-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
válasz Cheesy #43858 üzenetére
Az első egy antenna erősítő. A második egy fantomtáp, ami VW csoportos autóknál kell, ha kicseréled a gyári fejegységet bármi másra. Ha most nincs ilyen a rendszeredben, akkor azért szar az antenna jeled.
"Jól tudod, egy fantomtáp a megoldás. A Skoda esetében is az antenna
talppontjába szerelnek egy jel erősítőt, aminek a tápfeszültségét az
antennakábel melegpontján vezetik. A gyári rádió ezt kiszolgálja, de egy
rádió cserénél gondoskodni kell róla. Ez az eszköz belecsatlakozik az
antennakörbe és az antenna felé felkeveri a tápfeszültséget. Felépítése
egyszerű, csak egy tekercsből és egy kondenzátorból áll, de nem érdemes
otthon szenvedni vele, meg kell venni. Minden beszerelő műhelyben kapható, természetesen nálunk is." -
PiciPeti
őstag
válasz Cheesy #41464 üzenetére
Azért mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, nézz meg egy normális beépítést is. Kókány Bt-nél valóban ilyenek vannak,amit leírtál, de azért meg lehet azt kulturáltan is oldani. Ha az ajtóátvezető gumiharmonikás, és nem csatlakozós, akkor megoldható az átvezetés is fúrás-faragás nélkül.
Az egyedüli nehézség a magas hangszóró elhelyezése, ha nem fér tükörháromszögbe, akkor az A oszlopot kell mókolni. De bontóban veszel pár ezerért 2 db-ot, és bármikor visszaalakítható.
Tipp a fúrás-faragás nélküli, gyorsan eltávolítható erősítő beszerelésre:
-
sanki85
csendes tag
válasz Cheesy #41455 üzenetére
Nem találtam a szettről adatot az érzékenységgel kapcsolatban, de ehhez már illene az erősítő. El lehet hallgatni, de nem mutatja meg az igazi tudását. Szerintem a különbözetet költhetnéd használt erősítőre. 10k körül lehet jó erőket kapni használtan.Már csak a kábeleket kell be szorítani valahogy a keretbe
Jah és a szigetelésre. Inkább rezgéscsillapítás szerepe van, meg hogy "dobozt" tudj ki alakítani az ajtóból. A külső zavaró hangokra ott a hangerő tekerő[ Szerkesztve ]
-
-
-
footy
addikt
válasz Cheesy #35873 üzenetére
A fejegyseged hasznalati utmutatojaban benne van milyen mikrofont tamogat. Olyat kell venni.
(#35874) Alpachino
Attol fugg mire hasznalod, mert a DLS jo hangu ugyan, de nem tul eros, szoval ladahoz valoszinuleg keves lenne. Masreszrol en Magnatbol az RX44 amit dicserni szoktak, de azt is csak azert mert Phase a beleje. -
opeter70
senior tag
válasz Cheesy #35674 üzenetére
Én pont ezt a 2 márkát nem erőltetném hangszóróválsztásnál.
Az tény, hogy régi nagy márkák, de nem feltétlenül a hangszóró a fő profiljuk.
Bár a Pio-nak még talán akad 1-2 használható hangszóró modellje, de ezek a gyártók inkább jelforrásban (értsd: fejegység) erősek.bozont: Az Audison viszonylag tűrhető hangszórókat gyárt, de az általad felsorolt többi márkánál nem lehet csupán márkanév alapján általánosítani. Mindegyiknek van alsó és magasabb kategóriás terméke is.
Azért ezeken kívül még létezik jónéhány egyéb ajánlható gyártó is.
A teljesség igénye nélkül: Audio System (Gladen), uDimension, Eton, JBL, Kicker, Rainbow, Infinity, Hifonics, a felső kategóriában pedig ott a Focal, Dynaudio, Morel, stb.Meghallgatással sajnos az autóhifiben nem sokra mész. Demófalban ezek a hangszórók teljesen máshogy szólnak, mint az autóba szerelve.
Hangszórókábelnél nem (csak) a méret a lényeg. Létezik zseniális 1,5-es kábel és ruhaszárító kötélnek sem alkalmas 4-es. Irányadónak elfogadható a 2,5-es vastagság, de ezen belül jól meg kell választani a kábel minőségét is.
Arról nem is beszélve, hogy néhányan esküsznek a koax kábel-re, vagy a CAT6-CAT7 UTP-re is hangszórókábelként.
Szóval itt is széles a skála. -
Osynho
addikt
válasz Cheesy #35649 üzenetére
RCA-ról volt szó. Ha te a fejjel hajtod a hangszórókat, akkor édes mindegy. Ezért írtam oda, hogy nem tudom ez számít-e neked.
"Kinőttem már az ordítva zenét bömböltetésből, most már inkább kellemes, otthonos légkört akarok az autóban "
Elsősorban ezért vesz a legtöbb ide írogató ember erősítőt és komoly hangszórókat, mélyládát, stb. Nem az utcára zenélés a cél.
-
Osynho
addikt
válasz Cheesy #35633 üzenetére
A Blaupunkt kijelzője elég butácska, így a videón látva. Felbontásra és méretre is. :/ Az rca-k csak 2V-osak (nem tudom ez számít-e).
A Kenwoodok-on meg ki lehet kapcsolni az animációt. Jó a hangjuk és nagyon jól testre szabható az egész kijelző, nekem logikus minden.
Mikrofont kapsz a kihangosítós fejegységekhez.
-
Osynho
addikt
válasz Cheesy #35593 üzenetére
A C oszlopban erősítő? Miféle?
Tényleg nem értem a problémádat. A hátsó usb kábelt behúzod a kesztyűtartóba és kész. Annyi hely mindenhol van. És onnantól kezdve azt dugsz bele, amit nem szégyellsz. Nekem volt már rajta pendrive, külső hdd, most épp ipod.
2 telefont általában kezelnek a BT-s fejek, tehát ezzel se lesz gond.
"Milyen olvasóra gondolsz?"
Pl ilyenre.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Cheesy #35589 üzenetére
JVC X50BT tudja ezeket (kivéve sd kártya, de azt olvasóval rá tudod kötni), viszont szerintem nem kapni már ezt a típust. De biztos van más, változtatható színű, hátsó usb-s, BT-s fej még a piacon. Persze nem akarlak lebeszélni a Kenwoodokról, nagyon jók!
Overkill-t a tudására, hangjára értem. Nem mutatja meg mit tud gyári hangszórókkal, erősítő nélkül. A beépített erősítő hangja és teljesítménye elhanyagolható az összes fej esetében. Ha tartalék kellene a jövőre nézve, akkor vegyél egy rendes erősítőt.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Cheesy #35581 üzenetére
Milyen rendszerben lesz?
- Az sd-t teheted egy olvasóba és úgy a hátsó usb-re, ha nagyon akarod, szóval emiatt nem muszáj ilyen drága fejet venned.
- 2 telefont a legtöbb BT-s fej kezel.
- A kijelző színe is állítható sok fejnél (92SD se egy színű).Coyot: Erre én se jöttem rá teljesen. Pl tud SD kártyát kezelni, a 61U nem.
-
Osynho
addikt
válasz Cheesy #35579 üzenetére
Hátsó usb-s. Pontosabban hátul is van neki. Vagy ott a 92SD. Még jobb fej.
(#35554) opeter70:
Az erősítő nincs rögzítve, az ülés alatt nagyjából mozgásképtelen. Szóval nem érintkezik fém felülettel.(#35561) Joe fiú: "mert rca-ról akart áthúzni testet, testhiba miatt" erre gyanakszom és valami ilyesmit mondott a szerelő a legutóbbi javításnál.
Igen, a test vékonyabb és rosszabb minőségű is, mint a coroplast (ötvözetnek néz ki). Nem kaptam jobbat Szombathelyen, többszöri rohangálás után sem, de gondoltam, mivel jóval rövidebb, mint a 12V (4m vs 1m), nem lehet gond. Postáztatni nem fogok 1m kábelt. Ha valakinek van elfekvőben, az szóljon!
A felületet lesmirgliztem, tehát a kontakt elvileg jó. Az még lehet gond, hogy a csavarra egy anyát kellett tennem és úgy rá a sarut, mivel nem tud felfeküdni egyenes felületre. Ilyesmi a cucc, kellett alá anya. Lehet hogy ez már nem elég jó érintkezés? De ha így van, miért csak pár havonta hal meg a cucc és nem is brutál bömböltetés közben, csak úgy random. Ezen kívül 2-3 hónapig egy Pio fej volt előtte, azután egy X50BT 10 hónapig, egyik se panaszkodott. Ez meg 5 hónap alatt 2. fossa össze magát. Mondjuk közben több komponens is változott.
(#35571) ThodEE: Kösd át a jobb és bal oldalt. Ha még mindig a bal oldal rosszalkodik, akkor erősítő, ha a jobb, akkor valószínűleg a szett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest