Hirdetés
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2
- Gran Turismo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csatravi
senior tag
válasz
Stanlee #37791 üzenetére
"Emlekszel meg arra, amikor valami 150 Ft/gbyte- adot akartak 14-ben bevezetni? Na annal rosszabb lett volna egy nyari teljes lezarasnak a fogadtatasa."
Ott látszott meg igazán, hogy mennyire bárgyú (szépen fogalmaztam) ez a nép.
A netadóért tízezrek mentek az utcára tüntetni de mikor pld az egészségügy rendbetételéért kellett volna az utcára menni akkor kussoltak. Amíg nem érinti a dolog addig sz@rnak rá. Majd mikor nem cserélnek alatta lepedőt a kórházban mert mondjuk nincs elég dolgozó (sz@rért-hugyért) akkor bezzeg siránkoznak, hogy micsoda ellátás. -
carl18
addikt
-
bigdady
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #37731 üzenetére
Hamarabb? Napi 1500-al is 18 év még
-
Csatravi
senior tag
Hogy mennyire birka a nép.
Egyeladós kicsi üzletben vásároltam. Ismerem régóta az eladót. Maszk nélkül beszélgetett egy bent lévő vevővel akin szintén nem volt maszk. Megvártam kint míg a vevő távozik. Majd bementem vásárolni, természetesen maszkban. Szóba jött a vírus. Na ő is a bagatellizálók sorát gyarapítja. Nem hord maszkot mert felesleges hisz úgyis mindent összetapogat attól meg a maszk úgysem véd meg.
-Nyúlkálsz a szádban?
-Nem
-A szemedhez.
-Igen
-Hát ne tedd, és amúgy is fertőtlenítsd a kezedet.
-Én aztán nem használok ilyen fertőtlenítőket mert az alkohol mindent leöl és leszed a bőrér és az káros.
Na itt volt elég és kifordultam az üzletből pedig nagyon a számon volt, hogy megkérdezzem tőle, hogy a hajfestéktől, a hónalj dezodortó, stifttől vagy az különféle vastagon kent kozmetikumoktól miért nem tart ennyire.
Következtetés ? Beeeeeeee. -
Stanlee
őstag
válasz
Csatravi #37787 üzenetére
Szerintem megerte. Ha a nyaron lezartak volna mindent es kiadjak a parancsot, hogy mindenki otthon gubbaszt es kuss, akkor Orbannak nem kellett volna tobbet azon filozofalnia, hogy le akarj-e valtani a nep.
Emlekszel meg arra, amikor valami 150 Ft/gbyte- adot akartak 14-ben bevezetni? Na annal rosszabb lett volna egy nyari teljes lezarasnak a fogadtatasa.
-
Ispy
veterán
Feleségem barátnője lányának osztálytársa pozitív lett, osztály megy karanténba 2 hétre, lányom tánc oktatása elmarad, mert az oktató ismerőse pozitív, alakul ez szép lassan...
-
Csatravi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #37750 üzenetére
"Nem pénzbüntetés kell, hanem olyan intézkedések amik egy életre szólnak, és egy életre hatással vannak.
Megoldás lehetne, csak senki nem akarja bevezetni."
Mire gondolsz ? -
Csatravi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #37726 üzenetére
Emlékszel még erre a hozzászólásomra ?
2020-08-28
(#36233) -
Gaben360
senior tag
Én azt nem vágom, hogy tavasszal harmad ennyi esetszám volt, és lezártak mindent szinte, ahol lehetett ott HO, kijárási korlátozások stb...
Most 400-nál meg semmi intézkedés nincs.
Meg az is érdekes, hogy szept. 1.-vel 5x annyi a beteg mint egész nyáron,mikor mindenki ment amerre látott heringparty a Balatonon stb...És senki nem mondja hogy most pont azér van ennyi fertőzött .A nyár sem 2 hétből állt, és nem 3 hónap a lappangási idő sem. -
lacos001
senior tag
válasz
t72killer #37774 üzenetére
Jó..Előtte 1.000-1.500 között volt vhol minden nap.
Tegnap visszajöttünk Montreuxból.
Azóta voltunk Kauflandban, Lidlben, Deichmannban, benzinkúton, bankban. Mindenkin maszk. Embert nem láttam anélkül. Montrőben igen
Mi a változás szombat óta, mikor is elmentünk?...Azóta vmiért mindenki kivétel nélkül maszkos... -
nubreed
veterán
válasz
radi8tor #37775 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz, hogy 10-szer annyi. [link]
Pl. március 29 -én 1845 tesztet végeztek, április 17 -én 3101 -et, május 22 -én 8290-et. Ez az eddigi csúcs, még most aug végén, szept elején sem volt 8000, mindig alatta maradtunk eddig.
De mantrázzátok csak nyugodtan, hogy csupán annyiról van szó, hogy több tesztet végeznek és ezért több az esetszám is. Aztán egyszer csak majd szembe jön a valóság.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nubreed #37732 üzenetére
Szerintem ez viszont csak annyit magyaráz hogy 10x annyit tesztelnek mint tavasszal.
Ráadásul egy virológus szaki is azt mondta, hogy még csak most kezdődik a hullám. De egy laikus ha ránéz az éves grafikonra akkor téves következtetéseket von belőle le. (szerintem te is tévesen következtettél arra hogy már szarabb a helyzet mint tavasszal) -
-
syberia
veterán
válasz
Sir Pocok #37760 üzenetére
"PARADOXNAK TŰNIK, DE HA A KORLÁTOZÁSOK GONDOLATÁT ELUTASÍTVA SEMMILYEN JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁST NEM TARTUNK BE, AKKOR MI MAGUNK LEHETÜNK AZOK, AKIK ELŐIDÉZIK A KORLÁTOZÁSOK SZÜKSÉGESSÉGÉT."
Kapcsolódó írás, téma összefoglalóba illő gondolatokkal megtűzdelve:
Tiszta vizet a fejekbe 7.: Mit és miért nem értünk a járvány körül?
(#37768): Észak-Olaszország. Az hogy ott miért volt olyan brutális a lefutása a járványnak, már sokszor volt tárgyalva a topikban. A nagy népsűrűség csak egy tényező a sok közül, az hogy elkésve vezették be a korlátozó intézkedéseket, szerintem kiemelkedő jelentőséggel bírt.
Most mit látunk itthon, inkább nem mondok semmit.
-
Kékes525
félisten
Arizonában szintén hosszú ideig szinte semmi, aztán hirtelen megugrott, mint nálunk.
Sváby-tól most tekintsünk el, rettenetes, szerintem.
-
S e t h
nagyúr
Az első hullám tél végén, de inkább tavasz elején indult nálunk, tehát nem akkor amikor hagyományosan az influenza csúcs van nálunk (bár van átfedés), de dőreség azt hinni, hogy az előttünk álló fél év nem lesz jóval keményebb, mint amin átmentünk.
A vírus már ott van mindenhol, nem az érkezésére számítunk, hanem bárhol gócokat képezhet, és csak fussunk bele egy átlag körüli télbe a korábbi időszak enyhébb telei után és lesz dolga az immunrendszerünknek. -
-
nekem ez a kulcsgondolat:
Röst Gergely matematikus, a kormány döntéseit támogató kutatócsoport tagja a Portfoliónak adott interjújában összehasonlításképp a floridai esetet említette meg, ami szerinte aggasztó.
"Ott is volt egy olyan periódus, amikor az esetszámok ugyan emelkedtek, de a kórházi kezelések és a halálozások száma nem. Emiatt kevésbé aggódtak az esetszám-növekedés miatt. Az esetszámok felfutását követően öt héttel viszont a halálozások számában is bekövetkezett a felfutás. Ha megnézzük az esetek életkori eloszlását hétről hétre Floridában, akkor azt látjuk, hogy több hét kellett ahhoz, hogy a vírus szétterjedjen más korosztályokban és eljusson az idősebbekig, és a sérülékeny csoportokig"
nem is kulcsgondolat, hanem menetrend.
el fog jutni a veszélyeztetett csoportokig. -
válasz
bulikavagyok #37763 üzenetére
megtrollkodtak
-
Locutus
veterán
-
-
azbest
félisten
milyen kis figyelmes a kormányos-index. Lehoztak egy cikket arról, hogyan lehet megúszni olcsóbban a külföldről hazatérőknek a koronás szigorításokat [link]
- utazási útvonal optimalizálás, száz országon száz határon át, végül is, ez csak magáról a hazajutásrósz szól még, okés
- a vonatos beutazást javasolja a korlátozások kijátszására, mert ott úgy látják, hogy simán beengedik a szerelvényeket adatfelvétel nélkül. A közútit is említi, hogy ott át lehet csúszni, de nagy a sor. A repülősnél külön felhívja a figyelmet, hogy esélyes a karantén.
- ha nem sikerült kijátszani a korlátozásokat, akkor a családból elég egyvalakinek teszteltetnie, mert akkor ő kijárhat. Ez mondjuk központi hülyeség, hogy karanténosok közt élők kijárhatnak.Szép magyar realitás. Látszólag hű de komolyan vesszük, közben meg lediktálják hogyan kell okosban kijátszani.
-
Sir Pocok
őstag
-
törölt tag
válasz
nubreed #37753 üzenetére
az "ertelmesebbje". es itt el is csuszik az egesz. minel nagyobb embertomegrol van szo, annal nagyobb idiotaknak kell oket tekinteni. tenyleg attol a tomegtol varsz el barmit is, amelyiknek a kormany evek ota sulykolja a migransokat meg sorost es elertek, hogy meg a legutolso zsakfaluban is rettegnek a kannibal negerektol?
-
Ringman
félisten
-
nubreed
veterán
válasz
#75376384 #37751 üzenetére
Bocs de az értelmesebbje fel tudja fogni,hogy mi a helyzet. Egy pillanatig sem védem ezt a kormányt, én is pontosan látom (nem csak Covid témában, hanem minden másban, hogy mit csinálnak és csak hányok tőle), hogy mi megy a részükről, de ettől még az egyénileg be kellene tartani a szabályokat attól függetlenül hogy a kormány tagok mit tesznek vagy bem tesznek. Igen, példát kellene mutatniuk a kormánytagoknak és ez kurvára nem megy nekik, ez hatalmas bűnük de ez még senkit nem jogosít fel arra, hogy ők is így tegyenek. Normálisabb munkahelyeken már meghozták a szigorúbb policyket, ha másnem ebből kapcsolhatnának az emberek.
-
Z.É.T.
őstag
Bocsásd meg, hogy csak az első találatot hoztam és nem egy tételesen cáfolót, de meg kell kérdeznem, mert az ilyen megosztásoknál mindig bizonytalan vagyok: trollkodás, vagy tényleg hiszel az ilyeneknek?
-
törölt tag
válasz
nubreed #37732 üzenetére
pont a kormany tehet az egeszrol. jo hogy szarnak bele az emberek, meg igy terjed a konetos hulyeseg, ha a nepek nem latnak mast csak a predikalo vezetoket, akik egy pillanatig se tartanak be semmit. ott pofazik, hogy kotelezo a maszk, kozben meg rendezvenyeken parolazik, mindenfele vedelem nelkul. hogy is van ez?
van ugye az a kozhely, hogy fejetol buzlik a hal. ha az emberek ilyen peldat latnak miert kovetnek pont ebben oket?
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Terek
tag
Lehet nézegetni : Eredeti andol
Fordítással
Üdv az új világban,sok sikert aki beadatja a "valamit"
Kiváncsi vagyok a doktornőt mikor nyilvánítják "eltűnt" személynek.
Jólenne már felébredni! -
Kékes525
félisten
válasz
papaya #37743 üzenetére
Ez nagyon sok. Ebből már lehet következtetni a teljes fertőzöttségre.
Most jöhetnek a relativizálások. És? Ezeknek van tünete? Nincs. Hát akkor miről beszélünk?
A tünetek kialakulásának mediánja 5 nap. A betegség súlyosbodásának kialakulási mediánja 10-15 nap. Akkora várhatók ezek megjelenése az intenzív ellátásban is.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
papaya #37743 üzenetére
És itt érdemes hangsúlyozni, hogy ha 5% felett van a pozitívak aránya, az azt jelenti, hogy keveset tesztelünk.
(és nem azt, hogy azért ugrott meg, mert "túl sokat")
És talán még azt is érdemes hozzágondolni, hogy ezek között szép számban lehet azon tesztek száma, amely második negatív miatt készül.
De azt se hagyjuk ki, hogy színház, média, kormány, sport stb átfogóbban tesztel, ami a mérleg másik serpenyője.
Meg azt se, hogy a magántesztek egy része be sem kerül a hivatalos statisztikába. -
lm83
őstag
Hát valamit mindenképp kezdeni kellene mert a felelőtlen emberek széthordják itt teljesen...
Ahogy hét elején írtam, mi most kezdtük az iskolát nagyobbik gyerekkel.
Vicc ez a 10 napos eljárási rend.
Ha tüsszent a gyerek az iskolában maradjon itthon 10 napra, meg szóljak a dokinak.
Ha valaki más lesz beteg az osztályban, vagy tanár ilyesmi, akivel kapcsolatba került megint 10 itthon.
De tesztelni nem fogják persze, de 10 napot itthol kell maradni, ha két nap után jobban...
Mert LEHET az a baja...
Persze írna táppénzt, de abból megélni sem lehet, meg persze egy-két alkalom aztán akár jól elküldik az embert is a munkahelyéről, ha nem tud bemenni...
Nem mellesleg ha két hétről kiesik a gyerek az iskolából mikor fogja bepótolni?
Mert, hogy én itthon biztos nem fogom tudni megtanítani a gyereket írni meg olvasni... -
gergobaby
aktív tag
válasz
Sir Pocok #37736 üzenetére
Az szerintem betartható lenne, és korrekt. Február eleje óta nem voltunk bulizni, kibírnám még 2 évig is...
Maszk kérdés sokkal rosszabb egyébként vidéken. 1 hetet töltöttem otthon, mindenhol hülyének néztek ha meglátták a maszkot. Okmányirodában 10+ főből én voltam az egyetlen aki viselte... -
Kékes525
félisten
És? Mennyi esélye van annak, hogy elkapom? Lepke fingnyi? Annyi se. Vagy mégse? Egy kis számtan.
1 ember naponta, feltételezve hogy legalább 10 embertől kaphatja el, mert ennyivel lehet szorosabb kontaktusban (családjában + munkahelyén + utcán (főleg gyalogátkelőhelyeknél, szórakozóhelyeknél, boltokban, stb.). Ez sok? Már ez a 10 is nagyon sok, mert az a 10 ember egyenként másik 10-el volt az előző nap kapcsolatban és azok pedig ugyancsak egyenként más 10 emberrel voltak a megelőző napon kapcsolatban és így tovább. Mivel a koronavírus lappangási idejének mediánja 5 nap így 10^5.-en ( (100 ezer) embert találunk a mi saját lehetséges fertőzési láncunkban, ha csak 10-es kontaktust számolunk! Ez pedig már nem kevés. 100 ezer ember között már sok fertőzött lehet. Nem beszélve arról, hogy nagyon sokan sokkal több mint 10 másik emberrel vannak szorosabban napi kapcsolatban. Tehát egyáltalán nem lepkefingnyi az esélyünk. Gyakorlatilag nagyon sok ember kvázi orosz rulettet játszik.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
nubreed #37728 üzenetére
Addig "jó", amíg az egészséges fiatalok között terjed elsősorban (jelenleg 26 évet olvastam) és nem nagy vírusterheléssel. Csak sose jöjjön el, amikor elkezdik továbbadni a szülőknek, nagyszülőknek, csökkent immunitásúaknak, nagyobb üzemekben, élelmiszeriparban, stb dolgozóknak. (hiú ábránd)
És akkor majd - rossz esetben és nagyon nem kívánom! - kiderülne, hogy az a gazdaságnak is rosszabb, nem csak az egyénnek, mint egy arányos védekezés.
-
nubreed
veterán
válasz
aprokaroka87 #37734 üzenetére
Pénzbüntetést én már nagyon régóta szorgalmazom. Nálunk munkahelyen új policy van, belső terekben kivétel nélkül kötelező a maszkhasználat de még az udvarokon is és aki ezt elmulasztja, azt először figyelmeztetik, ha mégegyszer megteszi kirúgják. Észbe is kaptak az emberek azonnal, érdekes módon.
-
gergobaby
aktív tag
válasz
Sir Pocok #37730 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek. Mondjuk bezárásoknak nagyon nem lenne értelme, most már kéne védeni a gazdaságot. Elég volt áprilisban végignézni, hogy amíg mi aktív korúak szoptunk a korlátozásokkal és próbáltuk betartani őket, rengeteg nyugdíjas rohangált feleslegesen összevissza. Rokoni szálon is van ilyen, aki a 88 éves nagymamát hurcibálta magával, hogy "ne unatkozzon otthon"... Ilyen hozzáállással kár őket védeni
-
nubreed
veterán
válasz
radi8tor #37729 üzenetére
A kormányzat elkésett a határzárral és önmagában nem elégséges lépés. Belső intézkedéseket kellene hozni, nem mindent a nyugatra meg az eura fogni. PErsze nem csak a kormány tehet erről, az emberek szarnak az egészbe, hány oldalon keresztül tárgyaltuk csak ebben a topicban, hogy milyen a maszkhordási kultúra, kézmosás gyakorisága, stb, a vírustagadók egyre népesebb tábora sem tesz jót az egésznek. Bár az jó kérdés, hogy milyen belső intézkedéseket lehetne hozni úgy, hogy közben ne nyírjuk ki mégjobban a gazdaságot.
De szerintem a távmunka/home office elrendelése ilyen lehetne akinél lehet, ezzel elég sok embert kivonnánk a tömegközlekedésből és a közösségi terekből, de a gazdaság még nem állna le ettől.#37731 aprokaroka87:
Nem viccelek, de az 500 csak a kezdet. Nyilván még tovább növekedhetne ha így folytatódna a trend, csak ezt már nem tettem hozzá. -
Sir Pocok
őstag
Viktor ma a rádióban azt mondta, hogy lépni kell és a változásokról délután nyilatkoznak.
Remélem lépnek mert ez a kísérletezgetés kezd nagyon leszaródni.....
-
nubreed
veterán
-
lacos001
senior tag
[782] Németország..tudom nem ide tartozik
Azért érdekes ez is.. -
aprokaroka87
nagyúr
Alakul ez :)
Szerintem szépen lassan beért a lazítás hatása...
-
Z.É.T.
őstag
(szekra megelőzött, de hagyom a link miatt)
-
szekra
addikt
459.
-
viharhozo
addikt
Akkor minek irtad le az allitast?
bigdady: onmagaban a 600 halott nem mond semmit. Viszont a halottak szama egyertelmu adat, ha elengednek a gyeplot es ez erdemben novekedne, hiaba kommunikalnak, h igazabol ennek van egy masik, pozitiv oldala. Csak az sokkal nehezebben merheto.
-
Ispy
veterán
válasz
Jablocskov #37716 üzenetére
Áááá, ezt most nem kellett volna megnéznem.
-
Akkora publicitású tuti nem volt, mint a húsüzemeké. De várom a pozitív visszajelzést, ha vki tud ilyenről, gugli nem bővelkedik bennük.
Egy indiai példa, amikor a pozitív futár senkit se fertőzött meg.
-
válasz
Jablocskov #37716 üzenetére
Én továbbra is kötném az ebet a karóhoz a "vírus nem szereti a meleget" elmélettel: nagyobb konyhákból, forró levegős élelmiszerelőállító helyekről sehonnan se hallottam gócról. Ellentétben a jégverem-vírustartósító húsfeldolgozókkal.
Tudom, a braziloknál terjed, de ha nem instant nyaljuk a másik nyakába a vírust, hanem az üdögél egy 50 fokos pizzadobozon 20 percet, akkor már nem vagyok benne annyira biztos, hogy viagrásnyusziként ugrik majd rá az első fogékony sejtre - ahová egyébként még x idő eljutnia egy 37fokos szervezetben.
Ha robbantott már gócot pizzéria (van azért merítés az amcsi vagy épp olasz(!) pizzapiacon...) akkor visszaszívom
-
carl18
addikt
válasz
Sir Pocok #37702 üzenetére
Azért a videóján milliós megtekintés van, és sajnos elég sok embert állithatott átt a "Nincs virus" oldalra. Igy sajnos még kevesebben tartották be az intézkedéseket, és ha jön egy durvább második hullám akkor ez sokat ront majd virus elleni védelemben.
Pont azon gondolkoztam nem rég hogy ez nem minősülne-e büncselekménynek ?
Mikor valaki világjárvány idején félre informálja az embereket. -
Sir Pocok
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest