Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
1) szűrőtopik: [link]
2) ez kb. olyan vita mint az intel kontra amd. Van aki szerint bármint pakolsz az obi elé, az ront rajta. Mások szerint nem. Én amondó vagyok hogy ha kulturált, jó minőségű szűrőt használsz, akkor nem árt semmit. Van nem túl drágán is, pl. Soligorból a DHG sorozat már jó. Hoya HMC szintén, bár már drágább; a leghúzósabb a B+W vagy Heliopan. Hama HTMC-vel nincs tapasztalatom.
A Hoya HMC nekem soha nem rontott egyetlen képemen sem.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Jinxx
senior tag
Mivel ez nem egy DSLR, és a keresője is egy kicsi elektronikus kijelző, nem optika, meg tükör, ugyanazt fogod látni rajta mint a külső kijelzőn. Ez egy általános ''probléma'', de az esetek 99%-ában a kész kép tökéletes lesz, szóval semmiképp sem garanciális, csak egy általános hiba, amivel meg kell tanulni együtt élni, és úgy használni a géped.
Megnyugtatásul ezt a képet úgy csináltam egy hp635-tel, hogy a kijelzőn semmit nem láttam, csak ezernyi kis csíkot. [link]
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
Nem ezt mondtam korábban? Nem a kijelző a probléma, hanem a ccd-ről való folyamatos kiolvasás során a túl sok fény túlvezérzli az adott érzékelőelemeket, majd onnan úgymond ''továbbfolyik'' a dolog. Emiatt mind a hátsó kijelzőn, mind pedig az evf-ben ugyanezt fogod látni. A kész képen nem lesz ott, mert ott a gép mechanikus és/vagy elekronikus zárja az esetek nagy részében meg tudja oldani a feladatot, de mint írtam, extrém szituációjban ott is előfordulhat a csíkozás (ez azért ritka). Videofelvétel közben nagy a valószínűsége, hogy szintén csíkozni fog.
Ha megnézed ugyanezen fényviszonok mellett egy videokameraképét, ugyanezt fogod látni.
A problémád nagy valószínűséggel nem garanciális probléma. Önmagad megnyugtatása miatt hívd fel a márkaszervizt, de szerintem ugyanezt fogják mondani. -
pitman
őstag
Szerintem a jelenség normális, egyszerűen túlcsordul az érzékelő a sok fénytől. Videokameráknál is sokszor előfordul a jelenség, és mivel a fényképezők is hasonló elven működnek, ezek sem kivételek. A fényképezős videofelvételen ezért természetesen előfordulhat a jelenség. Sima fényképezés üzemmódban többnyire nem szokott jelentkezni, de ott sem kizárható (még a felsőbb kategóriákban sem, pl. egyes dslr gépek is tudnak ilyet podukálni).
Az, hogy az élőképen látszik, szintén természetes dolog tud lenni. -
Jeannie
senior tag
Nekem is ez van az S5500-omon, de csak ha valami éles fénnyel belecsillan, pl. fémről. tükörről. A kész képen a csík nincs ott, de ilyenkor eléggé beég a képnek az a része, legalább is nálam. Amikor éjjel teli telibe fényt fotózok, akkor nem jelentkezik ilyen, hanem az eredmény ez lesz:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest