-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
És a filmeken a dts-hd hang az jó nálad?
blakey
Külön pendrivot csináltam. Csak a FEL és a PKC miatt.
PM4K-t még nem teszteltem, de lehet most kipróbálom.Nekem a Dune/Homaticson még az eredeti android-11 fw van.
Az NG Nightly-ból meg a sima - sc2_s905x4_4g_1gbit.dtb van fent.Gondolom az atv12 lesz majd a végleges később ezen is. Vagy melyikkel tesztelitek mostanában?
[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
NG Nightlyval nálam is volt gond a zenékkel. Rákattintva egy lemez első számára, végigpörgött az összes számon, de egyet sem játszott le. Újraindítás után már elindult.
Viszont ami nekem fontosabb volt, a PKC rendben megy, belenéztem este pár soriba és pár 4K DV filmbe, ment rendben mindegyik.
77788 DroidMester
Dunével teszteltem én is. Alapból a hálózatoknál wifire volt állítva. Azt ki, vezetékest be és jó lesz. Párszor kattingatni kellett, mert magától visszaáll wifire. Amikor sikerült csináltam egy rendszermentést, hogy ne szórakozzon tovább. -
joydrv
aktív tag
-
joydrv
aktív tag
Az eredeti téma egyébként a Homatics ATV12 FW-je volt.
Nektek jobban kell tudni hol tart már ez. Sokan várják itt, de megint csak a határidő tolódik tovább, már ki tudja mióta...péjé
Van nekem is Nokia 8010, meg Dune Homatics - CE alatt valóban jó egyébként.[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
Tudom, hogy a CE fejlesztése. De engem, mint vásárlót ez nem érdekel.
Ez a box most lett így a CE alá tökéletes.
Erre céloztam, hogy most már érdemes megvenni, ha pl CE/DV-ra kell jó box.Csabi1984
Ha figyeltél, akkor látod, hogy CE alá ajánlott, azt is írtam.[ Szerkesztve ]
-
-
joydrv
aktív tag
válasz Beni2360 #77741 üzenetére
Páros lábbal kellene kirúgni a Homaticsnál az FW fejlesztéséért felelős vezetőket.
Hagy némi kívánnivalót maga után, hogy 1,5-2 éve képtelenek az ATV12-es FW-t összekalapálni.
Lényegében egy ilyen box életciklusa kb. 2 év. Lásd, már azzal etetik a népeket, hogy sebaj, vedd meg mielőbb az új 905x5-öst, arra MAJD VALAMIKOR lesz ATV14 is... -
joydrv
aktív tag
A manapság kapható, tenyérnyi méretű, mini pc-k 10-15 w-ot fogyasztanak és teljesítményben egy netezős, dolgozós, youtoobos, videónézős, 4K, asztali pc-t simán kiváltanak. Egy Kodi vagy bármi más nem jelenthet gondot egyiknek se.
AiRLAC
Még én csak most olvastam. Ha lesz időm majd próbálgatom.
Az a lényeg, hogy mozgolódik a DV fejlesztés a windows alá is és ez szerintem nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
válasz zazenke #77247 üzenetére
Aeon Nox Silvo vagy Arctic Zephyr2. Nézd meg ezeket. Én az előbbit használom. Nagy képernyőn simán veri látványban a Plexet is.
De ami nekem a filmek minőségi lejátszásán túl is nagyon fontos, az a felirat/kezelés-beállítási lehetőségek. Ebben a Kodi talán a legjobb az összes lejátszó közül. Én ha a kedvenc színészeimet nézem, jobb szeretem a saját hangjukat hallani. Nem beszélve arról, hogy nagyságrendileg jobb a hangminőség az angol sávokon. -
joydrv
aktív tag
válasz zazenke #77244 üzenetére
Félreértelmezel valamit. A CE alatt is mindig a Kodit látod. Arra meg van kb. 1250 féle felszín. Mindenki kénye-kedve szerint váltogathatja. A lejátszásban sokkal jobb a CE/Kodi. A Plex nagy előnye viszont a tartalomkeresés/támogatás. Nem véletlen használjuk nagyon sokan a kettőt kombóban a PlexKodiConnect-tel. Így mindkettőből a legjobb tulajdonságok vannak ötvözve egy helyre. Ez különösen jól jön, ha több kliens/Tv is van rákötve egy hálózatra.
-
joydrv
aktív tag
válasz devil-k #77032 üzenetére
Van erre telepítve nekem egy progi: Audacity. Régebben, ha nagyon bosszantott, hogy a gyatra szinkronok miatt alig értettem a beszélgetős részeket néhány jó film esetén, akkor kimásoltam a hangsávot a filmből és ezzel a progival egyszerűen "hangosítottam" a centeren, egyből jobb lett. Ezzel a progival csatornánként lehet belehallgatni vagy változtatni a hangon. A legtöbb esetben itt megy a szöveg, a többi csak surrand. De már jó ideje nem volt erre szükség, meg van rá több, egyszerűbb megoldás is, ahogy fentebb is lett írva.
-
joydrv
aktív tag
válasz Beni2360 #77028 üzenetére
Nem kell ahhoz 300 ezres soundbar. Lényegében bármilyen 3.1 esetében a "3" -ból a középső kezeli a center csatornát, amin legtöbb esetben a párbeszéd zajlik. Ezeken azt külön lehet szabályozni. (persze, ha fontosak a hátsók is, akkor több csatornás kell)
[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
Az a kernel jó egyelőre.
Minden boxhoz CE alatt a telefonos Kore appot használom, a Nokiához is.
Csak a boxot kell előtte fix ip-re állítani és a CE-ben engedélyezni Beállítások/Szolgáltatások/Vezérlés - HTTP távirányítás engedélyezéseAhhoz, hogy az első egy-két alapbeállítást be lehessen kattintani egy USB--s kütyüt használok, arra a pár percre CE telepítése után. [link]
[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
válasz DroiDMester #76856 üzenetére
Kernel - 5.4.210. Ugyanez van nekem a Nokián is. Most mivel lett jobb?
-
joydrv
aktív tag
Látom Téged ez a "lyukra futás" nagyon nagyon szíven ütött. Hát bocsi érte, nem volt szándékos
Viszont, ha januárban megjelenik a stabil verzió belőle, ígérem az elsők között teszem fel.
A fejlesztőket én egy szóval sem bántottam. Sőt! Nagyra értékelem a munkájukat, pontosan tudom, hogy nincs könnyű dolguk.
-
joydrv
aktív tag
Az omega projekt már vagy 8-10 hónapja megy. Akkor fejeztem be a napi szintű figyelemmel követését, amikor maga az CE csapata inkább a Nexusra való visszatérést javasolta az új helyett.
Néha ugyan belenézek az oldal híreibe, de mi van ott?
Alpha - Béta variánsok... kernel probléma ... másik kernel, az se jó valamiért, ... most egy még újabb kernel 5.15 ... ehhez nincs megfelelő DoVi támogatás ... Androidos frissítések hiánya...Távol álljon tőlem, hogy bárkit megbántsak, de ez még messze van egy stabil verziótól.
Te biztos tájékozottabb vagy a témában tőlem. Szívesen meghallgatom.De ahogy fentebb is írtam, nem állok neki semmiféle frissítésnek. Nem keresgélem egyesével, hogy melyik nightly passzol a kiadott több tucatból az én boxomhoz, vagy éppen mi megy és mi nem rajta. Akinek van ideje, türelme, hát rajta... De mint mondtam, ezt most már kihagyom.
Jelenleg a Nokiára nem hiányzik az omega különösebben. Ott vannak a streamingek, a youtube, a Plex, vagy épp vimu. Az androidon ezek elég jól elvannak. Stabil CE verziónak meg a 905x3-asokra tökéletes a Leia.
-
joydrv
aktív tag
Omega Béta 2 - december 12.
Itt tart a CE. Nem tudom ez jó vagy sem, azt sem, hogy nekem egyáltalán milyen kernel verzió kellene hozzá.
Valami alpha van nekem fent. De nem is fogom frissítgetni, amíg nem lesz stabil végleges verziója. Egyszerűen nincs már időm ezt fúrni-faragni minden héten.Megvárom mi lesz a vége. Ha véletlen nem lesz már jó se 905x3-ra, se a Nokiára, akkor elengedem ezt a vonalat. Új boxot már nem veszek CE miatt.
-
joydrv
aktív tag
válasz zazenke #76825 üzenetére
Azért az Aeon Nox Silvo pl. nem nevezhető fapadosnak. Szerintem az egyik legjobb skin és nagyon jól testre is szabható. Könnyen beszúrhatóak a menübe új elemek, stb...
A CE az Omegával kissé lyukra futott. Nem igazán boldogulnak már hónapok óta vele a fejlesztők, de azért persze így is van olyan stabil és nightly verzió is, ami jól használható. A frissítésekkel nem kell kapkodni.
De csak ezért most nem érdemes váltani. Ebben az ársávban, 40-50, amúgy sincs alternatíva DoVi-ra. Én special a 905x3-as boxokra visszatettem a Leiat, azon a legjobb PKC-val meg mindenféle bluetooth-al is, ami zenékhez jól jön, füles, aktív sztereó-hangfal arról megy.
A Nokia 8010-en meg pontosan nem is tudom milyen CE van. Már jó ideje nem frissítem. Leginkább android alatt fut már a Plex-el. Bejön, hogy ott van minden egymás mellett, lusta vagyok kapcsolgatni. Nagyon ritkán veszek észre apró hibákat, de olyanok vannak a CE alatt is.
-
joydrv
aktív tag
válasz blakey #76819 üzenetére
Androidos Plex klienst a Nokia 8010-es boxon szuktuk használni, mert a nejem nem szereti átkapcsolgatni a CE-re, és azon a Plex lista szebben is jelenik meg. A lejátszás is elég jó szerintem, alkalmanként nyugodtan használható.
Egyébként kíváncsi leszek, ha arra lesz valamikor ATV 12, akkor egyáltalán kell e még rá a CE...[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
-
joydrv
aktív tag
válasz Shade45 #76813 üzenetére
A qbittorrent több szálon tölt, azért akad mellette minden.
Nekem az egyik Nas egy teljesen alap, 2 lemezes Zyxel 320-as. Az egyik lemezre csak a letöltések mennek, ( Transmission-gui ). Gyakorta felszalad a torrentek száma 200 fölé, de a másik lemezről így is lehet 4K DoVi - filmeket nézni róla mindenféle akadás nélkül.
Nekem a Plex Server egy mini laptopon fut win10 alatt, nincs rajta más, fogyasztás lekapcsolt képernyő mellett 4-5 w.
A kliensek pedig amlogic boxok, azok végzik a transzkódolást, CE/Kodi/PKC mindegyiken.
Az asztali PC-ről kényelmesen elérhető minden. Nekem ez a felállás jött be végül. Egy adatbázist kell csak kezelni és minden flottul lejátszható.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest