-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V!ck
senior tag
A 970-es chipset max. 2400MHz HT-t tud, bár amúgy sem oszt vagy szoroz.
A 2600MHz-es CPU NB (ezzel együtt az L3 cache) órajel meg sem kottyan az FX-eknek, csak kell neki egy kis plusz kakaó. 1,3V-ig nyugodtan elmehetsz (az enyém 1,27V-ot kap), nem fog jobban melegedni a proci, tesztelgettem, zéró hatása van a hőmérsékletre. Ellenben a memória írás ~17-ről ~19GB/s fölé emelkedett, illetve egy kicsit csökkent a késleltetés is.[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
-
ViZion
félisten
FX patch-et rakd fel. Sztem kevés neki a fesz, de majd ha lesznek képek, írunk vmit.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz Ekiamedve #71787 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, ezen kimerítő és gyors választ.
Úgy néz ki tényleg megéri az árát.
Kis kiegészítés még:
Ha a 8350-et így lehet benne rántani, akkor bizonyosan elég erős és stabil a WRM-je.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Balathruin #71785 üzenetére
Sajnos olybá tűnik, hogy igazad lesz...
Összedobtam egy tesztkonfigot, LGA775-ös platformra (Intel Xeon E3120 - 3,16 GHZ FSB 1333, Wolfdale E0 stepping + MSI G41-P25 alaplap + 2*2GB G.Skill Rip Jaws 10666 memória (1333 MHZ).
OC nem volt (ez az MSI lap mATX és nem tuningbarát).
Ugyanazon grafikai beállítások (VGA: R9 380 4GB ASUS STRIX) mellett a max. FPS 100 körül van (ez 20-40 FPS-el kevesebb), viszont a legdurvábban erőforrás igényes COOP módban a min. FPS stabil 30-40 között van.
3v3-ig stabil 40-50 FPS-t produkál, 4v4-ben még nem volt alkalmam próbálni.
Tehát ami lényegesen javult, az a minimum FPS, ami számomra a legfontosabb.
Az FX konfigom 1600-as ramjait nem volt szívem megrántani.
Már csak azért sem, mert így is bő 1,5-ször gyorsabbak a memória műveletek az LGA 775-ös konfighoz képest. Ebből úgy vélem, nem sokat dobna 1600 helyett 1866-on járatni.
Az SC2 az FX-es konfig 8GB ramjából az OS-el (WIN7x64) együtt átlagosan 6-7 GB-ot képes felhasználni, sajna az MSI lap 2 ram slotos.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Ekiamedve #71783 üzenetére
A táblázatból ítélve jó kockát fogtál ki.
Milyen CPU hűtőt használsz?
Kíváncsi lennék, a 8320e-m mit bírna egy ilyen lapban...
Az ASROCK 970 PRO 3 R2.0-ban 4,2 GHZ a vége stabilan... (alapórajel: 3,2 GHZ)Viszont nekem ez kevés játékban (SC2), mivel a játék sajna csak 2 magot használ, így az egyszálas teljesítmény a domináns. merthogy nem a max FPS-t keveslem, az rendben van, 100-120 között max grafon 1600*1200-as felbontáson, hanem a minimum FPS a nagyon kevés (Multiplayer módok), rendszeresen beesik 30 alá, COOP módban egy komplex csatában képes lemenni "diavetítésbe".
4,5 GHZ-nél már közel jó volt, csak azt meg nem bírja stabilan, egyszerűen elfogy a tápellátásom, fűt mint egy kazán.
Esetleg SC2-vel nem játszol?
Dobna e az FPS-emen, ha nagyobb frekis ramom lenne? jelenleg 1600-as ramjaim vannak, annyin is mennek (4*2GB G.Skill Rip Jaws XMP profile)Kaphatnék pár AIDA-s képet is?
Főleg a memóriás mérések meg a CPU QUEEN érdekelne...Előre is köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ekiamedve #71779 üzenetére
Hmmm.... saját tapasztalat?
Pár képet kaphatnák róla?
Előre is THX!
-
IstvánLászló
senior tag
válasz ViZion #71778 üzenetére
Hálás köszönetem a segítségért.
Most néztem és ki is próbáltam, hogy mit dob csodás ég és föld a különbség.
Vissza is jelzek most ahogy ígértem is mi a helyzet.
A procim 4 Ghz-en 45 és 50 fok volt maximum terheléssel és 1,35 Volton a vrm hűtés is szintén 50 és 60 fokon megy stabilan.
Nagyon nagyon hálás vagyok neked és ne hogy megsértődjél, de ezt kell mondjam hogy király vagy.
A topikot most a szívembe is zártam és remélem a király szó használatom tényleg nem is sértődsz itt meg.
A jelszavam az Amd legyen itt is velünk, ezzel zárom is a soraimat.
Tisztelettel és hálás üdvözlettel.
István LászlóPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Slavia
aktív tag
-
Ekiamedve
tag
"Asrock 970A-G/3.1 - ez elég keménynek tűnik.... ha hihetünk a szemünknek és a marketingeseknek. "
4,8-nál fogy el a 4,7 még atom stabil -
ViZion
félisten
válasz Slavia #71777 üzenetére
Fentről lefelé VRM (szerintem, de a lap topikjában lehet pontosabban megmondják), CPU socket, Core. Gyakorlatilag a legmagasabbat nézd terhelés alatt, az lesz a kupak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Slavia
aktív tag
válasz ViZion #71775 üzenetére
Várjál nagyon félre mentünk én csak azt akartam megtudni hogy ezen a képen melyik a kupakhő amit még két nappal ezelőtt mondtál mert én sajnos nem ismerem ezt a fogalmat és mivel a bios is alacsony hőmérséklete mutat TE meg mondtad hogy a kupakhőt nézzem akkor mond meg ezen a képen melyik az. és azt veszem akkor a jövőben cpu hőmérsékletnek. és ennyi.
-
nagyúr
válasz Beretvás #71765 üzenetére
Igen, a 990-esek a tipráshoz valók.
Az aláírásomban szereplő 970-es nem ajánlom, az van, és stabilan 4,2GHZ a vége, az alaplap 4+1 fázisú VRM-je egyszerűen kevés, 4,5-nél (1,45Vcore/ meg elmelegszik és vége.970-esekből talán ezek lehetnének jók:
msi-970-gaming; 970 gaming pro carbon - ezen van RGB fény ínyenceknek
Gigabyte GA-970-GAMING,
Asrock 970A-G/3.1 - ez elég keménynek tűnik.... ha hihetünk a szemünknek és a marketingeseknek.Ez mindegyik hűtött VRM modulos, árban 22-34e között (PCX-nél/
Egy érdekesség: kevesebb felszereltség, de erősebb kivitel, és 30e alatt van:
Gigabyte GA-990X-GAMING SLIEz is meggyözőnek tűnik, de szerintem 42e kicsit sok egy 970-es deszkáért...:Asus 970 PRO GAMING/AURA
-
ViZion
félisten
válasz Slavia #71774 üzenetére
Ez így kevés, kellene a konfig is, mi a cél kb. A CPU fesz alacsony, ennél többet bírnak, ált. 1,4 V alatt tutira hűthető. A fentebb írt beállításokat próbáld ki, azzal mennyire működik.
-
IstvánLászló
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz IstvánLászló #71768 üzenetére
Háát, meg kell próbálni, h mit dob:
CPU ratio 20×
Core perf. boost: disabled
PCIe clock: 100
sys voltage: manual
ram volt: amit a ram ír, 1,5 V
CPU voltage: próbálgatni kell, elsőre 1,35 V és tesztelés után kiderül, h lehet lejjebb, feljebb esetleg.
APM master mode: disabledSlavia: segítsünk, de se képek, se adatlap, se semmi. Keresőt használd, vagy az összefoglalót, esetleg amit már írtunk, arra nézz rá... Istenként nem érek rá itt szívatni a népet, tengernyi planétán várják a fórumozók, h beszóljak nekik.
-
IstvánLászló
senior tag
A Bios képek alapján ha néztétek, most mi is legyen, milyen jó stabil alaplapot nézzek, esetleg kérhetnék linket is ahol lenne ujj alaplap?
Köszönöm a segítséget és a választ is.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Slavia
aktív tag
Nem volt akkora szerencsém hogy téged oda is beengedjenek ahol 18+ is vannak.Bízom benne hogy az avatarod és a borzasztó segítőkészséged és sok hasznos információd ellenére holnap kapsz majd egy ötöst tanárnénitől,vagy esetlegesen őt is tesókádnak szólítod. Jó sok oldalt kell majd vissza pörgetnem mert láttam sok helyen van avatar joe és barátai borzasztó hasznos és segítőkész információ áradata....De hát mit is vár az ember egy kifáradt és magát félistenek tartó,hőstől.AKi az interneten osztja a nem létező eszét egy forumban 2 word of warcaft party közöt...
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
-
Beretvás
veterán
válasz IstvánLászló #71764 üzenetére
bios kép jöhet hátha értelmes müködésre lehet birni ebben is.
még egy joféle 970 is elég nem kell feltétlen a 990es, az akkor javallott ha ki akarod a belét is taposni. -
IstvánLászló
senior tag
válasz jokeph #71763 üzenetére
Köszönöm a segítőszándékodat neked is.
A szavaidat beidézem, "Nem akarlak elkeseríteni", semmigond a gépemet ezzel a lappal is tudom most is használni.
A lényeg hogy értelek, kell egy 990-es chipsetes deszka hűtött tápellátással, de melyiket is válasszam?
A Bios képeket akkor most rakjak fel vagy ne?
A lényeg ez és fontos hogy szabadidejét nem is szeretném itt senkinek el is rabolni.
A lapomat jól benéztem én láma, most már látom hogy figyelmetlen is voltam, de ez az én hibám.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
nagyúr
válasz ViZion #71759 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de leginkább alaplapcsere oldaná meg megnyugtatóan a problémád.
Ahogy ViZion fórumtárs is írta, a 7xx sorozatú chipset-ek nem FX8xxx procikhoz készültek hanem Phenom II-höz, stabilan az a max CPU széria.
Az FX-eknek kell a stabil sokfázisos tápellátás, meg leginkább egy 990-es chipsetes deszka hűtött tápellátással...Upsz: ezer bocsánat, nem neked akartam válaszolni, hanem egyel elébb IstvánLászló #71758 HSZ-re.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz IstvánLászló #71758 üzenetére
Szia!
Ez a chipset még a Phenom II-höz készült, nekem is volt ilyesmi giga lapom, szerettem, de ez nem FX alá való. Bios képeket rakj fel, hátha látunk rajta vmit, de sok reményt nem fűznék hozzá. Igen, CPU supportba mindent beleírnak: hazudnak. Elindul vele, de közel sem optimális...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
IstvánLászló
senior tag
A segítségeteket szeretném kérni.
A configom: Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5, Amd FX 8300 és 2x4 GB DDR3 1600 MHz (PC3-12800) Kingston RAM (HyperX Fury Blue)
A lényeg már mindent ki is próbáltam és elakadtam hogy mit hogyan állítsak be a biosban hogy a proci 4 Ghz-en működjön.
Az alaplaphoz ujj bios nincs és tanácstalan vagyok.
Kérdezném mit tehetnék hogy sikerüljön a tuning?
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok itt mindenkinek.
Üdv, IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
macy
addikt
Zárjátok már le végre, elbaxta, legközelebb majd jobban figyel. Ennyi.
-
Omli85
őstag
válasz ViZion #71752 üzenetére
Nesze ormányos lelettél félistenrészegnasamérnöközve sírok x'D.
Slavia: van kereső is és mivel én is használtam/használom, tudom hogy elég jól működik itt a fórum kereső . És ha már rávetíted itt az általánosításokat a kollégára aki nem keveset tett itt a közösségér de mivel új vagy és a keresőt se használtad így ezzel tisztában se nagyon vagy javasolnám gondold át a bepötyögött reakciódat legközelebb... No offense csak a jövőbeli konfliktusok elkerülése végett .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Slavia
aktív tag
-
leviske
veterán
válasz Slavia #71753 üzenetére
4000HUF/óráért hívhatsz személyes konzultációra szakembert, akitől kérdezhetsz bármit, sőt még be is állít helyetted egy rakás dolgot BIOS-ban.
A fórum viszont nem erről szól. Ha megszólnak, mert nem olvastál vissza (sőt, a saját hozzászólásodra érkezett választ sem olvastad el!!!), akkor arra nem ideális reakció, hogy leugatod az illetőt, mintha igazad lenne.
És most ezzel fejezzük is be a topik szemetelését, mert csak másoknak nehezítjük meg a későbbi válaszkeresést.
-
Slavia
aktív tag
válasz ViZion #71752 üzenetére
Elsőnek is, igaz nem néztem hogy válaszoltatok,igaz nem mai processzor már, de én még csak most váltottam.Nem akarok intelt venni meg nem is érdekel.És biztos vannak 2 hetes polgárok visszajárogatni és ők sem olvasnak vissza.De azért mert te meg a fentebbi hozzászólást író személy félistenek vagytok az interneten és húsvét alkalmával leszaladtatok a lenti közértbe venni egy rekesz sört és próbáltok nasa mérnököt játszani attól még lehet kérdezni bárkinek csak legközelebb figyelmesebb leszek.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Slavia #71750 üzenetére
Lassan írom... olvass kicsit és akkor nem írsz hülyeséget, immáron 2. alkalommal. Mivel láthatóan elsőre sem olvastad el, amit válaszoltunk, így fel is adom. 1-2 hetente jön ilyen polgár mint te, szal. vagy olvasol, vagy "szarazefiksz" és veszel intelt. Nincs más. Nincs hibás szenzor (sőt, ott semmilyen nincs), és nem °C fok.
-
lee56
őstag
válasz Slavia #71750 üzenetére
Az a fail hogy ezt már egyszer megkérdezted és több választ is kaptál a kérdésedre. Na most ezek után vagy nem hiszel nekünk, ami fáj , vagy nem tudtad elolvasni illetve értelmezni a leírtakat. Utóbbi két esetben nem vállalunk felelősséget érted, de bármikor újra próbálkozhatsz minden esetre.
No Comment
-
Slavia
aktív tag
Üdv! Látom valakinek melegszik az efiksze nekem meg a biosban is 18 fokot ír....(Gigabyte970A UDP3)(Scythe Samurai hűtő) Ha valakinek volt ilyen fail értéke és megbírta oldani írjon.Thx (Overdrive hwmonitor estébé ugynúgy fail)
-
Pro!Petya
addikt
"Cpu Manual Voltage : 1.468750V" Nem tudom milyen hűtőd van , de ha nem vizzel hűtesz ebben a magaslatban akkor sajnos ennyi az annyi. Az se mindegy milyen az új venti (cfm,stat.nyomás) meg hogy milyen bordára raktad.
Elsőkörben megkéne nézni egyáltalán felfekszik-e rendesen a cooler aztán Offset-el bekéne lőni alacsonyabbra feszt. Miért manuálba raktad? -
lee56
őstag
Elvileg csak nagy teljesítményű videókártyáknál lehet gond. Egy RX480 nem tudom mennyire érzékeny erre. Tippre mondom a sávok hiánya nagyobb probléma lehet. Anno néhány játékban X8-ra levett 7850-t is megéreztem, X4-en meg már jóval több helyen okozott feltűnő laggot. 1.1 vs 2.0 X16 esetében passz, de szerintem még mindig jobban jártál így, mintha a sávokból venne vissza.
No Comment
-
Cry0
őstag
akár mit próbálok csinálni sima standard ibt-n is eléri a 68 fokot a processzor 3-4 perc után úgy hogy beújítottam egy újabb ventilátort is de ahogy látom hőfokra mint ha ott se lenne ugyan úgy melegszik
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
atis1224
tag
válasz ViZion #71740 üzenetére
Köszönöm hogy próbálsz segíteni ,először win 10 mem tesztet futtattam majd memtest 86 pend indítottam kb egy óra míg végig ment nem talált hibát ,a biosnál melyik részről csináljak képet , az előbb a négy mag 3900-mhz 1.25 . kb 1 óra youtube befagyott a gép ezt már tényleg nem hiszem el ennek a deszkának azért a 4 magot simán tudnia kéne
hüvely mate 10 pro
-
lee56
őstag
No pedig már kezdtem azt hinni, hogy megoldódott a problemád. Softveres oka is lehet drivertől a windózig, 3-th party programokon át kb bármi. Először is, mindent kapcsolj le minden fölösleges mérő progiból is lépjél ki, friss win indítás után lehetőleg és GPU-Z-n kívül ne fusson tényleg semmi, ha annál is azt látod hogy hibába indítod el a kis render tesztet, ami a bus interface mellett levő kis kérdőjelre kattintva előjön és akkor se vált felfelé aía.
Na szóval ha tényleg nem jó, még mindig adott a lehetőség, hogy kikapcsold a PCI-E energiatakarékosságot, ami elvileg egyébként jótékonyan ezt okozza, legalábbis terheletlen állapotokban mindenképp.:
Win1064b esetén : Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Speciális energiabeállítási beállítások módosítása\PCI-E\ gombocska lenyitása alatt kapcsolhatod ki
Ha ez se vezetne eredményre, és új windows felrakása estén még mindig fennálna, akkor lehetne gyanakodni hardveres hibára, VGA vagy alaplap részéről szerintem.
No Comment
-
ViZion
félisten
"hogy rájöjjek mi ez az általános rettegés az Asrocktól"
Kezdjed olvasni a topikot a kezdetektől és rájössz, h rohadtul nem alaptalanul írjuk, h Asrock AMD oldalon szar. Intel deszkái jók, olcsók, sok baj azokkal nincs, néha a bios kényelmetlen, annyi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Slavia #71713 üzenetére
Keresőt használd, összefoglalót olvasd el... Ne a magokat, hanem a kupak hőt nézd. A maghő kalkulált érték, nem °C. Elég durva, h ezt még le kell írni ennyi idős procinál, meg olyan marhaság, h rossz a szenzor...
atis1224: memtest (a linuxos, nem a win recoveryből indítható) mennyit futott? bios képek kellenének, hátha vmire jutnánk vele.
macy: Asrock deszka... sokkal többet ne várj szerintem, a 4,5 már OK.
Cry0: HT linket is vedd lejjebb, sokat nem jelent, de hátha stabilabb lesz. Fesz rengeteg, ezt már nehéz hűteni, sőt, 1,45V felett már ált. nagyon fűt minden. Bios képeket rakj fel.
-
-
nagyúr
Oops, tényleg, ezt benéztem....
THX a helyreigazításért!
-
nagyúr
Üdv.
Nálam, és többeknél is ugyanúgy 1.0 verzióra írja minden a PCI-e sávszélt, azaz 2,5GT/s-re.
Ez gondolom azért lehet így, mert nincsen terhelve a grafikus vezérlő, és ez az energiatakarékos módja.
Vajon jól gondolom?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
lee56
őstag
PCI-E-nél is vannak energiatakarékossági szintek, tök normális ha amikor nem használod a VGA kártyád, az visszavesz a sebességből, és amúgy ezt is lehet kapcsolni ha nem tetszik.. Más kérdés viszont ha mindig ezt műveli (terhelés alatt is), én megnézném rendesen a helyén van-e a kártya a PCI-E foglalatba ez esetben, de nem árthat az sem ha megtisztítod óvatosan, főleg ha rég lett takarítva a (gép)házadban. A porcicák kedves háziállatok, de néha biza okozhatnak furcsaságokat. Mondjuk nekem régi kártyámmal a PCI-E sávokat vette vissza valamiért X8, X4 lett az X16-ból, ott a kártya görbülése okozta a galibát, mint kiderült nem kevés fejvakarás után.
No Comment
-
macy
addikt
válasz Askformore #71733 üzenetére
Ja hogy én pont a socket hőt sasoltam. Köszi. Lejjebb vettem a HT-t 2600-ról 2400-re. Most viszi a 4.5-öt 1.45V-tal. Viszont a PCIe Link Speed megint csak 2.5GT/s valamiért és a csatira is csak 1.1-et ír 2.0 helyett.
-
Ekiamedve
tag
msi afterburner amúgy melyiket méri magot vagy a socketet nem tudná valaki megmondani nekem
-
macy
addikt
válasz Askformore #71728 üzenetére
-
lee56
őstag
válasz jokeph #71710 üzenetére
"Az opteron picit jobb egy magon, a phenom meg multicore-ban."
Mármint pont fordítva akartad írni, nem igaz? Csak mert az opteron alacsonyabb órajelű mégis több magos. A phenomok 6-nál megálltak anno, az az opteron meg 8-magvas. Viszont főleg az első Bulldozerekkel szemben azonos frekvencián is erősebbek a phenom magok (és az az opteron még jó alacsony frekvencián is üzemel alapból). Szóval csak és kizárólag akkor érné meg bármi ilyen csere ha gyakran haasznál 8 szálra jól skálázódó programot, és még akkor is ajánlatos tuningolni, amit viszont meg a lap lehet nem tolerálna jól, nehéz döntés, nehéz döntés. Egy tippem mondjuk lenne, sőt kettő, ha kölcsön tudna kérni pár napra egy FX-et, vagy egy opteront tesztelésre, illetve ha online shopból rendeli meg asszem van vagy 14 nap, és bármilyen okból visszaadhatja ha nem vált be (a tuning, vagy a lappal nem szeretik egymást).Viszont ha nem akar kompromisszumot kötni, akkor ryzenre vagy intelre váltás adna csak minden szempontból előrelépést, persze valamit valamiért alapon, ennek már ára van, nem is kevés sajnos.
No Comment
-
macy
addikt
válasz Beretvás #71725 üzenetére
Egy régi Aerocool Aeroengine JR házam van, elől-hátul 12cm-es ventivel, oldalt a plexin egy 8 centis. Mondjuk az biztos, hogy nincs benne túl sok hely. Ráadásul felső tápos. Egyébként kíváncsi lennék, hogy egy másik alaplapban hogy menne.
-
Cry0
őstag
Sziasztok
mai ibt teszt tragikus...
2 percig futott és egyből felugrott 73 fokra...CPU ratio:22.5
Turbo coreisable
CPU bus freq:alap 200
PCIe freq: 100
mem freq:1600Mhz (amint 1866Mhz ra állítom sír a gép és elveti a beállításokat)
CPU/NB freq:2000Mhz
HT link speed:2400Mhz
CPU és PCIe spread spectrumisable
EPU power savingisable
feszültségek
Cpu Manual Voltage : 1.468750V
Cpu/Nb Manual Voltage:1.300000V
Innen foga az összes auton van.
hol rontottam el ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
macy
addikt
Adtam a sz@rnak egy pofont ezzel a Be Quiet hűtővel. Úgy gondoltam majd fel tudom cibálni a procit 4.5 fölé. 4.3 ment a gyári hűtőbordával + egy nagyobb ventivel 1.4V mellett. 4.5-höz már 1.465V kell és nyalogatja a 60°-ot a proci.
-
Pro!Petya
addikt
Más nem tapasztalta hogy mióta van ez a "Game mode" (win10 creators update) , azóta jobban fűti a procit?!
-
atis1224
tag
válasz ViZion #71708 üzenetére
Szia érdekes dolgokat produkál ma 3600 -on böngésző és vidi nézés közben fagyi ,cnq aktív 1400-mhz ment az aida proci 29 -lap 34 fok mondom ezt nem hiszem el 3800 meg bírta a c3 at egy félóráig mit találjak ki gondoltam le tiltok két magot 4/4 alap 3500 -mhz a prime 20 perc múlva is stabilan fut sőt c3 alatt mintha picivel több fps na akkor most táp vagy alaplap ? költői
hüvely mate 10 pro
-
Slavia
aktív tag
válasz Askformore #71714 üzenetére
A HWInfo is ugyanúgy anomáliás. 18-19 fokot ír....
-
Slavia
aktív tag
Üdv! Biztosan feltette már jó pár emberke ezt a kérdést,de van olyan program ami pontosan mutatja a cpu hőmérsékletet Az Amd overdrive,aida64-n kívül? Mert az overdrivén kívül az összes program anomális szerű hőmérsékletet ír a cpu-nak gyáriórajelen ( 17-18 C ) ! Hallottam már hogy az efikszeknek rosszak a szenzorjaik.
-
nagyúr
-
-
nagyúr
Hát, ha ingyen van akkor cseréld.
A két proci közt minimális difi van teljesítményben.
Az opteron picit jobb egy magon, a phenom meg multicore-ban.
-
ViZion
félisten
válasz atis1224 #71707 üzenetére
A fesz biztos kevés, 1,3 V-re rakjad és ahhoz keress frekit, amin még megy. Esetleg másik táppal próbáld ki. CPU-Z -ben ellenőrizd a ram időzítéseket is.
-
atis1224
tag
válasz ViZion #71702 üzenetére
Ja igazad van kevés infót adtam meg ,win mem test az előbb futtattam nincs hiba , a hő fokok természetesen folyamatosan figyelem aida , azt vettem észre ahogy melegedett a lap 46-c melegebb volt mint a proci hiába vettem le 3600-mhz csak 5 percrt bírt c3 alatt
[ Szerkesztve ]
hüvely mate 10 pro
-
leviske
veterán
A rövid válasz az, hogy igen. Ha csak nem ingyen kapnád, nem ér meg egy lapcserét egy alacsony órajelű Bulldozer egy Thuban után.
Ha munkára használod, érdemes több pénzt rászánni és befektetni valami használt Intelbe és akkor a memóriákat át tudod menteni. Amennyiben meg játékra használod, maradj a Thuban mellett, míg nem jön össze több zseton.
-
ViZion
félisten
válasz atis1224 #71700 üzenetére
De semmit nem tudunk. Ez nem info így. Memtest volt? Ram beállításokat nézted? Hőfokokat monitorozza vmi? Szal. 0 infóra 0 válasz van, ennyi. legalább bios képeket rakj fel, bár attól még ram hiba lehet.
Cry0: LLC ultrán eléggé odaver, ha tudod hűteni, akkor OK. Feszt ofseten szoktuk állítani, ha manuálban is leveszi a feszt és a frekit, akkor OK. APM master mode disabled. Másik IBT kell, ez nem jó, van FX-hez, fentebb írták.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest