Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
v2
senior tag
Sziasztok. Vettem egy v2 kábelt a reverb-hez 2 hete. Azt vissza is küldtem mert nem akart működni. Most jött meg a másik, de ez sem csinál semmit Bedugom a kábeleket ahova kell, aztán nyomom a gombot, de semmi. Led nem világít. Ha megnyitom a szemüveg parancs ikonját ott az írja, hogy "connect your headset" és nem tudom bekapcsolni. Én rontok el valamit? Vagy ez is szar? Miért nem kap áramot ez kotvány? A régi kábel működik
[ Szerkesztve ]
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
petymeg
addikt
válasz Dyingsoul #52794 üzenetére
Q2 első szériája hibás volt, visszahívták. Kissé tartok az első szériás cuccoktól, nem is szoktam belemenni, bár most telefonnál megléptem, de nincs vele gond, hála a Magasságosnak.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Raymond #52784 üzenetére
Iligy vagyok... Kis 64 Gb-os megjelenéskori áron vásárolt angol töltős Q2-mmel szemezgetek, de már nem variálok, megvárom a Q3-at.
#52785 -Solt-: Első napos rendelés nálam is esélyes... bár kicsit tartok tőle őszintén szólva. Majdnem minden headset -nem csak az Oculus-Meta félék- küszködött valami problémával releasekor, amit később revizionálnak. Q3-ra várom a tippeket, hogy szerintetek lesz-e ilyen és ha igen, mi.
#52792 izomman1: Kár, pedig a többiek tök érthető módon leírták, hogy csak +1 routert kell venned és bekonfigurálnod a szobádban. Nem értem, hogy miért nem veszed figyelembe ezt a válaszukat, pedig tök egyszerű megcsinálni. Az a baj, hogy bármikor jössz kérdéssel a topikba és kapsz rá egyértelmű választ, valahogy neked sosem tetszenek a válaszok és ignorálod azokat, majd visszajössz pár óra/nap múlva és mész megint a saját fejed után egy rossz irányba vagy előveszed ugyanazt a kérdést amit már megválaszoltak de te tovább boncolgatod mert valami miatt nem tetszett a válasz..
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
izomman1
senior tag
válasz gulasoft #52790 üzenetére
ja ott a pont erre nem is gondoltam.. az összes gyerek a neten lóg telon meg az asszony is sokszor.. így használhatatlan lenne.. erre nem is gondoltam!
Maradok én vezetéken ( Quest Pro se tud élesebb képet andi akkor meg minek? ) úgyse akarom, hogy az „agyam kisüljön” majd ha hosszú távon se okoz gondot ekkora adatforgalom az agynál akkor talán elgondolkodok a használatán.. bár ez megint sok embernek ki fogja ütni a biztosítékot, de már mentem is! 😉 -
gulasoft
őstag
válasz izomman1 #52781 üzenetére
Mint az kifejezetten írtam, a quest igényel egy dedikált routert legaláébb is az 5GHz-en. Marhára nem lesz stabil, hogy ha te játszol az asszony meg telefonon nekiáll netezni, netflixezni, videótt nézni a youtubon.....
Ha van egy dedikát router, semmit nem kell kábelezni a lakásban, ha nincs akkor meg felesleges a kérdés, mert az úgyis használhatatlan lesz.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
-Solt-
veterán
Már az MH-l is van Qest Pro! [link]
www.smart-bus.hu
-
izomman1
senior tag
válasz izomman1 #52786 üzenetére
Jav " nem olvashatatlan homályos a többi sem csak a kissebb müszerfal belsejében a szöveg homályosabb mint a G2 esetén ott egész szépen éles..
Beyond képminőség majdhogynem pedig az egy jóval drágább eszköz lesz szintén..
[link]ok a pancake lens től mindenki el van ájulva, de sztem a G2 lencséje se rossz főleg ha közel van a fejedhez a sweets spot egész nagy.. na bocs az off spekulációért.. ;-) Hangzás kényelem ami jár az olcsó G2 höz pedig szintén mellette szól..
[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
Tudom nem szeretitek a spekulációd de:
G2 képét vetette össze a Pico 4 al és a többivel:
[link]
[link]Műszerfalas kép jól mutatja különbségeket..
G2 veri a Pico 4 kép élességben... másik video Pico 4 és Quest Pro látható.. kb majdnem hasonló a képesség műszerfalas kép szintén "olvashatatlan homályos " nak mondható a G2 höz képest..
Szerintem a Q3 se lesz jobb mint a Quest Pro képminőségileg.. ( hatalmas öngól lenne a Metának ez elkaszálná a drágább Quest Pro -t vele tehát nem lesz jobb 500 dolcsiért)
Ok G2 csak középen szuper éles.. de nekem elég ennyi hiába jobb a Q3 lencséje ha nem szuper éles kissé homályosabb lesz az egész lencse felületén a kép..
G2 a legjobb " még " Varjo után természetesen csak.. Illetve Pimax Crystal méregdrága eszközök után aki hajlandó kábelen maradni.. legalább is én ezt látom a videókból...[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Price drop Performance jump
Starting today Meta Quest 2 can be yours from $299 USD. Coming soon: v55 OS update unlocks more responsive gameplay and smoother visuals.
www.smart-bus.hu
-
Busterftw
nagyúr
válasz izomman1 #52781 üzenetére
Veszel egy routert a szobába és bekötöd a folyóson lévő router és a géped közé.
Tehát most: router(folyosó) - kábel - PC (szoba)
Így: router(folyosó) - kábel - router(szoba) - kábel - PC (szoba)Így lesz dedikált WiFid a Q2-nek.
Vagy veszel egy Meta Air Bridget és PC-re azt kötöd. -
izomman1
senior tag
válasz gulasoft #52779 üzenetére
Lehet hogy láma kérdés, de a szolgáltató UPC által adott modem azért van a folyósóra téve, mert a házban az összes szoba irányába innen indul el az összes internet kábel a szobákba ( ahol nem wifis hanem vezetékes asztali gépek vannak)
Mivel itt a folyósón a csomópont ezért a wifit nem igen tudom áttenni máshova… ez a probléma.
De sokszor nem használjuk azt a másik asztali gépet és abba is lehet egy wifi fogadó egységet tenni ugye nem megoldhatatlan probléma, de ezt jó tudni a wifi modem nek a VR szobába kell közvetlen legyen , hogy jó jelet adjon..
Más Q3 kábele a mellékelt video alapján felfedezték a képen USB C lesz tehát ledegradált képminőséggel lehetséges a kábeles megoldás…
https://www.youtube.com/watch?v=iY_Xj_70eyo&t=331s
+ bár lehet kábel nélkül lennék Wifi vel, de az aksi idő degradálhatja a játék limitet.
Minden esetre szerintem amazonról egy Q3 at, ha megjelenik berendelek aztán meglátjuk mennyire tetszik vagy nem… Mint PC VR .. -
gulasoft
őstag
válasz izomman1 #52777 üzenetére
Hú ez most érthetetlen volt. Gondolom a géped nem wifin megy hanem kábelen! Gépedbő kihúzod az utp-t, routert rádugod arra ahol a gép van, egy rövedebb utpt bedugsz a routerbe, és a másik végét a gépbe. Általában ajánlott dedikált router a questhez. Ehhez egy plusz kábel kell.
Arra kell figyelni, hogy ami eddig a routeredet összekötötte a modemmel, azt a kábelt kell cserélni az eddig a gépedben lévő kábel és ha elég hosszú volt a router és a modem között a kábel, akkor az mehet a gép és a router közé.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz KETA666 #52776 üzenetére
Ez nem egy ps5 ahol a kontrollert max. tapenolod. Ez felkerül az arcodra, beleszuszogsz, egyből megy bele a szemedbe a szivaszból az eőző emberke összes kipárolgása. A termekben ezeket mindíg fertőtlenítőkendővel áttörlik két user között, erre a bolt nincs felkészülve.
Covid alatt az össes vr terem zárva volt.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz KETA666 #52774 üzenetére
Szerintem bolt nincs. VR termek vannak.
https://www.playvr.hu/arak/
Szerintem itt vannak quest2-ők mert van egy rész ahol a vezetéknélküliséget hirdetik, és lehet otthonra bérelni questet. Kérdés hogy ez most q2 vagy q1, de ezt már kérdezd meg te.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
KETA666
újonc
Van Magyarországon olyan bolt ahol ki lehet próbálni a quest2-t vásárlás előtt ? Sosem használtam még VR headsetet és nincs ismerősöm se akinek lenne kölcsön
-
kiskuplung
őstag
válasz gaben88 #52770 üzenetére
Ez azért van, mert nem minden játék cross-buy. Ez azt jelenti, hogy megveszed az egyik verziót, akkor megkapod a másikat is. A Vader-ek ilyenek, a Beat saber nem.
Itt egy lista amúgy a cross-buy címekről (bár nem mindig helyes, de 99% jó).
(most éppen nálam valami hülye hiba miatt épp nem működik) -
gaben88
őstag
Ha Q2-n megvettem a Beat Sabert, akkor azt meg kell vennem PC-n is, ha onnan akarnám játszani? Érdekes, hogy a Vader Immortálokat szintén Q2-n vettem meg, de azok meg telepíthetőek PC-n is.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
PROTRON
addikt
válasz kiskuplung #52768 üzenetére
Vagy is beáll a sorba és talán jövőre kap is egy nem hibás példányt? Tehát nem olyat amit valaki azért refundolt mert valójában hibás volt és tovább adták gyorsan a sorban következőnek ?
Jó csak trollkodom...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Cybex
csendes tag
Szisztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni:
Rendeltem a múlt héten az Amazon.es-ről egy Quest2-t. Elvileg kedden fog megérkezni.
A problémám az hogy most jóval olcsóbb lett, illetve úgy tűnik hogy a két ajándék játékot sem fogom megkapni ha jól gondolom.
Szerintetek mit csináljak? -
petymeg
addikt
válasz kiskuplung #52742 üzenetére
Köszi! Nem gond a katonai szimuláció, sőt. Évekig Squad-oztam, most a Groud Branch-ot próbálgatom, meg airsoftozom magas szinten, úgyhogy jöhet!
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Raymond
félisten
válasz izomman1 #52763 üzenetére
1.
A szoban legyen a router. Az hogy Godlike vagy Potato vagy akarmi az lenyegtelen, csak a bitrate a fontos mivel azt az adatot kuldod at.2.
Ennek semmi koze a Q2-hoz, csak a PC a fontos. Az nvenc videokodolas nem terhel semmit a PC-n.3.
Az Oculus kontrollerek a standard VR-ban igy menni fog minden. Foleg az eredetileg is Oculus-os jatekok.[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
izomman1
senior tag
Úgy látom próbálja itt pár ember elvinni a beszélgetést személyeskedés irányába. ahogy az lenni szokott..
Azért megismétlem a kérdéseim hátha kapok rá választ:
1
Ha 5 G Wifim van de az 1-2 tégla fallal odébb ( folyosón ) nem a VR szobában attól még goodlike módba működne mondjuk egy Q2 vel, vagy a Wifit álltalában a VR szobában érdemes elhelyezni ?( nekem macerás lenne áttenni sajnos )
2
PC VR MOD os játékok is jól mennek mondjuk egy Q2 őn ? Előnyösebb LukeRoss VR moddos játékot kábeles VR native eszközön tolni, mert ott jobb lesz a teljesítmény?
3
Kompatibilitási problémákat a Q2 esetén tapasztaltatok steam VR játékoknál? Mármint a kontrollerre értem, hogy felismeri még akár a régebbi címek esetén is ami mondjuk csak Rift S et vagy CV1 et támogatott stb.. ?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #52761 üzenetére
A controllerek nalam is eleve a iffy kategoriaba mentek mert megint valami uj ami egyelore "hiszem ha latom" szinten van. Szivas lenne ha problemas egy 550+ eszkoznel foleg hogy van bevalt mukodo megoldas ha mar a dragabb Pro nem fer bele az arba.
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #52755 üzenetére
Nézd csak Raymond, volt AMA Boz-zal.
Én a tracking ringek hiányából olyanra tippeltem voltam, mint a Razer Hydra volt sok-sok éve (mágneses), de most azt mondja, hogy továbbra is infraLEDes követés van a kontrollerekben, csak a gyűrűk hiányát a kézkövetős modellel küszöbölik ki.
Hát én nem tudom, másnak milyen tapasztalata van, de a Quest 2-es kézkövetés csak a nagyon lassú mozgásokkal boldogul, szóval ez most kicsit elrettentő. Persze akkor nem, ha a Quest Pro-s kamerás kontrollerek felé akarják terelni az embereket
-
Márton
nagyúr
Holnap indulok németbe, ha gondolod izomman1, megnézem egy ottani MM-ban, kapható-e már. Hozok, ha érdekel, hétfőre nálad. Ha nem tetszik, kedden visszaküldöd
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
fatal`
titán
Apa kezdődik...
-
GalaHU
őstag
válasz Raymond #52755 üzenetére
Szokás szerint nem lehet érteni amit mond…
“( G2 ) akkor is jobb választás lesz PC VR ra... ha a max képminőség teljesítmény a cél.”
Mindenki másnál a magasabb felbontás és szebb leképezésű lencse jelenti azt hogy jobb.Ráadásul kevés kényelmesebb rendszer van mint a Metáé….
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
izomman1
senior tag
válasz Busterftw #52750 üzenetére
köszi akkor itt csak a Valve Index 2 segíthet... addig G2 ... nem értem az Oculus miért ennyire hanyagolja a PC VR -t vagyis értem ez az üzlet.
De akkor is ok hogy tudni fog a Q3 is PC VR-t , de egy native VR headset ( G2 ) akkor is jobb választás lesz PC VR ra... ha a max képminőség teljesítmény a cél... Nekem ez az új Asgar se annyira észbontó látszik, hogy baltával faragták ezt is.. bár már nem annyira rossz de akkor is... Arizona Sunshine 2 lesz kiemelkedő, de az jön is PC VR ra ahogy látom.. -
v2
senior tag
jaj
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
izomman1
senior tag
válasz Raymond #52738 üzenetére
PC VR nak érdemes megvenni szerintetek a Quest 3 at vagy ez se lesz az a tökéletes eszköz?
Egy 5 G Wifi elviszi ahogy a Q2 őt is?
Az a helyzet nekem a Wifi a folyósón van nem a szobába ahol VR ozok kb 2 fallal odébb lenne tehát lehet nem is adna Wifi még ha 5 G módba is van elég jelet a vezeték nélküli Q2 höz? (Goodlike mód érdekel csak a maximum ) ( volt UPC - mostani Vodafon a szolgáltató )Ha vezetéken szeretnék maradni akkor ez a Q3 akkod az USB C től valami vaskosabb kábelt megoldás lesz... gondolom..? Bár most már egyere inkább ( ahogy nő a Quest ereje ) elégé zavar hogy kimaradok a quest exclusive játékokból ezért töprengek rajta de vezetékesként örülnék neki a legjobban ha úgy képes volna fullon menni..
Ja és egy utólsó kérdés: VR MOD os játékokat is ugyanúgy tudjátok Q2 vel játszani vezeték nélkül ( vagy USB C n megy csak ? ) nincs gond? Kompatibilitási kontroller gondok sincsenek megy minden pöcre felismerik a steam VR os játékok a Q2 kontrollert? ( vagy max a régi címek nem )
Köszi[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz GalaHU #52691 üzenetére
Várható volt mondjuk.
Quest 3 Will Continue to Support PC VR Thanks to Oculus Link -
kzolee216
senior tag
válasz kiskuplung #52705 üzenetére
Szevassz! Véleményem csak lehet..., vagy nem?
-
-
gaben88
őstag
Létezik, hogy az Asgard's Wrath 2 az első résszel ellentétben, csak Meta standalone headseten fog megjelenni és PC-ről játszva nem lehet majd vele játszani? Az első rész ugye meg pont fordítve, csak PC-ről ment.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
kiskuplung
őstag
válasz petymeg #52710 üzenetére
"Ezek ugye Meta standalone játékok, nem kell hozzá PC?"
Igen, ezek mind standalone játékok. PC-re már egyáltalán nem ad ki játékot a Meta.
"Szívesen kipróbálnék már egy FPS-t VR-ben, ez az Onward, ami a linken is van az milyen pl egy PC-s COD-hoz képest?"
Majd kijavít -Solt- de az Onward az inkább a katonai szimuláció kategóriához húz közel, kb úgy képzeld el, mint az ArmA-t (csak nincsenek vezethető járművek).
Itt egy lövésről is megmurdelhetsz. Nekem a valódi paintball élményt hozta, és én ezzel játszottam a legtöbbet haverokkal. Ami nagy szám benne, hogy nagyban épít a kommunikációra, és külön, a válladon lévő gombbal tudsz beszélni a társaiddal, ha azok hallótávolságon kívül vannak.Ha ilyen COD-os, pergős élményre vágysz, ahol azért szerintem nagyobb a játékosbázis, akkor próbáld ki a Contractorst. Mindenképpen Oculus store-ban vedd meg, mert akkor megkapod mindkét verziót, a PC-st és a Quest-es is. Ha rámírsz privátban akkor össze tudlak hozni magyarokkal, akik gyakran játszanak.
De amúgy FPS-nek ott van a Population: One, ami Quest-en ingyenes, és az meg kb. egy PUBG csak VR-ban.
-
-
Danecay
addikt
válasz Dyingsoul #52721 üzenetére
Épp írni akartam én is. Jól hangzanak ezek az eur-ban és $-ban kifejezett árak, de mire a vásárló kezei közé kerül, főleg egy magyar vásárló kezei közé, ez messze nem ennyi lesz. Jól hangzott az én tavaly november végi akciós spanyol Amazon-os rendelésem is, ami ha jól emlékszem kapásból 50 eur-al drágább volt mintha az Amazon.comon $-ban megadott ára, végül mire elért hozzám, 426,5 $ lett, és mindez akciósan, ami így nincs is olyan messze egy Quest 3 induló árához Szerintem simán 250e Ft fölött lehet majd beszerezni külföldről is, itthon pedig inkább a 300e Ft-hoz lesz közelebb az ára.
-
Crus
őstag
Csak a borsos szállítási költséggel, meg az idővel. Amikor tavaly rendeltem a MQ2-öt, hétfőn megrendeltem, kedden d.e. állt vele az ajtóban a futár.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Márton #52723 üzenetére
Nem kapjuk meg a támogatásokat, teljesen jogosan + ilyen hozzáállással amit ezek tolnak, a forint még jobban bóvli lesz őszre/télre. Extraként már fel is éltük az idei normál költségvetést. Lesz itt még idén 420-as €, pont akkor kb. amikor megjelenik majd a MQ3 -.- Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Márton
nagyúr
válasz Dyingsoul #52712 üzenetére
passztrú-ban pl. jobb lesz! Színes sztereó, ha minden igaz.
Tudom, téged nem hoz lázba, engem igen
(Figmin XR, Puzzling places, ImmerGallery, Wooorld (hamarosan Google 3D supporttal!))Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Crus
őstag
válasz Dyingsoul #52721 üzenetére
Gari nehézségek miatt veszem itthonról. El lehet csípni idehaza is néha nagyon jó árakat, de az tény, hogy figyelni kell rendszeresen.
Írtam is, hogy "szvsz" (= szerény véleményem szerint).
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Dyingsoul
Topikgazda
A hazai árazásra csak ne legyél kíváncsi.... Külföldről kell venni minden VR kütyüt, mindenképp tízezrekkel olcsóbb. Az Európai árazás az, amire kíváncsinak kell lenni. 500$, oké, de hogy ez szeptemberre Euróban mit fog jelenteni az európai piacon az szerintem eléggé kérdőjeles. Az én tippem 650-750 Eur.
"...jönni fog egy Quest Pro 2 is majd 1 éven belül"
Erről volt valami infó vagy ezt te gondolod így? Quest Pro 2 rumorokra gyorsan rá is kerestem de én nem találok semmit.
-
Raymond
félisten
"Azt gondolom, hogy a Meta azon van, hogy a jelenlegi Q2 tulajok upgradeljenek és mivel ezen vásárlók árérzékenyek, így házon belül lett konkurens."
Szerintem marad mindketto a piacon egy ideig. A Q2 lesz a belepo szint 299-ert a Q3 pedig a mainstream 499-ert.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Dyingsoul #52712 üzenetére
A vicc az, hogy 96-ban volt már a fejemen VR cucc, de pancake a mai napig nem
Azt azért jegyezzük meg, hogy a súly nem fog csökkenni, sőt asszem pár gramm még megy is rá, cserébe gondolom sokkal jobb lesz a súlyelosztás és kevésbé fogja az ember arcát nyomni.
Szvsz: Quest Pro szint lesz nagyjából és jönni fog egy Quest Pro 2 is majd 1 éven belül.
Azt gondolom, hogy a Meta azon van, hogy a jelenlegi Q2 tulajok upgradeljenek és mivel ezen vásárlók árérzékenyek, így házon belül lett konkurens. Nyilván azon is munkálkodnak a Q3-mal, hogy még több embert behúzzanak vele, amire szerintem meg is van minden esélyük.Nagyon kíváncsi vagyok a hazai árazásra, de olyan 200k körül vihető lesz majd, ha csak az € még jobban el nem húz a Ft-hoz képest, amire elég nagy esély van :-/
-
Apollyon
Korrektor
-
Raymond
félisten
-
Dyingsoul
Topikgazda
Köszönöm!
Szerk: Igen, engem is a pancake lencse csábít a legjobban. Még nem volt a fejemen Pancake-es HMD, de anno azt hiszem 2021-es (akkor még azt hiszem Oculus Connect) eventen demo-zták és nagyon szemléletes volt. Átadta a demo, hogy mennyivel jobb megoldás a Fresnel-nél.
Arra ugye semmi esély, hogy a Meta Q3 bármiben jobb lenne a Quest Pro-nál? Persze még a száraz specifikációkat senki nem ismeri, gondolok arra, hogy pl jobb kijelzőt kapna a Q3, mint a Q Pro. Kicsit fura számomra ez a helyzet, hogy a Q3 megjelenésekor a Quest Pro már majd 1 éves lesz de mégis akkor a Q3 egy olcsósított Quest Pro lesz vagy mégsem teljesen vagy ilyen kevert fajú lesz, hogy pár apróságban ugyan jobb lesz de összességében a Quest Pro lesz még mindig jobb de az meg már egy éves tech lesz ... na gondolom értitek mire akarok kilyukadni.
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
válasz kiskuplung #52695 üzenetére
Ezek ugye Meta standalone játékok, nem kell hozzá PC?
Szívesen kipróbálnék már egy FPS-t VR-ben, ez az Onward, ami a linken is van az milyen pl egy PC-s COD-hoz képest?[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Dyingsoul #52707 üzenetére
"-with high-res color mixed reality: Hát ennek igazából nem tudom mi értelme van."
Lehet rá fejleszteni, jön rá több ötletes játék, terjedhet ez el sokkal jobban. Nem ördögtől való, hanem plusz lehetőségek sora, amire pl. a nyomorék PSVR2 a büdös életben nem lesz képes.
"gyári strap" - U.a. a hulladék nagyjából mint volt, csere."alacsonyabb felbontással, mint az elődje." - Nem a felbontás számomra itt a nagy kérdés, hanem a sweet spot. A felbontással eddig se volt sok bajom.
"melyik chip lesz benne" - Tudtommal a Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2.
"Kicsit sovány infó, audióról nincs semmi hír?" - Szvsz marad ami volt, ami nekem bőven megfelelt.
"frissítés" - Egyik YT-er videójában egyértelműen 120 Hz-ről is volt szó.
"FoV" - Pancake miatt 100%, hogy nagyobb lesz és a MQ Pro lencsék alapján 89-ről 106-ra fogunk ugrani.
-
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz kevike576 #52688 üzenetére
Szégyen tudom, de az 1-el is úgy vagyok, hogy anno megvettem akcióban és egyszer sem indítottam el. Pedig tudom jó játék csak mindig volt valami más... Most jön a Diablo 4 is... Szeptemberben Starfield jön ha minden igaz.. Ahh lehet már kiöregedtem és nem bírom tartani a játékdömbpinggel a lépést.
"Introducing Meta Quest 3. The first mainstream headset with high-res color mixed reality. 40% thinner and more comfortable. Better displays and resolution. Next gen Qualcomm chipset with 2x the graphics performance. Our most powerful headset yet. Coming this fall."
Ezt kicsit elemezgetném:
-with high-res color mixed reality: Hát ennek igazából nem tudom mi értelme van. Lesznek játékok vagy appok amikkel majd a nappaliban meg tudod idézni optimus prime-ot aki görnyedten fog ott állni mert nem fér el. MR eddig sem nagyon mozgatta a tömegeket. Az emberek többségének bőven elég a telefonos MR amivel lehet bohóckodni.-40% thinner and more comfortable: Nah ez jó, ennek kb mindenki örül. Azért én kíváncsi leszek a gyári strap-re, de nem tudom elképzelni, hogy olyan kényelmes lenne amit ne lenne muszáj lecserélni.
Better displays and resolution: Na még szerencse... Érdekes lenne egy next gen headset alacsonyabb felbontással, mint az elődje.
Qualcomm chipset with 2x the graphics performance: Azt nem találtam meg, hogy konkrétan melyik chip lesz benne.
Kicsit sovány infó, audióról nincs semmi hír? Frissítés marad 90 hz-en vagy erre is jön 120hz experimenal? FoV ilyesmi gondolom ezek az adatok majd jönnek ősszel.
-
-Solt-
veterán
-
kiskuplung
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz kzolee216 #52702 üzenetére
Ja, semmi jó kis relax vagy travel app..
Walkabout? Az nem új, ráadásul az is dobta a 90Hz supportot nemrég.
Hogy lehet egy ilyen stresszoldó, nyugis játékot 72Hz-en tolni? Nem is értem.
Vibrál minden világos terület a perifériás mezőmben
A Q3 mindenesetre várandós.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kzolee216
senior tag
válasz kiskuplung #52695 üzenetére
Hát én nem vagyok elájúlva a felhozataltól. Lehet megy az eladósorra majd a VR
-
-Solt-
veterán
válasz kiskuplung #52698 üzenetére
Az Onward esetében mi volt a téma? Jön a 2. rész, vagy lesz valami nagyobb update?
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest