Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomman1
senior tag
válasz GalaHU #50899 üzenetére
1080 P be van mérve? az FPS?
Mert VR ba legakább G 2 esetén 2x 2k nézünk.. ami magyarán 4 K minimum flat képernyőn.
Úgy kevésbé jelentős a CPU limit bár igen láttam sok játéknál már CPU limitet kapok így csere ( 3d be 4 K kijelzésként VR ban ) -- Néztem a Witcher 3 at egészen elképesztő DLSS támogatás is sokat segítene 20 FPS minden maxon 4 K Ba 3 d be G2 vel egészen elképesztő.. De ha duplát tud a 3090 FPS be az is kevés.. lehet 4080 kellene hozzá?
Lásd fentebbi hozzászólásom 3 D síteni a játékoat hogy lehet REshade el és Virtual Desktoppal ja és szimesek nagyon örülni fognak lehet bármilyen szimes játékot is felnyomni majdhogynem 3 D be... G2 vel a pixelt is így már mindent csutkán nem is nagyon látod frankó de a gépem teljesen kuka ehhez nem tudom megoldaná e a fél millás beruházás ezt lehet még az se kétlem.. -
-
kzolee216
senior tag
V49 PCT-t nézte esetleg valaki? A frame drop-ok Link-en jelen vannak még? Csak azert kérdezem, mert a v47 óta valahogy hanyagolom a dolgot, de lehet holnap rápróbálnék. Ha nem javúlt, akkor megy vissza a polcra papirnehezéknek...
-
-
izomman1
senior tag
Kedves HP Reverb G 2 tulajok!
Az mennyire normális, hogy én úgy kaptam már eredetileg a G2 őt , hogy néha egyik fülesben elment a hang kicsit sokszor meg kell mozgatni a fülest , hogy vissza jöjjön a hang ?
Ez is kontakt hiba ( kábelem most fogom gariztatni ) lehet vissza küldöm az egészet úgy ahogy van... Azt gondoltam ez oké néha elmegy a hang , de azt sejtem sose szabadna elmennie akárhogy mozgatom a fülest nem? -
izomman1
senior tag
válasz Raymond #50888 üzenetére
Köszi leszedtem és már így ok! DeoVR al jó a WMR lejárszó egy rakás kaka
360 fokos videot tud lejátszani és 180 at akartam ugyhogy DeoVR megoldotta
Igen a proci játék függő de bottlenecket adhatna.. 10-20 % gyorsulást okoz(játék függő) egy jobb proci 3080 alatt néztem teszteket ami nem kevés de nem is sok.. [link] -
izomman1
senior tag
Azt meg tudnátok mondani nekem, hogy mi lehet nálam a gond?
eszköz Reverb G2
Gépem I 7 es 6700 K
GTX 1080 TI
16 GB DDR 3 as ram3840 P VR os videokat nézek és lassítva látom Virtual Desktop ot használok
1920 P 3 D -s videok ok nem akad (lassítva mutatja a videót ) de nagyobb igen. ( gyenge a gép? )
Próbáltam SSD re is tenni HDD ről a videot szintén ugyanaz...
Supersampling ot open VR ba levettem teljesen az se segített steam VR 100 % on van..
Mi lehet a gond? VAgy milyen ingyenes VR video lejátszó programot ajánlotok magas felbontású VR tartalom megjelenítésére ami nem annyira "gépigényes" ? A videokártya lenne gyenge? 3090 oldaná meg a problémát? -
-
izomman1
senior tag
válasz GalaHU #50884 üzenetére
Windows gomb +Y kell nyomni és akkor tudod használni az egeret kiírja.
DE igen én is így sejtettem az oculus jobban optimalizált sajnos G 2 vel vannak néha összeomlások. Nekem a kép élesség minden ha nem látok élesen távolba totál illúzió romboló az egész bár ha felcsutkázod kábelen a Q2 őt biztos sokat javul és javult a dolog..
Cyberpunk 2077 is mindenen csutkán királyul megy? Egy videót láttam Q2 vel tolta az illető 4090 en szép és maxon , de a G2 vel tolná az ember már kapufa lenne még egy 4090 el is?
[link]OpenVR ba megy G2 vel talán Oculus runtime al jobban megy a Q2 ő? talán a Lukas VR moddal..
-
GalaHU
őstag
válasz izomman1 #50874 üzenetére
Bár a kérdés nem fekete vagy fehér, de tömören NEM!
Nyilván ahogyan többen is írták, a fizikai paraméterek alapján egyértelműen a HP Reverb lenne a győztes, de számomra más is számított:
- Az Oculus pofonegyszerű és könnyű használata számomra nagyságrendekkel tette kényelmesebbé a használatot
- Maga a cucc beállítása, paraméterezgetése jóval bonyolultabb volt, szinte minden játékhoz más és más profilt kellett gyártani hogy élvezhetően fusson, holott jóval combosabb gép volt alatta, mint a megjelenésének időpontjában elérhető maximum
- Rendszeresen kifagyott és kidobált a HP, miközben a Q2-vel ilyen évente egyszer fordul elő velem
- Valami miatt az egeremet sem tudtam használni (random)
- A HMD-ből kiálló kábel rohadt sprőd és kényelmetlen, a cockpitemben nem lehetett a versenyülésen kényelmesen elvezetni
- A képminőség (amikor működött) valóban jobb volt egy kicsit, de a sweet-spot olyan apró a Quest-hez képest, hogy itt sem adott annyival többet hogy a fenti kényelmetlenségeket és deal-breakereket (pl. egér, fagyások) lenyeljemHozzáteszem én csak autószimekkel és hébe-hóba repcsivel játszom, az általad kért progikkal ki sem próbáltam. De az autószimeknél nem sokat adott az élményhez, miközben zabálta az erőforrást. Az ACC-vel egy komplett kategóriával kellett visszavenni a grafikát, hogy normálisan, 90fps-el fusson (nem csoda, jóval több a pixel) de nem érte meg az áldozatot. Élesebben láttam, hogy sz@r... Ráadásul a szimezés már csak olyan, hogy rohadt gyorsan változnak a pálya és versenytárs viszonyok, nagyon nehéz belőni hogy mit bír el éppen a gép, mert ha egy lobbyban lesz eső, vagy köd, akkor mindjárt 20-30%-al több póver kell. A Reverb pedig falta a videókártyát és a 4080 is kevés volt neki ilyenkor.
Úgyhogy azt választottam, hogy a Reverb árát beletoltam egy új 4090-esbe, a Q2-t megtartottam, és megnéztem mit lehet belőle kicsavarni. Nos, mindent felrakhatsz maxra, a képfrissítést akár 120-ra is (AMS2-nél) de az ACC is röcc nélkül meg rajtban-viharban...
Ez nekem többet ér, mint egy picivel élesebb kép egy lyukon át.
(Persze akinek az élete a berhelés és nem sajnálja a folytonos állítgatást, a játékok tesztelését, béta driver-ekkel, mod-okkal kísérletezést annak nyugodt szívvel ajánlom. De sajnos rövid időn belül nem leszek megint nappali tagozatos egyetemista... :D Család-meló mellett meg azt a kis szabadidőmet játékkal és nem tweek-eléssel akarom tölteni)
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
gulasoft
őstag
válasz izomman1 #50880 üzenetére
A modolt játékok nem azért akadnak mert szar optimalizálatlan a vr mod. Optimalizátlan az eredeti játék (lásd cyberpunk) ebből csinálnak két képet, job és bal szemm (ahhoz hogy legyen egy 45 framed, kell 90-et csinálni) és persze, hogy vagy a felbontást, vagy a qualityt kell levenni a legnagyobb elmosós dlss-el (ultra performance) és utána lehet sírni, hogy ja de szar ez a modolt játék. Nem tudom a dlss3 segíteni fog e még rajta, de így most 80 fps körüli értékekeket kapok auto dlss-el. Többek között ezért várom a cyberpunk dlss3 támogatott verzióját.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
izomman1
senior tag
Vorpx et érdemes megvenni vagy kalap kuka az egész? Az milyen élményt nyújt? Jobb mint a Virtual Dekstop 3d verzió?
-
izomman1
senior tag
válasz izomman1 #50879 üzenetére
A poén az reprojection al egészen szépen megy high felbontáson a Half Life Alyx a Medal of Honoros játék és a Asgar Wrath is stb.. VR címeknél még mindíg nincs gond a GTX 1080 TI Extreme Edition Aorus al ami simához képest 8-10 % al erősebb (6 éves kártya vagy még több!) . csak a moddolt nem optimalizált vacak VR moddos játékok akadnak.. Valve Index 2 meg Half Life Alyx 2 ért már szívesen váltanék vagy van itt a Pimax Crystal ugye.... De most a régi tartalmakat toljam vele már megint újra egy kicsit jobb kijelzővel ? :S MÉg egy dolog FRS2.1 et használva egészen jó Project Cars 3 200 % os supersamplinggel G2 vel már már röccenés mentesen megy tú éles képpel ... röhej egy 1080 TI vel mondjuk persze reprojection megy de stabilan a 45 FPS kb megvan... (nekem ez ok ) (minden VR játék alatt majdnem alkalmazható csak a filet kell bemásolni és duplázza majdnem quality FSR módba az FPS-t!
link:
[link] Na ezért mondom minek váltsak GPU pár moddolt crashelő játékért? :S -
izomman1
senior tag
bár szerintem csak szimplán instabill a VR mod és öszseomlik nem a VRAM om a baj…
Sajnos moddolt játékokért azért az 1-2 ért fejleszteném a gépet de azért meg minek? Még mindig töpprengek 3090 egyáltalán így mégérné e.. ( egy crashelős játékért? 😃 ) Mondjuk még ott van az Elden Ring ( szép éles kép csak max 30 FPS full felbontáson ) meg a Red Dead Dedemption 2 ( ez nagyon homályos fullon! alacsony grafikai felbontás van csak benne )meg a Maffia 2 VR mod (ez már éles tud lenni fullon de akad 30 fps )ami még mehetne meg a Zero Horizon Dawn… ( szintén éles képet ad – 30 fps full felbontáson)
Extrame edition kártyám 11 gigás még mindig FSR automatába 4 K BA sima TV -n hozza Cyberpunk alatt a 38-44 FPS -et ami nagy szó bár VR mod alatt már csak szarabb felbontáson és automata FSR el megy 35-37 FPS-t ami már gáz VR ba még
a VR veterán gyomromnak is gáz és a kép élességből is veszítek.. G2 esetén látni a különbséget Q2 esetén lehet simán nem
beálíltások 3400x3400 kb. low grafika textura high FSR 2.1 el pedig automata ekkor van meg az a 35-37 FPS amit reprojection dupláz de így csak 70 körüli FPS van ami gáz. Ha lenne egy 3090 es akkor talán ennek az értéknek a duplája lenne?
DE sajnos a procim is vacak 6700 K csak ami ki se tudná lehet hajtani .. public sűrűség persze legalacsonyabbon ( proci zabáló ) -
izomman1
senior tag
válasz GalaHU #50860 üzenetére
Illetve 4090 el Cyberpunk VR moddal szépen megy ahogy láttam de neked nem crashel? sokszor szokott nekem főleg csaták után lehet a GTX 1080 TI 11 giga Vram ja nem bírja vagy instabill maga a VR mod.
Én 3090 esen gondolkodom amúgy mértem 11 giga rammot már medium beállításnál megeszik full felbontáson simán elkél VR ba a 16-18 giga VRAM vagy még több.
Mostanság 3 D be tolom széles vásznúba VR ba a sima flat játékokat így :
https://www.youtube.com/watch?v=dtWNAaVLay8&t=849s
Egész jó, de 4 K TV jobb talán még így is játszani sajnos a G2 be is ha nagyon nézed látod a pixelt. Nagy mozi vásznon meg hiába nyomom a tartalmat 4 K Ba ( itt már akad rendesen a GTX 1080 TI ) nem annyira éles a kép távolba mint egy VR játékba ( mondjuk Skyrim VR )
Régen már linkeltem de ez az etalon és az öreg GTX 1080 TI vel fullra megy szépen Enderal VR ( skyrim VR moddolt kieges része ) :
https://www.youtube.com/watch?v=Gy3TygAHZLc&t=2373s
Nagyon ajánlott megnézni aki ezt kihagyta.. -
PROTRON
addikt
Van aki úgy használja a VR fejszettet hogy 2D tartalmat, pl sima rajzokat néz meg nagy méretben?
Mondjuk berak a VR környezetbe egy "monitort"...
Van valami ajánlott szoftver ilyen felhasználásra, hogy ne kelljen 38" monitort venni, ha már van VR?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
izomman1
senior tag
Egy kérdés:
Nem bántad meg , hogy Quest 2 re cserélted
a G2 őt? nem vesztettél kép élességet? Vagy már ott tart a Q2 mint a G2 kép élességbe is ? Nem tudom én annak idején próbáltam de csak fél órát a Q2 őt hát távolba nem volt oylan éles pedig ugyanazon kábeles megoldással és supersamplinggel nyomtam mint a G2 őt tehát a felbontás akkor nem volt akadály… -
Busterftw
nagyúr
Tudom leragott csont, de kaptam 30% Quest kupont, mit vegyek
-
GalaHU
őstag
válasz PROTRON #50863 üzenetére
A 4070ti-ről szóló sor nem neked szólt, csak a napokban merült fel a téma...
4080ti-t addig szerintem hiába várunk amíg az AMD nem gurít valami nagyot és lépéskényszerbe nem hozza a zöldeket. De ennek semmi nyoma, e nélkül viszont nem fog saját magának (4090) konkurenciát állítani. Pláne úgy, hogy annak ellenére, hogy aranyáron mérik, mégis úgy veszik az idióta népek (magamat is beleértve) a 4090-eket mintha nem lenne holnap...
Nekem mondjuk valószínűleg egyelőre tényleg itt a végállomás, mivel a Q2-t kihasználja maximálisan, új HMD-k a Q3 lebegtetését is ideértve nincsenek látható közelségben, 2D-ben meg a TV 4k120-át bőven tudja minden általam használt szimben.
-
PROTRON
addikt
Köszönöm a részletes válaszod, valami ilyesmi mélységű kiértékelésre számítottam.
A 3080 TI-ról váltás miatti többlet élményt megértem, a 3090 ami nálam tervben van azért erősebb alapot szolgáltat, de lehet végül 3090 Ti lesz, ami még 2-5%-al erősebb.
Ugye a nagyobb Vramot is van hogy kihasználja a VR.Az utolsó mondatodat nem értem, mivel az én írásomban semmi ilyesmi nem volt.
Pont arra kérdeztem hogy van-e értelme a még erősebb kártyának, például a feltételezett 4080 Ti-ra kivárásnak (4090 nekem nem éri meg, mert teljes PC cserét kellene végrehajtanom).
A 4070 Ti-ról írtam, hogy az nekem nem éri meg, mert tervező programok esetén fontos a data bus 320+ sebessége, így nekem már a 4080 256-os sebessége is necces.
Ezért céloztam a 3090-est csak érdekelt hogy a 4xxx-es szériában mennyi többlet van, van-e számomra ár-érték.Másik kérdéses téma:
Van itt olyan aki mostanában kipróbálta hogy a 3xxx-es széria esetén több vga-t használva, a multi gpu beállítást 3D performance-ra állítva, összeadódik-e a nyers gpu számítási erő és jobb Hz-t tud elérni VR-ban?
Azzal tisztában vagyok hogy SLI idején halottnak a csók volt VR szempontjából, de azóta az alaplapok az nvidia control panelen keresztül natívan támogatják a dolgot, így nem ördögtől való, kérdés hogy ténylegesen valaki itteni kollega kipróbálta?
Mert egy db új 4090 árából kijön egy használt 3090 Ti meg egy használt 3080 Ti (ha egyszer eljutok odáig) és akkor kb hasonló eredményen lehet az ember.Nyílván a 3090 után a következő lépés a fejszett csere lesz, addig nem érdekes az egész, mert Vive1-en nincs többlet.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
sheep
addikt
MSFS csoportban is hasonlókat írnak, mindenkinél vajsimán fut a szim 4090-nel max grafikán, 50-60 fps-sel. Persze kell egy jó proci is hozzá, 13900k allatt bottleneck van.
Kb az első gpu ami valóban lehetővé teszi a kompromisszummentes vr játékot.
(viszont az már durva pénz így együtt, nem sokan engedhetik meg maguknak sajnos)[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
gulasoft
őstag
A dlss3-at egyenlőre nagyon kevés vr cucc támogatja, de a 4070ti már így is nagy előrelépés a 2080-hoz képest. A cyberpunkban ki kellett kapcsolni még így is a raytracinget, és autora tenni a dlss-t a quality-ről, hogy 75 körüli fpst, préselj ki belőle, de így is jobban fut, nagyon várom a dlss3--at, hogy lássm volt értelme a 4070ti-nak.
-
GalaHU
őstag
válasz PROTRON #50859 üzenetére
Hogy a DLSS miatt van-e értelme azt nem tudom, de számomra ég és föld lett a különbség amikor 3080ti-ról 4090-re váltottam a Quest 2-vel. Szenvedtem itt a Reverb G2-vel, de végül is visszaküldtem és az árát hozzácsaptam a kártyához és inkább megnéztem mit tudok kicsavarni a Q2-ből.
Tervezéshez nem használom, kizárólag csak autószimre (na jó, hébe-hóba repcsi is, és hát ugye ne feledjük a Star Wars VR élményt) de minden egy kategóriával jobban megy vele! AMS2-ben például ugyanolyan felbontás mellett a korábbi 90-ről simán feltolhattam 120Hz-re a képfrissítést úgy hogy minden más beállítás maxon van a játékon belül és tükörsimán fut! ACC-ben a VR Epic beállításon is lehet csavarni, a megjelenítést és a részletességet is 100%-ra lehet tenni, pedig az igazán optimalizálatlan kacat VR-ban. Dirt Rally 2.0 meg egyszerűen nem ellenfél...
Ezek a régi cuccok esetében nyilván nem a DLSS 3.0 miatt, hanem a nyers erő okán van változás, de bár a DK2-es headset óta küzdök a VR-al most éreztem először, hogy na, megérkeztem...
Úgyhogy minden tiszteletem mellett, de ezt a "4070ti felett nem lesz semmi jobb" kesergést a szőlő és annak savanyúságfokával való filozofálásnak gondolom.
-
PROTRON
addikt
Üdv a topik lakóknak
Biztos ami biztos alapon gondoltam itt is megkérdem:
videókártya vásárlás előtt állok a jelenlegi 1070 helyére, kb nettó 350k a keret.
Ezért az összegért már kapni minőségibb 390-eseket.
A kérdés hogy a DLSS 3 és az egyéb "újdonságok" miatt van-e értelme 4070 TI-nél erősebb kártyáért hajtani, kifizetni a felárat VR szempontjából?
A 4070 Ti még pont nem érig meg az egyéb felhasználási szokásaim miatt, pedig az is drágább a 3090-nél.Aztán ami még a későbbiekben érdekes lesz, de majd csak jóval a VGA leváltása után:
Egyelőre HTC Vive 1-esem van, szerettem volna munkához is használni, de pl Autocadben készült kapcsolási rajzok felirataihoz már kevés volt a felbontása. Ugye virtuális 38"-es monitorral próbálkoztam a VR környezetben.Van-e valami ajánlott lehetőség hogy munkához is tudjam használni VR sisakot, ha pl pdf-eket, rajzokat kellene átnéznem? Az oké hogy vannak 3D tervező programok ahol csináltak VR támogatást, de sokszor 2D rajzokkal kel foglalkoznom, csak utána érdekes pl egy 2 méter magas főelosztó ellenőrzése.
Egyébként milyen VR sisakot ajánlotok egy 3090 kártyához, ha a minél élesebb kép a cél?
Van olyan folyamatban lévő sisak fejlesztés amit érdemes megvárni?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-Solt-
veterán
Tőlem a piócás emberhez is elmehettek, de mielőtt ezekbe belefogtok azért ellenőrízétek, hogy a kijelző frissítésének megfelelő fix FPS-l (vagy ASW-l) játszotok, mert a rosszullétek döntő többségéért az ingadozó FPS a felelős... az ellen meg nem segít a csuklópánt!
www.smart-bus.hu
-
d3tox1c
senior tag
válasz Danecay #50850 üzenetére
Van ilyenem.
Teljesen hatástalan, legalábbis nálam :)
Sajnos pont annál a játéknál jön legtöbbször a "baj", ami nekem az eddig próbáltak közül a legjobban tetszik :Red Matter
Pedig már a teleportot is próbáltam.
Egész egyszerűen egy ilyen rosszullét után napokig nincs kedvem elő venni az oculus-t. -
Danecay
addikt
válasz barcalaci84 #50849 üzenetére
Szerintem nekem a sör is segített
Egyébkén az Ilyen, vagy ehhez hasonló akupresszúrás csuklópántokat is szokták javasolni.
-
Crus
őstag
Bocsi a megkésett válaszért.
Egyrészt köszi szépen a kvázi ajánlót, 1-2 címet ebből ismertem, VR nélküli módban játszottam már velük, de valóban érdekes élmény lehet egy MoH, vagy egy Ethan Carter VR-ban.
Lehet, hogy szerencsém van, de a PSVR használata (fixed: porosodása) óta nekem kimaradt bő 1 év VR és most eddig bármit is néztem nem jön a hányinger érzés. Az is igaz viszont, hogy 1 óránál tovább nem szoktam tolni a MQ2-be semmit, mert egyszerűen addig esik jól a szememnek is.
Sok jó free címről maradtam le Meta/Oculus store-jában? Mert ha jól tudom néha adnak free is nevesebb játékot... rosszul tudom? Náluk dettó úgy vannak az akciók, sale-ek, mint Steam-en (Summer sale, Black Friday, etc.)?
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Raymond
félisten
válasz d3tox1c #50846 üzenetére
"Legtöbbször nekem is akkor jön elő, ha kezd melegem lenni benne."
Heh, ez ilyen trukkos dolog, mert nem azert vagy rosszul mert meleged van hanem az hogy meleged van a rosszullet elojele De igen, sokan akinek ez a problemaja azt mondja hogy a gyombercukorka vagy a ventilator jo, de en a ventilator mindig ugy ertettem hogy egy sima szobaventilator fujja rajuk a levegot, nem hogy az a speci HMD-ra rakhato ventilator kellene.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
d3tox1c
senior tag
válasz Raymond #50844 üzenetére
Szintén.
Sajnos beat saber jellegű játékokon kívül szinte semmivel nem tudom használni,rosszullét, hányinger miatt, egyszerűen nem tudom megszokni,ahogy ezt az életlen képet sem, pedig nagyon tetszene ez a vr világ, kicsit kiránt ebből a sok rosszból, ami a való világban van körülöttünk :(
Nekem bántja a szemem is, és olyan érzésem van, mintha rontaná is...
Szóval sajnálom, hogy nem amazonrol vettem, főleg hogy itt élek Angliában, és nagyon egyszerű a vissza küldés, soha semmivel nem szarakodnak.
Lehet el fogom adni ebay-en vagy mplacen, viszont még egy próbát teszek valamivel. Láttam hogy lehet hozzá kapni mini ventilátort, ami fújja be a levegőt felülről, olvastam az ertekeleseknel hogy sok embernek javitott a szédülés-hányinger dolgon. Legtöbbször nekem is akkor jön elő, ha kezd melegem lenni benne.
Egy amazonos próbát megér a dolog, max küldöm vissza pár nap múlva -
Raymond
félisten
válasz Steve1207 #50841 üzenetére
1. eg es fold
2. nem, de a teloknal tapasztalthoz kepest sokkal jobb
3. az app-tol fugg, de alltalaban be vannak ezek love rendesen, ergo a latotered kitolti a kep
4. ez attol fugg mennyire vagy erzekeny a felbontasra, de az olyan filmeknel amiket egyebkent is inkabb moziban neznel jobb elmeny lesz mint egy 50" TV-n nezni mert ugyanaz lesz mint a moziben es ha jo a film akkor nem a pixeleket fogod szamolni. A 3D filmeknel pedig egyertelmuen sokkal jobb mint egy 3D TV-vel.
5. erre jo igazan, lasd az elozo pontot
6. van de normalis kapcsolt mellett nem erzekeled. ha mar olyan rossz lenne hogy erzekeled akkor ugyse tudnad hasznalni mert meghanyatRendelj az Amazon-rol es ha nem jon be akkor 30 napon belul visszakuldheted.
-
Steve1207
veterán
Sziasztok, kis magánvélemény kérdéseim lennének Quest 2-vel, mert mindenhol olvasni, hogy így szuper meg úgy szuper, de nem használtam még. Topik összefoglalót átfutottam, javarészt követek pár hírt a témában és van egy quest fiókom, amire az alkalmanként ingyenes dolgokat behúztam. A droidos cardboard, kínai VR és társaikkal már szöszöltem anno, tetszett is a dolog, de ugye elég sok a nyűgje és baromi sok minden nem támogatott, így hamar a fiókban kötött ki mindig.
Sorolnék pár egyszerű kérdést Q2-höz, próbáltam leegyszerűsíteni, elég egy igen/nem/nincs is:
1. Általánosan kijelző minőség: ugyan öszehasonlíthatatlan a kialakítás, lencsék, felbontás miatt, de egy sima fullhd telóhoz képest hatalmas ugrás minőségben cardboard-hoz viszonyítva?
2. Tényleg alig van "keret" a látómezőben?
3. Láttam, hogy megoldhatók az előfizus szolgáltatások HBO Max stb, egyéb filmek meg simán a lejátszóval. Beállítás teljesen ismert és egyszerű részemről, de az érdekelne, hogy szabható a lejátszókban a "mozivászon" mérete (vagy úgy állítom be, ahogy akarom)?
4. Élvezetesebb így egyáltalán végignézni egy filmet akár, mint egy 50"-os tv-n vagy csak néha néha jópofa és szórakoztató?
5. SBS releaseknél mennyire jön át ez a dolog? Utoljára valamelyik Alient néztem moziban ezer éve, igazából már az a fapados technika is bejött amúgy, ha annyit ad már megéri pár film miatt is olyan verziónak utánanézni.
6. AirLink esetén, amennyiben normális a router stb mennyire észlelhető késés a mozdulatok és a kép között vagy teljesen kiküszöbölt ez itt?A legfőbb húzóerő, hogy kipróbáljak pár szimulátort (F1, DR2, AMS2) és a szim-es topikban sokan használják, így kíváncsi lettem. Na meg ökörködni Beat Saberben, mert elég fun-nak tűnik. Amúgy is annyira általános a gaming piac az utóbbi években, hogy talán ez adhat valami újdonságéreztet, de ha a fentebbi kérdéseknél többnyire pozitív a válasz már megérheti hosszabb távon és nem lutri a vásárlása. Köszi srácok!
.
-
Márton
nagyúr
-
wrrs
tag
válasz dargelot #50833 üzenetére
360 videókból csak ezt próbáld:
[Airpano]Itt van lehetőség 8K-ra is felkapcsolni, de amint írták is, szórt a minőség itt is.
Én a rollercoaster stílusú játékokat nem igazán ajánlanám nekik. Nem lesznek tőle rosszul?
Talán még a theBlu, a Brink Traveller vagy játékból a Kayak VR, amiben nagyon minimális mozgás van. A lassú evezés menni fog.Meg szerintem papán a csúzlizás sem fog majd ki az Angry Birds VR-ban. Az is jópofa.
Ez is egy jó YT oldal lehet:
[VR]Keress nekik olyat, amiben állatok között lehet lenni és nézelődni, ahogy pl. esznek. Azok azért általában jó minőségűek és érdekesek.
-
v2
senior tag
Hello. Bármilyen alkalmazásban bekapcsolom akár melyik kontrollert a reverb G2-ben akkor lekapcsol a hmd képe ( fekete lencse). A monitoron látom hogy van kép és reagál a mozgatásra, van hang is. Kikapcsolom a kontit és vissza jön a kép. Ez mi lehet?
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
Raymond
félisten
Keves eles 360 video van a YT-n de azert talalni jol sikerulteket pl. az Air Pano csatornajan. De videoja valogatja hogy sikerultek ott is. A 180-as 3D videok mar jobbak de az realitas az hogy nincs tulkinalat a jo minosegu de nem popocici kategoriaju 180 3D videokbol.
Szerintem tolds le a Space Explorers-t [link] es probald ki azt, a Felix and Paul Studios jokat szokott csinalni ebben a kategoriaban.
-
luikay
tag
A YouTube 360 videók javarészt alacsonyabb felbontásúak, mint amennyire szükség lenne a teljes 360 fokos látótér leképezéséhez. A játék az teljesen más, mert ott csak azt a részt kell renderelnie, ahova éppen nézel, ellentétben egy előre felvett videóval. Éles 180, vagy 360 fokos videóhoz minimum 3-4000p felbontás kellene függőlegesen és ehhez mérten még ennél is nagyobb vízszintes felbontás. Ennek azért már vannak technikai korlátai mind rögzítésben, mind lejátszásban.
Egyébként ezeket a videókat simán lejátsza a szemüveg is, nem kell hozzá a PC, max onnan oszd meg DLNA-n, ha nem akarod feltölteni rá.[ Szerkesztve ]
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy le lehet-e tölteni valahonnan VR videókat nagy felbontásban, melyek élesek. Idős szüleimnek szeretném a VR szemüveget megmutatni (Oculus Quest 2), s videókat lejátszani. A szemüveg össze van kötve a számítógéppel, így gondolom nincs akadálya, hogy egy videót egy 360 lejátszóval lejátsszak.
A YouTube 360 videókkal az a bajom, hogy nem élesek. Eddig RollerCoster játékokat szereztem be, amit megmutatnék nekik, hisz abban nem kell semmit sem csinálni. Továbbá a VR Experience videókat lenne jó még bemutatni, de a YouTube 360-on minden videó számomra életlen. Ez a VR korlátja, vagy a weblapé? Ha tudtok letölthető, akár teszt videó tartalmat, kérlek osszátok meg.
Előre is köszönöm. -
gubabela
senior tag
válasz kiskuplung #50829 üzenetére
Ott se 100% a kézkövetés, de messze a legjobb, mint amikkel eddig találkoztam szimekben.
Vtol-t controllerekkel játszom, pedig van rendes joy is és nem fárasztó. -
kiskuplung
őstag
válasz fatal` #50828 üzenetére
Kicsit csodálkozom, hogy ezt nem ismered
-
Busterftw
nagyúr
Nincs olyan PC-s(vagy nativ) autos szimulator, ahol a controllerekkel fogod a kormanyt es ugy vezetsz?
-
gulasoft
őstag
válasz Danecay #50813 üzenetére
Én végig arról beszéltem melyik játékokba fogják hamarosan berakni a dlss-es hármat, tehát nálam a generáció is szoftverekről szólt. Az előző generációs szoftvereket fogja izomból jól hajtani a 4070ti, és az új generációs szoftverekbe kell a dlss3-at berakni. Persze hogy nem lesz a 30-as sorozatból 40-es és valahol olvastam azért nem kerül bele ez a dlss3, mert nem lenne képes normálisan hajtani, itt a 40-esnél varázsoltak valamit ami kifejezetten ehhez a dlss3-hoz lett kitalálva (vagy erre lett kitalálva a DLSS3) a régebbi procikba nem tudják betenni. Meg hát kell valami indok minek vegyél 40-es sorozatot :-)
-
fatal`
titán
válasz Raymond #50818 üzenetére
Furcsa, mert nekem ugye volt stuttering, de lehúztam a bitratet v47-en és így most jó, a tracking néha meggajdul és odébbrakja a controllert, de ritka és nincs az az össze-visszaság mint korábban. Következő verziónál majd visszaemelem a bitratet is, hátha. (Link detailsben továbbra is látszik a frame drop, de fizikailag nincs az a látható akadás).
A felbontás viszont szar, de én maxon használom és azt nem barmolták el szerencsére.
Ha jól emlékszem, akkor egyébként a képfrissítés miatt, nagyobb képfrissítésnél a csúszka több álllapotára is 1.0-t ír, de köztük volt a kijelző felbontása minden esetben. Most viszont még a recommended beállításoknál (talán 72hz) sincs.
-
Raymond
félisten
válasz Danecay #50815 üzenetére
Az ASW se mindig jo, az is tud artifact-okat produkalni, autos jatekoknal peldaul ugyanugy mint a DLSS3 mert tul sok minden valtozik kepkockarol kepkockara. De amikor siman csak forgatod a fejed es keves a termozgas akkor jo. De azert jatszd ugy hogy megvan a 72FPS, a latency is meghalalja majd, szerintem 36FPS ASW nagyon keves autos szimhez.
Szerk: nem kell teljesen lebutitani de azert ne Ultra-n futtasd, VR-ban ugysincs sok ertelme.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz Raymond #50814 üzenetére
Köszi a választ!
Nem változtattam a frissítésen.
Ez az ASW akkor egy csodaszer és nagyon jól teszi a dolgát, a DLSS köszönő viszonban sinccs, már ha valóban úgy van ahogy egy korábbi hozzászólásodban írtad, miszerint az AWS az a DLSS VR verziója. Bekapcsoltam a DLSS-t az F1 '22 alatt, mert az natívan támogatja, viszont élvezhetetlenül botrányos látványt nyújtott. Amennyiben a 36 FPS valóban az ASW-nek tudható be, úgy egy szavam sincs, mert simán natív képnek gondoltam. Mondjuk ilyen kor mindig az jut eszembe, hogy amennyiben egy több éves játék, ami egy 6 éves Engine-re épül, hogyan tudott bármilyen szinten VR élmént nyújtani, márpedig nyújtott, úgy hogy az én esetemet alapul véve, egy Ryzen 5600-al és egy 3070-es videókártyával, amik mind több évvel a játék megjelenését követően jelentek meg, nem képesek a legalacsonyabb képfrissítési frekvenciához való képkockaszámot kiszámolni? Mire lehettek képesek akkor az aktuálisan elérhető hardverek?
Majd kipróbálom teljesen lebutítva is a játékot, hogy akkor mit mutat? -
Raymond
félisten
válasz Danecay #50813 üzenetére
Az alapfelbontast valtoztatja ha valtoztatod a frissitest. Nem ugyanaz van 72Hz-el mint 90-el. Probald ki, latod ott ahogy attallitod.
Azert 36FPS mert nem birja a 72-t igy felezi 36-ra a tobbit pedig az ASW szamolja. Ezert is tunik aranylag simanak.
-
Danecay
addikt
válasz gulasoft #50805 üzenetére
Lehet félreértettük egymást. Az előző generációt felzárkoztatni alatt azt éttettem, hogy az új vagy aktuális generáció, a teljesítménytöbblet okán, nyilván gyorsabb, pl. most az nV esetében is, a 4090-es kártya, kb. 80%-al gyorsabb a 3090-nél, és az ilyen DLSS meg hasonló eljárásokkal inkább az előző generációt kellene ellátni, hogy ne maradjon le ennyivel az új generáció mögött. Ezért nem értelmezhető számomra amit írsz, miszerint az előző generáció izomból megoldja a felzárkózást. Már hogy tenné? Mond meg, hogy a 3070-emből, hogy csináljak 4070-et, és ha sikerül, boldog ember leszek?
Egyéb dolgok:
Az mitől lehet, hogy a Quest 2-ben az alapértelmezett 1.0x Render resolution felbontása egyik napról a másikra megváltozott 3616 x 1840-ről 4128 x 2096? A korábbi felbontás, most már csak 0.9x-es felbontásnak minősül.
#45840 Raymond ebben a hozzászólásában itt írta hogy ez a beállítás elmentődik, nem kell minden indításkor újra beállítani, de nekem valamiért be kell. Mit csinálok rosszul?
Viszont ha már beállítottam az után monitorozza is a dolgokat, teszi a dolgát, viszont ezzel kapcsolatban az a kérdésem lenne, hogy pl. Automobilista 2 futtatása esetén, miért 36 FPS-t monitoroz, miközben teljesen simán fut a játék? Ez a 36 pont a 72 Hz-nek a fele, mint amire a headset be van állítva, és ezt stabilan tartja is, más akár rosszabbul futó játéknál, simán kiírja a valós FPS számot. Ez mitől lehet?
Kipróbáltam ezt az OpenXR cuccot. A kérdésem az lenne, hogy ez Motion Reprojection, ami alapértelmezetten Auto-n van, az mit takarna pontosan? Valami FPS 2x-ezés lenne? Mikor érdemes használni? Abban az esetben ha az FPS nem éri el a HMD-ben beállított Képfrissítési frekvenciát?
Az OpenXR-hez kapcsolódó kérdés. Elképzelhető, hogy annak ellenére, hogy egy játéknak van OculusVR tamogatása, mégis inkább ajánlott lehet az OpenVR-on történő futtatása?UI. Az F1 '22-t próbáltam futtatni OpenXR-el, de botrány rosszul nézett ki. Elkövettem azt hibát, hogy először próbáltam így futtatni, a nélkül, hogy megnéztem volna rendes SteamVR-ban, amit utólag ugyan meg akartam tenni, de akkor már azt a hibaüzenetet kaptam, hogy ne m található VR eszköz. Újraellenőriztettem a STEAM-el a SteamVR fájljait, hogy nem e írt felül ez a több komponensből álló OpenXR, de ez után sem futott normál SteamVR-ban.
Most Kb. ennyi
-
fatal`
titán
Nem emiatt bukta, hanem a horizon worldsös metaverzum baromság miatt, amibe kurva sok pénzt ölnek, teljesen felesleges.
A Quest 2-ből rengeteget adtak el, a PCVR userek meg szerintem jó, ha 10% körül vannak. Más kérdés, hogy a tartalom hiánya miatt valószínű a nagyrészük porfogó. De PC-n sem jobb a helyzet. Vannak a szimulátorok (szerencsére ) meg az egyszerűbb játékok, amik viszont magán a headseten is mennek.
[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
META részvénye nem gyengén beesett nem jött be nekik ez a mobil VR os vonal küzdenek vele mint malac a jégen Metaversum rajzfilmszerű grafikával nem tudom mikor jön már rá Cukkemberg , hogy ez egy idiotizmus a PC VR ba kell ölni a pénzt ott lehet VR ba grafikát csinálni még aki nem is VR ozott
ezeken a mese szerű grafikákon elmosolyogja magát mintha 20 évet vissza mentünk volna az időben és csodálkoznak senkit se érdekel a Metaversum mobil alapokon.
Pedig egy jó MMO VR is jöhetne olyan Cyberpunkos grafikával na az ütős lehetne.. De mikor lesz? 20 év múlva? SE.. -
Danecay
addikt
válasz gulasoft #50794 üzenetére
"Jelenleg 35 játék van bejelentve, de várható hogy bevezetik azokba ahol a 4000-es sorozat szükséges, mert túl alacsony képkockaszámot produkálnak"
Egyébként érdekes, hogy mindig a legújabb és egyben leggyorsabb generáció kapja meg a legmodernebb teljesítménynövelő eljárást, a helyett, hogy az előző generációt próbálnák felzárkóztatni vele. Nyilván nem lenne túl nagy biznisz szándékosan és mesterségesen kitolni az előző generáció élettartamát az új generácoó kárára, de eg eleve majd 2x olyan gyors technológia mellé betolni még a legmodernebb boos-ot is, némileg értelmetlennek tűnik.
-
izomman1
senior tag
Egyébként azt sem értem miért döglődik a VR mikor egy HALF LIFE Alyx et tolni egészen elképesztő élmény még most is flat játékok után..
Sajnos az Oculus ráment a mobil VR vonalra teljesen elhagyta a PC VR tartalom gyártást talán a PSVR hoz kis életet később a tartalom tekintetében ha egyszer átportolják a címeket PC VR ra de még ez is kevés ☹
Régen azon sírtunk, nincs rendes GPU VR hoz most van dögivel a 30 as és 40 es sorozat is bőven bőven alkalmas nagy felbontású PCVR ra, erre fel most meg játék nincs amiért fejlesszen az ember ☹ -
izomman1
senior tag
Ezt találtam AMD kártyát messzire kerülje el az aki VR ozni akar : [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER Dual EVO OC 12GB GDDR6X 192bit (DUAL-RTX4070S-O12G-EVO/90YV0KC0-M0NA00)
- Dell WD15 USB-C dokkoló + 130W tápegység
- Zotac Nvidia GeForce GTX 1080 8GB 256BIT
- Lenovo X1 Carbon érintőképernyős laptop, I7-es processzorral, 240 GB SSD-vel, új akksival!
- H96 Max M1 Smart TV Box Tv Okosító Android 13 4/32GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest