Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
MasterMark #3822 üzenetére
Jók, persze, bár ott elég borsosak az árak.
Ha az ebay lassú, akkor én itt szoktam ilyesmit venni:
[link]
Ha precíz akarsz lenni, akkor kell ellenállás, de anélkül is megy. Azt szokták mondani, azért tegyünk oda ellenállást, hogy a FET G-S kapacitása miatt ne rántsa meg nagyon a kontroller lábát, de tapasztalatom szerint bírják ezek a kontrollerek azt is, hogy közvetlenül kössük. A közvetlen kötés előnye, hogy gyorsabb a kapcsolás, azaz kisebb a melegedés, mert a FET gyakorlatilag a kapcsolás ideje alatt melegszik. Hogy mekkorát? Ohm bácsi törvénye alapján pl. , hogy ha az IC lába és a FET között a tápfeszültség különbség van, akkor se legyen nagyobb az áram, mint ami a kontroller adatlapján van, mint legnagyobb terhelés. De hangsúlyozom: nem tapasztaltam még, hogy problémát okozott volna az ellenállás hiánya. Ha van választási lehetőséged, akkor a FET vezérléséhez 5V-os táppal járó arduinot válassz.Többen mondták már nekem, hogy 5V-os arduinoval az IRF sorozatú FET-ek is mennek, láttam is működés közben, de én mindig az IRL sorozatút használom, mert az alacsonyabb G-S feszültségen, tehát biztosabban kapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- Tőzsde és gazdaság
- Call of Duty: Black Ops 6
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Megbüntették a franciák az Apple-t, nem félnek Trump válaszától
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Honda topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Steam Deck LCD 64Gb + 256Gb SD kártya és Dock monitorhoz
- Új APPLE AIRPODS PRO 2 GEN USB-C bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest