Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz NoOne92 #36602 üzenetére
Igazából én erre két rétű választ tudnék mondani. Vagyis lehet kettőt de hasonlót. Nekem az Inteles változat van tehát F17. Még nincs egy hónapos. A hőfokok nekem szinte kiválóak. 80 at sem ütjük. Már amikor nagyon figyelem. Játékok alatt nálam is turbo ba van rakva. Ez evidens.
Én azt mondom neked, hogy három évet eddig szépen ment, akkor ne most akard visszavenni a gép teljesítményét. Meg ha ennyi ideig így elment, akkor nem lehet, hogy a mérnök gondolt erre és így van kitalálva egyszerűen? Szerintem igen. Használd nyugodtan és egészséggel.
Most annak viszont örülök, hogy három éve nyúzod a géped és (vajon minden más tekintetben is bírja értsd kopások ilyesmi) ennyire bírja.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
DonDragonka
őstag
Na akkor most jól figyelj...
Dobj el minden okosságot, minden pasztát, minden segéd progit és egyéb felesleges dolgot. Talán egyedül a hűtő padot tartsd meg.
Mondom mit csinálj e helyett...
Fogd meg a notit, kapcsold ki, csukd le, pakold el táskába a táppal együtt...
Ezt megelőzően keresd meg KillHates mestert és a vele egyeztetett időpontban vidd el hozzá a notid...
Garancia vesztése nélkül fogja megoldani tartósan a problémád.Hidd el nekem, aki kb fél évig baszakodtam mindenféle trükkel és nagyon sokat költöttem is rá de igazából eredményt csak az hozott kompromisszum nélkül amit a mester tett...
Hajrá
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
veterán
A whisper mint tudjuk suttogást jelent. A korábbi néma (silent) módot manapság inkább így hívja a gyártó, hiszen ha valamennyire hűteni akarunk, annak lesz valamennyi hangja.
Korábban performance-, auto-, és silent módok voltak, manapság az utóbbit váltja a whisper, amit vélhetően a taiwani csapat a rendelkezésére álló eszközökkel képes volt "súgó mód"-ra magyarítani.Persze hogy hűvösebb ebben a módban a géped! Ez a lényege, hogy csak annyi kakaót enged a rendszerbe, amennyit ebben a halkabb módban, kevésbé pörgő ventillátorokkal relatív hidegen tud tartani.
Engem az lep meg legjobban, hogy gari lejárta utánig kibírta a procid pasztája. Mi az i5-10300H Tufunkat félévente kentük. Igényelte. De mi soha nem láttunk ilyen alacsony, 70 fok körüli hőfokot. Ha fingattuk, akkor 80-90 fok zokszó nélkül.
Energiagazdálkodás menüben lehet állítani, hány %-on pöröghet a proci. Kezdd 99%-kal, és ha még úgy is túl meleg, akkor haladj lefelé.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NoOne92 #36606 üzenetére
Hasonló TUF A17-em van (2022) Ryzen 6800H. Ugyan így hőmérséklet paráim vannak mint neked. Mivel játszunk? Mindennel (is). Azért alacsony a hőmérséklet, mert 1080p/60 nvidia CP-ből korlátozva. Így átlagban olyan 60-65-70 fok. Egyedül videókonvertálás alatt megy fel kicsit jobban, de ott is én voltam a hülye mert 4k-ban ment a preview is.
Összességében amúgy mi a gond? Kétszer olvastam el de nem értem. Az enyém most lesz 2 éves, ezeknél sajnos ennyi a hőfok. Egy masszívan zárt kocka az egész.
Engem is hülyének néznek ne aggódjál, hogy miért gond az ha 85-90 fok egy gép, hát azért gond mert... Hiába, hogy elméletileg a kondik, és az egész gép felépítése eleve úgy van tervezve, hogy bírja (szerelő mondta), akkor sem nézem jó szemmel a magas tartományokat. Én ezért játszom (perfomance mód) 60 fps korláttal, 10-ből 8 játékban 60 fok. Kész probléma megoldva. Nyilván ha online kompetitív gamer vagy akkor ez a megoldás felejtő. Én laptop szinten casual gamer vagyok, más komolyabb műsorra ott az asztali. Igen tudom akkor minek vettem laptopot. Hát nem hardcore gamingre az biztos.
Arra ott a másfél milliós ROG.Ám olyan sok helyen olvasom, hogy mások laptopja alig melegszik terhelés alatt is 70fok max.. Nem játszunk online kompetitíve játékokkal ahol 200 fps kell. Kolléga is GTA V meg Fortnite. Én COH2, néha WOT, meg Valheim, AOE ilyesmik. 60 fps cap-el.
Ezért nem melegszik, amit elvárunk tőle teljesítmény azt meg tudja.cs.zs.
KH kolléga nem rossz ötlet jövőre nézve, de biztos nem fogom postáztatni a gépem vállalva az ilyen olyan csomagkezeléses "megoldásokat". Én magam elviszem majd ha helyben lehet jó, ha nem köszönöm szépen. Mondjuk az Asus szerviz se jobb.Szerk: Amúgy a hibás Asus szériáktól eltekintve. Több éve tökéletesen szolgáló ROG STRIX TUF gépeket látok külföldi csoportokban gond nélkül mennek magas tartományokon hosszú éve. Fejlődő országok, tehát gondolhatjuk milyen páratartalom, por és egyéb környezeti hatások mellett. Volt két gyártósor amin lejött párszáz hibás gép és rögtön elástuk a komplett Asus mérnöki stábot. Ez a gond. Ezek baromi jó gépek.
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
válasz NoOne92 #36606 üzenetére
GTA V és Fortnite, még csak három hete van meg a gép. GTAV majdnem maxos beállítasokkal FHD ban, 144Hz Turbó mód, szinte minden very high on nyomja a 90-110 fpst. Közben most hogy hüvösebb a szoba nem is hangos. Az Armoury ami GPU hőt kiírt fél óra után 56 fok.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
veterán
válasz NoOne92 #36609 üzenetére
A whisper (csendes) mód lejjebb veszi a teljesítményt, hogy lassab venti fokozaton is hűthető legyen. Levett teljesítménytől nem nagyon szokott baja lenni semminek. Inkább az a kérdés, hogy az a teljesítmény neked elég-e?
Ha igen, akkor megoldottad.
Annyira pánikolsz, mint aki asztaliról most váltott laptopra... [kép]
Chill..!...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Smithy87
senior tag
válasz NoOne92 #36614 üzenetére
[Hyper threading] az intel így hívja
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NoOne92 #36609 üzenetére
Semmi gond, segítünk
Ahogy a kolléga írta minden segéd programot engedj el, ilyen Ryzen Controller meg egyebek, lehetséges nem rosszak, de nekünk nem kell. A hűtőpadot mindenképpen tartsd meg, az segít hamarabb lehűteni/visszahűteni a gépet, és a max hőfok is alacsonyabb.
A magas hőfok hiába a tanult kollégák és szervizesek áldása sosem jó. Ezt innen fotelból megmondom, hogy ha egy eszköz tartósan magas hőmérsékleten üzemel, forognak a ventik mint a barom az az eszköz idő előtti amortizálódását fogja eredményezni. Én nem akartam csapágyasan döglött ventikkel bevinni 2 évesen a gépem, ezért okosítottam.
Hűtőpad szerintem a porosodást, is kicsit visszafogja én nulladik perctől hűtőpadozok, gyakorlatilag alig porosodik a gép, napi használat mellett sem. A hűtőpadot meg szépen kifújom mindig sűrített levegővel, és ennyi.1080p/60
Ezt azért találtam ki, mert nem játszom komoly játékokkal, szintén van hőmérséklet parám (végre egy szövetséges), valamint a VGA limit. Csodákat persze nem vártam az RTX 3050-től, de egyébként meglepően jól telesít a 95W verzió.Nvidia Control panelben adsz neki egy teljesítmény módot mindent teljesítményre optimalizálsz lényegében. Windowsban is perfomance mód. Armoury Crate is perfomance mód, GPU standard mód. Ez a legjobb szerintem ennél jobb nem kell. Turbo értelmetlen. Izzasztja a gépet magas hőfokok, felesleges. Én azt egyszer használtam teszt jellegűen a 72 óra alatt amikor kapott anyait apait, hogy megnézzem minden rendben van.
Tehát: Ha bekapcsoltad mindenhol a perfomance módot, akkor szintén Nvidia Control panelben adsz neki (globálisan) egy 60 fps sapkát. (Max fps 60). Ez szépen belövi neked a max fps-t. Ha casual gamer vagy mint én akkor számodra is ez a TÖKÉLETES megoldás. Onnantól játszhatsz vele még a beállításokban , hogy medium/high, high/high mekkora AA stb. Én az elmosodás motion blur, egyéb effektek azonnal lövöm ki engem mindig is zavart, becsillanás, bloom effekt stb. Kellő erő van még ezekben a gpuk-ban is, hogy tud csinálni FHD-n 60 fps-t.
Ha megcsináltad a 1080p/60 fps sapkát akkor azt az eredményt kapod, hogy nem lesznek 85 fokok hanem szépen lemegy 60 környékére átlagban. Erőforrásigényesebb játékoknál bele bele lépeget a 69 fokokba de kb ez a maximum. Sapkával nekem 70 fölé soha nem megy paddal, nagyon szélsőséges eset amikor ennyit kell számolnia valamelyik egységnek. Esetleg ha háttérben még vágok, mennek alkalmazások , YT akkor igen.
Így szerintem maximálisan kitolható lesz a gép élettartama, nem fognak elhasználódni a kondik idő előtt, a forgó kopó alkatrészek és a paszta élettartama is baráti lesz még 3 év után is. Ez szigorúan csak privát vélemény és nem szakmai. Én ezt fogom követni végig.
Sokkal jobban érzi magát a gép is nahh, én sajnálom izzasztani magas hőfokon."mivel szabályozza a gép hőfokát"
Teljesen automata, mindent az onboard chipről vezérel. Sajnos ez már nem az a korszak amikor mindenbe beleszólhattunk. Gyakorlatilag annyiban tudsz uralkodni a rendszeren hogy csinálsz manuálisan egy venti szabályzatot és akkor úgy forog ahogy te akarod. Én csináltam nem rossz dolog, néhány hőfokot nyertem vele cserébe viszont állandóan mentek a ventik 50 foknál is. (Ő egészen 60 fokig kikapcsolja). Ezt én kompenzálom hűtőpaddal ami szépen leviszi 50 fok alá (idle). Végül hagytam automatán mert 60 fokig áll minden venti. Nekem így jobb. Addig megoldja a cooling pad.Armoury Crate teljes ki iktatása is megoldás, ekkor felszabadít egy kis erőforrást a gépről, nem nyúlkál bele semmibe, "teljesen" szabad a gép. Ettől függetlenül biósból ugyan úgy bele fog szólni a ventik fordulatába, hőfokok alapján szóval szvsz hiába dózeroljuk le az AC-t teljesen nem menekülünk meg tőle. Ő irányít. Ez ilyen butabiztos rendszer. Nem tudsz olyat csinálni hogy elrontsd. Ha érzel furcsa anomáliákat az AC miatt, esetleg érzed hogy lassítja a rendszert akkor érdemes átgondolni a használatát. Én most visszatettem nálam elfér jelenleg. Szépen fejlesztik azt is.
Vályi Pista szavaival élve:
Whisper mód? NEM KELL[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
nagyúr
válasz NoOne92 #37396 üzenetére
Benne van a Winben a mód állítás, hőfokra játék alatt ott a MSI AB, vagy HWiNFO a tálcára, később látod mekkora volt a max., stb.
Maga a AC egy nagy program rengeteg szállal, ami folyamatosan megy, pörgeti a gépet, még én is észre vettem, mikor töröltem a gépről.
Én játék előtt nem állítok semmi, kiegyensúlyozott van beállítva, ha kell a plusz hűtés majd úgyis állítja a ventiket. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NoOne92 #37466 üzenetére
Hello , Hello
Bocsi a csúszás miatt. A laptopon ugyan az ami Lalikirály kollégának, hogy nem kezeli az Armoury Crate, pedig dobozon mindenhol fent van, hogy testreszabható. Annyira nem hiányzik jó nekem ez így, csak furcsa. Gépen még nem néztem (PC), neked ott kezeli?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NoOne92 #37510 üzenetére
Hello
Lényegében arra jutottunk, hogy "kicsit" fogja a gépet (de ezt idézőjelben értsd), és nincs jól optimalizálva jelenleg a program úgy igazán. Kikapcsolva "érezhetően" smooth-abb a gép, ami amúgy sem gyenge. A modok közti váltást, én nem erőltettem , nekem is a perfomance és az optimised vált be. Amikor kell rákapcsol , amikor nem kell beáll alapra, teljesen jó. A Turbo szerintem nem hoz annyit, hogy megérje a plussz hőmérséklet többlet.
Megadják a lehetőségét, de nem muszáj kapcsolgatni. A silent mód 8 magból 4-et lekapcsol, elvileg úgy a legcsendesebb. GPU esetében az ECO, meg teljesen kikapcsolja a dGPU-t tehát csak az integrált fog működni. Úgy teljesen csendben kéne legyen a gép.
Én is azt mondanám Perfomance / Optimised amit használj úgy a leghatékonyabb.AC-t mindenképp frissítsd le, és a programon BELÜLI összes update is jöjjön le, mert mindegyik fontos. Igen volt pár frissítés ami katasztrófa volt, én is letöröltem akkor. Azóta rá rá nézegettem, most mintha rendben lenne. Megnéztem nálam most az 5.6.10.0 van.
Mindenképp megéri frissíteni mert muszáj haladni a fejlesztőkkel (szvsz), előbb utóbb fagyások, anomáliák lesznek. A korábbi verzió sokunknak jobban tetszett amikor nagyban kint volt a hőfok, és elvileg van ott egy kis "fülecske", ami majd kapcsolható lesz. Én havi egy emaillel boldogítom őket, hátha megcsinálják nekünk egyszer, hogy oda azt tegyél ki amit te akarsz. Egy core temp programot ajánlanék helyette, nulla erőforrás igénye van, és szépen alul tálcán kiteszi neked a hőfokokat, (akár magonként is), és meg is jegyzi mi volt a legmagasabb érték.Elsőként is egy szép nagy takarítás nem árthat neki, mikor volt utoljára?
A ventik cseréje szerencsére ahogy én laikus megnéztem nem egy vészes művelet (szerviz szempontból) kiveszi, beteszi. Én a ventik élettartamára fókuszáltam, ezért nálam automatán kapcsol be 60 foktól, és alásegítek coolingpaddal. Az AC nem rossz dolog ha fent van, van néhány előnye. Szerintem tedd fel a frisset, teszteld, és maradj a Perfomance módnál, GPU esetében pedig az Optimised módnál. Ha bármi lenne az AC-vel szólj, no para. Van official uninstaller, feltesszük újra, nekem az megoldott korábban sok apró érdekességet.A gépet, és a ventiket ha tudod takarítsd ki, kicsit alaposabban.
Legjobb lenne a kompresszorosan (de óvatosan) távolabbról, vagy az ujjaddal tompítva. Előtte csak biztonság okáért egy lapon, rongyon csinálj próbafújást nehogy valami "zmötyi" kijöjjön a kompresszorból. Ezzel amúgy engem is riogattak, amikor volt pincénk hatalmas ipari olajos kompresszorral sose jött ki belőle semmi, de jobb a békesség.A gép hátulját garanciavesztés nélkül le tudod szedni. Fentebb ha visszakeresel ott a vergődésem, hogy én hogyan csináltam, de sikerült a művelet.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NoOne92 #37513 üzenetére
Szia
Na örülök, hogy minden gördülékenyen ment. A GTX 1660 Ti egy nagyon erős kis bors, tehát azzal még nagyon szépen lehet pirítani, nincs azzal semmi gond Én azt mondanám perfomance mód. Saját ventiszabály létrehozás sincs véletlen? Azt még lehetne , de szerintem hagyd automatán, és segíts alá egy paddal.
Abszolút nem nyírod ki a perfi móddal, egyrészt ezek többszörösen be vannak védve már-már hülyebiztosra. Elég csak megnézni a BIOS-t szinte minden opciót kivesznek a kezünkből, egyedül a 3 állás van amit te adhatsz meg. Ha szeretnéd kapcsolgathatod is igényeknek megfelelően, de én hagynám perfomance módban. Úgy tökéletes.
A ventik szerintem nálad is 60 fok felett indulnak be, de nézd meg biztos ami biztos.Figyeled a gépet valamivel? Core temp, MSI After, stb?!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NoOne92 #37526 üzenetére
A padot szerintem rögtön nulladik percbe érdemes bekapcsolni nem csak kimondottan játék alatt. Rengeteget számít. Ha nem méred semmivel a hőfokokat , értékeket akkor sajnos nem tudjuk megnézni milyen mérések jönnek nálad AC az erre nem igazán alkalmas, pedig nem tartana semeddig megcsinálniuk.
Nekem ez a növelési üzemmód nincsen ha jól emlékszem, de megnézem.
Nálam folyamatosan hálózatról megy minden, tehát ezeket én azonnal kapcsolom is ki, Nvidia Geforce Experience-től kezdve mindenhol. Ott asszem valami Battery Boost 2.0 van. Teljesen felesleges. Én kikapcsolnám a helyedben ezeket. Gondolom egy gamer laptopot nem akkumulátorról használsz döntő többségben.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz NoOne92 #37531 üzenetére
Oké, csak van egy Samsung X5 külső 1 Terrás SSD-m ahhoz biztos jó, csak nemsoká szeretnék venni egy szintén külső Kingston SXS2000 2TB SSD-t ami nem tudom milyen tartományban dolgozik
37532 Mikulásbá Amiket én használok kicsit gyorsabb, érzékenyebbek a csatikra, olyannyira, hogy sajnos az X5 visszafelé nem kompatibilis
#37533 cs.zs. Kíváncsi lennék a Thunderbolt kezeli-e az USB 3.2 GEN 2x2 szabványt
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
MzperX07
tag
válasz NoOne92 #37717 üzenetére
Szia.
Én is pont tegnap találtam rá. Nálam teljesen kiváltotta a MyAsus-t és az Armoury Crate-et.
1.Az akksi teljes feltöltését immár szabályozni lehet bármennyi %-ra (nem csak 60 - 80 - 100).
2.Telepíteni sem kell (portable), természetesen indításkor ugyanúgy indul.
3.Az összes energia mód, kijelző frekvencia, panel overdrive, mux switch állítás benne van
4.Driver frissítő is van benne (az eredeti gyári csomagot szedi le (felismeri a laptopot -G513RW)
5.A bill és az alsó csík világítása is külön állítható (egyszerűbb, mint az Armouryban)
6.Nem pörgeti üresjáratban a processzort, Asus háttérfolyamatok kilőve
7.Egyedi ventiprofil is állítható vele
8.Armoury gombra (m5)ugyanúgy előugrik
9.Van benne processor state állítási lehetőség (mint az UXTU-ban, bár ebben még nem próbáltam).
10.Nem feltétlenül előny, de nálam magyar nyelvre állította magát - nem tudom a nyelvet állítani benne).Nekem nagyon tetszik, tesztelem, de szerintem véglegesen fent marad.
[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
válasz NoOne92 #37789 üzenetére
Ki tudod cserélni a mechanikát. Ehhez nagyon tudom javasolni a laptopkey.eu -t. A linket már a te gépedre állítva adtam.
Én is tőlük rendeltem. Hamar megjött, és küldtek hozzá tartalékot is. valamint a support is nagyon segítőkész és van pontos képes/videós leírás is a cseréhez.By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz NoOne92 #37792 üzenetére
Azért nem a billentyűzetnek lett baja, ne aggódj csak az enter billentyű alatti műanyag pöcök egyike tört el.
Amúgy min nem igazodsz el? A honlapon vagy a szerelési videón?
A honlapon kiválasztod a típust, ami a te gépeden egyféle lehet, így egyszerű. Utána pedig beleírod a kis kockába, hogy Enter és kattintasz a rendelésre.
A videón pedig ne aggódj, élőben nem olyan bonyolult cserélni. alányúlva lepattintod az entert, alatta kiakasztod a régi mechanikát, kiveszed, beteszed és bepattintod az újat, utána mehet rá a cap és kész is. Csak egy kis lapos fejű csavarhúzó kell hozzá.p.s. az előzőhöz: akkor adnak egy extra mechanikát, ha like-olod a facebook oldalukat, de ennyit nekem megért.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
veterán
válasz NoOne92 #37958 üzenetére
Win 11 ?
Az csinál ilyet rendszerfrissítéskor, aztán egyszercsak helyreáll.
Amikor elveszti a jelet, telefonról adj neki usb-n, és hagyd úgy. Frissül és helyrejön.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Gubu0101
veterán
válasz NoOne92 #37962 üzenetére
En szepen gyalulnam a win10 es 11-et feldobnam.Nekem meg sose produkalt egy windows se ilyet,hogy frissites utan nincs wifi vagy epp a jelszoval nem tudok belepni.Egyszer szallt el a wifi a windowsba( nem hadrdveres hiba) mikor volt egy pillanatnyi aramszunet es bekavart valami a rendszernek.Nekem akkor teljesen ujra kellett telepitenem a gepet.
Lehet nalad is valami ilyen okoz gondot vagy valami driveres utkozes van.Mondjuk en nem tarolok sok mindent a gepen,foleg nem szemelyes dolgokat,csak jatek van rajta,igy nem okoz gondot ha barmikor ujra kell telepitenem.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
veterán
válasz NoOne92 #37967 üzenetére
Mielőtt a vásárlásba beleugranál, túrd fel az internetet, és olvasd el hogy milyen chipsethez jó az AX200-210, és az AX201-211. Nem mindegy hogy nullára végződik, vagy 1-esre
Ugyanakkor olyan, mintha windows rendszerhibád lenne, de nem driverhiba.
Kieső net esetén továbbra is az a megoldás, ha a telefonodról adsz usb-n netet a laptopnak, és tovább tudnak folyni a netet igénylő háttérfolyamatok is.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz NoOne92 #37975 üzenetére
Menj fel a gyártó support oldalára, és nézd meg milyen driverek vannak ott. Ha csak w10, akkor 10 kell rá. Ha ott 11 driverek vannak, akkor 11 kell rá.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz NoOne92 #38028 üzenetére
Nem igazán sokkal jobb a Samu?
A 970 Evo Plus : 3500/3300 MB/sec sebességet tud, és van neki saját DRAM-ja (plusz 1 db chip a modulon), 1GB LPDDR4, és az 1TB-osnak 600TB a várható hibamentes élettartama, ezzel ez a legerősebb PCIe 3.0 x4 SSD, csak az ADATA SX8200Pro veszi fel vele a versenyt, ők ketten az örök riválisok. Az SX8200 Pro-nak van 1GB LPDDR3 DRAM-ja, hasonló sebességet produkál, és egy hangyányit kevesebbet fogyaszt mint a Samu.
Az Adata Legend 710 egyébként a Crucial P2-vel egyezik meg, az is lehet hogy csak a matrica más rajtuk.
2400/1800 MB/sec sebességet tud, nincs neki saját DRAM-ja, és az 1TB-osnak 260TB a várható hibamentes élettartama.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz NoOne92 #38031 üzenetére
Minden mehet rá.
Földi halandó nem is biztos hogy ki tudja használni az extrém gyorsaságot, de elmondhatja magáról, hogy a legjobbat vette meg
Amúgy az EVO PLUS-t nézed ?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
vati
senior tag
válasz NoOne92 #38028 üzenetére
Nekem a második SSD egy 1 TB-os Adata Legend 960 lett, a gyári 512 GB-os Intel mellé.
Eddig hasít, sebesség-probléma nincs vele, csak 8-10 fokkal melegebb mint a másik, azóta se értem, hogy miért.Az 5k árkülönbség nem kevés a mostani átlagárakhoz képest, az egyik 15k körül van, a másik 20k.
Specik szerint a Samu jóval gyorsabb mint az Adata, és kb minden paramétere jobb, de nehéz tényleg megbízható adatokat találni. (Minden weboldal ami érdekelt az eladásban, az előnytelen paramétereket hajlamos kihagyni az adatlapról, az előnyöseket meg az arcodba tolni.)A beszerelés amúgy nem rakétatudomány, vannak videók a neten róla.
Szerk: lassú voltam...:(
[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
nagyúr
válasz NoOne92 #38315 üzenetére
+1 a G305-re. Több darab van itthon és a melóhelyemen is azt használok, játékra, általánosan mindenre. Tökéletes, egy elem-vagy tölthető akku-hónapokig jó, pontos, pedig FPS játékokat tolok.
(csak nem értem, mit keres itt ebben a topikban ez a felvetés)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- HP 650 i5 laptop 8gb DDR3/SSD/15,6" FULL HD , dupla VGA - posta is
- DELL Latitude 5590 (Core i7-8650U / 16GB / 512GB / 15,6" FullHD IPS) Szép állapot, ÁFA-s szla
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest