Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Sonja
nagyúr
FragAttacks - "közel az összes, az elmúlt 24 évben szállított WiFi eszköz érintett"
Vajon lesz frissítés a routerekre?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
MrPetya19
addikt
Hali
Jól értem hogy repeater módaban a routerek lan portjai inaktívak?
ja és az összefoglalásban írjátok át az emulátor címét https-re,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Raiden_
tag
válasz Sergiohu #10792 üzenetére
Az arukereso.hu-n ahogy néztem a hozzászólásokat legtöbben azt írták, hogy mindegy melyiket választod a hatótáv nem lesz nagyobb, inkább minőség béliek a különbségek
azért az sem mindegy milyen környezetben és hova teszed. Olvasd el a véleményeket mindkettőnél a "jó a célnak megfelel" kivételével és vond le belőle azt amit le lehet. -
Sergiohu
tag
Sziasztok, 100 Megabites netem van, 7-8 kliens, semmi komoly fogyasztó. Jelenleg egy Huawei B525-ön van, pár hónapja megérkezett a vezetékes net, ezért lecserélném. Melyiknek nagyobb a hatótávja, AX55 vagy AC65P? Köszi.
Na ez tényleg az utolsó, holnaptól...
-
blakey
titán
-
GSP
aktív tag
Sziasztok,
Ugyanaz az AC-s eszköz pl. telló stb. tényleg gyorsabb lesz egy AX-es routeren?
Ha igen, miért? Tudható kb. mennyivel, pl. 10-20%?
Köszönöm.~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
dkess
őstag
válasz woodworm #10785 üzenetére
A TP-Link meg simán ottragad a 100 -as blokkon, ha radart fog csak éppen hatótávja esik vissza kb. "másfél szobásra" ... Itt manuálisan a legkisebbre rakva és mondjuk 80 MHz -re jó ekkor. Asus -t lehet automatán hagyni - az még a kisebb rossz, hogy átugrál (használhatóbb marad).
A régiós/országos beállíthatóság problémáját is "huszárvágással" orovosolná a gyakorlatilag üresen tátongó sáv WiFi 6E esetén. Persze ebbe valószínűleg nem idén érdemes beleugrani ...
-
blakey
titán
válasz mSchumi87 #10778 üzenetére
Az előlapi Aura ledet lehet kikapcsolni vagy effektet váltani.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
woodworm
veterán
Jelenleg is használható lehetne 3 blokk, ha a gyártók érdemben fejlesztenék a régiós és országos beállíthatóságot. De az asus esetén pl. beállítani sem lehet.
A DFS is érdekes állatfaj, az asus eléggé túllőtt a célon és jóformán nem is lehet a 100-as blokkon tartani a routert, mert mindig talál valamit. -
dkess
őstag
válasz woodworm #10783 üzenetére
Áttételesen lehet. Ez a 160 MHz csatornaszélesség gyakorlati használatából eredő különbségben rejlik. Egyfelől 7 db 160 MHz széles csatorna lesz (EU -ban csak három talán? Mondjuk az is elég). 5 GHz esetében ugye:
- társasházi környezetben raklap zavaró N/AC/AX szomszéd WiFi miatt nemigazából jelent gyakorlati előnyt a 160 MHz ...
- családi házas környezetben pedig hiába nincs szomszéd zavaró WiFi, ha mondjuk belefutunk radarba, akkor a DFS csatornák alhangon ugranak ...6 GHz -en pedig jó ideig nem fognak hemzsegni a szomszéd zavaró WiFi -k. Amik lesznek azok meg AX -esek lesznek amikkel majd jól tudják kerülgetni egymást (pl. BSS Coloring meg persze a jóval nagyobb üres csatornák).
Ugyanakkor idén nem lesz még "WiFi 6E forradalom". Eszközök sincsenek nagyon - nomeg kliens oldalról sem vagyunk elkényeztetve ...
-
mrmft
senior tag
-
blakey
titán
válasz woodworm #10774 üzenetére
Nem tudom, őszintén szólva ez a 6E annyira nem vonz, nekem bőven elég a Wifi 6 tudása is, ennél többre jelenleg nincs szükségem és valószínűleg pár évig nem is lesz. Jelen pillanatban az AC57U Padavan firmware-rel is bőven elég lenne, viszont annak a határán vannak az eszközeim képességei, tehát egy jelenlegi Wifi6-os eszközzel még sokáig el leszek. Ha lesz időm akkor lehet, hogy utána nézek, hogy mi lesz az a plusz amiért a Wifi 6E jobb lehet otthoni környezetben.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz mSchumi87 #10775 üzenetére
Attól függ mihez viszonyítunk, egy AC68U, AC66U_B1, AX92U-hoz képest kb. 15-20 fokkal hűvősebb. Olyan 60-65°C-os a CPU, AX58U-ból kiindulva, ráadásul az AX82U szellőzése jobb, maga a ház is tágasabb, nagyobb, holott ua. a belső.
-
mSchumi87
senior tag
Mennyire melegszik am az AX82U?
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
GSP
aktív tag
Ismét köszönet a tippekért, ötletekért.
AC86U főleg a hatótáv miatt volt szempont.
Majd még megrágom a dolgot...hátha meggyőz egy AX-es modell.
Köszi és minden jót nektek!~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
blakey
titán
Azon agyaltam, ha nincs ax-es eszköz a lakásban, úgy vajon van-e értelme egyáltalám ilyesmit venni? - még az AC-s eszközök is "megtáltosodnak", mindenképp megéri.
Év végére igérték a 6E modelleket... - aki most nem akar venni az várhat, aki meg most váltana annak nem fog akkora előrelépést jelenteni a Wifi 6E a Wifi6-hoz képest.
AC86U-t biztos nem vennék, nem volt rossz router, de az újak jobbak.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
Azon agyaltam, ha nincs ax-es eszköz a lakásban, úgy vajon van-e értelme egyáltalám ilyesmit venni?
Már nem érdemes AC-s eszközt venni ebben az ár kategóriában.Év végére igérték a 6E modelleket...
Kezdetben csak a felső kategóriában (100-150k felett) lesznek AXE router-ek így nem érdemes ezekre várni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
GSP
aktív tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a válaszokat.
Azon agyaltam, ha nincs ax-es eszköz a lakásban, úgy vajon van-e értelme egyáltalám ilyesmit venni?
Év végére igérték a 6E modelleket...
Egyelőre kb. AC86U, meg az AX82U is tetszik, AX86U pedig szép kis summa.~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
blakey
titán
AX58U-tól felfelé szinte bármit választhatsz Asus vonalon, amelyik szimpatikus, mindegyik hozza vagy jobb az AC68U-hoz képest. Merlin támogatottság korlátozott. AX82U nagyon jó router, viszont Merlin nincs rá.
-
Topikgazda
-
GSP
aktív tag
Sziasztok,
Egy haver kedvéért megválnék az AC68U-tól.
Melyik modell lenne egy "érdemes" upgrade?
Az AC86U nagyon okésnak tűnik, az AX86U pedig jó drága és hol kaptható, hol nem.
AX-ben még esetleg AX82?
Merlin támogatottság az jó lenne...
Bármilyen ötletet/véleményt szivesen vennék.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
daver88
aktív tag
válasz Gubek-Einste #10764 üzenetére
ugyanez a szitu sajnos, próbáltam már ap-vel is.
-
Topikgazda
-
daver88
aktív tag
Üdv! Segítséget kérnék egy ZTE F388-as vidanet modem és egy Asus RT-AC85P router beállításával kapcsolatban. (a zte wifijét szeretném kiiktatni, és csak az asus-t használni) A modem adminjába nem jutok be, mert a vidanet jelszavazta) Jelenleg a modemből érkező kábel az asus egyik lan portjában van bedugva, onnét pedig vezetéken a laptopba.
Addig eljutok, hogy vezetéken minden gond nélkül van internet, de a vezeték nélkül nem akar összejönni sehogy. Ha fel is tudok csatlakozni az Asusra, néhány pillanat múlva ledob minden eszközt. DHCP-t kikapcsoltam, mit kellene állítanom még?
Ráadásul vezetéken az Asus adminját sem érem el, wifin meg nem tudok csatlakozni. Reset uán próbálkoztam már többször is, de eddig sikertelenül.
Hol a hiba, hogy a wifi nem akar összejönni?
Köszi!
-
sgeza
veterán
válasz Fantomas80 #10761 üzenetére
Csak nincs rajta net, vagy nem is tud csatlakozni rá eszköz azon a frekvencián?
-
Fantomas80
tag
Sziasztok
Gondom lenne az Asus RT-AC66U routerrel.
Optikai Telekomos internet a router AP módban van.
Egyik napról másikra nincs iternet a 2,4Ghz-es frekvenciáján.
Az 5Ghz frekin semmi gond ott működik minden.
Volt újra indítás. Teljes hálózat többszöri újra indítás.
Router Reset, csatorna váltás.
Ma feldobta hogy frissíteni lehet a biosát a routernek ez is meg történt.
De ugyanúgy a 2,4Ghz-es frekin nincs internet.
Valakinek esetleg ötlete mit próbáljak meg még?
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
blakey
titán
válasz eszakas #10759 üzenetére
Egyáltalán nem csinálsz hülyeséget. Működik Asusnál is.
-
eszakas
senior tag
Üdv
Cserére szántam el magam a SYNOLOGY RT1900ac-at szeretném lecserélni. Nem a 2600-as testvérére hanem márka hűtlen leszek az Asus RT AX82U tervezem utódjául. Nyugtassatok meg hogy nem csinálok hülyeséget. NAS és távoli hozzáférések vannak a rúter mögött, gondolom ez az asusnál sem idegen.
Köszönöm.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
gahor72
aktív tag
Hello mindenkinek!
Gyorsan ebéd előtt 1 kérdés:
Hogyan tudnám a Nas-om elérni a net felől?
A router:ax92U, asus.com-os DDNS,Nas-nak fix ip van természetesen.
A routeren OPENvpn szerver fut amit el is érek.köszönöm
-
gabro0
őstag
válasz Intelligencs #10603 üzenetére
username@RT-AX58U-6608:/tmp/home/root# cat /sys/class/thermal/thermal_zone*/temp
58191Vagyis jelenleg 58,1°C-os a CPU. Ugyan ez merlin alatt, de szerintem gyári alatt is éppúgy működik.
-
Apucy01
őstag
blakey
"A LAN-nál nem kell DNS címet adni, ráadásul csak egy van, érdemes üresen hagyni."
dkess
" Alternatíva lehetne mondjuk, hogy első helyre: 1.1.1.1, második helyre: 8.8.8.8."
Nos így tökéletesen müködik! köszönet mindenkinek!különösen mpo kollégának!
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Apucy01
őstag
"itt a gép ip cime azéert más mert megváltoztattam."
nincs minden inditásnál uj port! de nem is a forvard most a lényeg hanem az hogy ha nem autón csatlakozik a dns szerverhez akkor nekem miért nem jó?
mpo kolléga sokat segitett így is és nagyon köszönöm neki!
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Én a sajátomról írtam (AC65P), ami működik, a port forward is.
Ha leutánozza az enyémet a lenti különbséggel, a WAN DNS beállításnál ha nem automatikus, akkor van gondja, nálam meg nincs ilyen gond. Ebben nem tudtam segíteni.
Nála annyi a különbség, hogy a router címét hagyta a gyári 192.168.50.1-re és a DHCP tartomány is más nála és a router is más típus.Barátomét AC65P is pont így állítottam be és az is működik.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
dkess
őstag
Szerintem húzzuk ki a dolog méregfogát - állítsuk a WAN DNS -t automatára. Alternatíva lehetne mondjuk, hogy első helyre: 1.1.1.1, második helyre: 8.8.8.8. Ugyanakkor maradhatunk az első "fájdalommentes megoldásnál is, hacsak nincs valami konkrét ok.
A router IP címe nem 192.168.0.1 lesz, ha jól látom, hanem 192.168.50.1 ... A DHCP címfoglalást vagy a port-forward beállítást kellene igazából még javítani, mert nincsenek szinkronban egymással.
Aztán persze ellenőrizni, hogy a qB kliensben is pontosan az a port van-e beállítva a biztonság kedvéért (és nincs pl. minden induláskori automata új random érték - ami UPnP esetén nem gond - ugyanakkor most az UPnP ki van kapcsolva ...)
-
blakey
titán
A LAN-nál nem kell DNS címet adni, ráadásul csak egy van, érdemes üresen hagyni. Ha rossz címet adsz meg akkor nem fog működni, router IP-címét meg nem kell beírni, üresen hagyva minden feloldási kérés a routeren keresztül fog történni.
-
mpo
veterán
Ha eltekintünk attól, hogy 1.1.1.1 illetve a Google (ami: 8.8.8.8 vagy 8.8.4.4) és helyette
DNS szerver1 1.0.0.1
DNS szerver2 a Digié.
A LAN-nál csak egy DNS-t tudok megadni az AC65P-ben, a router címét, 192.168.0.1.
Működik minden, mit van beállítva rosszul?
Én is instrukciók alapján állítottam be.Ha érted, akkor már elavult.
-
blakey
titán
válasz blakey #10747 üzenetére
A port forward akkor jó ha az ip-cím megfelelő, nem tudom, bogy annak az eszköznek az IP-jén fut-e a qB vagy sem.
-
dkess
őstag
válasz Apucy01 #10745 üzenetére
Itt mindjárt van egy "melléfoglalás". DHCP címfoglalás ugye a 192.168.50.100 -ra ment - a port-forward meg a 192.168.50.101 -re. Az egyiket érdemes lenne a másiknak megfelelően módosítani ...
@mpo, #10746
A linkelt hsz -ből az IPv6 -os részeket akkor ki is vehetjük (oda port-forward se kellene). A DNS -nél pedig a Cloudflare (ami: 1.1.1.1) illetve a Google (ami: 8.8.8.8 vagy 8.8.4.4) volt emlegetve WAN oldali DNS beállításnak (a LAN oldalinak OK a router IP címe). A WAN oldalon beállítottakból egyik sem az. Egyébként, ha nincs komoly "galiba" akkor lehet automatán hagyni első körben - a port-forward úgyis működni fog.
-
blakey
titán
válasz Apucy01 #10742 üzenetére
Első, második kép oké, harmadiknál nincs szükség a alapértelmezett átjáró kitöltésére, üresen is a router lesz, a DNS szerver részt sem kell kitölteni csak ha eltérő és nem routeren keresztül történik a feloldás, főleg úgy, hogy a WAN résznél beállítottál DNS szervereket.
-
dkess
őstag
válasz Apucy01 #10742 üzenetére
Szia,
Az a "Mac cimhez rendelt fix ip vel" pont nem látszik a harmadik képen (ami látszik az is üres) ...
PPPoE bejelentkezési adatokat ne tegyél közhírré. A PM -eket hiába linkeled - azt mi nem láthatjuk (illetve csak a sajátot). Annak tartalmát se tedd közzé (OK, nem tetted) ...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért választottátok a manuális DNS megadást? Port-nyitáshoz magához az nem kellene ...
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Megcsináltam a portnyitást a routeren soksok javaslatára Mac cimhez rendelt fix ip vel .
Eddig minden szép és jó ám ha ezeket a beálításokat alkalmazom az az a dns szervernél kiveszem az automatikus csatlakozást és beírom ami látszik is a 4. képen a router wan ledje pirosan világít kék helyett
és mind ezek után jön ez!!
mpo
kollégával túlóráztunk rajta tegnapelőtt este és tegnap délután de nem oldodott meg sajnos... szegénynek már biztos az agyára mentem.Valakinek valami ötlet? srácok pls!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Blackmate
senior tag
OpenVPN vs. ASUSWRT-Merlin RT-AC68U 386.2_4 gond:
Szépen beállítottam az OpenVPN-t (TUN mód), kliensek tudnak csatlakozni. Viszont a VPN kliensekről nem tudom elérni a LAN hálózaton levő eszközöket. Jól sejtem, hogy routing kellene a VPN subnet és a LAN hálózati címtartomány között? -
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
Bocs, az OFF-ért, de szerintetek mennyiért érdemes meghirdetni egy AC56U-t? -
dkess
őstag
Most nincs nálam az AX82U, de szerintem meg lehet csinálni. Most egy off-topik routerrel megcsináltam csak próbaképpen (illetve korábban, de mindegy) és nem volt gond.
A tekintetben ismételni tudnám magamat, hogy szerintem: Az openvpn -t pedig mehetne arról az épített NAS -ról (mondjuk akár a DDNS is, de mindegy) ...
-
Kronk
őstag
na ha lesz pár szabad órám akkor megpróbálom, csak nem tudom, hogyha nem az asus tárcsáz, csak AP módban van, hogy fog működni az asus ddns szolgáltatása ha nem az asusra van kötve pl a nas.
Illetve az openvpn is mehet az asusról AP módban?[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
Kronk
őstag
-
dkess
őstag
Akkor az ONT router módban is van - mivel, ha jól értem a Synology NAS arra van kötve. Az AX82 meg vagy router módban (ekkor dupla NAT) vagy AP módban. Amennyiben van lehetőség a duplabetárcsázásra, akkor érdemes lehet azzal élni (ekkor a AX82U router módban és a NAS -t e mögé kellene rakni), mert egyszerűsödhetne az életed.
A DDNS legegyszerűbben és pongyolán elmagyarázva. Az megvan, hogy pl. a WhatsMyIP oldalak hogy működne? Felkeresed és kiírja a public IP -det (ahogyan az internet felől látszik). DDNS hasonló - pl. a router pinget egy DDNS szervert. Az meg fogja a kapott IP címet és elrakja valamint a hozzád tartozó DDNS címhez regisztrálja.
Ez két esetben lehet probléma - megoldhatatlant igazából csak az elsőben:
1.
Szolgáltatói NAT (cgNAT) mögött vagy. Ekkor ugye a public IP -vel nem találhatnak rád (mert a Te router/ONT külső IP -s ettől különbözik), mert szolgáltatói oldalról nincs átirányítás és a konfigba nem is tudsz belenyúlni. Viszont adott esetben ki tudod kérni magad belőle ...
2.
Magadat dupla-NAT -olod be. Pl. ONT router módban és a saját routeredet is router módba rakod. Amennyiben nincs cgNAT, akkor az ONT külső IP -je lesz a publikus IP -d - azaz legalább idáig el lehet jutni kívülről. Ami a jó hír, hogy egyes szolgáltatóknál van hozzáférés az ONT -hoz (pl. Digi -nél nincs, de T -nél van) és ott tudsz mondjuk DMZ -t állítani a saját routered külső IP címére (avagy csak az érintett portokat forwardolod). Amennyiben a saját routered AP módban van, akkor meg simán port-forward a NAS -ra vagy akármire amire akarod.
Amennyiben meg a saját routered a router csak, akkor meg ott állítod a port-foward -ot ...
+1.
Amennyiben cgNAT is van meg magadat is dupla-NAT -olod. Tulajdonképpen a fentebb leírtak kombinációja érvényes ...
Egyébként level2 -es szint, ha nem portokat nyitogatsz a nagyvilágra, hanem pl. OpenVPN -el jössz be a NAS -ra ...
-
dkess
őstag
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Azon gondolkozom, hogyan tudnám az AX82u funckióit teljesen kihasználni, egy Telekomos router mögött, ha az asus nem tárcsáz fel mondjuk,
Tehát a telekomos tárcsáz fel, adja a dhcp-t, és minden mást az asus, wifi, openvpn, asusddns, stb...
Megoldható ez valahogyan?http://totesz.myminicity.com/
-
Apucy01
őstag
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
Használ itt valaki AX55 routert ? Ha igen meg tudná mondani hogy a Wifit hol lehet kikapcsolni?
köszönöm
-
szaboi6512
őstag
Nyilván helyfüggő mert wifi.
Nekem a 64-es csatornáról nem mászik el.
Ott 2.4 gbps a kapcsolati sebesség az Ax201 kártyával.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
nyimsolt
tag
válasz szaboi6512 #10722 üzenetére
Szia,
játszottam a router beállításaival az imént.
80 Mhz-en bepipáltam ezt (Csatorna automatikus kiválasztása (pl. DFS-csatornák)) és a vezérlő csatotna (auto-n van) felugrott 100-ra és 1.2 Gbps lett azonnal a kapcsolat sebessége.
160Mhz-t bekapcsolva (minden mást változatlanul hagyva, tehát a DFS csatorna mellett is pipa), a sebesség leesett 207 Mbps-re és a vezérlő csatorna 36-ra ugrott vissza.
Továbbra is 160 Mhz és a vezérlő csatolnát fixen 100-ra téve a sebesség felmet 276-ra.
Alakul ez, játszom még vele. Érzésem szerint 160 Mhz és a 100-as vezérlő csatorna lesz a helyes megoldás, csak ezt a gép vagy a router nem értiAsus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
totron
addikt
Minden ilyen kialakítású router tulajdonosához szól a felhívásom. Akinek van affinitása a dologhoz, fényképezhetne rajta ananász- és sajtszeletet. De lehet kiwi is vagy bármi mással is kombinálva ami van otthon és amit hoz a fantázia. Az ananász-sajt kombináció az elsődleges. Az sem baj, ha lyukacsos. -
szaboi6512
őstag
5ghz.-en 1.2 gbps-neķ kéne lenni legalább....
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
aktív tag
Sziasztok
Az asus instant guard használható? Jó? Hatékony? Vagy csak parasztvakítás? -
nyimsolt
tag
válasz szaboi6512 #10717 üzenetére
Csak annyír ír, hogy Smart Connect és a SSID neve...
Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
nyimsolt
tag
válasz szaboi6512 #10715 üzenetére
Ezt az előbukkanó infót még nem láttam az én routerem webes felületén.
Smart connect van beállítva, nincs külön a 2.4 és az 5 Ghz.Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
nyimsolt
tag
Sziasztok,
Hozzám került egy notebook amiben Intel AX201-es wifi kártya van. Ez elvileg tudja a 160 Mhz-et is az 5 Ghz-en
Mivel eddig itt AX-esként csak telefon volt itthon, a 160 MHz nem volt engedélyezve. Ekkor ez a gép 5 Ghz-en 574-649 Mbps-es kapcsolatot tudott összehozni (viszonylag távol van a routertől).
Amint bekapcsolom a 160 Mhz-.et abban a pillatban csak 206-270 Mbps-t ír a Win kapcsolati sebességnek.
Hol lehet a gond?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
blakey
titán
válasz woodworm #10709 üzenetére
korábban linkelt merlinrdev oldalnak sok köze nincs Merlinhez - azt tudom, meglepetés volt, hogy megvan az 1300Mbps Tx-em.
Nem mélyedtem bele a témába, mert nem érdekelt különösebben illetve csak és kizárólag a Merlin FW miatt gondolkodtam el a megvételén ami meg is történt. Ha később lesz időm akkor megnézek 1-2 dolgot, de szinte biztos vagyok, hogy az AX82U-t nem fogja 1:1-ben hozni. Akinek nem kell a Merlin FW annak az AX82U jobb választás lehet.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
woodworm
veterán
válasz blakey #10688 üzenetére
"ebből indultam ki, illetve korábban említett hack-ből, hogy már Merlin alatt is megvan a 4x4."
A félreértések elkerülése végett, a korábban linkelt merlinrdev oldalnak sok köze nincs Merlinhez. Az említett módosítás az ottani kódban szerepel.
A wikidevi szerint egyébként 2x4:4 az ax58u, tehát a tapasztalt sebesség nem mond ellent az eddigi specifikációnak. Akinek gyári fw van még a routeren, az megfelelő klienssel ellenőrizheti, hogy ott is így működik-e -
blakey
titán
Úgy egyébként olvasgattam most AX58U + merlin témában és mintha nem lenne azért teljes értékű 4x4 az azért. Amennyire jól értettem most villám utánaolvasással az inkább T4R2 lesz csak ... - nagy valószínűséggel igen:
Egyébként az ilyen bővített információk miatt is szeretem a Merlint. Ezek mind hiányoztak az elmúlt 2 évben.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
AX58U-al még nem volt iperf3 mérés, nem tudom mire képes
-
blakey
titán
Azért gyári szoftverrel az AX82U jobb, csak Merlinnel lesz az AX58U valamivel közelebb az AX82U-hoz. Azt még nem tudom, hogy mennyire van közel hozzá, még nem tudom tesztelni idő hiányában.
-
dkess
őstag
Apróság, de nem az AC68U -val kapcsolatban elmélkedtem, hanem az AX68U -ról. Ez ugye eladások tekintetében éppen a nulláról indult elég combos áron (a vele megegyező SOC -ot tartalmazó AX92U -val volt egy árban, aminek a WiFi -s szekciója nem kicsit más ligában focizik). Itt mindjárt lett Merlin ... NEm mellesleg AX92U sem Merlin támogatott - így ilyen előzménye sem volt ennek a lépesnek ...
AX82U -nál (ami meg egyszerűbb mutatványnak tűnik) meg most sincs. Én egy kicsit ezt anomáliának tartom.
@Kronk, #10702
Szerintem annyira ne bánd. Jó router az a AX82U és árban sem volt pl. a másfélszerese az AX58U -nak. Szerintem sokkal szebb is ...
Úgy egyébként olvasgattam most AX58U + merlin témában és mintha nem lenne azért teljes értékű 4x4 az azért. Amennyire jól értettem most villám utánaolvasással az inkább T4R2 lesz csak ...
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Picit most hogy olvasom ezeket a bejegyzéseket húzom a szám, hogy nem ax58u-t vettem az ax82u helyett, de akinek 58u-ja van merlinnel, kérlek erősítsétek meg, hogy lehet-e egyszerre két wan-t használni, és ezzel egyidejűleg összevonni két lan portot, hogy az arra kötött eszközön 2Gbit legyen a sebesség 802.3ad-val.
http://totesz.myminicity.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest