Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Szerintetek egy manuális obinál van jelentősége +1 év garinak? Az egyik helyen (Leitz Hungária) +1 év forgalmazói garanciát kapnék egy tilt-shift obira, viszont 10k-val többért. Az nyilván elenyésző különbség a teljes összeghez képest, de mégiscsak el tudnám költeni másra. És arra gondoltam, hogy ha egy mechanikai vagy optikai alkatrész gyári hibás, az kijön egy év alatt is, ha meg nem, akkor utána sokáig jó lesz. Szerintem inkább csak az elektronikánál számítanak a garanciaévek.
-
-
kelna91
senior tag
Milyen márkájú UV és ND szűrők ajánlottak? Én Manfrottokat néztem ki, de ha lenne olcsóbb, ami jó, arra vevő lennék.
Egyébként érdemes UV-szűrőt tartani az objektíven akkor is, ha nem szabad ég alatt fotózunk, vagy akkor teljesen felesleges, esetleg ront a képminőségen?
-
kelna91
senior tag
válasz acsati #27359 üzenetére
Az a baj az ebay-jel, hogy képről nem lehet megmondani a minőségét egy noname terméknek. Ezzel szemben be tudsz menni egy elektronikai szaküzletbe, és meg tudod nézegetni, ki tudod próbálni az ottani kínálatot. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ugyanilyen árban egy Hama jobb lenne. De te tudod. Az biztos, hogy én több ezer forintot nem költenék olyasmire, amiről nem láttam legalább egy részletes beszámolót, márpedig a noname vackokról nem szoktak készíteni.
-
-
kelna91
senior tag
válasz total90 #27331 üzenetére
Érdekes, abban a videóban kifejezetten mondják, hogy a víz nem jó, ezért minél magasabb térfogatszázalékú alkoholt használjunk. Még furcsálltam is, hogy így kiemelik, és hogy még az alkoholban oldott vízre is felhívják a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
A Canon hivatalos lencsetisztítási videójában azt javasolták, hogy izopropil-alkohollal átitatott mikroszálas kendővel töröljék az emberek a lencsét. Tényleg ez a legjobb módszer?
-
kelna91
senior tag
válasz randras_83 #27302 üzenetére
Ez is segítség, köszönöm!
-
kelna91
senior tag
válasz jaffa 2843 #27309 üzenetére
Én egy NiteCore i8-at használok, bár eddig még nem kellett egyszerre 8-at töltenem, de szerintem nagyon jó. Annyi, hogy feleződik a töltőáram, ha mindkét oldal használva van.
Eneloopok helyett pedig használj ikeás Laddákat, pontosan ugyanaz a kettő, lásd elemlámpás topik. -
kelna91
senior tag
Van még pár kérdésem. Milyet ajánlotok az alábbiakból?
- tisztító(készlet) szenzorhoz, objektívhez
- stúdióállvány (Mivel rengetegféle van, alapvetően az érdekelne, hogy mely márkák ajánlottak.)
- ND szűrő (ebből is márkára gondolok)Magyarországon forgalmazottak érdekelnek.
-
kelna91
senior tag
Azon tanakodok, hogy van-e értelme védőüveg-fóliát tenni egy kihajtható-forgatható kijelzőre. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy hogyan tudna úgy sérülni egy ilyen kijelző, hogy egy fólia megvédené. Ti. nyilván beforgatott kijelzővel szállítom a gépet (jó, mondjuk előfordulhat, hogy kiforgatva marad, de a táskában úgysem lesz baja). Ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy nyilván ne azon az ötezer forinton múljon a méregdrága gépem védelme.
Szóval, tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest