Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- Xbox 360
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- The Game Awards 2024 - Íme a nyertesek!
-
GAMEPOD.hu
Energiaital topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz #47205632 #50175 üzenetére
Ez egy trend,erre megy a világ és az energy drink és soft drink-ek csak lekövetik ezt.
Amúgy szerintem nem baj,ha mindennapokba bekúszik az egészségtudatosság.Ne zabálj annyi cukrot,emeled fel néha a s***ed és menj ki / el futni/bringázni/edzeni ne pedig telefont/gépet nyomkod egész nap.[ Szerkesztve ]
-
szekra
Topikgazda
válasz #47205632 #49759 üzenetére
"Adott egy szint amit évekig tartani lehet, mert stabil és fixen nyereséges."
Inflációról hallottál-e már? Mutass nekem egy terméket aminek évek óta ugyan az az ára.
"Ez hol jelent problémát a cégnek akkor? Sehol, az égvilágon semmi veszteség nem éri."
A cégek nem a veszteség minimalizálására törekednek, hanem a profit maximalizálására (vagy ha fordítva, akkor ott nagy gáz van). Hiába nem kéne rávetíteni a vásárlókra, de ettől még ez a kis adóemelés is át fog szűrődni az energiaitalok fogyasztói árába. Igen, csúnya dolog brühühü
Amúgy nem a Hell-el kellett volna példálódznom, ezt aláírom. És egy szóval se írtam, hogy robbanásszerűen emelkedni fog az áruk. És azt se felejtsük el, hogy költség oldalon a gyártóknak nem csak a chipsadóval kell számolni, eszméletlen sok mindennel, (alapanyag, eszközök, K+F, bérek stb., had ne menjek bele), ezt nem ilyen egyszerű, hogy 2Ft adóemelés = 2Ft-al lesz drágább a termék.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #47205632 #49759 üzenetére
Teljesen egyet kell értenem veled. Röviden: ha eddig volt X hasznom, akkor, ha megemelem az adó mértékével, akkor ezután is X hasznom lesz. De ilyenkor jön az, hogy a nagy cég adó + Y%-kal fog emelni és lesz X + Y%-nyi haszna.
szekra
Akkor ezzel azt mondod, hogy eddig nem volt hasznuk? Az pedig a másik szerintem, hogy ez csakis az itthon forgalomba hozott termékekre igaz, ergo a amit a példa szerint a Szikszó exportál külföldre azok után a dobozok után nem kell neki megfizetni a "chipsadót".[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
szekra
Topikgazda
válasz #47205632 #49757 üzenetére
Azért kicsit gondolj bele, mennyire megérzi egy cég.
Pl. a Hell napi több millió dobozt tölt meg, persze ebből nem az összes itthon kerül értékesítésre, sok megy exportra. Mindhez adj csak +2Ft-ot. Gondolom azt te is tudod, hogy nem 0-ra akarják kihozni magukat, tehát nem 2Ft-al fog emelkedni egy-egy doboz energiaital, ennél sokkal nagyobb árréssel kell dolgozniuk /db tekintve.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #47205632 #49360 üzenetére
Megnyitod a Watt oldalát és ámulhatsz, 2 új sima íz mellé 2 új Zero full új design az egész termékpalettán.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #47205632 #49185 üzenetére
Van ilyenben tapasztalatom, és tényleg van olyan boltvezető, tulaj, aki ezen tud hepciáskodni, ha éppen valamiért pikkel az alkalmazottra... Ezért inkább elkéri, mert van aki tényleg nem akar játszani az állásával.
-
SlayR
senior tag
válasz #47205632 #48610 üzenetére
Te rosszul értelmezted a lényeget...maga a "hamburger adó" része eleve egy marhaság, és senki nem folytatná, mert ez is csak a kormányközeli haveri terjesztők/forgalmazók miatt van meg az "egészséges életvitelre" fogott háttérbe szorítások... a más adó meg nem érdekli a gyártókat az érdekelte őket, hogy szabálytalan háttérbe szorítása az alap összetevőknek, amit más ország semmiképp sem befolyásolna, meg más gyártóknak engedik azt amit a frissen pályázók a forgalmazásnál nem kapnak meg különböző mondvacsinált okokra hivatkozva..de ahogy írták nem ide való téma simán csak egy alap kis részlet ami viszont mégis nagyon fontos....
[ Szerkesztve ]
-
SlayR
senior tag
válasz #47205632 #48604 üzenetére
Ezt nem leszűrtem...tudom... elég sok helyről hallottam,hogy elég sok gyártó nem volt hajlandó az egyéni elképzelések szerint rontani az adott italjai minőségét ezért inkább nem is hozták ide...nem az adó volt a bajuk, hanem, hogy mit is hordoz magában...nem egy nem cukormentes cucc volt, amit már az elején elkaszáltak hivatalos hazai forgalmazást, és sok mást is....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest