Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz FirstTripla #58008 üzenetére
Az NB is a prociban van és mivel ez melegszik jobban ép ezért mutatja azt.
Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Akinek GA-990FXA-UD5 rev 3.0 deszkálya van az vigyázzon legfrissebb beta bios marhára instabil tunig felejtős nállam 4.2Ghz-en haldokolt a rendszer az FCh-biossal az FCf-el 4,5Ghz-en pusztulgatott megfele vissza dobtam a gyárit (FA) 4,5GHz és hibátlan
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #55987 üzenetére
Ma reggel omlott össze úgy hogy nem adott képet ,majd fagyi olyan szinten hogy se egér se semmire nem reagált restart F8 szemezgettem hogy lehetne bepöccinteni, minden féle felhasználó modu gyorsjavítás sztornó nem muxik Cmd-ből kellet regisryt megbuherálni Winrar-al néztem meg hogy a fájlok meg vannak e ahelyükön volt ami hiányos és voltak abszurd paraméterek is elsődleges gépre errősen nem ajánlom.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Balathruin #55984 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz szivacs1987 #55962 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal a HT az alaplapon van gyárilag 2600MHz (5.2MT/s) az NB-t lehet húzni 2200-ról mindenféle feszültség babrálás nélkül 2400-ra! NB V core +0,1V 2600ra!
"A biztos stabilitás miatt" Gyárilag stabil.Az amit én leírtam azzal 5perc alatt meg van vele és marad kakaó is benne. Az aláírásomban lehet látni menyin meg most a gépem de ha nem hiszed dobok PrScn-t! Prim95el tesztel az jó csak nem mindegy melyik tesztet indítja. tehát ha feljő az ablak akkor 3-at kinál fel alapból a 3.-on van de nekün az elsőt kell bepipálni majd indulhat a menet.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz szivacs1987 #55951 üzenetére
- HT link speed: 2200-ra ezt mért is dobod le?
Jó hosszú írás szegény ember nem ért hozzá nem is akar vele foglalkozni ettől még a kivácsisága is elalél.
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Hegyirabló #55898 üzenetére
Nem nagy kunszt
Bemész a biosba
meg keresed a
Load Line Calibrationt vagy més néven LLC-t ha elakdnál a biosban tölts fel képeket és elnavigálunk
Állítsd High-ra
Majd keresd meg a CPU ratiot ott 17.5x -et kell át állítanod 21x -re
Majd turbo core-t is keresd meg itt 20x -et állítsd 21x -re
Majd keresd meg az APM -et állítsd át Disabled -re
Szerk: (nem szükséges csak annyi hogy nem fogja dobálni a proci teljesítménét ide oda)
Majd menj a menü legvégére ott lesz olyan pont hogy save/restartart nyomj entert ha meg kérdezi hogy biztos nyomj igen
Már van is egy 8350-esed![ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #55847 üzenetére
Most próbáltam ki először LLC-vel tuningolni és meg vagyok elégedve a GA-990FXA-UD5 képességeivel
Gyári beállítások így kezdtem 0-ról
első állomás minden állítás nélkül (minden auto) CPU: 4GHz NB: 2,4GHz prim95 átment minden hiba nélkül 45-50C
második állás ugyan ez de CPU 4,2GHz prim95 indít gép újra indul
3. állás CPU 4,2GHz LLC: HIGH (50%) prim95 indít fut meg se áll Temp: 55-57C
Ugyan ezek az órajelek fesz emeléssel LLC: normál (regular 0%) 59-62C
Úgy érzem jól jártam hogy kipróbáltam ezt az LLC okosságot.Szerk: APM kikapcsol ez majdnem kimaradt....
Szoba hő 25C[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #55844 üzenetére
Nekem a FX8320on egy kaszás ninja rev3b van a CPU4.1G-re NB2.6G húzva de bírná a 4.4Gt is 60-62fokon de az már a határ eset. A hűtő borda 1kg nyom a szobába 24fok van max terhelés mellett ami csak szintetikusan érhető el 50-52fokos nyáron több.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Balathruin #55837 üzenetére
Mondjuk az ilyenekben le is tiltanám a tuning lehetőséget vagy legalább feltüntetnék a gyártók hogy nem épp abba a szegmensebe szánják.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz zsotesz81 #55834 üzenetére
Amelyiknek van hűtő bordálya a vrm-en, én csak ilyet veszek már!
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-78lmt-usb3rev_60/
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-970a-ud3rev_12/
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_31/
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-990fxa-ud5_r5rev_10/
ezeket ajánlomAnyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #55828 üzenetére
De ha sikerül a hűtőrácsot feljebb tenni a gép fölé és ezt nyílt rendszerben kivitelezni akkor a pumpát is megspórolhatod szerintem, legalábbis fűtésrendszer így működik itthon! Még annyi hogy a meleg víz menjen legfelülre és alul jöjjön ki a hideg álljon az a hűtőtest!
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #55828 üzenetére
Akkor marad a barkács kell egy víz pumpa valami olcsó, kell a procira egy hőcserélő olcsó, csövek és a radiátort meg autó bontóban is találunk szép nagy és olcsó. Összeszerel és kész a hangtalan PC. Radiátort felrögzíted a gép azon oldalára ami nem látszik vagy fal felé van ezen része. Én épp ebben gondolkozok. De ez inkább már modding, valahol olvastam is erről.... megvan "bacsis" kolega volt ha jól emlékszem, neki vannak ilyen elborult ötletei mint lekvárral hőt vezetni, amit már sikerült tesztelnem élesben is egyszer
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Leírhatnám hogy csináltam de nem akarom és nincs is kedv hozzá
privátban esetleg megpróbálom le írni mit kell állítani és hogyan![ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz tothjozsi96 #47958 üzenetére
Szerintem a bit manipuláció pont hogy az intrnet fejlesztés hez lehetne írni mert ott kell efféle biztonsági utasítás készlet
Bit manipuláció a cselekmény algoritmikusan manipulálni bitek vagy más darab adat rövidebb, mint a szó . Programozás igénylő feladatok bit manipulációs közé tartozik az alacsony szintű eszköz ellenőrzés, hiba észlelése és korrekciós algoritmusok, tömörítés , titkosítás algoritmusok és optimalizálás . A legtöbb egyéb feladatok, modern programozási nyelvek lehetővé teszik a programozó , hogy közvetlenül a absztrakciók helyett bitek reprezentálják absztrakciók. forráskódja , amely nem kis manipuláció él a bitenkénti műveletek : AND, OR, XOR, NOT, és bit műszakban .Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
FX series
AMD: MMX instructions
◾ SSE / Streaming SIMD Extensions
◾ SSE2 / Streaming SIMD Extensions 2
◾ SSE3 / Streaming SIMD Extensions 3
◾ SSSE3 / Supplemental Streaming SIMD Extensions 3
◾ SSE4 / SSE4.1 + SSE4.2 / Streaming SIMD Extensions 4
◾ SSE4a
◾ AES / Advanced Encryption Standard instructions
◾ ABM / Advanced Bit Manipulation
◾ AVX / Advanced Vector Extensions
◾ BMI1 / Bit Manipulation instructions 1
◾ FMA3 / 3-operand Fused Multiply-Add instructions
◾ FMA4 / 4-operand Fused Multiply-Add instructions
◾ F16C / 16-bit Floating-Point conversion instructions
◾ TBM / Trailing Bit Manipulation instructions
◾ XOP / eXtended Operations instructions
◾ AMD64 / AMD 64-bit technology
◾ VT / Virtualization technology
◾ EVP / Enhanced Virus Protection
◾ Turbo Core 3.0 technologyi5 series
INTEL MMX instructions
◾ SSE / Streaming SIMD Extensions
◾ SSE2 / Streaming SIMD Extensions 2
◾ SSE3 / Streaming SIMD Extensions 3
◾ SSSE3 / Supplemental Streaming SIMD Extensions 3
◾ SSE4 / SSE4.1 + SSE4.2 / Streaming SIMD Extensions 4
◾ AES / Advanced Encryption Standard instructions
◾ AVX / Advanced Vector Extensions
◾ F16C / 16-bit Floating-Point conversion instructions
◾ EM64T / Extended Memory 64 technology / Intel 64
◾ NX / XD / Execute disable bit
◾ TBT 2.0 / Turbo Boost technology 2.0
◾ VT-x / Virtualization technologyLow power features Enhanced SpeedStep technology
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz tothjozsi96 #47958 üzenetére
Na tessék piszmogsz itt R9-el mikor nekem meg R7 250X-van a gépben játékoknál meg a vga ami döntő szerepet játszik . nekem 8GB van a win megeszik 1,86GB-ot még jó hogy kevés azért lassu az a gép lehet hogy elég lett volna egy szimpla memória bővítés a mi játékok megesznek 3-4Gigát is fölleg a wacs dogs.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz tothjozsi96 #47946 üzenetére
Na ha webfejlesztő vagy akkor alap 1400MHz is elég az FX prociból 8szálra tudsz fejleszteni ráadásul ezen az órajelen eszk kb:10-20W-ot de lehet állítgatni a Katalisztben 1400-1700-2300-2900-MAX így vannak az órajelek ezt intelnél felejtsed el ott ilyen nincs sőt vólt szerencsém intel féle gazdálkodj okosan procika játékok alat se volt hajlandó magassabb orajelre lépni ki kellet kapcsolni azt a funkciót "speed step" így már is ugrott a gazdálklodás
De te tudod amugy meg a kis FX el mi a baj húzd el 4.3GHz-ig azt még lazán tudja belefér a tdp keretbe is NB-t 2400ra azt is tudja alapból feszelsem kell szorakáznod. Ha ujdonság az ami kell bővítő kártyák is vannak de pontosan miaz ami annyira fontos ami kihagyhatalan számodra és az áMD nem tud mert a procban is több az utasítás készlet és ha te programozó webfejlesztő vagy akkor érdemesebb olyan hardver venni ami többet tud és nem a nyers erőre támaszkodik. nekem is sokáíg FX4100-ám volt most nyáron volt proci bővítés 8320ra és perfekt meg vagyok elégedve szerintem 5-6évig simán kifog szolgálni vagy míg megnem döglik mint a C2D-m HD7770-es karival használom játékok vannak de nem a graff miatt játszom hanem az élményért.egy jó lap GA-990XA-UD3 már elég jó bele egy 8320-as amit lazán felhúzhatsz 4.1re fesz emelés nélkül!
Olyan van itt hogy vacs dogs lazán megy szinte fullon!Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz tothjozsi96 #47907 üzenetére
Na neked ezt az oldalt érdemes lenne el olvasni nem sok 10 oldal itt csak a procikat tesztelték számítási teljesítmányben 21proci közül mazsolázgathatsz ITT!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz tothjozsi96 #47836 üzenetére
A régi chipseteknek hála "tesztelni is kell valamin" meg a megjelenés is mennyit csúszott ugye. 760G HT link barát a maga 4400MT/s míg a bull és a vishera 5200MT/s dolgozik de tudja a lassabat is egy 4+1 fázisu lap max 125W TDP-t kezel a 3+1 volt a 95W-os azt már rég nem láttam gigánál aszem már csak am2-es lapok voltak ilyenek....Ha ilyen csodában gondolkodsz mATX akkor ezt ajánlom[link]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Én speciel FX4100-ról váltottam FX8320-ra de nem sok játékot ismerek ami ki is használja mind a nyolcat talána a codemasters Dirt nevü autós játéka a többi is max 4 szálon fut pl: Watch Dogs ami eléggé friss ez majd 3-4 év mulva lesz tán olyan jatek ami igényli a 4-nél több szálat amugy meg inkább vga hacsak nem videó rendereléshez kell vagy tömörítéshez és vagy emuláláshoz mert ahoz jó a sok szál. bár van egy 7770-em ezen nem vettem észre hogy hozott volna gyorsulást játékokban most 4,2G-n használom ami így is bőven sok kéne egy R9 290 v 1 R9 270X hogy jobb legyen a grafika és hogy gyorsuljon!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz - = Zk = - #47247 üzenetére
+ GA-990XA-UD3
+ GA-990FX-UD5
Csak onnan tudom hogy ilyen lapok vannak itthon nekem, Aida64 v2.85.2419 beta
Az AUX-ot kell figyelni frissebb verziókból hiányzik ez az opció. GA-990XA-UD3 itt volt értelme mivel az északi híd nincs 1 hőcsővel őssze kotve a VRM hűtésével, érdemes külön ventivel hűteni.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #47120 üzenetére
Amugy VGA esetében elegendő csak a memóriát húzni, nekem HD7770 -em van 1100/6000 a gyári 1100/5200 azzal hogy megemeltem a memoria órajelát látványosan gyorsult a gép DX11-ben ezt a leg egyszerűben ugy tudtam ellenőrizni hogy fel raktam 1 PS2 emulátort a legjobbat (pcsx2) kikapcsoltam a korlátozásokat tehát pörgött a játék saját runtime-ján felül. 5200 vs 6000 sokat számít kb 15-20fps -t dobott pluszban a DBZthenkaichi3-ra itt már a reflexeid is túllassúnak számítanak majd még megnézek 1 Shadow of the collossust a sony platform játékát mert hát ezek használják ki rendesen az emulátor minden képpességét.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz - = Zk = - #47070 üzenetére
Ez így van!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz marquuard #46318 üzenetére
Szerintem is kevés a fesz adj neki 0.050V és terhel primmel azon belül is opciok fül tortura test maj az első és a második pont ajánlott ha ott ok 30p ig akkor birini fogja ha nem adjál neki + 0.025V addíg míg nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz zsoleszka17 #46265 üzenetére
Ha nem az fsb piszkáltad húzás gyanánt hanem a szorzót akkor sehol.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Phvhun #46267 üzenetére
Max egy FX4xxx széria 95W tdp-vel 4+1 fázissal komolyabb tunigot ne várj max cpu szorzot tudod lökdösni meg a mag feszt., volt egy 880gma-usb3 lapom és még vrm hütője sem volt de kapott vga memoria dordákat ilyen öntapadósat és jó sok levegőt de a tuningot nem javaslom olyan lapon ahol nincs a vrm-nek bordálya.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #46192 üzenetére
mondjuk töltsetek le egy venti szabályozó prigit gigához van az easytune annak pöpec venti szabályozója van én 42fokon már 100% toltam a hűtést esélye sincs hogy túl melegedjen szoba hő 32fok nappal este 25fok
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #46168 üzenetére
A fizikának megfeleően válasz én ís így tettem minél nagyobb a hűtő felület annál jobb a hűtés így van nekem egy ninja 3 rev.b hűtőm és kb12e-be kerül 4.4G megy most és az NB2.6G-n van stabilan tartja a 57-58 fokot azFX8320ason
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Pancsermeste #46066 üzenetére
Igen de azzal nem terheled a rendszert. és azért 400bájt nem olyan sok 10perc alatt megvoltam vele kútfőből és nem kelett hozzá cd se. meleg van 32fok!
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz orpheusone #46048 üzenetére
ez vicces
"mghz" ez minek a mérték egysége? miligram hertz? MHz & GHz ilyet ismerek számtechben.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Pancsermeste #46063 üzenetére
500 folyamat az 56 helyett & igen a kernel terheltem mert így a gpu-t is terheli rendesen 2D-ben és memóríát is használ nem csak a procit, de rendszerre voltam kiváncs Ha 15évet utaztam volna a jövőbe akkor az akkori os így szaggatna rajta.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
írtam gyorsiba egy kis prancssoros progit (kb:400bájt) hogy terheljem már maxon mert a prim erre nem volt képes kb. 5p után fagyás majd kék halál és tulmelegedéses sípolás hallatszott ami nem csoda a gép annnyira levolt terhelve hogy még az aidát sem tudta ez idő alatt behozni az ablakok mozgatása akadozott. Tehát meg volt terhelve rendesen!
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Habugi #46030 üzenetére
Pasztátás elléggé érdekesen zajlott azon a videon & szerintem is elég egy csepp a proci közepére max egy kicsit szét húzom lapos csavar húzóval oszt annyi.
Én CCC-ben szoktam korlátozni az orajelet így nem ugrál semmere 1,4G x 4 modul milyen általános célra kevés, haviszont munka kell vagy game van akkor elengedem 2,9G-ig is legtöbb játék simán megy ezen a sebbeségen és akkor még mindig ott van a 4,7G jelenlegi max-nak. Be kell valanom egy kicsit labilis volt igaz nem prim alatt dobta el magát hanem a memória másolásnál fagyott valszeg nem bírta a tempót a memória így szerény elgondolásomban adtam neki egy ilyet: 11-11-11-32 így most atom stabil, bár 2 éve így használom a ramot. Ezt a beállítást egy hasonló orajelü ECC-s modulról mintáztam & sokat nem rontottam az értékeken játékban észre vehetetlen kevesebb mint 800MB/s ment minuszba ami 20GB/s-nál nem igen számít MÉG!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz zsoleszka17 #46005 üzenetére
tiltsd le oszt annyi!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz zsoleszka17 #46002 üzenetére
Turbo core
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz marquuard #45999 üzenetére
akkor inkább már wach dogs legalább tudok csinálni is valamit és nem a monitort figyelem hogy mikor hal ki amugy is látom ha gond van és most meleg is van a szobába 34 fok reggel kevesebb volt. majd máskor lehet hogy holnap reggel de ez szabad progi vagy fizetős?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz marquuard #45995 üzenetére
Amikor leállítottam a primet akkor a proci használat leesett 0%ra ugy gondolom sokvizet nem zavart 5Gnél már csak a monitorozás miatt futtattam az aidát. De képet már nem csináltam mert hamar fel szöktek a hömérsékleti értékek 63ra & itt volt az amikor leállítottam a primet amugy stabil volt 1.45V-on is de elmentem 1.47V-ig is ezért ugyvélem lenne még benne craft csak ez a helyiség most nyáron nagyon meleg ehez a művelet hez télen meg jó hűvös néha 15fok is van de a gép hamar befűti ha a 4100-ának 2 óra volt 4.1Gn.
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Omli85 #45988 üzenetére
Szép pedig win server 2k8 R2 64bit meg kapta a win8 al rendszerét & DX-et de a felület win7 sőt probáltam telepíteni DX11.1-et azzal el is utasította mondván hogy frissebb van fenn (tán csak nem DX11.2) amugy meg bencsekben ráverek a pontokra 10%-ot a win7-hez képest érdekes nem is értem mértnem ezt adták ki MS-ék win8 helyett.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Az szép érdekes ez az usb dolog is mert én ilyet még nem tapasztaltam se ud3 se ud5-ös deszkán azt lehet hogy van valami köze ehez az winfosnak is nekem WIN-2k8-R2 van fenn nálatok gondolom win8.... van. passz.
Sz: HA gyári beállításokon is elhasal vidd vissza ne szarakodj.
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Omli85 #45981 üzenetére
Probáld a giga oldalárol hátha & 1 újabb csodás gép ujabb csodás lehetőségekkel nekem annó azért kellett a 12V-os ágra a 40V 10000uF kondi hogy 11,79V-ról vissza áljon a gyári 12.28V-ra az 5Vos ág meg elkezdett felfelé mászni ugy 5.12V-ig így az is kapott egy 6800uF-os-at azóta fix 4.98V ez szimpán azt jelenti hogy a tápban lévő kondik már öregek és vagy kivannak száradva egykicsit. Nállam még a 14.4es van.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Garsza #45975 üzenetére
Max tesztekben fogsz külömbséget látni a játékoknak a mai napig elég a DDR2-800 is dualban de ha számít én használtam a DDR3asokat 800-on 1066-on 1333-on 1600-on játékokban nem volt külömbség De mondjuk a 10-10-10-27 1866 egész jó ha azt nézem hogy az enyém 11-11-11-32-ben tudja ezt de felesleges nincs program a bencselőkőn kívűl ahol észrevennéd legalábbis tapasztalataim ezt sugalják.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45976 üzenetére
No nekem meg a bordán van egy 5-ös venti és langyi olyan 30-33 fokos van az aida64-nek 2.85.2419beta ez mutatja az aux-ot is nem csak az északi hidat mint "alaplap hő" UD3-ommal sokat vacakoltam miatta és az tűz forró volt, ventitrá dobtam és stabilabb lett márcsak ezt tudom mondani. Az UD5-re is tettem minden további nélkül. probát megér az hogy pedig van a házadnak szellőzése az egy dolog a sarkokban nem szellőzik úgy mint a ház közepén sőt van úy hgy ott ragada hő. nekem egy thermaltake házam van az alján egy 8as venti és egy 12 venti elöl egy 12es oldalt egy 12es hátul is van egy 12es a ház tetején egy 14es és egy 12es Cpu hűtő ninja 3 rev b azon is van egy 12es és mégis kellet aza fránya 5ös venti a bordára.
AUX a VRM hőjét mutatja. ja és azóta vagy 5-10fokkal hüvösebb a VRM.
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45973 üzenetére
Tán még ezt a 12V ágat nézd meg mert nállam értéket 12,04V-ot ír terhelve & üresben meg 12.28V
DE végül is a 4,5G se rossz sőt FX9370es szint 4.4G és a VRM hűtésed milyen megy arra felé levegő vagy esetleg forró?Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45970 üzenetére
Az LLC-t én nem bántottam. lehet hogy itt van a kutya el ásva?
SZ: AZ LLC nállam a gyárin van de mintha valahol azt olvastam volna hogy nem jó neki az ultra high opcio csak tudnám hol is .......
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45967 üzenetére
Probáld alacsonyabb fesszel hátha:
minél inkább feszeltem annál inkább melegedett minden de van még egy 5letem a vrm bordákra aggasrá egy kis ventit én ezt csináltam az UD3-nál és azUD5-nél is lehet hogy tulmelegszik a vrm egykicsit egy probát megér.bár az nem tudom mit segít de nállam még a 12V-os körön van egy 40V 10000uF condi is biztos ami biztos alapon 5V oson meg egy 6800uF-os!
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45967 üzenetére
C6: on / c1e: on / CnQ: on
szoba hő 29fok még majd nemsokára lesz itt 35is mert ez a ház legmelegebb pontja de télen a leghidegebb, is volt olyan tél közepén hogy15fok a szobába fűtéssel de a gép félóra allat felfűti stabil 22-25fokra.
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
No.1: CPU:5G NB:2.6G HT:2.6G birja 1.44-1.47V-on de hamar túlmelegszik 58-63 fokos a kicsike és hangos vissza vettem 4,7Gre mert az is bőven sok majd télen megnézem mit tudok még kicsikarni belőle addig is ez így marad 1.3V-on
Az AMD-nek majd megköszönöm az eggyütt működést. Beneveztem erre FX9590[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45958 üzenetére
2-3órát ezelőtt az FX4100-asat se stersszeltem 30p-nél tovább és stabilvolt 2évig akkor itt mért tennék másként? Annak a vége alap feszen 4,4G de ha feszeltem volna mert lehetett volna de amugy 4,1G volt az etalon efölé nem vittem mert nem láttam értelmét akkor. Az energia pénz és inkább eljátszom azt a pénzt mint hogy futtassak stressz progikat orákon át nám, lelem értelmét de gondolom itt ezzel egyedül vok.
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
2600NB-hez 1.325V-ot állítottam az alatt biosban is fagyi
Primolom + aida64 és hibátlan egyenlőre[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45906 üzenetére
üdv végre eljutottam a gépemhez így munka után kezdésnek dobtam neki 4.5G kékhalálal a win meg is hálálta majd 0.125Vos feszemelésssel stabil prime fut aida64 is fut közben betöltötte az IE-t is MB:33 NB:51
CPU:46 és atom stabil.Szerk: CPU mag 1,3V
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45398 üzenetére
A kérdés, itt mennyire számít a magasabb NB órajel? FPU-ban biztos dob az L3 gyorsul tömörítésnél jobb
aida 64 4.2.2800
amiben jobb
cpu: zlib, aes
fpu: vp8, mandel
memoria irás és késleltetés nem mindegyik számot tevő de néhol látványos.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Köszönet nektek végre már nekem is össze jött leállás nélkül, egyből minden eldobtam reboot bios cpu 4.1G NB 2,4G @ 3.5G NB 2,2G FX8320 semmi extrém csak ez a kettő
Az NB huzására azért van szükség mert valamilyen csoda folytán egy két dologban huzza magával az fpu-t is és így egykét feladatban látványosan gyorssabb a 8350es-nél az Aida64 4.28 alapján.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45362 üzenetére
nekem is pont ilyen lapom van újra indulásokkal ha a turbót kikapcsolom és nem húzom a cpu-t akkor érdekes nem csinálja de ha dobok rá 100MHz-et akkor már igen (8320@3.6G) de nekem egyenlőre a 1.4G is bőven elég.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Igazán kíváncsi lennék arra hogy milyen teljesítménye lenne egy "Intel gyártósoron legyártott" FX-re 22nm tri-gate techken ha jól emlékszem az intel is gyárt már bérben
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Sanyi19 #17607 üzenetére
Fogalmazd meg neked mit jelent az a szó hogy mag, cseresznyében van!
Athlon esetében 1FPU+1CPU= 1Modul/Mag
FX esetében 1FPU+2CPU= 1Modul/Mag Intel-nél 1FPU+1CPU+HTT= 1Modul/Mag! Szerintem ezt így nézve az FX-6100 már csak 3 Modulos/Magos Intel-nél nézhetsz tranzisztor számot is.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Sziasztok bocsánat hogy így közbe vágok de egy fontos kérdésem lenne épp egy szerver megtervezésén ügyködöm és a vishera procihoz kéne memoria a megrendelőm meg ragazkodik az Ecc-s modulokhoz le tudja kezelni ezt a proci?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz BomiBoogie #15598 üzenetére
A program szerint van, de lehet hogy itt az Everest az FPU számát nézi és ezért is írja a hogy van HTT! De szerintem ez vicces!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Filmvilág
- Call of Duty: Black Ops 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest