Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Lompos48 #8561 üzenetére
Ez sem igazán jó, mert akkor már a "kerületéhez tartozó" , de ez csak egy fórum, igazán szabatosan fogalmazni nincs mindig idő...
Bár én általánosabban fogalmaztam, mondhatjuk azt is, hogy bármely téglalap terület-kerület aránya annál kedvezőbb, minél közelebb áll a négyzethez... Ez sem matematikai nyelvezet, de gondolom érthető.
Nem tudom, van-e ilyen matematikai "törvény" ami a téglalap kerületének és területének arányáról szól, az oldalhosszúságok arányainak függvényében. -
unknownerror
tag
válasz
Lompos48 #7469 üzenetére
Köszi, lehet, hogy szétszedem, és figyelem, hogy mennyire melegszik 4 ohmmal, mondjuk félgázig.
A két 4 ohmos erősebb, kétutas tesla hangfal, a 8 ohmos egy kisebb genius pár, ezért a teslákat használnám elsődlegesen,viszont amikor a szomszéd megvadul, akkor én is kicsit feljebbtekerem. Ezért is döntötem elsődlegesen a sorbakötésen, de szerintem nagyon sokat levesz az ígyse sok teljesítményből. A gyári hangfalak zizegnek, szétszedtem őket, elég spéci felfogatásúak a hangszórók, barkács nélkül nemhiszem, hogy cserélni lehetne.
-
válasz
Lompos48 #7101 üzenetére
Egészen pontosan 2011. május 6 óta az internethez való jog, alapvető emberi jog lett, ami azt jelenti, hogy senkit sem lehet szándékosan, vagy büntetésből tiltani, kizárni az internet elérésétől. Amire te gondolsz, az 2009 óta működik Finnországban, ott felvették az alkotmányos jogok közé, hogy minden állampolgáruk számára elérhetővé kell tenni a minimum 1 Mb/s-es sávszélt.
Ugyanakkor erre a helyzetre ezt nem nagyon lehet - jogilag - ráhúzni, hiszen senki sem tilt el senkit, és nem is korlátoz senkit az interneteléréshez való jogában. Az, hogy ehhez be kell menni a faluba, vagy hogy a mobilnet nagyon lassú, az más kérdés, de eltiltva nincs senki.
Egyébiránt, ha még meg is állna jogilag a dolog, Magyarországon se a régi Alkotmány, se az új Alaptörvény nem tartalmaz semmi hasonlót. -
-
FehérHolló
veterán
válasz
Lompos48 #5738 üzenetére
Minden tiszteletem, de hallottál már a statikus feltöltődésről? Esetleg a potenciál kiegyenlítésről, vagy az egyszeres villanyos szigetelés hátrányairól?
Igen, elég nagy szopás, ha az utasok által tapogatott fémre kerül valami az "áramköreiből".Ettől függetlenül ha dobozban viszi a kedves fórumozó a céltárgyat, nem valószínű, hogy baja fog esni a hardvernek.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Lompos48 #5718 üzenetére
Hoppá, hogy ez nekem nem jutott eszembe...
Gondolod, hogy nem próbálkoztam a google/bing keresésekkel többféleképp és rögtön ezzel a hsz-el indítottam? A gond ezekkel az, hogy többségében nem az általam írt specifikációknak megfelelő találatok jönnek, azaz nem elég nagy méretűek a képek (A4 nyomtatáshoz kellene), vagy nem teljesen azt ábrázolják, amit én szeretnék.
Arra gondoltam hátha ismer valaki olyan oldalt, ahol ilyenek előfordulnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- joghurt: Skype adatvesztés
- Ingatlanos topic!
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - Deep Purple - Használt, karcmentes állapotban , 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest