Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz Mr.Pentele #48999 üzenetére
Zsófi kicsit le van maradva szerintem, mert eddig nagyjából így működött igen. Kihozták az LT...NL-t, ha meg nem akkor papír értesítőt dobtak be, nem sz.ros SMS-t küldtek.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
törölt tag
Már többször írtam, hogy az UH az egyik leglassabb. 40-60 nap szállítás. De ez nem csak Magyarországon. Ha nézed a német fórumokat akkor a németek is ki vannak kattanva mert most részükre is 30-50 nap. És ők is irdatlanul prüszkölnek. Viszont megbízható nyomkövetés. Ezért szereti néhány eladó.
-
Topikgazda
válasz Mr.Pentele #48999 üzenetére
No ez egy újabb elmélet, szerintem már ők sem tudják hogy mit is csinálnak. Ennek nincs értelme. De álláspontom szrint ez nem prime levél mert nem egyedileg van megegyezve a holland postával hanem az Egyetemes Postaegyesület (UPU) által meghatározott postai kapcsolat keretében megy ennek a levél fajtának a könyvelése a nyomon követhetőség érdekében.
Ha minden mozgását az UPU adatbázisba jegyzik be az nem egyedi postai egyezség elve, azt nem lehet nem könyvelésnek tekinteni, ez csak egy agymenés valamelyik vezető részéről. Aki úgy néz ki nem ismeri a szavak értelmét.
Hogy lehet valami nyomkövetett ha nem könyvelik?
És eddig mindig a postára érkezést követő napon kókányolták össze az értesítőt.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Magam sem tudom, én csak beraktam ide a választ. Ezek szerint azzal szeparálnak, hogy valami vámköteles-e vagy sem. Érződik, hogy csak azt lesznek hajlandóak kikézbesíteni, amire extra költségeket szednek be, a többi pedig mehet a levesbe alapon. Igazi magyar mentalitás. "Nem is tudtam", hogy egy kiszabott ÁFA, vagy vám ennyire képes megváltoztatni egy küldemény kézbesítésének módját.
Ha vámköteles, mindegy milyen méret, könyveltként kezelve háznál kézbesítik. (A könyvelt szót itt a méretkezelésre vonatkozóan írom.) Ami belefér a ládába, azt be fogják dobni, ami pedig nem, és nem ÁFA/vámköteles, de nagyobb, mint a méretstandard, azt pedig nem fogják kihozni, sőt meg sem próbálják.
Egyet értek veled V/, én ezt innentől úgy fogom fel, hogy legalább le van írva a módi, és nem fogok meglepődni az értesítőn, már amikor helyettes postás jön, mert a törzskézbesítő mindent kihoz, ahogy írtam régebben. Okot továbbra sem tudok, bár így lehet mihez hozzászokni.
-
interstate76
addikt
Ha azt írom egy eladónak 60 nappal a fizetés után, hogy adjon teljes visszatérítést, de ő nem hajlandó rá, és én erre azt mondom, hogy értem, de akkor tőlem negatív értékelést fog kapni, az szabályellenes?
PayPal-reklamációt követően úgyis visszakapom a pénzem a meg nem érkezett termékek után, szóval ezt én nem szemétkedésből szoktam "bevetni", hanem gyorsításképpen.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Topikgazda
válasz interstate76 #49008 üzenetére
Nem egészen ezt írtad. Az eBay-en nem igazán jön össze a 60 nap, de oké.
Ha nem kapsz meg valamit a várható érkezési időben akkor jogod van case keretében visszakérni, semmiféle fenyegetés nem kell, hiszen a vásárlói védelem erről szó. Ha nem fogadja el a kérésed és az jogos az eBay neked fog igazat adni.
Az eBay írja hogy negatív értékelés emlegetésével nem lehet a probléma megoldását kikényszeríteni, ez egy leírt szabály és az eladó bepanaszolhat az eBay-nek és akár ki is tiltanak. Volt már rá példa.
Az hogy te gyorsítani akarsz nem nagyon érdekli őket, meg van a rendje a panaszkezelésnek.
De úgy csinálod ahogy neked jó, én csak megemlítettem hogy nem igazán jó módszer.
Nem igazán kell a PayPal védelmet igénybe venni, hiszen van az eBay-nek. -
interstate76
addikt
válasz #14264320 #48988 üzenetére
Mennyibe fogadjunk, hogy soha nem kapom kézhez az érintett csomagot? És légyszi, hadd legyen negatív véleményem az Ali rendszeréről, ha nekem nem jön be, amit ők vásárlóvédelem címszó alatt művelnek, ok? Sztem értelmesen leírtam, mi a bajom velük.
A shipping infóról pedig annyit, hogy az oldalon megjelenő adatokért igenis felelős az oldal üzemeltetője, és ha ott az áll, hogy egy hónapja megérkezett a csomag a célországba, akkor vagy koppintsanak a fals infót feltöltő buksijára, vagy ne mondják azt, hogy várjak még hetekig. Máshol ez úgy működik, hogy vagy tracking nélküli szállítást kérsz, vagy fizetsz kicsit többet és valós infókat kapsz. Ha nyilvánvalóvá válik, hogy mégsem, akkor pedig azonnal visszakapod a pénzed, nem kell 2 hónapot követően még 3 hetet várni a dispute megnyitásának a lehetőségére, amire persze majd az eladó válaszolhat, amivel elmegy még X nap. Valakinek jelent annyit a kedvező ár, hogy türelmesen vár akár 90 napig is, és nem lesz elégedetlen, ha csak a pénzét kapja vissza, de nekem nem ér ennyit az Ali árszínvonala. Ez van. Mindegy, hagyjuk, tényleg nem ér ennyit az egész. Peace mkinek, részemről over.
(#49009) V/
"Nem egészen ezt írtad. Az eBay-en nem igazán jön össze a 60 nap, de oké.
Ha nem kapsz meg valamit a várható érkezési időben akkor jogod van case keretében visszakérni, semmiféle fenyegetés nem kell, hiszen a vásárlói védelem erről szó. Ha nem fogadja el a kérésed és az jogos az eBay neked fog igazat adni."Az eBay bevonása helyett, azt megelőzendő szoktam azt írni a mellébeszélő/terelő eladóknak, hogy ha nem hajlandók korrekt módon kezelni a reklamációmat, akkor eBay-hez/PayPalhoz fordulok és kapnak egy negatív értékelést. Működni szokott, de akkor ezt ezentúl mellőzöm!
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Topikgazda
válasz interstate76 #49010 üzenetére
Nézd a vásárlói védelem igénybevétele a probléma megoldásának kulcsa, nem kell könyörögni, nem kell fenyegetni, csak elindítani. Egyébként meg az eladó kérheti a negatív értékelés törlését, az egyik lehetséges indok hogy ezzel lett megfenyegetve.
De nem engem kell meggyőzni majd őket ha valaki kifogást emel.
Itt az AliExpress-en dispute keretében lehet intézni a pénz visszakapást, mert a pénz nem az eladónál van addig amíg az átvétel nincs leigazolva, ez szintén a vásárlói védelem.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Mostanában mennyi a normál idő az NPKK-ban?
LT656287663NL"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
törölt tag
válasz interstate76 #49010 üzenetére
Olyan véleményed van amilyet akarsz. A kutyának semmi köze hozzá. És vica versa. És ha van jobb rendszer akkor élj vele és ne kínozd magad az Ali-val. Az üzemeltetővel kapcsolatban kiwi lennék kire gondolsz. Mert szerintem itt van némi keveredés. Amit leírtam csak info. nem kell tetszenie. VAN MÁS! LEHET MÁS IS!
-
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
Szeretném a segítségeteket kérni rendeltem TV háttár világításhoz led csíkokat $ 14.28 dollár volt a csomag megérkezett vissza igazoltam az eladónak hogy megjött szerettem volna beszerelni és most szembesültem vele hogy nem jó a méret az eladó nem azt küldte amit rendeltem
ilyenkor mit lehet tenni írjak az eladónak és küld másikat vagy Dispute
a vissza küldés ha kéri lehet hogy többe kerül mint a vételár -
Topikgazda
válasz lacoka55 #49014 üzenetére
Megbeszéltük már hogy a visszaküldés díja nem számít ha PayPal-al fizetted és remélem azzal történt. Képekkel igazoltan dispute. A küld másikat úgy hogy nálad marad a nem megfelelő méret az nem valószínű mert a 14,28 $ az sok veszteségnek. Felajánlhat rész refundot és persze teljes a visszaküldés után.
Hogy nem jó a méret egyébként? -
xy.zsolt
őstag
Ahogy Nándornak, úgy nekem is 8.a óta van 2 csomagom is NPKK-ban (MP szerint is!) Tegnap bejött egy másik csomagom, átviharzott a vámon, az OLK-n és ma már hozza is a postás. Kérdezem én, mi a "pék f@száért" tartanak vissza csomagokat ha másikaknál meg teszik a dolgukat ?! Mert erre más magyarázat nincs
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
pl az ILYET? Mondjuk ez csak 2napja van npkk-ban, de ezalatt jött be csomag amit ma veszek át. Ami 5 és 8.a óta rostokol azok Ux csomagok....bár az MP beérkezettnek könyveli őket Na ezek a fura dolgok
Szerk, Na de mindegy is....attól nem lesz jobb, hogy kiakasztom magam a rendszer tökéletlensége miatt 🙂 csak néha kiveri a biztosítékot az amit tapasztalok
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
cof
veterán
Nekem is van 8-án átvett csomagom LT...NL.
De még azokról sem kaptam semmilyen értesítést ami már UPU szerint 8-án delivered státuszt kapott. Egy RE...CN szintén eltűnt ezzel a bejegyzéssel:
08 Ápr 2021
14:14
A küldemény feldolgozása folyamatban
Székesfehérvári Logisztikai ÜzemÚgy látszik, hogy 8-án bermuda háromszögbe futott bele a posta.
-
FerNandor
őstag
Köszi. Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Azt mondta, hogy annyit lát, amennyi látszik. Reptérre beérkezett és ennyi. De azt mondta, hogy ezen a héten még várható valami változás... Sokkal nem lettem előrébb, de ahogy látom, mást is érint. Gondolom akkor valami fennakadás van
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
zsolioka
lelkes újonc
Sajnos nekem is ugyan ezt mondta a telefonos hölgy, 08-as beérkezettre 2 csomag esetén. "Ferihegyen torlódás van a vírus miatt"
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Nem csak a magyar postán vannak gondok, hanem az eladóknál is.
Most kaptam értesítést, hogy megjött a csomagom. Mondom magamba mégis hova.
Hát nem amerikában landolt a csomag.Most írtam üzenetet az eladónak, kíváncsi leszek mit ír ....
-
Topikgazda
Én már láttam másnál is ezt a postafiók címet CLEARWATER, FL 33755 , szóval nem igazán biztos hogy ez a te csomagod lenne, inkább rossz azonosító adtak meg neked. A Yanwen sajnos ilyen.
De ennél a legkönnyebb visszakérni a pénzt, egyértelmű hogy egy másik kontinensen lett kézbesítve.[ Szerkesztve ]
-
-
Atomgeszi
veterán
Hali.
Ti mit írnátok annak az eladónak, aki hirdetett 100% emberi haj fodrász gyakorlófejet. Megjött.. és lerí róla, hogy művel van tele.
A rendelésben még 100% human hairt ír(ez az ordernél látszik is), de, ha onnan megyek az adott hirdetés termékre, azóta már átírta a hirdetés címét 70%-ra.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
lacoka55
aktív tag
Szia
általában kis értékű dolgokat alkatrészeket szoktam venni ezért nem használom a PayPal-t
ezt vettem [link] ilyen és hasonló ledek vannak vannak a TV háttér világításban ha ezekből egy kiég nincs kép az eladó más típust küldött ez hosszabb az eredetinél és a ledek is más távolságban vannak a rendelthez
képest
írtam az eladónak küldtem képeket róla várom a válaszát
szerintem ha elront egy rendelést az az ő hibája ki kellene javítani és lenyelni a veszteséget [kép] [kép]
a képen a rövidebb az eredeti -
Atomgeszi
veterán
Cseh raktár volt. Innen veszik a magyar boltok is, csak ők adják 3-4-5x áron ugyanazt. Még a fej forma is megegyezik.
Vettünk már ettől az eladótól, csak most másikat próbáltunk, és ez nem vált be. A másik babafej az jó volt.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
djsunstealer
aktív tag
Annyira de annyira tudtam, hogy hiába választom ki a China Post Registered Air Mail-t, valami mással fogja küldeni (Seller's shipping method).
-
Topikgazda
válasz djsunstealer #49031 üzenetére
Nyugi, lehet hogy meg fogsz lepődni, mert jöhet futárral is 10 napon belül. A nyomkövetési szám el fogja árulni.
[ Szerkesztve ]
-
djsunstealer
aktív tag
Abszolút nem problémázom ezen, bőven ráér, csak mint jelenség szerettem volna leírni, tudom már többször ki lett tárgyalva itt a fórumon. Mivel nem könyvelt küldemény, ki tudja mennyi ideig jön, lehet hogy 60-75 nap, még az se baj ha átcsúszik a július 1 utánra. Árban mindkettő free shippinges volt, úgyhogy igazából nincs para vagy irjak az eladónak?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz djsunstealer #49033 üzenetére
Hát ez nem az amire gondoltam, ez szivacs. Pont így jártam én is már kezdett a vérnyomásom felmenni hogy China Post Registered Air Mail fizetve és majd valami csiga lesz, de aztán amikor DHL Express szám jelent meg, lenyugodtam, az 8. napon a kezembe volt, nem a China Post Registered Air Mail 31 napja körül. Azután egy másik eladónál is ez volt, az meg 10 napos volt.
-
törölt tag
RE201247567CN
Ez szerintetek is visszament a feladónak??? -
-
törölt tag
A Kínai nyomkövető kicsit több infot ad. Ott azt mondja, hogy onnan megy majd a Xiamen fiókkezelőbe (Legalább is ezt nevezte meg következő állomásnak 10.-én). Ha nézted, már 2-szer is volt Pekingben. És most vissza ment az eredetéhez. Nem tudom mibe sikerült belenyúlnom, de nem kis ketyvasz. Nem a 4000HUF vág földhöz. Csak istenem, RE küldemény.
-
lacoka55
aktív tag
Ezt most nem igazán értem több eladónál megnéztem ugyanezt a méretet írják az enyém meg az eredeti 10 mm- el rövidebb a ledek távolsága sem stimmel
a ledekre még rájön egy fehér műanyag lap amin ki vannak vágva a ledek helyei ez a fehér háttér veri vissza a fényt a kijelző felé [kép] -
zsolioka
lelkes újonc
Szerintettek ez mikorra várható a helyi postán?LT655823135NL
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hello, a fiokomban hogyan lehet kitörölni a bankártya adataimat?
ui: rendeltem ugye egy terméket, le is vonta az összeget, a kiszállítást összegét később szokta levonni vagy egyszerre?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz BUZZLGHTYR #49042 üzenetére
Attól függ hogy mit használsz, a böngészőben a My orders és Cards & Bank Accounts és Remove, a mobil app-ban Account
A következő oldalon a Services és a Wallet
My Credit/Debit Cards és az adott kártyánál REMOVEEgyben vonnak mindent.
[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Megjött a helyi postára az UH...BE csomag a Global Track&Trace szerint. Magyar Posta nyomkövető még nem jelez. A csomag bejegyzés 9:40-kor került fel, de a furcsa az, hogy már itt van hajnalban, a postás mindig 9 után indul el és mégse hozta. Biztosan nagyobb a csomag méret, gondolom helyben kell átvenni.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz internetezoo #49047 üzenetére
Mi a szövegezése ennek? Ha itthon nem scannelik, akkor a kicserélő után már nem lehet több bejegyzés.
-
Goose-T
veterán
Van egy csomagom, amire minden csomagkövető oldal és app azt írja, hogy kézbesítve, de a Magyar Posta oldalán a legutolsó bejegyzés három napja az, hogy A küldemény feldolgozása folyamatban. Természetesen még nem érkezett meg hozzám. Ez a követési száma: LT654732623NL. Ezzel vajon mi lehet?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest