Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodaxe
aktív tag
fn+f3 nézd meg be van e kapcsolva, lehet nem megfelelő driver.
hangkártya: ha ugyan az van mint az 5750 be, akkor szerintem korrektül szól, főleg fülessel. szépen nyomja a basszust, tiszta, erőteljes hangzása van.
próbáld a realtek driverben beállítani, másik füles stb stb...[ Szerkesztve ]
Üdv: Zsolti
-
oszy
veterán
srácok!
sikerült letörölnöm a gépről a MyWinLocker Suite programot. a shredder hiányzik. azt hogyan lehet vissza rakni? tudtok segíteni? a gépen nem találom sehol!
köszi előre is!Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Year
tag
sziasztok!
a héten vásároltam egy acer 7750g notit.
Az lenne vele a gondom,hogy nem kaptam hozzá telepítő cd-t.Felhítam a boltot de nem érdekelte őket. Mindegy, letöltötem hozzá mindent de a Bluetooth érzékelő abszolúlt nem működik a hangkártya meg borzalmasan szol főleg fülhallgatón át.Ha tudnátok valami okosságotírni nekem erre azt nagyon meg köszönném!
-
sagit
veterán
sziasztok
adott egy Acer TravelMate 660, barátnőm netezős gépe...
ilyen lapkészlet van benne, de nem tudom milyen tokozású, PPGA478? Illetve nem tudja valaki milyen procikat kezel a gép? mert az upgradelnénk benne
üdv
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
ktommy91
addikt
válasz FuRiONight #21385 üzenetére
Nem,nem nézek utána... olvass vissza 12 hsz.-t te nagyon okos.[link]
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
JKiNG
tag
válasz ktommy91 #21383 üzenetére
MSDNAA nem egyenlő a tiszta szoftver programmal, csak hogy tudd. Azt a ms adja az informatikus hallgatóknak (ami egyetemfüggő) és nem minden egyemistának jár(na), mint a másik, ami módosult és nem megszűnt.
Az egy évvel semmi gond nincs, mielőtt lejár meghosszabbítja, ha akarja. Egyébként úgy tudom, hogy most csak a timelineX sorozatra van akciósan 3 év.[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
Tudom nagyon jól hogy meg kell nézni amit megveszel. A " " pedig neked szólt. Am hülyeség amit ajánlottál mert az 1 év garancia a gond ezzel a géppel és nem az hogy van-e windows. Az MSDNAA-nak meg már 2 hónapja annyi, szóval már nem jogtiszta a windows-od.
Nincs kerítés.
-
JKiNG
tag
válasz ktommy91 #21380 üzenetére
Történhet elírás, de vásárlás előtt érdemes megbizonyosodni róla. Engem annó nem zavart, hogy az enyimben nem volt, de mostmár aggaszt, hogy választhattam volna olyan modellt is, amiben van majdnem ugyanazért az árért. Jól jön az, főleg később...
Létezik mindkét modell. Olyan amelyikben van és sima usb2es is. Az ipon meg az acer shop is jól írta annó. A modellszám ugyanaz, csak a "pl LX.RQ102.015" nemtudom minek nevezzem különbözteti meg őket jó esetben
Szóval érdemes biztosra menni és meg is érdeklődni...
-
JKiNG
tag
válasz Peeetee #21372 üzenetére
A gép jó, csak vannak benne dolgok, amvel spórolhatsz és jó ha figyelembe veszel.
- Fizettetnek egy windowst, ami plusz kiadás, ha már rendelkezel egyel.(Nekem az egyetemi infó szak miatt van - MSDNAA)
- 2gb-os a videókari, ami pl sztem értelmetlen dolog(a felhasználók 95%-nak)ugyanezt a gépet megveheted gazdaságosabban (spórolva ~20-30e), ha utánajársz kicsit...
kezdésnek: ez + 5-6e-ért veszel 4gb ramot és már spóroltál majd' 20e-t, és még win7-et is kapsz. Ahol lehet win nélkül kapni ott 160 körül van.[ Szerkesztve ]
-
sowi
őstag
-
Salvador20
őstag
sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy mennyi a max memória,amit bele lehet rakni az acer aspire one happy 2-be? 2,4?
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
ktommy91
addikt
válasz Peeetee #21372 üzenetére
Ez a gép megéri csak nem ott ahol linkelted. GÉP 156k + RAM 5,5k + GARANCIA 21k +szállítás =184k
A maradékból pedig vehetsz egy 500GB-os usb3-as külső hdd-t hogy kompenzáld a kisebb HDD-t.mod: Most látom hogy a laptopszalonnál 3 év garanciát írnak. Ezen csodálkoznék, de hívd fel őket hogy ez igaz-e, mert ha igen akkor ez talán jobb vétel(már ha szükséged van a windows-ra...) mint a fent leírt kombináció.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Peeetee
csendes tag
Már írtam korábban, de csak egy választ kaptam, úgy hogy megpróbálom még egyszer.
Laptop vásárlás előtt vagyok, de nem ismerem az Acer-t. Max 200-220 ezerért. Általános használaton kívül, egy kis játék és 3D-s tervező program menne rajta. ezért gondoltam a 8gb memóriával veszek gépet, és itthoni használatnál rá kötném egy 22"-os monitorra. Ja és vennék alá egy hűtőt.Ezt találtam, ami igen jónak tűnik ennyiért. A kérdésem tehát, hogy szerintetek megéri???
Az Acer-nek nagy általánosságban mi a hátránya, előnye???
köszi[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Tegnap 6 órát játszottam és 80-81 fokra kúszott fel a proci hőmérséklete, viszont amikor abbahagytam, szépen lement 54 fok körülre, ez így normális vagy hűvösnek / túl melegnek számít?!
Counter Strike Source: Stress Test-ben 228,9 FPS
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Jostee
tag
válasz FuRiONight #21367 üzenetére
kikapcsoltam a gépet, elszívtam egy cigit, visszakapcsoltam és bebootolt cd-ről. viszont winreinstall lett belőle:\
-
Jostee
tag
Nagy problémám adódott az új 5755-ös laptoppal. Installáltam sorban a drivereket, és az egyik restart óta, nem hajlandó bebootolni a gép. Próbáltam cd-t is bootolni, azt se csinálja.... Mi lehet a gond?
Segítsetek légyszi! -
padra
aktív tag
-
nggabi
félisten
válasz joker1220 #21341 üzenetére
nos bár ingyen viszi a futár a gépet de sajnos a csehekhez. én dolgoztam az egyik ilyen cégnél és láttam h mi történik a csomagokkal a sajátomat is alig mertem kiküldeni...
szal amíg nem életbevágó ne küldjétek szervizbe a gépet... csak ha tényleg nagy gáz van...
StickNick: az automatikus indulásból vedd ki a pirossal jelölteket és utána lássuk h melegszik e... futtatás > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > MICROSOFT > WINDOWS > CURRENTVERSION > RUN itt a pirossal jelöltekre jobb klikk törlés.
indítópult ami nem kell törlés majd újraindítod a gépet... ennyi ez kb 3 perc a gar meg 3+ nap...
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
oszy
veterán
hogyan lehet megoldani, h a WI-FI ki legyen kapcsolva, a BT pedig be induláskor?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz r3dsnake #21349 üzenetére
nekem 550 órajelen van, így stabilizálódik minden 1366x768 ban, 1680 ra sztem kevés lenne. hűtőpad nélkül 75-76 fokos így több óra game után. arra f elbontásra a 6850m megfelel, mivel az asszem 1600x900 ra van, és olyan felbontáson hozza az 540 teljesítményét. fullhdra az is kevés szvsz
-
r3dsnake
nagyúr
válasz FuRiONight #21354 üzenetére
olvastam, de konkrétan 3830tg-nél érdekelne, nem 15"-os dagi cuccnál, ahol van hely a hűtésre : )
-
Jostee
tag
Köszönöm a segítségeket, megjött az 5755g-2414-es laptopom. Mivel az első laptopom, ezért minden jótanácsot szívesen fogadok, illetve próbálok a felmerülő kérdésekre is válaszolni
-
StickNick
csendes tag
válasz joker1220 #21341 üzenetére
Azt hiszem megtaláltam a probléma forrását, csak nem tudom, hogy mit tegyek ezután.
Megint újratelepítettem az egész windowst. Egyesével néztem a drivereknél SpeedFannal, hogy hogyan alakul a hőmérséklet és miután feltettem az Nvidia drivert és újraindítottam, akkor azután fel megint alapjáraton 50 körülire a hőmérséklet, pedig előtte ilyen 42 körül volt a processornak.
Most hagyjam ki az egyik videókártyát? -
McBJani
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy 5750g-2414g75mn notebookot és annyi drivert adtak hozzá, hogy fogalmam sincs melyiket telepítsem.
Aki már végigzongorázta segítsen már legyen szives.
Ezek a driverek vannak hozzá: -
r3dsnake
nagyúr
válasz Bloodaxe #21345 üzenetére
A 3830tg mit produkálna 1680x1050-ben monitoron? Próbálta már innen valaki húzni GT550 órajelre aktív hűtőpaddal? Kíváncsi lennék, ha rendesen hűtve van, akkor túl lehet-e hajtani valamennyire. (Igen tudom, throttling, meg miegyéb, de akkor is édekel.)
Amúgy ha megsül egy noti, de nem tudják pontosan mitől, akkor ugyanúgy javítják garisan? Remélem nem kerül majd ilyenre sor, de szeretek előre gondolkozni
Köszi!
-
JKiNG
tag
válasz StickNick #21339 üzenetére
Tényleg, bocs, nem figyeltem.
Megpróbálhatod, hogy leveszed az energiagazdálkodásnál a proc max teljesítményét 60% körülire(én energiatakarékosan 40%on használom böngészésnél, így 800mhz-től nem engedi feljebb menni) és akkor nem emeli fel annyira a cpu freq-jét, így nem melegszik. Ez mondjuk csak tüneti "kezelés".
Esetleg nem hagytál ki valami meghajtót telepítéskor? az inteles cuccokhoz van egy pár...
Tartom, hogy azt kéne kiderítened, hogy melyik folyamat dolgozik folyamatosan.
Ha valami használja a cpu-t és amiatt melegszik folyamatosan, vagy 80 helyett 90 fokig engedi felmenni, akkor nem hiszem, hogy a szerviz cserélni fogja. Attól megpróbálhatod leírni, hogy már süti a kezed és zavaró használni, max kifizettetik a postát veled -
pomk
őstag
Acer 5750G, i3, GT540, 4Gb RAM
Deus Ex: Human Revolution
Beállítások:
DirectX 11
FXAA
Shadows: Soft
Post Processing: ON
Texture Filtering: 16x Anisotropic
Tripple Buffering: ON
Tessellation: ONEzek ha jól tudom a max beállítások.
CPU hőmérséklet AIDA szerint: 73°C
GPU hőmérséklet AIDA szerint: 75°C[ Szerkesztve ]
-
Peeetee
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Laptop vásárlás előtt vagyok, de nem ismerem az Acer-t. Max 200-220 ezerért. Általános használaton kívül, egy kis játék és 3D-s tervező program menne rajta. ezért gondoltam a 8gb memóriával veszek gépet, és itthoni használatnál rá kötném egy 22"-os monitorra.Ezt találtam, ami igen jónak tűnik ennyiért. A kérdésem tehát, hogy szerintetek megéri???
Az Acer-nek nagy általánosságban mi a hátránya, előnye???
köszi -
joker1220
őstag
válasz StickNick #21339 üzenetére
Ez nem éppen semmi baj hogy nem tudod használni mert túl melegszik!
100 fok a max normális üzemhőmérséklete ezeknek a prociknak de ha 90 re
felmegy akkor felmegy az 100 fölé is és az már nem normális,
küldd vissza, és miért kéne fizetned amikor háztól-házig gari van rajta.Jönnek érte, elviszik a szervizbe, megcsinálják és visszahozzák,
neked egy forintodba nem kerül, érdekes is lenne ha egy
garanciális termék javíttatása után ( akár jó akár nem ) még
neked kellene fizetni.Szerintem ne halogasd a dolgot.
Nekem 30 fokos szobában 4,5 óra játék után volt 78 fokos!!
Amint abbahagytam a gémet viszament 56 körülre!
Tegnap 22 fokban nem melegedett 71 foknál tovább,
szerintem ezek az értékek lennének normálisak nálad is![ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
StickNick
csendes tag
#21318-es hozzászólásban van AIDA-s hőmérséklet is.
Így még engem se borzaszt el ennyire,hogy "csak" 60 fok körüli, de ha elindítok egy komolyabb alkalmazást (pl. játék), akkor már 90 körüli a hőmérséklet pár percen belül. Nem igazán akarom megsütni a vadiúj laptopom. Egyébként a vadiúj játékok teljesen játszható sebességgel mennek, csak nem merem több órán keresztül használni őket.
Nem tudom, hogy ez olyan hiba e, amit a valamilyen gyári hibás hardverek okoznak,vagy ez teljesen "normális" ennél a szériánál. Elvileg garanciálisan visszaküldhetném, de nem akarok feleslegesen fizetni, ha kiderül, hogy nincs semmit baja. -
JKiNG
tag
válasz StickNick #21336 üzenetére
Tény, h vannak felesleges dolgok, de ez egy 64 bites win, így több a process, mint a 32-esnél. Az LM-es dolgok azok a funkcióbillentyűhöz kellenek, és nem hiszem, hogy lefognák a gépet. Nero, divx, stb haszontalan dolgokat lőheted nyugodtan, de szvsz nem oldja meg a problémát. Nálam is 80 process megy alapból. Nem melegszik vagy szívja a cput, de engem nem érdekel annyira max 3-4 fps, mert nem játszok annyit, meg ha 30 megvan, nekem elég.
Lényeg, hogy ennyi terheléssel nem kéne folyamatosan menni a hűtésnek.Szerk.: Esetleg egy aida-s hőmérsékletes oldalt mutathatnál.
[ Szerkesztve ]
-
StickNick
csendes tag
válasz FuRiONight #21335 üzenetére
Igen, ezt én is megszoktam csinálni már így is egy csomó mindent kilőttem,csak a rendszerprogramok közül nem tudom, hogy mit hagyjak meg és mit nem.
-
StickNick
csendes tag
válasz FuRiONight #21333 üzenetére
Akkor szerintetek mit csináljak?
Mert nem láttam semmit, amit ki lehetne lőni. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz FuRiONight #21329 üzenetére
nézd meg mi az a ht tisztában vagyok vele h asztali i5=4mag, de senki sem bessélt asztali cpu-król. A ht-t tudják használni a 4szálon futó alkalmazások, és a srácét használja is valami idle-ben, ami nem egészséges. nem tudom miért kapod ezen fel ennyire a vizet... a +2ht sokat jelent sima fizikai 2 maggal szemben.
-
Bloodaxe
aktív tag
-
ktommy91
addikt
-
ktommy91
addikt
-
padra
aktív tag
Megnéztem milyen hőfokon dolgozik a vga tuningolva (acer5750g i3 gt540) Az órajeleket a gt550 órajeleire húztam.
GT540 gyári órajel - 672Mhz/1344Mhz erről GT550 órajel - 740Mhz/1480Mhz erre!
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
törölt tag
Hosszas hezitálás után úgy döntöttem megrendelem a 7750G-s kis Acer masinát, elvileg pénteken kapom kézhez
-
Peak
addikt
én most mértem egy i5 2467M procit... 1.6 alapórajel... brutális mit tol a kis dög... és minimális fogyasztás mellett...
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Bobrooney
senior tag
válasz FuRiONight #21308 üzenetére
Köszi! Azt hiszem AS5830TG ez lesz a választás
-
JKiNG
tag
válasz StickNick #21314 üzenetére
Érdekes... Process Explorer-el nézd meg, ott ha felnagyítod a grafikont kiírja, mi használja éppen akkor. Egyébként nekem sem jelenik meg Aidában a venti fordulatszáma. Volt ugyan, hogy egyszer kiírta, de fogalmam sincs, mi változott azóta.
-
-
StickNick
csendes tag
Újra telepítettem a windowst notin, de még mindig eléggé melegszik. Ha teljesen alapjáraton van, akkor tényleg lemegy a hőmérséklet 50 fok körülire, de amint elindítom pl. a firefoxot, akkor már rögtön felmegy 55-60ra mindkét mag és a processzor terhelés 10-15%-os lesz, az erőforrás figyelőn meg a 0. CPU görbéje 90-100%-os lesz egyből. A többi görbe viszont teljesen normális.
A feladatkezelőben hiába kerestem, nem találtam semmit, ami ezenkívül terhelné a processzort. -
JKiNG
tag
válasz joker1220 #21276 üzenetére
Létezik egy ilyen: Hardware Vendor Detection Utility
Ezt ha elindítod, mindennek kiírja a típusát és eldöntheted, melyik drivereket akarod-kell- telepíteni. Egyébként ha a launchmanager-t felteszed, ott a menüben látod, hogy van-e bluetooth. -
Bobrooney
senior tag
Acer AS3750G és AS4755G vélemény? vagy tud vki ilyen áron jobbat mondani? az akksi lehetőleg sokat bírjon És mit visz el ez a gép kb?
Köszi előre is! -
sohrking
tag
válasz demerion #21298 üzenetére
Sziasztok!
A kolléga kérdésére a válasz engem is érdekeklne.Az én 5750G-m Corei5 / 540M rendes terhelés alatt 86 fokra is felkúszik. Kicsit azt sokallom.
Nem szeretném megfőzni, sajnos volt már rossz tapasztalatom gamer laptopokkal, egy Asus-t egyszer sikerült. Ezzel nem szívesen játszanám el.Van aki használ plusz hűtést hozzá? Melyik a legoptimálisabb ennek a jószágnak.
Én ezeket néztem, de nem tudom melyik lenne a legjobb, mert nem középen, hanem bal oldalt melegszik igazán.
[THERMALTAKE Massive]
[SPIRE Astro]
[Cooler Master NotePal E1]
[Cooler Master NotePal U3]Az utolsó a legszimpibb, mert pakolható a venti rajta, de nem szívesen mászkálnék egy 19"-es laptophoz való hűtővel, ha 15,6" a gép.
Minden javaslatot szívesen fogadok.
Köszi előre is Acerguruk.
Ui.: lol, most látom, kissé régi postra reagáltam, mind1, a kérdésem akkor is adott, válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz FuRiONight #21303 üzenetére
Az a gond hogy hiába fotózom le ha nem tudom feltölteni:S
Se BT se adatkábel nincs nálam, amint lesz valamelyik feltöltök
ide pár képetAzért ilyen kép már van:
3DMark Vantage / Performance preset-el 3951 pont VGA eredmény.
8896 pont CPU eredmény!Cinebench R11.5 ben 2.58 pont a CPU ra, 24.60fps OpenGL re!
Tegnap 4,5 órát játszottam rajta, 30 fokos szobában 76-78 fokosak
voltak a proci magok, ez sem rossz annyira, a proci üzemhőmérséklete
100c ig normális az intel honlapja szerint!,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz demerion #21298 üzenetére
nekem sose megy 75 fok fölé akármennyi ideig terhelem. de sztem függ attól hogy mit terhelsz. a cpu-t vagy a vga-t. jó hűtése van, i3 és i5 öt hűti rendsesen, i7 alá már kicsit kevésnek bizonyul.Nekem napi kb 9-10 órát megy, ebből 4et játszok, a többi net, film. mit értessz terhelés alatt?
joker1220:elég érdekes h cikkszám alapján ennyire különböznek nekem van bt és 1333as a ramom
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz public73 #21278 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a választ, a legnagyobb vicc hogy ebben nincs BT
Viszont van 1333Mhz ram
Már csak azért mondom mert úgy tudom hogy alapból 1066 os ramot
pakolnak bele, bár úgy látszik hogy minden egyes modell be változhatnak
az összetevők,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest