Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz EXA #93242 üzenetére

Én a herba anyagokat megtartottam, de a miningosokat eladtam, így állok most +230ezer Goldban kieg eleje óta, és talán 160ezer gold egy havidíj most.
    Én a WQ-kat sem tolom túl, a napi callingon kívül (3 world quest) mást nem csináltam, ebben tehát nincs semmi célzott farmolás. (és kvázi 1 hetet nem is toltam, szóval ez 3 hét eredménye)
    A herbás cuccok sztem jobban pörögnak, biztosan fél misi felett lehetnék már 3-4 havidíjjal legalább.

A lényeg, hogy most még összejön 1 havidíj farmolással, de pár hónap múlva nem ez lesz a fő bevételi forrás mert leesnek az árak.

Boostolni szoktak embereket 5fős mythic+-on és viszik heroic ill. mythic raid lootért az embereket.
    Aki ilyen körökben mozog, annak akár napi szinten van egy game card-ra való goldja :)

Tudok olyat, aki évek óta ebből él, mert valós pénzre átforgatja vhogy, mondjuk neki még érettségije sincs... (2x éves létére), na meg nem is legális a dolog

• BeZol

őstag

válasz hemaka #93218 üzenetére

Nálam most 1 hétig egy 3GB-os GTX 1060-as volt a gépben 1440p felbontás mellett.
    5-ös grafikán néhol bement 60 fps alá (ilyenkor én látom h akadozós már a kép) WQ-kat csinálva és raid-ben is (dungeon-ben azt hiszem nem).
    Végül hagytam 5-ös grafikán, de a raid-nél levettem 3-asra (na így viszont már látványosan kiheréltebb a grafika, cserébe végig akadás/belassulás mentes).

Tegnap beüzemeltem az RTX 3070-est, 9-10-es grafikán cpu limit van (8700K @4.7GHz), vagyis pontosabban fogalmazva a játék csak pár szálat használ ki, mert 50%-ra sem teker a proci, a videókártya 75% körül és közben 100 fps.
    8-as grafikán használva 55-90% között mozgó gpu kihasználtságot láttam végig fix 144fps-t tartva (g-sync-es kijelző 144Hz-en).
    Bekapcsoltam a ray tracinget, néhol eléggé megszépítette a játékot, venthyr-ként pedig a covenant központban szinte mindenhol 100%-on tekert így a kártya (world-ben nem), aztán gondolt egyet a wow, mintha alt-taboltam volna, majd 3 sec múlva vissza, és újra visszarakott a játékba de már ray tracing off. Azt hiszem ez még eléggé béta... :DDD
    Ray tracinggel kapcsolatosan még annyi, hogy videók és képek alapján nem tűnik a wow-hoz nagy durranásnak, de pont bastion-ben fityegtem mikor bekapcsoltam és hát azonnal feltűnt a különbség, a képek/videók egyáltalán nem adják át a dolgot, ad kb. annyi plusszt, mint amikor 3as grafikáról 5ösre kapcsol az ember (5 és felette nekem kvázi egyforma már).

• BeZol

őstag

válasz Dani82 #93205 üzenetére

GT 740M-es laptopon nagyon akad.
    GT 755M-es sem sokkal jobb.
    GT 840M-esen már lehet legalacsonyabb grafikán world-ben rohangálni, DE dungeonözésre és raidre alkalmatlan mert beakadozgat és sok helyütt ez nagyon kritikus.
    GT 940M/MX detto (azt hiszem +10% órajel 840M-hez képest).

Proci szempontjából ezek a "tesztek" 2mag4szálas procikkal voltak nézve (i3-3xxxU és i5-4210U-val) Legion idején (BFA-ban már inkább rá se próbáltam). Még annyi, hogy max 1-1,5 órán belül legtöbbször túlhevülés miatt lekapcsoltak.

Ha jót akarsz magadnak, akkor 4mag4szálas vagy 4mag8szálas procit veszel minimum, és a fenti kártyáknál erősebbet.

FullHD mellett egy GTX 1050Ti-vel már tudsz sztem dungeönözni és raidelni is, de inkább GTX 1060-asra lőnék.

Sajnos nem minden a "specifikáció". Öcsémnek 7700HQ (4mag8szál) és 3GB-os GTX 1060-as volt a laptopjában (vmilyen asus rog laptop 144Hz-es kijelzővel), és játékok alatt a proci 2.7-2.9GHz-re throttlingolt (3.4GHz all core turbo-t tudna a proci!!!), az 1060-as pedig 10-15 perc után "állt" be olyan alacsony órajelre (1100-1200MHz-re), hogy undervoltolni se tudtad msi afterburnerben, mert 1400MHz alatti értéknél volt a grafikon alja..., asztaliban pedig 1710-2150MHz között tud ez a chip menni (ugyanaz a chip van asztali gépben és laptopban 10xx kártyák esetén).
    Tehát praktikusan 30% környéke maradt a prociban és 50% környéke a videókártyában mindezt úúúúúúgy, hogy ezt már újrapasztázás után tudta, pasztázás előtt ennél is borzalmasabb volt (fél évesen pasztáztuk újra, nem igazán volt már pasztajellege annak ami ott volt..., pedig újonnan vettük).

Na egy ilyen fenti laptop használtan 200ezerről indul, újonnan 350-380ezer Ft volt az alja 2-3 éve.
    Ennél lejjebb ha mennél, akkor sztem inkább ne wow-ozz (én legalábbis így voltam vele :DDD ).

Sok-sok éve egy ismerős GTX 960M-es laptoppal nyomta (4mag4szálas procival) és nem panaszkodott, de az még Legion előtt volt, közben pedig vmelyik kiegben nőtt vmelyest a gépigény az fix.

Még annyi, hogy mindenképp vastagabb laptop legyen, mert a rog-os laptop ilyen vékonyabb fajta volt, gondolom ezért sem bírta a hűtése.

• BeZol

őstag

válasz Semin #93153 üzenetére

Én tegnap este nyomtam le a 7-8-8-asokat (ilvl 194 cement shaman), és hát míg múlt héten hexelnem is kellett 2 elite közül az egyiket h lemenjen biztosan a trashpack (mert earth elemental cd-n volt) + minden egyes kicsit nagyobb trashpackon nagyon gyakran 10-20% hp-ról kellett felrántani magamat + healing stream totemmal is szórakoztam, addig most earth elementalt runonként összesen 2szer használtam, nem szintenként 2-3szor, hexelnem egyszer sem kellett, addokat sem igazán kellett szakítgatni, ezek a csontvázas addok pedig már nem instant robbantak, hanem csak ki kell menni a zöld karikából...

Ami múltkor duo-ban 2 melee-vel nem ment, egyedül pedig nehéznek nehéz volt, de igazából lement, csak nagyon kellett koncentrálni, addig most ez már nevetségesen egyszerű volt és ja, unalom volt az egész, kivéve a jobb oldali torghast 5ös szintjén a sok "aknamező", de ennyi... Sztem is kár érte.

• BeZol

őstag

válasz Dreamie #93106 üzenetére

Ahogy feletted írták, legutóbbi és azelőtti driverrel villódzik, 3al ezelőttivel talán jó.

A másik, hogy ha most cseréltél kártyát, simán lehet, hogy feljebb tolta a grafikát a játék (pl. advanced fülön berakott egy rakat élsimítást ami korábban nem volt), vagy a jó kis geforce now alkalmazás "jól behangolta" neked külsőleg a játékot, vagy akár a globális nvidia beállízásoknál állítódott el nagyon vmi. Ellenőrizd mindegyiket, ill. tegyél fel korábbi drivert.

• BeZol

őstag

válasz Tigerclaw #93078 üzenetére

Hát 2 melee dps-sel nem ment le 184 körül nekünk a lvl 6 úgy, hogy cementként van kvázi instant maxra healem + earth elementalom is, egyedül viszont röhögve megoldottam, mert olyan epic animákat dobott be opcióként, amiket partyban egyszer sem (és elementalt is csak 1-2szer használtam nem elite-packonként)!
    A moboknak fele annyi hp-ja volt így és sztem nem is ütöttek akkorákat.
    Viszont ellenpélda amikor még lvl 3 volt a max, és 176osként első elitpack összecsukott mindent elnyomva, ez viszont melee társsal lement...

Érdemes nem feladni ilyenkor, hátha másabb fajta addok lesznek újra belépve, mert eddig kb. van h kb. csak trash, trash + pár elite, sok elite kevés trash, és kb. csak elite packok.
    Annyi, hogy aminél kevesebb az elite, ott eddig mindig volt 1-2 olyan jóval nagyobb miniboss, ami viszont tényleg húzósabb volt. A folyosó végiek mindig easyk, kivéve legutolsó szinten persze :), bár ott is vannak könnyűek.

Mikor kb. mythic+ grouppal mentem, akkor azért az sem ment könnyen, és a tankokat dps-ként jelöli a rendszer (ergo hacsak nem ír rád, nem tudod h tényleg tank-e 1-1 melee).

• BeZol

őstag

válasz Plata #93073 üzenetére

Ha a fejed tetején állsz, akkor is le kell tolnod a campaign küldetéseket legalább 1 karival, hiába leszel 60-as, mert nem lesz se covenant abilityd, se conduictjaid és mivel torghast is campaign küldetés, még legendaryhoz sem lesz soul ashed, és sztem még a world questeket sem fogod így látni.
    PvP-s kérdésedre nem tudom a választ, csak PvE-zek.

• BeZol

őstag

válasz Viktor77 #93070 üzenetére

Oh, én meg azt hittem csak shamanom miatt van ennyi feares mob, hogy muszáj legyen legalább 1et gyorsan lenukeolni mikor még mindkettő castol és tremor totemmal megoldom mikor már nincs dupla stun sem, majd mikor csak 1 marad, azt simán szakítgatom.

Én most cseréltem RX 5700XT-met haverom 3GB-os GTX 1060-asára (hadd cyberpunkozzon közel max grafikán, aztán majd visszacseréljük ha lenyomta), és én eddig azt hittem g-sync miatt villódzanak a dolgok wow-ban (anno volt már ilyen, h csak g-sync okozta), de ígyis-úgyis driverhiba akkor.

• BeZol

őstag

válasz Lacci77 #93062 üzenetére

Szia!

Szerintem holy legyél, mert a disc nehezebb és sztem esélyesen jobban elmanázod magad.
    Egyébként mythic+-ra jobb a disc, szóval ha kell a kihívás, akkor discezz inkább :), hosszabb távon úgyis azt lenne érdemesebb.

• BeZol

őstag

válasz Tigerclaw #93057 üzenetére

Én cement shamant mainezek, mellé alt-nak fire mage-et kezdtem el és nekem a torghast-nál fogyott el a lendület, hogy még azt is le kéne tolni az alttal (felszintezni 3as majd 6os lvl-ig, majd 6osni lenyomni a heti kettőt), egyszerűen nem visz rá a lélek, bááár most h haverom kiesett a játékból (feladta az outlaw rogue-t, nem tud vele kompetitív szinten pve-zni és inkább be sem fizeti most a wow-ot, mert nem akar rerollolni) és végre tudtam is haladni nélküle (nem volt aki fixen minden bosson meghaljon és 2/3 annyi dps-t toljon legjobb esetben mint én, holott +5ilvl-ben volt!), a 4-5 órányi lvl 6-os torghaston wipe-olást követően (2en próbáltuk) röhögve megcsináltam egyedül mindkettő hetit...

Közben kiesett a legendary is végre, lecraftoltam 210esként (meglepett h nem kell előtte 190esként lecraftolni, azt hittem muszáj először azt, majd upgrade 210re, de nem, egyből engedte 210en, úgyhogy 190es alapanyagot és az extra 2 missive-t el is adtam, márpedig 1 hete vettem őket azóta meg felment az áruk, szóval nyertem is rajta :D ), és az overall dps-em a max. 2.8k-ról felcsorgott 3.4k-ra (186-os ilvl) ;]

Sajnos sokan nem tudnak a karijukkal rendesen játszani, csak azt hiszik h tudnak (mint pl. haverom), csak ugye a dps-meter mutatja az ugly truth-ot, és amikor betol az ember 3k körüli, mások meg 1.6-2k overall dps-t tolnak, akkor az gáz (márpedig max 5 ilvl-el kisebbek!), ÉS ez azért is problémás, mert 4es kulcsot így már nem sikerül ilyen emberekkel időre lenyomni (tehát hiába toltam akkor még legendary nélkül 3k overallt, ha a másik 2 dps 1.6 és 1.9k overall-t nyomott), mert értelem szerűen az overall dps-ük azért is "pocsék", mert esélyesen összecsuklottak bossfight során is, mert a dps-elés mellett még a mechanikák lekezelése sem megy nekik.

Tekintve, hogy a mostani kieg. kifejezetten nehéz kiegnek számít, egyáltalán nem lehet ezeket az embereket lecarryzni, sőt, konkrétan hátráltatják a többieket a haladásban.

A másik dolog pedig, hogy dps-enként már első pár napban rá kellett volna állnom a nagyobb kulcsok tolására, hogy legyen jó raider.io értékelésem (csak hát haveromra vesztegettem feleslegesen az időt), és konkrétan 4es kulcsra sem hívnak be dps-nek :DDD (türelmesen jelentkeztem groupokba 40 percen keresztül, de semmi), és más dps-eknél is hasonló a tapasztalat, tehát marad a saját kulcs, ahol pedig eddigiek alapján kb. 40 perc után lesz hozzá tank+heal, DE annyira botrányos tankokat (taunt nem megy nekik, végignézi h 20 másodperce üt a mob, overpullol és összecsuklik) és healereket (dispellt nem ismerik, csak a tankot és magukat healelik kategória) kaptam eddig, hogy az nagyon gáz. Sajnos a pug dps-ek 3/4-edére is ez az igaz, hogy ilvl megvan, de hogy a dps nincs ott mellé + gyakran meghal itt-ott a mechanikákban, az nem mindenhol fér bele, főleg nem 4es kulcs és felette.

Úgyhogy maradnak a guildes groupok egyelőre, de ott is mindig van 1-2 kakukktojás dps (akik új arcok, vagy régi újak, de anno sem voltak jók, vagy új karival nyomják és bénák még vele), és mostanra jutottam el oda, hogy ha fejlődni akarok gearben, akkor ezeket az embereket le kell vakarni, mert nem lehet 4es kulcsnál messzebbre jutni miattuk, szóval szimpátia ide vagy oda, nem fogok vkivel a két szép szeme miatt együtt játszani, mert sosem jutok egyről a kettőre, akik pedig jól tolják és szintén jókkal összetársulnak, azok meg már 10es kulcsoknál fityegnek, és pár napon belül már esélyesen +10 ilvl-ben lesznek hozzám képest is.

• BeZol

őstag

válasz Mr Chapel #93032 üzenetére

Azért remélem tudod, hogy külön van a BFA és a Shadowlands profession szintezése is.
    Bármikor visszajöhetsz BFA contentra és szintezheted tovább a BFA profodat.

• BeZol

őstag

válasz Ideg #92956 üzenetére

És mivel az alapjáték ingyen van, ezért csak előfizetés kell a classichoz!
    Előfizetés nélkül lvl 20ig lehetett régen játszani, ami most talán lvl 10.

• BeZol

őstag

válasz Telda #92840 üzenetére

"Normális" emberekkel játszva egy mytic dungeon és egy normal/HC raid is könnyebb, mint egy random HC és az LFR.
    A mythic dungeon kontra random HC csak most kieg elején érvényes állítás.
    Az LFR viszont egy rossz vicc volt mindig is.

Keress egy magyar vagy egyéb guildet a serveren, healerként úgyis kapkodnak majd utánad ha mythic dungeon-ről van szó, aztán felmentek pl discord-ra, és szépen megbeszélitek a mikre kell figyelni.

Csak így lehet igazán fejlődni, persze extra idő + extra "stressz", ez nem mindenkinek fér bele, de egyszer érdemes egy ilyen vonalat megtolni, utána már discordra és társaira sem lesz szükség :)

Én is régen csak HC dungeonöztem, onnan inveltek be nemzetközi guildbe, ahol épp a normal raidet verték le és a HC raiden progresseltek. Adott patch végére a heti 2x3 óra játékkal meg is lett az utolsó boss is.
    Gyakorlatilag viszont azon múlott mindig a progress, hogy a kb. 15 emberből a fixen mindent elrontó 3-4 emberke közül mikor maradt a fight végéig legalább 3 életben. Ezt akkoriban én még nem tudtam, azt hittem tényleg ilyen nehéz a dolog, stb., de ahogy egyre ügyesebb lettem rájöttem h igazából sokan bénák egyszerűen és nem tudnak jobban játszani.
    Ezt követően jelentkeztem magyar mythic raid guildbe, ahova aszerint vettek fel, hogy HC raiden milyen logot húztam (mivel jól toltam, jó logjaim is voltak), majd elvittek pár mythic bossra, ahol pár kezdeti bénázás után (sokkal nehezebbek a fightok + extra mechanikák is vannak, elég kemény első élmények ezek) jól belelendültem és hoztam a számokat.

BFA elején kicsit nagyobb erőfeszítéssel 2. raid héten lemehetett volna a HC ghuun, végül 3. hét lett talán belőle, de csak 3 napot raideltünk eleve és több új arc is volt, akik nem tudtak jól játszani, végül mythic ghuun-t is leverhettük volna, de elfogyott a lendület + emberek is.
    Ezekkel az emberekkel 3 óra alatt altokkal lefarmoljuk a HC raidet, ami másoknak hasonló gearben csak patch végére sikerül csak.

• BeZol

őstag

válasz Telda #92838 üzenetére

Nem vagyok healer, de ahogy hallottam is, meg láttam is béta alapján, a holy pala a legrosszabb választás most a kieg elején. (BFA elején is így volt, még nincs elég secondary stat h működjön rendesen, ebből tanulva nálunk sztem most nincs is holy pala)
    Resto dudu-t és shamant ajánlják.

Ismerős most kezdett el rugózni.
    Mindig rugózni akart, fel is szinteztük lvl 1-ről meg minden, aztán most mythic 0 körön az egy dolog, h gyakrabban halt mint mi, valahogy a dps-e sem volt meg. A halálokat azzal magyarázta h annyira kell figyelnie a rotára, h a mechanikára már kevésbé tud.
    Ez a rota-dolog csak gyakorlás kérdése, viszont amikor élt, akkor sem volt meg a dps.
    Szidta is a rugót, hogy mekkora fos kari, bla-bla, én meg mondtam neki h valamit tuti elcsesz, mert legerősebb melee karakter béta alapján és szimulációk alapján is!
    Már kb. másik karaktert akart kezdeni, de hálistennek nem hagyta nyugodni a dolog, 1 teljes napot rászánt youtube videók és guide-ok olvasására, belőtte a weakaurát is, tett be hangjelzéses figyelmeztetéseket is, és ugyan még nem mentünk újabb myithic kört, de azt mondja most már összeállt neki a kép és tényleg brutálisan erős a rugó :D

Amire ki akartam lyukadni, hogy haverom burning crusade elejétől lich king végig aktív mythic raider volt, azóta hébe-hóba játszogatott, tehát egyáltalán nem számít kezdőnek, mégis teljes meggyőződéssel állította h fos a karakter és h márpedig ő tud játszani. Szerencsére vette a fáradságot és most már tényleg 100%-osan kezeli (elmondása szerint) a karaktert.

Lehet neked is jobban el kéne mélyedni a holy pala világában, mert ugyan minden class-nak megvan az erőssége/gyengesége, a holy palának pedig pont az "aoe" heal a gyengesége , de biztos van erre is valami "okosság".
    Azzal viszont ne ostorozd magad, ha a dps-ek beleállnak a trutyiba és ezért a normálisnál is több healt kell betolni és ezért nem megy, az igazából az ő gyengeségük!

Ajánlom az ő videóit, csak healerekkel játszik (ebben a pillanatban pont holy palával) és végig nyomta béta alatt is: [link]

Plaguefall-ba pug healerrel nyomtuk a mythicet, a disc priest 100%-osan meg volt győződve arról h ő jól játszik, gyakorlatilag ugyanannyi healt tolt magába, mint a tankba, mert minden egyes mechanikát benyelt és ezért folyton magát is kellett healelnie, majd mikor már tényleg neccesebb volt a fight, a dps-ekre nem maradt már "ideje".
    Ettől függetlenül lenyomtuk 1. bosst, mert 2 offhealünk is volt, de a 2. bossnál elvileg dispellezni kell a tankot. Gyakorlatilag 1+ perce volt a debuff a tankon, írtuk neki h szedje már le ezeket, válasz: 8sec cd-s a dispellje... :))
    A legnagyobb "vicc" pedig, hogy a srác ekkor már 168as gearben volt, teljes meggyőződéssel hitte azt h ő jól játszik, mindenki más béna, és sztem úgy lépett le ezek után a 2. bossnál 5. wipe után, hogy magában röhögött h ezt sosem fogjuk lenyomni.
    Gyakorlatilag 1. pullra lement ezek után... (normális healerrel)

• BeZol

őstag

válasz MegalodonS #92812 üzenetére

Prot pala, azért ment könnyen. (vagy bármi egyéb tank)
    Mythic dungeon-ökben ilyen "kis" gearben kb. annyit vernek dmg-be a tankok, mint a dps-ek... Trash-en legalábbis dh tankunk volt, és elég durván sebzett.
    A lvl 3-as torghast-nál a túlélés a probléma. Az elite mobok ha ütögetnek, akkor a melee sebzésük 25-30% körüli hp-kat vett le, ami tankként eleve nem ekkora sebződés. Még shamanként sem ment magamat healelgetve + earth elemental.

• BeZol

őstag

válasz Plata #92809 üzenetére

140 körüli ilvl-ben léped meg a 60-at.
    Az én 100-115-ös ilvl-ű karijaimnak 55-56-os szinteknél volt először néha értelme cserélni pár itemet, 58 felett pedig már a maradékot is. (ask mr. robot addon mutatta legalábbis)
    Én pont mage-et altoztam, 55-56-ig laza, 58-60-tól viszont már párszor összecsuktak, vagy épphogy túléltem a dolgokat + folyton kajolni kellett h legyen hp-m kb. 5-6 mobonként ;]

Ki kell maxolnod egy karit, hogy választhass covenant-ot (+ eredeti campaignokat), amint ezt megtetted, és sztem talán még megkaptad 2 covenant abilitydet is az új campaign küldetésekkel, akkor ha el kezdessz altozni, akkor miután Oribos-ra jutsz az altoddal, ott lehet majd kérni, hogy újra végig tolod a teljes campaign-t, vagy egyből covenant-ot választasz, ergo egyből covenant campaignod lesz, szinteződéshez mehetsz WQ-zni, side questezni és dungeönözni. Elviekben ez nem akkora élmény, majd ha netán lenne időm 3. altot is elkezdeni, ott kipróbálom, de nem írnak jó élményeket erről, kb. csak akkor érdemes, ha amúgy is dungeonökkel húznád a karit (mert lesz covenant abilityd és erősebb leszel így).

• BeZol

őstag

válasz Plata #92797 üzenetére

Be kell fejezni a campaign-okat, tehát miután kiválasztottad a covenantodat.
    Addig ugye zónánként van campaign. A covenant választás után covenant campaignod lesz.
    Ez nekem 10 óra játékidő volt átvezető videókkal, olvasgatással + max 2-3 side questtel + mining+herba ami útba esett.
    Ezt követően felhúztam az altomat, szintén küldetésekkel, de már az azeroth auto pilot addonnal (egyből acceptel questet, skippeli videókat, ha vannak kérdések azt is automatán megválaszolja és mutatja minimapon az optimális irányokat), és úgy 110es gearrel nekivágva 6 óra lehetett a 60 (zónánként 2 óra helyett 1,5), és ekkor revendreth-ben még hátra volt a campaign egy része és kb. további 1 óra volt mire a covenant választásig jutottam. Annyi, h itt is mining+herbázgattam közben, és egész sok side questet is felvetett velem (így nem volt az mint a main karival, h nem tudtam kövi campaign questet kikérni 57-en, mert 58 kellett hozzá).

Amit a resetig érdemes lenne összehozni mindenkinek:
    - 3as renown a covenantoddal
    - torghastban lvl 3-as runig eljutni (először 1, utána lvl 2), majd utána a másik ajtón is a 3ast megcsinálni, így lehet 810 soul ashed, ami majd legendaryhoz kell. A lvl 1 egyszerű, a lvl 2 haveromnak 165 ilvl rugóként kínszenvedés volt, nekem 155ös cementshamanként csak earth elementallal sikerült épphogy (meg ugye sok-sok self-heal), a lvl 3-akat 2en nyomtuk, a bal oldali dög nehéz volt így is, a jobb oldali könnyebb volt. Mikor egyedül bementem lvl 3-ban 155ön, első elite trash earth elementalostul agyonvert :DDD A lvl 3-akat én 174ben, ismerős 168 ilvl-ben nyomta, és elég sokszor kellett healelgetnem. Nem tudom hány főig lehet ezeket nyomni, de minél többen, annál jobb!
    - heti mythic 0 dungeön-öket lenyomni 184-es gearek miatt. Én 154,5 ilvl-ben mentem be, majd a 8. dungeon végére 174 ilvl lettem (csak normalos gearem volt, HC-t csak 1et nyomtam, azt sem dungeon finderrel, mert az 155től van). Plaguefall-t hagynám utoljára, az bazi nehéz volt, és a revendreth-es bal oldalibb dungeön sem sima pl. a folyosós bossal. A többi dungeon "könnyű" volt. Péntek 13kor álltunk neki, 22-kor végeztünk, közte mindig 15-20 perces szünetekkel.

• BeZol

őstag

válasz Arnold2 #92703 üzenetére

Én mining + herbáztam, de csak amit kijelzett és nem volt durva kerülő.
    Bastion-ban elkezdtem 1 side-questet, de nem vittem végig teljesen (kb. 3-5 quest lesz 1 side questből).
    Végig csak campaign questeket toltam, és így ardenwald-ban (3. zóna) nem tudtam felvenni a campaign quest következő részét, mert nem voltam 58-as szintű (1 kocka hiányzott: letoltam 1 side questet ami 20-25 perc volt önmagában...). Ezt követően jött Revendreth, ott meg kb. a felénél megvolt a 60-as szint úgy, h továbbra is csak campaign küldetéseket csináltam.
    Dungeön-ben nem voltam, most fogok covenant-ot választani, ami cement shamanként a venthyr lesz, elvileg ez a legjobb + rotaszempontból is így látom, mert a maelstrom weapon stack-ek miatt instant cast lehet a venthyr ability. A többi covenant-nál végig kellett castolni őket.

• BeZol

őstag

válasz Phoen|x #92688 üzenetére

Én 6 hónapig bírtam BFA-t, pedig légiót simán toltam végig...
    Meglátjuk 2-3 hét múlva, ez a kieg mire viszi :)

• BeZol

őstag

válasz Ghoosty #92663 üzenetére

Hogy egyeztetsz referencia vagy ismerettség nélkül? :)

Referenciád (legalább HC clear) akkor lesz, ha volt HC-s guilded (ide még könnyű is bejutni, adott patch közepe-vége fele pedig még le is tudod pugolni), de ugye jó log nélkül mész a levesbe. (egy jó loghoz pedig nem árt egy olyan guildkörnyezet, ahol ez meg is teremthető, mert néhol a HC clear sem megy, csak patch végére)
    Ha van jó logod, és pont kell az adott class mythic raidprogressre, akkor felvesznek próbaidőre aztán kiderül beválsz-e.
    Ha van jó logod, de nem kell az adott class, akkor előbb keresnek egy olyan jó logos embert, aki a szükséges classt maineli, minthogy megvárják, hogy felhúzz/felgearelj egy altot mint main, majd megint legalább 1-2 fighton jó logot húzzál.

A warlock és shadow priest példádra season 1-2 alapján tudok reflektálni, csak ekkor BFA-ztam. Mindkét season-ban gyengék voltak mythic+-ra, engem mythic gearben + mythic+-os pontszámokkal 40-60percenként ha beinveltek (HC gearrel vajon mennyi idő lett volna?!), és igazából gáz is volt az egész, mert csak bossfighton volt igazán dmg, addokra jóval-jóval kevesebb. SP-nél mindkét szitu gáz volt season 1-ben.

Ha ezen túl is teszed magad, mert vannak haverok akivel mehetsz, akkor oké, de ha ez nem megoldható, akkor az kb. mindig úgy volt, hogy utolsó bossokra dotolós classok is kellettek, na de a mythic raid lootnak csak az 1/3-a volt használható, a maradék 2/3-ot mythic+-ból kellett kifarmolni (legalább 1 trinketet biztosan, az optimális secondary statos itemeket pedig mindenképpen).

Tehát amikor oda jutnánk, hogy kell a mythic+-ra alkalmatlan karakter, ami leginkább utolsó raid-bossoknál jön igazán jól, akkor hogyan geareled fel, h megüsd a szintet? Hát kínkeservesen... Ezt elkerülendő, még ha csak max HC raidre is jut be az ember, érdemes a fenti lista alapján legalább a mythic+-ra koncentrálni, hogy milyen dps-eket érdemes választani (ami kb. rugó + mage + mm hunter / balance druid).
    Ettől persze el lehet térni, DE pugolás esetén erősen esélyes, hogy a fenti classok/specek egyikét fogják ellenedben választani, és 5perces várakozás helyett 30+ perceket várhatsz akár.

Úgyhogy szerintem ez tiszta sor, amiket írtam.
    Ha valaki nincs képben az aktuális "meta"-val (utolsó heti béta alapján 200-210-es ilvl alapján), akkor a fenti dps-tier list alapján ha van olyan class, amit amúgy is szimpatikusnak vélt, de lehet h inkább altozta volna, akkor érdemes lehet átgondolni a dolgot.

Még annyi "extra", hogy mythic+-ra is kb. 1 melee 2 ranged lesz a felállás, és raidre is 4-6 melee 9-11 ranged, ezért "érdemesebb" ranged karit húzni, arra mindig nagyobb lesz az igény, annak ellenére is, hogy kevesebb ranged dps spec van (11), mint melee dps (13)!
    Tehát aki melee-ként szeretne mythic+-ra vagy mythic raidre bekerülni, annak jóval nehezebb dolga lesz, mert esélyesen adott lesz a buffok miatt 1 warrior (tank/dps), 1 monk (tank/heal/dps), 1 dh (tank/dps), és ha ez a 3 class mind eleve dps-ként lesz bent, akkor 1-3 melee spot marad csupán, amiben biztos lesz rugó (nagyon erős single target dps + utilityk a mechanikákhoz) is, a többi melee class/spec pedig vagy a szükséges utility-je, vagy az aktuálisan top dps-e miatt fog bekerülni.

Magyarul bárki szeretne esetleg a kieg elején mythic raid-be bekerülni, de még akár HC guild-je sincs, erősen ajánlom még1xer figyelmébe, hogy ranged karit húzzon + lehetőleg a fenti tier listből induljon ki, hogy ha már raiden nem is tud azonnal felgearelődni, legalább mythic+-ból csurranjon-cseppenjen gear és legyen esélye labdába rúgni, de legalább HC logok kelleni fognak úgyis.

Sok sikert mindenkinek a kiegben! :)

• BeZol

őstag

válasz Lacee1986 #92657 üzenetére

Hát, ha én anno BFA launch-nál ránéztem volna erre, nem toltam volna kieg elején Shadow Priesttel (hulladék volt).
    Utána a warlock raidre jó volt, de mythic+-ra kb. be se invelték. (előtte legion-ben pedig top ranged mythic+ dps volt!!!)
    Ezt követően az elem shaman már kimondottan jó kompromisszum volt raidre és mythic+-ra is. (de bfa legelején hulladék volt az is mint a shadow priest)

Aki nem akar pofára esni, hogy nem invelik be mythic+-ra, vagy nem kap raidspotot HC/Mythic guild-nél, akkor így képben lehet, hogy mi az, amivel tutira nem érheti meglepetés, mert már most lehet tudni, hogy nem jó.

Igen, a patchek ezen módosíthatnak majd, de valami kiindulási pont kell, és ha van 2 class ami szimpatikus eleve, akkor én biztos, hogy azt választanám mainelésre, amiről tudni is, hogy rendesen használható.

Arra már több éve rájöttem, hogy kb. 2-3 ember van a topicban, aki nagyobb kulcsokat tol és/vagy mythic raidel, de ha netán egyszer valaki, aki ebben még nincs benne és szeretne benne lenni (+ a skillje is meglesz hozzá), akkor még most a kieg elején tegyen a karakterválasztásnál kritikus lépéseket :)

• BeZol

őstag

Pár szimulációt már feltöltöttek, akit érdekel: [link]
    Eddigi adatok alapján (még béta a dolog azért!) 184-es mythic dungeon gear-ben (pre-raid szint) a következő DPS-t tudják ezek a classok:

Shadow Priest:
    Singe Target: 4627
    Hectic Add Cleave: 5306

Elem Shaman:
    ST: 3581
    Hectic Add Cleave: 6308

Cement shaman:
    ST: 4496
    Hectic Add Cleave: 5670

Havoc DH:
    ST: 2957
    Hectic Add Cleave: 4652

SUB rugó:
    ST: 4409
    Hectic Add Cleave: 6949

Outlaw rugó:
    ST: 4278
    Hectic Add Cleave: 7867

Assa rugó:
    ST: 3739
    Hectic Add Cleave: 5215

Aki mythic+-ra fenné a fogát, arra ezt a listát ajánlanám: [link]

TIERLIST
    S: Probably meta, top picks
    A: Very solid options to bring outside of top picks
    B: Could use some work
    C: Too low to rank properly/I don't really know

TANKS(top 3 very close)
    S: VDH, BRM
    A: Bear
    B: War, Pala
    C: BDK

DPS
    S: Fire mage, MM Hunt
    A: Arcane/Frost Mage, Sub/outlaw rogue, UnholyDK, Boomy(higher keys)
    B: Elesham/Enhsham, SPriest, Aff/destro lock, BM/Survival hunter, Ret paladin
    C: Rest of the dps

HEALERS(top 3 are very close)
    A: RSHAM, RDRUID
    B: DISC, HPAL, MW Monk
    C: Hpriest

Elég sok twitch beta streamet nézve mythic+-on a meta kb.:
    Tanknak dh/monk, esetleg maci
    healernek shaman vagy druida
    dps-nek pedig meleenek rugó, rangednek pedig fire/frost mage, mellé mm hunter vagy balance druid

Persze a többi class sem kuka, csak ezekkel könnyebb ugyanazt megcsinálni, ill. később ezekkel nagyobb kulcsot is lehet csinálni, ha van rá igény.

Már csak raid összeállítást kéne tudni :)

[ Szerkesztve ]

• BeZol

őstag

válasz Plata #91286 üzenetére

Timewalking az dungeonfinder alapú, tehát tök8, milyen szerveren vagy, az összes létezőről pakolhat be melléd.
    Ha lenne guilded/haverjaid, akikkel lenyomhatod, akkor meg végképp tök8, milyen oldalon vagy, mert pikk-pakk megy.

(#91287) kola99: jó választások ;)

• BeZol

őstag

válasz kola99 #91282 üzenetére

Mythic raid vagy mythic dungeon?
    Csak azért kérdem, mert én nagyon régen 3-9 hét után mindig abbahagytam a játékot és csak dungeon/raidfinder pörgött.

A mage/warlock/elemshami trióból mythic dungeonözéshez a mage a legjobb (fixen visznek mindig 1 mage-et kb.), ugyanakkor raidcontenthez mage-ből esélyesen 1 is elég (miért pont te lennél az?), a warlock-ból gyakran kell több (és volt korszak, hogy dungeon-özni is könnyen lejutottál vele, de bfa alatt nekem nem sikerült könnyedén kieg elején), az elem shami hááát az meg még ha erős is dungeon-höz, igazából egy mage übereli (mindkettőnek van bl-je, de mage ad intellect buffot is, van immunitása és mozgékonyabb is), szóval elem shamival sem igazán jutottam le könnyedén pug mythic dungeonökre, raid-re pedig akkor viszik, ha épp erős oda, ez pedig akkor jön ki, ha mozgékony a fight és/vagy sok aoe mehet vagy sok ranged interrupt kell. Csak hát most shadowlands-re nerfelik az aoe sebzéseket, szóval fene tudja ebből mi marad.

Mage egyszerű, warlockból a destro olyan mint a mage, demot nem próbáltam, az affli meg dotolós, na ott azzal azért van meló rendesen h mindig frissítsd a dotokat, nekem nagyon nem jött be. Az elem shami meg szintén olyan mint a mage/destro enyhe dotfigyeléssel.

Nekem személy szerint az elem shami jön be a legjobban a játékélmény/rota alapján, mage-et nagyon hamar meguntam többször is, a warlockkal meg nagyon nem tudtam azonosulni rota szempontjából.

Mage-nek a sima troll, warlocknak is, shamannak meg a sima tauren. 0,5-1% dps növekedésről beszélünk a többi race-hez képest.
    Egyik classhoz sem a legjobb vmelyik allied race, de mivel esélyesen nem igazán mythiceztél, lehet jobban jársz egy olyan race-el, aminek van extra túlélési esélye, mint pl. goblin rakétás ugrás, pandaren gurulás, highmountain tauren előre futás a szarvakkal, nemtom mik vannak még.

[ Szerkesztve ]

• BeZol

őstag

válasz Plata #91243 üzenetére

A warlock mindig jó volt raid-re, mythic+ra viszont nem. Itt egy raid alapú statisztika: [link]

A dps úgymond sokadlagos dolog, mert más a jó pvp-re, mythic+ra és raidcontentre.
    Nekünk főleg mythic+ lesz a cél, később talán mythic raid.
    Én csak össze akarok dobni egy szinergiákkal rendelkező groupot, csak a fentebbi hozzászólás témájára nem tudom a választ.

Tehát pár példa:

I. Leather only party a leggyorsabb felgearelődés érdekében:
    - dh/druid/monk tank
    - druid/monk heal
    - druid ranged
    - dh/druid/monk/rugó melee

II. Cement shaman windfury totem-jére alapozva (én ezt tervezném main-nek egyelőre):
    - warrior tank - 5% strength/agility miatt (+ ha jön 20% extra resource windfury totemmel!)
    - dh dps - extra 5% magic damage + 5%-kal nagyobbakat ütöget a warrior miatt
    - cement shaman - megkapja a warrior és a dh 5+5%-át és ad +20% auto-attack-ot + nyersanyagot nekik
    - mage - 5% intellect + 5%-kal nagyobbat tud sebezni dh miatt
    - disc priest healernek - 5% hp buff a partynak, emellett sebezve és direktben is healel, tehát a dh és mage miatt extra 5+5% magic dmg = extra 10% heal ha sebez a disc priest, ill. a mage +5% intellectje miatt 5%-kal nagyobbat megy a direct heal.
    (ezzel a kompozícióval nincs battle res, mindig invisibility potizni kéne ha skippelni kell addokat)

és akkor még lehetne sorolni a variácókat, egy biztos, hogy tank és healer lesz a 2 haverom, bár nagyon úgy látszik, hogy warrior/pala tank és resto druid lesz a befutó, tehát nekem marad a választás, h mivel tudnám őket a legjobban támogatni.

Resto druidnak még megvan a battle rez?

• BeZol

őstag

Shadowlands érkezésével a béta alapján a cement shamannak lesz windfury totemje, ami 20% esélyt ad arra, hogy dupla auto-attack menjen be az egész partynak.

Elvileg hunterekre nem vonatkozik (se auto shoot, se petek, pedig bfa logok alapján BM hunternek 25% melee attack az összdps).

Megnéztem melee classok logjait, főleg 9-12% között szórnak a melee sebzések (=auto attack), tehát 2% extra dps-t hozhat a windfury totem náluk. Ez sajnos úgymond semmi a többi class 5%-os buffjai mellett, főleg h raidre max 6 melee menne és min. 8 ranged, a tankok melee attackjait nem néztem, és ahogy olvasgatom az új raid eléggé anti-melee-nek ígérkezik.

Ugyanakkor elvileg warrior-nak és DH-nak is auto-attack-ból lesz nyersanyaga a spellekhez, az nekik exta 20% nyersanyag, ill. rugóknál van vmi mérgezéssel kapcsolatos előnye is: "On hit effects : On hit effect like Rogue poisons or the new Shadowcore weapon oil adds on-hit damage to your attacks, so if you deal more attack these effects are applied more often"

Melee healereknek is lehet belőle előnye.

3-an haverunk fogjuk majd most leporolni a wow-ot, és igyekszem egy optimális mythic+ kompozíciót összedobni shadowlandsre (első körben ez a "cél", a volt guildem is csak hc raidet tervez elsőre, nem lesz heti 4 mythic raid proggress már sztem), viszont a fentiekkel kapcsolatosan lenne kérdésem, hogy:

- a warrior tank generál magának auto-attack-kal nyersanyagot?
    - és a dh tank?

Dps dh-m volt, az tudom h generál, és ha jól olvastam, a fury warrior is (és az arms?). Aki tudja, ne tartsa magában :)

• BeZol

őstag

válasz nesh_019 #84638 üzenetére

szia,

sztem mindenképp olyat válassz, ami dps only class. A DK-t tankként végig tudnád instáztatni úgy, h pikk-pakk behív, míg egy mage, warlock, rugó esetén csak dps-ként mehetsz és sokat kellene várni. Persze ha questelgetni szeretsz, akkor tök8 :)

Én a helyedben maget választanám ezek után (pvp-t nem vágom, de mythic+okon erős, raidekre viszont mindig csak 1 kell a buff miatt, egyébként warlockokat és huntereket visznek mythicen).

• BeZol

őstag

válasz grizlisandor #84467 üzenetére

Nekem guildtársaim is csak megerősítették, hogy hibrid dps classtól ne várjam azt, hogy top dps lesz, mert arra ott vannak a dps only classok, mint hunter, rouge, warlock, mage.
    Persze akad néha kivétel, és pl. az olyan hibrid classok, ahol tank + dps spec van mint warrior, dh, azok most is erősek dps-ként (dk passz), míg ahol van healer spec, ott pl. shamanok, shadow priest, retri pala, duduk, mind-mind gyengusz. Annyi h utilityk miatt 1 balance dudu kell raidre. Monk viszont azt hiszem minden téren erősnek számít.
    Tehát ha hybrid class-t szinteztél, és éppen a blizzard úgy lőtte be a dolgokat, h kb. halott a dps ágad, akkor tekerhetsz át healbe v. tankba, mert több hasznodat veszik.

Ha nálad a raidelés nem játszik, csak a mythic plussz, akkor pedig mage-warrior a 2 fő dps oda (leolvasztják a trasht és még jó bossdmg-ük is van), a 3. pedig épp aki, általában egy warlock, aki bossfightokhoz jó a burstje miatt. Mikor 340 körül volt mindenki, akkor pl. a shadow priesttel a trash dps-ben is elmaradtam, és a bossdps-ben is elmaradtam kb. 20-20%-kal azonos ilvl mellett. Akkor azt mondták, hogy majd a gear később megoldja. Nem oldott meg semmit :U 362nél kukáztam a karit, mert healerkedni nem fogok, nem jön be már mint régen, de legalább megpróbáltam. Ezért most warlock van, mert raidre kell 2-4db mindig, viszont warlockokat ritkán hívnak be kisebb kulcsokra, mert kb. csak a bossfightok miatt kell, ami főleg 10+ kulcsoknál fontos, tehát még a mi nagy ilvl-ű warlockjainkat sem igazán hívják be sehova, hiába a top-top kulcsokhoz kéne.

Én azt mondom játszd azt amit szeretsz, mert egy patch dobhatja az eddigi erőviszonyokat. Én szerettem a shadow priestet, most magamra erőltettem a warlockot, és hát nem igazán szimpi, hiába látom h a számok igazolják, mert -5-10ilvl-ben már azonosat vagy többet tolt a kari, mint a shadow priestem..., de egyszerűen nem tudok vele azonosulni továbbra sem, nem tetszik és kész. Most ugye ele shaman és shadow priest is kap buffot, titkon reménykedem :U

• BeZol

őstag

válasz malacka87 #84431 üzenetére

Régen is voltak, akik nem voltak odavalóak nálatok, gondolom most már túlsúlyba kerülhettek, mert légió végéig sem jutottatok már annyira sokáig, mint előtte. Nálunk szerencsére jók a játékosok, sokaknak van jól gearelt altja, hogy ha kell extra class (pl. 3-5 rugó zul-ra), akkor van, de ez légióban is így volt, mindig tudtunk az adott fighthoz közel tökéletesen passzoló classokat behozni, viszont ez az utolsó 2 boss már csak rohadt sok gyakorlást igényel. Még csak 40wipe körül járunk, mások pedig 400+-szal ölték le, és akkor jöhet a rákövetkező boss. Mountot nem dob, gear már minek, kb. értelmetlen az egész, és lelkesedés sincs nagyon érte, a jelentkezők meg özönlenek, mert több mythices guild is elnéptelenedett nemrég.
    Úgyhogy mi szerencsére találunk embert (hozzátenném, a reprogressben használhatatlanok, mindegyik fixen halott a fight felén kb.), de kevés az olyan, aki tényleg jó is, és sztem érzékelik is ő maguk h bénák, mert nálunk is eltűnnek egy idő után, és akkor marad a régi keménymag, viszont van, akinek épp vmi dolga akad, és emiatt már 4-5ször maradt el raid, mert nem sikerült jól összerakni a csapatot, vagy szimplán épp nem volt elég vmiből.
    Tehát nálunk vannak új emberek, de 1-2 reprogress után kb. mindegyik felszívódott (megcsinálta amit eddig másokkal nem tudott), és talán 5ből 1 olyan, aki máig elérhető ÉS jól is játszik, nem csak az van, h nagy az ilvl-je. Na az ilyen embereket nehéz összepecázni, aki jó is, megfelel az ilvl-e is, és fixen játszik és keménymag lesz.

• BeZol

őstag

válasz malacka87 #84425 üzenetére

Inkább tolnátok meg azt a mythic progresst. Már Nightholdban sem tetszett, hogy Guldannal feladtátok.
    Azért nem felejtem el az Elisande kill-t, amelyben először voltam úgy top dps, h progress kill volt (ami pár hét gyakorlás után first pull-ra meglett :DDD )
    Mostani guildben most fetid ment le ugyan így :U

Én pl. most átmásztam ranged dps-re, mert mindig melee heavy volt az új guild (souls of damnation), de én pl. mythic+-t csak annyira láttam, hogy 4-5ször ha letoltam a heti ládára valót, elmúlt 2 hétben már azt se, előtte pedig még shadow priesterkedtem, csak az most dps-ként trágya mythicre. A gear-em így is rendben van, hogy 4-5mythic hétnek a gearje elmaradt, mythic+ sem igazán pörgött, tehát kb csak a mechanikákat kell begyakorolni minden bossra, időben pedig ugyan úgy heti 4x3 óra raid van, mint nálatok, és most lesz első extend mythraxx miatt (meg már nálunk is kicsit elment a kedv ettől a mythic raidtől, legalábbis tünedeznek el az emberek). Én is kb. csak kötelességből tolom fel a pofám raidekre (meg egyben a játékba), amúgy kövi patchet várom, mert ebből ennyi elég volt.

• BeZol

őstag

válasz Mister_X #83921 üzenetére

10es kulcsot toltál volna, még upgrade is lenne 385ösként.
    A shadow priestemmel toltam le 4szer még kieg elején a 10eseket, és mind a 4szer back-et kaptam, nekem ott ment el a kedvem az egésztől.
    Most csak akkor megyek egyáltalán M+-ra, ha raid után vkik mennének és van hely. Legion-ben ugyan a kieg elején nem igazán pörgettem ezeket, de a kieg felétől folyton M+-oztam és célirányosan farmoltam a bis statú geareket, hátha proccol +15ilvl-t (mert a proc nélkülieket már kifarmoltam :DDD )
    Most a dungeonök sem jönnek be annyira, és nem is olyan egyszerű a 10es kulcsokkal farmolni, szóval csak raidekre logolok be kb., és inkább játszom mással.

• BeZol

őstag

válasz Mister_X #83888 üzenetére

Végignéztem egy top fetid logot (végig a bosst lőtte, és csak a nagy középső addra tette fel a dotokat mikor épp nem érte el a főbosst), és ott így tolta a srác:
    precastnak shadow bolt
    utána felrakta a 3 dotot (agony, siphon life, corruption)
    ezután Haunt és újra végigdotolta
    Dotolások végeztével Phantom Singularity
    Ezután misery + berserk (meg trinketek)
    5 unstable affliction (ugye a kezdeti újradotolás miatt mostanra 5 sould shardja lett és agony is elérte a 10 stacket az 1ről), aztán darkglare és deathbolt a vége persze.

A simcraftos sequence-eket nézve pedig így kéne:
    precast haunt (meg poti)
    Agony + Corruption (siphon life nem!), Phantom Singularity-t is ilyenkor, majd misery (ha use-os trinketem lenne, gondolom az jönne még ide).
    Miseryt követően még a troll racial, és mehet 4 unstable affliction (5 shard ekkor még fixen nem lesz)
    darkglare és ezután kell a siphon life, és csak ezután a deathbolt.

A miseryt amint visszajön cd-ről, simán csak el kell nyomni.
    Mikor a 3perces cd-k visszajönnek, akkor pedig úgy kell kalkulálni, hogy 3-4 shard legyen legalább, hogy 5 unstable affliction felférjen mire a végére érsz, és a 2. potit az unstable affliction-ök előtt vagy közben, mert itt 2 ua, majd agony, poti, 3ua, darkglare, siphon life és deathbolt.

Az biztos, hogy jó sok variáns lehetséges, legközelebb ezt a simcraftos verziót próbálom meg.

• BeZol

őstag

válasz Mister_X #83877 üzenetére

hmm

én most:

Poti
    Trinket (ha lenne)
    Haunt
    Agony (nincs meg h 4ről induljon, így igazából lehet késleltetnem kéne kicsit a deathbolt előtti ramp up-ot mert 8-9stackig jut mikor megy a deathbolt ki)
    Corruption
    Siphon Life
    Ekkor nyomom a Dark Soul: Misery haste bónuszt + hozzá a troll racialt
    Phantom Singularity
    Unstable Affliction ahogy a csövön kifér 3-5
    Summon Darkglare
    Deathbolt

Ott rontottam el korábban, hogy a 3-5 unstable affliction után volt h egyből deathboltoztam, de hamar rájöttem h előbb summon darkglare kell, viszont én csak ezután nyomtam be a haste bónuszokat (dark soul misery és troll racial), pedig ezt a dotok felrakása után kell, viszont te a berserket előbb elnyomod. Erre a korábbi berserkre mi a tudományos magyarázat?

Majd néznem kell logokat, de vasárnap estig ráérek vele, akkor viszont minden dps számít majd fetidre (hiába vagyok 370, többiek meg 378 körül).

• BeZol

őstag

válasz Demizson92 #83854 üzenetére

Nyugi, nekem sem jön be a kieg, bár ennek több oka is van.
    Az egyik h shadow priestet kezdtem, ami mythic raidelésre közel alkalmatlan, cserébe a disc priest nagyon jó most, de healelni nem akarok.
    Tehát megvolt 5 hét játék, karakterem 362-ben, és látom a mythic logokon h használhatatlan lesz, főleg a progress nehezebbik részében (taloc-ra pont oké, de az easy első boss), és ugye pont elértem azt, hogy minden repum legalább revered és/vagy már exalted, tehát a professionökben is toppon voltam, ill. a nyakláncom is ki volt repuzva.
    Így hát kezdhettem mindent elölről, volt egy 120as boostolt troll lockom, nekiláttam vele játszani, mert ez per pillanat az egyik legjobb ranged dps raidelésre a logok alapján.
    Szépen kezdhettem újra a WQ-kat a repuk miatt, és hát bazi-bazi uncsi volt így a 2. karit is rendesen végigszintezni minden vackon. Szépen toltam a hc raideket (meg is lett a full hc transmog set), közben meglett a nyaklánchoz is a repu meg a szintek, úgyhogy én most a héten tudtam először igazán részt venni a mythic raidelésben egy olyan karakterrel, ami tökre nem jön be, és ugyan farmbossokra nem is figyeltem annyira mit cseszek el, mythicen nagyobb gearben már láttam, hogy többiekhez képest hol van a hiba, és pl. kiderült, hogy a burstrotában felcseréltem pár dolgot, és sokkal nagyobb death bolt damage-eket kellett volna tolnom.
    Szóval ennyi wq-zás, hc-zás és társai után most mythic progresselés közben jöttem rá, hogy még mindig van mit csiszolni és tanulni a karakterhasználattal kapcsolatosan mindezt úgy, h rohadtul nem jön be a kari, az sp jobban bejött, csak az meg vacak.
    Mythic plusszokat nem pörgetem, egy púp a hátamon, a múlt héten toltam le az elsőt... Kicsiként nem visznek, csak ha jobban gearelt vagy, akkor jöhetsz szóba puggal, de pug még a guildtagok szerint is okádék, marad a guildes run, oda meg szintén kellett egy legalább 370es gear, ami most már rendben van, de egyáltalán nem vonzz, ahogy a pvp sem vonzz.
    Szóval nekem is elég lapos ez a kieg, csak a kötelező köröket tolom le, és kb. csak a társaság miatt játszom, amúgy inkább pubg-znék és társai...

• BeZol

őstag

válasz Arnold2 #83507 üzenetére

Nyugi, én ugye shadow priestet hagytam ott, és kezdtem egy affli lockot, és most 360ban vagyok már (0db mythc pluszt látott a kari, és csak 3 sima mythicet toltam le vele), de továbbra sem invelnek be pugra (tudom, vacak a score-om), viszont a többiek elmondása szerint siralmas ami megy pugon, nagyon sokaknak betörik a kulcsát, szóval tényleg guild kell hozzá.
    A 375ös main warlockjaink is sírnak, h nem invelik őket sehova, de még mindig kapósabbak, mint a shadow priestem volt :DDD

Nálunk a mythic raid is kezd érdektelenségbe fulladni, már 2 alkalommal sem voltunk meg 20an, pedig 32fővel indultunk szeptemberben, és abból kellett szűkíteni. Mily meglepő, h ugyanazok az arcok morzsolódtak le, mint anno, hiába kaptak most újabb esélyt, megint bemondták az unalmast.

• BeZol

őstag

válasz TheHessian #83082 üzenetére

A hiba ott van, hogy ryzen rendszert raktál össze.
    Ryzen 7 1700X 3.95GHz + 3200mhz cl14 méregdrága memória + gtx 1080Ti -> 20fős raiden 35fps 7es beállításon, de 35fps volt 1-es és 10es beállításon is.
    A gpu-t sosem láttam 20%-nál jobban megtekerődve. 40fős bg sokkal borzalmasabb lehet, én nem toltam, én 30fős hc raiden is kiégtem már rendesen.
    A ryzenekkel úgy lesz "játszható" a wow (legalábbis raid és bg szinteken, mert amúgy questelés közben van elég fps), ha letiltod az SMT-t, felhúzod a procit addig ameddig lehet, és jóféle memóriát teszel mellé (a 3200cl14-es memória sem volt amúgy hosszú távon stabil, csak 2933cl14-en...). Nekem így 50fps lett az alja 20fős raideken. A 2xxx ryzen széria javult memóriakésleltetés és támogatás-ügyileg (3200 vs 3466mhz ill. 80ns vs 60ns), ill. az átlagos 3.8-4ghz közötti tuningértékek felmentek 4-4.2ghz-re. A kettő hatása, hogy elvileg jobban teljesítenek az olyan szuperül optimalizált játékokban mint a wow, ahol 1szál felel szinte mindenért mert még 8700K 5.2ghz-en is 100%-on fut 1 szál, és mellette ugyan használ még pár szálat a játék, de azt csak annyira, hogy 4 fizikai magod ha megvan, akkor nincs probléma ha még megy a háttérben is valami.

Ha a wow a fő profilod olyan szinten, hogy raid + bg, akkor szabadulj meg a ryzen-től.
    Másik "jó" kis játék a PUBG, ha felrakod 1440p-re a felbontást, 50-80fps-ed lesz az 1080Ti mellett, legalábbis 1700X-szel ennyit tudott --> akciók esetén darabos volt a kép.

Szép és jó, hogy olcsóbbak a ryzen konfigok és azonos pénzért többet kapsz intelhez képest, DE ez csak addig van rendben, amíg nem játszol multis játékokkal. A benchmarkok ugye single playerben történnek, ÉS még ott is több játékban kijön h mennyivel gyengébben muzsikál a ryzen széria, na multiban ez halmozottan előjön.

Tehát h kb. érzékeltessem a dolgokat -> WoW-ban gtx 1050-960-1050Ti szinten sem tudja mindig kihajtani a kártyát (20-30fős raid, bg-k), PUBG-ben pedig 1080p felbontás mellett gtx 1070-es kártyájú ismerősnek a 7700K mellett (oc nem volt rajta) mindenhol +15% fps-e volt, tehát 1060-1070 közötti szintig bírta 1080p-ben. 1440p-ben ennél is rosszabb, mert ott több terhelést kap érdekes módon a proci, ami nem így kéne legyen, de pubg egy külön állatfaj.

HA teheted és jót akarsz magadnak, megszabadulsz az egész konfigtól. Én fél évig szenvedtem, minden héten szentségeltem miatta. Vettem jobb memóriát, jobb hűtőt, jobb alaplapot, és ugyan mindig egy lehelettel jobb lett minden, viszont sosem volt az igazi, mindig kompromisszum volt minden téren. Eladtam, vettem Intelt, és láss csodát, végre úgy működik minden játék és program, ahogy annak működnie kell, pedig most csak gtx 970-essel vagyok, mégsem esek raideken 100fps alá.

Az már más tészta, hogy most bazi drága intelt venni, és érdemes megfontolni mit akar az ember, mert wowhoz elég egy új i3-8100-as, pubg-hez i5-8400 kell már, és pl. Battlefieldekhez (64fős multi!, nem sima egyszerű benchmarkról beszélünk) még az i5-8600K sem elég, mert 1070Ti-t csak 80%-ra hajt ki és 100% a proci és mikrollaggok vannak. --> na én ezért vettem 8700K-t, de lehetett volna sima 8700-as is (igazából jelenleg nincs miért tuningolni a 8700k-t, mindenhova bazi erős), most pedig okt. 20 körül jön a 9xxx széria, és egy 8mag8szálas 9700-9700K v. 8mag16szálas i9-9900 v. 9900K évekig kielégítené az igényeket kompromisszummentesen. Csak hát Intel, és van egy vaskos felára annak, ha nem akarsz kompromisszumot semmilyen téren, és hát egy ilyen kaliberű procihoz még a 45ezres alaplapok sem elegendőek, hiába megy már a 20ezer Ft-osban is (jó kis komplett konfig ajánlatok h310-es lapokkal, mikor i5-8400 is throttlingol 40ezres lapokban...), úgy throttlingolnak mint az állat, és 65-70ezer Ft-os alaplapot kell mellé venni, hogy 100%-os terhelés esetén is tökéletes legyen minden. Annyi, hogy sok játék 30-40% fölé nem terheli a procit, szóval megteszi jelenleg a 40ezres is, de nah...

• BeZol

őstag

válasz Plata #83057 üzenetére

Nálam szerencsére nem ez volt, mert a papot eleve disc papként szinteztem fel 110ig, utána tanultam meg hogyan kell egyáltalán dps-elni vele shadowként. Nálam szimplán annyi, hogy semmi bizsergést nem éreztem, hogy igen, ez kell nekem. Ha soha nem healerkedtem volna komoly szinteken, akkor sztem nem lett volna probléma, de a szívem a dps-eléshez húz, úgyhogy affli lockot pörgetem szépen. Egyelőre nem tetszik továbbra sem, talán idővel :DDD Mondjuk elvileg sp rossznak számít rotaügyileg, de én élveztem! :D

• BeZol

őstag

válasz malacka87 #83055 üzenetére

Én most próbálgattam a healelést disc papként, ugye több addont is kipróbáltam, és nekem akkor volt fps dropp, amikor a healbot volt fent. Konkrétan 30-35fps-re levitt LFR-ben, tök8 merre nézelődtem.
    Egyébként 100-144fps-em van raidelés közben is 30fővel. Mythicre meg nem vittek a mai napig ahogy megjósoltam, ennyire kuka a shadow pap (Heroic Raiden 80-95%-os logjaim vannak nem éppen bis gearrel), a healelés pedig elég volt anno x évig, totál úgy érzem h belekényszeríteném magamat egy olyan szerepkörbe, amit nem akarok.
    Már ott tartunk, hogy mythic+-ozáshoz is kb. könyörögni kell, mert dps-nek sem tekintik, hiszen nem elég h kb. semmire sem jó instákban: nincs aoe stun, nincs aoe slow, cc is csak undeadre, ill. bossfightokon ha egálra ki is jön talán a végére a dmg a többiekhez képest (egyébként gyakoribb h kb. 20%-ot rámvernek), addoknál tutira elvérzik, és total dmg-ben 20-40% körül elvernek.
    Úgyhogy ennyit arról, hogy nagyobb gearrel jobb lesz a shadow pap. Amennyivel gyengébb volt kisebb gearrel, annyival gyengébb most is, semmivel sem közeledett a többi classhoz. Ilyen utilityk mellett nem hogy kevesebbet kéne sebeznie mint a többi class, hanem többet... Retkes Blizzard.
    Most húzom a warlockom, ami szintén nem tetszik igazán, de G'Hun-ra methodosok is 4 warlockot vittek, nálunk 3 van, szóval addigra meglesz annyira a karakter, hogy bevigyék.
    Egyébként frost mage lenne még jó. Nagyon jó mythic+-okra, és raidekre sem rossz, de ahhoz 0-ról v. 20-ról kéne rántani egyet, ahogy a hunter esetében is, úgyhogy a warlock lett a befutó.

• BeZol

őstag

válasz Plata #82870 üzenetére

Azeroth Auto Pilot addont használd és kövesd ha gyorsan 120 szeretnél lenni. Egyedül így a leggyorsabb szinteződni, ha úgyis uncsi az egész.
    Ha találsz groupot, akkor a mobölős questeknél 1/4 idő is elég.

• BeZol

őstag

válasz CactuS #82833 üzenetére

Vampiric embrace mikor low hp kozelben vagy, es amit onnantol sebzel annyit healelodsz.
    Egyebkent bubi, veszhelyzetben mikor cd-n van a vampiric akkor pedig shadow mend.
    Amire teszel vampiric touch dotot az is healel teged de nagy minimalis, kb semmit nem er.
    Egy disc pap jelenleg kb fele akkora dps-tol mint egy sp azonos gearben, szoval amennyivel gyorsabban hallnanak a mobok, az ha nincsen cd-d akkor nyekkensz, foleg a gyorsan spawnolo mobok mellett.

• BeZol

őstag

válasz Jack Oneill #82806 üzenetére

Igen, lehet varialni, igy kicsit valtozatosabb a jatekstilusa, viszont nem ezek a legjobb talentok dungeonozni es raidelni.
    Mindig megvan h mik a legjobb talentok, es amikor kijonnek az uj raid setek, akkor altalaban mindig ugy alakul a setbonusz minden egyes raidet kovetoen, h ne az addig hasznalatos talenteken legyel. Kis szerencsevel idovel lehet az lesz a legjobb talent amit beraktal, de most a 2x mindblast, dmg bonus x%hp alatt vagy misery ittott, es shadow word death v aoe sebzes, ill a vege egyelore fixen mindbender es dark ascension. Egyik hc fighton mar van is egy 97%-os logom :U
    A dotjaink 20%-os buffja sztem erezhetoen javitott a dps szamokon, mar nem kell lejjebb gorgetnem h lassam magam :DDD
    Elso mythic bossra eros kozepmezony lettunk, mother viszont siralmasnak nez ki, es eselyes h a tovabbiakban csak utolso 2 bosson leszunk dpsugyileg hasznalhatoak, de a mechanikaban nem lesz sok reszunk ezert necces a bejutas. 6. bosson kellhetunk majd, aztan meglatjuk.

• BeZol

őstag

válasz Csapoati #82725 üzenetére

Hát igen :(
    Annyi, hogy BM hunternek lesz 5% dmg csökkentés, az sh-nak kb. 4-5%-kal nő majd a dmg a dotok miatt, szóval még akkor is kb. 20% előnyöd lenne.

El kezdtem már húzni egy affli lockot, de nem igazán tetszik :DDD
    Ha kövi nagy patchre sem lesz rendesen rendbeszedve a shadow pap, akkor legalább lesz hova "menekülni" belőle.

Zul-ra is néztem direkt logokat milyen talentokat hozzak (full aoe), de mire az aoe spelljeimmel végigmentem az összerántott addokon, addigra vagy meghaltak mire utolsó aoe spellem jött volna, vagy kb. 1-2 másodpercig éltek még... Közben ugye tolnom kellett mass dispellezést, majd fázisváltás utáni execute rész nem akaródzott menni, úgyhogy végül áttalentoltam a nem a loghúzásra alkalmas talentokra, így meg viszonylag könnyedén le is ment rá 2 try-ra a fight.
    Gondolom a logelsők nem mass dispellezgettek, és fullban nyomták úgy az aoe-t, h még sokáig éltek az addok.

• BeZol

őstag

válasz Csapoati #82723 üzenetére

Nekem hc-ból eddig 2 loot. 380 socket trinket, és 380 back. Még jó h 370+ a raid :DDD
    Persze trinket hiába nagy, így is csak egy 360-as jobbfélének felelne meg.
    A backnak meg nem teljesen jók a statjai.
    Jövő héttől pörgethetem a mythic+-okat crit-haste itemek miatt...

Mythraxra csökkenteni kellett a raidlétszámot 30ról 22re (spreadelni kell orbok miatt, és túl sokan voltunk hozzá h rendesen elférjünk. Csökkentés után 2. try-ra le is ment.), a szuper priestemmel mehettem is kispadra. Egyelőre csak mythrax olyan, hogy kell a létszámcsökkentés, a többinél rendben vagyunk, és elvileg G'Huun-nál sem lesz probléma a nagy létszám. Azt ma kezdjük el.

Sajnos a szerdán érkező +20%-os dot dmg növelés sem fog sokat segíteni a priesten. Érzem nem leszek így mythic progress raider, csak mythic farm raider :(

• BeZol

őstag

válasz MasterMark #82687 üzenetére

World questek -> revered repuk esetén jár szakmához a 3as recept ; exalted esetén vannak 355ös itemek ; champions of azeroth küldetéseket minden nap told le a nyaklánc repuszintenkénti +15 szintje miatt ; honorbound/7. légió küldetések kellenek a maradék 2 mythic dungeon megnyílásához (ezek mythic only, nincs belőle normal-hc), illetve a war campaign miatt is ez kell. Exalted esetén lehet maghar orcot vagy allis törpét indítani.

Ha 330-as ilvl-t elérted, akkor esik az emissary küldetésekből 340+-os item. Ennél több nem lesz egyelőre.

Normal dungeonöket pörgethetsz ha van időd, ott 310+ esik, majd amint lehet pörgesd a heroic dungeonöket, ott 325+ esik.

Ha ezekkel megvagy, és 330+-ban vagy, akkor mehetsz mythic 0-ákat (ezt már külön group finder-ben kell magadnak intézni, és érdemes youtube-on megnézni, melyik dungeonben mire kell figyelni!), ott 340+ esik, de ezeken heti 1xer mehetsz végig, míg a hc dungeonökön napi 1xer mindegyiken. Én toltam többet is ismeretlenekkel, és siralmas ami megy sok helyen. A legjobb mikor 30-40perc mire összeáll a group, majd 20 percen belül kifagy vmelyik, vagy kiderül h gigabénák és 1,5 óra alatt végeztek. Guildtársakkal 20-25perc egy insta...
    Én 3 hét alatt geareltem fel magam 333-ról 343-ra a mythic 0-ákkal, szóval ez eltartana egy darabig, DE már van mythic+, tehát kb. a végtelenségig lehet pörgetni a +2 és efeletti kulcsokat, ahol már 340-esnél nagyobb esik. A jelenlegi "limit" a +5-ös insta, innentől már 355+ esik (kéne a héten egy +10est letolni a jövő heti láda miatt), de jövő héttől +10-eseket kellene tolni, és akkor 370+ fog esni az insta végén, a heti ládából pedig 380+, de azerite armor 385-ös esik.
    Persze nem garantált, hogy insta végén van loot, van hogy 3. instában esik csak item, szóval ez nem elég, hogy elég nehéz, kicsit lassabban is gearelődsz, mint a mythic 0-ával, cserébe viszont többször tolhatod!

• BeZol

őstag

válasz whitezo88 #82669 üzenetére

Az a helyzet, hogy mythic ready vagy, és mythic 0-ra kéne már menned, ott ugye 340+ potyog, de heti 1xer tolhatod csak le őket. Csak a mostani héttől lett mythic+, na itt már egészen 5ös, esetleg 6os kulcsig lehet elmenni, mert insta végén 355+-ot dobhat, ill. a jövő heti weekly chest miatt legkésőbb szerda reggel 9:00-ig le kéne tolni egy +10-es kulcsot (nálunk 350-355ös gearben páran már le is tolták a 10est), ami most ha jól tudom 370+-os ládát jelent majd, de rákövetkező héttől 380 v. 385+ lesz a heti loot, és érdemes lesz 10-11es kulcsokat farmolni 370+-os lootért.

Azért kérnek 340+-os geart az emberektől, mert első héten mythic nélkül 328-ban voltam, a mythic végére 333, majd volt még további 2 hét, és most a raid megnyílása előtt 343ban álltam már (kb. mindenki 340-345 között volt). Tehát aki ilyen gearben van, az erősen valószínű h nem casual player és tud játszani. (mentem 1-2 pug runt, hát a gear sem minden...)

Keress egy nem halott guildet, illeszkedj be, legyél velük teamspeaken és társain, aztán szépen lassan jön majd a dolog. A többség sztem ilyenkor hagyja abba a játékot, vagy húz új altot, és még megvárja amíg megnyílik az LFR, hogy lássa a raidet, és amint letelt a 60nap, újra fele annyi aktív játékos lesz.

Egy jó guilddel tudsz raidelni normalon-heroicon és ugye mythicen is, mikor épp uncsi van, akkor meg pöröghet a mythic+ozás. A raidelés már azzal jár ilyenkor, hogy heti 3-4szer érjél rá este 19-22 v. 20-23 között, általában hétfő-szerda-csütörtök-vasárnapi napokon. Ha ez melóügyileg, vagy családügyileg, vagy akárhogy máshogy nem jön össze, akkor általában ez nem szokott menni, és ha netán ilyen beugrós emberkéről beszélnénk, aki hébe-hóba ráér, akkor ott meg simán esélyes, hogy nem készül a fightra, bénább mint a többiek, és emiatt megint nem lehet haladni.

Aztán van a fordított dolog, amikor nagy reményekkel csatlakozol valakikhez, majd kiderül h bazi balfaszok, és még raidelni sem feltétlen visznek azonnal. Nekem 2 kieg is ilyen volt, egyiknél sem toltam tovább 60-90napnál, légióban találtam kivételesen jó guildet, a többi meg már jött magától.

Tehát vannak casual guildek, azoknál kell kopogtatni, mert normal-heroic raidre akár 30 ember is mehet, többségében pedig 12-15en ha összejönnek egy raidre. Meg kell érdeklődni mi hogyan zajlik náluk, aztán ki kell próbálni, max nem egyeztethető össze a dolog.

Sokan elvannak azzal h ökörködnek a wow világában meg altokat huzigálnak, de lehet pvp-zni is 2v2, 3v3, stb., jó kis rated verzióban még jó gear is esik. A wow ezt a részét viszont rühellem, kihozza belőlem az idegbeteg állatot :DDD

• BeZol

őstag

válasz #81999360 #82666 üzenetére

"Próbálj meg megtanulni játszani, így nem kell majd havonta rerollolni."

Mythic raides guild, utolsó raidben magyar 5.-ek voltunk. A logjaim dh-ként végig 90% körüliek voltak (+-5%).
    Nem az a baj, hogy nem tudok játszani a karakterrel és ezért rerollolni kell.

A shadow priest szimplán egy kalap sz*r, amit linkeltem, az pedig 80% feletti logok esetén érvényes, ami teljesen reálisan hozható is a részemről. A probléma az, hogy összesítésben 15-20% dps kiesik raideken, hiába maxolod ki a karaktert, ez ennyit tud és kész.

Nálunk a felállás nagyjából úgy néz ki, hogy a dps fele melee, a másik fele ranged lenne, tehát van fightfüggően 6-7 hely oldalanként (mythicre ugye 20an mehetünk, 2 tank, 4 healer, 14dps, de olykor akár 3 tank vagy 5 healer is kell), ill. bizonyos fightokon nem lehet sok melee-t vinni, olyankor a rangedből visznek többet.
    Kapásból van nálunk 2 hunter és 2 warlock, kell legalább 1 mage a buffja miatt, és lehet verekedni a maradék 1-2 helyért (priest buff van disc priesttől). Ide fogják a maradék 8 ranged játékos közül beválogatni azt, aki vagy a mechanika, vagy a dps miatt kell. (ez már nem az a szint, hogy vki béna és folyton lehal ugyanabban, tehát 80% log feletti játékosokról beszélünk)
    Ezzel el is érkeztünk oda, hogy ha dps-check van, mert nem halnak le időben az addok, vagy nem sikerül x idő alatt leölni a bosst és enragel, akkor hiába leszel faszagyerek és préseled ki a maximumot a karakteredből, ha más ezt még 50-60%-os loggal is übereli anélkül, hogy megerőltetné magát... És igen, nem fognak beválogatni, nem leszel progressraider, hanem majd mész a mythic farmbossokra... Van, aki ennek is örülne, én viszont a kihívás miatt játszok, nem a "free" loot miatt, és a shadow priest progressre így ebben a formában alkalmatlan. Egyedül 6. bossra kell majd a mass dispellje miatt, ill. még 5. bossra (zekvoz) lehet jó az execute fázisban (csak kár, hogy a dmg bónusszal ami jár talent miatt extra 10%, azzal még mindig hiányzik 5-10% h beérjem a többi ranged classt...).

Én nagyon remélem, hogy lesz valami patch jövő hétre, ami buffolja a dolgokat ideiglenesen, amíg tényleg rendbe nem teszik ezt a dps classot.

• BeZol

őstag

válasz Arnold2 #82659 üzenetére

passz, vasárnap jön nekünk hc-n. Normalon kb. sehol sem akadtunk meg (motherral volt a legtöbb tökölés...).
    Mi 30an mentünk eddig, és 6 healerrel, olykor pedig 3 tankkal, mert az egyik maintankunk (még) warrior, ami pikk-pakk összecsuklik.

Logok alapján affli, itt-ott esetleg destro, a demo lock pedig shadow priestnél is gyengébb. --> ki az a lüke aki demozna ha afflizhat is. A játékélvezetbeli különbséget pikk-pakk felváltja az elkeseredettség, hogy nem sebez a karakter, és már talentolnak is át afflira.

• BeZol

őstag

Ha valaki shadow priestet mainelne, nyugodtan hagyja a fenébe, mert kb. használhatatlan, egyszerűen nincs dmg.
    mythic+-okban 10k total dps-em van. Minden trashpackon ledps-elnek mások, és még bossfightokon sem vagyok első. Bossfightokon általában 10k dps-sel végzek, de mások 12-13k-val.
    Totalban ugye 10k körül vagyok, mások 13-15k-nál.
    Ezek után azt várná az ember, hogy jó, ugyan hiányzik 20-30% damage mythic plussokra, de mégis csak jó lesz progress raid karakternek a shadow priest.
    Hát sajnos nem, a rangedek között fixen a legrosszabb. Egy fight sincs, ahol legalább a legjobbak között fityegne, csoda ha középmezőnyig eljut dps-ben.

A fenti megállapítások még 343-as gearben történtek, most 350 vagyok már kereken, és ugyan nem ideálisak a secondary statjaim, egyáltalán nem lesz jobb nagyobb gearben a karakter, mert még a szimulációk alapján is vacak single targetra és cleavelésre is.

Aki top dps-t akar húzni rangedként, az most vagy bm hunter lesz, vagy affliction lock. Én most állok neki utóbbit felhúzni majd, mert a B-verziós karakterem elem shamannak készült, az pedig a következő szerencsétlenség a ranglistán.

A szörnyű ugye az priestként, hogy ez az egyetlen dps specje, és max healerre lehet talentolni.
    Az elem shaman legalább jó mythic+-okra... Az sp még oda sem.

Következő nagy patch-ig letolom vele még a kötelező köröket (emissary, champions of azeroth exa repu elérése, pár ap quest, heti láda és raidek), de ha azután sem lesz jobb, akkor igyekszem párhuzamosan a lockot felhúzni, és erős a gyanúm, hogy ebből váltás lesz.

• BeZol

őstag

válasz persil #82542 üzenetére

Nekünk is volt régebben egy i5-4210U + 840M.
    Amire neked kéne, arra jó. Raidre és mythic+-ra viszont nekem már körülményes volt, és nem a proci, hanem a gpu volt végig a limit.
    Szerintem egy gtx 960m kaliberű laptop, esetleg sima gtx 1050-es már raidekre és mythic+-ra is akadásmentes színvonalat nyújthat. Procinak ha lehet, akkor i5 legyen, mert magasabban jár az órajele, ami szintén fontos a wownak. (az U-betűs i7 csak parasztvakítás viszont)

• BeZol

őstag

válasz 3L1T3 #82321 üzenetére

Pedig jó az a disc.
    Én shadow papozok, és még most is keserves vele minden mobpack, ami 3+ tagot számlál, 5-6 meg konkrétan kinyiffant. A disc ilyenkor csak pakolná a bubikat magára és healelődne miközben dps-el, és simán megvan még akkor is, ha fele akkora a dps-e, mint a shadownak.
    A dh-val pedig pont h a legkönnyebb a fejlődés szerintem.

Még nem tudom mi vár a dh-ra mikor friss 120as lesz, de így kieg elején ha maradnál a priestnél, akkor inkább discózzál, mert csak a jóval nagyobb gear esetén jön majd ki az, hogy jobban elhúz dps-ben a shadow, addig pedig minimális a különbség a shadow javára, viszont disc-kel nem halsz le vagy élsz túl egy mobpackot 15% hp körül... 342ilvl a shadow papom, és szinte semmivel sem halnak jobban a mobok. Tegnapi wq-zás közben is meghaltam 4szer, mert túl gyorsan spawnoltak a mobok és egyszerűen sok lett...

Viszont nagyon sok kretén disc priest van, aki nem tud rendesen healelni vele instákban. Olvass majd utána hogyan kell rendesen játszani vele, de amúgy ja, sztem próbáld ki a frost mage-et vagy vmelyik warrior specet. Mindkettő bazi erős most.

Frost mage-gel agyonlassítod a mobokat, és mikor elérnének, elteleportálsz, majd megint aoe lassítasz, és kb. sosem ütnek beléd, közben szépen meghalnak. Ez island expedition-ön bazi jó dolog, mert ott amit behúzol, az a halálodig követ, vagy amíg meg nem ölöd. Ha nincs tank, akkor ez a kite-olásos taktika baromira jól működik pl. heroic verzióban. A hunterek petjei is baromira erősek, azt tudnám még ajánlani, mert erősnek tűnik az a class is.

• BeZol

őstag

válasz Cathfaern #82317 üzenetére

Előbb betalált egy 120as dh úgy h ő kezdeményezett a 115ös dh-m ellen, és fél-hpval életben maradtam, ő meg nyekkent ;]

• BeZol

őstag

válasz Cathfaern #82314 üzenetére

111esként a 250ilvl mythic gearű dh-mat mikor húztam 1 hete, egy 70k életes 120as warriornak nekimentem (tehát még jó gearje sem volt, mert a priestemnek van most 100k+ buff nélkül, a warrioroknak meg mindig több alapból a hp-ja) úgy, hogy a raidsetbónusz és a legendary bónuszom is megvolt. Félhp-zni tudtam, aztán megölt, mindezt úgy, hogy én kezdeményeztem és eleinte csak pislogott a srác h wtf. Részemről ennyit a world pvp skálázódásról :U
    Több esélyed van kisebbként, főleg ha többen összeálltok kicsiként, de amúgy nincs értelme pl. 115-ösként még legendary és mythic setbónusszal megmaradni a worldpvp miatt sztem.

• BeZol

őstag

válasz Mister_X #82243 üzenetére

Shadow papozok, és hát nem nagy durrantás a karakter.
    339-esként 8-10k között alakul a bossdps mythicen. Itt a többi játékos is ennyit tol a fight végére, de a fight felében jóval nagyobb számokkal pörögnek, mert jobb a burstjük.
    Trasheknél többszörösen is probléma van, mert teljesen mind1 milyen talentokkal megyek, 1-2 trashpackra el tudok cd-zni és úgymond szépek a számok, de más classok minden egyes trashpackon szép számokat produkálnak. Ergo per pillanat se trashre, se bossra nem jó a class, mert mindkettőben lever pl. a warrior és a frost mage.

Annyira azért rájöttem (mivel dh mainem volt és kb. sosem rangedeztem), hogy béna nem vagyok, a talentjeim is jók, és a gearem is viszonylag rendben van, mert a fele crit-haste ami a jó secondary stat, viszont 1ik mythic körben egy másik shadow pap volt velem, és mindenhol 10-20%-ot rámvert dps-ben. Trasheknél és bossfighton is. A gear ugyanaz, talent ugyanaz. A fő különbség a fegyóenchant volt (meg lehet máshol is volt neki, nekem sehol sincs, se gemek), mert a quick navigation fegyó enchant 50 haste-et adhat, ami stackelhet 5ször -> 250 haste, és ezt elérve 12secre, ami asszem felmehet 18secig kapsz 600 haste-et úúúúúúúgy, hogy nekem per pillanat összesen van a gearemből 600-700haste :DDD
    Na ez átlag 15% dps-t jelent. Egy vacak fegyóencha. Raid előtt enchara váltok, akkor berakom magamnak.
    (ezek után nem meglepő, hogy a dotjaim 48szor tickeltek, neki meg 66szor egyik bossnál)

Gondolom más classoknál is sokat jelenthet a fegyó encha, érdemes lehet majd beruházni rá, mert nekem bazi sokat jelent majd. (holy palának is bazi jó ahogy mondták és kb. folyton proccol)

• BeZol

őstag

válasz Dákesz #82244 üzenetére

Igen!

Itt tudod nézni melyik a legjobb. Ez épp a shadow papra vonatkozik, de fent válassz másikat. Persze másnak is itt vannak az eredményei, mi a legjobb.

• BeZol

őstag

válasz Balcsix #81829 üzenetére

Decemberig van úgy-ahogy értelme gyűjtögetős szakmáknak.
    Nekem nem volt craftolós szakmám, de alapanyagot meg kell venni hozzájuk ;]
    Lesznek olyan questek, hogy minden létező szakmából kell termék/alapanyag, szóval pörögni fog az aukciós ház rendesen.

Én amikor unatkoztam, akkor elmentem célzottan farmolni, más meg altokat húzott vagy más játékkal játszott ilyenkor. Én a 2. kijelzőn beraktam egy filmet/sorozatot, és fél szemmel köröztem a farmolós területeken közben.

Ha elindult a kieg, akkor majd postolom úgyis, hogy x idő alatt kb. mennyi nyersanyagot, egyben mennyi goldot lehet összeszedni, aztán mindenki eldönti, neki megéri-e a buli.

• BeZol

őstag

válasz vvega30 #81820 üzenetére

Légió elején 60-90ezer gold volt 1 token. December végére lett belőle 120k+
    Miningból a leystone ore állt be hónapokig kb. 30goldra, a felslate pedig 50gold környékére.
    Herbából a starlight rose ment talán 75gold körül, a többi 30-40gold közöttre rémlik.
    Ezek nagyjából a 2. hónap végétől voltak, előtte emlékszem, hogy volt 75-90gold körül a felslate, és 125-150gold körül a starlight rose darabja.

Én draenor alatt nem toltam, de 2015.04.12 (légió 2016.08) és 2018.08.13 között a legolcsóbb token 29k gold volt, ami tutira draenor idején lehetett. Ez a token ár légióban tavaly tavasszal kb. 200k gold lehetett, tehát 400k gold körülre várnám a token árát első körben, ami pedig 6szoros érték a légiós kezdéshez képest, tehát 6szoros nyersanyagárak várhatóak ahhoz képest amiket fentebb írtam.

Arra is emlékszem, hogy a mining-herba nélküli karim a questelésekkel és a cuccok eladásával 12-15k goldot szedett össze míg 110es lett, és 4-5ször annyi volt 1 havi token. Ilyen tematika mellett is lehetne tippelgetni, hogy vajon mennyi gold lesz a token.

Majd meglátjuk hogyan alakul, a lényeg h mining-herbával nevetségesen sok goldot össze lehet farmolni a kieg első 3 hónapjában. Nekem 5. héten kezdett demon hunterem 110re felhúzva 2 tokenre valót szedett össze szintezés közben, így első körben itt is ilyesmire számítanék. A célzott nyersanyagfarmolással ha jól rémlik 2-3 óra kellett 1 tokenért kezdetben.

Nekem sajnos a játék első 5 hete kiesett, így nem tudom milyen "káosz" várható ezekben az időkben.

• BeZol

őstag

válasz malacka87 #81815 üzenetére

Jaja, egyetértek, csak annyi, hogy ha már megvan ez a tokenes lehetőség, akkor 2 év alatt azt a kb. 3600x24=86.400Ft-ot és a kövi kieg 10-15ezer Ft-os árát összedobva 2 évente megspórolnék egy új középkategóriás vga-ra valót, ehhez pedig lehet h célzott farmolás sem fog kelleni, csak csinálni kell a world questeket és szedni ami útba esik :U

• BeZol

őstag

válasz malacka87 #81810 üzenetére

Herba - miningos legyél, aztán raid indulásakor (5. héten) térj át alchemyre.
    Ha szerencséd van, szintezés alatt annyi goldot összeszedsz, hogy akár 2 token ára is meglesz, nekem légió alatt 5. héten kezdve a játékot meglett simán. Esetleg skinning lehet még érdekes, és sztem pecázni is megéri majd.
    A herba - miningot kb. november-decemberig lesz érdemes megtartani, a decemberi ünnepi időszak után viszont már nem lesz jó goldforrás.
    Én a main karimmal is herba-mininggal indítok, aztán mikor már tényleg kellenek a flaskok (lehet mythic+ 10-hez kelleni fog 4. héten), akkor fogok alchemyre váltani, mert bazi sok goldot költöttem flaskokra légióban, most pedig magamnak is tudom majd termelni (lesz majd másik mining-herba kari is), ill. az alchemys karakteren 2x ideig van fent a flask :)

Gear-t craftolni sztem felesleges, mert magas szinteken jobb cuccok esnek, és csak viszik a nyersanyagot is, bár biztos van amit majd megvesznek, viszont az ilyen gear max normal-hc playereknek éri majd meg, esetleg altoknak. Én már ezt a részt elengedtem, amit lehet golddá kell tenni, és beforgatni tokenba. Ha megvan a következő 2 évre való token, és emellé a következő kiegnek az x eurónyi ára, na akkor fogok ilyesmibe fektetni.

Sok agyalás után nálam alchemy mellé (dupla flaskidő miatt is) a tailoring lesz a 2. prof, mert az új 32 slotos bag egy jó hosszú ideig biztos kelendő lesz, hiszen az új emberkék és a régi motorosok is biztosan le fogják idővel cserélni, és ha a priestem lesz a mainem, akkor még tudok geart is craftolni magamnak.
    Tailoring helyett esetleg enchanting jöhet még szóba, mert úgyis a main karimmal fogok a legtöbbet mythic+-olni, ergo tökéletes forrás lenne.

Ami a sok goldot ette, az a flask és kaja volt, kieg elején még drágának éreztem a gemeket és enchantokat is, szóval ezeket ha tehetem, megpróbálom majd magam megoldani, vagy ugye a guildtársak segítségével.

• BeZol

őstag

Ha nagyon ki akarod maxolni a fejlődést és gearelést BfA-ban, akkor ezt nyálazd végig. (angolul van)
    Ha nem is vagy mythic raider, akkor is találsz benne csemegét, hogy mit hogyan érdemes csinálni.

• BeZol

őstag

válasz tomiivagyok #81108 üzenetére

Légy boldog, hogy eddig ilyen olcsón megúsztad.

Az fps droppok a proci miatt is lehetnek, ha nincsen meg a 4mag4szál. Már nem emlékszem milyen procid van.

Egyik ismerős múltkor panaszkodott h akadnak már a játékok, aztán kiderült h a procihűtőjének a lefogatása eltörött egy ponton, és félig le volt hajolva a prociról a hűtő, ezért konkrétan 800mhz-re throttlingolt a procija, mert egyáltalán nem érintkezett a hűtővel... :DDD

Videókártyának 2gb-osat nem feltétlen néznék, mert nekem az egyik 2gb-os kártyával voltak mikrolaggocskák mert szerintem elfogyott a vram, a hőfokok rendben voltak, és fps is volt, csak sok ici-pici akadást véltem felfedezni.

4GB-os gtx 960 (ilyet már csak használtan kapsz) vagy gtx 1050Ti-t ajánlanám. Sok guildtársnak ezek vannak i5-ösökkel párosítva, és mindenki vígan elvan velük raideken is. Én per pillanat gtx 970-essel tolom, ami kb. +50% kakó a fentiekhez képest, és használtan 60-65ből megvan. 10/10es grafika, 2560x1440-es felbontás (+30% teljesítményigény a vga-nak fullHD-hoz képest), és raideken sem esek 60fps alá, bár ebben nagy szerepe van a procinak és a gyors memóriának is (húzott i7-8700K enyhe 4.7ghz-en, holnap viszem delidre, és a memória 4133mhz cl17-re belőve), mert mindkettő hozzájárul a minimum-fps növekedéshez is, így nálam a videókártya minden szituációban 100%-on teker, ezért is veszek majd egy használt 1080Ti-t mikor beesik az ára most szeptember-októberben :U

• BeZol

őstag

válasz vvega30 #81105 üzenetére

Tudtommal a disc priest az egyetlen heal, ami nem feltétlen jó mindegyik raid fightra (heroic-mythic), mert legalábbis legio-ban amikor jött egy teljes raid-et érintő bazi nagy damage, akkor azt megfogta, és még mielőtt jött volna az újabb, addigra fel is húzott mindenkit maxra. Ehhez ismerni kell a fightot, és a többiek segítsége is kell. Tehát raid-wide burst-healje volt. Mythic+-okra nem nagyon vitték a disc priesteket, elég szenvedős volt vele healelni és csak égette a manát, főleg speedrunokra volt jó ha bírta manával, mert volt extra dps-e ugye.

Azt nem tudom, hogy bfa-ra milyen változások jöttek. Szerintem tényleg jó buli játszani vele, de a használhatósága nagyon korlátozott, és tényleg jól kell vele játszani, vagy kuka az egész.

Ha mythic+-olgatnál, akkor fontos, hogy milyen utilityket tud a classod. Ezekre legion alapján resto druid, holy pala a legjobb. A többi a futottak még kategória. Ha nem akarod első hetekben letudni azt, amikor a heti láda már nagyobb cuccot dob mert +10-es vagy +15ös kulcsot kell tolni, akkor mehetsz a többi healerrel is, aztán később gearből megoldod vhogy.
    A fő-fő probléma általában az 1shot mechanikás rész, mert pl. tyrannical a boss, és akkorát sebez, hogy max hp-ról is meghalnál. Ezt ha jól tudom a druida maci form-ban kivédheti (de néha úgy sem sikerül), a holy pala lebubizza, a többi healernek sztem nincs semmi immunitása vagy afélesége.

Itt egy légiós healer kisokos

Az biztos, hogy sem a holy palával, sem a resto druidával nem lősz mellé, mert ezek raidekre is nagyon jók!

• BeZol

őstag

válasz ldave #80965 üzenetére

fullHD-hoz elég az 1050Ti, de akkor a kijelző is legyen fullHD, ne csak 1366x768 ;) . A laptopos kártya ugyanaz mint az asztali verzió (gtx 10xx széria esetén).
    Egy asztali pc-hez képest csak a processzor órajele és a memóriák órajele/időzítése a fő különbség.

Ha a wow-ban minél jobb minimum fps értéket szeretnél, akkor legalább 4mag4szálas procit, lehetőleg minél magasabb órajellel, hozzá pedig magas órajelű memóriát jó időzítéssel kell beszerezni. (a jó memória legyen az utolsó, amire költesz, többet hoz a jó proci és videókártya)

Laptopok ott véreznek el, hogy hiába veszel erős videókártyás/procis laptopot, ha a hűtés miatt szépen bethrottlingolgat itt-ott. Öcsémnek hoztunk amerikából áprilisban 300ezerért egy 7700HQ (4mag8szál) + 3gb gtx 1060-as laptopot (itthon 420 körül volt, igaz 6gb-os 1060-assal). Süvít a ventillátora mint az állat, és bizony néha be-beakadozik mikor bethrottlingol és visszaveszi a proci/videókártya órajeleit..
    Tehát ha gamer laptopra adnám a fejem (nincs az az isten), akkor olyat keresnék, aminek bizonyítottan jó a hűtése, mert sajnos a többség (még ha márkás is), nem hozza azt, amit elvárna az ember.
    A 7700HQ pedig hiába számít egyik legjobb gamer laptop procinak, ha a sima tuningmentes asztali 7700K-tól 20-30%-ban elmarad órajelben, az pedig a wow nyelvére lefordítva 20-30% fps kiesést (nem csak átlag és maximum, hanem minimum téren is pl. raidkörnyezetben) jelent a szuper 2 szálat használok, és abból 1et maximálisan optimalizálása miatt.

Persze életviteltől függően nincs mese, marad a laptop, de legyen 4mag4szálas proci (2mag4szál kevés!!! sokkal rosszabb minimum és átlag-fps értékei vannak asztali cpu-nál, laptoposat nem is akarom tudni), és gtx 1050 v. 1050Ti videókárya mellette.
    A 4gb rendszermemória pont elég, de érdemes lenne 8gb-osat nézni inkább.
    Régebbi videókártya esetén gtx 960M legyen legalább. Nálam 1.7-2.2gb vga memóriát kér a játék, tehát a 2gb-os videókártyák sem egy életbiztosítás már.

Tehát árban 220+ ezer Ft-tól indul a buli, de 8gb ram, 1050Ti esetén 275-280ezertől, igaz itt már ki lehet fogni i5-7300HQ helyett i7-7700HQ procit is, ami nem 4mag4szál, hanem 4mag8szál, viszont a lenovo-t nagyon-nagyon sokan szidták régen ismerőseim (5ből 4, 1 viszont nagyon jól meg volt vele), nem tudom mi a szitu mostanság mind anyagminőség, mind megbízhatóság és magyarországi szervíz terén, mert ha még most is pocsék a minőség, gyakori vmi probléma, és a mai napig nincsen magyarországi szervizük, akkor továbbra sem piszkálnám bottal sem a lenovokat, hiába azok a legolcsóbbak.

[ Szerkesztve ]

• BeZol

őstag

válasz dorten #80948 üzenetére

Igen, ha fullscreen windowedre nyomom, akkor nekem is a monitor natívjára teszi azonnal, ami 2560x1440.
    Ha fullHD-zni akarok, akkor csak sima windowed módban megy a dolog. Nálam azért jött elő, mert néztük haverokkal kinek mennyi fps van, és előtte ment a fullscreen 1080p, na mind1, nekem hálistennek nem para, viszont míg fullHD-ban windowed módban néztem, ott a gtx 970-essel dx12-ben 125fps körül mentem, ahol dx11-ben kiakadtam 144fps-en (g-sync miatt), viszont ismerősnek gtx 1060-asa van (3gb), és neki extra fps-t hozott a dx12. Én maradok a dx11-ben :DDD
    Nálam 10/10, msaa 4x. GPU limitem van így rendesen, főleg 1440p-ben, ahol ez a 140 körüli átlag lemegy 90 körülire :N

[ Szerkesztve ]

• BeZol

őstag

válasz Csapoati #80873 üzenetére

Én közel 1 hónap késéssel kezdtem a légiót, vmikor 2016 szeptember végén.
    Felhúztam a human mage-em, felgeareltem 2-3 hét alatt az akkori elméleti maximumig (840 környéke), és abba is hagytam volna a játékot, ha haverom nem logol be az accommal és csinál egy demon huntert. Ez a karakter annyira megtetszett, hogy újabb pár hétre beszippantott a játék, és egy nemzetközi guild be is invelt magához, akik HC raideltek. Emerald nightmare raidből utolsó bossra estem be, egyből le is verték velem még aznap :DD
    Rá 1 hétre nyílt a trial of valor raid, azt is végigHC-ztuk, de már kerestem magyar mythic guildet, de mindegyik max HC spotot garantált volna, így kihúztam 2017 áprilisig, amikor nighthold raid ment, és átmentem egy magyar mythic guildbe, és egyből mythicen toltam velük. Sajnos Guldan érdeklődés hiányában nem lett meg mythicen időben.
    Tomb of Sargerasban már másik guildben voltam megint, és végül maidenig jutottunk mythicen, aminek a killjén én pont nem voltam, mert szakdogát írtam :U Egyébként kifejezetten rühelltem azt a raidet, de a többiek is.
    Antorusban 11/11 mythic lett a guild, Aggramar és Argus killen viszont nem voltam, csak rohadt sok try-on, mert épp Amerikába utaztam több hétre, így Aggramar kill-ről pont lemaradtam, utána végig extendeltünk, és én voltam a beugró melee, csakhogy pont nem lehetett sok melee-t vinni... Az Argus kill után már nem volt újabb Aggramar és Argus kill, ami miatt szomorú vagyok, de nyár lett, mindenki nyaralgat, ez van :)
    Én csak a DH-mal mythic raideltem, utoljára február végén szedtem ki geart hozzá, és így voltam 978-ban. Most 249-ben vagyok (251-re öltözhetnék). Mythic+-okat sem erőltettem márciustól, azóta még heti ládát sem toltam.
    A HC guildemben heti 3x3 óra, a mythic guildemben heti 4x3 órát raideltünk.
    A repus mountok közül egyedül a valarjar stormwing lett meg, mert world questeket sem tologattam :DDD

Az új kiegben is kell majd napi questeket tologatni, hogy az azerite szint meglegyen és rendesen raidképes legyen a kari, szóval az ap farmolás vmilyen szinten továbbra is meg fog maradni.

Én main-t váltok, mert 5-en lennénk most már DH dps-ek a guildben, ezért vagy elemental shaman, vagy shadow priest leszek, a guild igényei szerint, mert nekem mindkettő bejövős. Shamanom 958-as, priestem 889-es volt (nightborne jó kis heritage armorral).

Nekem ez volt az első kieg, amit 3-6hétnél tovább toltam. Voltak ugyan 1-1,5 hónapos kihagyásaim 2-3-szor is (de a játék be volt fizetve), és az utolsó pár hónap is elég lapos lett, de csak azért voltam ennyire hosszan végig, mert jó volt a társaság, és in-game goldból mentek a havidíjak majdnem végig.

BfA elején még a DH-val kezdek, a mobilitása jöl jön majd ha éppen rossz irányba mentem volna, és ha meglesz a terepismeret, akkor jön a shaman/priest. Mindegyik karim herba+mining lesz, és addig farmolok, amíg 2 évnyi előfizu meg nem lesz. Légió elején (1. hónap utántól) 100-ról 110-re szintezve 2 havi előfizut tudtam venni az eladott anyagokból (19-26 óra játékidő volt felszintezni, és csak questelgetés közben szedtem ami volt). Most itt leszek a startnál, szerintem ennél is többet tudok majd kaszálni.

A kevéske aranyomból vettem 1 sky golemet. WoD-ban 20k körül ment, mikor kijött a legio felment 60k körülre. Most 90k-ért vettem, 300k körül lehet majd sztem elpasszolni.

Olvastam pár kisokost, ezek nem tudom mennyire valós dolgok, de elvileg pecázni jobban fog kelleni, mert lesz olyan hal, ami sok aranyat ér (elvileg BC alatt volt ilyen hal utoljára), lesz hal ami kajához kell, és lesz amiből halolajat kell csinálni, ami szintén a kajához kell, tehát eleve 2xer annyi halat kell kipecázni mint eddig, és emellé lesz olyan hal, ami sok goldot is ér.
    A másik dolog, hogy az új 5milla goldos mount goblinként csak 4milla lesz (van rá cáfolat h annak is 5milla), és h érdemes goblin rugót tolni, mert van pickpocketing, ill. vmi heti questtel 5k gold jön minden héten, na meg olcsóbbak a fizetős dolgok.

A war mode-on agyalok, h bekapcsoljam-e egyáltalán, mert esélyes, hogy feral druidák és rugók lennének mindenütt, akik hátbanyesnek...

• BeZol

őstag

válasz Danex #80830 üzenetére

Szerintem csináld úgy, ahogy én is fogom:

Elég sok hegyes-völgyes vidéket láttam béta streamek alapján, és nagyon jól fog jönni a DH mobilitása, mert leglideolsz magasról, ill. trükközve fel tudsz ugri-bugrizni itt-ott 1 ösvénnyel feljebbre.

Mivel teljesen ismeretlen lesz még a terep, ezért biztos, hogy sokszor rossz irányba mennél, és bolyongani kell. A DH-val ezek a bolyongások szépen minimalizálhatóak. A napi world questek esetén is lesz biztos pár nap, mire előjön mindegyik quest, és nem mész fals irányba vhol.

Ha már kitapasztaltad mi merre meddig, na akkor érdemes egy nem ennyire mobilis classt kezdeni, mert eltévedni remélhetőleg már sehol sem fogsz, mert mindent "tudsz".

Én legion-t dh-val toltam végig, és nagyon szerettem. Az új kiegben ismét változik a rota, de nagyjából lehet blade dance-re, ill. eye beamre fókuszáló talentokkal menni, de ezek esetén sem lesz ugyanaz, mint legion-ben volt. Aztán van egy momentumre épülő build is, az tényleg csak questelgetésre és szintezésre lesz jó talán. A lényeg, hogy 3 build közül is tudsz majd választani ha dps lennél. Tankolni ma tankoltam a dh-mmal először, h meglegyen az artifact skin, de sok helyen egyik legjobb tanknak írják beta alapján, tehát simán jó választás tankolásra is.

A warlockról nem tudok saját tapasztalat alapján nyilatkozni, de elvileg nagyon közkedvelt lett a demo warlock játékmenete, de hogy ez lesz-e a legjobb spec a warlockon belül, az majd csak később fog kiderülni.

Mire felhúzod a DH-t és kiismered az új játékrészeket, addigra már lesznek érdemi tapasztalatok, hogy ha warlock, akkor melyik spec ajánlott.

Mythic raideltem nighthold raidtől kezdődően, raidenként (=patchenként) változik, hogy az új setbónusz alapján mi az ajánlott build, és emiatt hogyan változik a rota, és nem feltétlen garantált, h az adott class egy patch-et követően is ugyanolyan erős marad, mint előtte, ezért tényleg az alapján érdemes választani, hogy melyik class jön be, melyikkel tudsz azonosulni.

Nekem pl. rohadtul nem tetszik a dh-val tankolás, legalábbis nem visz rá a lélek, h kitapasztaljam, de szinteztem már fel tankként palát, druidát és monkot, igaz kényszerből h behívjon a dungeon finder, és ezeket úgy-ahogy élveztem akkor.

Én vagy elem shamant, vagy shadow priestet fogok mainelni, miután a DH-t felhúztam (mining+herba miatt is, meg terepismeret miatt is).
    A béta alapján nekem mindkettő bejövős, bár a shadow priest-nél elég lassúcskák még a dolgok rendes gear hiányában, és az azerite traitek nem igazán adnak majd sok bónuszt, ellenben az elem shamannál elég jó kis extra sebzés jön azerite traitekkel. Az biztos, hogy az ele shamannal elég egyszerű játszani, a shadow priesttel viszont jobban előre kell gondolkodni, és ha jön vmi mechanika, akkor boríthatja a dolgokat, és oda a sebzés, ezért szerintem sokkal skillesebbnek (vagy legalábbis jó mechanikaismerőnek, bossismerőnek) kell lenni egy shadow priesttel, mint egy ele shamannal, de még ekkor is esélyes, hogy nem fogsz szép számokat húzni dps-ben...

Nálam a végső döntést az hozza meg, hogy a guildnek mire van szüksége. Rendesen raidelő guilddel (legalább HC) pedig a heti nagy kulcsok letolása sem jelenthet problémát, bármennyire is jó v. rossz az adott class éppen.

• BeZol

őstag

válasz Plata #80832 üzenetére

Szépen leírtad neki mi van most, mikor a srác BfA-t tervez, és a dh rota is változik vmelyest, a demo warlock meg tudtommal totál megváltozik, de semmi baj, írjad csak, hozod a formád :DDD

• BeZol

őstag

válasz Yodamest #80569 üzenetére

A leggyorsabb mód még mindig az instázás, mert az insta végeztével kapsz egy rakat xp-t, nem is annyira az elitek megölésétől fejlődsz, de az is belassul, azt hiszem 80-90 között 3-4 insta volt 1 szint. Draenorban pedig muszáj questelgetni már, aztán 98asként lehet menekülni légió területekre.

Igazából én is bazi lassúnak éreztem, mert végigszinteztem a nightborne priestemet a heritage armor miatt, viszont mindig toltam egy picit, és szépen lassan lépegette a szinteket. Mikor meguntam, vagy mentem tovább a mainemmel, vagy húztam másik karit, emiatt volt, hogy több hétig nem is játszottam a priesttel.

Ha meg zavar a fejlődgetés lassúsága, a BfA megvásárlásával úgyis jár 110-es boost ;)
    A nagy kérdés inkább az, érdemes-e a hátralevő 1,5 hónapban még légiós dolgokkal foglalkozni.

• BeZol

őstag

válasz echterion #80520 üzenetére

A bongeszo volt a ludas. Neha vmelyik honlappal bajuk van, aztan elkezdi enni a memoriat amig el nem fogysz. Nekem mar beette a 16gb-ot is egyszer... Gondolom hanyagul van megcsinalva vmi a honlapon es ez okozza a bajt. A wow miatt tuti nem tortent.

• BeZol

őstag

válasz cyber86 #80511 üzenetére

Clock to clock kb 20% esik ki egy coffe lake-hez képest, kérdés h a ddr4 memória hoz-e még a konyhára.

• BeZol

őstag

válasz tomiivagyok #80505 üzenetére

Nézzél egy új 1050Ti-t, vagy vmi régebbi kártyát (csak ott inkább 2gb-osak vannak), és ne pakolgasd a :U :U :U fejeket :DDD

• BeZol

őstag

Nem rémlik h lett volna-e már, és sztem külföldi fórumokon se nagyon volt még megemlítve, de ma észrevettem, hogy van beta1 és beta2 accom is már.
    A beta2-ben engedett maghar orc-ot kreálni. Közben megnéztem, 4napja frissítették az adatokat, tehát inkább linkelem mit tudnak:

Mag'har Orc
    Ancestral Call - Invoke the spirits of your ancestors granting you their power. Increases a random secondary stat by 102 for 12 seconds. (2min cd)
    Open Skies - Increases mounted speed by 10%. (ha jól látom csak repülésre)
    Savage Blood - Reduces the duration of Poisons, Diseases, and Curses by 10%.
    Sympathetic Vigor - Increases pet health by 10%.

Dark Iron Dwarves
    Dungeon Delver: While indoors, move 4% faster.
    Fireblood: Removes all poison, disease, curse, magic, and bleed effects and increases your primary stat by 100 for each effect removed. Lasts 8 sec. 2 min cooldown.
    Forged in Flames: Reduces damage taken from Physical attacks by 1%.
    Mass Production: Items crafted by Blacksmithing are created twice as quickly.
    Mole Machine: While outdoors, summon a Mole Machine that tunnels through the earth.
    The Mole Machine has a 30-minute cooldown, and can be used while outdoors as a portal to Stormwind or Ironforge.

• BeZol

őstag

válasz tomiivagyok #80502 üzenetére

Elindítottam. 2560x1440-ben 10es grafikán Orgrimmar közepén a sok-sok friss 110es karival 75-90fps-em van DX12-ben. A gtx 970-esem 85-96% között teker eközben. A procim egy 4.7ghz-re húzott 8700K, és 1 szálja 80-95% között teker, a többi az kb. minimális ugri-bugri. A teljes prociterheltségem 18,5% volt.

Tehát 12szálnak az 5öde majdnem 2,5. Ismét csak megerősítést nyert, hogy 4szálas proci tutira kell (és akkor legyen igazi 4szál, ne kamu 2mag4szálas régi i3 v. pentium), mert nekem most nem futott a háttérben se torrent, se discord/ts3, se 3-10 megnyitott böngészőlap, se nem futott egy film vagy twitch a 2. kijelzőn.
    Továbbra is kell az erős 1szálas teljesítmény, mert úgy nézem még nekem is procilimitem van a 85-95%-os gtx 970-es kihasználtságát nézve. A legolcsóbban tehát akkor jártok, ha húzható i5-öt, vagy új húzható i3-ast (ez is 4mag4szál már) vesztek, és felhúzzátok a lehető legmagasabb órajelig. Egy régi i7 (4mag8szál), vagy új i5-i7 (6mag6szál - 6mag12szál) érdemi gyorsulást nem fog hozni. Ha PUBG és Battlefield széria érdekel, akkor viszont utóbbiak kellenek (btw. 5ghz-re húzott 6mag6szálas i5-8600K BF1 64fős pályán egy 1070Ti-t 80%-ig tud kihajtani, és közben 100%-on teker a proci 1920x1080-as felbontáson).

Videókártyának pedig ezek szerint elég a 4gb-os gtx 970-es még erre a felbontásra is, mert memóriából 88%-os kihasználtságig jutott (ergo 3gb-os 1060-as felejtős, egy gyengébb és alacsonyabb órajelű proci esetén pedig egy 4gb-os 1050Ti tökéletes).

• BeZol

őstag

válasz cyber86 #80498 üzenetére

1magot eszik nagyon, az fix, viszont még légió megjelenése előtt készítettek a légiós pre-patch-csel a wod-os területeken egy mérést (tehát semmi raid, csak questelős területek), és akkoriban az jött ki, hogy 4mag4szálig több az átlag és a minimum fps is (2mag2szál és 2mag4szál nem hozza ezt), és efelett már nincs gyorsulás.
    Most nekem ugyan van bétám, de nem néztem rá. A streamereknél próbálták a dx12 módot, de csak kevesebb fps-ük lett. A 4mag4szál továbbra is elég kell h legyen, de most a "best buy" az i5-8400-as, az pedig 6mag6szálas 3.8ghz-es all core turbóval. Az új ryzenek nem tudom mit alkotnak, de az első szériások tutira nem jók, így marad az intel.

• BeZol

őstag

Nekem is jött tegnap béta.
    170-190ms van a serverrel. DH-ként a fel rush és glide-olás zuhanás közben már 2szer megölt, mert késik az egész. A minap túltettem magam a kezdeti bosszankodáson, mondom folytatom. Warmode be volt kapcsolva, és azzal szórakoznak az allisok a piramisos kezdőhelyen, hogy 120-asként ölik a 110-eseket.
    Az intro scenario egyébként 2szer vágott le asztalra, és még utána is volt 3-4 crash a játéknak. Minden egyes alkalommal tehettem be újra a bindeket persze, mert nem léptem ki rendesen előtte.
    Elég béta ez a béta, viszont az fix, hogy warmode off-fal fogom tolni, nekem ehhez eddig sem volt sok hangulatom a pvp serveren, mert ha meg is ütöd gearben az ellenfél szintjét és le is csapod, hozza a másik 2-3 haverját és mennyiségileg lecsapnak. Nagyon sok értelme van az ilyesminek :U
    Azért jó volt látni a talentokat, és próbálgatni az új rotát, viszont a teljes sebzésem 20-30% a mostani trinketekből jön... :U Ez tuti, hogy nem fog így maradni, innentől kezdve pedig részemről okafogyottá vált a jelenlegi dps-eket összehasonlítgatni, csak a rotavariácókat lehet érdemes meglesni, viszont ilyen ping mellett ez engem csöppet sem szórakoztat.

• BeZol

őstag

válasz Jack Oneill #80331 üzenetére

Egyébként nagyon szubjektív, kinek mi a jó, mert szerintem nagyon szerencséd van, hogy neked megfelel az az fps tartomány, és nem zavar, így pedig olcsó géppel elvagy.
    Én sajnos counter-strike-on nevelkedtem, és ugyan eleinte én is elvoltam ott a 60+ fps-sel, de idővel lett 120+-ra képes gépem, és mikor a szükség úgy hozta, hogy vissza kellett ülnöm egy 60+-os géphez, akkor csak bénáztam rajta. Viszont ezt az fps-es dolgot is játékmotorja válogatja. Míg egy cs:go-ban az egészséges minimum fps-t 180-nál éreztem megfelelőnek, addig pl. Battlefieldekben ugyanez az "érzés" 60-80fps körül érződik. A wownál ez az érték 55-60fps-nél van nálam. Voltam olyan suta, hogy ryzen gépet vettem, és a minimum fps-em 35 körül alakult raidelés közben, na az borzalmas volt, de szerencsére intelre tudtam váltani, és ezek a problémák megszűntek, és a grafikát is feltoltam 5ösről 10esre úgy, hogy 1080Ti helyett csak gtx 970-es fityeg a gépben... Már nem is kell az fps értékekre néznem, mert nincs olyan, h beakadna a játék és néznem kéne h akkor most hogy is állunk?!

Nekem is van ilyen gyengébb gépem, igaz még a tiedénél is gyengébb. Questelgetni, lfr-ezni tökéletes, de ha teljesíteni kell vele heroic/mythic raiden, vagy nagy kulcsos m+-ban, akkor oda be se teszem a lábam inkább.

Ez amúgy kicsit olyan dolog, hogy addig nem zavar h lassú a géped, amíg nem látod másnál, h bakker ez ilyen gyors is lehet?! :D
    Múltkor meghalt ismerősnek a vga-ja, és megnéztük h tényleg az halt-e le, nemám más is, aztán indítja a wow-ot, és eskü már azt hittem h lefagyott a játék, annyi ideig töltött neki. Kiderült h nincs SSD-je, és emiatt állt vagy 1 percig a csík a töltőképernyőnél... Én totál kiégtem. Persze utána már gyorsabb volt a töltögetés, de akkor is :D Nálam kb. 5 sec ugyanez, és nem 1 perc. (8700k + samsung 960 evo)

• BeZol

őstag

válasz Yodamest #80253 üzenetére

Levelinggel én is egyet értek h uncsi, de alternatívának ott a boost, ami járt legion-höz és bfa-hoz is ingyen.

Ez az értelmetlen az endgame dolog olyan, hogy ha rendesen játszol, akkor az aktuális kieget követően 3-6 havonta jön ki nagyobb content (patch formájában), és minden egyes patch érkezése előtt már bőven uborkaszezon volt, mert megszereztem minden aktuálisan elérhető cuccot, és unalmamban már altoztam.
    Az, amit te képzelsz el, hogy van endcontent, és soha semmi nem lesz utána, az majdnem az, ami most utolsó patch óta volt. Decemberben kijött az új raid, mindenki rákattant, és kb. márciusra sok helyen utolsó 2 boss maradt, ami már lootügyileg sem számottevő --> március óta sok-sok ember nem is játszik, és csak bfa launchra jönnek vissza, mert végre lesz új content, mert uborkaszezon van. Tehát amit elképzeltél, az kb. játékelnéptelenedéssel járna, mint amikor van egy single player mmo. Végigtolod, meglett minden, aztán törlöd a játékot. Na ez ugyanaz, csak multiban... Szerintem a vanilla wow sem marad majd végtelenségig vanilla wow :U

Pont, h minden patch alkalmával könnyítették a frissen érkezők számára az artifact weapon szintezését, egyáltalán nem volt veszett fejsze nyele a szitu.

Szerintem neked már nem fekszik a játék. Ajánlom a single player mmo-kat.
    Az, hogy vársz egy még megjelenési dátummal sem rendelkező játékot, hááát, azért ilyet még én sem csinálnék. Tény, hogy évekig mindig csak az aktuális kieg rajtjánál játszottam 1-2 hónapig aztán delete kövi kiegig, de legion most engem is elkapott (és jó társaságba is kerültem).

A helyedben BfA launchot nem hagynám ki. Indítsd egy mining herbás karival, aztán ha nem tetszik a játék, az összes goldodat nekem adhatod ;]

• BeZol

őstag

válasz laceszgamer #80240 üzenetére

Én még reggel olvastam, de ha jól rémlik ez az első verzió volt, utána második nekifutásra kb. a modern verziót dowgradelték vissza vanillára, hogy meglegyenek ezek a mai biztonsági dolgok is, és ezt a 2. verziót fogják szépen finomhangolni, hogy véglegesen működjön majd.

• BeZol

őstag

válasz Roland861010 #80233 üzenetére

Legion-ben azzal, hogy 98as szintről 110 lett a dh-m mining + herbaval (és mindezt 2 hónappal a start után), így lett 120k aranyam. Ekkoriban 55-60gold volt egy felslate ore, de előtte 75gold felett mentek (csak akkor mage-em volt más profokkal, de nem is akarom tudni mi mehetett első napokban/hetekben, biztos horror árak). Ez egészen decemberig nem is ment nagyon 45-50gold alá.
    A célzott felslate farmolással 1óra alatt 15k gold jött össze 50goldos árak mellett mindezt úgy, hogy 65-90k gold volt ekkoriban a gametime.

Én valszeg nem hagyom veszni a DH-mat, mert a mobilitása miatt nagyon gyorsan lehet vele a repülésmentes korszakban szedegetni, viszont ami main karim lesz (vmi ranged dps), azzal is mining herba lesz első körben, mert ha itt is igaz lesz az, ami a DH-val előjött, akkor amíg felhúzom 110-ről 120-ra, simán lehet, hogy kapásból 1-2 havi gametime-ot tudok venni belőle, és ugye majd gondolom egy tonna world questet kell ismét farmolgatni repu miatt, aközben is sok cuccot fel lehet szedegetni, és így most addig meg sem állok majd, amíg 2 évre való gametime össze nem jön :D

Legion-ben 1 évre való gametimeot vettem goldból, a másik kb. szintén 1 évre való gametime-ot elszórtam BoE itemekre :N (persze a raidelés is költséges mulatság, a potik, gemek, enchantok és kaják viszik rendesen a pénzt)

• BeZol

őstag

válasz Demizson92 #80224 üzenetére

Én a vizen járó mountot farmolom, és rajta vagyok, h unlockoljam draenorból a repülést, egyébként ja, március közepe óta elég uncsi van már. Meg végigszinteztem egy nightborne-t.

• BeZol

őstag

válasz Ra's al Ghul #80162 üzenetére

hali

Aki HC-kat öldögél, az mostanra 960ilvl felett van, a titanforgeok miatt 965+ így 6-7 hónap elteltével.
    Én mythicezek, március eleje óta nem volt lootom, és 975 vagyok (978ba is öltözhetnék).

Minden héten lenyomod a HC raidet, esik a 945+, dobod a bonus rollokat, aztán meglátod.
    A heti +15-ös ládát is lenyomod egyszer, és kész. Ez konkrétan (ha pikk-pakk behívnak és nem bénákkal mész) kb. 30 perc a heti kulcs, és max 2 óra a hc raid, majd várhatod a resetet szerdánként.

A helyedben inkább karikat húznék 110ig, hogy bfa launchra legyen választék. Persze ha ezzel megvagy, akkor rá lehet extrémen kockulni a dolgokra és pörgetni a 15 v. afeletti kulcsokat, hátha proccol a loot az insta végén, ill. kereshetsz olyan mythic guildet, akiknél vannak farmbossok, és nem extendelnek Aggramar/Argus progress miatt. (de ehhez jó HC logok kellenének)

• BeZol

őstag

válasz tomiivagyok #80154 üzenetére

ragnaros horda oldalon, csak mostanság nem aktívkodtam, mert amcsiknál voltam 1 hónapot, most meg kórházban voltam, és otthon feküdtem 3 hétig.
    A többiek azóta leölték uccsó 2 bosst is, igaz mindkettő progressén részt vettem, csak a killek hiányoznak, remélem még a nagyobb nyári szünetezés előtt én is sorra kerülök :DDD

• BeZol

őstag

válasz Roland861010 #80145 üzenetére

Béta videókat nézegettem a múltkor, és a demo warlock per pillanat 1,5-2x sebez mint a többi class, tuti nerfelnek majd rajta.

A DH-t jónak mondják, de dps alapján nem volt a topban. Vmelyik warrior class sebez egész jól per pillanat.

Én a DH-ról ranged classra váltok majd (mythic raidre ez nagyobb kihívás lesz, egyébként a dh-val igyekszem továbbra is játszogatni főleg kieg elején a mining+herba miatt), és vagy shadow priest, vagy ele shaman leszek. Mindkettő gyengélkedik per pillanat. A shadow priestnek nincs elég haste-je (bár ez a nagyobb gearrel változhat), az ele shamannak pedig alig jön a maelstorm, amiből tudna költekezni, ill. vmi bugos a chain lightinggal, arra nem proccol vmi, csak a single targetos lightningra, tehát még nem 100% az a class.

Azt tudom, h ele shaman elég gyenge class volt egész légióban (de ha jól láttam, akkor wod-ban sem volt tuti), így most sem füllene hozzá a fogam, de első raidben lesz fixen fearelős rész, és ele shamannak lesz anti-feares totemje, szóval mythicre fixen kelleni fog ele shaman ennél a bizonyos bossnál, és pl. nálunk per pillanat 0 ele shaman van :D Mondjuk shadow priest is 0 van, szóval kieg rajtja előtt tartunk egy nagy szavazást ki mivel lenne, aztán finomhangoljuk a csapatot, addig pedig közel 2 hónap van, tehát még sok változás lehet, de nekem is akkor fog eldőlni, melyik ranged classal leszek.

Melee-zni túl egyszerű volt :))

Hát figyelj:
    Argus-on az MM 8. legjobb
    Aggramaron középmezőny alja.
    Covenre 7. legjobb
    Varimatracon középmezőny
    Kingaroth is
    Immonar is
    Portal keeper is
    Eonaron 4. legjobb
    Antoranon középmezőny teteje
    Kutyulikon is középmezőny
    és garothin is középmezőny.

Kérdem én, mi ezzel a probléma? Sosem fluktuál az MM hunter, fixen átlagot vagy átlag felettit tol az egész raidre. Tény, hogy "uncsi" lehet, hogy sosem vagy a toppon, de sok class itt-ott toppon van, kövi bosson meg a dps legalján... Persze ez raidenként változik, de én nem elégedetlenkednék.

A warlock és a monk az uccsó raidre nagyon op lett.
    A DH speciális eset, mert a TOS-os mythic set veri dps-ben az antorusos heroic setet. Össz ilvl-ben legalább 5-8ilvl-lel nagyobb antorusos gear esetén voltak egálban a dps-ek. (960-65ig néhányan tos-os setet használtunk)
    Elég számottevő dps ugrás van heroic és mythic gear között. Én a cement shamanomat 964be öltöztettem, igaz bis legók nélkül van, és ugyan megvan a 4set, és nagyjából a gear is jó statokkal rendelkezik, de 1.6milla dps-nél többet nem tud. A DH-val mythic gearrel 975-ben bis legókkal ugyanitt 2-2.2milla a dps-em. Ilvl-ben tehát "csak" 11 a difi, mégis ég és föld a két kari dps-e, holott a cement shami egyáltalán nem számít vacaknak, és ilvl %-ban is 60%-os logok megvannak, több csak a bis legókkal lenne meg, tehát még csak nem is bénázok vele. (persze a dh-val 90%-osak a logok :U )

Pár class már nem skálázódik számottevően x ilvl felettől sztem, a hunternek pedig lehet pont ilvl kéne.

• BeZol

őstag

válasz tomiivagyok #80088 üzenetére

Tekintve, hogy bfa majd csak augusztus közepén jön, addig pedig uborkaszezon van, én a helyedben felszintezném szépen. Nekem is van egy highmountain tauren druidám, éppen most próbálom rávenni magam, h tankként végigszintezzem, mert most értem a nightborne priesttel végre 110re. Minden nap letolsz pár db random dungeont, és szépen lépegeted a szinteket.
    DPS-ként lassan hívna be, talentolj át healre, és gyorsabb lesz a dolog.
    Ha nagyon boostolni akarsz, akkor dps only classra lődd el, azaz: warlock, hunter, rugó, mage. Ezekkel kb. csak questelni tudsz, aztán 20-60percenként talán behív instába közben. Tank v. healerként max 5perc.

• BeZol

őstag

válasz Reinu #79849 üzenetére

Sajnos én is főleg csak wow-ozok, ezért eléggé megbántam, mikor anno ryzenre váltottam, de azóta probléma korrigálva. Igaz, azóta kicsit tisztább lett a kép, mert a ryzen 2 sem sokkal jobb az extra 10% órajelet nézve, viszont a memóriakezelés lesz a kulcs, az sokat javult (főleg válaszidőben), és cs:go fps benchmarkban már 1,5x fps-t hoz a sima ryzenhez képest, bár az intel még mindig 2x ;] Most h ez wow-ra is igaz-e, annak utána kéne járni, mert wow-ban tényleg 2x fps-em lett intellel.

Régen én is sokat szemeztem a freesync-es monitorokkal, végül olyan használt gépet vettem, amiben nvidia kártya volt, így végül g-sync monitorom lett, szóval örökké nvidia kártyákat kell vegyek, de nem bántam meg. Inkább azt bánom, hogy előtte amd kártyáim voltak, mert mindig volt valamilyen játék, ahol valami nem smakkolt, és mindig pont az a játék nem smakkolt, amit éppen aktuálisan favorizáltam volna :((

Hát a teszteket láthattad wow skálázódásra. A proci tartalékával látod nem mész semmire.
    Első körben i5-6400-asra váltanék, azt ugyan úgy be fogja nyelni az alaplapod, tényleg csak procicsere az egész. Esetleg i7-6700 (nem 6700K), de h őszinte legyek, használtan ezek csak 10-10ezer Ft-tal olcsóbbak, mintha zsír új i3-8100-ast (4mag4szál 3.6ghz-en 31ezer Ft-tól), vagy i5-8400-ast (6mag6szál 3.8ghz all core turbo 49ezertől) vennél, ami egy 4mag8szálas régi i7-es szintet hoz a 6mag6szállal.
    Pont most jelentek meg az új H-s és B-s alaplapok, amik olcsóbbak mint a Z370-esek, és a coffee lake topicban pont azt nézegetik, hogy egy ilyen alaplapba még azt hiszem pont oké egy új i5-ös, mert tudja tartani hosszabb időn keresztül is az all core turbó órajelet, viszont egy i7-essel nem bírnak (csak egy benchmark erejéig, de ugye ennek is úgy kell utána járni). A memóriád ugyan úgy ddr4, azzal nem lenne probléma, tényleg csak alaplap + procicsere lenne az egész, mert még a hűtő lefogatása is ugyanaz.

Megéri gyűjtögetni, mert szerintem ezek egész jó árak, a 2-3 éves 6xxx szériát nem feltétlen érdemes használtan megvenni, ha csak picivel drágább az új 8xxx szériát összedobni, de hogy neked mi jó, azt már neked kell tudni, én csak felvázoltam a lehetséges csapásirányokat :)

Jó játékot!

• BeZol

őstag

válasz Reinu #79845 üzenetére

Volt 8magos ryzenem, az 10-15%-os cpu kihasználtsággal produkálta ugyanezt, de az más állatfaj.

Ha 1x8gb ramod van, az is lehet a para, mert 2x4gb jobban teljesítene.

A wow kevés szálat használ, kb. 2 szál kell a játéknak, de mellette kell a windowsnak és háttérdolgoknak is, és egy 2mag4szálas procival sosem lesz olyan sima, mint egy igazi 4mag4szálassal, mert az i3 az "kamu" 4szál.

A cpu limites szituációkon a nagyobb órajel segít, és a gyorsabb memória alacsony időzítéssel. Nos az i3-asod esetén egyik sem áll fenn, és még a 4mag4szál sincs meg.

Most az egyik dolog, hogy minimum és ultra grafikán is ugyanannyi fps-ed van, az ellentmond a gpu limitációs dolgoknak, mert minimumon nagyobb fps-számnak kéne lennie (írtad h kicsit több is az átlag, de a minimum ugyan úgy alacsony), de ez nincs, tehát ilyenkor cpu limited lesz, még ha 40-60%-os kihasználtságot is tapasztalsz, akkor is az lesz.

Itt egy legion launch előtti cpu skálázós teszt még draenoros környezetről (de már legion update-tel): [link]

Ez sima terepen mászkálós mérés, tehát semmi raid környezet nincsen benne, mégis látszódik, hogy 2mag2szál és 2mag4szál esetén kevesebb a mért érték, mint 4mag4száltól felfelé.

Én mióta megvettem a 8700k-t, még raideken sem esek 70fps alá a gtx 970-esemmel, pedig 10-es grafika (és gpu limit van főleg 2560x1440-ben).

Igaz, nem mentem már hónapok óta olyan helyre, ahol 40en vannak, ott biztos lejjebb esnék, de a 20fős mythic raid a lényeg számomra, ott pedig király minden.

Egy másik dolog lehet még, hogy szimplán nem fekszik a játéknak az amd kártyád. Tudtommal régen nvidiás játéknak számított. Ami szintén ugyanitt van teszt, az rx 470-es (aminek a húzott verziója az rx 570) egy gtx 960-as szintjén ügyeskedik, de pl. egy r9 fury X-et is ver egy sima gtx 970-es.

Hát, ahogy az AMD procik is ratyik wow alatt, úgy tűnik, még az AMD kártyák is azok. Ettől függetlenül 4mag4szál nem ártana majd, mert kb. +20% fps-t hozna, videókártyáknál pedig még egy gtx 960-as is +10%-ot ver az rx470-esre (hiába számít jóval gyengébb kártyának a gtx 960-as). Sajnos ilyen ez a wow.

• BeZol

őstag

válasz Reinu #79839 üzenetére

4mag4szál kéne, akkor nem lenne para, tehát régebbi i5-ösök, ill. új i3-8xxx-ek, de pl. az i5-8400 a 6mag6száljával sem rossz ötlet akkor már.
    Ha procicserével akarod megoldani, akkor i5-6400-asra cserélj (igaz nem túl acélosak az órajelei).

• BeZol

őstag

válasz #12681728 #79729 üzenetére

Blizzard honlapján belépsz (EU-son), és ott keresgélsz game subscription vagy milyen szöveget (lehet még külön wow-ra is rá kell menni előtte és ott lesz), és lemondod.
    Az a pénz már bukta, de ne legyen igazam. Én is jártam már így, azóta befizetést követően azonnal le is mondom, így nem ér azóta probléma.

• BeZol

őstag

válasz fauv #79728 üzenetére

Nálam is ilyen. Picit poros az egérpad, vagy vhol nem sima a felülete, és ezért néha elrántja az egeret.
    Nem tudom, hogy pl. az én szövet egérpadomat hogyan lehetne igazán takarítani, ezért nem is próbáltam még, de volt egy 2 éves egerem, azzal is csinálja, és most van egy új, ezzel is, és más játékban is :)
    Esetleg vegyetek 1db új egérpadot, és azért takarítsátok ki az egér alját is. Ha akkor is csinálja, akkor más a hiba, de azt passzolom.

• BeZol

őstag

válasz LuckyL #79635 üzenetére

Ahogy elottem is irtak, ennel tovabb mar nem fogsz jutni, es a helyedben nem is erolkodnek a karakter tovabbi gearelesevel, mert bazira nem lesz idohatekony a dolog es csak felidegesited magad.
    Vagy kezdj el egy uj karaktert huzni/gearelni, vagy tedd felre a jatekot es jatsszal massal inkabb.

Dps-kent alulgearelve eleve cumi van sajna.
    Ha healer v. tank lennel, akkor szepen gearelodhetnel kb mindenhol, kiveve mythic raidek, bar ezekhez sem artana egy jo referencia achievement mint pl vmilyen mythic raid bosskill.

Sajna csak akkor tudsz igazan kiteljesedni a jatekban, ha van egy olyan guild mogotted, amivel legalabb full heroic raid clearek megvannak, onnan lehetnek mythic szintu proccok es rendben vagy.

• BeZol

őstag

válasz Whysperer #79405 üzenetére

holy pala és resto druid a 2 legjobb healer per pillanat úgyhogy vacak nem lehet.

• BeZol

őstag

válasz miqlas #79360 üzenetére

Simcraft addont letöltöd.

Berakod a gear-t, amit éppen jónak gondolsz, ezután beírod: "/simc"
    Amit kiad szöveg: CTRL+C

Felmész ide: https://www.raidbots.com/simbot

Itt stat weights-et ajánlom, mert az kiadja, hogy éppen milyen statokból kéne több. Ott lesz egy ablak rész, ahova be CTRL+V-zed a játékban kapott hosszú szöveget. A kapott stat weights-eket egyébként a "pawn" addonba be lehet tenni, és egyből látod upgrade-e valami.

Ez 10.000-szer futtatja le, minden létező buffal (raidre kell ugye), alapból 1 bossra 5 percig, ami teljesen rendben van, és mivel "boss", ezért néha lesznek miss-ek is az ütésekkel, mert pl. dungeon-ös dummy-val sosem misselsz. Egyébként arra állítod be, amire szeretnéd, mert vannak 3 perces bossok meg 8 perces bossok is.

Ha csak a burst érdekes, akkor tedd pl. 1 percre a tesztet.

Ha az érdekel, hogy mi a top-top gear, akkor warcraftlogs-on megnézed melyik bosson ki a top dps az adott classból, és a logba belépve megnézed milyen gearben és talentokkal tolta.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés