Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Csak egy tipp: nem szükséges a touch parancs előtte, a nano a megadott névvel létrehoz egy buffert, gépelsz bele, aztán Ctrl+O-val már menti is fájlba a megadott néven.
_Dumber_: Jobb megoldás, de egyébként sem kell beírogatni parancssoroshoz sem, erre van az alias:
alias chrome='google-chrome-stable --disk-cache-dir="/dev/null" --media-cache-dir=”/dev/null"'
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
whbear
senior tag
válasz _Dumber_ #3995 üzenetére
Még egy módszer, én most így próbálgatom. Csak Archon megy!
touch ~/.config/chrome-flags.conf
nano ~/.config/chrome-flags.conf
Ide beszórom a paramétereket és lehet kikommentelgetni. Azért is jó, mert ha nem az adott parancsikonnal indítottad a chrome-t, akkor is megfelelően paraméterezve indul.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
Erre a TUN/TAP kérdésre senki?
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
spammer
veterán
válasz _Dumber_ #3993 üzenetére
Nem kell minden indításkor beírni. Már leírták a .desktop módszert. Openbox menübe vagy billentyű kombók közé is berakható ezzel a paraméterrel, de akár alias is írható rá terminálos indításhoz. Ahogy tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
whbear
senior tag
válasz _Dumber_ #3990 üzenetére
Írtam az indító paramétereket. Írd át az indító ikont. Ha másképp nem megy akkor másold ki a /usr/share/application könyvtárból a Google-chrome-stable.desktop filet a ~/home/local/applications -ba és szerkeszd át az exec sort. Az eredeti .desktop icont ne szerkeszd! Vagy kde esetén jobb gomb a kde indítóra, xfce esetén menulibre. Telefonról írok, de kb ezek a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz _Dumber_ #3985 üzenetére
Nálam LTE mobilnet van ami nagyon gyors, így kipróbáltam cache nélkül, a 20-intel.conf természetesen belőve és láss csodát, se tearing, se laggolás Ismét csak csakis ARCH!
google-chrome-stable %U --disk-cache-dir="/dev/null" --media-cache-dir=”/dev/null”
-
spammer
veterán
Köszi, de közben megtaláltam (linkeltem is) a guideline-t, miszerint a home-ba nem pakolunk cuccot. Persze magamnak ettől még csinálhatnám, ahogy tetszik, de jobb követni a szabályos utat, már csak azért is, mert ha később meg akarja osztani az ember (akár githubon, akár AUR-ban), akkor ne kelljen újra variálni vele.
-
spammer
veterán
Van valaki, aki jártas PKGBUILD/pacman csomag készítésben? Lényegében kész vagyok, pár darab python fájlt installálok egy HOME-on belüli könyvtárba, plusz megcsinálom vele a konfigot, működik is, csak a probléma az, hogy a makepkg/pacman miatt a root lesz a tulajdonosa ennek a könyvtárnak illetve a benne lévő fájloknak. Lehetne sudo chown-olni, de az nem túl elegáns megoldás. Más módszerről tud valaki? Vagy rakjam /opt alá?
-
_Dumber_
őstag
válasz gery2123 #3976 üzenetére
Nálam is i5 van (5200u)
Ezeket állítottam be:
20-intel.conf:
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "AccelMethod" "glamor"
Option "DRI" "3"
Option "TearFree" "true"
EndSectiongrub boot sor:
i915.preliminary_hw_support=1chrome helyett chromium , és a cache NEM TMP .. (tmp-ben rendesen szaggatott)
Semmi gond..
-
gery2123
őstag
Hali!
Már majdnem megtértem arch linuxra , de a google-chrome valamiért nagyon gáz.
Manjaro, Aprcity os alatt is olyan szinten szaggat, mintha valami ezer éves gép lenne. (nincs hw gyorsítás, vagy szoftveres)Dell E4310 , i5, intel gma hd vga, 4gb ram....
Debian, Ubuntu, Mint, Fedora alatt tökéletesen teszi a dolgát, de arch alatt valamiért nem.
Már a fél google átnyaltam, hogy mi a fene van, arch wiki [link], chrome beállítások, de ugyanúgy szaggat. Minden más ok.Valakinek valami ötlet?
-- PSN_ID: GerY2123
-
vinibali
őstag
válasz jimmy399 #3974 üzenetére
ahogy én néztem, van egy folyamat, aminek ha felugrik a cpu terhelése 5-6%-ról felugrik 15-20%-ra, akkor kezd el szakadozni, annyira, hogy akár a megjelenítendő képkockák 75%-át eldobja!
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
vinibali
őstag
valakinek van gondja a chromemmal?
hosszabb használat és youtubeozás után nagyon belassul...BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, nem boldogulok a DELL Latitude E6530 as laptopom touchpad driverével.
[istju@arch psmouse-dkms-alpsv7-1.1]$ cat /proc/bus/input/devices | grep ALPS
N: Name="AlpsPS/2 ALPS DualPoint Stick"
N: Name="AlpsPS/2 ALPS DualPoint TouchPad"
A driver (psmouse-dkms-alpsv7) AURból nem megy fel.
Forrásból telepítve az alábbi hibát dobja.DKMS make.log for psmouse-dkms-alpsv7-1.1 for kernel 4.2.5-1-ARCH (x86_64)
2015. dec. 26., szombat, 19.15.57 CET
make: Entering directory '/usr/lib/modules/4.2.5-1-ARCH/build'
CC /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/psmouse-base.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/synaptics.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/alps.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/elantech.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/logips2pp.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/lifebook.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/sentelic.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/trackpoint.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/touchkit_ps2.o
CC (M) /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.o
/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.c: In function ‘cypress_process_packet’:
/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.c:541:2: error: too few arguments to function ‘input_mt_assign_slots’
input_mt_assign_slots(input, slots, pos, n);
^
In file included from /var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.c:24:0:
include/linux/input/mt.h:121:5: note: declared here
int input_mt_assign_slots(struct input_dev *dev, int *slots,
^
scripts/Makefile.build:258: recipe for target '/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.o' failed
make[1]: *** [/var/lib/dkms/psmouse-dkms-alpsv7/1.1/build/src/cypress_ps2.o] Error 1
Makefile:1555: recipe for target 'psmouse.ko' failed
make: *** [psmouse.ko] Error 2
make: Leaving directory '/usr/lib/modules/4.2.5-1-ARCH/build'A jelenlegi driverrel az egérmutató bizonytalan ide-oda ugrál, pontatlan.
Valakinek esetleg valami ötlete?A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
BoB
Topikgazda
válasz _Dumber_ #3965 üzenetére
Maradj nyugodtan az ext4-nél, ez még nem annyira kiforrott (például mount manual oldalán még nem is szerepel), majd beszámolok később róla volt-e gond vele.
Egyébként csak arra kell figyelni, hogy kell egy külön boot partíció, mert tudomásom szerint egyetlen rendszerbetöltő sem támogatja. Nálam van egy 512MB-os ext2 /boot -nak.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Istju
senior tag
válasz Siriusb #3966 üzenetére
Sajna nem tudok csatlakozni a csoportos konvertáláshoz:-) Az új laposban egyenlőre nincs ssd. De tervezek belepattintani egy 64gb-os Msata ssd-t. A 830 asom a HTPC-ben figyel, lassan 4 éves lesz, rengeteget ment, most is 7/24 -ben dolgozik, egyenlőre abszolút hibamentesen. Bánatomra a HTPC-men win10 pro fut a család miatt. Nem tudom meddig, mert már töbször észrevettem, h nem megy a seed, ilyenkor reset gombot kell nyomni a csontá fagyott windowsnak. Utálom.
A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
BoB
Topikgazda
Már nem is emlékszem mikor vettem, 3-4 éve? Írásra szerintem túlzottan sok nem ment rá.
N0zer: nem újratelepítés közben döglött meg. Indításkor mindig az fsck kiírt hibákat, aztán egyszercsak már be sem boot-olt. Újratelepítés, de utánna is jönnek a hibák, szal szvsz a vezérlő kuka. Még simán jónak kellene lennie.
Dumber: Azért f2fs, mert ezt flash alapú tárolókhoz tervezték (SSD, SD kártya, pendrive, stb.). A phoronix rendszeresen csinál méréseket (SSD-n), pl. legutóbbi: [link]. Itt látszik hogy f2fs-el nagyobb a teljesítmény.
Egyébként itt lehet olvasni róla: [link]
B@ldrick: Vagy itt megkeresed, letöltöd és -U kapcsolóval telepíted: [link]
[ Szerkesztve ]
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Mit lehet tenni, hogy visszakapjam a grafikus felületet? Frissítettem és a gcc 5.3-al nem lehet parancssorból feltenni a (sh nvidia*352.63.run) drivert.
- ignorálja azt hogy adom meg? [link]
- visszatenni a gcc 5.2-t valahogy? (cache-ben 5.3 van)
- visszaállni a nyíltra, hogy?
Köszi▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
BoB
Topikgazda
Úgy néz ki beszart a vezérlő a Samsung 830-as SSD-men.
Ma ment Arch újrarakása, ezúttal viszont már f2fs fájlrendszer ment az SSD-re. Ha már ezt direkt a flash tárolókra tervezték.
Meg a script-em is update-elnem kellett mert voltak benne elmaradott dolgok
[ Szerkesztve ]
-
-
Istju
senior tag
Valamikor suset, debiant ubuntut, redhatot is használtam, de ma már nem bírnám a grafikus telepítő függőségeit elviselni. Igazából a rendszer adminisztráció konzolból jóval egyszerűbb gyorsabb, csak egyszer kell megtanulni.
A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
Istju
senior tag
Még ubuntu után, és arch előtt volt terítéken a gentoo. Sajna az időigénye miatt kimaradt:-) Az Arch Linux van olyan jó, de jóval egyszerűbb. Gentoo alatt még optimálisabb rendszer készíthető, csak sajna borzasztó időigényes... majd, ha nyugdíjas leszek:-) A régi laptopom megdöglött, az új régit (céges dell e6530 at megvettem, a cégnél 3 évig használtam) hivatalos winnel kaptam, rendesen rosszul voltam a linux konzol hiányától:-) Azt mondják az Archra, hogy macerás telepíteni, de ez csak szokás kérdése, nekem már hiányzik. Akit egyszer megfertőz a mélykonzolos telepítő, az örökre függő marad:-)
Jelenlegi eszközömön dualboot van Arch Linuxxal és Windowszal. A hivatalos wint, csak addig használtam, míg rá nem ment az Arcsi.A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
Istju
senior tag
Gentoo wikit olvasgattam:-) Arch linuxról is van egy oldal:-) [link]
-
Bucsi13
tag
yaourt -S google-chrome grub-customizer
már amennyiben joghurtozol. Igazából mindegy honnan, csak fordítsd újra, ha előbányászod az eredeti csomagokat, akkor letöltened sem kell.
[ Szerkesztve ]
„Everything ends and it's always sad. But everything begins again and it's always happy. Be happy .”
-
whbear
senior tag
A script ezzel jött vissza:
[vaio@vaio Downloads]$ ./script.sh
google-chrome
grub-customizerEzek a csomagok Az AUR-ból vannak telepítve. Mi a teendő velük?
-
ztsoft
őstag
Én még nem csináltam meg a frissítést, lehet nem is kell, Dropping Plasma 4. Szerintem egy kicsit korai még ez, párhuzamosan fel van téve mind a két KDE (persze külön partíción), az 5-ösben elég sok hiba van még.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
spammer
veterán
Frissítés lement, nálam 139 csomag volt (persze nem mind ABI miatt), egyelőre nincs probléma.
Viszont ez WTF a főoldalukon?
Mi a franc az a ... a végén? Így le sem fut, értelmetlen.
szerk:: a hír linkjén már jól írja a scriptet: [link] Ha korlátozva van a code box karakterszáma a főoldalon, akkor meg lehetett volna oldani valami lenyíló cuccal, hogy mutassa az egész kódot, és jelezze, hogy van tovább is, csak nem fér ki. Ez ebben a formában így gáz.
2 csomagot listázott nálam:
jmtpfs
ncurses5-compat-libsNa akkor ez ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
Csarlee
tag
válasz _Dumber_ #3938 üzenetére
Hmmm... Én most egyelőre megszabadultam az Arch-tól mivel besz@rt a hang a dokkolón keresztül, aztán sehogyse tudtam megcsinálni és a vége gyalulás lett. Úgy voltam vele,hogy kipróbálok mást, most Linux Mint Debian Edition-t nyúzok, eddig minden OK. Visszatérek majd az Arch-hoz de majd később...
-
_Dumber_
őstag
Jelentkezem én is.. semmi baj a Archommal... hibátlanul fut..
Talán a két ünnep között újra "játszom" egyet.. Befektettem, egy HP Probook 470-G2-be + SSD + HDD a DVD helyére.. (i5, 8Gb + Radeon - de ez ki lesz kapcsolva)
Kiváncsi leszek hogyan muzsikál -
spammer
veterán
Elvileg amik hivatalos repókból vannak, azok simán frissítésre kerülnek (azaz lecseréli őket a pacman). De én még a scriptet sem futtattam, szóval okosságot nem tudok mondani, KDE ügyben meg pláne nem. Viszont a hivatalos fórumon lehet, hogy van téma erről, illetve a redditen is van egy thread [link]. KDE esetén akár több, mint 300 csomag is érintett lehet most, és lehet, hogy lesznek gebaszok, szóval olyankor frissítsetek, amikor van időtök foglalkozni vele, ha netán nem menne minden flottul.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz spammer #3932 üzenetére
Csak, hogy jó értelmezem-e, amit a script add csomagokat, azt újra kell fordítani? Csak azért mert nálam vannak olyan csomagok is, amik nem forráskódból vannak, azok nem lesznek újra fordítva.
Nálam a lista így néz ki:
arduino
audiothumbs
ccrtp
chromium-pepper-flash
dropbox
google-talkplugin
kcm-about-distro-kde4
kcm-ufw
kcmsystemd-kde4
kdeedu-pairs
kdegraphics-kgamma
kdeplasma-applets-gx-mail-notify
kdeplasma-applets-yawp
kdesdk-kioslaves
kio-mtp
libkdeedu
libkfbapi
libkpeople
libzrtpcpp
npapi-vlc-git
octopi
octopi-cachecleaner
octopi-notifier
octopi-repoeditor
openoffice-thumbnail-plugin
oxygen-gtk3-git
pipelight
pulseview
ucommonJó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
whbear
senior tag
Plasma 5 -höz jött egy 1GiB frissítés. Minden jól működik. Végre rávettem magam a 20-intel.conf -ba a tearfree opció beszúrására és így már kompozitor nélkül is kifogástalan a videó xfce -n. 3 gépen megy Arch napi használatban és minden rendben van velük. Szerintem másnak is, ezért nem pörög a topik.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Winter is coming.
Arch Linux - News: C++ ABI change
Na majd hétvégén szerintem. Most valahogy nem vagyok yolo hangulatban.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz spammer #3930 üzenetére
Nem olvastam végig, csak pár sort. Lehet neki az a minimalista disztribúció, aminek nincs csomagkezelője, nincs függőségkezelés. Egészségére.
Viszont arch linuxot még egy olyan lúzer, mint én is fel tud telepíteni Megvannak az előre elkészített építőelemek, s ezekkel szabadon garázdálkodhatom. Vagy az a szabadság, ha 75% helyett 100% eséllyel tudok egy működésképtelen rendszert összehozni?
Ha az arch nem minimalista, akkor egy Ubuntura mit kell mondani?Engem csak az ütköztetett meg, hogy nem minimalistának mondja ezt a disztrót. Azonban tényleg nézőpont kérdése, de ilyen vitákból az országgyűlésben van elég...
-
spammer
veterán
válasz Siriusb #3929 üzenetére
Fejlesztő és "pár" csomag karbantartója is. Persze ettől még nem biztos, hogy más fejlesztők is egyetértenek vele.
Nyilván attól is függ, ki mit ért minimalista alatt. De ha úgy nézem, igaza van (legalábbis részben), és egy Gentoo (vagy CRUX) nagyobb szabadságot ad, vagy legalábbis többet bíz rád alapjáraton.
Kinek mi.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz spammer #3924 üzenetére
Megoldva. Tanulság: ne exportáljunk feleslegesen változót, ha nem is használjuk.
Volt nálam a zshrc-ben egy BROWSER='firefox' , ez kavart be. Mondjuk ettől függetlenül még nem hiszem, hogy szabad lett volna bekavarnia, ha a query szerint is más lett társítva, de mindegy, ez volt a bűnös.
szerk: korai öröm, rangerből továbbra sem működik, no mindegy, debuggolás folytatódik.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Ötlet, hogy vajon az xdg-open miért firefoxban nyitja meg linkeket, ha egyszer a ~/.config/mimeapps.list-ben mindent IceCat-re állítottam (ami egyébként is a default browser, még a beállításainál is azt írja)?
Pláne, hogy ez is a IceCat-et adja vissza:
xdg-mime query default x-scheme-handler/http
xdg-mime query default x-scheme-handler/httpshtml, xhtml meg minden egyéb, aminek köze van a webhez, IceCat-re van állítva. Ennek ellenére az xdg-open a Firefoxot lövi be. A /usr/share/applications/mimeapps.list-ben firefox van, de a user config dirben lévőnek felül kellene bírálnia, és elvileg felül is bírálja, mert a query jól adja vissza.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
"I even get daring now and then and play russian roulette with 'yaourt -Syyuua --devel --aur --noconfirm' which I have aliased to 'yolo' in zsh." - [link]
yolo
[ Szerkesztve ]
-
-
spammer
veterán
válasz vargalex #3919 üzenetére
Érdekes, TP R61-en sincs gondja. Akkor nem mindenhol jön elő. Ettől függetlenül 13-án került testingbe az 1.18.0 , 5 nappal később az 1.18.0-3 már bekerült a fő repókba. Azért nem kellene ennyire sietni.
-
spammer
veterán
Ma frissítettem, szépen elkúrták a xorg input csomagokat, legalábbis az Acer laposomon előjöttek a hibák: Delete gombra XF86TouchpadOn-t érzékelt, kurzor nyilakra is vagy semmit, vagy más Xf86 inputot, így nem volt se delete, se nyilak (mást nem vettem észre azonnal, mert nyomtam is a downgrade-et). Nálam az alábbi csomagok voltak cache-ben, előző heti frissítésből, ezekkel újra működnek a gombok:
81K Oct 26 04:22 libinput-1.1.0-1-x86_64.pkg.tar.xz
30K Nov 1 10:03 xf86-input-evdev-2.10.0-1-x86_64.pkg.tar.xz
1.3M Nov 1 10:42 xorg-server-1.17.4-2-x86_64.pkg.tar.xz
25K Nov 1 10:42 xorg-server-common-1.17.4-2-x86_64.pkg.tar.xz
659K Oct 10 09:09 xf86-video-intel-1:2.99.917+478+gdf72bc5-2-x86_64.pkg.tar.xzlog:
downgraded libinput (1.1.1-1 -> 1.1.0-1)
downgraded xf86-input-evdev (2.10.0-2 -> 2.10.0-1)
downgraded xorg-server-common (1.18.0-3 -> 1.17.4-2)
downgraded xorg-server (1.18.0-3 -> 1.17.4-2)
downgraded xf86-video-intel (1:2.99.917+478+gdf72bc5-3 -> 1:2.99.917+478+gdf72bc5-2)Jó lenne, ha a nagy rollingolás közepette normálisan tesztelnének is, nem tudom miért olyan rohadt fontos 1-2 hetente új verziókat kiadni.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Már olyan nyugis volt minden, ma úgy döntött a HP Laserjet P1102 nyomtatóm, hogy "Can't detect file type" hibával nem akar nyomtatni. Kiderült, hogy az általam kedden frissített qpdf csomag volt a bűnös. A röhej az egészben, hogy tegnap (szerdán) még simán nyomtattam, semmi baja nem volt. Frissítés után pedig már rendszer restart is volt, szóval az sem okozhatta, hogy nem volt újraindítva (főleg, hogy egyébként sem kell neki). Ment rá egy downgrade (jelenleg működő: qpdf-5.2.0-1-x86_64.pkg.tar.xz), az IgnorePkg sor pedig egy újabb taggal bővült.
-
Bubukain
senior tag
minden működik amit szerettem volna, köszönöm a segítséget
viszont megint akadt egy kis probléma
telepítettem volna a Syncthing progit, de sajnos elfogyott a hely a microsd-n
vagyis csak azt hittem de a helyzet a következő, valamiért a 8Gb-ból csak 2Gb-ot használ a rendszer a többi 6-ot nem is látom.
lehet valahogy újraméretezni a particiót adatvesztés nélkül?
vagy valami más lehetőség a problémára?így nézek ki:
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/root 1.8G 1.7G 0 100% /
devtmpfs 458M 0 458M 0% /dev
tmpfs 462M 4.0K 462M 1% /dev/shm
tmpfs 462M 380K 462M 1% /run
tmpfs 462M 0 462M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 462M 356K 462M 1% /tmp
//192.168.1.108/harddisk/filmek 932G 736G 196G 80% /mnt/hdd
/dev/mmcblk0p1 100M 18M 82M 18% /boot
/dev/sda1 459G 88G 348G 21% /mnt/usb
tmpfs 93M 0 93M 0% /run/user/1001[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Bubukain #3908 üzenetére
Ellenőrző kérdés. cifs-utils telepítve van? Ha igen, ebben a formában sem megy?
sudo mount.cifs //192.168.1.108/media/hdd/filmek /mnt/hdd
Kisbetű-nagybetű biztos, hogy stimmel az elérési útban?
[ Szerkesztve ]
-
-
Bubukain
senior tag
adott egy rpi2 telepítve az arch linux arm verzióval.
szeretnék telepíteni rá egy plex media szervert
tud valaki segíteni milyen irányba induljak el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest