Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Whysperer
addikt
mar létező osszes szart kikapcsoltam a Xaomin es valahonnan mégis szórakozik valami meg. Azt sem tudom ki az a Fabrizio Varese de oda tette magát az A helyére. 😂😂😂 es Enter lenyomása utan rakta oda.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
HSM
félisten
válasz DraXoN #150438 üzenetére
"vagyis a programozó dolgát pont nem könnyíti meg (hogy ne keljen mellette "hagyományos" 3D trükköket is berakni, hanem csak ráeresszen egy RT számítást a fényforrásra, tükrözésre, árnyékra)."
Most már van ellenpélda is. [link] És a Digital Foundry kitűnő anyagot készített róla.
A korábbi RT GI-s verzió is igencsak tetszett, ez viszont számomra kötelező cím lesz, elég ordító a különbség szerintem, és a sebesség is elfogadhatónak tűnik.
Gyakorlatilag megvalósították, amit írtam [link] .[ Szerkesztve ]
-
-
Beretvás
veterán
válasz Lacielvtárs #150494 üzenetére
Pontosan... mi csak a rendes házhoz értünk ehhez nem..
-
-
Gyuri27
félisten
válasz Lacielvtárs #150490 üzenetére
Máshol neves szagértők azatat mondták a pumpa ne legyen a "beömlö" felett. Ezen a képen valamiért ki van pipálva. De igaza van a barátomnak. Egy jó házba .......
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Beretvás
veterán
válasz Lacielvtárs #150490 üzenetére
Ha rendes ház lenne befért vóóóóóna..
-
-
Gyuri27
félisten
válasz Lacielvtárs #150488 üzenetére
Dehogy rendes.
Oszt miért fejjel lefele van? A vizhutös topikba ne mutogassad mert nem lesz a kukacodon bőr.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
válasz Lacielvtárs #150486 üzenetére
Látom van pénz lóvéra az aiót meg nem tudjuk beszerelni rendesen (a prociét).
Két aió mellé talán egy rendes ház is dukálna. Így konkrétan a radiról a forró levegő jön be.
Amúgy fasza.Sas: ne szarj be koma. Amig fáj addig élsz! És ugye 50 felett olyan nincs hogy valami nem fáj. Jobbulást.
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Fosok én is rendesen, de hát mit csináljak? Ha meg kell b@szódni akkor meg kell b@szódni. Most fizetem be a számlát, amit fiatalon "elköltöttem".
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
DiszNóÓl
senior tag
Fateromnak baleset utan(90es evek eleje kb) letort egy darab vmelyik terdenel utana azt kivettek, par evre ra kitakaritottak, de teljesen szar volt neki az a terde, setalni tudott. Kb 2014ben korbalat pakoltunk ahogy felakart menni a potra belerugott es utana mar menni is alig tudott. Surgossegi, begipszeltek hogy ne tudja hajlitani, de ejjel itthon levette aztan egy evet mondtak neki a protezisra, hogy akkorra van idopont, magandoki jo akkor marciusban van mehet(kb szeptemberben volt a "baleset"). Mutet utan azt mondja mar banja hogy par evvel ezelott nem lett megmutve, csak felt tole.
[ Szerkesztve ]
HATER
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #150479 üzenetére
Nem tudom figy az unokatesóm focizott mármint rendesen csapatban és becsúztak neki oldalról és odlalra fodrult a térde és öszse szalag elszakadt vagy kinyúlt. Fél megműtetni annó 15 éve és nicns megműtve neki szóval sétálni tud ,de szaladni vagy úszni nem. Viszont így kamionozik meg ha otthon van akkor kertészkedig vagy erdőben fátvág stb stb . Szóval nehezebb fizikai munkát ís tud csinálni fákat emel stb. Csak futni nem tud és ráadásul Ú mgé nem is töltetette vissza ,mert így elszivárgott.. Nem azt mondom,hogy a példáját kell követni. Csak ,hogy mesélem,hogy milyen állapottal van és miket csinál
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
MiklosSaS
nagyúr
Mindenféleképpen megpróbálom elkerülni a második opciót, de ha nincs kiút,,akkor ez van.
Reptéren majd hányszor kellesz magyarázni hogy miért csipog a scaner )))
-
-
Beretvás
veterán
válasz Lacielvtárs #150474 üzenetére
Mifelénk az ember bokája kicsivel lejjebb van...
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #150469 üzenetére
Kedves @Lilike...hogy is kezdjem, amíg te a kiloidal kuzdottel addig engem múlt ev februárjában megoperálták a jobb terdemmel. Egy rossz csúnya de nem rákos daganat volt, ami szerintem egy 23 -24 evel ezelőtti csúnyán végződö motor balesetnek volt köszönhető. A kis mocsok majdnem 20 évig kussban volt, aztán elkezdet eletet élni.
Na, megvolt az operáció , meg minden. A doki azt mondta hogy ha az elkövetkező 1-2 évben jönnek a fájdalmak az annak köszönhető hogy szivárog a "keno olaj" a terdemből. Két variáns van:
1- evente/ félévente megyek egy elege fájdalmas injekcióra hogy pótolják az "olajat". Mivel kenes nélkül labra sem tudnek állni.
2- meg ez.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Szarják a pénzt az emberek, hogy ez 1.5M-ért elment? [link]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Bassza meg, úgy nem ki hogy ev vége fele ujra meg meg kell műteni a jobb terdemet
-
DraXoN
addikt
válasz snecy20 #150460 üzenetére
csak nincs ekkora különbség a jelenlegi RT hardverek képessége és a csúcs CPU-k képessége között.. jó ha 2-3x-os ez a szám nem 10x. így egy TR még gyorsabb is mint egy GTX 3080 RT képessége... persze ez nem "reális" mert őőő... kicsit más árban levő cuccok lennének. (tegyünk el attól, hogy jelenleg abnormális áron mennek a 3080-ak).
De anno DX6-nál a szoftveres mód egy "kötelező elem" volt, ami 3D kártya nélkül is ment ... DX7nél szüntmeg ez a mód (ha jól emlékszem.. ami nem biztos, lehet DX8volt a "határ").
De a jelenlegi motorban nincsenek ilyen "korlátok". Mindenki olyan módon oldja meg egy-egy funkció futását, bekötését ahogy akarja, lehetne akár full szoftveres is AMD-nél az RT (sokáig pletykálták is, hogy lehet az lesz AMDnél, mert van CPU-ja is így tud nVidia ellen felmutatni addig is valamit amíg nincs kész a hardveres gyorsításra is képes kártyája).. Nvidiánál ez kicsit nehezebb x86 cpu hiányában (bár ez a hiány nem rajtuk múlott).. de nvidiánál még midig megy a huza-vona, hogy megveheti-e az ARM-et.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
snecy20
nagyúr
válasz DraXoN #150459 üzenetére
Ez kb. olyan, mint a régi időkben a 3D grafikánál a software render... Meg tudta oldani valamilyen szinten a 2D-s kártya is a feladatot, de nagyjából 10-ed akkora framerate mellett, mint 3D gyorsítóval.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Whysperer #150455 üzenetére
GTX 10xx-en maximum akkor van RT- ha külön futószagot ír rá a program gyártója.
lehetne CPU-n futtatni a kódot, de kb. esélytelen, hogy driver szintű támogatás jöjjön erre ... elvileg ez igaz bármilyen AMD-re is, de mégse csináltak se VEGA se RX5700-ra drivert (pedig anno még polarist is pletykálták, hogy képes lehet rá ha driverben engedik).
Igazából meg lehetne tenni, és CPU-val "izomból" lenyomni a régi kártyáknál az RT-t. De ez sokba kerülne lefejleszteni, tesztelni, karbantartani. Nem fogják megtenni, ha van már olyan generáció amiben van támogatás (vedd inkább azt a "hozzáállás").The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Whysperer
addikt
válasz DraXoN #150446 üzenetére
Tudom mti akartam . Úgy tdutam GTX 1060 6gb tól felfelé lehet Ray tracingezni ,de WOW-ban a GTX 1080-ba nem, engedi bekapcsolni pedig van benne Ray tracing már
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz DraXoN #150446 üzenetére
Jólvan nekem jó akárhogy ,de mikor 20%-on megy a 3700x még lazán mehetne akármire az a 80% 8)
#150445snecy20
500-700 ezer Ft-ért? Soha. Kenyje a hajára annyiért. WOW classic 250 FPS WOW retail 110 fps max 40/40 fős BG-n 70-80 FPS.. Warzone Highon 80-110 FPS. Ilyen 6800 XT áron egy darabig itt fog menni a GTX 1080.... Most otál kuskba vagyok... AIO 400-on pörgeti a 3700x 40-55 fokon . a Accelero Xtreme 4 meg 26%os ventivel 56 fok fölé nem engedte mgé a gtx 1080-t. Totál csöndbe van a gép akármivel játszom. befogom amég nem elsz rendes áron a VGA... Viszon a ARCTIC nekem bebizonyította ,hogy CPU és GPU hűtés egyik nagy királya.ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150449 üzenetére
néha van hátránya, amikor nem születtél szellemileg egy papucsállatka szintjére
Pedig már dörzsltem a tenyerem, hogy visszamondhatom a mobilnet szerződésem, és úgy fogom látni a világot ezentúl, mint Neo[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150447 üzenetére
Nagyon remélem, hogy nem
Nem vagyok egy Rocco, de eddig nem volt panasz... de azért a babyrépa lehet örök magányra kárhoztatnaÉn az 5G chipben bíztam, de azt nem kaphattam meg... mondta a dokinéni, hogy az tényleg csak azoknak mehet, akik összeesküvéshívők. Csak őket akarják megfigyelni
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
DraXoN
addikt
válasz Whysperer #150444 üzenetére
A feldolgozás egy részét átrakták CPU-ra a cytek motorjában.
Sajnos "pure" DRX-el ez jelenleg nem lehetséges.. talán majd egy későbbi verzióban, bár akkor is kétséges, hogy AMD (vagy akár Nvidia a régebbi kártyáknál) engedélyezni fogja-e a régebbi kártyákon az DRX "újabb" változatát.egyébként WoT engine demójában is lehet engedélyezni RT-t akár RX470-el, kb. semmit se veszít a teljesítményből (minimálisat), a fény és árnyék effektek viszont sokkal jobbá válnak.. CPU terhelés viszont 2x-3x-ossá válik (de belefér).
Elvileg a mostani WoT és WoWS esetén bekapcsolható az RT akár régebbi kártyákkal is, ha a CPU bírja (és mivel nem túl CPU intenzív normális esetben a játék így elbírja (ha 8 vagy több szál van a CPUban).. persze.. mostanában nem játszottam velük, így nem tudom biztosan, hogy nem-e csak a beta kliensükben van-e ez az opció.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Whysperer
addikt
válasz CJ4567 #150436 üzenetére
[link] Bocsi azt hittem itt van meg ott van. Azt hittem ezek a kártyák is tudják. Csak kevesek hozzá vagy nem tudom optimalizálás után milyen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150442 üzenetére
Szintén zenész, bár ez a hétfő most jó...
Megkaptam az első kínai oltástKérni akartam az 5G-s verziót, de azt mondták, hogy csak a konteo-hívőknek jár
Bár... ha elkezdem kívánni a kutya/patkány húst, majd kezdek aggódni"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
MiklosSaS
nagyúr
Reggelt! Ujra Hétfő....megint
-
HSM
félisten
válasz DraXoN #150435 üzenetére
Szerintem egyszerűen nem tart még ott a technika. Brutális mennyiségű számítás kell egy komplex jelent RT számítására, főleg, ha a magas képkocka sebesség is cél. Én egyébként nem tartom rossz ötletnek az irányt, ami most van, hogy néhány reflexióra/fémfelületre és szebb árnyékokra/GI-ra legyen csak ez használva, amik problémás területek raszterizálással.
#150438 DraXoN: Az interaktív fizikát én is sajnálom. A Half-life 2-ben nagyon tetszett, hogy voltak a "fizikával megoldható" feladványok. [link]
-
DraXoN
addikt
válasz Aljasvip #150437 üzenetére
meh.. a DLSS-nem oldja meg a gondot, mint mondtam a kártyák felépítés alkalmatlan értelmes mennyiségű RT számításra.. vagyis a programozó dolgát pont nem könnyíti meg (hogy ne keljen mellette "hagyományos" 3D trükköket is berakni, hanem csak ráeresszen egy RT számítást a fényforrásra, tükrözésre, árnyékra).
Majd a következő konzol generációnál talán lesz értelme foglalkozni RT-vel, addig.. max kb. csak valami "játékszer" ez (ami könnyen feledhető).
Mondjuk azt sajtálom, hogy az interaktív fizika nem terjedt el a játékokban, bár utóbbi oka elvileg az, hogy a játékmenetet nagyon tudja ez módosítani.. akár teljesen tönkretenni (pl. van egy útvonal a "főgonoszhoz".. de te robbantasz egy újat pár gránáttal... Bár azért a RedAlert 1-2 jó volt ez ügyben .... bár ott is lehetett kicsit "csalni" emiatt (újra kéne játszani... hmm..)The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
senior tag
válasz DraXoN #150433 üzenetére
Erre találták ki a DLSS-t. Feláldozol egy kicsit a felbontásból, de nem veszítesz annyi FPS-t cserébe az RT bekapcsolásával. A betanított algoritmus miatt pedig a kép se lesz annyira csúnya felskálázva.
AMD kártyákon nem tudom hogyan működik ez a skálázás, ők is bemutattak valami hasonlót nemrég.
-
-
DraXoN
addikt
válasz Whysperer #150434 üzenetére
szerintem a következő (igen.. most jelent meg az új, de az még csak max "demo" ra jó) konzol generációig nem lesz itt jelentős áttörés RT-ben.
Egyszerüen teljesen más felépítésű GPU kell hozzá (és nem csak "kiegészítő" áramkörként kell "hozzácsapni" a meglevő technikához). De többszörös memória és esetlegesen CPU sávszélesség is kell hozzá (utóbbi nem biztos, ha valami olyan cucc jön ahol a CPU és GPU közös tokozást használ és közvetlen adatkapcsolatuk van... 3D stackingal ez még lehet lehetséges)The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Whysperer
addikt
válasz DraXoN #150433 üzenetére
Amúgy nem is értem ,hogy RT-t leprogramozzák NV-re ,mert ugye az stb. erre az összes Konzol AMD. RT esetében meg nem számolhatunk avval a statisztikával,hogy a NVidianak több a krátyája ,mert kb rendes RT-re csak a RTX széria képes kisebb nagyobb sebességel. Szóval azt szivesen megnézném ,ha a konzol GPU-kat is beleszámítjuk ,hogy Mennyi Nvidia és AMD GPU képes RTX-re és arra milyen arányben írják a optimalizálást. gondolom RTX 2000-3000 es széria és konzolok + RX 5500 -tól felfele. persze értem 5500 karcsú hozzá csak gondolom attól felfelé.
Azt tudom,hogy a 3D-s VR szemüghez a Develeposok a film sútdióba külön programot írnak a AMD meg NV kártyákra... MPC/JellyFish /Trixterben használtnak RT-t a jelenet összerakásához VR szemöveggel. Virtuális kamerák lepakolásához meg a környezet összerakásához fények stb. De persze az nem final compositing dolog csak shot build.[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Malibutomi #150430 üzenetére
talán Hardware Unboxed fogalmazta meg a bajt vele:
a RT jelenleg kb. értelmetlen mert túl keveset tudnak a kártyák.
Kb. olyan, hogy érdemi és játékélményt is befolyásoló használatra kéne egy medencényi víz, de a csúcs kártyák kb. csak egy vödörnyi vizet ha tudnak adni, a gyengébbek meg úgy csak egy kancsónyit.. egyszerűen nem elég lényegében semmi értelmesre... pár fény, tükröződés és árnyék effektet csinálni tudnak (de közel se mindet kicserélni), de nem lehet építeni rá... és még így is nagyot üt a sebességen.
Így lényegében még a játékba beépíteni is extra munka, mert az volna a valódi értelme az RT-nek, hogy ezen "trükköket" ki lehet dobni már a motorból is majd és minden RT-n át kerül valódi módon kiszámításra... és a játék programozóinak sokkal kevesebb dolga lenne ezután, és jobb is lenne az eredmény, de ehhez teljesen új VGA kártya generáció kellene (valószínűleg teljesen más alapokkal), teljesen alkalmatlan a piacon levő összes kártya ilyen szintű teljesítményre.[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
MiklosSaS
nagyúr
Megrendeltem ma az elsõ M1-es mac minit, otthonra (irodába mind i3 vagy i5). Kiváncsi vagyok hogy mennyire lesz rendben az arm. Életem elsõ arm alapú asztali gépje.
-
snecy20
nagyúr
válasz Malibutomi #150430 üzenetére
Hát ja, annyira nem áll leejtős a különbség az OFF és az ON között.
-
Malibutomi
nagyúr
Na kiprobaltam a Cyberpunkot Raytracing-el
Megerositett abban ami eddig is a velemenyem volt hogy jelnlegi allapotaban a Raytracing egy felesleges faszasag. Arra jo hogy ha nezelodni akarsz direkt hogy lasd a kulonbseget, meg screenshotokat csinalni szebb legye, de jatek kozben mikor masra figyelsz rohadtul nem veszed eszre a minimalis kulonbsegeket csak hogy 1/4-e lett az FPS-ed.
-
Whysperer
addikt
[link] még dolgozunk a filmen ,de a trailer az már kint van.!
-
DraXoN
addikt
válasz hokuszpk #150425 üzenetére
elég a "jóváhagyás"
azt mondjuk nem tudom, hogy van-e coin amiben van erre védelem.de a török módszerhez hasonló betiltás is járható út. EU szinten betiltva egy komoly "ütés" lenne pl. de USA szinten is.
elvenné a befektetési/vásárlási kedvet ha ezen államok polgárainak tiltott lenne az ilyen fizetőeszközzel való kereskedelem.
Elég csak a terrorizmust felhozni mint indok (nem lenne az első eset), hogy ezen "pénz" eszközök támogatják a terrorizmus terjedését és pénzelését, így "nem kívánatos" a használata mint fizetőeszköz. (maga a blockchain jó dolog, én is csináltam már algoritmust ami azon elven hitelesített önmagán belül a rendszerben adatokat (hogy nem-e mókolt vele valami vagy valaki)).Igazából nem feltétlen kellene a legnagyobbakat betönteni, elég lenne csak pár kisebbet, és ezzel láttatni másokkal, hogy bizony: volt-nincs...
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz hokuszpk #150423 üzenetére
nem kell számolni, elég egy halom vitruális gép ami a hálózatra csatlakozik és szétszpemeli a protokolt oly módon, hogy nem valódi értékeket is jóváhagy... vagy érvénytelenít. és mivel többségben elnnének "oké" ...
egy zombigép hálózat is megtenné pár órára (baromi sok géppel).. nem feltétlen kell sok számítási kapacitás.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
hokuszpk
nagyúr
válasz -Gabesz- #150422 üzenetére
Amd es az NV osszefogva tudna tenni az ugy erdekeben, ha felfuggesztenek a chipek szallitasat, es a legyartott gpukbol kozosen csinalnanak egy farmot, amivel megszerezhetnek az 51% -ot, azzal meg mar ha jolertem be lehetne donteni az egeszet.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Whysperer
addikt
nem tudom sracokq mondtatom ezen része " remelem tartós lesz az esés " csak nekem egyértelmű? 😊😊 vagok, hogy nincs miniszba ezert irzam, hogy remélem a eses tartós marad megy lefelé tartósan remélem. de lqtom ulzra óvatosan fogalmazasnal ulzra zltra ultran kell fogalmazni 😅😅
[ Szerkesztve ]
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Whysperer #150416 üzenetére
nincs itt semmifele csunya lefordulas, epp a minap neztem, hogy a 24 oran beluli csucs es az alja 10K -ra volt egymastol, most ranezve a coinmarketcapra, kb. a "fogd meg a söröm" allapot van, 60K a Bitcoin, a 64.5K -s csucshoz kepest esett 4.5K -t, nincs ezen semmi latnivalo.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Whysperer
addikt
na végre [link] remelem tartós lesz az esés a Hardware arak miatt
-
norbert1998
nagyúr
-
Whysperer
addikt
válasz norbert1998 #150411 üzenetére
Norbi Én eleve nem gondolkoznék gép fejelsztsébe. CSak amikor a mostani MARVEL karakterem 110gb eszik belső gépen és csk a quadroval tudok rajta dolgozni és év második felében lehet kapok mé giylen munkát ugyan ettőla cégtől. Akkor nem mondhatom nekik,hogy bocsi nem bírja el.... a másik,hogy igen persze ,ah elsz egy rendes 3080 venni fogok. Csak a kutyának nem kell amostani tápom és ahhoz meg túl jó ,hogy csak úgy kukzázzam. Ezért krédeztem ha belefér mehet-e vele. Ennyi.
Aljasvip 150409: akkor ezt megnézem ,ha végre jön egy rendes áron. bharátom vette Canadaból a 3070-t 250-ért most nézi neem a 3080-t onann. remélem talál aközeljövőben. Ezt a tápot megnézem hozzá akkor.
[link]Vagy még ezen agyaltam 92%-os hatékonysággal GOLD. [link]
Viszont valamibe halglattam SAS régi üuezenetére. ne foglakozz bele rakd be a gépbe aztán élvezd. Na most ezt tettem. Szart sem álíltottam a 3700x-en ,de 4400 ig megy és senzos szerint 650 pörög a venti az AIO-n 27 fokos terhelve meg Prime95 alatt is 55 fokosnál nem votl még melegebb... szóval jó ez így ahogy van.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Gyuri27 #150409 üzenetére
Nem volt szó minőségi tápokról, de azok is ugyanúgy elfáradnak. Én nem terveznék arra a tartalékra egy 500eFt-os VGA esetében.
Batman-nek egy EVGA táp van, ami alsó kategóriában előszeretettel pakol CWT belsőt a tápokba. Ezek sem rosszak, általában hozzák a speckót de semmi többet.
(Egy Seasonic Focus Gold táp súlya minimum másfélszer annyi mint hasonló CWT belsős társainak, ezt személyesen is tapasztaltam.) -
CJ4567
nagyúr
válasz Whysperer #150406 üzenetére
Az a baj, hogy úgy gondolkodsz, hogy ha a mostani gépnek tökéletes, akkor mindennek is elégnek kell hogy legyen.
A jelenlegi 550W-os tápod a jelenlegi gépednek tökéletes, viszont egy 3080-nak már messze nem lesz az. Sokmindenre elég egy jó 550W-os táp, viszont a 3080 önmagában 320W, ha egy FE kártyát veszel, és nem nyúlsz a power limithez, viszont a custom 3080-ak önmagában 350-360W körül vannak, és akkor még nem beszéltünk a tüskékről, amikkel simán 400W fölött ránthat be a kártya pillanatokra, és akkor van legjobb esetben is 150-200W az egész gépre maradéknak.
Igen, lehet, hogy éppen elég lenne, de én személy szerint 750W alatt nem igazán gondolkodnék egy 3080-asban, pont azért, amit már írtam, és Aljasvip is írt.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Gyuri27
félisten
válasz Aljasvip #150407 üzenetére
Ez téves. Egy minőségi maradjunk a példánál 550wattos táp nem annyit tud. Hanem többet. Ettől minőségi. Nem mondom, hogy tud 50 wattal többet de a pakliban benne van. Azaz ha öregszik is (minőségi táp lassabban) és már nem is régi kiszáradós kondikat használnak (persze amin áram megy keresztül az kopik még a forrasztások is).
Egy szó mint száz. Egy rendes táp 5 év múlva is tudja ami rá van irva. Persze ugye használat, hálózat függő is. De ideális esetben -10-20watt lehet az öregedés. Az meg lószar.Amd - Radeon - Ryzen
-
senior tag
válasz Whysperer #150406 üzenetére
Az a baj, hogy például egy 5 éves táp már lehet nem is tud 550-et, hanem csak 500-at. Na itt akkor már nem 40W, hanem inkább 90W híján vagyunk. De ezt sose fogod megtudni, hacsak be nem méreted a tápot vagy próba szerencse alapon hajtod az új VGA-val.
A másik, hogy minden HW-en vannak terhelés tüskék, amire kell hagyni egy kevés "felesleget".
Rémlik a Vega kártyák alatt leolvadó táp csati mizéria? Vannak róla képek bőven neten, majd ki is jött pár cikk, hogy két külön kábel eret kell kötni a kártyába, nem szabad a kábel végén lógó másodlagos konnektort használni, mert a moduláris tápoknál megolvadt a táp oldali konnektor. (egy 8pin-es csati ~350W-ra van hitelesítve, de 220W-ig ajánlják, utána 2x8 kell)
Szóval hiába volt 280W a TDP, ha 320-350W-os tüskéket produkált, amit még a Hwinfo se mutatott ki, csak az olvadt műanyag szaga és a későbbi mérések.Na erre tervezz inkább, mintsem centizd ki a rendszert. Az is lehet, hogy simán elmegy az 550-es táppal, de egy ilyen szintű VGA-t ugyanúgy nem teszel gyenge proci mellé se...
Sasnak abban igaza van, hogyha telik sportautóra, akkor ne fájjon már bele a benzin ára.
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #150404 üzenetére
Persze SAS a szoksásos hsz. 8) megjöttél látom. De nem rétem ha belefértem volna 550-be akkro abba mia vinnyogás 8)
Jólvan értem Én ,hogy Ti étterembe elgé lenne 1 hús is ,de dupla tányért rendltek ,mert az csak 6500 a 3750 helyett.. Aljasvip nem a 40 a vinnyogás tárgya... mert ha új gépet vennék okés. Hanem ,hogy van valamim ami jó és adjam el 40 wattért ,hogy kaidjak valamiért 40.000-t akkro ergo egy vga csere rögtön nem 300.000 mondjuk hanem 340-50. Sas megy csak csira. mostani gépen sem vinnyogtam megvettem amitn találtam egyet... 3700x + b550 .. nem gondolkodtam rajta...
Haver evvel hajta. 8)) [link] 3080-t[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #150402 üzenetére
Nincsenek ezek olyan rosz áron...
Hsználtan! vettem itt aprón sok sok éve 35ért 850-es Seasonic beles corsairt.
És örültem mint majom a fa.....nak.Ahhoz és az azóta eltelt időhöz mérve ez teljesen reális
-
CJ4567
nagyúr
válasz Whysperer #150396 üzenetére
Azon kívül, amit snecy20 írt, hogy a 3080 minimum 320-at vesz fel terhelés felett, szeret néha pillanatokra felugrálni a fogyasztása, 320 fölé akár. És akkor egy AIB model simán lehet 350W felett. Én egy 550W-os tápra nem bíznék egy 3700X + 3080-at rá, de már 3070-nél is gondolkodnék egy nagyobban. Inkább legyen kicsit túlméretezve a tápod, de biztos, hogy elbírja, mint kicentizve szerintem.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest