Hirdetés
- Nintendo Switch
- Bestbuy játékok
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Diablo IV
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5 Pro teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz ilovedigweed #71781 üzenetére
Zidoo, Dune újabb lejátszói, Apple TV 4K + Infuse (Mivel szinte mindent kizártál, ami jó, többcsatornás LPCM-ed lesz, de egyik lejátszóval sem úszod meg a beállításokat, nem tudom, hogy a Kodival mi a gondod, de nagyon jól beállítható és gyakorlatilag mindent visz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
LógaGéza
veterán
válasz ilovedigweed #71783 üzenetére
Én elég érzékeny vagyok, és látom, ha valami nem kadenciahelyes, és SHIELDen ez tök jól megy, nem volt még bajom vele.
Mondjuk én Plex-et használok filmlejátszásra.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
blakey
titán
Pedig jól beállítható a Kodi, de egy rossz anyagon semmi sem segít.X96-on CoreELEC-et használtál? Elég sok lejátszóm van és volt, szinte mindegyiken LibreELEC majd CoreELEC futott, a kadenciahelyes lejtászással soha nem volt gond, pontosan tudják és automatikusan. Shieldnél a Kodi szintén automatikusan végzi a feladatát. Nem tudom, hogy mit nem sikerült beállítanod, de feltételezem, hogy valamilyen menüpontot félre értesz és bekapcsolod vagy épp kikapcsolod, ami keresztbe tesz a kadenciahelyes lejátszásnak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
A Kodival az a bajom, hogy ha pl lestoppolok egy filmet akkor elmegy a kép, volt, nincs. Be-ki kapcs hozza vissza.-> Milyen Box-on? Shield-en is? Még X96-on és Android alatt esetleg el tudnám képzelni, hogy ilyet csinál a Kodi, de Shield-en, vagy X96-on CE-vel biztos nem szokott. Vagy ott valami nagyon el van állítva nálad.
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #71788 üzenetére
A 96/ce 1080p a shieldet meg Autóra állítsd. A ce-nel majd a tv konvertál 4k-ra,eza hiba. Ashield meg a HDMI kimenet beállításátol függvényében küldi ki a képet. A withelistet hagyd üresen
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #71790 üzenetére
Ott is 1080 p, Ashild csa tipp volt arra majd akik használják.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
djnice
veterán
válasz ilovedigweed #71792 üzenetére
Inkább videót tegyél fel. Ebből az látszik hogy vagy a forrás rossz minőségű vagy a Sony-n túl van tolva a post-processing.
-
Joshi
titán
válasz ilovedigweed #71796 üzenetére
Tévében kapcsolj ki minden képjavító funkciót. Nagyon artifactol a kép, mert erősre van állítva az interpoláció. Persze ha kikapcsolod, akkor meg darabos lesz az oldalpásztázásnál a 24fps-es film. Ez van.
-
djnice
veterán
válasz ilovedigweed #71803 üzenetére
Csak kapcsold ki az IFC-t, vagy vedd minimálisra.
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #71792 üzenetére
Leírnád, hogy milyen a film adatai ?
feltőtő nélküli relase kellene, így le tudnánk ellenőrizni.
Egyébként egy 220 E TV egy közép kategóriás Tv szvsz.
De azért ott akár a TV-n és a lejátszón valami nem az igazi vagy az alap videó gyatra.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz ilovedigweed #71800 üzenetére
Ez független a tévé árától, ezek panel technológiai sajátosságok. Mozgásra még mindig a Plazma (volt) a legjobb megoldás, mert az track-and-hold míg az LCD és OLED sample-and-hold. Az interpoláció azt csinálja, hogy a meglévő képkockák közé beszúr nem létező képkockákat. Ettől folyamatosabb lesz a mozgás, de túltolva képhibákat okoz (artifact). Egyébként a Sonynak még a jobbak közé tartozik a képfeldolgozó processzora.
-
djnice
veterán
válasz ilovedigweed #71805 üzenetére
Igen, Sony-nál nem tudom mi a "normális" beállítás, hogy ne legyen artifact és szappanopera sem.
-
Joshi
titán
Ahogy olvastam egy Sony 55XH8077S tévéd van ami egy középkategóriás tévé. De igazság szerint mindegy milyen tévét veszel, mert mindegyik ezt csinálja ha túltolod az interpolációt. Vagy szappanopera hatásod lesz és mellé még egy kis artifact, vagy darabos lesz a mozgás 24p filmeknél. Próbálj találni egy kompromisszumos beállítást.
ui.: tesóméknak nyáron vettünk 260k-ért egy 55XH9096-ot, az azért jobb tévé. Elkapkodtad.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Sony TV Topic ->összefoglaló->ajánlott beállítások. Vagy kérdezz rá ott konkrétan erre. Mert én is ezt a mozgásjavítást érzem a dolog hátterében. Ha meg esetleg nem lenne rá javaslat, akkor próbálj mindent kikapcsolni és minimumra venni. Így lehet darabosabb lesz a mozgás, de legalább nem fog "torzítani" és onnan szépen magad állítgathatod fokozatosan felfelé és tesztelve, hogy mi az ami még jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #71885 üzenetére
Gugli kereső és látod. Octogon. Stb de lehet, hogy most csak már 1 évet adnak.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #71893 üzenetére
Az új gari rendeletek végett lett csak 1 év. De a zidooknak 1%-s a hiba lehetőségük. Én az eddigi 5-ből 4-t kintről vettem és a mosta Z1000 pro is Romániai kereskedőtől PNI-től van nem biztos, hogy zöldágra tudnék vergődni vele.
-
djnice
veterán
válasz ilovedigweed #71964 üzenetére
Igen, csoportos rendelés alatt, természetesen beszerzési áron.
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72025 üzenetére
Nem de nézd meg a oldalukon a Z9X-t abban RTD 1619 proci van ami támogatja a DV videókat. És már lealltak a 1296 boxok gyartasaval és nagyon nem is jön már frissítés rá. Raktár készletek van főleg a Z1000-hol.
Ne keverjük a Z1000 pro-val.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72027 üzenetére
A Z1000 hardverileg a z9s egyenlő, csak a HDD fogadás és a beépitett trafó, kullem. Semmivel nem nyújt többet a fentieket leszamitva. Meg a DAC sincs benne mint a pro-ba. Ha olyan 80 e leviszik az árát akkor még vehető szvsz.
-
jeni
félisten
válasz ilovedigweed #72029 üzenetére
régi chip írva lett korábban,akkor inkább a Z9X
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72029 üzenetére
De ott van 114-ert a Z10 pro ami már RTD1619DR Hexa-core 64 mint az z9x.
Ha már 100 körül vagy.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
P1eTr0
aktív tag
válasz ilovedigweed #72394 üzenetére
Szia!
Ahogy korábban olvastam, a Dune lejátszók között a Real Vision 4k, illetve a Pro Vision 4k lehet az ajánlott. Én előbbit választottam, mert a HDD-re nekem sem volt szükségem. Még nincs meg, csak pár napja, de én elégedetten használom. A képet még állítgatom, de nekem (eddig) megfelel.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz ilovedigweed #72401 üzenetére
Szia!
Van benne magyar nyelv, bár én angolon hagytam. Emlékeim szerint minden működik rendesen magyarul, de talán valaki kisegít ezzel a válasszal.
Én amúgy egy PopcornHour C-200-asról váltottam és most LG TV-m van (nemrég még egy Panasonic plazmán néztem a dolgokat).
Nekem eddig nem volt gondom a feketével, mondom ezt úgy, hogy 4 napja használom a készüléket...Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72401 üzenetére
Azért megjegyzés, hogy a zidoo-ban a fordítás egy forumtagunk végzi, aki reggelt a zidoo oldalon erre a munkára.
Android része az más tészta. Vagyis a HT és a Q settings fordítása az ő munkája.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72404 üzenetére
És akkor gondolod van itt egy ilyen fórum tag aki évvel foglalkozik? Szvsz sima Androidos magyar forditasokat vannak. Videók apjan nem nagyon láttam extrát.
-
szkutyi
addikt
válasz ilovedigweed #72394 üzenetére
Én nem biztos hogy bele ugranék egy cserébe ... Dune realvision 4k hdr is ugyan ezt a processzort használja...nekem is zidoo z9x van.de egyáltalán nincs hiány érzetem..pedig én aztán kukacos vagyok!
Inkább beallitasokban és a tv-ben keresném a hibát .
Nekem xh900 -
robi-k
őstag
válasz ilovedigweed #72515 üzenetére
Természetesen, pl. az Apple ATV4K + Infuse.
-
devil-k
nagyúr
válasz ilovedigweed #72517 üzenetére
Mire irányul a kérdés egyébként? Miért jobb Apple és Android nélkül?
- mozi bolondéria -
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72517 üzenetére
Nehéz amit kérdezel mivel bevalt dolog az android alap és arra építkeznek. Pl a ZIDOO-nal saját rendszere épül az android alapra. Nem fejlesztenek új rendszer nem kifizetődő.
-
divan
őstag
válasz ilovedigweed #72520 üzenetére
Szerintem akkor inkább a TV CEC képességeiben lehet a hiba.
-
blakey
titán
válasz ilovedigweed #72515 üzenetére
Amlogic alapú boxok CoreELEC-el, Khadas Vim3L, Vim3 Pro, Ugoos AM6+B,Beelink GT-King és még néhány illetve ott az Apple TV 4K is, de ott maga a lejátszó alakítja át a hangot.
Apple TV-n nem iOS fut hanem tvOS, hidd el, megszereted Infuse-al, szerintem a legjobb lejátszási élményt nyújtó app.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ilovedigweed #72523 üzenetére
CEC-t nem használom, de azok akik használják általában jókat írnak róla, viszont azt nem árt tudnod, hogy a TV gyártók néha eltérő módon értelmezik a CEC-t és nem feltétlenül úgy működik ahogy illene, de ahogy olvasom, ezt te is tapasztaltad.
Illetve az miben nyilvánul meg, hogy "de ott maga a lejátszó alakítja át a hangot."? - abban, hogy nem lesz az erősítőn True HD, DTS-X, stb felirat, maximum Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Atmos (eAC3+Atmos), minden már többcsatornás LPCM lesz, max. 7.1.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
devil-k
nagyúr
válasz ilovedigweed #72523 üzenetére
Az Apple TV-t 3 módon tudod irányítani:
1. Saját távirányító
2. CEC
3. iPhone / iPad- mozi bolondéria -
-
blakey
titán
válasz ilovedigweed #72526 üzenetére
Ugyanolyan nem lesz a hangminőség, mert a készülék feldolgozza, de jó lesz, a csatornák szám megegyezik.
#72528 devil-k
+ tanítható táv, pl. Logitech Harmony, ugyanis IR-vevő is van benne.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabroncka
addikt
válasz ilovedigweed #72526 üzenetére
48 khz/ 24 bit csatornánként, középkategóriás rendszerig oké, sztereó zenén én már kihallom, de az egy másik dolog...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz ilovedigweed #72541 üzenetére
Nem tudom milyen hangszórócsaláddal használod, de sima lejátszónak teljesen okés. Viszont én csak azóta érzem kevésnek sztereón amióta a sztereót külön DAC (D50S)-el hallgatom.
gabo01: én spotify esetén hallok ilyet (viszont ennek nagy valószínűséggel a D50S az oka), ezt az app/app összehasonlítást nem tudom, előbbinél viszont még a sztereó erősítőt nem csatlakoztattam BT-n hozzá, ki fogom próbálni!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz ilovedigweed #72555 üzenetére
Elég vérszegény (tudáshoz képest) hangfalakat vettél a két erőlködőhöz, azért egy ikon, vagy a mostani, amire én is vágyok (miután a gyerekek felnőnek a feladathoz) vagy optikon szerintem teljesen okés lenne a láncodba. Nem fogod a különbséget észrevenni, én sem veszem észre a LX60-Z7 láncban, ehhez kategóriákkal komolyabb cucc kellene.
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest