Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Off témát privátban, ha lehet!
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Analóg géphez nem tettek még föl érzékelőt+kijelzőt, amin látható lenne a hisztogram?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mefistofeles #10825 üzenetére
Nekem ez tetszik, technikailag ugyan nem a legjobb, de a kompozíció jó....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mefistofeles #10786 üzenetére
"Nagyok", itt nincsenek, csak tapasztaltabb/olvasottabb/jobb szemű fórumtársak...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igen ezt éreztem, látszik, de ha fotóként szeretnéd megítéltetni a képet, akkor ez kevés, ilyet képet bárki csinálhat ott egész nyáron, nem különleges a helyszín, nem különleges a kép, ha technikai szempontból szeretnéd értékeltetni, akkor az más, abból a szempontból én nem néztem.
Ha pedig csak dicséretet szeretnél, akkor olyan helyre kell menned, ahol a dicsérjük egymás képeit a topikcím....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nagyon szimmetrikus, nekem olyan, mintha nem lenne témája, ha volna valaki/valami az úton, akár egy bogár aki/ami jön, vagy megy....
Az nem jön le, hogy miért is csináltad a képet, mit akartál kifejezni, mit láttál meg, amit megmutatnál másoknak?Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz akela91 #10761 üzenetére
Érdemes mindenképp, csak a megvilágítás és a nézőpont megválasztása nem mindegy....
Anno Rhetymno kikötőjében fotózgattam kora reggel, napkelte után és odajött hozzám egy görög fotós srác, erre a névjegyéből jöttem rá...., gyatra angolságommal értettem, hogy azt dicséri, hogy ezt a témát ezzel a megvilágítással érdemes fotózni....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MC Pite #10646 üzenetére
Ezt sem a kritika miatt tettem be, csak kapcsolódva a másikhoz... Azokon a képeken teljesen felismerhetők a modellek... Szeretek embereket beállítás nélkül, "őszintén" fotózni, persze ez manapság nem olyan könnyű jogilag....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz filózoli #10644 üzenetére
Azért kérdezem, mert vannak olyan képeim, amiken felismerhető a modell, de esély sincs rá, hogy engedélyt kérjek Tőlük, külföld, ismeretlen emberek, évekkel ezelőtti képek.... Úgy nyilvánosan nem is mutathatom be? Például itt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz ccs2929 #10622 üzenetére
Ez emlékkép, annak is készült, nem ér meg sok órányi munkát... Ha mondjuk Kate lenne rajta az erkélyen, akkor természetesen más lenne a helyzet.... Már így is van rajta kicsi javítgatás, de annyira nem értékelné a célközönség, hogy megérje a melót...Remélem le tudod tölteni, itt az eredeti:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #10556 üzenetére
Az élesség a szemeken van. No meg a fogakon....
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezeknél a kompaktoknál/bridge-eknél voltak kifejezetten makróra kihegyezett menüpontok, az optika elő volt készítve rá. Közelpont makro módban 1 cm
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz fattyu #10478 üzenetére
Gond semmi, csak a beállítás manuálisan gondolom rosszabb, bár nem próbáltam ilyen szettet. Milyen vakut használsz, hogy kijött mindenestől annyiból?Nekem egy sima vaku több lenne...
Mondjuk én ilyen képeket szeretnék, persze csak szeretnék...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz copass #10472 üzenetére
Ehhez speciális objektív kellene, ráadásul elég drágák a legolcsóbbak is, másrészt érdekes attól még nem lenne a kép...
A fotózás lényege amúgy is az, hogy olyat csinálj, amilyet más nem tud, de ez érdekeljen másokat, értékeljék amit csinálsz... Ezt lehet alapfelszereléssel is, a látásmódon több múlik, mint a technikai tudáson, pláne a felszerelésen.akela91: nem leoltani akartalak persze, de makrózni nem könnyű, spec felszerelés nélkül szinte lehetetlen. Jó kis oktatóanyag:[link]
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz akela91 #10470 üzenetére
Igazából ez nem makro, hanem közelkép. A valódi makro 1:1-es leképezés. Attól még lehetne jó, de az elsőnél túl szűk a vágás, a másik kettőnél pedig nagyon banális a téma.
A virágot olyan nézőpontból, vagy megvilágítás mellett fotózd le, amilyen módon még más talán nem, a százasnál ez kb. reménytelen, esetleg olyan kontextusba kellene helyezned, ami még nem volt, nem elcsépelt...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz kriszwells #10382 üzenetére
Technikailag jók.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kedves filózoli ! Légy szíves kicsit meggondoltabban hozzászólni itt!
Sok hozzászólásod értelmezhetetlen. Nem értem például, mit akarsz a darabbal az utolsónál? [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az a baj, hogy a felvételezéskor elvesztett részleteket nem tudod a PS-sel visszanyerni. A derítő vakuzás nem ad olyan éles vonalakat az arcon, mint egy szobában vakuval fölvett portré. A derítőlap pedig végképp szép eredményt ad, pláne az aranyszínű....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nagyon hiányzik a képről a derítés, a háttérre mért a gép fényt, így a modell arca sötét lett, ezt derítőlap, vagy a beépített vaku segítségével lehetett volna deríteni. Az alapvető hiba leginkább ez a képen, a többi már....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nálam inkább sötét a méhecske....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #291 üzenetére
Ezek most természetes színek és élesség....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #288 üzenetére
Ötletes, csak nagyon szűk a vágás. Jó lenne, ha olvasható lenne a felirat.
A mondanivaló az lenne, hogy kidobták a kutyust is a szerelem múltával az út szélére?Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #286 üzenetére
Változtattam, a Tiéd az én szememnek már túl volt élesítve.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #283 üzenetére
A notihoz csatlakoztatott tft-n nézem én is, az eredeti tft-n sokkal fakóbbak a színek.
A csatlakoztatott bár olcsó Samu tft /2043nw/ sokkal jobban beállítható színek szempontjából, mint a noti saját kijelzője.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #281 üzenetére
Nem nagy a különbség, de ha sok képet figyelsz majd Neked is feltűnik a kis eltérés is. Ha az eredeti képből dolgozom akkor kicsit nagyobb lenne az eltérés. Ha van módod rá., akkor csináltass egy jó fotódról papírképet és azt hasonlítsd a monitorodon lévőhöz. Kalibrálásnál sokkal olcsóbb, bár nem túl tökéletes módszer.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #271 üzenetére
Nem az a lényeg, mennyi az utómunka, hanem, hogy ne látsszon. A kutyusnál csak az előtérben lévő fű egy kicsit erős színű, a többi természetesnek hat, a másik kettőnél a színek annyira erősek, legalábbis az én monitoromon, hogy művi hatást keltenek, az élesség is túlzottnak tűnik a témán.
Így természetesebbnek hat a monitoromon.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #268 üzenetére
A kutyus tökéletes, a virágoknál elég erősen látszik az utómunka, ennyire nem érdemes erőltetni, olyan mint a smink, akkor jó, ha észrevehetetlen.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #248 üzenetére
Azért marad ez a topik a másik mellett, mert sok embernek reménytelennek tűnik a másik topikba tenni képet. Ide bátrabban mer föltenni bárki akár egyszerű próbálkozást is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zoli1222 #246 üzenetére
A horizont kicsit ferde, azt érdemes egyenesíteni utólag. Hiányzik a képről még valami, ami nem tenger, nem kék, nem hullámzik. Az előtérbe érdemes belekomponálni még valamit, vagy a vízben valami úszó tárgyat pl.
A szöcskés jó.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazán profi monitorral még nem volt dolgom, viszont a fotópapíron általában azokat a színeket kapom vissza, amiket szeretnék. Egy-egy különleges "fotó"-nál biztosan számít a legkisebb eltérés is, de 50-100 emlékképnél kis eltérések nem zavaróak szerintem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Be lehet, de bizonyos összeg alatti monitornál nemigen van értelme szerintem, nekem most például egy 20"-os Samu 2043NW van a notira rákötve plusz, kevesebbe került, mint a műszer..... Úgyhogy beállítom szemre és kész. Ja azért ilyen a moncsi, mert nagy CRT nemigen férne el, a kimenet a notin meg csak D-sub....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ennek igazából akkor van jelentősége, ha megrendelésre dolgozol például nyomdai stb. felhasználásra. Ha ugyanazon a monitoron akarod a képeket bemutatni, mint amelyiken szerkesztetted, akkor nagy eltérések nem lehetnek.
Akkor van gond, ha a két monitor eltérően van beállítva, most jártam így nemrég....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Volna egy javaslatom a topikcímre, ami jobban kifejezné a szándékot./szvsz /
"Digitális fotósok amatőr képei"
Megszabhatóvá tenném a maximális méretet is /MB-ban/
Feltöltőhelynek meg javasolnám pl. a saját webhely létrehozását a saját Google fiókban, ott mindig megmarad, bármikor törölhető és észrevételem szerint mindenhonnan kellően gyors.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest