Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Köszönöm az észrevételeket, véleményeket mindenkinek! Tényleg! Így ez nem csak neked válasz, hanem remélem mindegyik véleményre....
ITT van kevesebb híddal, egy szinttel lejebről és kicsit jobbról. Szerintem ez kevésbé jó... Két különböző képet is készítettem, mert nekem ez a látvány bejött..
A híd kedvelőinek ITT van több híd, meg még több híd, ITT pedig két híd is
Elfogadom, ha valaki(k) szerint nem ér ennyit a kép, hogy ennyit legyen téma.
Ennek ellenére mégis reagálok a véleményekre.Igazából a cél a turista fotó egy turistás objektívvel. Ez volt az első bevetése. Csak valahogy próbáltam mégsem a szokványos fotókat elkészíteni. Csak a váz és objektív volt nálam a fotós cuccból, azon kívül egy babakocsi és egy kicsit több mint egy éves gyerek, aki nem mindig a babakocsiban volt. Ezeken kívül senki és semmi más. (Ha valakit érdekel így már el tudom mondani babakocsival hogy lehet feljutni, sétálva a Nemzeti Galériához a Várkert Bazártól, úgy hogy ne kelljen cipelni sokat... Nekem nem volt egyszerű megtalálni, még bolyongtam is kicsit hol jobbra - hol balra, hogy ne kelljen cipelni, mert ugye a legtöbb irányban lépcső és lépcső százasával ...)
Azért is turistás, mert én ugye Budapestre leginkább turistaként járok. Így a képnek nem szántam semmi művészeti értéket. Ezért is tettem ide a kezdőbe. Azért ezt a képet a sorozatból mert nekem tetszik...
De pont emiatt semmi képen nem gondolnám törlendőnek és nem is fogom törölni. Nem azért mert megsértődtem, hanem azért mert nekem tetszik mint budapesti turistafotó, (meg ugye az élmény a babakocsival és a gyerekkel)Igazából nincs sok élesítés, mert az objektív maga nagyon éles. Ennek ellenére lehet túl sok... Magam is meglepődtem, hogy ilyen éles a lencse. Illetve a flickr-en nem tűnik ilyen élesnek, mint itt. El tudom képzelni, hogy itt a fórummotor amikor leméretezi rak rá sok utóélesítést....
Egyenesítés nekem nem volt egyszerű, mert igazából a horizont nem látszik, a ház falak meg nem függőlegesek sajnos.... Ennek ellenére lehet az összhatás ferde, tehát nem jól választottam függőleges vonalat....
Igen a darukat le lehetne szedni, de igazából ott vannak a valóságban ezért nem teszem. Turistaként én ilyennek látom, ráadásul mostanában mindig van valahol jó sok daru és ez még évekig így lesz, amíg teljesen be nem építik a pesti részt. Szerintem úgy kell bemutatni, amilyen valójában, nem pedig olyan idillikusnak, mint amilyennek szeretnénk hinni... De ez is csak egy vélemény
Téma meg szerintem van még pedig a Szent István Bazilika, ahogy kimagaslik a Gresham-palota és a Belügyminisztérium épületei mögött, amiket részben kitakarnak a Széchenyi téri zöld lombozatú fák, mint egy szép zöld előteret adva a mögötte egyre sűrűsödő és "igénytelenedő" csúnyuló épülettömegnek. Az viszont jó hogy legalább egy embernek, @lofagi-nak ugyan ez jutott róla eszébe...
Azzal a bizonyos betűkombinációval pedig nem az az elsődleges probléma, hogy bántó, sértő, hanem, hogy egy Kezdő fotósok, Kezdő képeit bemutató fórumban semmi értelme így semmi helye nem lenne. Ezért is nagyon örülök, hogy mostanában valódi kritika is kíséri....
Jah igen és tényleg brutális érzés volt látni, hogy ilyen szép tiszta időben micsoda szmog fedi a várost, ami az ott élőket minden nap mérgezi....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest