-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Jakuskacsa #70298 üzenetére
Én írtam is, h vegye lejjebb...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz hundai #70295 üzenetére
Öhhh... senki szemét nem szúrja az ultra high llc???? Nálam még a very high is fűt, azért állítottam be high-re csak. szerintem kezd azzal, hogy leveszed very high-re, (ezzel sajna azt is eléred, hogy a beállított cpu fesz lejjebb fog menni, ), majd állítsd vissza a cpu voltage-t a kitesztelt beállításra. Szerintem itt lesz a gond.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
ViZion
félisten
válasz hundai #70295 üzenetére
biost frissítsd, akkor is, ha legfrissebb van fent. Utána cmos reset, load defaults. Utána belőni, 1,35 V körül keresni frekit, amivel mérhető. RAM időzítéseket is lesd meg, ram ki-be, néha ennyi a baj. De a hűtő lefogatást is lesd meg, nem ferde, nem lötyög?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hundai
aktív tag
válasz Habugi #70292 üzenetére
A #69487-nál már az új lap volt, elfelejtettem kikapcsolni a hpc-t és ki volt kapcsolva a c1e.
ViZion leírása alapján kezdtem neki a tuningnak , ezért is vettem a lapot és rá a noctua-t.
Minden esteben volt vagyás, és sokszor ment el a kép.
Szerintem visszaviszem a lapot.-Wake up Neo!
-
ViZion
félisten
válasz Habugi #70292 üzenetére
hmmm... az egy moduláris táp, ott is jól állnak a csatik?
-
Habugi
addikt
válasz hundai #70289 üzenetére
Érdekes az biztos de nyüstöld még egy kicsit..
Ha nem lapcserén lennél túl azt mondanám még hogy esetleg ennyire gyenge 8350es h az 1.4 kevés neki 4Ghz mellé vagy pl táp..
BIOS-t frissítettél-e rajta, utána kapott-e resetet?
Apropó, egy cmos resettel is megpróbálkoznék a helyedben.Szerk.:
Nézegetem a régebbi/korábbi postjaidat:[link]
A #69487-ban terhelés nélküli 72°C-ra panaszkodtál, aztán a kövi, #69490-ra látszólag minden rendbejött és elég jó órajel/fesz kombóval ment is az IBT, aztán a következő 3post/10nap (#69499, #69505, #69690) leforgása alatt látszólag minden felborult és már akkor is kísértetiesen hasonló tüneteket produkált az előző lapoddal is mint most, feltételezem ezért néztél helyette újat.
Ez viszont megint visszatereli a figyelmem a CPU vagy a tápod irányába..
Esetleg az egészet egybemosva egy alattomos D14-es hiba, minek hatására stresszteszt közben néha váratlanul spikeol a hőmérséklet és emiatt kakukkoltat a lap, önvédelemből.
(#70293) ViZion:
Na ez egy jó kérdés!
+1 ehhez is.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz Habugi #70288 üzenetére
hűtő, pasztázás vastag, etc... fene tudja. De a tápot is lehet ilyenkor gyanúsítani... fura.
Próbára megfelel a 400-as is, de előbb nézd meg alacsonyabb fesszel, és hogy a hűtő meleg-e egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
válasz Habugi #70288 üzenetére
Nincs testvérem, egy billentyűze ki-be megoldotta...
Rendesen be van dugva minden, a legjobban az alaplapi usb3.0 amit kihúzni se tudok , jönne foglalattan együtt...nem tudom hogy jött össze
Eddig az alaplapot tartom ludasnak, de ha felmegy a pumpám, beviszem vizeseknek hadd szórakozzanak el vele...-Wake up Neo!
-
Habugi
addikt
válasz hundai #70282 üzenetére
"Ráadásnak a wasd és a kurzormozgató gombok felcserélődtek a billentyűzeten."
Van testvéred? Nekem ez nagymesteri trollkodásnak tűnik..
(#70284 & 87) ViZion:
Ezeken felül..
Most elég jól be van már nála állítva de megkockáztatom Auto extravaganzával (APM & Turbo nélkül) sem kellett volna már hanyatvágódnia 1.4V mellett, pl R15-ben.
Valami ott nagyon nem kerek, terhelésre insta borul, látszólag a beállításoktól már függetlenül.Lapcseréje volt ugye.., esetleg 8pin betáp és/vagy ATX kontakthiba?
(#70285) Beretvás:
Magadshága csinálhatja, elsősorban az újakra gondoltam meg aztán mancika is bírja.., sőt egyenesen szereti.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz hundai #70286 üzenetére
LLC-t vedd egyel lejjebb, meg akkor feszt is csökkents (4 GHz-hoz kevesebb elég kell legyen, 1,35V-re próbálj rá). Hűtő rendben van?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz hundai #70282 üzenetére
Alakul, ezt kellene tesztelni, lássunk hőfokot, etc. Utána lehet feljebb/lejjebb, ha stabil.
WASD csere? ehhh... másik bill-el próba, de lehet vicces progi is, etc...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
válasz ViZion #70279 üzenetére
Nyugalom, a hosszú élet ritka..
..mint a szájasorrú szitka!
Btw.., már linkeltem neki az összefoglalóból az idevonatkozó részt.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz ViZion #70279 üzenetére
AI overclok tuner is rossz hogy auto-n van nem? Vagy ez nem az amelyik ilyenkor nekiáll állítgatni mindent agyba-főbe? De Lehet keverem valami mással.
Egyszer szívtam én is ezzel mikor valakinek segítettem (volna) EVO R2-s lapját beállítgatni, vegyes sikerrel.
(#70278) rovtiv3 : Lehet bugos BIOS? Nézz körül lapod oldalán hétha van frissebb, és talán írnak arról is mit javítottak.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
ViZion
félisten
válasz hundai #70273 üzenetére
Szokásos SZAR beállítások, amit HETENTE leírunk, hogy hogyan kellene jobban csinálni. Vagy Te egy ember vagy és hetente jössz? Mert az nem vicces!
Összefoglalóban van link a beállításokra, de az elmúlt két hétben is volt itt több TELJES beállítós hsz.
HT link szar így, minden autón ->SZAR. Gyk. mindent állítani kell, kivéve az utolsó képen az energia gazdálkodást, az meglepő módon jó.lee56: de, azt max tesztre beindítod, h mégis auto-n milyen értékeket mutat, de sztem stabilat az még nem tudott hozni senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Jakuskacsa #70270 üzenetére
Elvileg ha mindent fixálsz amit tudsz, mondjuk én eddig sima PCI frekvenciát nem láttam egyik modern BIOS-ban sem, szóval most én sem tudom pontosan, hogy PCI-E freki fixálásával (ezzel a VGA-dat mentesíted) ez is alapra áll-é vagy sem, ha nem, akkor veszélyben lehet minden elavult bővítőkártyád, ami sima PCI-os.
(#70275) rovtiv3 : Hmm ez gyakorlatilag a HPC mód működése, engedélyezés esetén, nem lehet hogy ez volt nálad aktív a kérdéses időszakban!?
No Comment
-
Habugi
addikt
Kellemetlenség jön vele max, az is ideiglenes mert ugye mindent visz magával és újra sasszézhatod ki a szorzókat de tudomásom szerint ártani nem árt shemminek.
Nálam legalábbis két év alatt nem sikerült semminek belehalnia, weeee, a szokásos poénnal pls ne büntessetek most rám..Főleg a memóriákon tud bekavarni, illetve a CPU-NBnél, a HT-nak gyak. mindegy, ha 2600on vagy alatta tartod shemmit nem számít.
PCI-E frekit említetted korábban, na azt ne babráld, az maradjon 100Mhz..
A roppant hasznos kül. energiatakarékos funkciók pedig így nem voltak beállítva..
Mindjárt korrigálnám is magam a CPU-NB fesz kapcsán, rosszul emlékeztem, nem 1.36V volt az hanem 1.38V..
Ezeket a képeket/beállításokat egyébként most kacsacsőrUrunk kivételével lehetőség szherint mindenki ignorálja akinek nem hiányzik a "fájás"..(#70272) hundai:
Nekem ezek az üzenetek elég memória gyanúsak..
(#70273) hundai:
Aham, 1.4V..., sztem meg is van az egyik fő ok.
A RAM kited gyári speckóit lesd le a gyártói oldalról ha nem szerepelne rajtuk és aszerint állíts be nekik 1.5 - 1.65V-ot..!Egyéb beállítások tekintetében innen érdemes lehet puskáznod: [link]
Ugye ahány CPU annyi féle.., kvázi az órajel/fesz kombót ne kopizd mert nem sok értelme van, azt ki kell tesztelni. Mea culpa ha számodra egyértelmű de volt már aki ilyesmivel próbálkozott.
[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
Egy ideig én is 240-es FSB-vel toltam a 4.8Ghz-et. Ment is minden rendesen, idővel viszont azt vettem észre, hogy a c & q érdekesen viselkedik, amennyiben a 7x240= 1680Mhz -terheletlen állapot, és a 4.8Ghz Load közötti teljesítményszinteken a proci nem modulál. A köztes frekvencialépcsők egyszerűen eltűntek.
Ezért álltam vissza 204,xx Mhz-es alapórajelre, 23.5-es szorzóval, így tökéletesen működik.
Szerintem érdemes ilyen szempontból is meglesned. Persze, ha a fenti jelenség nem zavar, akkor egyébként semmi baj a 235Mhz-es FSB-vel.Már bocsánat...
-
ViZion
félisten
válasz hundai #70265 üzenetére
bios képeket rakj fel. Az ilyen droppok oka többnyire a fesz és a melegedés. Ahogy melegszik, le-leveszi a magokat pillanatokra.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Habugi #70266 üzenetére
Délután kicsit rápróbáltam. 235 FSB-vel toltam így jött ki a 2200Mh-s memória órajel. A memóriák szárnyakat kaptak, 29800 környékét is mértem vele. Stabilnak is stabil, márcsak annyi lenne a kérdésem, hogy okoz e bármilyen hátrányt, az, hogy fsb-t növelek, és nem szorzót. Valami perifériának árt e ez?
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
hundai
aktív tag
válasz Habugi #70268 üzenetére
Nemrégiben vettem az m5a99 evo-t, azóta fagy ibt és cine alatt,m5a97 le R2.0 val nem csinálta. Nemsokára feltöltődik róla a videó.tegnap harmadjára sikerült egy kör ibt, 36 gflops-al az órajel nem esett, csak a fesz egy minimálisat. A képtörés miatt vsync-et használtam, 80-90%al megvolt a crew 60 fps, most még vsync offban is 45 vagy alatta van 60%-al.Az órajel 4ghz, a noctua ventik900-on mennek , így volt 54fok a maximum.
-Wake up Neo!
-
Habugi
addikt
válasz hundai #70267 üzenetére
Ájszí, ott valami nagyon nem smakkol, a Witcher 3 képes még 1080p-ben is elég masszív GPU limitet csinálni. Felbontás?
Kéne tudni az "idáig" és a "most" közötti difit/változásokat, csak az APM és a Turbo került kikapcsolásra?!
Órajel mennyi, 4Ghz vagy emeltél rajta kicsit?Az hogy R15 & IBT alatt eldobja magát lehet hőmérséleti gond (bár D14-el.., sanszosan alapfeszen elég kicsi az esélye..), táp, de ami a legvalószínűbb, kevés fesz eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
-
Habugi
addikt
válasz Jakuskacsa #70243 üzenetére
Egyszerű az válasz vala', CPU-NB..
Ugye nekem anno 4.9 fölött valami nyűgje volt a lapnak a pusztán szorzós OC-val így kezdtem el játszani az FSB-vel, ami persze vitte magával a dolgokat. Elkezdtem olvasgatni ezügyben, elég sokszor futottam bele abba az urban legendbe hogy a CPU-NB OC-val lehet javítani valamelyest az egyszálas erőt. Na.., gondolhatod, nekem sem kellett több..
Mielőtt nekiesel tudd.., sosem sikerült kiderítenem valóban ér-e bármit ezen a téren, viszont a RAM-okat szépen megdobja, az csinálja a kontrasztot amit nem értesz.
Azt is írták jópár helyen h okosan mert a feszelése megdobja az egész CPU hőmérsékletét, na többek között ez sem nyert nálam bizonyosságot, 1.36V körül adtam neki asszem a 24/7.. FSB 230, CPU-NB 2530 mellé, egy árva fokott nem dobott a procin az alapfeszéhez képest.(#70265) hundai:
Ez elég kevés info sajnos..
Kéne egy Turbo Offos tesztelés is, közben monitorozva a hőmérsékleteket.A "kihajcsa-e" kérdéskör pedig elég sokszor volt kitárgyalva mostanság, érdemes visszaolvasnod pár oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
Sziasztok! Az mitől lehet , hogy IBT alatt fagy a gép és elmegy a kép úgy , hogy a biosban csak a tdp limit van kikalcsolva?
Valamint észrevettem játékokban hogy nem használja rendesen a kártyát , 60 % usage 40 fps, amikor eddig egyik játékkal sem volt gond így kegyetlenül laggolok... Futtattam cinebenchet, itt is fagyogat valamit úgy veszem észre hogy 2 mag nagyon be van lassulva..-Wake up Neo!
-
mester1102
tag
válasz Jakuskacsa #70263 üzenetére
Na majd kipróbálom a HWInfo-t és az AI Suite-t is külön-külön, úgy hogy csak az egyik lesz bekapcsolva egyidőben, kiváncsi vagyok lesz-e eltérés. Esetleg kipróbálnék én egy harmadikat is, csak nem ismerek már ezeken kívül olyat, ami megbízható még max talán az AIDA, amit sokan használnak.
[ Szerkesztve ]
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz mester1102 #70262 üzenetére
Persze, kettőt egyszerre futtatni viszont okozhat fals adatokat. HW monitor még mindenkinek jól mért, szóval azt ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz Jakuskacsa #70261 üzenetére
És ha csak a HWInfo-t használom a másikat kikapcsolom, mérhet jól a HWInfo?
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz mester1102 #70260 üzenetére
Azért is félremérhet, mert egyszerre a két progi próbálja kinyerni az adatokat ugyanazon szenzortól. Amugy nálam az AI suite-s jól mér, de ha közben kapcsolok egy aida, vagy egy hw monitort, akkor összeomlik még a ventivezérlés is, nem csak a hőfokok.
-
mester1102
tag
Üdv. ma kipróbálom ezt, amit ViZion írt, szerintem ez az utolsó próba, hogy megpróbálom az 5 GHz-et, aztán annyi.
Egyet viszont nem értek ViZion, ezeken az értékeken miért kell vízhűtés? Olyan léghűtés nem lenne elég ami nekem van? Nálam ugyanilyen értékeken 4.9-en nem volt nagy hőmérséklet emelkedés HWInfo szerint, ha jól mér.
Csakmert AI Suite is fenn van a gépen és az hajlandó 10 fokkal többet mutatni a HWInfo-ra, de csak terhelés alatt, ha nincs terhelés ugyanannyi a hőfok, megmondom a frankót vadászom is egy olyan programra ami valósat mér, mert ez csak összezavarja az embert, hogy most melyik is a pontos. Nyilván a BIOS lenne a legpontosabb, de azt nem tudod megnézni mikor terhelés alatt van a gép.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #42706048 #70257 üzenetére
Ha felénk reggel kirakod, mire a betöltene a winDOS, már nincs gép
OK, ennyire nem durva a helyzet, de nem merném kirakni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Zsocó
aktív tag
A pci-t fixald 100-ra.
-
Zsocó
aktív tag
válasz Jakuskacsa #70252 üzenetére
Az fsb novelessel a memoria vezerlo is gyorsul, azert lehet jobb a mert ertek.
-
ViZion
félisten
válasz Leon77 #70253 üzenetére
Írtam, h eldiablo kivitte télen. Párától ne tarts, ilyenkor a páratartalom alacsony, gyakorlatilag "kifagy" a levegőből. Lehet így bencselni, csak ha lefagyasztod a családot és/vagy a virágokat, akkor az az életedbe kerülhetNekünk télen elég párás a lakás (2 gyerek, sok mosás, hiába szárítógép meg minden), mérem a párát folyamatosan. 50-70% csukott ajtóval, szellőztetés után 35-50% (olcsó digit higrométer, nem tudom milyen pontos)
-
Leon77
őstag
válasz ViZion #70240 üzenetére
Tegnap ibt-t toltam, közben takarítottam és rányitottam a gépre az ajtót. Kint ugye sok a mínusz.
Nemsokára véletlenül ránéztem a hőmérőre és látom, hogy 3 fokos a víz. Megfogtam a plexi vízcsövet és majdnem odafagyott a kezem.
4,9 GHZ-n fx 8320-asom very high ibt alatt 37 fokos volt A ventik szépen kapkodták a -10 körüli levegőt és pillanat alatt lehűtötték a vizet.
De azonnal becsuktam az ajtót, hogy ne párásodjon, de érdekes volt.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz ViZion #70251 üzenetére
Itt az érdekes az az egészben, hogy csak és kizárólag fsb növeléssel lehet belőle valamit kihozni. Érts jól ha fsb-vel hozom ki belőle a 2133 at akkor közel tudná az elvárt 30e Mb/s-ot, viszont ha csak felpöccintem 2133 ra, ugyanazon az időzítésen csak 27e Mb/s. Szóval ez itt a nagy kérdés, hogy vajon Miért??? Amúgy csak emiatt a kis fsb szórakozás miatt a Fire Strike 500 pöttyel többet hoz. Tudom játék alatt shemmi, de szeretek maximalista lenni, ami benne van ki kéne facsarni, még akkor is ha csak placebo.
2133-on bepróbáltam a 9-10-11-30-at, viszont ott meg az ibt dobál ki. Szóval nem stabil a rendszer. Ha hazaérek lehet elszórakozom még egy kicsit az fsb-vel, 220x22-es szorzóval. Ott viszont most nem számolgatom, de lehet a ht, meg az nb lesz túl magas/alacsony, attól függően, hogy mit állítok be.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Jakuskacsa #70250 üzenetére
Mivel az userek 99%-a (nem a PH!-n) csak a frekit nézi, nem az időzítéseket is vele, így jobban megéri nekik 2400-ként árulni. Próbálj az időzítéseken is faragni, de IRL sokat nem jelent, volt erről teszt, játékban hibahatáron belüli (nem mérhető) még az 1600 vs. 1866 sem. Helyedben 1866/2133-on keresnék jobb időzítést, de ha 1,5 V-vel boldog az 1866, akkor nem is piszkálnám.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Beretvás #70249 üzenetére
Én mindent értek, lehet én vagyok a pancser, vagy a lapom (saber) viszont ha manuálisan (szorzóval) emelem oda a frekit ahova kell, és beállítom a hozzá tartozó időzítést, akkor kb semerre nem mozdul el az 1866 os szintről, vagy csak minimálisan. Ezt a hármat próbáltam:
1866 - 9-9-9-27 26eMb/s 1,5v
2133- 9-11-12-30 manuálisan 1,65v 27eMb/s
2400 - 10-12-13-40 manuálisan 1,65v 26,5eMb/s
Viszont ha az fsb-vel szórakozom, és leveszem 1866ra a kezelést, és az emelés miatt 2000mhz-n 9-11-12-30 1,65v jár a memória akkor 28-28,5e Mb/s -ot ér el.Hyperx savage ramok, garantált 2400Mhz, és az időzítéseknél is a gyárilag megadottakat használom, tehát se nem butítok, se nem gyorsítok az időzítéseken.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Jakuskacsa #70247 üzenetére
A Haswell meg 1600-ig kezel hivatalosan.. Szerintem ez nem lehet ok...
FSB-t nem emelünk Intelnél ugye, szóval azt nem tudom kipróbálni, de simán a memória szorzót átállítom, belövöm hozzá az CL értékeket és megy. Persze, ha bírja a ram.. Az enyém csak 2200-at bír.. Alapból 1600-as.
De ment már nálam 2400-on is memória a lapomban a régi Pentiummal, pedig az csak 1333mhz-ig kezel hivatalosan.
AMD biztos totál máshogy kezeli a ramokat mint az Zintel..[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz MK VII #70246 üzenetére
Ez amúgy tény... én is láttam eddig. Amúgy én azt sejtem mögötte, hogy az fx cpu-k hivatalosan csak 1866 ig tudják kezelni a memóriákat. Efölött max alaplapi támogatással lehet elérni manuálisan frekit. Ha ettől többet akarok kihozni akkor FSB emelés kell? Szóval a kérdés jogos, és összefügg az én kérdésemmel...
-
MK VII
veterán
Én azt kérdezném, hogy, hogy a fenébe tudott kipréselni csak 30 ezret?
Világosítsatok fel, mert én sem értem, hogy 2133mhz-en CL10-ben miért 30k az olvasás..
Nálam ennyi.
Tudom nem AMD.. Nem is olyan céllal indítottam ezt a hsz-t, hogy méregessük a falloszt. "Nem olyan a családbú származom én".. Őszintén érdekel, hogy miért lassabb egy AMD-s rendszerben a szinte ugyan úgy beállított memória?[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Beretvás #70244 üzenetére
pcie frequency-t azt nem viszi magával? Mert ott állítható 100 és fölöttire. Akkor elvileg fsb növeléssel a vidkártya foglalat frekijét nem emelem ugye? Jól értelmezem remélem.
Ugye rakott föl eyg 2133 om körüli redményt, aminek a tesztje látszik, viszont a szorzó+fsb-t nem tudom, hogy hogy érte el. Most vagy a saber lap pancser, és ha manulisan állítom 2133 ra a memóriát akkor shemmit (max 2%-ot lép előre), vagy tényleg csak fsb-vel lehet jól kihajtani a memóriákat 1866 fölött. Remélem ezt is jól gondolom.
-
Beretvás
veterán
Ht nb pci meg a ram amit visz magával. Nála a hankártya a magas fesz miatt szállt el.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Habugi #70235 üzenetére
Kérdés lenne memória ügyileg. Ugye adott a 2400 as memóriám, de ha csak simán felrakom mondjuk 2133 ra, a gyári időzítésével 9-11-12-28, akkor kb az 1866 os +2% ot hozza. (26-27eMb/s) Viszont most fsb-vel is szórakoztam, amitől 1866-->2000Mhz-re ugrott ugyanezen a beállításon, és 28,5e Mb/s-re ugrott a sebessége. Hogy a fenébe tudtál kipréselni belőle 30e-t??? Azt vágom, hogy fsb-t kell emelnem inkább mint a gyárilag megadott bios beállításokat. (1600/1866/2133/2400). az a baj, hogy 2400 on már nagyon rossz az időzítése, és simán leveri a 2133Mhz. SZóval e környékére kéne belőnöm az FSB-t. VIszont mi az ajánlott, ugye a pci-t tudom szabályozni, azt nem húzza magával az fsb növelés, viszont HT, és az NB frekiken kívül mit ráncigál még az fsb? Hangkártya??? Ez tudom nálad is elszállt. Más nincs pci csatiban, csak a vidkártya.
-
ViZion
félisten
válasz Habugi #70239 üzenetére
Igen... a falon kívülre menne ami lehet. Télen a páramentességhez meg kell oldanom, h ne legyen túl hideg a víz, szal. a tartály+szivattyú bent lesz, kint a radi. De még agyalok, h a mínuszokig minden kint legyen.
A PCX-es 480@8GB-ot elvileg tudják hozni 81k-ért, megálmodom és marad a barátság!
-
Habugi
addikt
válasz ViZion #70236 üzenetére
Mármint hogyan értve "kintre"? Falon kívülre/kültérre akarod rakni?
Az hétszentség hogy a 470 miatt kitagadlak.., azt ugyan még nem tudom hogy honnan de majd kitalálok valamit.
(#70238) bebe159:
A Silverstone mérnökei gondoltak egy merészet és újra felfedezték az elemi általános oszt. fizikát (), miszerint a meleg levegő magától is felfelé törekszik és erre rájátszva 90°-al elforgatták a belteret, létrehozva egy lég/szélcsatornát két 18as ventivel..
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Pro!Petya #70234 üzenetére
Neeem, az egy másik fórumtárs. Nekem kicsi aranyos VGA-im voltak, most is sztem csak egy 470-es lesz, majd nyáron meglátom mennyi időm van játszani, és max. cserélem.
Hablaty: elkészült lassan az új konyha, tavasszal a régi helyén lesz a nappali és ha nem kapok agyvérzést munkahelyen, akkor kintre pakolom a vizet és kész Meg kap vmi szellőztető motyót a ház is. A VGA helyett vettem decemberben egy páramentesítőt. Nagyon hasznos, ott nem vergődtem, h 70k-t ki kell fizetni... de a VGA bakker, mintha a fogam húznák. Tudom, h utálsz érte, de gyanús, h csak 470-et fogok venni és vizezni
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz djyuri #70203 üzenetére
Közben meggondoltam és számítva arra hogy esetlegesen a jövőben másvalaki részéről de hasonló apropóból felmerülne ez a vs Thuban téma, mivel mint mindenki a magam részéről is utálok egyazon dolgot többször leírni.., legyen itt kereshetően, ne privátban..
Gőzeke:
Balos oszlopban van naturále 5Ghz eredmény is, ugye 9590..Gizike:
Ennyit ugye elég kevés tud & alig hűthető..Az összes (8320) saját, léggel készült eredmény, tehát nem netről összevadászottak.
Plusz van még millió bench, innen mazsolázhatsz ha akad eredményed: [link]
Aztán.., hogy egy nálam mind szakmai mind OC szinten jóval tapasztaltabb ember szavai is álljanak itt: [link]
Kvázi ha ezt nem veszed észre az nem a CPU sara..
Ráadásul mindezt úgy, hogy 99% hogy 4Ghz-en vagy alatta használtad az 1100T-det..(#70233) ViZion:
Wehhehheee, na igen.., így néz ki az, amikor valaki nem akar hőmérséklet ügyileg változókat hagyni az FX @OC egyenletben!
Topléggel is lehet szórakozni..
..de még így sem lesz megközelíthető az épített vizes eredmény..
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
ViZion
félisten
-
Habugi
addikt
válasz mester1102 #70228 üzenetére
Emlékeim szerint azért írtál a topicba, mert a gyári Turbos 5Ghz mellett vérzett valami, valószínűleg nagyon melegedett mert a Turbo jellemzően "rommáfeszel" és kakukkoltatta a lap védelme.
Érdemes tudnod, a Turbos 9590eshez hasonló TDP-vel rendelkező Intel CPU-kat, pl OC-s HEDT-ket nagy többségükben épített vízzel hűtik az emberek.A léghűtések között jónak számít a hűtőd de csak a jéghegy csúcsa, hiába jobb mint jó pár játékvíz.
Példának okáért itt a topicban jelenleg is van pár ember akik épített vízzel hűtik a hasonszőrű fesszel & hasonszőrű órajelen hajtott FX-eket, namost gondolhatod hogy nem véletlenül, azért egy olyat összedobni szintén idő, az áráról pedig inkább jobb nem is beszélni.
Legalábbis nem egy toplégéhez képest..Na, náluk speciel tuti hogy gond nélkül futkorászna Turbostul a 9590esed, feltéve persze ha minden más említett dolog is adott lenne ami nálad, pl a proper lap és igényük sem lenne finomhangolni egy ilyen procit.
(#70230) mester1102:
550W.., hááát, amit Turboval ~1.55V környékén kajálhat stresszteszt, mondjuk IBT/Prime közben, APM nélkül.., megmerem kockáztatni hogy a 980at már nem tudnád terhelni közben mert kakukkolna a táp.
Mondanám hogy a keresővel szűrj rá egykori topictárs Kutya_7 fogyasztásmérővel készült tesztjeire (5 és 5+Ghz) de szerintem ennek csak az lenne a vége hogy mocskosul felhúznánk egymást szóval előrebocsájtom: [link]
"Merő véletlenségből" említett fórumtárs is épített vízzel hűtötte a Visherát ilyen mértékű OC mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz mester1102 #70230 üzenetére
Hááát a procinak biztosan , de még melléraksz egy éhesebb vga-t szint ugy megrángatva akkor már lehet nem olyan biztos
Kell ott még kraft a deszkának , + coolereknek igaz az annyira nem vész de akkor is
Meg kitudja mennyi a tényleges abból az 550böl[ Szerkesztve ]
-
-
Balathruin
veterán
válasz mester1102 #70228 üzenetére
Az az egyes vízhűtés a "játék" vagy rendes nevén a kompakt vízhűtés, sok köze teljesítményben nincs az igazi építetthez.
-
mester1102
tag
válasz Habugi #70227 üzenetére
Nembaj, ha később tudom elérni a cél értéket, mert kivárom. Csak akkor mégis az ember elégedettebb, ha van siker. Tudtommal minden megvan ami elég hozzá, nem tudom az AMD miért ír 1000W-os tápot meg vízhűtést, biztos ezzel biztosítja be magát, én ahogy láttam az alaplapomon nincs mit fejleszteni az a maximum ebben a platformban. A Be Quiet! Dark Rock Pro 3-ról meg annyit halottam, hogy jobb, mint egyes vízhűtés és jó minőségű is.
-
Habugi
addikt
válasz mester1102 #70216 üzenetére
Ezzel annyi a probléma, hogy olyan mintha vennél egy sportkocsit, amit azzal az indokkal szeretnél később visszavinni hogy nem tudod fizetni bele a benyát annyit fogyaszt..
..vagy pl nem tudod kilónegyven fölött használni, mert azon utak melyek a környékedet behálózzák kétszer annyi zetort/traktort/lovaskocsit láttak eddig mint személyautót, kvázi a burkolat teljes hiánya és/vagy annak minősége.Ergo tudja a CPU-d amit kell, ahogy másé is, csak kevés rá a hűtő vagy adott esetben a lap, nem elég szellős a ház, stb, ugye egyénenként változó.
Tehát nem az adott dolog nem működik a gyári speckóknak megfelelően, hanem a működéséhez szükséges feltételeket nem biztosítottad sem előre, sem pedig utólag, ehhez pedig a világon semmi köze nincsen az adott dolgot forgalmazónak, széttárja majd a karját és ennyi.Nyilván ez nem von le annak a jelentőségéből, hogy pl egy kikapcsolt Turbo mellett elért/kitesztelt/finomhangolt 5Ghz (9590es esetében) az esetek túlnyomó többségében kevésbé melegszik, kevesebbet fogyaszt és gyorsabb is, csak ugye a proper beállításokat megtalálni idő, még olyannak is aki ért hozzá és már javában túlvan a szárnypróbálgatási időszakon, erről is szótejtettem többek között abban a bizonyos privátban.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #70222 üzenetére
De igazából rém egyszerű a történet ,ha kell az "5ghz boostal" akkor minden vissza alapra aztán használod úgy ,megnézed meddig bírja a hűtésed. Ha nem bírja és emiatt kioffol proci vagy a lapod vrm-e vagy bármi más, akkor abban az esetben is ugrott a gari meg amit még magával vitt a fesz, mert az AMD már nem tehet róla hogy nem "megfelelő" környezetben volt hasznáva.
Ezért kéne megfogadni a többiek tanácsát.
Jah és személyszerint azt gondolom hogy a "boostolt 5Ghz"-et egy stabil finomra hangolt 4,8 megenné bármilyen benchben, a feszről nem is beszélve..
Ha erre megy ki a játék.
Szerintem
... bár majd a többiek megmondják ,mert én a boostot eddig csak kikapcsolt állapotban láttam a biosban -
rovtiv3
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz mester1102 #70218 üzenetére
Igen úgy ahogy van az a kocka abban a gyári dobozában mikor kiveszed és berakod a lapba ,Akkor tudja hozni a "boost"-ot és vele az 5GHz-et. (persze ha a lap is olyan amilyen)
Ergo ha így alapon használnád és ennek ellenére nem tudja akkor lehet gariztatni mert ugye nem azt kaptad amit vettél. Erre értettem hogy az amd garanciát vállal rá mivel így árulja.
De cserébe kapsz egy olyan feszt mellé, amitől leég az ember haja de legalább is a kupak meg a magok, ha nincsenek rendesen visszahűtve. Ezért is kezdik itt azzal hogy turbo core off , feszt visszavenni finomhangolni míg stabil marad , és utána ha több kell akkor lehet cibálni , ha van feljebb...[ Szerkesztve ]
-
bebe159
aktív tag
-
bivalyolo
őstag
Mire nem elég amúgy a 4.7ghz? Múltkor azt írtad sikerült beállítani mindent, akkor az mégsem volt oké?
"Let's agree to disagree!"
-
Balathruin
veterán
De nem fixre állítva.
-
mester1102
tag
válasz Balathruin #70217 üzenetére
Érdekes is lenne, ha nem garantálná, ha így van kiadva, propetya85 azt mondja, hogy a boostot is.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz mester1102 #70216 üzenetére
A gyári órajelet garantálja, ami 4,7GHz.
-
mester1102
tag
válasz Pro!Petya #70213 üzenetére
De ha ezt az AMD garantálja, akkor ez miért nem működik? Tudnál egy linket mutatni arról, hogy hol garantálja ezt az AMD? Csakmert akkor bírnia kellene az enyémnek is legalább 2-300 Mhz-t pluszban nem?
-
bebe159
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz bebe159 #70210 üzenetére
Lényegében ez így is van Mert ezek (9xxx széria) 100% hogy elfutnak az alaporajelen+"boost" + és ezt az amd garantálja.
Míg a 83xx esetében ez inkább szerencse kérdése ki milyet fog ki és feltudja e húzni pl egy 9590es szintreMeg mostanában már egyre kevesebb 5ghz-es eredményt látni nem ugy mint pár éve (ezt a topik átnyálazása után mondván) aztán lehet rájöttek hogy így a kutya nem venné a 9xxx-es szériát ezért csak belenyulhattak a 83xx-ba ...vagy csak már erősen a Ryzen-re koncentrálnak , ami szerintem nem is baj..
De lehet csak én gondolom túl Bár az azért igaz hogy ma már ritka egy friss 8xxx -as kockától a bűvös 5-öst[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz djyuri #70207 üzenetére
írtam, h rakd újra a bios-t (friss letöltéssel), akkor is ha a legújabb van fent. Másnál más marhaságokat csinált, majd ez megoldotta. - offsetnél addig emeld a feszt, hogy sárgával írja ki, néha 1-2 katt semmit nem csinál látszólag, mert az LLC is beleszól.
-
bebe159
aktív tag
Azt hittem a 9-es sorozat az erősebb, válogatott 8-asokból áll.
-
Habugi
addikt
válasz djyuri #70207 üzenetére
Ez a cetli @oltás qrvajó!
Vettem az üzenetet!"addig nem fárasztom eldiablo kollégát"
Btw.. lehetne kérni egy olyat hogy addig minket se fárassz vele itt, mármint az 1100T-vel?
Egyébként nyugodtan hagyhatod a fórumtársat/Thuban topicot, felhergeltél annyira hogy nagyon szívesen lezongorázom én ezt veled privátban..
(#70206) rovtiv3:
Érzem hová szeretnél kilyukadni de érted, egy Thuban 4.2-ön pl amit nem sok bír legalább annyira nehezen hűthető mint a Vishera 1.5V környékén.
Adja magát, amennyiben most ez (9590 hőmérséklet) számára új vagy meglepő, nem igen volt 4Ghz fölött használva az az 1100T, ezesetben pedig végképp nincs miről beszélni sem játék sem szintetikus ügyileg, mégis az OC nehézkessége miatti frusztrációját ebbe az összehasonlításba fordítja bele, mindamellett ugye, hogy játék(ok) függvényében lehet nála is GPU limit van, ahol már 1100T-vel is megvolt és várja a csodát a 9590 mellett, ami pedig ugye érthető okokból nem fog megtörténni.[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz Habugi #70204 üzenetére
Amíg itt nem rendezem tartozásomat,addig nem fárasztom eldiablo kollégát.
Ennél központosabb helyre semmi sincs felírva nyugi (és kb pontosan ennyit is voltam itthon...piac,bank,egy levél ide,sulianyag letöltése és mennem is kell )rovtiv3 Aham minuszos offsetelésre lásd egyik képem: (restart után hozzáadta a 0,031250-t )
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Habugi #70204 üzenetére
A legnagyobb tiszteletem mellett, én együttérzek djyuri kollégával, amikor azt mondja, hogy nincs forradalmi változás a 9590-es FX és az 1100 Thuban között. Az előbbit 1.488V-on járatva nem is lesz. Nyilván egyelőre csalódott, és ez felülír minden lelkesedést. Remélem a helyzet változik.
Már bocsánat...
-
rovtiv3
aktív tag
válasz djyuri #70203 üzenetére
BIOS, Advanced Settings
CPU & NB Voltage: Offset Mode
Az alatta lévő fület (Offset Mode Sign) állítsd - (mínusz) jelre.
Ezalatt a CPU Offset Voltage értékét (ami most vélhetően 1.488v), + (plusz) jellel léptesd. Minden lépésnél kb. 0.008V-tal emelkedik a kiírt érték, de sebaj, mert ez az a feszültség, amelyet levon a gyárilag beállított feszültségből. Próbáld meg, szerintem menni fog.Már bocsánat...
-
Habugi
addikt
válasz mester1102 #70201 üzenetére
"Az bele fér a topikba, hogy milyen játék milyen szálkezeléssel bír.."
Tételesen biztos hogy nem, ez a topic FX CPU-kkal foglalkozik nem játékokkal vagy azok technikai tulajdonságaival.
"de gondolom az egyszálas erő is legalább 2 vagy 4 magra értendődő nem?"
Nem, az egyszálas erő egy magra/szálra vonatkozik, kicsit sem meglepő módon..
Két mag/szál esetén tán beleférne egy olyan hiko megnevezés hogy "kétszálas erő", több mag/szál esetében viszont multicore teljesítményről beszélünk, jellemzően 1nél több esetén, többek között ezért nem rendelkezik ilyen hiko megnevezéssel.
(#70203) djyuri:
Lásd #70200 játékok esetében, pár saját 1100T szintetikus bench eredményt küldhetnél nekem privátban amiket nemes egyszerűséggel csak megsemmisíthetek az egykori 5Ghz-es 8320as eredményeivel.
Úgy látszik erre szükség van, sajnos ígéreteddel ellentétben nem kerested fel ezzel kapcsolatban eldiablo fórumtársat a Thuban topicban és/vagy kerestél rá ott az idevonatkozó postjaira/tesztjeire/összehasonlításaira, szóval valakinek le kell ezt meccselnie veled ahhoz h befejezd, vállalom, csak ne itt Offoljunk vele.
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz rovtiv3 #70202 üzenetére
Üdv
Röviden: Nem feszel alul a lapom. Bármerre állítom,paraméterezem,akkor is felfelé viszi a feszt. Majd lesz videó,csak kerüljek több időre gép elé. Így mobilról útközben ennél több nem megy sry
Nézd. Márpedig nem érzek (és a tesztprogik sem "érzik") csodát egy 1100T-ről való váltással.
És már megkaptam azt az infót,hogy a 8-as sorozat mellett kellett volna döntenem. Az erősebb.[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
válasz djyuri #70181 üzenetére
Tisztelt tettestársam.
Nem gondolnám, hogy a 9590-es hulladék volna. Az, hogy megéri-e az árát, lehet vita tárgya, de nálam például a 4.7Ghz-et 1.404V-on tudja, Ultra High LLC mellett. Ehhez már másfél kilós hűtő sem kell, és lássuk be, erre arányaiban nem sok 38xx FX képes.
Önmagában az a tény, hogy nálad 1.488V-ot állít be a lap, semmit sem jelent, nekem is azt állította be Turbo Core-ral. A TC-t persze azonnal ki kell kapcsolni, a procit meg jócskán alulfeszelni. A többi már csak finomhangolás.
El nem tudom képzelni, mitől lett ilyen túlfűtötten csalódott a véleményed a kockáról, főleg egy Saber lapban.Már bocsánat...
-
mester1102
tag
válasz Habugi #70200 üzenetére
Okés értem! Az bele fér a topikba, hogy milyen játék milyen szálkezeléssel bír, egyszálas erő vagy többszálasság, de gondolom az egyszálas erő is legalább 2 vagy 4 magra értendődő nem? A mai játékok 4 mag alatt már nehezebben boldogulnak, emlékszem nekem egy Athlon II X3-as 455-ös procim volt és Driver: San Francisco-ban állandóan lassult, játszhatatlan volt, de ahogy megvettem a Phenom II X4 955-ös BE-t sima alapórajelen is megszűnt és tökéletes lett, nem tudom ez a plusz cache érdeme ami a Phenomban van, de ég és föld volt utána már a kettő (hozzáteszem, a minmum CPU igénye X2-es volt és én úgy tudom a minimumon se kellene lassulást produkálni, ha leveszed az összes grafikai beállíást Low-ra) . Akkor mi volt még? Splinter Cell: Blacklist, de annál csak annyi volt a gond, hogy iszonyatosan felmentek a hőfokok mint más játéknál soha A Phenom II 955-ös Be-n ,100% volt minden mag (persze, ha Core Temp valós, mert közben kiderült a hőfokokkal kevesebbet muat 10 C-al, de akkor ez volt a legpraktikusabb, mert oldalsávként is üzemelt, könnyen leolvasható volt, ekkor még nem fogllakoztam az MSI Afterburner-rel). Szóval a Blacklist-tel nem is mertem játszani. A többi amikkel játszottam, Max Payne 3, Crysis 2 (MaldoHD moddal sem), Crysis 3, Alan Wake, Hitman: Absolution, RAGE, Battlefield 3, Call of Duty. Modern Warfare 3, BioShock: Infinite, L.A. Noire, Far Cry 3 mind lazán elbodogult az akkori HD5770-esemmel és az Athlon X3 II 455-össel, de lehet, hogy még az előtte levő Athlon X2 6000+al is, persze nem teljes grafikán, de nem lassult.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Windows 11
- Akciófigyelő: Ingyenes az Epic Store-ban a theHunter: Call of the Wild
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- eFootball
- OLED TV topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest