Hirdetés
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
Azonnali segítségre lenne szükségem.
Én vagyok a béna, de a Lightroom-ban [5] eltűnt a kép alól a before/after/soft proofing toolbar és nem találom hogy lehet visszatenni. A shortkeyek meg kényelmetlenek, nem mortal kombaton nevelkedtem.Én vagyok a gyökér, megtaláltam.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz freelanced #15806 üzenetére
A Nanomax-ok olcsók, de nem igazán masszívak. Illetve látom van gömbfejjel is, de én kaptam CB7.3-as gömbfejet egyszer (ami a CB legjobbja), de nekem nem jött be. Az MB szériás gömbfejei jók a Cullmann-nak, de azok meg drágábbak mint a nagy olasz nevek.
A semminél biztos jobb, meg szobában szerintem nem lenne vele probléma, de ahhoz azért drága a Nanomax, hogy terepen egy kis szellőben beremegjen.Amúgy a Minden, ami állvány! topikban lehet több szerencsével jársz.
-
JackFeryll
őstag
válasz freelanced #15806 üzenetére
szerk.: törölhető, sajnos megviccelt a fórum motor.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz freelanced #15804 üzenetére
Árkategória ?
Nekem egy Magnesit 525 van. Viszonylag masszív, van rövid középoszlop is hozzá és a lábakat akár negatívba is ki lehet hajtani.
Van szivacs a lábakon így télen nem fagy szét a kezed.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
A manual blending az az amikor különböző expókat rétegenként kezelsz és így kiemelgetésekkel és különböző transparency beállításokkal csinálod meg a HDR képed. Sokkal igényesebben lehet vele dolgozni, mint a HDR programokkal.
(#15802) fireproof Csak a nagyot ismerem az nagyon jó és nagyon erős.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz WhiteWalker #15752 üzenetére
Ez nem a reklám helye, de én a Digitcam/220V/edigital vonalban bízom ezek közül is inkább az elsőben.
A mostanában árusított darab az a Lenspen NLP-1 névre hallgat. -
JackFeryll
őstag
válasz WhiteWalker #15749 üzenetére
A Lenspen jó csak eredetit vegyél megbízható boltból, ne hamisítványokat ebay-ről.
Én jobban szeretem a Lenspent mint a mikroszálas kendőt, de az is van és azt is lehet használni. A kendőt viszont időnként mosni kell különben csak a letörölt zsírral/porral fogod újrakenni/karcolni a lencsét.
Ja és persze jó ha van egy körtepumpád. (A Giottos Rocket Blower-je a legerősebb amivel eddig találkoztam, de nyilván bármelyik jó.)[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz jasonka #15740 üzenetére
Fandango +1
jasonka
UWA tartományban számít a legtöbbet az a pár mm.
Szerintem amúgy DX-re "felesleges" 14mm-es fixet venni. Oda UWA tartományban sokkal jobb egy 10-12 mm-ről induló zoom.
A 14mm FF-en érdekes hiszen a legtöbb (FX) UWA zoomnál is nagyobb látószöget ad.
Nikon-nál van pont egy kivétel a kiváló 14-24 személyében. (Meg létezik ugye a Sigma 12-24, de most minőségi üvegekről van szó.)Giinos
Igen, Canon bajonettes.
[ Szerkesztve ]
-
-
JackFeryll
őstag
válasz Bandinho #15601 üzenetére
Árat nem írtál.
A Lowepro Nova 180AW, vagy a 200AW jó lehet. Ha jót akarsz magadnak akkor teljesen moduláris táskát veszel (minden elválasztó panelt ki lehet venni és úgy összerakni ahogy neked a legjobb).
A Lowepro minőségi cuccokat gyárt. Az olcsóbb Hama táskák például szörnyűek. A Kata táskák is egész jónak tűnnek.
Ha sok pénzt szánnék táskára egy Billingham táskát vennék (Kai-nak is az van a DigitalRev-ben), könnyűek, de masszívak, sok bőr, jól néz ki és nem látszik, hogy fotós táska.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Telomanikus #14162 üzenetére
Talán jobbak az illesztések, de a Canon markolatok nagyon drágák, de a másikat sem venném meg ennyiért, mert használtan akkor már Canont veszek, vagy akkor 8-10-ért ebayről utángyártottat.
-
JackFeryll
őstag
válasz qnadam #14156 üzenetére
Persze ezzel egyetértek, ha egész évben a szekrényben van felesleges carbon állványt venni A családban is van egy Hama állvány(nem én vettem! ) beltérben, családi összejöveteleken mondjuk évi 1-2x van használva egy kompakt géppel. Ugye ők nem tudnak fotózni, csak dokumentálják az eseményeket. Ilyen célra megfelel.
-
JackFeryll
őstag
válasz Telomanikus #14146 üzenetére
Pénzkidobás!
Mire használnád az állványt? Beltérben talán használható lehet egy Nanomax, de kintre egy normálisabb állványt érdemes venni ugyanis azt nem fogja elfújni egy laza szellő ->nem lenne jó összetörni egy töbszázezres gépet/objektívet azért mert 5ezres állványon volt. Sokkal több lehetőséged is van vele mert úgy hajtogatod a lábait ahogy akarod. Kiveszed a középoszlopot beteszed a kicsit és lemehetsz vízszintesbe makrózni stb.
Van olcsó állvány és van jó állvány. Egyszer kell megvenni.
50alatt nem nagyon kapsz normális állványt (fejjel együtt). A Cullmannak a Magnesit 525-től kezdve jók az állványai. Giottos, Gitzo, Manfrotto mind elismert megbízható nevek.Szerk: Gondolom itt a pénz az akadály, de megéri gyűjtögetni, ha sürgős akkor viszont lehet érdemes lenne használt állványt nézni, ugyanis szoktam látni 15k körül Cullman Populart vagy mi a neve amit nem ismerek, de masszívnak tűnik képek alapján. (zöldek rajta a csatok)
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz fireproof #14029 üzenetére
A CPL szűrő azért van, hogy valamiféle kontrollt nyerjünk vele a tükröződések terén. Például eldönthetjük, hogy a tóban a környezet, a part tükörképét akarjuk látni vagy éppen ami a fenekén van. Persze lehet, hogy picit tisztább színeket, nagyobb kontrasztot kapunk, de ez egyáltalán nem olyan szembetűnő és fontos mint a tükröződések kezelése.
Az ND szűrő az konkrétan azért van, hogy fényértéket veszíts. Extrém példa : 1000-es ND szűrővel tengerparton síkra, ködösre tudod mosni a hullámzó vizet.
A GND az átmenetes szürke szűrő arra van, hogy ha nem tudsz rendes expozíciót elérni, mert a kép dinamikája 7Fé amikor a szenzorod 5-öt bír akkor lehet sötétíteni az eget, hogy beleférjen.Digitális gépen tájképekhez egyszerűbb 3 expót lőni és összemaszkolni szépen mert bármit meg tudsz csinálni. Szűrővel lehet, hogy van 6 féle szűrőd soft meg hard transition-ös és úgy sem sikerül jót lőni ha bonyolult görbéjű a horizont. (nem illeszthető nagyjából egy vonalra)
Arról nem is beszélve, hogy ha nem akarsz magentás vagy kékes színű képet akkor piszok drága lesz egy alap 6 darabos Lee szűrő pakk.Szóval alapjában véve más a funkciója a két szűrőnek. Ha Fé-ket akarsz veszteni akkor ND ha tükröződések felett akarsz némi kontrollt akkor CPL. (persze a CPL-el is fogsz veszteni 1-2-3 Fé-t hiszen szűri a fényt rendesen)
Ha kék eget akarsz akkor érdemes összemaszkolni (legalább) két képből, vagy GND szűrővel lőni. A CPL úgysem lesz jó mert széles látónál ronda mód erős átmenet lesz a képen.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
Ugye a villanj(körte) szettek teljesen felejtősek tárgyfotózásra? Nincs beállító fény és az erejét sem tudom egyszerűen szabályozni lerekeszelni meg nem pálya, ne a vakutól függjön a DOF.
(Csak azért gondolkoztam el rajta, mert olcsó és cserébe kapsz állványt és e27-es fejet is ernyővel meg szinkron kábellel amik elég használhatóak.) -
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Olcsón szeretnék összedobni egy tárgyfotós cuccot: A lightboxot szerintem én csinálnám meg. Az igazi kérdés a világítás. A legolcsóbb verzió a halogén reflektor lenne csak ugye iszonyat hővel jár ami "munkakörnyezetnek" is rossz és a lightboxot sem kéne felgyújtani.
Szerintetek 1 darab 150W-os 5500Kelvines CFL spirál izzó/fényforrás elég fényt adna? (3 fénnyforrással szeretnék dolgozni) ?
Ebay-ről rendelve a cuccokat 3izzó, 3 e27-es foglalat, 3 állvány 25 -re jönne ki.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest