-
GAMEPOD.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
Hello Sparks! Hogy döntöttél, megveszed a KNCminertől a gépet? Vki kirakott a szerdai látogatásról egy összefoglalót pár napja, az alapján az olcsóbbik gépbe céges szinten belevágnék, ha lenne pre-orderem. Mivel nincs, valószínűleg várok addig, amíg nem lesz elérhető közelségben a megrendelem és megkapom a gépet szituáció, de akkor már valószínűleg a nagyobbikat fogom megvenni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
nagyúr
válasz fsb1000 #2888 üzenetére
segítek: undorító ez a sz.rkupac itt az asztalon
Sokminden egyszerűbb lenne, de nem tervezem hogy még sokáig bennemaradok. Ez a difficulty change már komoly mértékben hazavágta a termelésemet, szóval ezek a VGA-k már most is alig érik meg. Vagy lecserélem őket valami 5970 csodára, vagy kiszállok az egészből a fenébe.
-
ignorant
senior tag
Az USBs minerek szerintem is dragak ;-)
-
moonguru
őstag
válasz #24650752 #2890 üzenetére
Szia!
Én se gondoltam hogy ilyen a táp, mikor a PCX-ben nem kaptam 400 Wattos tápot ami még reggel még 21xx Ft. volt (és még az adatait se tudták elmondani)
Kerestem valami mást helyette és a Google ezt dobta!
Gyorsan rákerestem és 12 Volton 650 Wattot tud.
A többi már a megrendelés után derült ki számomra.
De szerintem nem lesz belőle semmi mert el is tűnt a kínálatból ma reggelre....
Ui:
De ha mégis megkapom hétfő délben, akkor én fizetem a (virtuális) kört!
PeachMan:
Ha a 2 tápról csak a GPU + csatlakozásit táplálod meg akkor nem húzzák el egymást, mivel nincsenek galvanikus kapcsolatban!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
törölt tag
válasz moonguru #2873 üzenetére
Előferdül. Viszont így sem hiszem, hogy redundáns táp kellene neked a bányászathoz. Inkább azok között nézelődj szerintem, amiket AAntii írt. Egy egyágas Raider, vagy egy halkabb XFX.
(#2874) fsb1000: A Chenbro esetében valóban lusta voltam utánanézni, "ha olcsó, azért ne, ha meg redundáns, akkor azért, mert fölösleges" alapon. Az meg megint más tészta, ha a kisker elírja az árcédulát. De ez valóban nem az a téma, úgyhogy befejeztem.
-
brd
nagyúr
válasz Overlocker #2879 üzenetére
Abszolút off' kérdésem van hozzád és elnézést a topictársaktól: miért O betűnek írod a 0-t?
The only real valuable thing is intuition.
-
ignorant
senior tag
válasz Overlocker #2876 üzenetére
Amugy ez semmi kulonleges bitcoin vilagban, le fel ugral.
Meg jopar evig ez varhato, ha nem hal el kozben teljesen a kereslet.
-
Penge_4
veterán
válasz Overlocker #2876 üzenetére
Amíg a hashráta emelkedik (illetve ha már nem is de ki tudja szolgálni a rendszert használókat), addig ennek nem igazán van hatása az árfolyamra.
Mivel semmi olyan eseményről nem tudok a közelmúltban, ami megingathatta volna (ha csak nem a sok csalódott, aki azt várta, hogy Zuckerberg tényleg a Bitcoin miatt jött Magyarországra ) az árfolyamot, gondolom az egész csak egy természetes jelenség.
Várták az emberek, hogy majd visszakapaszkodik az árfolyam 200 közelébe, majd túl sokáig stagnált ahhoz, hogy pár nagyobb befektető úgy döntsön, eladja a készletét. A 135-ről 120-ra zuhanás pedig további befektetőket sarkallt arra, hogy adják el a készleteiket.
Eközben a felvásárlók oldalán szkepticizmus uralkodik, kevesen hisznek benne, hogy az árfolyam fog még feljebb emelkedni, ezért inkább kivárnak, míg lejjebb zuhan, mintsem vásároljanak belőle.
Ezt pedig tovább rontja az a tény, hogy a keresleti oldal és a kínálati oldal kiegyenlítetlen. Aki rendelkezik Bitcoinnal az tisztában van vele, hogyan tudja eladni, még ha körülményes is valódi pénzt csinálni belőle. Ezzel szemben fordítva érdeklődhet sokmillió átlagjózsi a Bitcoin iránt úgy, hogy vár a csodára, amikor is majd két kattintással képes lesz dollárból (vagy akár forintból is) BTC-t csinálni.
-
Overlocker
veterán
válasz #68216320 #2877 üzenetére
Lehet. Én is most épitem át a rendszerem. 7OOW-sről megy a gép + egy 587O. 8OOW-sről az 587O ARES + egy 585O. Viszont figyelni kell nagyon a táp ágaira ha több ágas, hogy mindenhol egyforma legyen a terhelés. Különben lekapcsol majd a rendszer vagy van hogy nem indul egy újrainditás után.
Az egyik tápot rövidre kell zárni, te esetben majd mindkét 7OOW-st. Mielőtt elinditod a gépet, azokat kapcsold fel, majd inditsd a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz moonguru #2873 üzenetére
Lehet hogy nem is az IPON-nál kevertek valamit el, mivel mások is árulják...
radi8tor1:
"Redundancia az információelméletben az információ vagy üzenet átvitelnél használt bitek számának és az aktuális információ vagy üzenet bitjei számának a különbsége. Az adattömörítés egy lehetséges mód a nem kívánt redundancia csökkentésére, a különféle ellenőrzőösszegek pedig hibajavítás céljából növelik a redundanciát, ha az átvitel egy zajos csatornán folyik, ahol a zaj csökkenti az átviteli kapacitást.
A redundancia (lat.) nyelvtudományi fogalma; a közlésben az egyértelmű megértéshez elegendő minimumon felüli, ezért fölösleges többlet. Terjengős kifejezések alkalmazása egyszerűbb szavak helyett, pl. javasol - javaslatot tesz. Előfordul, hogy van jelentésbeli vagy stilisztikai funkciója, pl. az ellentét kifejezője egyszersmind archaizáló."[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
törölt tag
Ha már a tápoknál tartunk. Szerintetek meg lehet oldani, hogy 1 gépet használjak csak és 4db 5970-et hajtsak vele riser kábellel és 2db 700W-os táppal? mintha láttam volna ilyen megoldásokat, de nincs ötletem 2db tápot hogyan lehetne vele használni.
-
Overlocker
veterán
Miért csökkent az árfolyam, van infotok? A GPU-s leállásokra és kiszállásokra tippelnék..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na igen. Ismét akkor a hőmérsékletnél tartunk Olyat én is simán megvennék. Viszont vérpistike rongyá húzott, 95fokon pörkölődő kártyáját már kevésbé. Azért aki bányászik figyel is a hőfokra, fogyasztásra, levegőzésre. Kíméli a kártyát, hisz az hozza a pénzt. Persze rizikófaktor mindig van, de lehet minimalizálni.
-
Nagytalp
senior tag
Vásárolt már valaki innen?
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz #68216320 #2868 üzenetére
Függ ez szerintem a körülményektől is. Jones vízzel hűtött, klimatizált szerverteremben üzemelő 7970 cfx szörnyetegéből például a mining ellenére is megvenném a kártyákat, ha 7970-et keresnék, mivel a folyamatos terhelés olyan körülmények között állt fenn, ami egy átlag otthoni kártyánál nem igazán megvalósítható, mondhatnám a kártya csak álmodik egy olyan életről
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
törölt tag
Hogy őszinte legyek VGA-ra én sem szívesen vállalnék. Azon egyszerű okból, hogy aki kicsit is komolyabb kártyát vesz azonnal a tunningal kezdi.
(tegnap még gondolkodtam az 5970-esek eladásán. ezek is bányász kártyák, de kifogástalanok)
A folyamatos üzem kevésbé teszi tönkre az elektronikai alkatrészeket, mint az állandó hőingadozás/ki-bekapcsolás. Valamikor régen még tanultam is róla, de sajnos tapasztaltam is.[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz #68216320 #2866 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy egy játékra használt és egy bányászatra használt közül melyiket venné meg az emberek nagy része szívesebben, annak ellenére, hogy nem láttam még olyan tesztet, ami azt vizsgálná melyik felhasználási móddal bírja legtovább a kártya. Olvastam is bányászkártya hirdetésnél, hogy az eladó a bányászcél miatt nem is szívesen vállalt rá a kipróbálás után egy-két nap garit, gondolom nem azért, mert a 7/24-es üzem túlságosan megkímélné a hardvert.
Volt fent az aprón kb. 3-4 hónapja vagy 10-12 db 5870-es kártya. Azok a kártyák a mai napig mennek a prohardver tagjainál, szóval simán mehetnek még 10 évig és hosszabb ideig is akár, mint azok, amiket csak néha-néha használtak. Szerintem olyan ez, hogy az emberek nem szívesen vesznek 200 ezer km-t futott autót, pedig lehet műszakilag sokkal jobban rendben van, mint az, ami csak 60-at futott (és eddig csak kétszer votl visszapörgetve az óra, mindig csak eladás előtt).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem tápon, házon, monitoron nem érdemes spórolni. Gyakorlatilag ezek azok az alkatrészek, amiket egy gépcsere/bővítés során meg lehet tartani. A többi fogyóeszköz. Legalábbis nálam.
VGA-ról. Sokszor a bányászatra használt VGA-k jobbak, mint a játékra használtak. Ugyanis játéknál folyton felmelegszik és lehül a VGA és ez nyírja az alkatrészeket és a folyamatos hőingadozástól a nyák összehúzódás-megnyúlás tönkre is teszi a többrétegű paneleket. Másrészt játéknál nagyon sokan túlfeszelnek és pörgetik a VGA-kat, míg bányászatnál a minél kevesebb hőtermelés, alacsonyabb zaj miatt inkább alulfeszelnek. Hiába a 7/24 használat, mégis sokszor jobb állapotban vannak a bányászós videókártyák, mint a játékosok. Ezt tapasztalatból mondom. Én is először játékos kártyákkal próbálkoztam, de folyamatos üzemnél jöttek elő hibák. Melegedés, zizegés, memória hiba. BTC esetén ez annyira nem gond, de scrypt alapú mining esetén kizáró ok. Vittem is vissza. Aztán vettem néhány bányászatra használt 5xxx kártyát és tökéletesen mennek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem egy Chenbro szerverházon akadt már fenn a szemem, de ez a tápegység témájuk nekem új. 3.000 Ft-ért meg nem tápegység egy tápegység, nemhogy szerver kategória.
(#2862) fsb1000: nekem muszáj egyetértenem vele, hiszen egy Codegen és egy Deer okozott már személyes tapasztalatot. Előbbi csak az alaplapig, második pedig a merevlemezig is eljutott.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz ignorant #2860 üzenetére
Két éve szolgál ki egy 650W-os Chieftec, miután háromszor leégett egy garanciás noname táp, ami többet is vett fel. Napi 8-10 órát megy, ebből 4-et maxra járatva tölt el. És semmi baja.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
AAntii
őstag
válasz #24650752 #2859 üzenetére
Nem csoda, szervertápokban a sima asztali gépet használó emberek nincsenek otthon. Mondjuk szervertáp ide vagy oda, azért a pénzért nem várok csodát, de lehet majd megcáfol minket moonguru, hogy mennyire megbízható tápegység az.
@ignorant: nagyon rámentek a chieftecnél is az 550-es csúfolt 350-400 wattos tápokra. 12-13 ezer forinért van ctg 500 80P, azzal működésileg nincs semmi baj, persze még lehet túlárazott, mivel akkor már inkább egy 550-es fsp raider 15-16-ért, illetve újabban az xfx pro szériát szokták ajánlani. A seasonic természetesen ezeket mind übereli és a megbízhatóság adott esetben megérheti a felárat, de az emberek többségének az ingerküszöbét azok a tápok már meghaladják.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
Chieftek tapokat en joideje kerulom. tularazott es nem megbizhatoak. Regebben talan mas volt megbizhatosag teren.
Mostanaban csak Seasonic tapokat hasznalok, meg nem csalodtam bennuk.
-
-
törölt tag
válasz ittakary #2857 üzenetére
Nem kell rajta sok mindent belőni.
Első nekifutásra töltsd le a legújabbat, nyiss egy új jegyzettömböt, írd bele a következőt:cgminer -o http://pool:port -u username -p password, ahol:
http://pool:port - a társulatod URL-je, porttal együtt,
username - bedolgozód, mint felhasználónév,
password - bedolgozód jelszava.Elmented .bat kiterjesztésű fájlként a CGMiner könyvtárába és ráklattyansz kettőt. Ha valami hibát ír, úgyis visszajössz ide bemásolva a kimenetet.
Nálam speciel alapbeállításon (semmilyen kapcsolót sem használva) a GUIMiner nem sokkal, de többet hashel. 189<195 Mhash/s.
-
fsb1000
nagyúr
Azért nem mindegy ki mennyi ideig használta bányászásra... Pl. én alig 1-2 hete próbálgatom, és az alulfeszelős módszert választom, minimális venti és hőterheléssel.
Sőt azon is gondolkodtam, hogy megveszem a hibás 5970-et (egy ilyen VGA-nak a bányászat a végállomás), de 50K-t biztosan nem ér, mert eladni lehetetlen.
-
moonguru
őstag
Én is válogathatnék már a "jó" kártyák között, de most már nem invesztálok bele, persze "hibás" még jöhet pár darab.
Játékra én is NVidiát vennék használtan, kisebb az esélye hogy bányásztak vele, + fizika.
Ui:
A diff. emelés nálam valamiért nem okozott termelékenység csökkenést, na persze erre leégett a tápom...
Így csak a kikapcsolt tuning miatt van ugyanannyi csökkenésem.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
AAntii
őstag
A legutóbbi diff emeléssel együtt már jelennek is meg a használt piacon a jó kis bányászkártyák. Míg nem mennek ki ezek a kártyák, én játékra inkább az nvidia oldaláról válogatnék, vagy pár hetest vennék
-
moonguru
őstag
Tegnap megvolt a bányászat (égő) áldozata:
Egy Chieftec 550 Wattos táp!
A 12 Voltos fólia egyszerűen elégett, sok volt neki mégiscsak a tuningolt HD5830, HD5850, nem csoda mert 12 Volton max. 360 Wattal terhelhető.
Persze megjavítottam, DE a tuning hétfőig szünetel. (25% Mh/s csökkenés)
Több lehetőség közül végül is erre esett a választás:
CHENBRO MRM-6650P (elvileg 650 Watt 12 Volton, kiegészítő tápnak jó lesz)
Persze a PCX áruházban elfogyott és felment az ára a 2100 Ft.-os 400 Wattos tápnak.(Kedden lesz ismét drágábban)
Nem baj így több mint 1000 Watt-tal garázdálkodhatom! (csak jönnének a "kis" hibás videokártyák!)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
ignorant
senior tag
válasz jones965 #2846 üzenetére
Slush dolgozik rajta, elvileg ma mar mukodni fog:
Hi, because of problems in database, I temporary disabled showing unconfirmed rewards. I'm migrating database to new structure where such calculation will be possible again and displaying rewards from unconfirmed blocks will be available tomorrow. No block reward has been lost, this is just displaying issue on website.
Today there was rather short outage of website, because I reconfigured load balancer for website. Everything is working again.
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
Valaki tud rá magyarázatot, hogy a slush'pool-on az unconfirmed reward miért N/A, és csak folyamatosan 0-át mutat?
-
N.Ferry
senior tag
Ma reggel nem tudtam elindítani a bányászást,mert azt írta ki a progi,hogy nincs mit bányászni???
Lemaradtam valamiröl,vagy az új hardware-ek kibányászták az összes bitcoin-int?Walking Dead
-
ignorant
senior tag
Slysoft elfogadja bitcoin-t mar, 10% discount!
-
moonguru
őstag
Monitor Guru!
-
törölt tag
válasz Overlocker #2806 üzenetére
Én ugranék bele elsőként, csak ugye azok a piszkos anyagiak...
[ Szerkesztve ]
-
bolbatiku
tag
válasz ngabor2 #2824 üzenetére
Azért növekszik a diff, hogy egy blokk megfejtése átlag 10 percbe teljen a bányászoknak.
A rendszer 2016 blokkonként megvizsgálja, hogy mennyi idő kellett egy-egy blokk kibányászásához az utóbbi 2 hétben, mennyivel tértünk el az átlag 10 perctől, és annyival nehezíti a bányászásnak nevezett matematikai műveletet hogy átlag 10 perc kelljen a megfejtéséhez az eddigi hashrate-tel.Mivel egyre többen bányásznak így egyre nagyobb a hasrate is, ezért egyre jobban növelni kell a diff-et, a lényeg hogy átlag 10 percenként épüljön be egy blokk a blokkláncba. Nincs különösebb oka hogy pont 10 perc, a Litecoinnál azt hiszem 2.5 percenként épül be egy új blokk így a tranzakciók gyorsabbak, a pénz is gyorsabban jön létre és a tranzakciók is hamarabb végbemennek, de a rendszer stabilitása miatt is fontos hogy kiszámítható legyen, ne 2 órába teljen egy tranzakció, és ne 1 másodpercenként ossza ki a rendszer a BTC-ket a szupergépes bányászoknak hanem egy előre meghatározott idő alatt egy adott mennyiség jöjjön létre
A tranzakciók száma nem befolyásolja a nehézséget.
Pont pár napja volt egy olyan blokk amibe nem került egy tranzakció sem, a coinbase-en kívül ami a bányász jutalma. -
fsb1000
nagyúr
Eladod és 100K-ért veszel egy olyan konfigot amiben 2 db 5870-van. Ezzel LTC- vagy más scriptes játékpénzt (ePénzt) termelsz és kis veszteséggel BTC-re váltod.
Havonta majdnem 1 BTC bányászható így áttételesen . A villany számla kb 13-15 eFt.
Ettől 2x drágábban tudnál venni 1 BTC-t, viszont a gép nem zúg, nem kell karbantartani és még játszhatsz is vele bányászkodás helyett.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nemrég linkeltek egyet, 100000 Ft-ért árulják eBay-en.
Legjobb módszer egy ASIC-es célkészülék lenne, de még csak most kezdték szállítani az 1 éve rendelt példányokat. Mire te megkapnád már azzal is hónapokig/évekig kellene számoltatni csak hogy behozza az árát.
⭐ Stella
-
VoidXs
nagyúr
Hol rendelhetek/vehetek belföldön USB-s bányászsegédet (vagy aminek hívják)?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Mindreader
tag
válasz Mindreader #2825 üzenetére
Na, szóval kicsit leegyszerűsítettem a vezető 0-kal a dolgot, egy kis plusz magyarázat a témához:
Tehát van a nehézség ami = maximum_target / current_target
A max_target az fix:
0x00000000FFFF0000000000000000000000000000000000000000000000000000A current_target csökken mindig (ezzel ugye nő a diff), ez most jelenleg: 0x0000000000000113370000000000000000000000000000000000000000000000
CurrentTargetTehát a current_target csökkentése növeli a nehézséget azzal hogy a kiszámolt hash érték csak a current_target-nél kisebb lehet. Remélem érthető.
[ Szerkesztve ]
-
Mindreader
tag
válasz ngabor2 #2824 üzenetére
A nehézség azt jelenti hogy a blokkhoz kiszámolt hash értékben az első hány darab bitnek kell 0-nak lennie. Minél nagyobb a nehézség annál több 0 értékű bitnek kell a hash elején lennie. A blokkon belül van egy nonce változó, ezt próbálják végigpörgetni, egészen addig amíg nem talál valaki egy olyan hash értéket amely megfelel az éppen aktuálisan elvárt nehézségnek. Értelemszerűen minél több az elvárt vezető 0-ás bitek száma annál nehezebb hash értéket találni a blokkhoz (annál többet kell számolgatni mire találsz egy megfelelő értéket).
Kicsit bővebben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz fsb1000 #2823 üzenetére
akkor a diff mitől függ? nem a tranzakciók számától és a bányászkapacitástól?
több elfogadóhely = több tranzakció (idővel). közben természetesen a számítási kapacitás is nő, de hogy melyik nő gyorsabban, azt nem lehet tudni. lehet (valószínű inkább), hogy a diff tovább fognőni, csak a növekedés üteme lassul, ha újabb elfogadóhelyek lesznek.
ha senki nem indít p2p tranzakciót, akkor nem is lehet bányászni. lásd az ltc-nél, sokkal lassabban jöttek/jönnek a csomagok, mint várták.
[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
válasz Stanlee #2819 üzenetére
45 nap Paypal fizetésnél, ha addig kibukik, hogy csalás az egész, akkor kimenekülhetek belőle. Utána csak a bizalom marad. Rizikós nagyon, még gondolkozom kicsit rajta, mielőtt a Pay gombot megnyomnám. Igaz a cégem pénze bánná, de azért az az én (adózás előtti) pénzem is...
-
Stanlee
őstag
Ugyanarra gondolunk, csak másképp írtuk le, a pontosítás részemről azért volt, nehogy valaki hozzá nem értő pontatlan megfogalmazás miatt félreértelmezzen dolgokat.
Sparks, mi a biztosítékod, hogy ha nincs szállítás időre, akkor visszakapd a pénzed?
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
ngabor2
nagyúr
válasz FireKeeper #2810 üzenetére
valahol visszább említették, hogy akár 1-oldalas nyákkal is megoldható. de azután ez el is halt.
a chipeket azon az oldalon is rendelgetik, egy ember összefogja, előre kell fizetni a chip árát (0,086 btc/db), aztán ha megjön, utána a szállítási költséget, és postázza. az avalontól 10000 darabjával lehet előrendelni, 10 hetes határidővel (+ szállítási idő) sokszáz btc-ért...
valóban sokat mozdítana az egészen, ha még egy chipgyártó meglovagolná a jelenlegi helyzetet. csak gondolom egy új asic chippel kijönni nem olcsó és nem gyors, lekötetlen gyártókapacitás meg nincs minden sarkon.
a másik, kívánatosabb változás meg az elfogadóhelyek rohamos növekedése lenne. ez lentebb nyomná a diffet, igaz, akkor is többet kellene számolni, mert több tranzakció lenne. igazából én karácsonyra várok egy ilyesmi nagy ugrást, a lakosság pénze ekkor mozdul meg legerősebben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fr@nkieWilde #2814 üzenetére
Mining hardware comparison
Bitcoin Mining CalculatorÚgy 700 Mhash-re elég a konfiguráció. Jelen árfolyamon és nehézségi szint mellett kb. 80 dollár havonta. [link]
Viszont a nehézségi szint emelkedése nem áll meg és nem is fog egy darabig stagnálni sem, így durván kéthetente ez az összeg csökkenhet. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy i7 3770 + egy 7870 + 7850 mennyi forintot hozhat a konyhára egy hónapban?
Azt leszámítva, hogy a bitcoin-t át kell váltanom dollárrá, illetve a dollárt forinttá.
Egy sacperkábé érték érdekelne engem.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
fsb1000
nagyúr
Tulajdonképpen mennyi most a Bitcoin diff? http://bitcoindifficulty.com/ 15M
Ha jól értelmezem a tegnapi ugrás kb 25%-os volt. 12M -> 15MHa valaki 2 db VGA-val bányászik (800Mh/s : 420W) akkor még mindig nyereséget termel magyar áramdíjjal is
A következő ugrásnál 16M-lesz, ott még mindig napi 1 USD a haszon. Ez már csak havi 6000 Ft. Ez már a vicc kategória.
Az USB-s kütyű tényleg nem termeli ki az árát, ha most ebay-en veszi valaki és a diff emelkedést is számoljuk, de ha lemenne 100 USD-re szeptemberre, akkor már 3-4 hónap alatt visszajön az ára. (az akkori saccolt diffel)Az USB-s kütyűk nagy előnye, hogy a munkahelyre is elviheti az ember és feltünés nélkül használhatja napi 8 órát. Persze nem etikus, de szerintem fészbukozni sem az munkaidőben.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz ngabor2 #2788 üzenetére
technikailag nincs benne semmi bonyolult, csak találnod kell olyan helyet ahol emberi költségek mellett tudsz legyártatni több rétegű NYÁK-ot. namármost ugye akik ilyen felszereléssel rendelkeznek, ami ehhez kell, nem tudom foglalkoznak-e magánszemélyek megrendeléseivel, az árba bele se merek gondolni, főleg ha csak kisebb tételről lenne szó. talán valamelyik egyetemet lehetne megkörnyékezni, azt pl tudom hogy a BME-n csinálnak NYÁK-okat, azt viszont nem tudom pontosan, hogy hány rétegűt tudnak csinálni. de talán el lehetne számolni ezt az egészet valami kutatási projektnek, viszont úgy meg nem tudom, hogy hogy lenne a finanszírozás, meg mennyire oké hogy eladnánk a végterméket
a passzív alkatrészek itthon is gond nélkül beszerezhetők, talán az IC-kkel lehet gond, de rossz esetben azokat is be lehet szerezni külföldről egy kis felárral, ha itthon nem lenne kaphatóak az adott darabok.
az összeszereléshez is mindenképp automata beültető kéne, kézivel eléggé értelmetlen ennyi alkatrészt tartalmazó darabot csinálni. automata beültető szintén van az egyetemen BTW, csak fel kell programozni. forrasztás is megoldható kemencében
ami igazán problémás azok az Avalon chipek, tudtommal csak nagy tételben lehet rendelni, szóval mindenképpen össze kéne fogni több vevővel.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
almafa42
aktív tag
válasz fsb1000 #2799 üzenetére
Egy csomo kutyu, ami kb soha nem fogja megtermelni az arat. Tegyuk fol kerult az 50db 100BTC-be. 50*300Mh/s = 15Gh/sec. Uzemeltetesi koltsegtol, opportunity cost-tol eltekintunk.
Jelenlegi difficulty-n egy honap alatt hoz 15 BTC-t. Kovetkezo honapban 10-et, utana csak 7-et. Ha pedig valamelyik ASIC gyarto befut, akkor meg durvabban fog novekedni a diff. Szerintem - de nagyon meglepodnek, ha nem igy lenne.
-
Stanlee
őstag
A könyvelőd rosszul tudja. A számla az EUs adószámotok miatt ÁFAmentesen kerül kiállításra, tehát nem fizetsz áfát, és nem is kell visszaigényelned (ha utalással fizetsz a gépért). Részletkérdés, a dilemma az hogy érdemes-e belevágni a dologba.
-
Stanlee
őstag
válasz Overlocker #2806 üzenetére
Ami engem zavar, az a sok ha az egész kncminer-es dologban. Ha céges szinten megvehetném számlára úgy, hogy teljes visszatérítés van akkor, ha nincs szállítás október 1-ig, akkor belevágnék. Egyébként meg nem.
-
Overlocker
veterán
válasz Stanlee #2778 üzenetére
Gyerekek, pont erre gondoltam!
Tehát ki lenne benne egy Saturn vagy Jupiter projektben? Én úgy számoltam h 8-1O ember befektetése..ha mondjuk szemptember közepe, októberben szállitják, akkor 1 hónap alatt visszajönne! ( 4O millós difficulty mellett számoltam.)
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz fsb1000 #2801 üzenetére
vedd azért hozzá, hogy ez hány MH/s-re képes.vette 2 btc-ért, most eladja 4-ért. mikor megrendelte, akkor lényegesen olcsóbb volt a btc, mint most. azóta csak a diff ment fel, 320MH/s-mal az életben nem hozza vissza az árát. szépen hangzik, hogy nem előrendelés, hanem azonnal küldi... csak most már minek. aki nem követi a napi eseményeket, az beleugrik.
-
taranis
addikt
válasz fsb1000 #2799 üzenetére
Január eleje óta átlagosan 14%-al nőtt a diff váltásonként, ha most jóindulattal azt mondom hogy ez nem lesz több, akkor ez a kb 3 millás beruházás a felét sem hozza vissza, jövő nyáron már nem érné meg vele bányászni. Akkor jönne ki nullára, ha jövő nyárra már 330 USD körül lenne a BTC. Ettől függetlenül jól néz ki
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
sparks
senior tag
Azért amikor az Avalon első rendelési ciklusába nagyon sokan pénzt invesztáltak, nekik is meg volt a lehetőségük arra, hogy elbukják az összes zsét. Bejött nekik és most jelenleg ők a "hálózat urai", igen szép teljesítménnyel nagyon nagyokat kaszálnak. Látszik is a nehézség változásán sajnos....
Kockázat nélkül nincs igazi üzlet. Ha minden biztos lenne, akkor akkora lenne a sorbaállás értük, hogy azért nem kapnál semmit. Persze lehetnek ettől még csalók ezek is vagy egyszerűen belebukhatnak a terveikbe, bármi lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér