-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Akinek már a 4K-s Apple TV-je van, meg tudná nézni, hogy ha telepít rá Plex-et, akkor a beállításaiban cserélhető-e a lejátszó? (Pl Infuse legyen a player)
Köszi szépen!
-
Szomj4s
tag
Szemezgetek külső média lejátszóval, mert a TVnk csak külső forrásból érkező jel esetében tudja a HDR-t, és annak ellenére hogy a tvre telepíthető plex kadenciahelyesen (vagy nagyon annak tűnően) játsza le a különböző fps-sel rendelkező tartalmakat, azért a HDR-re igény tartanék...
Amiket néztem:
Apple 4K tv (párom iphone-os, és a képernyőre így egyszerűen tud tartalmat stream-elni)
Nvidia Shield tv (bivaly android)
Himedia Qx (x=?)Az igényeink:
- 4K,
- HDR,
- Az összes létező hangkódolás lejátszása, és továbbítása az erősítő felé (Tudom, hogy az atmos egyelőre még nincs Apple esetén, de ígérik),
- Plex
- Hibátlan lejátszás
(Háttérinfó: XPEnology szerverről fut a plex szerver, jelenleg onkyo 646 erősítő, pár nap múlva helyette marantz sr5012, Samsung 48ju7000 tv)Az eARC majd talán két év múlva jelenik meg a tv-kben, addig viszont mindenképpen kellene egy olyan lejátszó, ami az objektumalapú hangsávokat is kezeli. (Aztán lehet, hogy majd vissza se váltok.)
Tudnátok segíteni a választásban?
-
-
Szomj4s
tag
válasz blakey #53368 üzenetére
Vannak hibái, de mennyi ISO-k, nagyobb mkv-k lejátszásának hiánya, stb. Ezért szeretnék egy külső lejátszót, ahol ha a szükség úgy tartja, akkor meg tujak nézni minőségibb darabokat is. (melyek érdemesek a BD-re)
Köszönöm a segítséget, rendelem is a Zidoo-t.@junkpod: le tudja, de ha KODI-val játszom le, akkor nem frissíti vissza a plex adatbázisában, hogy az adott tartalom megnézett-e, vagy sem.
-
Szomj4s
tag
válasz blakey #53363 üzenetére
KODI-val (xbmc-vel) kezdtem a pályafutásomat, így tudom, hogy oda nem szeretnék visszamenni
A Plexen a közös adatbázis, melyre mindegyik lejátszó kapcsolódik, valamint a transzkódolás nálam sokkal meggyőzőbb volt, mint a sok addon. Üzemel egy XPEnology-s nasom, ami futtatja a Plex szervert és keveset eszik. Így bármikor elérek bármit, bármiről, bárhol is vagyok. És ezt utána bármelyik kliensen tudom folytatni.
Akkor a Zidoo a minimum, ami szóba jöhet? Felette sorban hogyan alakulnak a versenyzők? -
Szomj4s
tag
válasz blakey #53359 üzenetére
Köszönöm a választ! Olvastam már sokat ebből a topikból is, (összefoglalót is) és az alábbi igényekre milyen lejátszót ajánlanátok?
- hálózat alapfeltétel, (van gigabit)
- cec kompatibilis
- merevlemez, wifi nem kell
- 4K, HDR szükséges
- Plex lejátszásHa jól láttam, akkor a Q5 PRO-tól felfelé már lehet nézegetni, viszont annak a chipje nem feltétlenül tartozik az ajánlottak közé (bár mintha pont a napokban ment volna egy kiterjedtebb vita talán pont ebben a topicban a kínai gyártók térnyeréséről), valamint a Dune Solo Lite (csak 30p az 1.4b-s hdmi miatt), a Solo 4K-t pedig már drágállom. Popcornból ha jól látom az A-500 és a VTEN jöhetne szóba előzetes kutatásaim alapján, de azokról még nem volt időm bővebben olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
Szomj4s
tag
Azt hol tudom megnézni, hogy a tévém (samsung 48ju7000) plex kliense kadenciahelyesen játsza-e le a tartalmakat, amiket nézünk? Egyáltalán tud valaki egy olyan helyet, ahol meg lehet nézni a különbséget a két lejátszás között? (kadenciahelyes és nem) Gondolkodom már régóta egy lejátszón, de annyira megszerettük a plexet, hogy nem szívesen váltanánk, csak ha nyomós érvet látok ellene. Van ötletetetek? Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Autós topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- Betilthatja a kínai drónokat az USA
- Ford topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok