Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rednifegnar
senior tag
válasz tvamos #33446 üzenetére
attol kapcsol ki hogy atmozdul kikapcsolt allapotba magatol? biztos volt benne valami reteszelo mechanika.
40-70 az irreal egy ilyen gepert. annyibol kijon egy masik.
en siman leragasztanam ragszalaggal amig hasznalatban van.
esetleg valami diy megodas, alatenni egy valami betetet amitol szorul es nem lifeg. v raragasztani egy kis gombmagnest ragasztopisztollyal ami helyen tartja stb.A camera does not make art, the artist makes art.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz tvamos #33446 üzenetére
"Kedvesek voltak nagyon a Nikonnal. Azt mondtak, hogy olyan 40-70 ezer korul lesz a javitas, de lehet, hogy sokat kell varni az alkatreszre."
40 ezerért ne kedvesek legyenek, hanem rendeljenek egy működő példányt az ebay-ről Az nagyon sok pénz- szerintem. De ha van esmei értéke számodra, akkor jó döntés is lehet akár.
#33448Lassú Víz Pár éve a 12 milla KATA-s cégként egész jó bevétel volt. Könyvelő olcsón dolgozott, tudtuk mennyit fizetünk be, plusz úgyis volt más legális bevételünk, így főállású fotósként azért nyugodtan vágtunk bele minden hónapba. Melónk jó része céges. (mondjuk 90% ) így tavaly jött váltás adónemben. A korábbi céges megoldás már anyagilag nem érte meg, így azon is változtatni kellett. Most a teher sokkal több lett, de ha az ember jót akar akkor nem csúszik be az Áfa körbe. Ahoz már nagyon nem éri meg fotósnak lenni. A könyvelő is drasztikusan emelt így is- Áfa-s esetén még hatványozódik.
A költségek elszámolásást a hajunkra kenhetjük, kinek kell minden évben új váz vagy új obik? Ezért nem fogok két Z9-t venni hogy növeljem a kiadási oldalt.
Az évi 12 milla mára tényeg nem lett sok, de fotósként ezt összeszedni még mindig nem egyszerű. És egyre nehezebb lesz ha azt nézem milyen kokurencia kerül ki minden hónapban. Azzal szerez ügyfelet hogy ingyen fotózik. Ez az ügyfélen kívül senkinek sem jó. De ezt nem kell magyarázni - úgyis érti mindenki aki nem megrendelőként van jelen a piacon.
#33449lugosi Én ebben pl nem követtem a trendeket. 2006-tól fotózom esküvőket. Ninc solyan anygom amin ilyen képstílusban lenne utómunkázva- mert sosem tetszett. Idén még esküvőzöm, jövőre már nem. Az elején mondta egy bölcs fotós hogy aki 5 esküvőt látott, az látta az összeset. Igaza volt... Sajnálom néha a párokat amikor nagy marketing dumával mindenfélét rájuk sóznak "egyediség" címén. Legyen az dekor, ültetőkártya, szétváló dobócsokor.. vagy akár egy selfiegép amit nem, nem a fotós hoz, hanem a dj pl. Mert a dj-k is már videoznak pl mobillal, és pluszba ajándékba összevágják az anyagot mobilon és átadják... Én meg majd viszek partyhangfalat meg mikrofont és lehet karaokézni. Meeer az a fotós feladata. (ja nem) -
ph_5.5
aktív tag
válasz tvamos #33425 üzenetére
Félő, hogy nincs alkatrész hozzá. A Nikon szervíz (ahogy sok dslr modell esetén is) már nem kap hozzá alkatrészt, külsős szervízek pedig jó ideje hivatalosan nem jutnak csere darabokhoz. Ebay-t megnéztem, és lehet hogy rosszul kerestem de nem látok sehol "pótalkatrészt" hozzá. Vannak eladó Nikon 1 vázak, de a bekapcs gomb miatt anyagilag nem éri meg a vásárlásuk donornak. Lehet mázlid lesz és van akinél van szenzorhibás pl a Kalocsay műhelyben, de ha "típushiba" akkor azok a részek fogynak el elsőként a bontott darabokból.
-
rednifegnar
senior tag
válasz tvamos #33425 üzenetére
mi baja van? be lehet kapcsolni neha vagy mar annyira se?
nem lesz egyszeru szerelot talalni, engem a nikon hu anno ugy elhajtott hogy csak neztem.
(12 eves rendszer ami eleve csak mar szegyenfolt a nikonnal, 6 eve megszunt, ahhoz nem sokan akarnak majd hozzanyulni)A camera does not make art, the artist makes art.
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #33363 üzenetére
Ezért mondom mindenkinek, hogy általában mi tudjuk mit szeretnénk és ne használja ugye.
Én azért kipróbáltam pár gépen azért mondom. Van olyan gép és kreatív módszertan, ahol nem lehet ISOt állítani, aztán csinál valami hülyeséget feleslegesen. Annak sem sok értelmét látom. Valahol tán akad minta képem is rá, de annyi ilyen vackot raktam el, hogy lassan katalógus kellene hozzá.
-
Jahno
veterán
-
-
t72killer
titán
válasz tvamos #33166 üzenetére
Akinek profi minőségben van ilyesmire szüksége, az többszázezres atomos cuccokkal nyomja (=amikor a kamera által felköhögött max minőséget szállítod az ügyfélnek). Ha csak nézegetni kell, hogy nagyjából mit lát a gép, akkor felesleges ebbe 10-30 dodónál többet invesztálni.
#33167: ilyet is csak akkor vennék, ha nem a kamerával rögzítenék, hanem az ezen kijövő jell lenne a termék. Kb 5x annyiba kerül, mint egy "képernyőző" adapter.
Ráadásul a visszajelzések közül:
"Nagyon felmelegszik, ami a jövőben a készülék lefagyásához vezethet, a burkolatot sem használják hűtőnek, mert fém helyett műanyagból készült"
"Kizárólag 4K NTSC kerül a kimenetre, és semmilyen módon nem módosítható a gyártó webhelyén található ajánlott szoftver segítségével" - ergo a váltottsoros fullHD-met felskálázza 4k-ra[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz tvamos #33163 üzenetére
Ja, az Elgato nagyon menő, csak többe kerül, mint egy új gépváz . Az olcsóbbaknál nagyon valószínű a feladat nehézsége adja meg, hogy milyen lesz a végeredmény. Váltottsorosból("i") progresszívet csinálni nem kis munka, a legjobb az, ha simán átnyomja a kütyü: ezt viszont az olcsóbbak nem tudják, csak a progresszívre nyomulnak rá. Az meg szívás, ha az adott kamera nem tudja.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32914 üzenetére
Az ingyenre is szoktak ugrani, hogy "ne dolgozz ingyen". Bocs, nekem ez szórakozás, akkor mi van? De érdekes volt, mert a kutyás fotózásnál olyan a szerződés, hogy eladhatjuk a képeket és elég sok versenyző megtalált, hogy van-e még meg mennyiért adom. Én meg köcsög voltam, mondtam, hogy már megcsináltam itt van ingyen vagy a következő versenyen hívj meg egy sörre :-D Felfoghatom marketing értéknek is, ha mozgatnám magam vele, vagy bárminek, esetleg egy ilyen workshopnak hívott izé konkrétan nincs is, nem sokan értenek hozzá meg minden drága és a többiektől tippet is lehetett kapni, meg ellested miképpen dolgoztak. Szóval jobb helyeken ilyenért fizetni kell, ezért örülök ha ingyen mehettem. Lehet idén is bevállalok 1-2 hasonlót.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz tvamos #32896 üzenetére
Nem kell velem egyetérteni. Semmiben.
Jelenleg ott tart a fotózás hogy egy feladatra jelentkeznek 100-an. Ebből 50 a feladatot csak "rosszul" tudja megoldani. 30 jól és 20-an pedig kiválóan. Az 50 rosszul dolgozónak miért is kell munkát adni? Pont az az eset mint egy állásinterjún. 1 helyre sokan jelentkeznek, de bénának nem fognak esélyt adni, ha vannak olyanok akik el tudják látni a feladatot.
Itt most kitöröltem egy jó hosszú részt. És inkább csak annyit írok hogy a fotózás, bár már nem úgy tűnik, pont olyan szakma mint a villanyszerelés, szobafestés, mosógépszerelés...
Annak aki elégedett a foltosra festett mennyezettel, a csíkosra mázolt ajtólappal az pont elégedett lesz a rosszul fókuszált fotókkal is. Aki ettől jobbra vágyik az keressen egy hozzáértőt. Festőből és fotósból is.
Drágább? Esélyes. Boldogabb lesz tőle hosszabb távon? Tuti.Gyakorolni nem ügyfélen kell. Hanem tét nélkül. Otthon megnézni hogy melyik alapozó fedi el az ajtólapot, melyik maszkolószalag szedhető fel 2 nap száradás után is.
Ha a vízvezetékszerelő előre közli hogy 20ezer a kiszállás, és 32-es kulcs helyett egy csőfogóval próbálja lelazítani az ú Grohe csaptelepet, akkor elküldöd a francba mielőtt kárt okoz. Ha egy fotós 2023-ban egy pincebuliban előveszi a Canon 350D-t a 18-55 kitobival és felpattintja a beépített vakut, akkor megkéred hogy húzzon haza. Nem csak a gép számít. De van egy minimum ami tudod hogy kell ahoz hogy dolgozni lehessen. Az más kérdés hogy sokan megvették a top technikát- a fotóik mégis "szakmai szemmel" nemhozzák a középszintet sem. De ez már csak ízlés kérdése. Számomra az viszont nem elfogadható hogy valaki olyat vállal el amihez nem ért. Tudom- nem értesz egyet. És ezzel kezdtem- nem is kell. Én továbbra is huszas pulzussal küldöm el a szakikat, ha látom hogy köze nincs a feladathoz. -
Jahno
veterán
válasz tvamos #32896 üzenetére
Mindenki ezzel jön, hogy jajj majd ezt rontom el meg azt. No de akkor miképpen csinálom meg az első hármat és honnan szerzek gyakorlatot? Azt meg én is kihangsúlyoztam, hogy lehet kép sem lesz és nyilván győzködtük egymást, hogy deeeeee, jóóóóóólesz neizéjjémán. Aztán megegyeztünk, kb. jó lett vagy kihoztuk amit ki lehetett.
Szerintem a család sokkal rosszabb.
Esküvőnél volt olyan ahol nem akartak beállított meg semmilyen képeket, családi összejövés, gyülekezés, kajálás, 15 fős mini gyors esküvő és kapunk 10 másodpercet egy csoportképre, mert a család kiharcolja, de kb. ennyi, inkább együnk-igyunk, integrálódjunk a bandába és közben képezhetünk de semmi extra.
Kaptak pár ilyet, végén már örültek és kész. Engedélyükkel használhatom is, nem életem képe de legalább ott volt az alkalom, rajta vannak, család kapott papírképet is, vannak szülők és némi emlék mert egyik unokahúgnak pld, akkor jutott eszébe, hogy sok szelfi mobilos kép meg minden közt az apjával nincs értelmes közös képük, mikor meghalt a fater. Itt ez letudva az egész családra, közösek is lettek, szülők is, meg életképek és heló. És egyik leglazább dolog volt, pár óra alatt a világot megváltottuk sok értelmes képpel.
-
MODERÁTOR
válasz tvamos #32861 üzenetére
Igen, ez is egy WYPIWYG helyzet, vagy is what you pay is what you get, azt kapod amiért fizetsz (épp ma olvastam a fórumon). Ha erre nincs keret, se osztálypénz, se szülők, se iskola téren, akkor ne csodálkozzanak, ha "ingyenes" megoldást kapnak érte cserébe.
[ Szerkesztve ]
-
ph_5.5
aktív tag
válasz tvamos #32738 üzenetére
Az üveg vastagsága miatt kétszer éri a fényt törés. A belépésnél és a kilépésnél. Ráadásul ez az üveg zöld amit felaplikált, így tuti valami házi barkács és nem egy Zeiss cucc. Olyan mint amikor kirakaton keresztül akarsz lefotózni valamit. Ott ha nekinyomod az objektív elejét az üvegnek, akkor sem adja azt a minőséget mint kirakatüveg nélkül.. itt pedig oldalról az üveg élei plusz fényt visznek a a "normális" irányból a téma felől érkező fénysugarakhoz. Rossz ötlet, rosszul kivitelezve.
-
törölt tag
válasz tvamos #32696 üzenetére
"Es a vevok is azt varjak, hogy sablonos kepeket kapjanak, es ne az oncelu artoskodast!"
Szerintem ez nagyon igaz. Időnként "művészi" színvilágú fotókat látok, amelyeknél egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a kedves megrendelő is ilyenre gondolhatott...
"De mocskosul felb@sztál ezzel a mondatoddal így vasárnap délben! A legbosszantóbb ebben, hogy teljes mértékben igazad van"
Az szokott lenni, de az egyenlőtlenségekkel egyszerűen nem szabad foglalkozni. Mindig volt, van és lesz is. Már a fogantatáskor eldől, hogy 150 centis tökalsó leszel, vagy 190-es dalia, ugyanígy az IQ is öröklődik. Meg sokszor a társadalmi, vagyoni helyzet is, de azon legalább lehet változtatni.
Mi a Studio Lightroomba mentünk legtöbbször, ott az állandó fényű lámpák viszonylag jók voltak, de egy szürke kártyát (vagy ColorCheckert) azért érdemes vinni, máskor is jól jöhet.
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32669 üzenetére
Jobban össze kellene adni, de ezzel senki nem akar foglalkozni, meg persze csomó paramétert nem fogunk megtalálni. A gyártott mennyiséget sem tudjuk, hogy mi a 120/35 de lehet most egyszer lemérem, hogy mennyi különbség van. Feketefehérből elég sokat be lehet húzni hasraütve előhívásra és akkor kijön egy akkora tól-ig szám, aminek nincs értelme. 1990 után meg a magán laborok termeltek ezerrel.
-
veterán
válasz tvamos #32602 üzenetére
Én ilyen lassulást még soha nem tapasztaltam, de még csak nem is hallottam ilyesmiről. Persze elhiszem, hogy van ilyen, mert nálam meg az AF olyan a D750-en, hogy lencse csere után elkezd szórni. De csak néha. Akku ki, kis füttyögés, gépkibekapcs, akku vissza, minden oké. Van olyan ismerősöm, aki D750-es vázból hármat elhasznált már, de ilyet még nem látott, és nem is hallott. Ezért szép a technika!
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32604 üzenetére
JPG-t ritkán használok, meg annál elég durva lenne, ha eleve RAWból 50 fér a belső bufferbe, de mikor úgy próbálgattam akkor szinte végtelen mennyiségű képet tudott JPGben csinálni 50-60 kép/másodperc sebességgel. Én használom mind a két végletet is, 20-30 másodpercenként vagy 15 percenként expó meg ami kiadja.
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32602 üzenetére
Nekem ilyen lassulás sosem volt
Volt kezemben pár gép és azért csináltunk meredekebb dolgokat is, hogy napokon keresztül pld. csak annyit állt a kártya, míg gyorsan lementettük és már ment is vissza következő körre. Nem mondom, hogy minden héten, de fotóvideóban is, akadt mikor 10 napig csináltuk 24 órásban bezzegrégenaszépidőkben...
Akadnak olyan fotós haverok, akik a földön fekvő egy darab kavicsot is rövid sorozatokkal fényképezik, hogy aztán legyen mit letörölni, de ilyet szintén nem hallottam. Én mindenféle kártyát használok, sebességük érződik, de az konstans. Mostanában meg inkább a záridő hátráltat, nem volt elég fény ahhoz, hogy kellőképpen gyors legyen a gép
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32589 üzenetére
Úgy jön ide, hogy éppen kellett volna a több buffer, aztán kinek mi. Havonta hány alkalommal kellene Neked több kép/másodperc, mint amit éppen ki tudsz csavarni a gépből? Én legtöbbször a lassabb memkártyával is el vagyok, tegnap volt, hogy betelt és várni kellett, míg 1-2 képet kiír és folytathatom de nem ez a jellemző. Aztán kinek mi.
A "nem hiszem, hogy nem férne oda" opción lehet gondolkoznak, de amennyire össze vannak nyomorítva ezek a cuccok, hát ki tudja. Inkább maradjon a 2 párhuzamos SD hely, mint egy M.2 vagy valami. Főleg mert vehetnék új adathordozókat is, az nem egyszerű.
Videós külső rögzítő megint más témakör.
-
veterán
válasz tvamos #32589 üzenetére
Az m.2-ők egyrészt melegednek, nem kicsit, másrészt a fogyasztásuk sem alacsony. Szerintem a háttértár írási sebesség sorozatoknál sem olyan lényeges, inkább a cache az, ami ezt befolyásolja. DDR4 ULV elég jól teljesít fogyasztásban, nem is olyan új, hogy aranyáron adják, ebből kellene egy 4GB a fedélzetre, aztán mehet a sorozat. Gyanítom, itt is az van, mint proci fronton: évekig nézhettük, hogy az Intel fejleszt 5-6 százalékot generációról-generációra, 4 magon, és ennyi. Aztán jött az AMD, és hirtelen verseny lett, így az elmúlt három évben nagyobbat fejlődött a CPU piac, mint előtte kétszer ennyi idő alatt. Ha a Sony elkezdené tolni ezt, követné a többi is, de minek tegye? Így is piacvezető technológiai értelemben a MILC mezőnyben.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32584 üzenetére
Azért nézd meg, hogy PCben mekkora helyet foglal egy modul. És ahhoz lehet viszonyítani, meg persze villany, melegszik, mittomén. Egyelőre ha választani kell, akkor jól jön a sorozat, ahogy darál, de inkább tűrhetné jobban a zajt.
Hétvégén 1-2szer tele lett a buffer, de végül lettek képek. Akkor is, mikor másik kacsa beletrollkodott, vagy követtem és hirtelen elém ugrott valami egyéb tárgy. Ezekkel jól vagyok, így is belement a hónapban vagy 10ezer expó, aztán győzzem törölgetni.
-
veterán
válasz tvamos #32548 üzenetére
Hát igen, de én másik oldalról nézem a dolgot: ezek az említett cégek kábé mindent IS gyártanak, amiben proci van, a Nikon meg csak optikát meg vázat, illetve talán távcsövet. Nyugodtan lehetne jobb az AF ebből kiindulva,, ezeréves a know-how. De teljesen mindegy, azzal fotózok, ami van, majd ha nagyon viszket már a zsebem, átmegyek Z-re mindenestül. Addig is lottózok.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32177 üzenetére
Pedig a VL49 teljesen jó (van RGB-m és sima is), fenti képeken olyan is van. Persze a "hamar" lemerül az kinek mi, mert 1+ órát el bír menni, az kreatívkodni elég, többet meg ilyen kicsiből pláne olcsón nehéz lenne kihozni. Ha nagyon nem megy, akkor van hozzá akkum.
Az Ulanzi-félékból van vagy 8 darabom, akad ami csak sima sárgafehér, meg akad ami vízálló....
Ez meg a vízálló, mert jó poén. Manfrottohoz képest főleg olcsó, még valamikor ezer éve alacsony Eurónál és vámáfa nélkül jött, hibátlan minden: [link]
Mostanában asszony is használja olvasólámpának, de a nem sokmindenre, háááát, el lehet vele lenni rendesen, makrónál meg aztán végképp.
[ Szerkesztve ]
-
ph_5.5
aktív tag
válasz tvamos #32167 üzenetére
Nálunk a feleségem az aki pár éve már úgy áll a dolgokhoz hogy vegyem meg a jobbat- drágábban, mintsem hogy nyafogni halljon hogy ez is kevés meg az is... Pl kellett két új vaku, és 600Ws környékén gondolkodtam, mert tudtam hogy kisebb távolságra 11-es rekeszt is tud villantani a legnagyobb fényformálónkkal is. A vége 1000Ws lett, mert szerinte ne járassam 1/1-en- és neki lett igaza.
Az olcsó ledeknél meg a 80-as CRI tud vicces lenni. Igaz, a kínai ráírja hogy 95... mert ugye van olyan karakter a billentyűzeten.
240cm környéke... -
Jahno
veterán
válasz tvamos #32167 üzenetére
Mi meg tök jól vagyunk a legolcsóbb Alis cuccokkal, ezek a kis LEDes lófasz lámpák pont mindenre is jók. Vettem párat. Meg haverok is :-D Bár általában én is inkább vakuznék, vagy a mittomén, itt azért hamar menne egy darab boxba E27 LED és csókolom.
Fénykardoknál mac. annyi a bajom, hogy már nem sokat bírnak és állásukban öregedett el az akku, de ez van. Amúgy jóféle és occsó volt (:-
Van pár képem vele, itt egy minimál csajos sorozat: [link]
Meg lehet az OT-s Mercit mutattam már, amit itt a városban találtunk és körberaktuk színes lámpákkal. Gombászni is hibátlan, videósnak is segítettem rá, nem tudom mi baj lehet vele, pedig én megvettem a legolcsóbb 8 dollárosat is.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32157 üzenetére
Lehet lapos, vagy kicsit IKEA, de ez volt kéznél alap világításra. Van n+1. Szint is érdekes, néha sokat kalimpálózok 1-1 képért, aztán van mikor nem annyira, hanem csak jön és elkészül. Nekem eleve van listán 150+ kilométerre is olyan téma, ami ha adott, akkor már indulok is mert nekem olyan kell. Ez a fa is kell nekem még deresen, kicsit zölden tavasszal és csillagos égbolttal. A zöld már lehet nem fogja kiadni, meg kell nézni. Aztán lehet a többi sem :-/
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32154 üzenetére
Dehogynem, pöcsölni kell.
Ez pld. egy szem foxbox, semmi extra. És fix 50es
Havernak kellett 1 évnyi Face poszt meg Insta meg minden, mondtam, hogy nem értünk hozzá de érdekel és egy vasárnapot el tudunk hülyülni a cuccaival, ha lehet kísérletezni. Kirakott pár sütit, kávét, sört, miazmást, mi meg felfordultunk 3 asztalon a fotós jó arcokkal. Végül kép is lett belőle.
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32151 üzenetére
Fény kell, egy csomó minden megy sufnituning, néha tök egyszerű, aztán meg van vagy 100 féle csipeszem, mini állványom, plexibaszom, miazmásom. Erről is sok videót kell nézni, csak kiválogatni a kattintásvadász dolgokat, meg azt, ami nem is olyan, mint a valóságban.
Vagy Gyurisan csinálni
De tényleg, néha minimál derítés, de egy nagyobb box/esernyő is bőven elég.
-
sandokanaa
csendes tag
válasz tvamos #32034 üzenetére
Linuxon akarod megnézni?
terminálban:
exiftool -r -T -ext NEF /home/******/Pictures/D7200/Teszt/ > test.txt/home/..../Teszt/ a könyvtár teljes útvonala!
test.txt a file, amibe beleírja, oda teszi, ahonnan indítottad az exiftools-t
-T: tabulátor legyen az elválasztó
-ext NEF: csak a NEF kiterjesztésű file-okat listázzaHa nem kell minden paraméter, akkor amik kellenek, azokat is ki lehet jelölni:
pl: -focallength -aperture -lens
ezek a képekhez tartozó exiftool megnevezések![ Szerkesztve ]
-
sandokanaa
csendes tag
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #32029 üzenetére
Kikapcsol, pont jókor jön valami ablak, szívsz a frissítéssel, nehezen működik úgy egykezesen, hogy nem kell nézned csak nyomod, nem dobod le csak a gép mellé sem vagy rakod zsebre aktív képernyővel, nem lóg az állványon, hosszú expónál belevilágít a képbe vagy pont az a bajom, hogy elmegy aludni aztán hajnali párában 170 próbálkozás kell a feloldásához.
Persze van 1-2 gép ahol összerakod a programot és onnantól kapcsolat sem kell, gép csinálja, de Sonys csoportban szinte hetente olvasom, hogy nem csatlakozik, nem megy, kiír valamit, megáll, frissített az ájfónom és jajj most mit hegesszek.
Nálam még az is benne van, hogy ha egy adott gépet használ valaki akkor azt legalább ismeri, mindig ugyanaz, meg lehet tanulni. Nálam azonos márkánál is akadnak eltérések, nincs B idő, vagy nem méri az időt és akkor ott a telefon, mellé számolsz, majd veszel egy stopperórát és konyhai időzítőt, azzal meg más hisztis bajaid lesznek.
Idővel jönnek ezek a nem éppen mérvadó aprólékok, amik hirtelen fontosak lesznek, pld. hátsó kijelzőt lekapcsolod, de ha belenézel akkor látnod kellene hol tart az expó. Mennyivel egyszerűbb ez is a kioldón, az mindig mutatja minden gépnél. Ennél pld. ki tudod akasztani a B időt, míg a kisebb testvérén nem ilyen a funkció:
Holnapra meg ki tudja mi változik az appban, vagy mi nem.
Igaz vezérlős kioldóból is jó lenne olyan, amin folyamatosan megy a háttérvilágítás, de már lassan magamtól is kikészülök annyit rinyálok ezeken az aprólékokon :-D -
Jahno
veterán
válasz tvamos #31973 üzenetére
És amúgy kell ez a variálás? Én fényerő meg árnyék miatt néha úgy csinálom, hogy egy kicsi lámpa megy a vakupapucsba, másik meg a lámpa oldalán lévő papucsba oldalra és kicsit szögben megdöntöm. Amúgy ilyen egyszerűnél még kereskedelmi TV és riport is olyan, hogy nem szórakozik, pont szemből telibe világítja és kész.
-
t72killer
titán
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #31792 üzenetére
USB-s akkum van, sok. Ezzel meg nem terveznék az összes géphez, ha nem muszáj és pont ezek alapján dőlne el a platform, hogy merrefelé menjek. Értem én, hogy 5-6ezer pénzen ne rinyáljak, csak mikor a táska is tele és ilyen 5ezer pénzes cuccból már a 37. van meg szinte feleslegesen, akkor lehet érdemes kérdéskör, hogy megy-e simán csak USBről és kész.
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #31247 üzenetére
Nem kifejezetten fotós , de erre a rendszerre épülő K&F táska pld. van Amazonon.
Ami az előző képen van hátul alul (pontosabban ha monitor felől nézed akkor elöl) az pld. leszedhető és övtáska vagy válltáska/fél vállas mini zsákként működik, elég jópofa. Én még variálom összevissza, de jó ez így, előre abba mennek a könnyebb dolgok, hogy ne húzzon hátrafelé, oldalt kapott kulacs/egyébtartót, az pont jó sörnek/obinak. Mellé kipróbáltam egy combtáskát (azt nem innen, mert picit kisebb, mint 2 obi és aprólék mérete) és nem is sejtettem volna, hogy ennyire beválok. Mivel így bal zseben elfoglalja, arra akasztottam egy mobiltartót is. Lassan összeáll, de van mit kavarni az biztos.
Középre alulra teszem az AA akkukat, belefér szintén ilyen tokban a 2 vaku, fülé egyéb szett, függőlegesen még belülre is belefér az állvány és egy LEDkard meg a mini állványom. Első zsebeibe kisvaku, szűrők, kamera akkuk, oldalára esetleg állvány de azt csak kipróbáltam rajta és inkább zseblámpák meg hasonlók mennek rá.
-
FerNandor
őstag
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #31217 üzenetére
Ez van mindenhol, videójátékos csoportban is mondják, hogy szervezzünk kockabulit, aztán alig lehet megmozgatni bárkit. Persze néha igényeik meg ígéreteik lennének, nem is mindig értem mire gondolnak.
Szerezzünk művházat, összejövünk százan és ezren. Ezt a részét néha pár ismertebb arc viszi a piacon, az kb. működik. De ok, legyen, ne egész művház csak egy kisebb terem, jöjjünk össze 10en, valaki néha segítsen pakolni és hívjanak meg egy sörre. No, pakolós jelentkezőket többet nem láttam, megcsináltam párat egyedül, néha összejöttünk, 15 buli után kifulladt és összesen egy külsős hívott meg sörre.
Aztán fotós téma is legyen, csoportomba jelentkezett újabb 200 tag, meglátom majd mire nem megyünk ott sem.
-
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #31087 üzenetére
Főleg mert most akkora lukat találtak a technológiában, hogy nagyon és 100 gigáért pont érdemes NASt venni :-D Nehéz ügy, de jogos. Hozzám egyszer betörtek, vitték a cuccokat mentéssel és mindennel együtt... Nem túl gyakori, de sosem tudni. Én meg ugye ezekbe úgyis akkor futok bele, ha valakinél valami megdöglött és jön sírva...
-
-
Jahno
veterán
válasz tvamos #31066 üzenetére
"Forditva nem megy fel, az APS-C objektiv a full frame vazra."
Mondjuk sok felmegy, csak néha hülyén mutat. MILCeket át lehet kapcsolni és kész, már keresőben egyből azt az APSC kivágást látod. Egyéb esetben meg kör/téglalap alakú lesz a képed egy sötét peremmel:Vagy pld. ott az én 11-16os Tokinám, ami kb. 13mm felett már kirajzolja a FFet is.
-
-
Balinov
titán
válasz tvamos #31060 üzenetére
Értem, így már kerek a történet. Mondjuk én amazonrol csak úgy veszek, ha az amazon az eladó, nem csak marketplace. Így ukbol brexit előtt 4-5 nap alatt jött meg a cucc, primeval, post brexit 2
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz tvamos #31056 üzenetére
Ugye viccelsz?
Godox Mini TT350C 81 euro az Amazon.de-n, kétlem hogy Svédországba ne szallitanaLehet, hogy picivel drágább mint Kínából, de hamarabb is ott van nálad
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Byk01
őstag
válasz tvamos #31049 üzenetére
"A 220V lenne a legolcsobb, az ingyen szallitas miatt"
Én azt látom, hogy a Bluechip és a Tripont annyival olcsóbb a 220voltnál (30991 vs 32900), amennyivel többe kerül a szállítás (1990 vs 0). A DE nyilván kilóg, ott viszont kérdés, milyen az esetleges gari intézés (nem arra gondolok, hogy van-e, hanem hogy esetleg bonyolultabb, hosszadalmasabb) a többiekhez képest.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Speeedfire
félisten
válasz tvamos #29714 üzenetére
Ennyi erővel vegyen ad600 pro-t, hogy ki tudja próbálni milyen nyáron tűző napon hss-ezni.
Értem én, de arra az alkalomra ha ilyen kell tud kölcsön kérni pár speedlight-ot. Vagy vesz 3db tt600-ast 60-70e.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz tvamos #29709 üzenetére
Őszintén. Hány ember használ ilyet minden alkalommal? A legtöbb embernek elég 1db állandó fény. Idővel meg úgy is elválik, hogy akar-e vakuzni vagy sem. Az emberek többsége amúgysem tud vakuzni, de javarészt nem is akar.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
samu2062
aktív tag
válasz tvamos #29483 üzenetére
Hát, basszus elbizonytalanodtam. Úgy tűnik, a típusszám alapján (B003) , mint ha nekem a harmadik lenne, ami nem is a pzd, hanem az ld macro.
Az egyedül 72 mm-es a három közül.
De, hogy mitől macro, azt nem tudom. Sem ilyen felirat, sem ilyen funkció nincs rajta. Na mindegy, megpróbálok típusszám alapján rendelni egyet, aztán meglátjuk.
Köszi a linket.[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz tvamos #29401 üzenetére
Ezt én sem tudtam, de ott a magyarázat:
"Sensor sizes are expressed in inches notation because at the time of the popularization of digital image sensors they were used to replace video camera tubes. The common 1" circular video camera tubes have a rectangular photo sensitive area about 16 mm diagonal, so a digital sensor with a 16 mm diagonal size is a 1" video tube equivalent. The name of a 1" digital sensor should more accurately be read as "one inch video camera tube equivalent" sensor. Current digital image sensor size descriptors are the video camera tube equivalency size, not the actual size of the sensor. For example, a 1" sensor has a diagonal measurement of 16 mm."Tehát alapvetően 16 mm-es "inch"-el számolnak, de egyébként még ezt sem veszik szigorúan a gyártók, a listában pl. az 1" szenzorok kicsivel eltérnek egymástól.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest