Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz kolivanov777 #27999 üzenetére
ne tegyél rá win 7-et.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
kolivanov777
tag
Sziasztok!
Van egy Asus X555L notim, most sikerült win7-t rakni rá, de az usb driver és kártyaolvasó nem mükszik!
Kellene egy kis segítség!Köszi
-
PeliScan
addikt
Sziasztok!
Pótolnom kell egy tökrement UX303L Zenbookot egy flottában.
Tud valaki abban segíteni, melyik Zenbook típusok néznek ki kívülről nagyon hasonlóan? Belső specifikáció lényegében mindegy. UX31A elég hasonlónak tűnik külsőleg, melyek még?
Köszönöm szépen!
-
e-newsee
addikt
Mindene megvan, külön billentyűzettel és monitorral használom, még az akku is új. Szinte mindig vezetékről ment, az akksi ki volt véve. Kb havonta beleteszem, hogy lemerítem, feltöltöm, és megy vissza a szekrénybe.
Köszi az árat!"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
e-newsee
addikt
Sziasztok!
Nem találtam laptop beárazós topikot, így itt kérdezek.
Mennyiért mehetne el egy hibátlan, tökéletes állapotú Asus G56JK?
i7-4710HQ (2.5GHz)
GTX-850M
8GB DDR3
250 Samsung 850 EVO SSD
1TB HDD
Angol bill.Két és fél éve vettem 270k-ért.
Köszi!
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
Gergosz2
veterán
válasz CptAdamica #27992 üzenetére
Szia!
A legfontosabbat hagytad ki: mennyit szánsz rá?
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Tudtok ajánlani olyan Asus modelleket, amik rendben vannak hűtés terén? Szeretnék egy kompakt házat, de azért egy normálisabb dedikált vga is jó lenne.
Megyen!
-
pzg
tag
válasz N.otorious #27984 üzenetére
Elvileg mehet a 16-os is mellé.
-
zerika24
újonc
Válaszokat a kérdésemre itt, de inkább megköszönném, ha emailben írnátok a két feltett témámban.
Email: rozgonyierika83@gmail.com Előre is köszönöm szépen.Rozgonyi Erika
-
zerika24
újonc
Mi lehet a baja az ASUS Laptopomnak? Nem tudom kikapcsolni, elsötétül a kép, és jár a motor és nem kapcsol ki. Nekem kell kézzel, erőltetve kikapcsolni. Vittem informatikushoz, nemtudott rájönni mi a baja.
MÁS. Van egy eredeti FIFA 08-as lemezem, hol tudnám eladni???
Rozgonyi Erika
-
N.otorious
senior tag
válasz N.otorious #27984 üzenetére
32 gb a max, nem 64
Max Supported Size 32 GB
Technology DDR4 SDRAM
Speed 2133 MHz / PC4-17000
Form Factor SO-DIMM 260-pin
Slots Qty 2[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
N.otorious
senior tag
válasz szpali #27980 üzenetére
rog gl 552vw kb 64 ig támogatja, a linkelt kereső ezt írja 4, 8, 16 gb jó bele, de engem az érdekelne, hogy 8 as mellé mehet 16 os, vagy 8as mellé csak 8 as mehet?
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Ebben elvileg van, de én azt javaslom, hogy keresd meg az ASUS Magyarországot facebookon vagy az ugyfelszolgalat@asus.com címen emailben és kérj tőlük egy listát, hogy mely általuk forgalmazott modellekben van ujjlenyomat olvasó
Szerk:
Az UX390-ben tuti van[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
derm
csendes tag
Sziasztok!
Az UX330-asokat nézegettem, keresve az ujjlenyomat olvasós modellt, de csak körbekörbe futkosok. Az Asus oldalán azt írják, hogy "néhány modellben" van, a magyar boltok mindre azt írják, hogy nincs benne. Láttatok már olyat, amiben volt ujjlenyomat olvasó, vagy tudjátok, hogy melyik modellekben van?
-
pzg
tag
válasz N.otorious #27978 üzenetére
A legegyszerűbb a Kingston memóriakeresőjét használni. A fenti sorban, a „Your System”-nél ki kell választani, milyen géped van, és katalógusszám szerint megmondja, miket rendelhetsz pontosan bele. Ha olyan számúakból rendelsz, nem lőhetsz mellé.
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
válasz N.otorious #27978 üzenetére
Ez attól függ, hogy mi a gép pontos típusa és max mennyi memóriát támogat.
Nekem 1x8Gb volt a jelenlegi gépemben. Max 16GB-ot támogat, így aránylag egyszerű dolgom volt még egy 8GB-os modul vásárlásával (bár akkoriban még fehér hollónak számított az ilyen), de pl az előző gépemben 2x2GB volt gyárilag, így abba 2x4GB-ot kellett vennem, mivel az max 8-at támogatott.iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
N.otorious
senior tag
ÜDv.!
Ha a gépbe 8 gb ram van, rakhatok mellé 16 ost, vagy illik 8 ast rakni párban?
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus K501-es laptopom. Ennek HDMI kimenete van, ezért adtak hozzá gyári átalakító adaptert a VGA-hoz.
Csatlakoztam egy Dell E151FPp típusú külső monitorhoz, az van,hogy 2-3 percenként elkezd villogni 1-2x, aztán abbahagyja és megint.
Hiába mozdítottam a monitornak a kábeleit, nincs semmi baja. Talán az adapternek van baja? Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Gasszi
csendes tag
Sziasztok!
Egy F5M-AP045 laptopról lenne szó. Egyenlőre életképtelen, de hát ha van valami megoldás rá.
Indításkor a képernyő fekete és a hűtőventilátor sem működik. Az optikai meghajtó kattan egyet, és hallható mellette 2 beep hang.Várnék bármiféle választ rá, még akkor is ha az a kukába vele.
-
KubanitoS
veterán
válasz Deion Branch #27967 üzenetére
Esetemben a szomszéd szobában lévő wifiről 4 megabyte / sec sebességgel tud letölteni a gép, egy nyolc éves Fujitsu ugyanott tudja a stabil 6 megát. Számomra nem zavaró, de létezik a jelenség.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Gergosz2
veterán
válasz Deion Branch #27967 üzenetére
Semmi extrát. A panasz az szokott lenni, hogy teszem fel 100 Mbs-nél, erős jelnél is nagyjából olyan 70Mbs-et tud néhány esetben csak a wifi. Szerintem ez bőven vállalható kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Deion Branch
tag
Asus N551JW-nek olvastam hogy a wifijével vannak gondok, ez pontosan mit takar? (2szobával odébb már nem fogja, vagy 1méterről, vagy 20méterről)
-
Benir8
senior tag
válasz Deion Branch #27962 üzenetére
950m-el szabad megvenni ha játszol, meg dupla hűtése van.
-
Soybex
őstag
válasz Deion Branch #27962 üzenetére
K501-es modellről van szó?
Játékoknál egy 25-30fps-el több a 950m javára plusz a 950m-es vgaval szerelt laptopok duplán vannak hűtve. Nekem egy k501 i3 2,1ghz 8gm ram 950m-es gépem van és minden téren elégedett vagyokAz információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
addikt
válasz Deion Branch #27960 üzenetére
Amugy 100%-on sem erdemes akksit tarolni. Ha jol emlekszem a 90% az idealis.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
szpali
addikt
válasz Deion Branch #27960 üzenetére
K75VJ
Most 4 éves, a kezdetektől fogva benne van az akksi, szinte folyamatosan töltőn, minden nap 6-10 órát használom, de van, hogy éjjelente is megy és így 1-1,5 órát tud elketyegni, amikor nagy ritkán nincs bedugva.
Új korában 2,5-3 órát tudtam vele dolgozni.iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Deion Branch
tag
Mennyire rongálja az aksit K501 esetében hogy nem lehet "csak úgy ki-be rakosgatni".
Mármint én még úgy voltam nevelve hogy úgy kíméljük, hogy csak akkor töltjük ha nincs 100on, utána ki lehet szedni amikor telepről megy, de ugye jelenesetben konstans töltést kap ezáltal. -
mondeo61
tag
válasz louiking32 #27958 üzenetére
Szia, az ASUS támogatáson még 2015-s driver van. Helyette tedd fel a legfrissebbet a hardver gyártótól azzal menni kell, én is néhány napja frissítettem rá.
http://12244.wpc.azureedge.net/8012244/drivers/rtdrivers/pc/audio/0008-64bit_Win7_Win8_Win81_Win10_R281.exe -
louiking32
csendes tag
sziasztok
segítséget kérnék, van egy ASUS X555LD típusú laptopon és a héten vettem észre hogy nincs hang.
Jobb oldal lent a hangszóró ikonnál van egy piros x, nincs hangkimeneti eszköz telepítve azt írja. Eszközkezelőben nem látja a drivert, nincs sárga felkiáltó jel sem. Hiába telepítem az asus oldalról a hang drivert továbbra sem látja. Ma újra telepítettem az operációs rendszert win 10 64bit,ugyan ez a hiba. Még sosem csinált ilyet a gépem.
Tudtok rá megoldást? -
Raruh
tag
válasz GeneraL_XTX #27956 üzenetére
Akkumulátor beállításoknál nincs bekapcsolva az adaptív fényerő? Asszem biosban nem lehet kikapcsolni, de érdemes ott is szétnézni.
Egyébként nekem a Gl552 is csinál ilyet, illetve a T100HA-is, nem tudom miért, offolva van az adaptív fényerő..Raruh voltam! ~Do or do Not, There is NO try!
-
GeneraL_XTX
veterán
üdv uraim
van nekem egy asus zenbook ux303ub laptopom, és mostanában az tűnt fel, hogy amikor filmezek rajta, sötét jeleneteknél mintha villogna a fényerő, néhol világosabb, néhol sötétebbre veszi és ez elég zavaró. Fixáltam 100%-ra a fényerőt, de valamiért így is csinálja. Nincs bekapcsolva semmiféle energiatakarékos mód.
Mi lehet ez? Hogy lehetne kiiktatni?
-
Bkrisz9
őstag
válasz pokerdani50 #27953 üzenetére
A megjelenésig (vagy az utána lévő egy pár hétig) ezt nem lehet megmondani. A hardver bika de notebooknál ez csak másodlagos. Az anyagok minőségét, merevítéseket, hűtést, billentyűzetet, kijelzőt csak a megjelenés után lehet letesztelni. A kérdésedre csak akkor lehet majd válaszolni ha valaki már szétbontotta, megnézte, lemérte a dolgokat.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
szpali
addikt
válasz pokerdani50 #27953 üzenetére
Mire szeretnéd használni?
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy alábbi laptopról mi a véleményetek...
Az ASUS Gl553 új gépéről lenne amit hamarosan adnak majd ki.CPU: Intel I7-7700HQ
RAM: 8 vagy 16 gb ram
VGA: Nvidia Geforce GTX 1050 vagy 1050 TI
HDD 1 TB HDD + 128 Gb SSDAz árát pontosan nem tudom de olyan 300e és 350e közötti ha jól tudom..
Mi a véleményetek erről a gépről? Érdemes megvenni?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
Üdözlettel, Dániel
-
vilag
tag
Sziasztok!
ASUS X751L (Win10) típusú géppel kapcsolatban a fórumelőzmények átbogarászása után az alábbi problémákkal fordulnék hozzátok.
1. Amikor a gépsasból kihúzom a hálózati töltőt, akkor lemerülés esetén semmi figyelmeztetés nem érkezik a merülésről, majd egyszer csak kikapcsol mintha az asztali gépből kihúzdám a tápkábelt. Ebben az esetben az uTorrent (több verzió is) rendszeresen "elfelejti" a futtatott torrenteket és újra hozzá kell adnom miden torrentet, na és persze minden mentés nélküli dolog elszáll. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire dühítő.
Van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet?
2. Amikor a gép nincs hálózati töltőn, akkor idővel ugye kikapcsol a kijelző energiagazdálkodási okokból. Ekkor a vinyó elkezd kattogni, kikapcsol-bekapcsol. Hallani ahogyan dobálja a fejet. Úgy vélem ez nemigen növeli meg a vinyó élettartalmát.
Hard Disk Sentinel szerint 495 nap alatt összes indulás/leállás 98.117El lehetne ezt valahogyan kerülni? A hideg is ráz a hangjától.
Köszönöm!
-
Gergosz2
veterán
válasz TheProb #27950 üzenetére
Igen, de azt is érdemes szemelőtt tartani, hogy a gyártói oldal az egy összefoglaló oldal. Egy adott típusból kismillió variáns lehet, más más felszereltséggel. Nem azt, mondom, hogy a tiedben tuti nincs, de elképzelhető.
-
TheProb
veterán
válasz Gergosz2 #27949 üzenetére
Szerintem akkor nem írnák a gyártói oldalon a specifikációknál, hogy tudja az ezret is.
De lehet tényleg a kábelcsere kell neki, bár elég jó minőségű, nem meggyötört kábelt használok...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Gergosz2
veterán
válasz TheProb #27945 üzenetére
Ő nem lehet, hogy ez BIOS szinten van erre konfigolva? Pl N550-ben ilyen a hang. Hiába van frissebb driver, nem tudom felrakni, vagy ha igen akkor nem működik jól, mert az ASUS beleírt valami saját kódot. Vagy érdemes az IGP driverekre gondolni, ahol szintén ekég gyakori ez.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Most nézem, hogy ethernet adapterem, csak 100megás sebességet mutat a tulajdonságoknál, holott elvileg gigás kártya (RTL8168/8111) van benne. Most raktam fel a legújabb drivert, hátha segít, de nem.
A routerem portjai természetesen gigásak és a többi eszköznél látom is az 1Gbps/1000Mbps-et
Van tippetek, hogy mi lehet a gond?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
spyduck
nagyúr
válasz Ukraan #27942 üzenetére
Nincs ismert hiba, viszont elég sok laphibással találkoztam már. Mivel az egyik legnépszerűbb modell volt korábban, elképzelhető, hogy ezt a nagy számok törvénye okozta. Ha el tudod viselni a kritikán aluli kijelzőt, akkor jó választás. Cikk végén találsz hasznos infókat: Mire figyeljünk oda használt laptop / notebook vásárlásakor?
[ Szerkesztve ]
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
Egy tavaly nyár végi Asus K501LX laptop vásárlását fontolgatom, általános használatra, játékkal fűszerezve. A konfig: i5 5200U, GTX 950m, 8 gb ddr3, 240 gb SSD +1 Tb HDD. Kérdésem az lenne a típussal kapcsolatban, hogy hosszú távon a használóinak hogy vált be, illetve mire érdemes figyelni a használt gép vásárlása esetén (gyerekbetegségek, esetleges hibák stb.). Köszönöm!BÚÉK!
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok! Volt már a kezében valakinek esetleg a lenti két készülék?
ASUS ZenBook UX303UB R4075T 13.3" (1920 x 1080) IPS LED MATT Billentyűzet világítás
1,45 kg Intel® Core™ i5 Processzor (6200U) 8GB (1600MHz (DDR3L)) (256SSD) Intel® GeForce 940M Win. 10 298 990 Ft [link]ASUS ZenBook UX306UA FC092T 13.3" (1920 x 1080) IPS LED MATT Billentyűzet világítás
1,2 kg Intel® Core™ i7 Processzor (6500U) 8GB (1866MHz (LPDDR3)) (M.2 256SSD) Intel® HD Graphics 520 Win. 10 346 990 Ft
[link]Külföldi oldalak alapján az UX303 előnye +100% vga telj., de hátránya a másikhoz képest a -10% cpu telj., +20% súly és a rövidebb akkuidő ( 10 óra helyett 8 óra )
UX306UA kényelmesebb, csendesebb billentyűzet, nagyobb cpu telj., további vékonyabb forma, DE magasabb hőmérséklet, billentyűzetnél akár 50 fok fölé? Félni kell ettől egy nyári 40 fokos melegben kint vagy felesleges para?
-
Gergosz2
veterán
válasz belavagyokbp #27939 üzenetére
ha nincs matrica vagy bármi egyéb akkor biztos nem szólnak.
-
belavagyokbp
aktív tag
Sziasztok,
A barátnőmnek vettünk egy X540LJ notebookot 2 hete az aqua-tól, ami sajnos megadta magát. 12 órára itt hagytuk kikapcsolt állapotban, ezután akksiról nem akart bekapcsolni. Töltőről egyből felbootol, de ha kihúzom a kábelt, kikapcsol (az akksi a win10 szerint 85%-on volt...). Ha töltőn hagyom 15 percig és utána húzom ki, simán megy akksiról több órát.
Ezt 3X eljátszotta, így hívtam rá futárt és kértem RMA-t az asustól, a kérdésem az lenne, hogy egy ilyen jellegű hibánál mire számíthatunk, mennyi idő lesz a javítása?
Illetve cseréltem benne HDD-t, egy SSD került be, de a hiba után visszatettem a gyári HDD-t. Észreveheti a szétszedést a szervíz? Viszonylag profi vagyok a szerelésben, több évig dolgoztam ilylen területen, de azért kicsit tartok tőle hogy valamilyen oknál fogva megvonják a garit vagy akármi... -
Boss81
senior tag
Sziasztok
Most szeretnék venni egy plusz laptopot itthonra és ezen gondolkodom .
Esetleg valaki használ ilyet ? Ha igen tapasztalatokat pár szóban tudna írni ?
Köszi előre is -
szobbal
csendes tag
válasz bexinho23 #27931 üzenetére
Szia! A gyárit nekem se ismerte fel a Win10. De töltsd le a drivert az asustól, ha ismeretlen eszköznek látja, fel tudod telepíteni, De valószínűleg nem lesz "digitálisan aláírva" így csak rendszergazdai jogosultsággal tudod feltenni. Vagy a DVD lemezről.
Xiaomi Redmi2 Pro 2GB, Asus X550DP, Lenovo A7
-
Raruh
tag
válasz ROBOTER #27935 üzenetére
Nem is úgy gondolta, hogy egy sikátorban veszed meg, csak vannak olyan webshopok, ahol "nemzetközi" billentyűzet van feltüntetve, vagy nincs feltüntetve, és csak kibontásnál ér a sokk. (Emag-nál láttam már ilyet, ugyanakkor van egy csomó magyar billes gép is, szóval nem a beszerzési hely válogatja.)
De ha megteheted, személyesen vedd át, akkor nem lőhetsz mellé!Raruh voltam! ~Do or do Not, There is NO try!
-
Gergosz2
veterán
válasz ROBOTER #27933 üzenetére
Árulni fogják-e Magyarországon?
Valószínűleg igen, a kérdés az, hogy tiszta vagy szürke forrásból érkezik. Az előbbinél nincs semmi gond, akkor magyar bill. lesz, az utóbbinál azonban figyelni kell, mert célország alapján; ami értelemszerűen eredetileg nem Magyarország; lehet, hogy román/szlovák vagy angol billentyűzetes a gép.
Ezt elkerülendő érdemes megbízható helyről vásárolni.
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Nagyon megtetszett a specifikáció alapján a tavaly októberben bejelentett Zenbook UX410. Lenne pár kérdésem, ha esetleg valaki tűzhöz közeli információkkal rendelkezik:
- Árulni fogják-e Magyarországon? A magyar honlapon elérhető a leírás.
- ASUS-nál minden elérhető magyar billentyűzettel, vagy vannak kivételek?
- Van-e bármilyen infó a megjelenésről? Négy hónapja bejelentették, de azóta csend.Köszönöm!
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Van egy X550LNV típusú laptopom, amiben van beépítve egy bluetooth adapter. Ezidáig nem volt rá szükségem, most viszont kellene. Hiába telepítem a drive-t (igaz win7-re írja) a win8.1-re, nem ismeri fel a rendszer. A win szinte szűz, nem rég lett telepítve. Tudtok ebben segíteni? Mert már ötletem sincs.
-
Viridiana
újonc
Sziasztok,
ASUS X552M notebookom van. A kérdésem az lenne, ami miatt napok óta google-t bújom, hogy akkor most 1 slot vagy 2 slot van a RAM-nak?
Feladatkezelő kettőt ír, az ASUS honlapon ez a szöveg található: DDR3L 1333 MHz SDRAM, 4 / GB alaplapra szerelt memória, 1 db DIMM bővítőhely max. 8 GB SDRAM-ig bővítéshez.
Szét is lett kapva a gép, viszont nem tudom hova férne még bele egy RAM...Előre is köszönöm a segítséget!
-
félisten
Üdv!
Szeretném kérdezni, hogy az Asus notebook-okat, 2-in-1 táblákat javítják csak sorozatszám alapján, vagy mindenképpen kell hozzá számla / garijegy?
Köszi!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz albinolynx #27924 üzenetére
Ahha....
Ez szuper. Köszönöm. -
törölt tag
Sziasztok.
Lenne egy ilyen problémám:
https://mobilarena.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_12783-12783.html -
Integreat
tag
Igazából az optimumot keresem. Mindennapi, hosszútávú használat a cél, és, hogy alacsonyabb gépigényű játék menjen rajta.
Elég távol áll tőlem a téma, így nem tudok dönteni. Itt inkább konkrét tulajok véleménye érdekelne, vagy egy olyan hsz, ami egyértelműen kimondja, hogy ezt vedd, mert ez a jobb 😃 -
pzg
tag
válasz Integreat #27919 üzenetére
Ha ennyire ki akarod optimalizálni a hardvert, akkor azt is nézned kell, hogy milyen typusú játékkal akarsz játszani. A CPU teljesítménye valójában a frame-enkénti drawcall-ok számát határolja be, míg a GPU teljesítménye a kép milyenségét, „szépségét” befolyásolja.
Az open world típusú játékok nagyon sok drawcall-t igényelnek (sokminden látszik egyszerre), míg a zárt helyen játszódók, vagy más jellegű, rajzoltak sokkal kevesebbet. Az open world játékoknak minél erősebb CPU kell. Ha gyenge a CPU, hiába veszel vissza a grafika teljesítményén, ugyanúgy szaggatni fog. Ez az iszonyúan nagy mennyiségű textúra, geometria, stb. adat mozgatása miatt van, amit a CPU végez a RAM és a VRAM között, másodpercenként 60-szor, beszorozva a drawcall-ok számával. Hiába veszel vissza a grafikán, az adatmozgatást nem lehet megúszni, ahhoz elég CPU teljesítmény kell.
[ Szerkesztve ]
-
Integreat
tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás előtt állok, és a döntésemben kérném a segítségeteket.
ASUS K501-et néztem ki. LoL-ra, és hasonló, nem olyan nagy gépigényű játékokra használnám, valamint mindennapi teendők elvégzésére.Szerintetek ez a típus az i3 procival jól bírná (ebben 950M GPU van), vagy hosszabb távon érdemesebb lenne megvásárolni ezt az i5-6200u-s verziót gyengébb (940MX) GPU-val és csak 4gb RAM-mal.
Mik a vélemények? Esetleg van, aki abszolút lebeszélne erről, és más típust vagy más márkát ajánlana?
Köszönöm a válaszokat.
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy ASUS X554L notebookba ŐT (256 Gb) bele tudom hegeszteni mindenféle fabrikálás, adapter, átalakító stb. nélkül a HDD helyére?
Vinyó kimenne, nem szeretném az optika helyére rakni, elegendő lenne csak az SSD.
Előre is köszönöm!
-
HoaryFox
őstag
válasz Ferenc1989 #27913 üzenetére
Egy próbát megér, veszíteni nem veszítesz semmit. Max. egy kis időt
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
-
szpali
addikt
válasz bexinho23 #27911 üzenetére
Jó eséllyel igen.
Balra a gyári, jobbra az ebay-esiPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
bexinho23
őstag
válasz szpali #27910 üzenetére
Csak hasonló, de konkrétan ilyen kialakítású. Típusszámát otthon megnézem, és rákeresek. Gondolom ezek ebayen utángyártottak lehetnek, függetlenül attól, hogy a képen Asus márkajelzés látható. Jól gondolom?
-
szpali
addikt
válasz bexinho23 #27907 üzenetére
Ilyen a mostani tápod?
http://www.ebay.com/itm/322361460401
Ha nem, akkor a Model névre keress rá ebay-en. (ennek ADP-65GD B)iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Asus G56JR Laptopban ramot szeretnék bővíteni,jelenleg 8GB van benne ,van még egy üres slot és 16 gigáig kezel,tehát milyen 8GB-os ramot ajánlotok a gyári mellé?
Gyári: Hynix 8GB DDR3 Memory SO-DIMM 204pin PC3L-12800S 1600MHz HMT41GS6AFR8A-PB
[ Szerkesztve ]
Minden szinten,szinte minden.
-
KubanitoS
veterán
válasz Ferenc1989 #27905 üzenetére
Egy időben nekem is volt ilyen problémám és szintén a realtek HD audioval - igaz PC-n. Minden egyes indításkor az volt az első lépésem, hogy kilőttem ezt a szutykot.
Sajnos nem tudom, hogy javult meg, de egyszer csak abbahagyta a dolgot...
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
bexinho23
őstag
-
HoaryFox
őstag
válasz Ferenc1989 #27905 üzenetére
Nincs valami effekt bekapcsolva driverben? Úgy tudod megnézni, hogy bemész a Vez.pult - Hangeszközök - dupla katt a Realtek kártyára - és ott "Enhancements" (magyarul nem tudom) és ott bepipálod, hogy mindet tiltsa.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Ferenc1989
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus G551VW laptop. Az alábbi képen látható, hogy semmit nem csinálok a géppel mégis a Realtek hangkártya 17-20% között használja a procit.. Bekapcsolom a gépet és kb 10 perc után elkezd pörögni a proci ventillátora, innen tudom, hogy elindult. Ha leállítom a folyamatot utána nem indul újra.
Már letöröltem a drivert, de akkor is elindul.
Valaki találkozott már ilyennel vagy tudja a megoldást?Köszi
Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
szpali
addikt
válasz bexinho23 #27902 üzenetére
Milyen lapos pontosan?
Én pont e hónapban vettem egy tartalék tápot a munkahelyemre az itthoni ár töredékéért, mert csomószor otthon felejtettem már ami nagyon bosszantó tud lenni[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
válasz bexinho23 #27902 üzenetére
Se nem pech,se nem rossz használat. Garanciában sem hiszem, hogy kicserélték volna. A konstrukció velejárója, túl kicsi helyre van összezsúfolva a cucc, így a melegedés jobban hat az alkatrészekre.
Ha a laptopból jön inkább a hang,akkor az előző kolléga által említett " coil whining" lesz az. (Ezt itt a fórumon valaki pillanatragasztóval orvosolta) Bármi is az ok, a vasmag vagy a kondik, ha a napi használatot nem befolyásolja,akkor csak idegesítő mellékhatás.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
bexinho23
őstag
válasz SZIGMA #27901 üzenetére
Szia!
A sípolás, ami hallható, az a töltőkábel végénél érzékelhető. De a másik végnél is hallani.
Gondolom ezt lehet nevezni pechnek (ebben a hónapban járt le a 2 éves garancia), de rossz használatnak nem, ugye? Rossz használatra értem azt, hogy a laptop eddigi életének 98%-át folyamatosan töltőre dugva éli, mint ahogy azt tette az előző két laptopom is 2007-óta. A 2007-es Asusnak a szétkeményedett zsanérjain kívül semmi problémája nincs, még akkuval is normál használat mellett lazán kibír 1,5-2 órát.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz bexinho23 #27900 üzenetére
Szia!
Okozhatja az is, hogy a tápegység szűrőkondenzátorai kezdenek kiszáradni, attól is sípolhat vagy csöröghet a táp. Ez kondicserével javítható, bár ezeket a tápokat nem tudom mennyire lehet sérülésmentesen szétszedni. A sípolás erősödése és a melegedés majd mutatja, hogy mikor kell beruháznod egy új tápegységbe, egyelőre, ha más probléma nincs,akkor használhatod.
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Vicces képek
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25