktalanul eltávolítani.
Egy nortonnal fertőzött gépet csak teljes gyalulással és újratelepítéssel lehet javítani. -
sfdrakex
nagyúr
Egyébként be van kapcsolva a windows tűzfala, a nortonból megy egy internet security és ha jól gondolom van routered is? Milyen adataid vannak a gépeden amire ennyire vigyázol?
-
sfdrakex
nagyúr
Klienseket variálhatod, semmi bajod nem lesz belőle. Volt amikor 4 kluenst variáltam pár órán belül. Próbálgattam melyik jobb. Maradt a qbit. 😃 Mondjuk egyszerre csak 1 kliems futott párhuzamosan nem ment több, de vannak akik 2vel nyomják egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sfdrakex #31928 üzenetére
Nem olyan egyszerű ez, megjelenése óta használom ezt a NIS verziót, már megszoktam és egy csomó dolgot külön beállítottam, hogy hogyan működjön rajta rajta pl. a hálózati elérésekhez. Nem fogom csak úgy törölni. A tesztek azóta se hoznak ki jobbat nála se antivírusban, se tűzfalban, se erőforrás igényben (ez egy elég régi T4300-as boti 4GB-al). A tűzfalat sem fogom csak úgy a Win-re bízni. Megnézem mi lesz a process kilövésnél, aztán lehet várok még pár napot, hátha helyreáll a dolog (vagy a szolgáltatóm miatt, vagy mert kap a Norton egy frissítést). Utána már valamit lépek.
De először is: arra nem tud válaszolni senki, hogyha egy másik klienst is telepítek és azzal is próbálkozok az nem kavar be a Privát oldalakon?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz SunMount3r #31927 üzenetére
Semmi baja nem lenne a gépednek IS nélkül se, ha nem mész kózben minden szemetes oldalra, és még ott is engedélyezned kellene ész nélkül mindent. Nekem 7 éve megy a gépem 7 újratelepítése nélkül, MSE van fent, néha ráeresztek mbamot de soha nem talál semmit. Szóval takarítsd le a Nortont és próbáld úgy.
-
TeeJay
félisten
lenne egy érdekes felvetésem
1TB-os HDD-t torrent alá ti hogyan formáznátok win10 alatt?
NTFS az fix, nem is enged mást na de mekkora lemezfoglalási egységre?
oprendszer alá 4096 bájtot ad alapból
agyalok hogy lehetne- ezt fentebb emelni javítana-e a torrentes írási sebességenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
SunMount3r
nagyúr
válasz norba69 #31921 üzenetére
Mondjuk azt tapasztaltam korábban, hogy kikapcsolt tűzfallal is volt blokkolás (más ügyben). Mást meg nem tudok kitalálni akkor, max azt, hogy totál kilövöm a process-ek közül a Norton-t (már ha engedi). Hosszú évek óta ez a Norton van és sose kavart be a torrent-be. Lehet valami frissítése most bezavart valamit, de logikusan mindent átnéztem és nem látok változást.
Van egy másik gép itthon, azzal esetleg, ha Windows rendszer eredetű a dolog, azt ki tudnám szűrni, hogy arról leszedek pár torrent-et. A rossz hír az hogy azon is Norton van.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz SunMount3r #31920 üzenetére
A nortont nem lehet kikapcsolni, töröld.
-
norba69
senior tag
A norton mindenbe képes belezavarni, és eltávolítani sem könnyű.
És nem elég a tűzfalát kikapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Már tényleg mindent kipróbáltam, port-ot is váltottam, a Windows és a Norton tűzfalát is kikapcsoltam ideiglenesen, de semmi. Ugyan úgy bezuhannak a tracker-ek Not Working-be, és van, hogy órákig úgy maradnak. Másra már nem tudok gondolni, mint, hogy szolgáltatói dolog lesz. Még azt, hogy egy másik klienssel is megpróbálnám képbe van, csak félek ez bekavarhat a privát oldalakon (szabályzat, vagy ilyesmi)... ?
-
droti25
őstag
válasz enginev3.0 #31918 üzenetére
-
-
droti25
őstag
válasz enginev3.0 #31916 üzenetére
Köszi a tippet.
Hol tudom ki/be kapcsolni? -
-
droti25
őstag
Érdemes be/ki kikapcsolni a qbitorrent beállításokban hogy a helyet lefoglalja előre?
Főleg 20-60 gigás filmeket töltök vele! -
iguana
őstag
válasz SunMount3r #31911 üzenetére
kvázi ökölszabályként 50000-60000, így biztos olyan portot nyitsz, amit nem használ más szolgáltatás, nincs blokkolva stb. (a vontakozó irodalom szerint 49160–65534).
nálam 10 éve egy fix port van, amit "megszoktam", megjegyeztem. 55000 és 60000 közé esik.14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Qbittorrentem van fent (4.1.9.1) Digi 1000-es nettel és egy 7200-as HDD-vel. Ha el kezdek valamit tölteni, akkor felmegy maxra a letöltés, majd el kezd folyamatosan lemenni, ameddig szinte el nem éri a 0-át, majd ismét felugrik maxra. Ez mitől lehet? Valamilyen beállítási probléma?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #31898 üzenetére
Kipróbálnám még esetleg azt, hogy egy másik port-ot nyitok meg neki. Mi is az ajánlott tuti tartomány? Vagy a 6xxxx tartományban bármelyik jó?
-
droti25
őstag
Eszméletlen jó ez a qbitorrent.
100MB/s letöltés. Stabilan, rendszert nem terhelve, no reklám...[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
De 100-as basszus a médialejátszó lanja . Az eszembe se jutott . Hazamegyek kipróbálom , hogy ssd-re töltök és közben onnan játszom le a filmet ( a 80 GB-ost ) akkor is csinálja e . Ha igen akkor a lan miatt . Három médialejátszó van abból csak egynek van 1000-es lanja na azzal is próbálom .
A router az gigabites TP link de most nem tudom a pontos típusát. Kettő router van összekötve és mind gigabites.
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz Imi1981 #31904 üzenetére
Én egy szimpla WD Reden 200+ torrentet futtatok mindenféle probléma nélkül. Bár filmek tekintetében nekem elég az 1080p, mert a TV ennyit tud. Nagyritkán játszom, akkor sem kapcsolom ki a torrentet, bár akkor a 30+MB/s letöltéseket megvárom, mígy befejeződnek. Megy, amennyit tud a Digi 1000.
-
Imi1981
veterán
válasz norba69 #31903 üzenetére
Hát lehet de én csak ilyen 100-120 torrentet tervezek futtatni. Most jelenleg 57 van . SSD kellene de sajnálok rá annyi pénzt. 2 TB minimum kéne de inkább 4 TB az meg rengeteg lóvé . Most egyelőre megpróbálom ezt a raid0 konfigurációt. Még azt se tudom hogy álljak neki 😁 .
-
Imi1981
veterán
válasz pn4hvq #31901 üzenetére
Kb 1 hetes a vinyó és előre lefoglalja a helyet a qbit. Csak ilyen extrém nagyméretű filmeknél akad ami 40 GB, de ennél is ritkán, a 80 GB-os filmnél már sűrűn ( mindkettőnél ha közben full sebességgel töltök). Plexel osztom meg médialejátszóra helyi hálózaton a filmet . A hdd-n 0% a töredezettség. 20-30 gb-os filmeknél semmi gond.
-
pn4hvq
senior tag
válasz Imi1981 #31900 üzenetére
17.8 MB/s-el torrentezel, még ha szét a torrent szeleteket szanaszét is írja/olvassa, akkor is gyanús, hogy nem tudsz filmet nézni róla.
Én néznék smart értékeket, valamint nincs széttöredezve a meghajtód? Az még lassíthat az elérésen, ha nincs előre lefoglalva a file-ok helye.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest