Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chalez
őstag
válasz spleenszuru #60399 üzenetére
Jahh, oké akkor, ezt anno nem olvastam De valóban, így jobban látni a gombokat, bár most kipróbáltam, már vakon is bármit megtalálok jobb kézzel a jobb oldalán
-
Chalez
őstag
válasz spleenszuru #60396 üzenetére
Egy valamit nem értek. Hogy miért a jobb oldali hangszóró van bal oldalon?
Nekem is ilyen van amúgy, csak azért tűnt fel. -
Andreyco
kezdő
Szia!
Na tegnap beüzemeltem az Edifier M601DB 2.1-et.
Pik-pak rá tudtam kötni mindent (tv, dvd, pc, mobil) . Most járatom...kellett 1-2 óra amíg a satelitek bemelegedtek és nem kukorékoltak annyira...Hát a 20-30 éves középkategóriás 100w-os sony, technics hangfalaimat nem múlja felül de nem is ez volt a cél.
szóval sztem nem rossz 62k-ért...lehet, hogy megtartom ezt.... -
spleenszuru
őstag
válasz Andreyco #60395 üzenetére
Én RT1700BT-t vettem magamnak a kis panelszobába, és itt pl. sztem túl esik a kis hangfal fogalmán, habár abszolút nem vágom, mi számít hangszórók esetében kicsinek vagy nagynak.
27" monitor mellett nem is tűnnek kicsinek: [link]
Mindenesetre nálam már este egy, azaz 1 egység hangerőn kell kb. játszanom, különben a szomszédok igencsak szidnának.Illetve muszáj volt aktiválnom a hangerő egyenlítőt a sonic studio 3 programban, különben a robbanások, lövések hangjai nagyságrendekkel hangosabbak, mint más egyéb hangok.
Malaka!
-
Andreyco
kezdő
Szia!
Én is sokat tipródtam mert mobilos zenehallgatáshoz kerestem kis hangfalakat és én az egyszerű Wavemaster Base mellett döntöttem, de jónak tűnik szerintem még az Edifier R1600TIII 2.0 vagy az Edifier R1700BT 2.0 is. -
olymind1
senior tag
Understanding Speaker Measurements
Hátha érdekel valakit.
-
Andreyco
kezdő
Sziasztok!
Nemrég olvasom a topicot, mert telós zenehallgatáshoz keretem valami normális 2.0ás hangfal megoldást.
Az Edifierek mellet valaki ajánlotta a Wavemaster hangfalat is próbából.
Hát én vettem egy Wavemaster Base-t és eddig nagyon bejött nekem! Kicsi, monitorszerű 2X15 w, 50-20.000 Hz...96 db...1-2 méterről hallgatva nagyon király.
Köszönöm az ajánlást!
Ja és: beneveztem egy Edifier M601DB 2.1 Hangfalra is...hétfőn hozzák... -
Lajmund
őstag
válasz SunMount3r #60385 üzenetére
Nem. Egy anyag az egész csak olyan hogy hozzátapad mindenhez. De nem úgy mint egy ragasztó.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz SunMount3r #60383 üzenetére
[link] valami ilyesmi van nekem is alatta. Én nem erre vettem csak ez volt itthon és probaképp raktam alá és azóta is ott van.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz Gombinyó #60378 üzenetére
Most nézem az àllvanyt. Hasonló mint az enyém. Töltsétek fel macskalommal (nekem az van benne) vagy homokkal hogy stabilabb legyen és ne rezonáljon. Egyszerűen tudod tesztelni, pöcköld meg körömmel alapból úgy fog csengeni mintha arra lenne kitalálva. Én az állvány és a hangfal közé először szivacsot tettem de az nem jó mert lebutitja a mélyet gyengébb és öszemosottabb. Én ilyen fekete gumis zselés cuccot vágtam négy kis darabra a hangfal alá a sarkokba amit autoba szoktak rakni amire ráteszed a telefont. Kb tenyérnyi a cucc és kb 4-5 mm vastag. Ennek a félből vágtam ki 8 darabot és azóta van rendes dinamikája a mélyeknek. Nem mozog,stabil de valamennyire minimálisan rezgéselnyelő. A tüskés megoldás is jónak tünik. Nekem felülre nincs ilyen opcio csak alul. Az üregek feltőltését mindenesetre erősen ajánlom.
-
bullocska01
csendes tag
Sziasztok,
Én csak köszönetet szeretnék mondani az össszefogalóért, rendeltem is egy Edifier R980T-t és teljesen jó, nyugodt szívvel ajánlom, emagon most kb 19kért adják szállítással.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
1. Mennyit szeretnél költeni? - 20-30k, új vagy használt is játszik
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? - íróasztalomon van 2 monitor és egy noti, alatta egy játszós gép, KVM switch-en keresztül. Valszeg ezek mellé raknám, esetleg a falra, polccal. Ebben az esetben a fülem vonala fölé kerülne, ha kisebb, akkor az asztalra is be tudom szorítani a monitorok mellé.
3. Milyen forrással rendelkezel? - jack, USB
4. Milyen extrák kellenek? - mivel 2 bementi forrásom van, kell elé valami, amivel tudok váltani rajta, ebben is ajánljatok valamit plz
5. Mi szólna rajta - munka közben zene, halkan, de nagyon szeretem a mélyeket, illetve ha valami levezető játékot tolok este, akkor annak a hangja. Ha valami FPS, ahol számít a "honnan jön a hang", akkor van hozzá megfelelő fülesem
Előre is köszönöm! -
Lajmund
őstag
válasz Gombinyó #60378 üzenetére
Szuper igazán nincs mit Én nagyon szeretem. Bejáratás után tuti megtartja egy jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz d@minator #60373 üzenetére
"Persze ehhez kellett a Sound Blaster Z hangkártya szoftvere, nagyon sokat javít a hangzáson."
sajat erdekedben en kiprobalnam hogy minden ilyen "segitseget" kikapcsolnek legalabb egy hetig, annyi ido alatt hozzaszokik majd a fuled a "normalis" hangzashoz es utana probald meg visszakapcsolni hogy tetszik e egyaltalan...szerintem nem fog.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
-
PuMbA
titán
válasz d@minator #60373 üzenetére
"Persze ehhez kellett a Sound Blaster Z hangkártya szoftvere, nagyon sokat javít a hangzáson."
Amúgy ront Ilyen szoftveres mágiával nem lehet segíteni a hangzáson, mind asztrológia szint. Csak úgy tűnhet, hogy javít, annak, aki kevésbé ért hozzá vagy sose hallott jó hangminőségű rendszert. Ha tüzetesen hallgatózol, akkor meghallod a hátrányokat is, ami vele jár. Ehhez viszont szokni kell egy ideig a jó hangzást.
[ Szerkesztve ]
-
-
xmad
őstag
M-Audio Air hub drivere aki ilyet használ vagy használt másnak is összeomlik? amióta újra telepitettem a windowst, felraktam a driverét amit eddig is.. és hallgatom a zenét és random X idő múlva teljesen összeomlik és csak zúgás van. pc-t újrainditva minden ok.
korábban nem volt gond, EQ APO is ment és azzal se akadt össze. de most valami nem jó. -
lowzor
veterán
S360DB szatellitjeihez tudnátok ajánlani dönthető falikonzolt?
-
Degeczi
nagyúr
válasz SunMount3r #60369 üzenetére
Füles behelyezésénél valóban számíthat már csak ergonómiailag, ill. a hangzást tekintve is, hiszen a fülcsatornába máshogyan illeszkedik a két oldalé, és nem tömít ugyanolyan jól a másik oldalé.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Degeczi #60365 üzenetére
Engem spec. zenében is érdekel. Ha a zenészek úgy gondolták az a gitár reszelés/szóló a jobb oldaliban szóljon, ne pedig ballban az már egy "művészi" elképzelés. Ők így találták ki és ebből jön nekem természetesen, hogy azért is, hogy így is legyen hallgatva. Amikor pl. élőben játszanak és normális a hangtechnika, akkor is törekednek arra, hogy ugyan az legyen a sztereó kép felosztása. Más zenében is biztos vannak ilyesmik, de pl. metal/rock zenében sokszor a ritmusgitárok a jobb oldalon eleve hangosabbra vannak keverve egy kicsit, vagy pl. a basszus szól hangosabban a jobb oldalt. Ezek pedig már antropológiai megfigyeléseken, elméleti és gyakorlati "tudományos" dolgokon is alapszanak. Én pl. a füles behelyezése előtt midnig csekkolom, hogy a jobbat a jobb fülembe a balt pedig a bal fülembe rakjam. Valahogy nekem nem jön be ezzel kapcsoslatban a "jóvan az úgy" hozzáállás. Egy házibulba, ahol a zene gyak. csak "valami szóljon a háttérben" alpon megy még OK, de komoly zenehallgatásra én ezt nagyon kerülném.
[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz spleenszuru #60366 üzenetére
Nem, a csatorna oldalhelyességnek csak annyi a jelentősége, h mi honnan szól, de hangminőséget nem befolyásol. A fizikai dobozok förlcserélése már okozhat némi változást ha asszimetrikus rajtuk a hangszórómotorok elhelyezése, de ez ritkább, inkább 3 vagy többutas típusoknál fordul elő, a kétutasoknál többnyire egymás alatt van a kettő.
-
spleenszuru
őstag
válasz Degeczi #60365 üzenetére
Játszom és filmezek is rajta, szóval nem ártott.
Tegnap csak gyors tesztre volt időm, de tényleg másabb, így már mintha a hangszórókból "befelé" hallanám a hangokat, nem mint előtte, "kifelé".Még többet javítana, ha mégis betenném őket oldalhelyesen?
Vagy így megcserélt RCA-val oké a dolog?Malaka!
-
Degeczi
nagyúr
válasz spleenszuru #60362 üzenetére
Ha kép is tartozik a lejátszott hanghoz, akkor az legyen oldalhelyes, ezért fontos fölcserélni a bemeneti csatornákat. Tisztán zenében már nagyon keveseket érdekel az oldalhelyesség (pl. komolyzenében adott a hangszerek elhelyezkedése), nyilván nálad is ezért nem jött elő a téma.
-
spleenszuru
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz spleenszuru #60362 üzenetére
Hát csak mert így a jobb oldali hangfalból szólnak a bal oldali hangok és fordítva, persze, hogy számít. Csak az RCA-kat kell felcserélni gyak.
#60361 PuMbA: Jó, már nehéz fejben tartani, annyi féle van...
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz SunMount3r #60360 üzenetére
Azért van így, mert akkor a kezelőszervek teljesen kívülre esnek jobb oldalt, ami nem kényelmes nekem, ahogy írod, ill. nem is látom őket.
Nem, az RCA színnek megfelelően van bedugva, nem gondoltam, hogy az számít bármit is.
Cseréljem meg akkor a fehéret a pirossal, és done?Malaka!
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #60360 üzenetére
R1380DB esetén írtam a -2-t.
Jimy83: Fogalmam sincs, még egyiket se próbáltam. Mindig szimmetriába gondolkozz, olyan nincs, hogy csak az egyik oldalra raksz.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz spleenszuru #60347 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy szándékosan van megcserélve a két hangfal (Bal>-Jobb)? Gondolom így kényelmesebb? De azért az RCA-kat is fordítva kötötted be akkor gondolom? (Pumba írta korábban, hogy -2-re érdemes letekerni a basszust az R1280T-nél, gondolom annál is kb. Nálam így már nem "lüktet" annyira (de én bírtam azt is ).)
[ Szerkesztve ]
-
válasz joe979 #60355 üzenetére
Hát ezt szerintem pont botfülű hifistáknak találták ki, akik vevők a retro dizájnra. Nincs rajta optika, se AptX, a szatelitekben passzív hangváltó van, tök nonszensz ennnyi pénzért. Kétlem hogy ár/érték arányban ez bármennyire jó lenne egy 90ezres S350DB-hez képest.
Pedig amúgy egész tetszetős lenne, de sajnos több sebből vérzik az egész. Esetleg 100-120e körül lehetne érdekes. De a 175e az vicc ár, annyiért már kapsz rendes 2.0-t.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
joe979
aktív tag
Ki próbálja ki ? [link] Klipsch Pro Media Heritage 2.1
175kSzissz
-
gubabela
senior tag
válasz lezso6 #60349 üzenetére
Próbáld ki a cavern-t, szerintem egyszerűbb és jobb eredményt ad mint a rew. Hm totyikban találsz linket és leírást hozzá. Nem biztos, hogy elég hozzá a teló mikrofonja, de pl minidsp-re rá lehetett tölteni gond nélkül a kapott korrekciós görbét és fülre is sokkal jobb lett, nem csak mérve
[ Szerkesztve ]
-
Nagynagy
kezdő
A következő a gond.
Álló hangfalpár. Magas és mély hangszóróval.
A magas hangszóró. Bazi halkan szól és sistereg folyamatosan (zúg).
Ha nem szól a zene. És hangositom ahh erősitőt akor is (zúg)
De csak ez erősítőn.
Ha pl rá kötöm egy rádiora. Ott nem. Gondolom kevesebb graftor kap.
A kérdésem a kovethező. Az erősítővel lehet a gond. Esetleg a hangszóró kondijaval. Vagy a hangszóró adta meg magát!? -
lowzor
veterán
válasz Silentfrog #60348 üzenetére
Remélem elégedett leszel vele, ennyiért nagyon jó vétel.
Én már nem ugrálok, mert berendeltem az S360DB-t. -
Nagynagy
kezdő
Hali valaki tud nekem segíteni erősitö. És hangfal problémába. Az jelezzen. Köszi
-
válasz spleenszuru #60347 üzenetére
Lehetséges INGYEN is szoftveres DSP-vel szobakorrekció, épp tegnap kezdtem el, próbából. Persze a legjobb rendes akusztikai elemekkel, azt semmilyen DSP nem pótolja.
Ez egy elég jó tutorial videó a Room EQ Wizard és az Equalizer APO használatáról.
Nem kell hozzá a drága 50-60 ezres UMIK-1 mérőmikrofon, én pl a telefonomat használtam a WO Mic applikációval, amit a PC-re (windows only) is fel kell rakni. Nyilván ez kakkanat minőség egy rendes mérőmikrofonhoz képest (egy olcsó az kb 20e-től indul), de a semmihez képest jobb meg ugye INGYEN van.
Annyi a fontos, hogy beállításkor ne 20 kHz-ig, hanem max 500 Hz-ig legyen korrekció. Egyrészt mert a basszus rendbetétele a fontos, másrészt mert a telefon mikrofonja a magastartományban biztos nem lineáris, aztán a végeredmény rosszabb is lehet.
Lényeges még, hogy ez csak PC-vel fog működni, mert arra telepíted a DSP szoftvert. Bluetooth és egyéb forrásokkal nem fog menni, hacsak nem valahogy keresztül vezeted a hangot PC-n.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Pár hetes használat után kérdezném, hogy van-e valami módom javítani úgy hangzást, hogy nincs módom szivacsokat meg egyéb dolgokat falra ragasztani, mivel albérletben vagyok?
Sajnos szinte falon vannak, szimplán nincs helyem máshol. R1700BT amúgy a szett.
Ezeréves panel lakás, kicsi szoba, talán 2x3,5-es, nem mértem le pontosan még.Meglehetősen túllőttem a méretet, ide úgymond erős, de a jövőre is gondoltam, nem akarok életem végéig panelban lenni.
Amúgy teljesen hülye vagyok ehhez, és egyébként nagyon szép a hangzás nekem így is, ahogy van, csak néha azt érzem a basszus miatt sokkal halkabbra kell vennem, különben szétkapja a szobát.
Ennek következtében a többi hang meg már túl halk lesz.Szimplán csavarjam középtől lentebb a basszust, és ennyi amit tehetek így, nem igaz?
A treble poti is középen van, azt tesztelgettem fentebb, de akkor meg pl. filmekben az üveg betörés olyan hangos, hogy magam is megijedtem tőle.Köszi.
Malaka!
-
lowzor
veterán
válasz Silentfrog #60345 üzenetére
Már nagyon régóta ott van ez ennyiért, csak a noname forgalmazó miatt nem mertem bevállalni.
-
Silentfrog
veterán
Sokszor volt a napokban téma, így be is akciózták!
Edifier 2.1 150W S350DB. 72400ft Ingyen szállítás. Csak kipróbálom , ilyenem még nem volt. ( A forgalmazó rendben van a napokban jött tőle egy Edifier 2.0 R1600TIII )
-
SunMount3r
nagyúr
-
joe979
aktív tag
válasz SunMount3r #60341 üzenetére
Én biztosan nem vennék egy hulladék távot egy másik hulladék kiváltására . Nekem megérne 30k is ha tudnám használni mindenhez . Intel NUC, Apple tv , Hisense tv , edifier s3000 pró és mindenhez amit nem vettem még+
Szissz
-
SunMount3r
nagyúr
5.5K-ba jönne ki egy ilyen, szerintetek?
-
Hauptmann
addikt
-
válasz Lajmund #60335 üzenetére
Nekem az volt talán a legnagyobb tévedésem, hogy azt hittem az AMT magassugárzó nem puha. Hát de, erre 7 év AMT-zés után sikerült rájönni. Mondjuk nem úgy, hogy kézzel megnyomtam, hanem ironikus módon amikor a magassugárzót védő mágneses fémrácsot le akartam szedni, akkor az AMT tweeter behúzta magához, aztán kicsit megnyomta. Én meg kb sokkot kaptam, de szerencsére nem lett baj belőle. Képek. Azóta irdatlan óvatos vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintem meg éppen ez az "élet más területe", ahol ilyen apró kis "bix-baxokon" múlik(múlhat) kb. minden. Kösz, aki toleránsan és józan ésszel ált hozzá a témához, de a fölösleges "kioktatásokat" már nem kellett volna eddig húzni... Ezzel zárom a témát, remélem mindenki más is.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Én mielőtt vettem bármit ezer videot néztem meg itt olvastam kérdeztem. Így mire megjött a cucc majdnem mindent tudtam róla hogy mi merre.. Alap hogy minden állitási lehetőséget kiprobálok aztán beállitom olyanra ami szerintem jó. Ennek tekintetben elég vicces ez a történet főleg hogy évekről van szó 😂😂😂 De az tegye a szívére a kezét aki soha semmibe nem vétett szarvas hibát az élete folyamán. Egyet tehet Sunmount hogy tanul belőle és legközelebb figyelmesebb lesz az élet más területén is. Meg más is tanulhat belőle aki ide téved.
-
Degeczi
nagyúr
válasz SunMount3r #60332 üzenetére
Mert elég határozott véleményeket adsz itt elő néha, ahhoz képest ennyire alapvető dologgal ne legyél tisztában, az kissé furcsa, na.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Degeczi #60331 üzenetére
Neked következik, nekem nem. Miért hasonlítod magadat hozzám? Én bizony nem tekergettem annyit, hogy feltűnjön, hogy "megakad középhelyzetbe", mert kb. mióta megvettem "ennek a tudatában voltam" és nem is tekergettem semerre. És nem is hívta fel rá senki a figyelmem (már 10x leírtam, hogy egy félreértés/értelmezés/tájékoztatás áldozata lettem). Ha mondjuk itt, mint az R1280T-nél, itt is rendesen jelölték is volna a "középértéket" (és esetleg még azt is hogy ahhoz képest mennyivel állíthatom le, ill. fel irányba), akkor lehet magamtól is gyanakodtam volna. Akarsz még lovagolni ezen?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz SunMount3r #60330 üzenetére
Dehogynem következik, ld. az előbb: ha létezne is olyan számítógépes hangszóró (ami tudtommal nincs) hogy kizárólag emelni lehetne rajta, azon nem akasztanák meg ezt a középhelyzetben.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Degeczi #60329 üzenetére
Ebből még nem következik, hogy a "-" egy "alap" középértékhez képest "mínusz". Így hihettem azt, hogy az "alap" a full letekerve pozíció és ahhoz képest minden csak "+", azaz plusz. De most már nem kellene rugózni ezen, ez van, szívtam vele jó pár évet ezek szerint, nekem az is elég...
-
Degeczi
nagyúr
válasz SunMount3r #60327 üzenetére
Mondjuk a gombok körül, óraszámlap szerinti 8 óránál látható "-", 4 óránál lévő "+" jelzés azért elég egyértelműen utal rá, hogy a középállásból eltekerve csökkentés ill. kiemelés történik (de a középállás már önmagában beszédes, hiszen ha csak kiemelni lehetne, miért volna a tartomány felénél egy ilyen megakadás?)
-
tibbike01
őstag
válasz SunMount3r #60313 üzenetére
Nekem meg az volt a reakcióm, hogy basszus hová tűntek a közép (leginkább énekhangok) az 1250b-hez képest. Nekem összességében jobban bejött a kis Genius, mint az 1280DB. (igaz nem T verzió)
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem is volt EQ-s kazettás walkman-em, meg kétkazettás EQ-s Sharp Boombox-om, de attól még nem feltétlenül kell igaznak lennie, hogy ha még "szokás" is, hogy lefelé is állítható legyen, akkor az minden eszközön feltétlen így van, ez nem hiszem, hogy annyira kőbevésett szabály lenne, tapasztalat ide, vagy oda.... Miért ne gondolhattam volna (a téves infók alapján), hogy ezen valóban csak felfelé lehet tekerni őket? "Ki tudja" az épp aktuális hangfal tervezőjének az észjárását biztosan kifundálni? De írom, tényleg félre lettem vezetve, másképp nem is írtam volna, hisz az egésznek az a kiindulópontja, hogy ezt itt valamikor még direkt meg is kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #60324 üzenetére
"Jó, de én téves információk alapján azt hittem, hogy ezen csak felfelé lehet állítani."
Hát nem tudom, hogy hogy lehet téves információt kapni ezzel kapcsolatban. Ez már évtizedek óta így van, egy állandó. A saját tapasztalatodra kellett volna támaszkodni, az interneten sok hülyeség hangzik el még akkor is, ha nem szándékos. Mikor 8 éves voltam ugyanígy lehetett felfelé és lefelé is állítani a basszust és a magast Én már azóta vágom ezt, szóval úgy 27 éve.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz SunMount3r #60324 üzenetére
Nyugi, 0-s állásban is jóval több lesz a basszusa az Edifiernek, és nem lesz dobozhangú.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
SunMount3r
nagyúr
Jó, de én téves információk alapján azt hittem, hogy ezen csak felfelé lehet állítani.
Na most akkor az összehasonlításom sem releváns az R1280T-vel, mondhatni, hogy a 1250B-vel meg "kezdhetem előröl". De az meg a TV-hez fog most már menni, az meg már megint más.
(Én úgy emlékeztem, hogy dobozból kivéve alapból le voltak tekerve, de már jó régen volt, az igaz.)
Hogy mik derülnek ki ennyi év után, atyaég... És ehhez vennem kellett egy új hangfalat és beírni ide, totál véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #60322 üzenetére
Alapból nincsenek csutkára letekerve. Ha kiveszed a dobozból az 1250B-t, akkor alapból középen állnak és felfelé mutatnak, mint az Edifier esetén. Esetleg emlékezhetsz erre, amikor kibontottad. Ha alapból csutkára le lenne tekerve, akkor nem bírnád lejjebb tekerni mélyet és magasat. A basszus és a magas állító az sosem úgy működik, mint egy hangerő állító, hogy csutkára letekerve indul. A basszus és magas állító mindig egy középső / zéró / 0 pontban áll, ahonnan mehetsz mínusz értékbe, tehát a gyári alá és plusz értékbe, azaz a gyári fölé.
[ Szerkesztve ]
-
válasz SunMount3r #60318 üzenetére
Valamit akkor félreérthettél szerintem.
Mindenesetre jó kis basszus-elvonókúrán voltál akkor. Habár nem tudom milyen az 1250B, mert pl a Creative T20 még teljesen letekert mélypotival is kiemel.
-
Viktor77
titán
De a zéró az a középállás, felfelé a plusz, lefelé a mínusz.
Ahogy az Edifiereden is szerepel.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
PuMbA
titán
Elsőnek mindig magadban és a józan eszedbe bízz, ne egy fórumba. Ha egy helyen bekattan a poti, biztosan az a zéró állás Ha a poti nem kattanós, akkor pedig jelzik a körülötte egy felirattal, például egy 0 jelzéssel.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
-
Viktor77
titán
Ezt írtam már párszor.
Lehet, hogy az 1250-nek kicsit szebbek a magasai, de a basszus az ég és föld az 1280 javára.
Baromi jól szól.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #60315 üzenetére
"A SP-HF1250B-nél nálam minden szintén "alapon" volt, ami ott nem a középértéket jelenti"
Akkor te valamit benéztél. Az 1250B-n az alap a középérték, tehát a felfele mutató vonás, mert ott pattan be a potméter. Most húsvétkor voltam szüleimnél és első kézből tanusíthatom. Ha letekerted mindkettőt csutkára, akkor szokol rádió szintet hallgattál rajta Az Edifierek mélykiemelősek inkább, nem magas.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
60-70 cm. Nem tudom, lehet. Nekem is az volt az első reakcióm, hogy csekkoltam még egyszer a potikat, hogy biztos a Bass és Treble is a középen áll, de azoknál OK. Nekem most ez így kifejezetten tetszik így (főleg miután azt írják róla, hogy inkább "magaskiemeleős"). Hallgatom így, aztán lehet én is lejjebb tekergetem egy kicsit.
A SP-HF1250B-nél nálam minden szintén "alapon" volt, ami ott nem a középértéket jelenti (mint az Edifier-nél), hanem hogy csutkára le volt véve a magas és a mély is. Hát úgy semmiféle ilyen "basszusorgiát" nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Mennyire van a faltól a hangfal? Nekem az Edifier R1380DB-ben is túl van tolva a basszus. Lejjebb tekertem -2-es állásba úgy, hogy a faltól 30-40cm-re van. Ezeknél a 4 colos hangfalaknál általában kiemelik a basszust, hogy úgy szóljon, mintha 5 colos hangfal lenne, de csak a basszus mennyisége a több, amivel kicsit elnyomják a közepet és nem megy le mélyebbre. Az 1250B-ben tényleg kevesebb a basszus, de az van közelebb a valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Na megjött az R1280T. Első észrevétel: Basszus! Hol volt eddig a Genius SP-HF1250B-imből a basszus? Masszívan "egybe szól", a másik szobából is hallani ahogy "dobog", de ezt elég nehéz leírni. Még biztos kell neki bejáratás, úgyhogy azt is teszem...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Jimy83 #60311 üzenetére
Balanced kábel előnye a zajcsökkentés. Ha lehet, akkor érdemes olyan venni. De ha már van RCA-d és nincs vele problémád, akkor nem muszáj balanced.
A Tidal MQA formátumát felejtsd el, az egy bullshit, és hangminőségre sajnos még rosszabb is, mint a FLAC, ami hülyén hangzik, de sajnos az MQA fejlesztői elkövettek pár hibát, ami miatt ez van. De szerencsére is a Tidal épp most hagyja abba az MQA anyagok feltöltését, és ha jól tudom már rendes HiRes FLAC lesz helyette, ami veszteségmentes (az MQA ugye veszteséges, de HiRes). Persze maga a HiRes is értelmetlen, de legalább most már nem lesz rosszabb a sima CD minőségnél. Csak hát a legtöbb ember a CD minőségű FLAC és MP3 320 kbps között se hallja különbséget, s olyanról meg egyáltalán nemtudok, aki a CD minőség és a HiRes között képes volt megállapítani a különbséget egy normális vakteszten.
[ Szerkesztve ]
-
Jimy83
aktív tag
Vannak árak, a hangfalakat mondjuk 90 ezresbe vettem még 3 év garival.
Szerinted van észrevehető különbség a balanced és az unbalanced között? Illetve egy Xfi HD és a Scarlett között?
Zenét tidalrol hallgatsz ? Váltanak de spotify-on tetszik hogy a telorol tudom irányítani a dolgokat connectel. Tidalnal meg dedikált dac kéne ehhez .
Nem mintha eszrevennem hangzásban a különbséget mp3 és flac között. -
PuMbA
titán
-
Jimy83
aktív tag
Na kipróbáltam többféle pozícióban, nagy különbséget nem veszek észre. Falra tolva kicsit tobb a mély de nem zavaró, a stereo tér pedig picit jobb úgy ahogy Pumba mondta 150 cm-re egymástól távolabb a faltól.
Kéne egyébként kB 2.5 m rca-rca kábel, van jelentősége milyen hosszú a kábel? -
válasz Jimy83 #60303 üzenetére
A felső kép egyébként értelmetlen. Mármint az inverz sarok az gyakorlatilag nem fal. A falhoz vagy bármilyen sík tárgyhoz közeli elhelyezéssel az az elsődleges probléma, hogy visszaveri a közép- és magastartományt, mint egy tükör, ami mossa a tranziensek meg a teret. De az akusztikai szivacs pont arra jó, hogy ezt elimináld. Legfontosabb az első visszaverődések kezelése, azaz ahova ha raknál egy tükröt, akkor abban pont a hangszórókat látnád:
A falhoz közeliség másik problémája a mélykiemelés lehet, aminek kezeléséhez ezek a szivacsok semmit sem érnek. De ez hallgatói pozíciótól is függ, szóval nem feltétlenül baj, nálam pl pont a falra tolva a legnormálisabb a mély, de persze én se ülhetek akárhol.
Amit pedig ritkán szokás említeni, s első hallásra megkavar mindent: a faltól távol elhelyezésnek is van ám hátránya. Minél távolabb van a faltól a hangfal, annál mélyebb frekvencián érvényesül a fésűszűrési effektus. Emiatt is kell akusztikai szivacs.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Jimy83 #60303 üzenetére
"Miért baj a fal közelsége, felerosit bizonyos hangokat ?"
Minden hangot. Ezért pakoltad fel azt a sok szivacsot a falra Egyébként nem értem a méréseket. 150cm legyen a két hangfal között úgy, hogy mindkettőt ugyanannyival beljebb teszed és ennyi. Semmit sem kell méregetni a hangfal és a fal között.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Jimy83 #60298 üzenetére
A háromszögnél nagyobb baj a fal közelsége Húzd össze úgy, hogy 150cm legyen közöttük. De egyébként is hallgasd meg a végeredményt és hasonlítsd össze, hogy jobban szól-e vagy rosszabbul. Így nagyon egyszerű megtalálni a legjobb helyet egy adott szobában. Én is így csináltam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest