Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Nem a legalja, de mivel a színek és az árnyék is változik, odabent jobban tudod irányítani és mindig ugyanaz lesz. Nem véletlenül világítanak a filmesek éjjel-nappal, akkor ha kicsit előmászik a nap, vagy eltűnik az meg sem látszik és olyan lesz a végeredmény, amit kitaláltak. Persze varázsolni lehet, csak szopóbb.
Én most ezt gyűjtöttem be, szerintem érdemes: [link]
-
veterán
Tárgyasztal, két Godox MS300, az egyikre egy 70 cm körüli oktabox, a másikra egy kis reflektor. Ezek mellé még egy ezüst derítőlap, illetve egy félig áteresztő lap is jól jöhet. Gép alá valami alap állvány, a két lámpa alá szintén, meg egy GODOX kioldó. Az egész megvan 150 alatt, ha jól legózol, ha nem, akkor is belefér kétszázba. Photoking / Mikrosat / Studioeszkozok trióról válogass, épp hol mi az olcsóbb. Esetleg elmehetsz egy ilyen képzésre.
Hozzáteszem, nem vagyok gyakorlott tárgyfotós, csak a portfolió részeként lőttem néhányat azzal a kombinációval, amit leírtam fentebb. Ezekkel így viszonylag gyorsan lehet dolgozni, a profik nyilván megoldják fele ennyi eszközzel is, kreatívan. Én nem szeretek szívni nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Szerintem a géptulajok 99,9%-a amatőr a szó jó értelmében.
Ételfotót könnyű készíteni, jó ételfotót már nehezebb.
Ahogy más is írta a világítás kulcskérdés.
Gép: Szerintem a géped 40D alkalmas erre, de ha tellik rá lehetne drágább/modernebb is. (értendp a szenzorra és vakuvezérlésre , esetleg élőképes módra, tükörcsapás elkerülésre)
Objektív: lehetne valamilyen fix fókusztávú objektív 35-100mm között jó felbontással, torzítások nélkül, de nem kell feltétlen makró. Bár.. szerintem egy 50-60-as makróval sok mindent megoldható, másra is használható. A manuális objektívek olcsóbbak (voltak) előnyük lehet, hogy finomabban lehet állítani az élességet
Egy 90mm-es kisfilmes(fullframe) objektívvel már alig lesz perspektivikus torzulás és a képszélek is levágódnak, a rögzített kép széleivel sem lesz gond (ha ez egyáltalán szempont).
Világítás: első körben "kínai" vakusátort javasolnék - ez nagyrészt megoldja a derítési problémákat, olyan 2-3 villanós vaku rendszerrel, amelyet a gép tud vezérelni. Canonnál alapból van master-slave. De enélkül, manuális vakukkal is meg lehet oldani, csak macerásabb a beállításuk. Házilag is lehet csinálni derítő-sátort, de nem lesz lényegesen sem olcsóbb, se jobb.
Ha állandó fényű világítást szeretnél akkor modern, széles spektrumú ledes, vagy hagyományos halogént javasolnék. Ledes lehet kör alakú (kisebb tárgyakhoz) a halogénhez meg reflex ernyő kell - visszavert fénnyel. Házilag a halogént lehet a legkönnyebben megcsinálni, 2-3 armatura és 2-500W-os lámpák. Melegíteni is fog, az étel meg olvadhat.
Vakus szerintem drágább, de jobb. Minden variációban jól jöhet pár fényterelő lemez is.
Állvány: szinte nélkülözhetetlen: kényelmes beállításhoz, és a hosszú expozició idejű felvételekhez az állandó fényű megvilágításnál. Közép-masszív gömbfejest választanék, ha még nincs. Olyat aminek a közép oszlopa kivehető és "keresztben" is felszerelhető.
Utófeldolgozás: Photoshop-ot javaslom, de lehet vannak ingyenes és jól használható szoftverek is.És persze gyakorolni kell, netes és írott irodalmat olvasgatni, meg olyanokkal beszélgetni akik már csináltak ilyesmit. Kell rá készülni, de amatőrként is végrehajtható feladat.
-
Jahno
veterán
Szerintem 200 küvecs felett környékéből a világot meg lehet váltani, mert nem mozog és van fény. Ha eddig Canon volt, akkor abba az irányba mennék, mert csak, bár ha összeírom akkor lehet a 300ba sem fér bele :-D
Lámpákat lehet, max. menjünk sorba, mert én inkább vakuznék, de persze gányolni lehet, csak ahhoz jobban kell érteni. És mindegyikről sokat lehet pofázni. Tőlem függetlenül, mert én mindenről is sokat tudok pofázni :-D
Tán egy 750D, 18-105-135 valamivel, mellé szokásos Aliexpresses Q666/Beike/Meike/Zomei klónos állvány legyelekcsehektől, de világítással azért hümmögős lesz. Meg az egészhez kell némi elmélet, én felét a 40D-vel kipöcsölném, mert régi, vacak és zajos, de max. adsz fényt, mi baj lehet?
Tárgyfotó lehet ilyen:
Meg ilyen is:
-
Balinov
titán
Tobb helyen olvastam rola, jokat irnak, megbizhato. Ne legyen hamar, de ha lekonyokol az EM1em, innet lesz masik hasznalt vazam az tuti
bugizozi: nagyon szivesen, sajna gyakorlatban nagyon kevesszer probalkoztam, igy a YT videok informativabbak, mint en lennek
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
csacsi77
senior tag
Öreg fater megoldja!!!!
-
Rapid136
őstag
Most komolyan... vegyük már egymást komolyan, a körülmények ismerete nélkül elég nehéz bármit is mondani
megrendeltetek egy fotózást egy cégnél? te fotóztál ottani géppel?
mi van szerződésben, mit vállalt a stúdió? egy portfolió fotózásnál szoktak X képet kidolgozva átadni, meg valamennyit nyersen
persze RAW-ot ügyfélnek miért adna ki bárki, kicsi az esély rá hogy fel tudná dolgozni, ebből a szempontból furcsa, de akkor csak ismerni kéne a sztorit...Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
Nincs max exposzám, behalhat 12000-nél a zár, meg 138000-nél is.
A hibaüzenet meg amúgy a szenzortisztitásra panaszkodik, nem?Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
*Ropi*
félisten
Ha a kikapcs-bekapcs (az akkuk kivétele) nem javítja meg, akkor Camera Kft.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
faki_
senior tag
-
copass
veterán
pdf-ből nyomtatni szívás, én rohadt nagy építész terveket plotteren vektoros dolgokat, de amint van benne egy kép ami felvan nagyítva, háát az szopás na. le is fagy. hpdesignjet500 nem egy taliga.
pdfxview ami a legjobb szerintem. gyorsabb bárminél és sokat tud.
mindenképpen jpg-ben jobb lenne nyomtatni, tehát a kapott pdfből csinálni kell jpg-et, pdfxview tudja."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
FastStone Image Viewer ismeri a 40D cr2-jét és van belőle portable változat is.
(#15691) BiriBum: Jogos, kifelejtettem.
[ Szerkesztve ]
-
Andrew31
senior tag
Azért ennél sokkal egyszerűbb a fb-on létrehozni egy (zárt) csoportot. Az többnyire mindenkinek van, ha nincs emiatt regisztrál, aztán annyi.
De a drive is működőképes persze.
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
*Ropi*
félisten
Fotós kollégát évekkel ezelőtt egy rendezvényen fejbe akartak csapni pezsgősüveggel de elhajolt, így a nyakában lógó 20D + 24-70/2.8 + 580EX II kombót kapta telibe a találat. A vaku ripityomra tört, a vázból bajonettel együtt szakadt ki az objektív és az objektívből kirobbantak a lencsék...Na ennyire extrém igénybevételt nem bír ki.
-
*Ropi*
félisten
Pont, hogy úgy kell tárolni a tükrös vázakat (vagy az aljukon értelemszerűen), ugyanis bajonettel lefele a tükröt tartó rugó lelazul, ami miatt a tükör lógni fog és az autofókusz elállítódik. Mondjuk a 40D-t már annyira nem érinti mert abban motor mozgatja a tükröt, de azért jobb a békesség.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ja, én is többször végigböngésztem a kínálatot, a célom valami minőségi, és aránylag mutatós (bár ez ízlés kérdése) tatyó volt, lehetőleg olcsón...valahogy engem zavar, hogy a fotóscuccok különösen szürkék, semmi design, csak a funkcionalitás elv szerint készülnek...vacilláltam is egy billingham meg egy fossil között, de ezek marha drágák, meg a crumpler csinál valamivel mutatósabb cuccokat, mint az átlag, de feketében, sötétbarnában nem találtam, így az utolsó percben akadtam rá az acme-kre...csak vigyázni kell, hogy ne keverd a union kit-et az union photoval, street kit-et a street case-vel, stb, mert egyik nagyobb, másik kisebb, kevesebb rekesszel...
szerk: pff most nézem, azért a nagyobb méretű cuccok már tőlük sem valami olcsók...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
*Ropi*
félisten
"...akkor az 5d3-on már nincs sok játék nem? "
A Magic Lanternben van Tetris, de (még) nem tettem fel...
(#15559) copass: Konkrétan s*ggreültem, amikor ISO 12800-on kevesebb volt a zaj, mint a 40D ISO 1600-án és több részlet van a képben. ISO 1600-ig nem kell zajt szűrnöm.
-
*Ropi*
félisten
Bevált módszer: tág rekesz (2.8 - 3.2), magas ISO (1600 minimum) hosszabb záridő (1/30 - 1/40) és ami fontos, hogy 2. redőnyre vakuzni! Így a környezeti fények is érvényesülnek, a témát pedig megfogja a vaku. A vakut vissza lehet venni 1/3 Fé-el, hogy ne domináljon nagyon (ha nincs hozzá fóliázva a környezethez).
A 40D-kkel ezt csináltam 6 évig. Most már ISO(m)-ból megoldom az 5D3-on.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
azzal lehet, fókuszt kell megcsípni és rendben leszel.
M módban kellene kísérletezned. zársebességet 1/80-ra vagy többre is attól függ mit enged majd a téma, iso auto, rekesz a vázon az adapter miatt 1.4 úgyis, az obit meg 1.8, 2.8-ra is rekeszelheted.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
jjeahh
nagyúr
50/1.8? mindenképp esélyesebb, mint a kit-el, sztem nem árthat, ha viszi, ha van ilyen obija...legutóbb egy fesztivált én is 50/1.8-al lőttem végig vaku nélkül, iso800-on...szóval ha van elég fény, akkor elég lehet...de kitobi sztem nem igazán...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
mindenképp vaku + fényerős fix is, ha lehet, és ha mindez nem elég, akkor lehet növelni az iso-t 600d-vel gondolom olyan 1600-3200-ig max, ha élvezhető eredményt akar...kitobival sztem szenvedni fog, már ha egyáltalán sikerül lőni valamit. Engem is hívtak már hasonló helyre fotózni, van f1.8-as üvegem, meg külső vakum is, de így is megdumáltam a szervezőkkel, ha lehetséges, legyen minél több fény, reflektor...max, ha nagyon nem akar költeni, a fixobi kérdést egy manuállal is megoldhatja..pl helios... de ha a beállításokkal sincs tisztában, kétlem, hogy a manuálozás menne neki... az 50mm F1.8 amúgy nem olyan drága, a kit után, ha megveszi, sztem pl a dof miatt szeretni is fogja...(vagy földhözveri, me nem lehet zoomolni )
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
kitobival baxxhatja, nagyon magas isoval se fog semmire menni szinte.
de miért ne vakuzhatna? annyi fény lesz ott,hogy észre se veszik a vaku villanását!
nagy fényerejű obi 1.8/50 vagy vakuzás,derítőlapos rendszervakuval nem a beépítettel persze."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
Jó váz az, meg fogod szeretni. Annyi a trükkje, hogy magas ISO-n (800 felett) érdemes 1 Fé-el fölé exponálni (A "highlight tone priority"-t bekapcsolva, különben kiég!), majd utólag számítógépen visszahúzni az expozíciót. Ezzel sokkal több részlet marad meg a sötét területeken és a zaj nagy része is eltűnik.
A Lightroom a fotók gyors, kötegelt feldolgozására van kihegyezve, a Photoshop pedig az egyénkénti mélyebben belenyúlós, szöszölősebb feladatokra. Egyébként a LR és a PS Camera Raw motorja ugyanaz (ebből következően ismeri a PS is a 40D-t, max frissíteni kell a Camera Raw-ot), csak a LR-ban még köré építettek néhány extrát, ami a teljes munkafolyamat (Katalogizáló, fotókönyv készítő, webgaléria készítő, stb.) kiadja.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Gratula: jó váz a 40D még ma is, én 3 darabot használtam 6 éven keresztül, egyet meg is tartottam emlékbe nosztalgiából mert szeretem a képi világát.
Persze, meg attól is függ, hogy raw-ban vagy jpg-ben fotózol. A raw-ban sokkal több tartalék van, érdemes azt használni (bár több memóriakártyát és számítógépes tárolókapacitást igényel, viszont évekkel később is bármikor újra ki tudod dolgozni a régebbi képeidet, ha valami változtatás eszedbe jut vagy netán a feldolgozó szoftverek fejlődése valamilyen új lehetőséget kínál). Egyébként amit a vázon állítasz a picture style-okban, az a raw-ra nem vonatkozik, csak a váz jpeg motorja által csinált képekre. A raw egy teljesen más világ, Adobe Lightroom ajánlott a feldolgozásához. Ha kérdésed van, gyere a Lightroom topicba!
-
The DJ
addikt
Szerintem a vaterát mellőzd ezen a téren (is), úgy is mind ebay-es termék csak van rajta egy kellemes kis haszonkulcs
Én ezt a combo szettet vettem nemrég a gépemhez: [link] Minden benne van, ami csak kellhet. Körtepumpa, lenspen, tisztítólötyi és célszerszám a szenzor tisztításához, megfelelő törlőkendő és még csomó kis hasznos segédeszköz. Megéri az árát teljes mértékben és nem is a gagyi minőség. Ja és ingyen szállítás.
[ Szerkesztve ]
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
ROBOTER
addikt
Ma már egyáltalán nem nagy szó, de amikor az első fecske megjelent, akkor különlegességnek számított. Ugyanis a nagyméretű érzékelők nem is voltak alkalmasak erre, ellentétben a kompaktok és videókamerák Interline CCD-ivel. Ma már a FullFrameTransfer CCD-k kihaltak lényegében ebből a DSLR csoportból, CMOS-okat használnak, ahol a LiveView könnyen megvalósítható.
A tükröt fel kell csapni, az első redőnyt pedig le kell ereszteni. Ezek önmagukban nem károsítják a gépet, viszont az érzékelők ebben az üzemmódban többet fogyasztanak, és általában korlátozzák az időt. Ami kedvezőtlen hatással van a vázak élettartamára, hogy LiveView esetén vissza kell a zárat alaphelyzetbe állítani, majd az expozíciónak megfelelően újra elindítani mindkét redőnyt. Tehát több mozgást végez, mint optikai keresős üzemmódban.
Az első színes élőképet szolgáltató, valóban használható LiveView DLSR az Olympus E-330 volt, messze megelőzve a társait. Ebben két érzékelő volt, az egyik üzemmódban a LiveView és az optikai kereső egyszerre is működött, a másikban a fő érzékelő szolgáltatta a LiveView képet.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Canon.hu oldalrol:
"Az EOS 40D készülék több mint 60 EF és EF-S objektívvel és az összes EX-sorozatú Speedlite vakuegységgel kompatibilis."
"Minden EF és EF-S objektívvel használható
Az EOS 600D fényképezőgéppel a teljes rendszer: a vakuk, a távkioldók, valamint a világ profi fotósainak bizalmát élvező, több, mint 60 objektív használható."
Tehat igen, lehet koztuk cserelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
Azért a Canon számozásában is van rendszer. Nem maga a szám nagysága a döntő, hanem hogy hány számjegyből áll.
1 számjegy: legfelső kategória
2 számjegy: "haladó amatőr", vagy valami olyasmi, hogy nem feltétlen profi, de a kezdőnél jobb
3 számjegy: felsőbb belépő kategória - a 100D meg azért 100, mert nem a 6-700D folytatása, hanem a legkisebb dSLR.
4 számjegy: abszolút belépő kategória.Ezeken belül, ha nő a szám értéke, az a későbbi kiadás (kivéve az 1 jegyűeket, ott Mark x jelenti frissített verziót). Mondjuk nem tudom mit fognak csinálni, ha a kétszámjegyűek elérik a 100-at.
Do the thing!
-
jjeahh
nagyúr
majd bejelentik, ha vész van, hogy új típusjelzéseket vezetnek be, és lesz mint telefonknál...pl canon chacha, meg canon salsa...esetleg süti meg nőnevek, mint oprendszereknél..anna, bella, cupcake igazából bármire számíthatsz, mert hüjeségnek sosincs határa... a legjobb az lenne, ha lemásolnák a többieket, és bevezetnének valami retró milc-eket meg elővennék a régi neveket...canon ae-1...mindezt aranyáron...
[ Szerkesztve ]
-
Akos96
senior tag
-
Akos96
senior tag
1. Fáziskülönbség érzékelésén alapuló autófókusz, ami jobb (hm hm), mint a kontraszt érzékelésén alapuló.
2. Nagyobb dinamikatartomány.
3. Haláltudja, pontosan mi. A lényeg annyi, hogy a 600D kevésbé zajos.
4. Magasabb a maximálisan választható ISO.
5. A kiterjesztett ISO is magasabb.Ha ezek közül valamelyik fogalom nem világos, akkor Wikipédia/ez.
Snapsort sokszor hülyeséget ír (=fals infó), nem ajánlott használni.
[ Szerkesztve ]
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
*Ropi*
félisten
"...akkor a 40D-t használtad magas ISO-n?"
Igen, a 40D-t használtam rendszeresen 1600-on és 3200-on, néha virtuálisan 6400-on. Azt nem mondtam, hogy használhatatlan magas ISO-n, csak azt, hogy az 50D jobb nála olyan magas ISO értékeken. A 40D is használható, csak tudatosan kell hozzá exponálni.
A 350D-t 800-ig mertem használni jó érzéssel, ha jól emlékszem.
-
*Ropi*
félisten
A 40D alacsony ISO-n jobb, az 50D meg magas ISO-n: 800-nál van a határ, ahol fordul a kocka. A 40D-ket rendszeresen használtam 1600-on, de még 3200-on is: pontosan exponálva és megfelelően utómunkázva használható képet ad. 60x30 cm-es fine art esküvői albumokat csináltattam azokból a képekből, és a párok nem reklamáltak.
-
csacsi77
senior tag
Nekem annak idején nagyon bejött a 40D. Feldolgozni is egyszerű volt a RAW-file-okat. Azt hiszem valamilyen kisebb felbontású sRAW-ban lőttem a képeket és jól muzsikált a számítógépem az LR alatt. Az is bőven elég volt 10x15 cm-ben nyomtatni vagy a fullHD tévén bemutatni a családnak. Persze aztán az 50D jobban elvarázsolt. Na az volt az igazi.....
Öreg fater megoldja!!!!
-
zolka78
senior tag
Én 500D-vel rendelkezem. Ebbe valamivel fejlettebb szenzor van mint a 40D-be. De ez csak a magas ISO-s képeknél lesz előny, meg több pixel. Maga a váz minden másban alul marad a 40D-hez képest. Ha van választási lehetőséged, és nem kell a nagyobb pixelszám sem(egyéni véleményen, hogy ebben a kategóriában a Canon APSC vonalon ez már nem túl meggyőző), akkor egyértelműen 40D.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
csacsi77
senior tag
A 40D 100.000 expóra van tervezve. Persze sokkal korábban is elromolhat, de akár később is. A 40D-nek volt típushibája, hogy a zár 5000-25.000 expó között meghalt vagy a tükör szakadt le. Persze nem mindenkinél fordult ez elő. Népszerű típus volt, sokat eladtak belőle, így több is volt a meghibásodás. Zárcsere után már nem voltak ilyen gondok.
A 30.000 expó körüli érték még nem kirívó a xxD kategóriában, abba nyugodtan belevághatsz. A xxxD-knél már azért necces, én maradnék a max. 20.000 körülieknél. Vagy ha magasabb az expószám, akkor olcsóbban venném és felkészülnék lelkiekben, hogy talán kell majd zárat cseréltetni. De ne így állj hozzá. Fotózz, élvezd a gépet és ha bekövetkezik a baj, majd ráérsz aggódni.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Egyértelműen a 40D a jobb. Nagyobb, masszívabb váz, világosabb és nagyobb kereső, Gyorsabb sorozat, dedikált gombok, felső státusz-LCD. A kijelzőjük ugyanakkora méretű és felbontású.
Ha az lenne a kérdés, hogy melyiket venném én a 40D-re szabaznék.Ugyanakkor a 450D-vel sem járnál rosszul. Bár lehet, hogy ha maradsz a három számjegyű vázaknál, akkor egy újabbat kéne nézned. Az 500/550/600D vonal nagyon rendben van.
[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
sideburns
aktív tag
Canon 450D már tudja a Live View-t.
http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_450D/ -
jjeahh
nagyúr
350d szintű milc? hát olyan nincs... mindegyik valamiben többet illetve kevesebbet nyújt..inkább többet, mivel ezek újabb masinák, fejlettebb szenzorral, kevesebb expóval. olcsóért használtan 2008-2010-es modellek vannak, pl sony nex 3, nex5, olympus e-p1, e-pl1, e-pm1, panasonic g1, g2, g3, gf széria...az egyetlen, amiben elmaradnak az említett canontól, szerintem a kereső, ami a pana g sorozatot leszámítva csak opcionális, sőt e-p1-re az sincs.
vagy én értettem félre és tényleg tükröst akartál kérdezni? az élőképes tükrösök már jóval drágábbak tudtommal...már elfelejtettem, melyek voltak az első élőképes modellek, canonnál talán az 50d, de nem 100-as
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Ha 100 a felső határ, akkor talán MILC ben sem a top kategóriát használja. Lehet hogy azon belül kellene fejleszteni, akár csak mondjuk egy számára profib objektívet.
Nem rég az egyik topicban írta valaki, hogy egy Canon 5d MKII-t megunva vett mellé egy Oly OMD-t, és a legutóbbi esküvőt azzal fotózta. OMD vel készült 1600 kép, míg a canonnal alig pár száz És mindenki elégedett volt.
-
A Zéé
addikt
az, hogy mit érdemes megvenni, az sok mindentől függ, elsősorban a te igényeidtől is.
retrós külső alatt mit értesz? A markolat nélküli Nikon FM, Oly OM, Canon AE szerű vázakra? Mert olyan nincs jelenleg.
m4/3 rendszerben van az Oly E-M5 ami hasonlít arra a stílusra, de az nem tükrös.Just a simple Lineman...
-
jjeahh
nagyúr
canon: 350d, 400d, 450d, 20d, 1000d, 30d
nikon: d50, d60, d70, d80, d3000, d3100, 1 j1
sony a300, a200, a350, a230, a330, nex3
panasonic: g1, g2, gf1, gf2, gf3, gf5
olympus: e-p1, e-pl1, e-p2, e-pm1
pentax: k100d, k200d, k10d
samsung: nx100...ebayen még egy ilyen különc masinát is találtam: [link]
szerintem fel sem soroltam még a teljes kínálatot... ha arra vagy kíváncsi, melyik ajánlott, kérdezd meg ebben a topikban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest