-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy87
tag
Sziasztok!
Adott egy FX-6100, az mennyire normális, hogy gyári hűtővel alap állapotban 45 fokos a proci, prime95 x64 alatt 100%-on felmegy 74-re és tartja. A pasztám sem a legjobb, hétfőn érkezik egy CM Hyper TX3 Evo.
Azért kérdezem, mert eddig még gyárival nem használtam.
A proc most lesz 4 éves és eddig a vízhűtéssel 3,6 GHz-en nem ment 65 fok fölé.
A válaszokat előre is köszi!
-
Askformore
senior tag
válasz csongi #70688 üzenetére
Én 6300 4GHZ-ről váltottam 8350-re, és azonnal megnéztem a procihasználatot a játékaim alatt , és átlagban 20-25%-kal kevesebbet írt a feladatkezelő terhelés alatt, mint előtte..Ez úgy mindenre igaz volt, ahol néztem, volt ahol nagyobb is volt a különbség, én csak erre alapozom a dolgot. Biztos játékfüggő is, de általánosságban megállja a helyét ez a kijelentés, hogy +20% kakaó minimum van benne alapon is a 6300-hoz képest.
-
-
csongi
veterán
Elso gyors teszt.
4GHz 1.32V
Jatekban megjelent az fps novekedes, stabilabb lett az egesz.
Ibt meres alapjan, sajnos csak 27.8 Gfl lett.
Ezen lehet meg tornazni finomitani.
CPU 20*200
MB 2000Mhz
Ram 1866.
Itt minden idozites meg alapon van.
10perc IBT 39Celzius.Gondolom most johet az MB orajel emelese, es a ramok idozitesenek a csokkentese, vagy fixalasa auto modrol?
-
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70690 üzenetére
Izzik, izzik.
Volt Abunak egy irasa errol. Izzik meg porog, fogyaszt, csak eppen nincs mit szamoljon.
Foleg C3 eseteben, de ide sorolhato a cod szeria is.
Optimalizatlanok szerintem meg mindig. Hiszen C3 doom vagy cod esetben sem letezik eget vero fizika.
BF eseteben mas a helyzet. .
A tobinel mit szamol a cpu? Meg mindig ocsmany modon van optimalizalva, cpu-gpu memorai eloztasok.
Elsodleges a konzol, aztan portolnak valahogy es ahigy sikerul.
Emiatt kell alajuk tulmeretezett vas. Iletve elonybe reszesitve az intel-t. Peesze minderee megvan a magyarazat .
Talan most a dx 12 vel vegre jobb lehet a helyzet, es valoban a VGA kap olyan szerepet ami neki jar.
Es a kompromisszum majdcsak ott lesz, kisebb CPU-val fizikaval lehet jatszani, de nem megy a latvany rovasara, vagy forditva.
De lehet rosszul gondolom -
Jakuskacsa
senior tag
válasz Omli85 #70689 üzenetére
Nem kell ehhez dx12 sem, ha jól van optimalizálva a játék, fx is simán kihajtsa a belét... De ehhez az kell, hogy legalább 4 szálon terheljen. BF1, meg a DOOM, az pl. két olyan játék, hogy izzik alatta az fx. Crysis-t már n is említsem. Ha erre mozdulna a játékfejlesztés, lenne jövője a régi fx-eknek is. A jövő titka. Az lenne a jó, ha a ryzen 1 szálon és összességében is gyors lenne.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Omli85
őstag
válasz Jakuskacsa #70684 üzenetére
Az új apik alatt szépen megtud ugrani a fogyasztása és ebből adódóan a hőtermelése is a kockának .
És azért mókás hogy egy lassan 6 éves széria most kezd el igazán normálisan működni több szálon és, hogy eddig szoftveresen mennyi tartalék maradt bennük...
Ezért is vagyok nagyon kíváncsi már a Ryzen-re az x mag x "ht" felépítés miatt, ha azt nézzük a kis modell is 4 mag 8 szál ami több szálat használó alkalmazásoknál igencsak előny lehet egy fix 4 magos konkurens termékkel szemben. Persze fogyasztás és hőtermelés okán célszerűbb lesz majd az újabb szériát választani de adott esetben az új apik alá nem biztos hogy nem lesz hosszabb távon is életképes a jelenlegi széria főleg ha tovább esik az áruk.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70687 üzenetére
Egyikkel sem jatszom
Ha megis 1080pnel feljebb nem tudok menni.
20%+ teljesitmeny +30-40% felarert nekem nem er meg. Mikor ez keves lesz,akkor mar ddr4 re valtok.
Most csak, az unslom, es kivancsisag, es egy kis szabadido miatt cserrlek -
Jakuskacsa
senior tag
válasz csongi #70686 üzenetére
Ahol számít a több szál. Pl crysis 3, doom, bf1... stb. A jól, több szálra optimalizált játékoknál számít. Ahol egyszálas erő kell, ott szinte ugyanúgy megy minden (6300-8300), mert a többi mag csak malmozik.
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
csongi
veterán
válasz Askformore #70685 üzenetére
De miben, milyen programoknal?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz csongi #70683 üzenetére
Fx ilyen, én sosem gondolkoztam raja mennyit eszik. Pedig 1,44 volton 4,8Ghz-n biztos nem 100w a fogyasztása. (ha tippelnem kéne 160-180). Persze játéka válogatja.
Crysis 3 pl. szinte minden magot 80% fölött tart, melegszik is mint az dög (55 fök környéke játék alatt), viszotn far cry primal 1440ben szinte minden maxon (habugi korrigálásával ) fix 60fps-re állítva 2-4 magot használ 60% környékén és 40 fokos a cpu. Úgyhogy a crysis alatt tuti zabál 150w ot, a FCP alatt meg lehet 100 at sem.A gyári beállításokkal meg az a baj, hogy ráhúztak egy sémát az fx procikra, és -tól -ig mozoghat. Ez nem lenne baj, de a cpu-k többsége sokkal kevesebb feszel is beéri, ugyanazon a teljesítményen. Na ezt szoktuk mi meglépni. Optimális beállításokon hajtani.
-
Beretvás
veterán
Megint visszatérünk a fogyasztás témára. Csak kár ,hogy kb semmi jelenrösége. Akinek ennyire mániája a fogyasztás az miért amd-t vesz? Nem bántásbol de ez van.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz csongi #70680 üzenetére
Helyes beállítással fogyaszt kevesebbet. Összefoglalót is elolvashatod, de lényeg ami lényeg, hogy ha auto-n van minden, akkor iszonyat feszültségeket dobál a lap a cpu felé. Hol túl sokat, hol túl keveset. Viszont ha megtalálsz egy jó beállítást egy közepes feszültséggel, akkor igen, elképzelhető, hogy kevesebbet eszik.
Lásd példa: alapból ha turbo on, és egyéb marhaságok ott figyelnek, akkor a cpu elkér akár 1,425 voltot is, holott lehet hogy turbo órajelen az összes mag eldöcögne már 1,375v al is. És nem hergeled szanaszét a vrm-et sem meg a cput-t sem. És a fogysztás sem 140w hanem csak 110 mondjuk. 6xxx szériát nem igazán ismerem, nem tudom mennyi feszt kérnek, és mennyire tuningbarátok (én phenom II után egyből a 8 hengeresre váltottam). Lényeg ami lényeg, összefoglalót elolvasod, aztán ha elakadsz segítünk. Jobb is lesz a teljesítménye, és lehet hogy kevesebb fesszel energiával is beéri.A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
csongi
veterán
válasz Jakuskacsa #70679 üzenetére
Koszi!
Enyit koltok ra plusz2 k
A 125W cpukat nem szeretnem alulfeszelni, akkor kb ott vagyok mint ezzel.
A Cpu tesztek alapjan A 81xx gyengebb, A 83xx alap ertekhez meg kozepes tuninggal felerek.
A huto birja, boven boven. A lap korlatoz, de cderelni nem akarom. Ezzel mar eldocogok a ryzenig. Ha kiadnanak egy Fx seriat esetleg alacsonyabb csikszelesseggel akkor meg ki huzhatom tovabb is.
Inkabb az ellentmondas zavar. Tuningal kevesebbet fogyaszt? -
Jakuskacsa
senior tag
válasz csongi #70678 üzenetére
Szia! Én személy szerint nem váltanék. 6100-6300 as uprade az kb 10% ot jelent. Nézd... a x3xx sorozat kiforrottabb, erősebb, és némileg energiatakarékosabb, de akkor inkább egy 8370e, vagy 8320 és alulfeszelni, ha fontos a fogyasztás. Ha pár ezer forinttal megúszod a cserét (max 2-3000) akkor tedd, de sok változást nem fogsz látni. Szeretnéd tuningolni is, vagy alapon akarod használni? Milyen hűtőd van? - na most látom az adatlapodon. Ha szerencséd van egy közepes tuning belefér.
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
#70592 Erre valaki?
Vagy kerdezzek Gfl kapcsolatosat? -
Bossp
addikt
válasz Pro!Petya #70653 üzenetére
DirectX 11 multi-thread
1 053 794 Draw calls per second
DirectX 11 single-thread
911 126 Draw calls per second
DirectX 12
7 422 704 Draw calls per second
Mantle
4 793 135 Draw calls per secondHát nálam irdatlan gyenge pontok jöttek ki xD. 8320@ 4,7 Ghz és egy AMD r9 390-el .
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Pro!Petya
addikt
válasz Askformore #70667 üzenetére
Kinek mi a mindennapi használat..
Az a baj az IBT-vel hogy ahogy látom sokaknak az a cél hogy az lefusson , és akkor stabil. Én személy szerint azt mondom hogy ugy tekints rá mint egy biztos pont vagy állomás affelé hogy stabil -e a rendszer. Emellé venném a prime-okat (nálam favorit! Ha egy óra alatt hibát dob vagy freeze akkor pár óra játék után könyvelhetö az offolás.... tapasztalatból mondom volt olyan tesztem hogy kész a 10körös IBT-m de a mondjuk 40. percben már hibát dobott a prime , "lesz@rtam" vittem gamere a vasat és pár óra mulva befigyelt a freeze... idegesítő tud lenni, elhiheted )
Az R15öt , OCCT-t is érdemes ellenőrzésképp futtatni, ha ezek lefutnak az már jó jel , DE hangsúlyozom hogy az is benne lehet még a pakliba hogy egy sima flash video megakasztja.
Ne érts félre nem azt mondom hogy neked vagy bárkinek hogy nem stabil ha "csak" az IBT lefut, mert lehet hogy az, csak van aki többször szereti tesztelni, biztos ami biztos ezért írtam kinek mit jelent a mindennapi használat , ha pl munka száll el miatta az nem legjobb még egy game freeze ehhez képest elviselhető , de nálam kb "tragédia" már az is
Többek közt ezért sem hajtom még 4,8on , pedig van kész 10körös Very Highos IBT-m , de a prime freezel a 40-45. perc környékén , és ez volt a példa amit felljebb írtam hogy azt hittem ettől még game stabil de nem.. -
finest
addikt
Üdv Urak!
Gondolkodom egy Phenom II 965 lecserélésén.
Megér újonnan 40k-t a 8370e? Melyik proccra érdemes hajtani, ha 4.4Ghz tuning elég?“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
finest
addikt
válasz kristof422 #70669 üzenetére
Miért nem veszel valami félmoduláris FSP-t? FSP Hyper M (500/600/700W), olcsó, azt jó.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Habugi
addikt
A Popókavics Kekszkrém 3 helyett nézzél valami mást szerintem, mondjuk egy belépő ASUS lapot, pl M5A97 EVO/PRO -t.., vagy azonos árban valami frankó 8+2es Gigabyteot.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
bebe159
aktív tag
Én megkérdezném a melyik tápot topikban
-
kristof422
újonc
Sziasztok.
Tudom, hogy nem igazán tartozik ide a téma, de most van összerakóban egy gép és nem nagyon tudom milyen táp lenne a megfelelő hozzá. Sajnos nem igazán értek hozzá és vettem egy mondhatni noname 700 wattos tápot amit az alaplappal nem lehetett összekötni pin hiány végett. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az alábbi confighoz milyen tápot ajánlotok olyan 10.000 - 14.000 Ft.- környékén? Előre is köszönöm válaszotok.
A config:
Alaplap: ASRock 990FX Extreme 3
Videókártya: Gigabyte Radeon R7 370
Processzor: AMD FX 6300
RAM: 8GB DDR3 1333 -
madexx
tag
válasz Askformore #70667 üzenetére
En is jatszom, szoval akkor win10 lesz Koszi
U11+ / bnet Bocskay#2256 - OW
-
Askformore
senior tag
válasz Pro!Petya #70665 üzenetére
Amúgy ha 5 kört bír, és mondjuk a nyolcadikban kioffol, abból én mit fogok érezni mindennapi használat alapján? Ha 5 kör lemegy és nem esik az órajel, jók az értékek, akkor szerintem gémek alatt is jó lesz. Feleslegesen nem kínoznám, na meg a hűtő se bírná a vége felé.
madexx@: szerintem tuning szempontjából mindegy, de játékok alatt a win 10 lényegesen sokat dob a sebességen, már persze, ha játszol. Tapasztalatból írom, win7-ről váltottam win10-re.
[ Szerkesztve ]
-
madexx
tag
Vettem egy ssd-t, szoval ujra fogom rakni a rendszert.
Van win7em es win10em is. Proci/tuning szempontjabol szamit hogy milyen az op rendszer? En ugy gondolom hogy teljesen mindegy, de ha valaki tud az ellenkezojerol az kerem ne tartsa magaban.[ Szerkesztve ]
U11+ / bnet Bocskay#2256 - OW
-
Pro!Petya
addikt
válasz Askformore #70664 üzenetére
Amúgy meg kell a 10 kör IBT-ben,... nagyon sokszor a vége fele offol ki ha nem stabil!!!
jó jó az 5 kör , bár azt egy "rossz" tuninggal is el lehet érni. Arról nem is beszélve hogy láttam már szép kis kioffolást annak ellenére hogy megvolt a 10 körös IBT.ViZion +1
Így kéne játékokat írni-optimalizálni!! Jót tett ez a link a májamnak így estére
Az érzés mikor 2-3x drágább proci ellenére ugyanaz a teljesítmény hmmmmm[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
válasz Askformore #70662 üzenetére
Most 30 perccel a bekapcsolás után ezt dobta. Az a 78 csak véletlen volt
-
ViZion
félisten
NAh, ezt a linket most láttam, lehet örülni, az öreg FX a csúcs intelekkel egy szinten van, csak alig i3 áráért.
[link]
Látszik, h szépen VGA-ra írták, alapvetően nem a proci határozza meg a játékot és szvsz így van jól.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Nestor16
senior tag
válasz Askformore #70660 üzenetére
És ha többet futtatsz le? Több kört. Gondolom ha meg nem bírja akkor nem is lehet objektíven nézni egy értékre.
Üdv, Dávid
-
-
ViZion
félisten
válasz Askformore #70658 üzenetére
Azért vannak win háttérfolyamatok, vírusirtó, akármi... franc se tudja mi volt épp aktív. Talán a legobjektívebb a linuxos teszt lenne, viszont win alatt játszunk, szal. az meg azért nem érne sokat...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Askformore
senior tag
válasz rantotthusi #70657 üzenetére
Azt, hogy próbálgasd Egyébként meg ez az IBT is elég kamu dolog, emeltem az NB szorzón egyel, gép restart, IBT be, első kör 96 sec és 78 gflops. IBT leállít, gép restart, IBT újraindít, és 91 sec 84 gflops, úgy, hogy semmihez sem nyúltam, indítás után csak a monitorozó progikat indítottam, és teszt..
-
rantotthusi
tag
válasz Askformore #70656 üzenetére
Én most tanácstalan vagyok van egy srock 970 extreme 3 as lapom és tudom nem tuningra termett de az fx 6300 at 4,4 ghzen viszi 1.368 voltal ami sztem jó de szeretnék még kisajtolni belöle egy picit mi lenne az érdemeseb emeljek a szórzon és talán összejön a 4,5 ghz vagy maradjon 4,4 en és az nb t rakjam 2000 ről 2200re? vagy az nb nek csak a feszültségét állitsam??? mert láttam hogy Te előbb a feszkohoz nyultál és már az is jelentett valamit! mit tanácsoltok srácok???
-
Askformore
senior tag
válasz Askformore #70642 üzenetére
Felpöcköltem picit a CPU NB Voltage-et, és még tovább javult a történet, így stabilabb és magasabb eredményeket dob, valamint 2-3 másodperccel gyorsabban fut le egy kör átlagban. A cpu nb-vel és a cpu fesszel kell csak ilyenkor játszani? Ramokat nem húznám.
Most olvasom pár hsz-szel feljebb, hogy a cpu nb szorzóját is lehet emelni, azt még rápróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Pro!Petya #70652 üzenetére
Csak itt nem tudjuk a procik milyen frekin mentek, de ez is valami.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pro!Petya
addikt
Valami ilyesmire gondolsz?
Ezeket mértem én amugy: (3dmark API Overhead Bench) : 8350 - 4,7Ghz
DX11 ST : 1 168 222
DX11 MT : 2 238 788
DX12 : 15 978 071Perrpill MKV-t küldök ki tv-re a jányoknak ,és még messze a film vége.. Megszakítani meg nem lehet különben kitör 3. Világháború Majd utána is megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Napok óta tesztelnek itt... Intel tesztet FX topikban ritkán találni, de vannak, akik Intelre váltottak és tudnak tesztet nyomni. Milyen progival kellene és milyen beállításokkal?
-
Bossp
addikt
Hali!
Valaki tudna egy rendes dx12 Tesztet dobni ahol normálisan konfigurált FX-eket látunk összehasonlítva Intel pajtikkal?! Köszi! (Gyanús hogy nem találok)
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Askformore
senior tag
válasz Pro!Petya #70646 üzenetére
Nekem elég alacsony az alapfesz szerencsére, de pont emiatt csak 300 mhz-et engedett,utána már bukó volt az ibt.. Bár hozzáteszem 1.296v 4,4ghz-en sem volt semmi problémám, csak az IBT hasalt el.
Lee@ remélem a szuperzöld szerencsés verzió a valós kíváncsi lennék hogy profi kezek közt és egy jobb hűtővel mit lehetne kihozni belőle, az alap minden esetre biztató.
-
lee56
őstag
válasz Askformore #70645 üzenetére
Na tessék, újra itt vagyunk, Hablatyi nemrég pont erről beszélt, különböző gépek, különböző beállítások, és már tényleg csak különböző IBT kellenek és kész is a káosz . Nekem is 4.4GHz és 86 Gflops körül ad, de most kérdem én kit érdekel? Azt kell nézni hogy amiben használod gyorsabb-e, ha igen akkor happy minden, ha nem akkor valóban lehetne keresni az okokat és esetleg több fesz-el próbálkozni. Mondjuk nekem FSB és NB is megpiszkálva vagyon.
PS : Most néztem csak 1.3V valóban kissé alacsonyka. Ha csak nem vagy nagyon szerencsés és szuperzöld processzort kaptál 1.35 fölött kéne azért egyen 4.4 szinten. Nálam speciel 1.36-1.38-1.4 V-ig is felmegy extrém terhelés hatására.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Pro!Petya
addikt
válasz Askformore #70645 üzenetére
Itt a Vannak a méréseim 4,6-tól felfele!! IBT+R15 eredmények. (hozzáteszem az enyém "éhesebb" fajta)
4,5 alatt nem méricskéltem mert alapfeszen engedi 400-500Mhz-et felhúzni[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
válasz Pro!Petya #70644 üzenetére
A ház a gond, én már rájöttem. Elöl van 3 venti, ami egy nagyon pici résen keresztül tudja csak szívni a levegőt, plusz hangszigetelt a ház, így benne ragad a meleg. Múltkor levettem az elejét, így a 3 venti direktbe fújta be a levegőt, és nyertem 10 fokot. De ez most nem lényeg, a javulás mértékére lennék kíváncsi, 2 gflops-ot nyertem, és kb 3 másodperccel gyorsabban végzett, 100 mhz emeléssel. Ez így kevés? Valakinek megy ez a proci 4,4-en? Mennyi a gflops?
A gyári cooler is lehet megfogja ennyire, de cserébe rohadt hangos. Ez meg nem De érik a hűtőcsere, csak még zöld
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Azzal a házhűtéssel vannak gondok rendesen , de ezt a feszt még a gyári cooler is megfogná szerintem...
Nem értem hogy az Evo-val hogy megy 70 közelébe ilyen kis feszen...
4,5-re sanszos hogy több kraft kell majd[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
Én multkor még az ablakot is rányitottam egy teszt ereéig
-Wake up Neo!
-
Askformore
senior tag
-
rantotthusi
tag
értem köszönöm a válaszokat!!!
-
Habugi
addikt
válasz rantotthusi #70637 üzenetére
BIOS-ban CnQ (Cool and Quiet) bekapcs ha ez zavar, attól veszi vissza magát 1400Mhzre amikor Idle & feszt is, csak mint azt magad is észrevetted egyáltalán nem fűt ilyenkor shem, nálam 5Ghz/1.5V mellett sem volt soha bekapcsolva.
Plusz amit a többiek írtak, Winfos energiaséma kiegyensúlyozottra, amíg teljesítmény centrikus/maxon van, addig bekapcsolt CnQ-val sem fogja visszavenni, állítólag.., ugye mivel nincs vele tapasztalatom ezt csak hallomásból "tudom".
(#70636) lee56:
Hát, végül is az is egy szempont..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
hundai
aktív tag
Energiasémánál a processzor minimum sebessége nem 100% véletlen?
-Wake up Neo!
-
Nestor16
senior tag
Erre én is felfigyeltem és szerintem is az energiatakarékossági funkciók be-kikapcsolása okozza ezt.
Üdv, Dávid
-
rantotthusi
tag
srácok lenne egy kérdésem miért állt be a mhz fix 4400 ra minimum értéken is?? mostanában volt egy kucko csere és igy szétszedtem a gépet és ujra huznom kellett azelőtt a minimum érték 1400 mhzre vissza vette mikor kint voltam az asztalon! Vagy így ezzel nincs semmi baj?? vagy valamelyik energiatakarékos beállitást kilőttem és most mindig 4400mhzen megy? de a melegedéssel nincs gon mivel ezen az értéken is visszahül 36 fokig csak észrevettem ezt a kis változást!
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz lovas001 #70633 üzenetére
Jo peldany lapul az alaplapodon✌️ Szerencses vagy! Igen nalam ezekeket hozza mar 4300-on 2300nb/ram orajellel, igaz 4300mhz@1,4v amin stabil az Fx8350-em, nem egy bajnok peldany de lehet h az alaplapom hibaja
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
lovas001
aktív tag
válasz Cseneles #70632 üzenetére
Az hogy milyen értéket dob azt nagyon befolyásolja mennyi és milyen háttér folyamat fut a win alatt. Csak hogy tuti legyen amit mondtam felpöccintettem utána sokkal magasabb feszre. Nem beszélve a ramok órajeléről az NB és HT órajelek is csak 2000 mennek. Ha ezeket mind növeled a számított eredmény is nőni fog.
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Cseneles
őstag
válasz lovas001 #70627 üzenetére
Proba keppen tedd fel neki a feszt 1.4v re, minimum kellene 4,7-en csinalnia 83Gflops + erteket de inkabb 90-hez kozelebbit
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
törölt tag
Azért 3 kört csináltam mert ezelőtt le ment a 10 kör és nem akartam megint leterhelni , de nem ment 64 fok fölé.Nekem ez az eredmény jött ki ennyit bír!.. viszont se az alaplapom se a hűtőm nem az igazi ehhez a procihoz. Váltani nem szeretnék más processzorra megfelel nekem,de egy másik alaplapot és hűtőt mindenképp be fogok szerezni.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Nestor16 #70628 üzenetére
A Gflops eredményed IBT-ben azért nem rossz. A CPU NB szorzóját megpróbálnám 11-ről 12-re emelni (2470Mhz környékén lesz), az én kockám is bírja ezen az NB-feszen. Ez még hoz némi javulást. Ezen felül a memóriák frekvenciáját is feltolnám 1866 környékére. Így már valszeg megugorja a 90Gflops-ot. A hőmérséklet pedig olyan, amilyen, mint a hűtőd. Ilyenkor már sok minden számíthat: hány fok van a szobában, pasztázás, házszellőzés stb.
Jó lesz ez.Már bocsánat...
-
Nestor16
senior tag
Hogy tudok 1.4V körüli fesszel nagyobb Gflopsot elérni? Ha nagyobb feszt adok meg akkor sem lesz jobb az eredmény... 90+-t tudtam csak elérni amit írtam is, de az mégis csak 70°C fölé kúszik. Kevesebb fesszel kéne elérni ugyanazt a teljesítményt ha már a 4.7Ghz-t így is bírja.
A CLL-re meg már rájöttem miért kell. Stabilan tartsa a feszt.
Üdv, Dávid
-
Cseneles
őstag
válasz lovas001 #70624 üzenetére
Tedd fel az IBT Fx Parch-t, nezd meg igy mert ennyit egy fx4100 csinal. Szerintem a Patch utan kerni fogja meg a plusz feszultseget
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Annyira sajnálom hogy nincs egy 3. "fajta" IBT is, amikor így benézek olvasgatni lazán megérne ez zacskó ropibontást ahogyan három különböző verzióval/terheléssel/eredménnyekkel próbálnátok egymásnak érdemben hasznosítható információt átadni.
Tiszta Bábel, csak valami felfoghatatlan okból ezt ti választjátok és jó így..
(#70624) lovas001:
Ez is egy jobb kocka..
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
válasz rovtiv3 #70618 üzenetére
Az alap beállítások már meg voltak az elején, a CLL Ultra High értéken van.
Egyébként ha ez is a feszt állítja akkor mi értelme van 2 helyen állítgatni? Nem azért állítjuk be manuálisan egy feszre, hogy azon menjen? Ez a CLL meg automatizálja gyakorlatilag...
Ugyanaz a beállítás High és Ultra High-nál. Az eredmény kevesebb Gflops, több V és hő... ráadásul hibával le sem fut. Ez most érthetetlen, hogy a kevesebb jobb. Bár High alatt is csak 88-90 a Gflops, de csak 1.4V-on. UH esetén ez 1.44V.Annak van értelme, hogy a CPU Bus Frecveny-t megtolom pár értékkel, hogy minden kapjon egy kis tudningot?
Üdv, Dávid
-
Jakuskacsa
senior tag
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Pro!Petya #70619 üzenetére
A dologhoz hozzátartozik, hogy nincs FX-fixes IBT-m. Ellenben több mint fél évig hajtottam a procit ezzel a feszültséggel 4.7-en, gond nélkül, az összes általam ismert teszttel, játékkal, hiba nélkül. Loadban pedig az LLC 1.416V-ra emeli a feszt. Ellenben 4.7 fölött érezhetően megugrik a feszültségigény.
4834Mhz-hez már 1.454V-ot, 4.9Ghz-hez pedig 1.5V-ot kér.Vizion:
Ha arra akarsz utalni, hogy kedvedre volna az utódnemzésre való teljes képtelenségem, jelentem, erről már lekéstél. A kérdést már rég elintézte az idő, illetve az évtizedek alatt elfogyasztott alkohol mennyisége.
(Azér' én is kedvellek.)[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
ViZion
félisten
válasz Pro!Petya #70619 üzenetére
+1
Nekem sem tudja ezt a 9370, pedig nem rossz kocka, de alig 1,4 V @4,7 GHz... bakker.
Néhányan itt kifogták az aranyhalat, 'azt csak néznek, h mi mit bénázunk a procinkkal.Akinek 1,43 V alatt kell 4,7 GHz-hez, annak kapja be a fűnyíró.
-
Pro!Petya
addikt
válasz rovtiv3 #70618 üzenetére
9590-esnek elég a stabilitáshoz 1,404 V a 4,7-hez? ...
Az én 8350 esem még épp hogy lefuttat egy fx fixes IBT-t 1,440-en , de ha kell a teljesítmény is, és nem csak az orajel megléte akkor inkább 1,452 vaaagy ha 93 feletti gflops-ot akarok akkor inkább 1,464 közelít már ehhez a frekihez.
Habár mostmár szerintem semmihez nem lehet viszonyítani mert amennyi kocka annyi eredmény....
lásd pl Leon77 kockáját, a 4,8at viszi nevetséges feszen és ad le bőven teljesítményt is szval , én már csak egy zacsi popcorn-al meg egy lityi kávéval kezdek neki a forum lapozásának[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Nestor16 #70617 üzenetére
Nem sok az a fesz egy kicsit?
Az én ugyanilyen procimnak elég 1.404V a 4.7Ghz-hez. Tudom, hogy minden kocka különböző, de a 9590-esek is ennyire? Ráadásul az alaplapunk is egyforma.
A helyedben csak rápróbálnék egy CPU LLC - Very High-ra, és csökkenteném a feszt első körben 0.02V-tal, hátha.Már bocsánat...
-
Nestor16
senior tag
Nos. Megszületett.
90-91 Gflops, 4.7Ghz, ~1.45V, ~70°C, csendes is lett a rendszer, új Windows 7, nagyon gyorsan betölti a dolgokat. Ez nekem már rendben van. Játék közben sose fog felmenni 70 fokig.Üdv, Dávid
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70611 üzenetére
Most futtattam 10 kört a JÓ IBT-vel és így a végén 77 fok.
ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
Askformore
senior tag
válasz rantotthusi #70593 üzenetére
Hogy én ezzel a hibával mennyit szenvedtem.... már a hajamat téptem, megpróbáltam másik vga-val, másik táppal, új windows-zal, és mindenhogy csinálta. Majd visszatettem a legutolsó NEM CRIMSON drivert, asszem 15.12, és elmúlt.. Majd most az új VGA-val a legújabb driverrel is jól megy. SZóval próbáld meg a 15.12-t..mondjuk a BF1 nem fog menni, de kb minden más igen.. A Star Wars Battlefront is, múltkor láttalak a lázadók közt
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70609 üzenetére
Jaja. Amúgy az 5 kör alatt 81 fok az gáz?
ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
Od!3
tag
válasz Pro!Petya #70606 üzenetére
Na újrabemásoltam. Lefutattam 1 kör IBT-t és 64 Gflops.
-
Od!3
tag
válasz Pro!Petya #70606 üzenetére
Az megtörtént
-
MK VII
veterán
8320 4,8ghz.
Nem akarom elhinni, hogy ennek az eredménynek legalább a felét nem tudja egy 4ghz-en járó "6 magos" 6300.. -
Od!3
tag
válasz MK VII #70603 üzenetére
Igazából most néztem egy forumot. Ott a 8320-ra írtak valami 31,9-et. Szóval nem tudom. Hátha ír nemsoká valami okosabbat.
-
Od!3
tag
válasz MK VII #70601 üzenetére
Igen!
Ezt töltöttem le és be is másoltam az FX fixet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Ryzen 5 3600
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest