Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
-
Márton111
aktív tag
Készítettem egy nagyon jó kis túlélőfűrészt egy új osztályon felüli ,borotvaéles bosch dekopírlap felhasználásával(Rambónak se volt ilyen jó szerkentyűje),ez pici, és nem kell a pászítófűrészt hurcolásznom.
Készítettem két, ilyen hengeres izét is ,de számomra ez nem olyan izgalmas.
[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
válasz Winner_hun #14994 üzenetére
Remek!
Mi is ez?
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Márton111
aktív tag
Úgy döntöttem a csúszócsapágyas műa kerekeket felcsapágyazom gördülőcsapágyasra.
A rtg lemez víz, és főzésálló,maróval korongoltam a zártanya önzáró, rm.A 8-as tengelyt kicseréltem 10-esre, sokszor25- 30kg van benne, ne hajladozzon.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Synturit universal 77 sima D2-es, ez forgácslapbútorhoz, meg egyéb olyasmihez ami nem kap vizet (beltéri bútor, belső szobaajtó)
Synturit universal 33 plus a D3-as vízállóságú tehát külső nyílászáróhoz is jó ,én ezt veszem, vagy ilyet , ez mindenhova jóSynturit B2/4 ami eddző (bácsival) D4-es vízállóságúvá válik ( hajót is építhetsz vele)
Synturit 868-al mindenféle színesfmet, meg fémfóliát ragaszthatsz , ezt magam is kipróbáltam mezei változatban anno, a faragasztójukkal vasat ragasztottam, és jól megfogta!
És úgylátom a Kleiberit lackleim lakkozott anyag ragasztására...Nem semmi
És Specialinak a festoool csapokhoz : Kleiberit Dübelleim minden kis dübelhez, mini cinkelésekhez speckó ragasztó
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz Rohamkukac #14988 üzenetére
Én ilyen bonyolult ember vagyok, annál inkább örülök, ha így is a végére jutok egy munkának , vagy beszerzésnek.(a makita flexet anno, amerikából hozattam be valakivel , így volt a legolcsóbb ) Az DVD-RW -imet ez már muzeális csehszlovákiából rendeltem, szintén ár miatt, a neodymium mágneseket meg ausztriából rendeltem,szintén jobb áron ( akkor még 270volt a Ft/Eur ).
Az hogy te erről a ragasztóról itt hallasz, a boltban meg azt se tudják mi fán terem, ( csak az osztrákok...)az a fórum színvonalát jelzi![ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
1. Nem zavarsz.
2. Az hogy melyik bútorlapot szablyák m2-re(gondolom ezt akartad írni) maga a lapszabász cég dönti el. Azt kellene kiderítened az adott lapokat melyik cég szabja m2-re és ott megkérdezned az árat.
A nevekből kiindulva nem sok esélyed van a m2-es szabásra, de kitudja. Táblába biztos betudják szerezni és bérszabásba felszabni annál a cégnél aki szerződve van a lapok gyártójával. -
rii
nagyúr
bocsánat h megint zavarok, de nem találom a grafitszürke meg a burgundi piros bútorlap m-es árait
csak tábla-árat találtam )))-.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Rohamkukac
csendes tag
válasz Márton111 #14986 üzenetére
(Ja, a Furnier-t összetévesztettem a Furniture jelentésével.)
Köszi! Meg vagyok gyözve hogy biztos jobb mint a Palma, de már látom hogy számomra ez bonyolultas tranzakcio lenne.
Közben néztem a "mi barátunkon is" egy árva bót nem foglalkozik ezzel a márkával, söt mégcsak szóba sem hozták Ezt a forumot kivéve.
Aszem maradok továbbra is a itthoni ragasztó-csavarozás komponensnél székjavitás ügyileg.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Rohamkukac #14985 üzenetére
Ne szórakozz sztem ilyenekkel. Nem attól fog szétesni az a szék, mert PALMA-val EMFI-vel, vagy DANA-val vagy más diszperziós ismert gyártójú faragasztóval van ragasztva.
Szálszakadással szoktak elválni a csapok ha szorossak.
Ha meg nem szorossak meg rajta maradt a régi ragasztó akkor szépen hívd fel vmelyik szimpatikus gyártó területi képviselőjét(vagy akár többet) és kérdezd meg tőle mit ajánl. Ezek után, hogy kinéztél egy furnéragasztót én tuti telefonálnék inkább. -
Márton111
aktív tag
válasz Rohamkukac #14985 üzenetére
Ha furnérozáshoz kell(?)
Nem vettem még, de vannak akik rendszeresen vásárolnak külföldről, pl Winner, Wrox kollegák.Ők biztos segítenek, ha paypallal kell fizetni nekik van , megegyeztek a módjában,hogyan oldjátok meg.Ha sok a ragacs átveszek belőle ,de nekem inkább a D3,v D4 vízálló faragasztó szimpatikusabb, mint a furnérragasztó.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz Rohamkukac #14981 üzenetére
osztrák minőségi faragasztósynturit, az iparművészeti vállalatnál ,csak ezt használtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #14979 üzenetére
Huhh,hogyne lenne ismerős. 25-30 éve minden 3-dik család ilyen étkező garniturát vett,több színben, pácolva. De én sem szívesen vállalom a javításukat.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Márton111
aktív tag
válasz Rohamkukac #14979 üzenetére
Minőségi faragasztó kell, nem megszegelni.
-
Rohamkukac
csendes tag
Ez a bizonyos Román szék szerintem már mindenki ismeri.
A lehető legrosszabb konstrukció ami egy székkel történhet. Vékony kiterpesztett lábak, egyetlen egy összekötö a két-két lábat, rövid csapok, rideg ragasztó,...Rengeteget javitottam már de utobbi idöben csak ugy vállalom, (amit meg is beszélek a tulajjal) hogy ragazstás után a csapokat, szemböl megcsavarozom, a csavarfejet besülyesztve és takarót rá. Ez eljárás után, ugyan azt a széket még nem hozták vissza.!
-
Márton111
aktív tag
Nem tennék nagyméretű idegencsapot egy székbe, max kicsi köldökcsapokat, (ahol megoszlik a kifúrt darabban a terhelés)pont a fokozott igénybevétel miatt.
-
Speciali
tag
válasz jimy_l #14976 üzenetére
jó széket szerintem az egyik legnehezebb munka készíteni. Ívelt lábak, támla, vékony anyagok, nagy igénybevétel, és szinte minden részlet látszik. Sok sablonozásos munka van rajta, amit csak nagy szériánál éri meg. Mióta van Dominom, azóta bátrabban állnék neki egy széknek, de azóta meg nem kellett. Előtte meg nem vállaltam, vagy sokallták az árát, én meg örültem neki...
-
jimy_l
tag
Igaz csak botcsinálta asztalos vagyok. Erre mit kell csinálnom? Széket!
A széket mért nem a székes csinálja?Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
-
Sanyabá
senior tag
válasz jimy_l #14959 üzenetére
Szia!
Írtam nekik én is,de azt válaszolták hogy nem tartanak ilyen terméket.
Lehet hogy én nem fejeztem ki jól magamat? Pedig magyarul, és részletesen le írtam hogy mit is akarok.
Nekem is elég lenne pont egy ilyen. De teszek még egy próbát.Köszönöm !
-
fate47
újonc
Többféle vasalat és asztal létezik, ha szeretnél venni akor körübelül 800e és 1millió között mozog vagy drágább én ezt fióksinekből oldottam meg.
-
stgellert
aktív tag
A mester u. Praktikerben 2700-ért van bosch pfm - fein mm250 adapter, odavissza mûködik.
-
jimy_l
tag
válasz Rohamkukac #14968 üzenetére
A munka "oroszlánrészét" én végzem.
Egy helyben állok, és ordítok!Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Rohamkukac
csendes tag
válasz shaft72 #14966 üzenetére
Egy bizonyos Iris mechanikán alapul Üzletben még nem láttam vasalatot hozzá.
Ez egy kicsit komolyabb változata
De szerintem itt az oroszlán része a pontosságon múlik. Hogy a pohár ne billegjen a toldásoknál, mert a bor foltot hagy
[ Szerkesztve ]
-
-
mdk01
addikt
válasz Rohamkukac #14963 üzenetére
Az elsö szülött fiunak szorul a nyaka körül a huro.. a csiszolószallag hogy neki is kötelező vinnie a bótot.
Na ezért nem tolok 10milliókat ebbe a szakmába és áldozom rá az életemet szorgos munkával, mert a gyerekem majd lehet nem viszi tovább, vagy rá kell kényszeríteni, de abba meg ő menne majd tönkre.
[ Szerkesztve ]
-
Rohamkukac
csendes tag
válasz jimy_l #14959 üzenetére
Assssztaaa... korrekt az oldalon a bemutatkozás. Mitöbb... sokkal több infó, mint amit szeretne az üzletben vásárló.
Az elsö szülött fiunak szorul a nyaka körül a huro.. a csiszolószallag hogy neki is kötelező vinnie a bótot.
Nagyon arik hogy ennyire tradicionálisak, ritka és jó látni. -
jimy_l
tag
válasz Sanyabá #14834 üzenetére
Hali!
No, ma voltam a Kálmánéknál és ott vettem grafitlemezt csiszolóhoz. Öntapadós, elég erős ragasztós réteggel. 940 Ft.250mm x 115mm
Hónapokkal ezelőtt pont ekkorára csináltam a tapifámat.
[ Szerkesztve ]
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Rohamkukac
csendes tag
válasz thyeby #14956 üzenetére
Akkor már is cáfoltad a példádat. Na meg asztal és asztal közt van egy pár különbség.
Idő arra nem jut, amire nem szeretnénk. (tapasztalat) Én pl. nem szeretek széket késziteni. Bevallom böcsületesen hogy azt én is veszem. Asztalt viszont már csináltam jónéhányat, de a kollega féle asztalhoz neki se merek kezdeni.. már a puszta "bonyolult" működési szerkezet látványától is bosodzik a hátam. Vagy csak eccerüen már lusta vagyok. -
Speciali
tag
Én is vettem "félkész" asztalt plusz 4 széket a Jysk-ben, mert mindez 20 ezer volt, annyiért meg az anyag lett volna meg jó esetben, de inkább még az sem. Persze még össze kellett ragasztani a székeket, meg egy lakkozás is kellett, mert ami volt rajta az még alapozásnak is kevés volt.
A Vaterával nekem nem az a bajom, hogy előre kell fizetni. Hanem ha eladni akarsz, akkor lehúznak pénzzel, ha nem fizeted meg időben a jutalékot, akkor a 20 Ft-ból egyből csinálnak több ezres tartozást. De eleve ez a licitálós dolog egy nagy baromság. Szinte csak olyan dolgot veszek ott meg, ami fix áras, vagy volt olyan hogy licites volt, ajánlottam az eladónak egy korrekt árat és mondtam az eladónak ne bohóckodjunk itt a licittel, tegye át fix árra és viszem. Ha valaki el akar adni valamit, akkor arra kiír egy árat. Amiből vagy enged vagy nem , az ő dolga. De hetekig nézegetni, várni hogy mennyi lesz a vége, és lehet nem is lesz a tied, ez szórakozásnak lehet hogy jó dolog (már akinek), de ez nem vásárlás, hanem cirkusz.
Vásárolni szoktam ott,de eladni csak egyszer próbáltam, sikertelenül, mivel első eladásom lett volna, ezért bizalmatlanok voltak velem. Amin nagyon hamar eladom a dolgaim, az mostanában az apród.hu. Régebben a jófogás.hu, meg az Expressz. Az emberek nagy része ezeket nézegeti, rengeteg dolgot eladtam már ezeken az oldalakon.
Én is előre kérem a pénzt, vagy utánvéttel küldöm, de az is ugyan olyan bizonytalan, már ha az, mivel csak fizetés után lehet felbontani a csomagot.
Sosem vertek még át mint vevőt, nincsenek rossz tapasztalataim ez ügyben. Több tízezres dolgot meg amúgy is csak személyesen veszek át, azt nem szabad postán küldözgetni.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Rohamkukac #14955 üzenetére
Elértettél:
Ahhoz mértem a példát, hogy asztalosnak asztalt eladni - háát, akinek sikerül, azt marketingesnek teremtették. Habár, magam is készülök asztalt rendelni asztalostól, noha minden szerszámom, anyagom meglenne hozzá, hogy magam készítsem el, csak az idővel vagyok bajban...
Több fa van, mint asztalos!
-
Rohamkukac
csendes tag
-
thyeby
őstag
válasz fate47 #14952 üzenetére
Nekem ez a megnyilvánulásod kicsit olyan, mint a mikor a cigánykurva mondja a nőgyógyásznak a kórház előtti parkban:
-Naccságos Úr! Egy ezsresért megmutatom a sunámat!Ügyes munka, szép munka egyébként, de ha egy asztalost ez a tipusú asztal beindít, akkor az nem azért van, mert szeretne egy ilyet, hanem azért, hogy ő vajon meg tudja-e csinálni?
-
fate47
újonc
Üdv.
Szeretném egy kicsit hírdetni az asztalomat, érdemes megnézni, illetve élőben megtekinthető Budapesten a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában.Illetve az asztal eladó.
Link:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1lIR40VLw14 -
thyeby
őstag
válasz zonusz #14947 üzenetére
Nekem egy sűrű fogú Pilana tárcsa van rajta. Kifogástalan, és nagyon finom vágásokat is meg tudok vele oldani. Esetleg ajánlhatom még a Freud-ot, mint a fűrésztárcsák etalonját.
Azonban ahhoz, hogy tudjunk pontosabban ajánlani, pontosabban kell tudnunk, hogy mire is kell? Mert az tág fogalom, hogy finom vágás.
Egyébként ebben bbchris a láma. Ha bekukkant, és válaszol Neked, fontold meg a szavait!"Eddig Makitákat néztem, de ebben az árban szerintem verhetetlen."
Használtam egy kis Makita MLS 100 gérvágót. Nem mondom, hogy rossz volt, de ehhez a DW-hez mérve ipari tanuló. Nem volt szerethető. A metebó, az úgy volt szar, hogy amikor megvettem a DW-t, eldugtam egy sötét sarokba, hogy ne is lássam.
-
thyeby
őstag
válasz zonusz #14942 üzenetére
Az az érdemi különbség, hogy a 702 csak elfordítható, a 703 dönthető is.
Beköltözik vele a műhelyedbe egy annyira pontos gép, amiről álmodozni se mertél. Imádni fogod!
Nem tudom, hány tíz komolyabb gépem közül két darab van, amire azt tudom mondani, hogy jobbra meg se tudták volna csinálni. Az egyik a Festool domino-ja, a másik pedig a DW702.Én is nem ismétlődő nagy akciót fogtam ki vele, 80 alatt vettem. A 703 listaára alulról súrolja a 200 ezret - mondjuk hozzá lehet jutni gyakran 150-ért, de 100-ért a szerencse fia vagy. Jól tetted, hogy nem vártál, hanem gyorsan megrendelted!
-
zonusz
aktív tag
válasz Márton111 #14946 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál, és megnyugtattál. Régóta csendesen olvasom a fórumot, és nézegetem a gépeket. Bár a 703-ast nem fogdostam, de a többiből kiindulva úgy ítéltem meg, hogy kár lenne kihagyni. Eddig Makitákat néztem, de ebben az árban szerintem verhetetlen. Tárcsában tudsz ajánlani üzletet, illetve típust. Finom vágáshoz kellene. Én a DT4353-as tárcsát néztem ki, mint a céljaimnak megfelelőt.
-
Márton111
aktív tag
válasz zonusz #14945 üzenetére
Biztos vagyok benne ,hogy egy századmm pontossággal vágó kiváló gépet vettél.
(Magam is dw,t vettem,olyant választottam,ami 300mm-t vág át derékszögnél,így igen.alkalmas keresztvágó fűrésznek, (az anyagot átfordítva 500 mm-t is lehet vele pontosan, szépen vágni)azonfelül fejező gérvágó, tehát csapvállazásra is kiváló) .
Amit vettél,az könnyűfémre is, fára is alkalmas.Az ára is jó, úgylátom.[ Szerkesztve ]
-
zonusz
aktív tag
Bocs, de nem tudtam várni, a dw702 példájából kiindulva megrendeltem. Remélem nem fogok csalódni. Egyébként a Metabo témához csak annyit, hogy lényegében olyan, mint a Bosh zöld-kék, csak nem tudod, hogy melyik-melyik. Nekem van pneus ütvefúróm, ami eddig mindent kibírt, a csavarozóm meg már a második, a nyomatékhatároló miatt. Ne kérdezzétek miért újra Metabo, én sem tudom. Lehet, hogy a reklám hatása. Még egyszer köszönöm.
-
Márton111
aktív tag
válasz zonusz #14942 üzenetére
Azt látom lényeges különbségnek, hogy 80 fogú, vagy 24 fogú fűrészlapot kapsz (fogak számától függ egy lap ára, ez dw gyári lapnál kb tízezer Ft különbség, mert a dw drága,adnak-e egyéb tartozékot, pl.: 2db anyagleszorító,és e 3 tétellel a 30000Ft árkülönbség a 2 üzlet közt létrejött...Ami ez összeg felett van az a tényleges kedvezmény
[ Szerkesztve ]
-
zonusz
aktív tag
Bocs a belekontárkodásért. A DW702-höz képest mi az érdemi különbség a DW703-nál? Ez is inkább fémre van kitalálva, vagy fára. Tudom már a kérdés is bosszantó, de most lenne egy nagyon jó áron és beleugranék, ha nincs jellegzetes hibája. Köszönöm!
-
Márton111
aktív tag
Ha jól emlékszem Soká ilyen dekopír után érdeklődött a múltkorjában.Evvel minden finom lombfűrészmunkát el lehet végezni vékony lappal, vastagabbal meg a haladósabbakat.
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
(jadeit fotó.Sajnos a filmet törölnöm kellett (a dvd felvevő winyóján volt) képet csak ilyet leltem
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz thyeby #14909 üzenetére
Láttam egyszer egy filmet a jadeit (féldrágakő) megmunkálásáról:névtelen ázsiai iparművésznők,és lányok esztergálták (köszörűkő darabbal csiszolva) szemre! Leheletvékony átlátszó kecses kelyhekké.Ez anyag különlegessége a szépségén kívül, hogy víztaszító, így a kehely óvatosan megtöltve, púpozottan áll benne a víz (a kehely szélétől ami taszítja).
A rokuro japán művészete is hasnlóan mehet, csak japán mesterrel.
És a cnc úgy jön bele mint elefánt a porcelánboltba . -
thyeby
őstag
válasz jimy_l #14923 üzenetére
Igazán jól esik, hogy szívesen látsz, de tudod, amikor Szentendrére, Visegrádra viszek árut, akkor szinte útba esel. Most épp a másik irányba kellett mennem. A Boronkay műhelyétől meg messze vagy még, onnan jobb volt hazagurulni. De nyugi, nem vagy elfelejtve!
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Speciali #14925 üzenetére
Regényt tudnék erről írni.
Voltam én már életemben minden, csak még akasztott ember nem. Sofőr, raktáros, programozó, tanár, had ne soroljam tovább. Mindig bajban voltam, ha megkérdezték, hogy mivel foglalkozok, mert az bár találó, mégis bugyuta válasz lett volna, hogy mindig valamivel. Mindegyik arról szólt, hogy alkalmazott vagyok, és diktálnak. Nem szeretem ezt a társadalmi rendszert - itt méginkább érvényesül az alkalmazotti kiszolgáltatottság keserve. Ám ha már ebben kell élni, hát legalább valami sajátot kellene építgetni, hiszen ezen a pályán ezt teljesen szabad. Talán fél éven át agyaltam rajta szüntelenül, hogy milyen irányba kellene elindulni. Ebben az időszakomban a fa irányába éreztem vonzódást. Felírtam én egy lapra mindenfélét, ami csak eszembe jutott: Autókozmetika, kereskedés, kertészet, famunkák, etc. Gondolatban elidőzgettem mindegyikkel, hogy melyikből milyen áron mit lennék képes kihozni? Számba soroltam a létező erőforrásaimat, végül pedig arra az elhatározásra jutottam, hogy építek fából piacképes modulgarázsokat. Ehhez volt a legkevesebb tőkém ugyan, de láttam benne fantáziát. Néhány barkácsgépen kívül semmi egyebem nem volt. Egy TIP kézi gyalugép, egy kicsi Makita kézi körfűrész, és egy fúrógép volt a géppark, amivel el is készítettem a "prototípust". Meghirdettem. Nem nagyon tolongtak az érdeklődők. Nem vettem számításba, hogy hogyan oldom meg a szállítást, telepítést egyedül, és hogy mit csinálok télen? Alább hagyott a kezdeti lelkesedésem ezek miatt. Ekkor jött az ötlet, hogy gyártok fajátékot.
Mondtam a páromnak, hogy kell vennem vagy százezer forintért szerszámokat ehhez az elképzeléshez. Hát ezt jól alábecsültem. Az első esztendőben a három dimenzióból egyetlenben sem tudtam méretpontos lenni. Szinte farigcsáltam a fát, nem pedig megmunkáltam. De nem adtam fel. Azt mondtam, hogy ha ér valamit ez a gondolatom, akkor felépíti magát ez a vállalkozás. Nagyon nehéz volt kitartani az elképzelésem mellett, de tudtam, hogy kizárólag a kitartásom mentheti meg ezt az elképzelésemet. Választékom egyáltalán nem volt, árum pedig alig. Körmetlen macskának nehéz a fára mászni, így kellett bevinni a piacra a játékaimat. Tudtam jól, hogy szép lassacskán nőni fognak a macska körmei, mindig könnyebb lesz egy kicsit. Ebben nem is tévedtem. Minden esztendőben egy újabb dimenzióban tudtam már pontos lenni, és eleinte minden évben duplázni tudtam a forgalmat. Amivel nem számoltam, az az, hogy minden esztendő hoz majd újabb nehézséget is. Megtanultam, hogy épp ezek a nehézségek fognak feljebb emelni, és azzal erősítettem magam, hogy ilyenkor mondogattam az elcsépelt szlogent: Aki elmegy kurvának, ne sírjon, ha b@sszák.
Ugyan révbe nem értem még, de ha a politika nem öl meg, oda szeretnék jutni. Sok asztalos irigyelné ma már az időközben kialakult gépparkot. Sokezer darabot gyártok és eladok ma már évente. A piac egyik szegmensében jószerével lefedtem az országot. A továbblépés ideje következik nemsokára - ha el nem b*szok valamit nagyon. Úgyhogy most azon agyalok, hogy merre lenne jobb továbbvinni. Ez egy véget nem érő emelkedő.Egy dolog biztos: Hat éve nem éreztem egyetlen másodpercre sem olyat, hogy mihez kezdjek magammal. Remélem, a következő hatban sem kell ilyet éreznem.
-
Márton111
aktív tag
válasz Sanyabá #14933 üzenetére
Asztalos szerszám ,már van, arra nem kell ennyit költsek, ha pár dolgot megveszek még (maki akkus szegező, és egy maki multifunkciós marógép,meg egy pár freud 300-as fűrészlap)a (villanyszerelési belépő pakk)negyedéből kijön.Még a,listán van egy fein multifunkciós No majd egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Ez igaz,kívülről,a mások szakmája mindig aranybányának tűnik,én is a villanyszerelés fele kancsingattam ,csak amikor.utánaszámoltam, hogy kb 5-800.000 Ft ára falvágó,+ betonporszívó,meg vésőgép(ek) lenne a belépő, és elképzeltem milyen élvezettel szívnám azt a sok falport,akkor gyorsan visszakanyarodtam a saját szakmámhoz
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Köszönöm a szép szavakat! Nagyon jól esik.
undefined
-
Soká
senior tag
válasz thyeby #14909 üzenetére
Köszönöm thyeby a beszámolót!!!
Most már tényleg el kellene mennem venni egy szalagot. Pénzhiány miatt ugyan áll minden projektem de azért legalább ennyi sikerélményem lehetne...
Érdekes olvasni, hogy mindenki a más szakterületében látja a kitörési lehetőséget...
Az elmúlt hetekben én is "lakatoskodásra" adtam a fejemet. A szomszédokkal közösen vettünk egy kaput (webáruház) ami a fotón nagyon szép volt (nevezzük szépnek, nem az én világom, de még mindig jobbnak tűnt, mint amit olcsóbban az obiban árulnak) erre kiderült, hogy amit vettünk nem más mint szelvények hatméteres szálban és egy doboznyi csúcsdísz meg egyéb díszek alkatrész formában. Drága szomszédom meg ahelyett, hogy megköszönte volna a félreértést, elhozta a cuccot, anélkül, hogy rákérdezett volna, van-e kedvünk egy ilyen melóhoz... Ráadásul félbevágatta az anyagot, hogy szállítani tudja, szóval, még visszavinni sem lehetett. De legalább csapatépítő tréninget tartottunk
-
Márton111
aktív tag
A,dw dekopír meg kifelejtődött, az alapító csapat enumerálásakor
-
Márton111
aktív tag
A kezdetek:
Gimnáziumra upgradelt, bútotasztalos, majd egy év múlva újabb szakvizsga,most épületasztalos, majd 15 év különböző asztalos munkakörökben.Innen dobbantás a semmibe,a már korábban megvett metabo kézi körfűrész,metabo kézigyalugép, B&D fúrógép,hilti behajtógép, és 2tassofixes doboznyi kéziszerszám szárnyain.
Ezt önálló munka mellett további szakmai tanulás, meg szerszámvásárlás követte 7 évig, mindkettő folyamatosan zajlik,kifogyhatatlan...[ Szerkesztve ]
-
Speciali
tag
válasz jimy_l #14924 üzenetére
Szeretem olvasni, hallgatni, ki hogy kezdte az ipart. Leírhatná más is, akinek van kedve hozzá, kicsit bővebben is. Lehet nem csak én olvasnám szívesen, aki most kezdi, annak meg erőt és kedvet is adhat.
Nekem sem az asztalos az első szakmám, én is vasasként kezdtem, mint Jimy. Én egy kölcsönből vett B&D fúrógéppel, egy vasalóval, és egy db pz2-es csillagcsavarhúzóval kezdtem a ház pincéjének folyosóján, 1993-ban. Ma már sokmindent másképp csinálnék, de akkor ez volt, ami.[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
válasz ludsimon #14908 üzenetére
No, hát ez nagyon szép, gratulálok.
Szerintem ne keseregj, én 5-6 éve egy kölcsön B&D gyaluval kezdtem, aztán vettem egy nagyon olcsó kézi körfűrészt. Pedig nem is asztalosnak tanultam. Ja, és mindezt az egyik szobában.
A pízmeg: "Éhen halni sok, meggazdagodni kevés."Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Rohamkukac
csendes tag
Grat! Szép a furnirozás, intarzia föleg ha lakkozás helyett politúrozod is.?!
Kis észrevétel : Ilyen "autentikus" stilbútor stilusnál eléggé idegen a króm kivetöpánt, és a fém görgös fiók csúszó.! Használj eloxált anyagot és kemény fa sint.
Hogy mit kezdj magaddal ; elöször a restaurálással probálkozz, kiismerni az antik bútorok világát, (neked nem lesz nehéz) aztán egy mügyüjtövel konzultálj vagy régiségkereskedövel... és amolyan replikákat készitesz. De mind ez mühely és szerszám függö... ha rendelkezel vele.? -
mdk01
addikt
válasz Speciali #14918 üzenetére
Pontosan.
Az átlag rétegnek átlag munkával a túlélésre lehet játszani és egy kevés haszonra. Kevés az mikor kifog az ember egy nagyobb jó munkát amivel jól tud keresni. Egyébként a pénzes megrendelők sem sokkal jobbak mert ha van egy bejáratott visszatérő megrendelőd az is nekiáll alkudozni főleg mikor már kész a meló.
Ráadásul minél nagyobb a vállalkozás annál érzékenyebb vki ezekre a dolgokra mert a rezsi az fix és növekszik. -
Speciali
tag
Bár csak ilyen egyszerű lenne!
Ellenben én most azt látom, hogy a jó asztalosoknak bár munkájuk van, de nem dől a lé. Egyszerűen nem lehet annyit kérni a munkákért reálértéken, mint 8-12 éve. Na nem a költségek is növekedtek. Aki szerelemből és lelkesedésből vállalkozik csupán, az meg fog bukni.
Régebben ez akár elég is lehetett, ha valaki elég jó volt a szakmájában. Ma ez már csak kb 50 %-ot ér, a sikerhez vezető úton. -
-
ludsimon
veterán
válasz shaft72 #14913 üzenetére
Hát igen, csak ehhez meg kell 'fogni' azt a réteget aki megfizeti ezt az időigényes munkát.
Mert mint mondtad, bútorlapokból összeállítani bútort piszok gyors illetve olcsó.
Mai világban ezt keresik.Persze nem mondom, van az a réteg akit nem érdekel a pénz, csak az, hogy jól nézzen ki és legalább legyen valami köze a fához. Csak azok általában nevesebb céghez fordulnak először.
Ugye a marketing se mindegy.
Általában az viszi a vásárlót akinek van megfelelő reklámja.
Ha ez megvan, onnantól híre megy a jó asztalosnak.De ehhez temérdek pénz kell, hogy egy ilyen jólmenő vállalkozást beindítson az ember.
Se nagyapám, se apám, se senki nem volt asztalos így saját gépeink sincsenek.undefined
-
shaft72
tag
Nagyon szép munka!
Mit fogsz magaddal kezdeni? Csinálsz egy weboldalt, ahova szépen feltöltöd majd a munkáidat, nagyfelbontású képekkel. Aztán egyre több melód lesz, ami egyre több képet eredményez, ami még több melót és még több képet ad... ilyen egyszerű
Ilyen asztalos skillekkel, és a megfelelő vevőkört megtalálva, igazi fa bútorokból, megfelelő szakmai alázattal férgesre keresheted magad. Nem is tudom, mit adnék, ha így értenék a dolgokhoz, és nem lennék behatárolva a bútorlapozásra
-
ludsimon
veterán
válasz lujó55 #14911 üzenetére
Ez kérlek szépen egyedi kigondolás alapján készült (nem felújított darab) díszmarások, illetve az összeforgatott furnértól kezdve, a furnérozott, T lécezett forgácslap, ajtó, fiók, MINDENt én csináltam rajta. Elég sokáig tartott mivel nem lehetett folyamatosan csinálni ami engem borzasztóan idegesített, de hát ez is a cég hibája... Na mindegy, az a lényeg, hogy elkészült és nagyon büszke vagyok a végeredményre, hogy az én saját kezemmel ilyet is tudok készíteni.
undefined
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #14907 üzenetére
Szerintem egy "CNC rokuro"-ról van valójában szó, semmi egyébről.
Más:
Már régóta akarom írni a fórumba, hogy jártam Boronkay úr élezőműhelyében vagy két hete. Vettem picike szalagot a Güdéhez, hogy kipróbáljam, igaz-e a mendemonda, miszerint ott profi szalagot lehet venni.
Igaz!
Vettem két darabot. Az egyiket sikerült jó egy óra alatt elszakítanom. Valószínűleg túlfeszítettem. Betettem a másikat, mostmár kicsikét lazábbra, az pedig azóta megy. Már bőven visszakereste az árát, és még mindig olyan, mint ha új lenne. Rengeteget dolgozott, és jó szokásom szerint feszegetve is volt. A vágásképe minden eddigi szalagomét felülmúlja. Ívet vágva szintehogy sima a vágott felület, egyenesen haladva pedig egyenletes, tizednél is kevesebb a recézet. Szinte csak közelről nézve látszik, hogy ezt szalagfűrész vágta. A lap vastagsága 0,36mm (!) Ilyen vékony szalagot eddig még nem is láttam. A vágásvastagságot nem mértem, csak saccolom - úgy 0,7-0,8mm lehet. Príma, acélos edzett fogcsúcsú szénacél szalag. Tartósnak, és az általam eddig használt összes fajtánál profibbnak ígérkezik.Ez alapban legalább két kollégát érint: Úgy, mint Téged, és Soká fórumtársunkat.
Téged annak okán, hogy legyártható itt a Makitádra is 2240 hosszú szalag. Ez első körben azért érdekes, mert feleannyiba kerül, mint ha megveszed a gépedre a metebó szalagját (8 ezer pénz/db), és harmadannyiba, mint a Güde (6 ezer pénz/db) egyébként pillanatnyilag kipróbáltan jó 2240-es szalagja.Van még a DeWalt listáján is ugyanekkora szalag 9 ezerért. Évek óta próbálom megfejteni, hogy a DW úgy hirdeti ezt a szalagot, hogy tízszeres éltartósságú svédacél szalag. Mit jelent vajon a valóságban, nem vagyok bizonyos, mert nem volt alkalmam kipróbálni, azonban sejtésem, hogy csak egy kiagyalt marketingduma lesz, semmi egyéb.
Most készülök Boronkayval legyárttatni a 2240-es szalagot (szintén 0,36mm vastagságban - Vigyázat! Ezen vesztettem rajta az első szalaggal, ugyanis lazábbra kell engedni a megszokottnál. Makita, metibó vastagsága 0,5, Güde 0,65mm), ami előzetes szóváltás alapján kábé 4 ezer forintra fog rúgni számlásan. Valószínűleg sokára fogok beszámolni róla, miként muzsikál, mert a Makitám még egyetlen szalagot sem nyűtt el, holott én azért nyűvöm szinte ész nélkül a gépet. De ha sor kerül szalagcserére, beszámolok az eredményről, ha nem felejtem el.Majd elfelejtettem írni Sokának, hogy úgy 2.700 forint egy 1425mm hosszú hatos szalag. Ha sikerül eltalálni a jó feszességet, akkor barkács szinten talán örök életű lesz. Ismétlem azonban, hogy a gyanta miatt mindenféle fenyő, kivált a borovi ki van tiltva a szalagfűrészről nálam. Úr dolga kipucolni annyi rengeteg fog közül ezt a ragacsot. Egyszer megtettem, de meg is fogadtam, hogy soha többé. A fenyőhöz inkább felteszek egy ritkább fogosztású, vastagabb mezei szalagot - ami mára árban már nem is sokkal szolídabb, tekintve, hogy durvább, kevésbé acélos anyagból van, és messze nincs olyan szép egyenletesen kihajtogatva rajta a fog, a forrasztása pedig hogy úgy fogalmazzak, nekem olyan szájhúzogatós. Szóval a maga kábé 1.500 forintjáért úgy ítélem meg, hogy drágább is, szarabb is, mint egy Boronkay-féle profi szalag. Nem hiszem, hogy kibír annyit. Bár vettem abból is, de még nem volt módom összevetni úgy hogy hiteles is legyen a verdiktem, ugyanis ha fent van a jó szalag, mi a francért tegyem fel a gyengébbet?
S írtam mindezt kicsit azért is, mert megtapasztaltam, hogy a szakma idegenkedik ezektől a szalagoktól, mondván, hogy méregrágák, és kapaszkodik a "szalagfűrész legyen legalább 600-as" szerintem mára avítt mondókába. Szóval nem olyan drágák már ezek a szalagok, ha valaki be akar ruházni kisebb szalagfűrészre, teheti bátran, nálam már bizonyított a 180-as kerék is, és a 310-es is. Utóbbi igen széles spektrumon használható az általános asztalos munkákhoz. A gép kicsi, mobil, és árához mérten príma. Szinte nem múlik el nap, hogy be ne kapcsolnám valamiért. Halk, pontos kezesbárány.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
klikk
Befejeztem. Pontosabban ma volt a gyakorlati vizsga. Azt fejeztem be, a szekrény már tegnap elkészült.
De, hogy mit kezdek magammal fogalmam sincs továbbra sem...Üdv,
Simon[ Szerkesztve ]
undefined
-
thyeby
őstag
válasz Rohamkukac #14905 üzenetére
Nem vagy titokrontó.
Megnéztem a japán szótárban a rokuro jelentését. Hat jelentése közül egyik az esztergapad.
Aztán arra jutottam, hogy szánalmas az, aki ezt a cikket megírta, fordította. Ugyan utalt a technika japán nevére, ami alapján utána lehetett lépni, hogy az mi a csuda, de a hír értéke magyar olvasatban körülbelül ennyit tesz: A japánok a fát úgy izélik, hogy az átvilágíthatóvá válik.
Tulajdonképpen azért keltette ez a rokuro dolog fel az érdeklődésemet, mert ahogy a tradícionális japán filozófia, úgy a technika is európai szemmel ezer csodát rejt.Több fa van, mint asztalos!
-
Rohamkukac
csendes tag
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #14893 üzenetére
No ezért érdemes beruházni egy ilyen gépre. Veszel hozzá 2mm-es rádiuszos gömbölyitő marót,egyszer beállítod és bármikor marhatsz vele. Annó 45 ezresért vettem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest