Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
-
Lassú Víz
addikt
válasz Balinov #21597 üzenetére
A vázon nem mini USB az aljzat.
Nem tudom mióta, de a kb. 10 éves Olympus DSLR-mnek is ilyen a csatija, meg a legújabb m4/3 Olymnak is. Szabvány USB csatis Olympusom talán a C330 3Mpixeles kompakt volt még a DSLR előtt.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Kam1kaze
tag
Van olyan program, ami a képek EXIF információjából, törli a tájolást (orientation), csoportosan több képből?
Több programot is próbáltam, amelyik csoportosan töröl, az az egész EXIF információt törli, így a készítés dátumát is, amire szükségem van, amelyikkel lehet csak a tájolást törölni, az meg csak egyesével tudja, ami folyamatos több 100 képnél, elég időigényes lenne.
-
Balinov
titán
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz fireman123 #21594 üzenetére
Igen. Köszi mindenkinek. Meg is rendelem ma este , ha lesz egy kis időm...
Nem nem mezei, mert a mezeivel nem tudod tölteni...
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
fireman123
őstag
válasz Balinov #21593 üzenetére
Az ebay-es linken ezt írja:
"2-in-1 feature:
(a) connects this cable with Olympus's F-2AC USB AC adapter in order to get a wall charger and recharge your camera's battery, i.e. IN-camera Battery charger
(b) you can recharge camera's battery via computer's USB port using our cable"A leírás szerint elvileg jónak kellene lennie az XZ-10-hez töltésre és adatátvitelre is .....
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz fireman123 #21588 üzenetére
persze csak az adatkabel resze tunt el , de abból is csak 1 fajta jó... thx a linket meg is rendelem...
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok !
Eltünt az oly xz-10hez az adatkábel (ugye amivel a töltő is megy)... Meg tudjátok adni a tipusszámát, valami olyanra emlekszem, hogy akarmilyen 6-os kell hozzá , de nem emlékszem rá pontosan....
Köszi a helpet !
-
hito
nagyúr
válasz Vyndree #21584 üzenetére
Igen, de sajnos 4k videónál kéne nekem. Itt találtam ötletes dolgokat.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Vyndree
őstag
Az Ultra wide nem olcsó, de kompaktra nem jutna eszembe tenni ilyet. Amit eddig láttam képet ilyen lencsétől mind életlen, torz, volt a széle felé haladva, élvezhetetlen képeket készítettek.
Inkább készíts 3x2 képet egymás mellé majd alá jó minőségben, illeszd össze és LR-rel megcsinálod fisheye-nak. Nem túl jó példa, de valahogy ilyenből ilyet. Mondjuk ha nagyüzemben akarsz ilyen képeket gyártani akkor elég pepecs, de ha csak néhányat akkor megéri, szerintem némi gyakorlás után pár perc alatt megvagy egy-egy képpel. Pénzt is spórolsz és sokkal jobb minőségű képeid lesznek. -
hito
nagyúr
válasz Vyndree #21582 üzenetére
Hát, az a baj, hogy nem sok választási lehetőségem van ha a látószöget szeretném növelni. Vannak azért jó minőségű wide converterek, de ezek általában gyári megoldások. Most hirtelen ezt találtam. A kép minőségére biztos nem lesz pozitív hatással. Kérdés, hogy mennyire rontja/torzítja, illetve, hogy talál-e egyáltalán fókuszt, tudok-e vele zoomolni. Ezért is kérdeztem a véleményeteket.
RX100-amon használtam még annak idején gyári Sony nagylátó előtétet. Ott például ha a zoom karhoz nyúltam, buktam a helyes fókuszt, massza lett az egész. Kezdő gyújtótávon viszont elég jó volt, igaz, éles csak F4-től felfelé volt, addig lágy, életlen volt a képe.
Szóval akkor drága. Szerintem olcsó ( ), mert a Soligort 30-ért tudnám megvenni, illetve ennek is 10-20 között szokott lenni a használt ára e-bayen, az új ára meg 60eFt volt, amíg lehetett kapni.
-
Vyndree
őstag
Braun? Az jó!
Ezek a lencsés cuccok nagyon rontják a kép minőséget, csak vészhelyzetben tenném fel. Az árát is sokallom, de ez relatív, kinek mennyit ér meg, és 1-2 ezernél többet nem adnék, de ez szvsz. Minden, amit a lencse elé teszel rontja a kép élességét, kontrasztját, színét és gyakorlatilag mindenét. Mondom ezt én, közben tegnap vettem 2x Vivitar telekonvertert a régi manuál lencséimhez, de csak mert 800Ftért az egyik obi mellé hozzávágták, vagyis ezzel ingyen posta volt. -
hito
nagyúr
Sziasztok!
FZ1000-mhez keresek nagylátó előtétlencsét. Ez a hirdetést nézegetem. Az átmérő jó, tehát felmenne rá, de nem tudom, hogy minden állásba találna-e fókuszt, AF működne-e vele, a szélek élesek maradnának-e, stb. Sajnos kipróbálni nem tudom, mert kollega nem jár sűrűn errefelé, én meg arrafelé nem igazán járok Így marad a zsákbamacska. Egy Soligort már kipróbáltam, az majdnem végig talált fókuszt. A tele végefelé a szélek már sajnos átmentek olajfestménybe, de egész vállalható volt összességében.
Mit gondoltok, lehet akkora szerencsém, hogy hibátlanul együttműködnek?
-
Fandango
veterán
válasz Salex1 #21579 üzenetére
A 70-300 miatt mar kell a stabil allvany es fej, szoval olcsobbat nem celszeru. Javaslom kicsit olvass vissza az allvanyos topikba illetve ott is tedd fel a kerdest.
-
Fandango
veterán
válasz Salex1 #21577 üzenetére
Van külön topic ami ezzel foglalkozik, de azért válaszolok itt. Nekem pont a linkelt állvány van + fej (szettbe vettem). Sokat eddig nem használtam, de szerintem teljesen korrekt cucc. Kérdés, hogy milyen gép alá kell?
Ja és amit linkeltél az fej nélkül van, tehát azt is kalkuláld bele az árba.
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani jó, stabil állványt, gömb fejjel, olyan max 50eFt-os kategóriában? Nem feltétlen újra gondoltam, csak miket nézegessek. Bementem a médiába (debrecen) és ami ott volt egyik sem nyerte el a tetszésemet, igaz a legdrágább is huszonpárzer forintos volt, de nem voltak stabilak.
A neten viszont találtam egyet, de sajnos az itteni MM-ben nincs. ismeri valaki közelebbről? Vanguard Alta Pro 263
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
tud valaki olyan fotós könvyet(digitális változatban) adni amelyben vakkus tippek, vakku-s témák vannak?
-
-
-
Balinov
titán
annyiban nem felesleges,hogy pc-re/noti-ra megfelelo olvaso (USB3.0-s) eseten hamarabb at tudod a kepeket/videokat tolteni.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
biker
nagyúr
Gondoltam, talán itt találok legjobb eséllyel releváns választ a kérdésemre.
röviden: szórni kellene a fényt
hosszan: van egy éjjel is látó megfigyelő kamera. (foscam 9900p ha érdekes) Az ok amiért vettem, hogy 106/110fok a látószöge, pont belátja az egész 18méteres kerítés szakaszt. Szuper, nappal
éjjel ugyen az infra olyan 20-25méterig ellát, de a sugár csak 50 fok körüli, és baromi erős.
a benne lévő ledek kb 20fokos szögben sugároznak egyenként.tervem ennek kiszélesítése lenne, mivel táolságban elég ha 10méterig lát, ha fényerőt vesztek, nem baj. Sőt!
szóval kellene valami szórólencse, ami a jelen sugárzási szöget minimum duplázza. középen lyukas, hogy kilássan a kamera, vagy épp csak "csík" mint egy prizma. ahogy körben vannak a ledek, az alsó sort totál be lehet áldozni, de akár mindet, ha körben tudjuk szórni.
PL egy müanyag szórólencse, D=50-60mm, ami erre jó?Ötlet?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Fandango
veterán
válasz mazsi70 #21565 üzenetére
Szerintem eleg erthetoen le van irva, hogy mit csinal a program. Ebbol mit nem ertesz, vagy az angol a problemas?
Egy fenykep kategorizalo program, ami algoritmus alapjan rendszerezi a hasonlo kepeket, megmutatja az alul vagy felul exponalt kepeket, tobb hasonlo kepnel tud olyat, ha egyikbe belenagyitasz akkor hasonlo helyen a tobbibe is belenagyit, igy lathatod hogy mi az ami jo vagy rossz, es mehet torlesre. Kb ennyi.
-
mazsi70
senior tag
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Fandango
veterán
válasz Dyrtyho #21563 üzenetére
Nagyon elavult a szenzor ami benne van sajnos. Annyi penzert az m4/3 rendszer jobb valasztas lehet, mert modernebb gepet kapsz, jobb szenzorral, kisebb meretben (mert hidd el egy ido utan nem lesz olyan halas feladat egy feltegla meretu/sulyu gepet cipelni). De ez csak az en tanacsom, vard meg masok velemenyet is.
Itt egy pelda ami szerintem sokkal jobb vetel es meg penzed is marad.
[ Szerkesztve ]
-
Dyrtyho
őstag
Egy 2éves használt, Canon D600 gép vásárlásakor hol lehet le ellenörizni, hogy valóban 7000 expo van benne, és esetleg nem több ? Szerintetek megéri a 99ezret, vagy próbáljak meg majd alkudni belőle ?
best regards, egy fórumozó blogger
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Előre is bocs ha volt már téma, nekem most jött el ez a kérdés.
Én mostanában (jövő héten) szeretnék vakut venni mert már aktuálissá vált hogy legyen saját.
Viszont sajnos kissé vacilállok most hogy milyen AA aksit vegyek hozzá, ezért szeretnélek megkérdezni titeket, hogy mik a tapasztalataitok.Azt szeretném megkérdezni, hogy ti vakukba milyen aksit használtok, illetve az Eneloop aksik közül vakuba melyiket javasolnátok, a sima Eneloop-ot, vagy az Eneloop pro-t?
Mindenképp az a terv hogy kis önkisülésű aksit veszek bele de nem tudom melyiket érdemes, mert gyorstöltős verzióban csak kb ezres a különbség az edigitalban, de nem tudom megérné-e a pro, mert az kevesebb ciklust bír mint a sima. Szóval sajnos nem tudom hogy mi lenne a jobb elég külső vakuba a sima Eneloop is, (illetve úgy is tervezem hogy majd később veszek tartaléknak egy újabb 4-es csomagot) vagy érdemes a pro-t venni ha szinte egy árban van?
Válaszotokat, és bármilyen infót előre is köszönöm szépen!
-
Vyndree
őstag
válasz Big-Lacos #21555 üzenetére
Zajszűrés ügyileg nagyon jó a DxO optics, illetve a Topaz denoise.
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz Lassú Víz #21554 üzenetére
Win 10 van a gepen jelenleg
Szivesen valtanek Ubuntura,regebben hasznaltam. Egyedul a LR tartott vissza, ugyhogy most erosen agyalok,hogy legyalulom a gepet es felteszek valami uj disztrot + rawtherapee+ darktable (jokat olvastam rola).
Vagy veszek egy nagy levegot, es kifizetem a Lightroom-ot.
Ami kerdes foglalkoztat,az az,hogy a fent emlitett kettobol kiexportalt jpeg-ek minosege van-e olyan mint amit LR-al kapok.
(Egyenlore nekem ugy tunik igen a legtobb kepnel. Most magasabb ISO-s kepekkel szorakozok, hogy milyen a zajszures)https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
Lassú Víz
addikt
-
-
faki_
senior tag
válasz Big-Lacos #21551 üzenetére
Már nem használom, de a nagyon ismeretlen dolgokat anno innen néztem ki, egy régebbi verzión alapul:
A Rawtherapee használataHa érdekelnek a filmszimulációk, a Hald CLUT elérhető:
Film Simulation - RawPedia -
Big-Lacos
aktív tag
Nem tudom hova illene ez a kerdes, igy ide teszem be.
Milyen tapasztalatok vannak a Rawtherapee-val? (ha valaki hasznalta huzamosabb ideig)
Lejart a CC-m, es nezelodok,hogy milyen alternativak lennenek.
Eloszedtem par regebbi raw kepet,probaltam ugyanazt kihozni belole mint Lightroom-al es nekem nem tunik rossznak. Bar egy ket menu elegge bonyolult a masikhoz kepest.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
erről az állványról tudnátok mondani véleményt?
Velbon Videomate 638/Fegy nikon d5100-as gépet szeretnék rajta használni 18-105mm VR objektívvel egyelőre.
a max keret ennyi tényleg. Esetleg még ebben az árkategóriában tudtok mondani olyat ami jobb lehet?köszönöm
-
vand
csendes tag
Sziasztok,
Milyen kártyát (32 Gb és 64 érdekel) ajánlanátok Sony RX mark 3-hoz?
Ugyanehhez keresek könnyű, minőségi tokot.
Sajnos kb 2 napom van indulásig, csak magyar boltban tudok venni. -
Retro11
senior tag
Sziasztok,
Lehet kicsit off, de van itt olyan fórumtárs, aki kalibrál monitorokat (PA279Q) Debrecen vonzáskörzetében?
Köszönöm!
Üdv,
Retro11 -
sideburns
aktív tag
válasz pruzsi #21535 üzenetére
20-ért van Sony-ra is TTL-es vaku, a Meike MK320.
Dönthető, forgatható, talppal, diffúzorral, kicsi, könnyű kiváló cucc.
http://www.ebay.com/itm/Meike-MK320-S-TTL-M-S1-S2-Mini-GN32-Flash-Light-Speedlite-For-Hot-Shoe-Sony-DSLR-/281669786246?hash=item4194d3da86:g:38gAAOSwstxVNxG1 -
Logan
csendes tag
válasz Lassú Víz #21534 üzenetére
Szia!
Ok köszi.
az egyik ismerősöm ajánlotta ezt a Nikon D3200 digitális fényképezőgép kit (18-55mm DX VR II + 55-200mm DX VR objektívvel) gépet. Inkább megéri ezt megvenni? Tudom, hogy a kit-bem levő objektívek nem anyira jók de tanuláshoz ez a "kezdő" objektívek megfelelnek. Illetve azt néztem hogy ebben a nikon-ban levő érzékelőtípus CMOS míg a SONY Alpha SLT-A58K-ban Exmor APS HD CMOS. Mi a különbség a kettő érzékelő között?
Előre is köszi a választ
-
Logan
csendes tag
válasz JoeCockBill #21533 üzenetére
Ok köszi
-
*Ropi*
félisten
válasz pruzsi #21535 üzenetére
Több Sony váznak van problémája a külső vakukkal ami abban mutatkozik meg, hogy késik a zár. Szóval elég nehéz jó vakut mondani hozzájuk: konkrétan csak a YN560 II-őt tudom, hogy biztosan működik vele (de az meg ugye manuális vaku). Az A58-on a Multi-Interface vakusaru van, amihez adapter kell ha régebbi iISO (Minolta) sarus vakut szeretnél rátenni TTL működéssel (jó megoldás lehetne, csak a vaku + adapter együttes ára már túl van a kereteden).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Nemtudom jó helyen kérdezem e, de tudok olyan programot ami egy képből karácsonyfa alakot vág ki?
Előre is kösziiPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
Lassú Víz
addikt
válasz pruzsi #21538 üzenetére
A Yongnuo szintén manuális.
Bower-ről most hallok először, keress értékelést, véleményt róla. A 99-es kulcsszám több mint gyanús. Főleg ekkora méretben. Fényformáló gyakorlatilag nem tehető rá.
Metz 24: a Metz elég jó gyártó, de ez az olcsó vaku csak pofánvillantásra alkalmas. Alig leszel vele előrébb mint a gép saját vakujával. Legalább HSS módot tudna, de nem tud. A 36-ost legalább fekvő képeknél felfelé lehet fordítani, a 44-es az első amit portré állásban is.Nem lehet, és nem is tudom itt röviden leírni a vakuzás tudományát, főleg, hogy nem vagyok benne profi. Sajnos - mint minden a fotózásban, ami segít az átlagostól eltérő, jó képet készíteni -, ez is marha drága. És ez csak az eszköz oldala, a tudás megszerzése sok olvasással és gyakorlással lehetséges.
Ezek közül a Viltrox, Godox, Yongnuo hármasból választanám azt, amelyiket a legkevesebbet szidják a neten. Még akkor is, ha a beállítási igény miatt a point and shot képek döntő többségéről le kellene mondanom.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz pruzsi #21536 üzenetére
Egyik sem tud TTL-t. CK14 felejtős, még a fényereje sem szabályozható. A vakuhoz meg a távolsághoz igazíthatnád a rekeszt és az ISO-t. Hát ennél előrébb tartunk. SFD296, tud automatát, de két programja van, gondolom ha az nem aktív akkor mindig fullon villan és ugyanott vagy mint a CK14-nél.
A maradék kettő totál manuális, neked kell beállítani a fényerejüket. Kb. ugyanazt tudják, csak a Godox jóval könnyebb. Lehet velük fotózni, de általában csak beállított képeknél lesznek jók, mert hangolni kell mindent mint egy stúdió vakunál.Javaslom, hogy áldozz rá többet és vegyél TTL-t is tudó vakut. Tipp: Nissin i40.
Szerk: Most olvasom, hogy 15 ezerből meg akarod úszni. Nem lehet. Hamar rá fogsz jönni, hogy amit annyiért kapsz az nem jó semmire.
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Szeretnék Sony A58K-ra valami alap vakut jó a használt is akár ebay-ről is lényeg hogy 15 alatt legyen az ára régebben volt az edigitalon egy 18-ért metz de már nincs fent tudtok ajánlani segíteni ebben? -
Lassú Víz
addikt
Alsó kategória, nem közép. Közép inkább az a77, felső az a99, meg az a7. Nem jobb, mint pl a Canon 5D, 6D, Nikon D800. Talán érzed a kérdésed alulhatározottságát. Kevesebb 3rd party gyártó, kisebb használt piac. Rossz fényviszonyok mellett az SLT mindig hátrányban lesz egy azonos kategóriájú tükrös (pl. Nikon D3xxx), vagy MILC (pl. Sony a6000) géppel szemben. A leírt célokra a kit objektív, vagy egy hasonló gyújtótávolságú fényerős alapzoom elég lesz.
-
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Sony SLT-A 58K típusú fényképezőgép mennyire jó, milyen kategóriába esik( közép vagy alsó felsőkategória), jobb-e mint 1 canon vagy nikon? Érdemes-e "kit"-ben gondolkodni? Ha nem akkor milyen objektívet érdemes venni hozzá? Legalább 2 objektív érdekelne az egyik amelyikkel akár családi eseményt lehet megörökíteni(pl.:szülinap), a másik amelyikkel nyaralás alatt a tájat lehetne fotózni?
Előre is köszi a segítséget
-
Lassú Víz
addikt
válasz pocokxx #21528 üzenetére
Nem sokat kell vele küzdeni, csak legyen kifutó, és jelöld be a fit eljárást a kidolgozáskor. Súgó Szerintem más digitális laboroknál is ez van.
Persze biztosan lehet fokozni a dolgot, ha a nyomda megadja, hogy mit kér, akkor te dolgozol alájuk, de az átlag fotókidolgozó helyek az átlagemberhez vannak igazítva. Jön a valamilyen felbontású és oldalarányú kép online vagy memóriakártyán vagy pendrive-on, aztán azt ráillesztik a papírra a megrendelő kívánsága szerint. A jobb helyek le is vágják a fehéren maradt részt.
Szerk: Súgó 2
[ Szerkesztve ]
-
DonRazzino
senior tag
válasz Lassú Víz #21504 üzenetére
+jjeahh: Köszönöm a válaszokat. Sajna az obi megvétele után, előbb egy komolyabb állvány jön, aztán ez. Bitang jól néz ki a Sunsniper, persze 40-45k is az ára. Instant megvenném amit jjeahh linkelt, de most adtam ki egy kisebb vagyont... nem biztos, hogy azon kéne spórolnom, ami "hozzám köti".
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Karácsonyi ajándékhoz 1:1es képarányú képek kellenek, viszont 10x15cm-es méretben előhívatva olcsóbb. Szerintetek mi a legegyszerűbb módja összefésülni a kettőt? Tegyem rá a képeket egy 10x15ös fehér háttérre, és kész? (Milyen programmal érdemes ilyennek neki állni? Lightroom tudhat ilyet? Vagy inkább PS? Vagy simán rányomtatni a 10x15ös kép közepére?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Anubis_9
őstag
válasz vihartigris #21526 üzenetére
Én is erre gondoltam.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz vihartigris #21523 üzenetére
Hát az obi lencséjén tényleg van pár porszem...
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Dyrtyho
őstag
A legútobbi segitség kérésem óta a 70ezres D600at valahogy eltudta passzolni a gépet hirdető hölgyemény, viszont még hajnalba találtam egy másikat EOS D600-t, picit drágább is de ebben csak 7000 expo van, és 2éves, ja és sokkal több minden van hozzá, és ha nem haragszotok, akkor róla is szeretnék véleményt kérni, mivel ti jobban értetek hozzá mint én
best regards, egy fórumozó blogger
-
net91
senior tag
válasz scarabaeus #21520 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
válasz scarabaeus #21518 üzenetére
Pedig gondolkoztam SDXC kártya vásárlásán. Akkor felesleges lenne gyorsabb kártyát vásárolni bele?
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
scarabaeus
őstag
Már a jelenlegit sem tudja kihasználni. Nem a kártya a szűk keresztmetszet, hanem a gép.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
net91
senior tag
Az LX7-es gépemhez SanDisk Ultra SDHC (16 GB 40 MB/s CL 10 UHS-I) kártyát használok.
A kép készítésekor sokat kell várakozni az írásra, 4-5 másodpercet.
Tudnátok ajánlani egy gyorsabb kártyát?
Milyet vegyek, hogy ne kelljen másodperceket várakozni?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Vyndree
őstag
válasz copass #21514 üzenetére
Doboz, papírok nincsenek meg, nem nagy gond. Lehetett egy költözés vagy nem fért és kidobta. A töltő viszont napi használatban van a fényképezővel, vagy együtt pihennek a valahol szekrényben. A töltő hiánya mindig gyanús legyen az fényképező, telefon, vagy bármi más.
@copass: máris egy tizessel drágább és nincs hozzá obi, viszont ez nagyon rendben van. Tavaly karácsonykor a 600D 99,9k volt ha jól emlékszem MM-ben vagy EDben.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz Dyrtyho #21511 üzenetére
Nézd meg a gépet alaposan és csak személyesen hozd el. A szemkagyló teljesen szét van esve, 10e expo alatt nem szabad ilyennek történnie. Semmilyen tartozéka nincs, szerintem még az obisapka sincs meg, akár lopott is lehet! De az sem kizárt, hogy lomistól van, azok sem kímélik nagyon a cuccokat.
Érdemes a sorozatszámnak utánanézni. Az ára jó, túlságosan is. Expo számot biztosan kiolvasnám a helyszínen egy noti és adatkábel segítségével.A tabeletben van egy USB host kábel és abba bele van dugva egy micro usb kábel amivel a fényképezőgépet notival össze lehet kötni.
10e kattintás valóban nem sok.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Vyndree
őstag
válasz Dyrtyho #21511 üzenetére
A gyártő ezeknek a gépeknek olyan 100-120e expo-t jósolnak, ami persze lehet több és kevesebb is, a 10e olyan 10%-os, nem túl használt.
Kábel pedig phone to phone, gondolom ilyesmi lehet, amivel a telefonokat is össze lehet kötni. -
Dyrtyho
őstag
Sziasztok !
Először is, szerintetek ez a Canon 600D megér 70-75ezer forintot ? A 10000 kattintás soknak számit ? Általában ennyi kattintás után még mennyit lehet bele rakni ? A másik meg, hogy nem tudom, hogy hol és mennyiért lehet hasonló tablet - fényképezőt összekötő usb kábelt beszerezni, de ha esetleg ti tudtok róla valamit, akkor légyszi áruljátok el. Előre is köszönöm mindenki segitségétbest regards, egy fórumozó blogger
-
_seth_
veterán
válasz Lassú Víz #21507 üzenetére
Köszi a tippet, a teszt meggyőző, további "teszteket" nem is olvasok róla, elmentettem könyvjelzőnek
Nem olcsó, de mindenképpen megbízható kell majdIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
3.5-4 kilos felszereleshez (csak egy gep) is tudtok ajanlani ilyen vallpantot? Csak 100% megbizhatosagu erdekelne
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
jjeahh
nagyúr
válasz DonRazzino #21503 üzenetére
Nekem ilyen occó ebayes van, pana g3, gh2 lóg rajta meg néha g6, eddig nincs gondom vele.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lassú Víz
addikt
válasz DonRazzino #21503 üzenetére
-
DonRazzino
senior tag
Sziasztok! Milyen pántot ajánlanátok olyan szituációkra, amikor egyszerre két gép kell lógjon rajtam, amivel viszonylag mobilis tudok maradni (±50 métert kell fel-le mászkálni vele.) A kis géppel nincs gond, az egy Fuji X-M1 + XF18F2 obival, a nagyobb viszont egy X-T10 + XF50-140F2.8 ami 1400 gramm és jelentősen orrnehéz. Előfordulhat olyan pillanat, ahol mellettem történik valami és elő kell kapnom a nagyobblátót, aztán hirtelen visszaváltani a telére. Mind a kettőnek folyamatosan rajtam kell lennie. Környezet: egy terepfutó verseny egyik frissítő-ellenőrzőpontja az erdő közepén. Letenni egyiket sem tudom. A nagyobbik szetthez keresek valamilyen magamra rögzítési lehetőséget. Állvány nem játszik a történetben.
-
szenesember
aktív tag
válasz Tin_Shield #21501 üzenetére
A használhatóság sztem igényektől függ. Én nem vagyok a beállított képek híve, szükségem van az adott pillanat megörökítésére. A tesztek és visszajelzések alapján az lx100 erre alkalmasabb, pláne igy, hogy beigazolódni látszik, amire az első kérdésem irányult... Jpeg-et hanyagolom alapból, mindkét esetben, sőt, most is, Fujifilm x10-en, pedig az jó jpeg-eket gyárt... De köszönöm a hasznos tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz szenesember #21500 üzenetére
Kitobi körüli AF sebesség rémlik, nem használhatatlanul lassú persze, de manapság már bőven gyorsabb tempó a jellemző. A D90/D7000 időszakban rengeteget lehetett az AF mizériákról olvasni, nem tudom azóta mi a helyzet, akkoriban sokaknak meggyűlt vele a baja, nekem is, több más ok mellett ezért is váltam meg a Nikontól.
Arra lelkiekben készítsd fel magad, hogy a Pana jpg motor nem mindenkinek tetszik, lehet neked sem fog, könnyen raw lehet belőle. Bár ilyen szempontból a Nikon sem jobb semmivel, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest