Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
válasz haromegesz14 #18060 üzenetére
Albérletbe állandóra senki sem fog bejelenteni, ezt jobb ha most még tisztázzuk az elején. Ennek sok jogi oka van, de főleg a '70es évekből ránk maradt jogrendszer, amelyet alaptörvénytől kellene újra írni. Ez az állandó lakcím, meg ideiglenes, meg tartózkodási, ez mind egy faxság, egy lakcímed van, ahol életvitelszerűen élsz, csókolom. Nálad ez az albérlet, én sem értem miért ilyen a világ, de ilyen.
Szóval, long story short:
Akkor kaphatsz "lakossági parkolási engedélyt", hogyha az autó telephelye ott van, ami ugye a mindenkori üzembentartó állandó lakcíme, tádám. Ez alól tesznek kivételt néhány kerületben (Erzsébetváros nem ilyen), ahogyan bitpork-nak írtam, mindenki más úgy oldja meg ahogyan akarja. Ha picit jobban belegondolsz jogos, mivel nem annak az önkormányzatnak fizetted eddig az adót, szennyezed a levegőt ott (és nem ott ahova be van jelentve), stb. Szivacs, de kérdezd meg őket, ha jól rémlik a dohány utcában van az ügyfélszoli a rózsák terénél."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
válasz haromegesz14 #18060 üzenetére
Ez elsősorban jogi kérdés - szerintem ha állandóval lennél sem lenne lehetőséged céges autóra kedvezményes parkolást kérni, kivéve ha egyéni vállalkozó vagy és a kocsi a neveden van, az adott kerületi lakcímen.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest