Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
optikus
senior tag
ooo dehogynem. jopar gepet lattam amit csak mero kivancsisagbol szetszedtek, vagy csak mert piszkos volt a kereso, gondolta o majd kitakaritja...
amugy az ae1-ben van egy huzalrendszer, azt szoktak tonkrevagni.
masik tipikus otthoni szerelgetes a hazilagos kenes. egy ido utan kiszaradnak es ki kell tisztitani es megkenni a zar es tukor rendszer mozgo pontjait. mivel szervizuk nincs (es amugy is sok a fillerb@xo), igy nekiall maga hisz vett az aldiban egy csvarhuszo keszletet.Buy books not gear.
-
A Zéé
addikt
amikor utána gugliztam, én is úgy néztem, hogy ez sima ff, de nem voltam biztos benne, inkább nem írtam le
De mindegy is, azt ugyanúgy nem tudják hívni már kb sehol se, csak a c41-est. Ha Pest, akkor lab4art, ahogy a másik topicban is írták. Nekem szimpik voltak.Just a simple Lineman...
-
optikus
senior tag
egyebkent mi alapjan is allitana automatan isot? mert ugye erre csak egy opcio van, a DX kodolas. node azt 1983-ban mutattak be ez a gep meg 1980-as...
a baj az hogy mai szemmel nezunk 35 eves gepet. 70-es evek vege, az egy masik korszak volt, az embereknek szines tv-juk sem volt, nemhogy processzor meg mikroelektronika. fantasztikus regenyekben olvashattunk olyat hogy lesz majd olyan amikor valakinek otthon lesz szamitogepe es hasonlo fantazmagoriak... kazettas magno is epp kezdett terjedni hol volt meg akkor a cd...
ezekben a gepekben nehany elko meg ellenallas van, talan meg tranzisztor sincs. ma mar termeszetes hogy minden automata, akkor nem volt az. plane nem az akkori szinvonalnak is az aljan levo gepeknel. ez egy sima muanyag kompakt 35 evvel ezelottrol. ettol automata iso allitast varni eleg botorsag. amugy is valoszinuleg az iso allitas is mechanikus, csak annyit csinal hogy betol egy racsot (kvazi nd szurot) a fenymero lencseje ala es kesz.Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
lehet szornyunek is mondani, de nem az. ez egy egyszeru kompakt gepecske minimalis allithatosaggal, olcson. ezek ennyit tudnak.
a fenyt az objektiv felett levo apro kis kor alaku lencsen at meri. ez bevett modszer volt a 70-es evek kompakt gepeni, tokeletesen mukodik es a szurozest is figyelembe veszi (mivel az is a szuro ala kerul).
sztem ezen a gepen a rekeszt (es zarat) allitani nem lehet, igy kompenzalni sem fogen iso 100-ra allitanam. igy tulexponal egy fenyertekkel (blendevel). feltetelezem hogy negativ filmrol van szo, annak meg jobb ha tul van expozva mint alul, mert a sotetbol nem jon vissza reszlet (a semmibol nem lesz valami max zaj) a tulexpo viszont nem jelent reszletvesztest mivel a nega azt eleg jol turi. ha valami oregebb lejart film akkor is jobb a tulexpo mivel azok veszitenek az erzekenysegukbol.
ha diarol van szo akkor viszont inkabb iso 400 mert annal jobb az alexpo (a tulexpotol nagyon deritettek lesznek az arnyekok es a fenyes reszek "kilukadnak").Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
azert egy ff negat bafuzni nem remenytelen
ma megint vettem egy vacsi uj 5 orsos krokus tankot occoert, szemmel lathatoan sosem jart benne vegyszer... alakul mar a szerko, elkezdtem a sotetkamrat is megcsinalni (valojaban a furdoszobat fenyszigetelem, a csalad nagy oromere).
Buy books not gear.
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ukrajnai háború
- Filmvilág
- Call of Duty: Black Ops 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest