-
GAMEPOD.hu
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes tag
válasz kuyarashi #9028 üzenetére
Nekem ilyen hibám még nem volt.
Lehet valamilyen plugin kapott egy frissítést és ott összeakadt valamivel.
Nézd meg milyen plugin-ek frissültek a hiba beálta közül és tiltsd azokat.
Napi backup ha van azt is érdemes visszaállítani hátha a backupban még nincs benne a bug. -
adatfalo
senior tag
válasz kuyarashi #8982 üzenetére
Szia!
Vagy pluginnal, pl: Product Input Fields for WooCommerce és társai.
Vagy kóddal, ez egy példa, functions.php-ba kell betenni és személyre szabni:// Egyedi mezők hozzáadása a termék oldalra
add_action('woocommerce_before_add_to_cart_button', 'custom_product_fields', 10);
function custom_product_fields() {
echo '<div class="custom-fields">';
echo '<input type="text" name="custom_field_1" placeholder="Custom Field 1">';
echo '<input type="text" name="custom_field_2" placeholder="Custom Field 2">';
echo '</div>';
}
// Az egyedi mezők értékeinek mentése
add_filter('woocommerce_add_cart_item_data', 'save_custom_fields', 10, 2);
function save_custom_fields($cart_item_data, $product_id) {
if(isset($_POST['custom_field_1'])) {
$cart_item_data['custom_field_1'] = sanitize_text_field($_POST['custom_field_1']);
}
if(isset($_POST['custom_field_2'])) {
$cart_item_data['custom_field_2'] = sanitize_text_field($_POST['custom_field_2']);
}
return $cart_item_data;
}
// Az egyedi mezők megjelenítése a kosárban és a pénztárnál
add_filter('woocommerce_get_item_data', 'display_custom_fields', 10, 2);
function display_custom_fields($item_data, $cart_item) {
if(array_key_exists('custom_field_1', $cart_item)) {
$item_data[] = array(
'name' => 'Custom Field 1',
'value' => $cart_item['custom_field_1']
);
}
if(array_key_exists('custom_field_2', $cart_item)) {
$item_data[] = array(
'name' => 'Custom Field 2',
'value' => $cart_item['custom_field_2']
);
}
return $item_data;
}
// Az egyedi mezők hozzáadása az e-mail értesítésekhez
add_action('woocommerce_checkout_create_order_line_item', 'custom_fields_in_order_emails', 10, 4);
function custom_fields_in_order_emails($item, $cart_item_key, $values, $order) {
if(array_key_exists('custom_field_1', $values)) {
$item->add_meta_data('Custom Field 1', $values['custom_field_1']);
}
if(array_key_exists('custom_field_2', $values)) {
$item->add_meta_data('Custom Field 2', $values['custom_field_2']);
}
}
www.adatfalodesign.hu
-
kuyarashi
őstag
válasz kuyarashi #7577 üzenetére
Megvan. Betelt a tárhely, mert a WP minden egyes feltöltött kép mellé legenerál 25 thumbnailt, amire nincs is szükségem.
Ezzel ti mit szoktatok kezdeni? A Stop Generating Unnecessary Thumbnails plugin jól működik?iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
-
SpaceJam
aktív tag
válasz kuyarashi #7541 üzenetére
Gyorstalpaló: https://wpsuli.hu/kurzus/generatepress-tanfolyam/
Eleve jó theme ingyenesen vagy fizetősen + a vele való építkezés a WP most már alapértelmezett Gutenberg szerkesztőjével. Én mostanában ezt a vonalat követem, így lehet a leggyorsabb oldalakat összehozni. Főleg a fizetős GP-vel (vagy hellopack-kal). Ezekről mind írtam már itt is. Meg az oldalon is találsz még pár tanfolyást ingyen.
Ezekben az a jó, hogy ha még a GP sablonjait is használod kiindulásként, akkor ezek kb. hasonlóan szerkeszthetők. Emellé én már csak ingyenes dolgokat használok:
• Disable Comments
• JetFormBuilder
• JetStyleManager
• Logo Slider by LogicHunt.com
• Rank Math SEO
• UpdraftPlus - Backup/Restore
• Wordfence Security
• WP Fastest CachePlusz egy Duplicator jól jöhet még, ha költöztetsz (videó), meg egy Duplicate Page, ha valamelyik aloldalt vagy egyebet sokszoroznál építéskor (aztán törölhető a plugin).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
CharlieDrop
veterán
válasz kuyarashi #7539 üzenetére
amúgy semmi bonyi nincs WP-ben, csak meg kell ismerni a működését és csak azt szabad izomból megoldani, amire nincs megoldás.
Illetve amikor már sok bővítményt használnál, akkor érdemes átgondolni melyiket miért is használod éppen.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
CharlieDrop
veterán
válasz kuyarashi #7535 üzenetére
Bocs, lemaradtam.
Szóval sablonja válogatja, általában pont a css szabályok miatt mások az elnevezések.
Érdemes mindig átbújni a sablon beállításait és csak utána izomból csinálni bármit is.Volt olyan, jónevű ügynökség munkája, hogy amit sablonban egy kapcsoló kapcsolt a nagyszerű programozójuk javascriptből állított át css-sel.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
SpaceJam
aktív tag
válasz kuyarashi #7535 üzenetére
Meg tudod nézni a böngésző inspector-ban (
Ctrl
+Shift
+C
), hogy hogy hívják és már ott ki tudod kísérletezni a megfelelő beállítást. A Firefox-ban pl. az Elements részen kiválasztod a kívánt részt, és jobb oldalt, a Styles-nál beleírkálsz a meglévő CSS kódokba, így élőben látod is az eredményt. A hozzáadott vagy megváltoztatott sorokat innen ki tudod másolni, és ezt tudod hozzáadni a WP-n belül a page / blokk / plugin megfelelő custom CSS mezőjéhez.[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz kuyarashi #7531 üzenetére
Ha annyit nem tudsz, hogy hogyan tudsz hivatkozni 1-1 elemre, akkor baromi sokat érhetett az az oktatás... Ezzel most mit kezdjünk? Nulla tudással az a megoldás, hogy megbízol valakit.
Minden sablon más, illetve az sem mindegy, hogy milyen szerkesztőt használsz. De olyan nincs, hogy custom CSS-t ne tudj hozzáadni valahol. Ez így túl általános.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz kuyarashi #7501 üzenetére
+ Tamas1982.1 | G.F.
Menjetek fel ebbe a Facebook csoportba, oda írjátok meg a kérdéseiteket és egyből kaptok pár választ!
Sokmindenre használom a PH-t, egyértelműen itt járok utána csomó dolgoknak, de a WP ott sokkal jobban működik. Egy egyszerű kérdésre is állandóan tök jó tanácsokat kapok, egészen más szint, mint itt lesni, hogy hátha reagál valaki. Csak jussatok el odáig, biztos, hogy ebbe a topikba többet nem tértek vissza. Minden komolyabb fejlesztő oda jár, plusz az adminok is profik és segítőkészek. Ők kezelik a WP magyarítását is.
Meg ott van a kifejezetten Elementoros csoport is, tagként Barnával többek közt.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
kuyarashi
őstag
válasz kuyarashi #7469 üzenetére
Amikor Loco Translate segítségével szinkronizálni próbálok, 4 fájl esetén hibaüzenetet kapok. "Figyelem: Visszalépés a forráskivonáshoz, mert admin.pot hiányzik". Persze mindig más *.pot fájl hiányzik.
Kérdés, hogy például ez okozhatja-e a fordítási hibákat.Gave #7470
Először is; honnan tudom, hogy tokenizálva van egy sablonfájl? Ha nincs "szabványosítva", akkor pedig hogyan tudom azt megtenni?Továbbá egy része valószínűleg kihúzható a listáról, mert ugye egyszer már lefordítottam. Elsőre működött, de most egyes szavak fordítására nem reagál.
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
törölt tag
válasz kuyarashi #7469 üzenetére
Ezt például mi okozhatja (ha nem az, hogy rossz fájllal dolgozom, vagy, hogy gyorsítótárban van)?
Pár lehetőség:- Nincs tokenizálva a sablon fájl
- Dinamikusan frissül az a rész a felületen, x feltételre javascriptel, ott nincs tokenizálva
- Esetleg a sablon egy teljesen egyedi megoldást használ a tárolásra, ritka de van ami 100% db-be menti, ilyenkor is lehet, hogy nincs tokenizálva, vagy csak más admin tool van a szerkesztésre
- Lehet, hogy a jó fájlt szerkeszted, de van egy másik fájl ugyan arra a tokenre ami később tölt be és az felül írja
- ... egyéb okok -
Met
nagyúr
válasz kuyarashi #7467 üzenetére
Ez így látatlanban a jóslás kategória azt azért sejted...Amíg tart a titkolózási fázis addig a sablon, bővítmények support fórumán keresgélj, hátha másnak is volt ilyen gondja és kapott rá megoldást.
Írhatsz is oda de ők kérni fognak oldal elérhetőséget, (számodra) rosszabb esetben hozzáférést az oldalhozHa már elmúlt a titkolózás akkor korábban linkeltek egy FB csoportot talán hamarabb kapsz segítséget ott, de nekik is fog kellene az oldal linkje.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Stanlee
őstag
válasz kuyarashi #6268 üzenetére
Gondolom apache fut rajta, azt ujra tudod inditani? Ugye az sokszor nem eleg, hogy modositja az ember a php.ini-t, hanem ahhoz, hogy a modositott beallitasokat hasznalja a rednszer, ujra is kell azt tolteni.
@Immy: OceanWP kezdetnek szerintem jo, az ingyenes valtozattal is rengeteg mindent lehet csinalni. Ha meg ra kell gyurni a dizajnra, akkor ott az Elementor.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Stanlee
őstag
válasz kuyarashi #6262 üzenetére
Volt hasonlo gondom, a phpini-t hiaba valtoztattam, nem volt javulas. Most hogy az htaccess vagy a wp-config.php modositasa hozta meg a varva vart hatast, nem tudom, de en ez alapjan probaltam honapokkal ezelott megoldast talalni a bajomra:
https://betterstudio.com/blog/increase-max-input-vars-limit/
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
törölt tag
válasz kuyarashi #6245 üzenetére
Elvileg "online piactér" ami a WooCommerce-re épül (webshop):
With Dokan, you can turn any existing WooCommerce theme into a full featured multi vendor website.
So how does all of this work, anyway?
Well, just like a normal multi vendor website, the process is the same.* A seller registers on your website.
* The seller creates products.
* They start selling.
* You and the seller both make money.Példák: Etsy, Envato
Egyfajta "invertált viszonteladói platform", ahol az eladók jönnek hozzád a gyorsabb, jobb terjesztés reményében. Általában sajnos igen mélyre nyúló jutalékokért.
5 perc alatt ennyit tudtam kihámozni belőle . Gondolom a plugin belül WC instancokat szerparál el vagy hasonló.
Írhatsz privit ha tervezel valami nagyobbat, jövő héttől elvileg éppen nagyon ráérek
[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
válasz kuyarashi #6025 üzenetére
Dokan-al igen, van is hozzá ingyenes template is GibHub-on. Másik kettőt nem ismerem.
spiritex: Én is úgy vagyok vele mint user, hogy utálom az üres menüpontokat, nomeg a halott linkeket. A halálom amikor ingyenes sablonnal van megcsinálva egy oldal és az összes social media ikon nem mutat sehova.
-
The DJ
addikt
válasz kuyarashi #6015 üzenetére
A WP E-Commerce egy ingyenes plugin, a WooCommerce riválisa, de közel sincs akkora felhasználói tábora, mint a Woo-nak, ebből fakad, hogy sokkal kevesebb hozzá a kiegészítő, sablon, stb, nehezebb vele elindulni, nincs mögötte akkora közösség.
Az Avada nagyon jó, én is használom, az egyik legnépszerűbb sablon, biztosan lesz támogatása a jövőben is, folyamatosan fejlesztik, érkeznek hozzá új funkciók és az optimalizáltsága is korrekt teljesen. Ezer előre elkészített demo oldala van, egy kattintással importálható bármelyik, akár eltérő demok közül is lehet csak egyes oldalakat importálni pillanatok alatt, tehát össze tudod rakni a saját oldalad, akár 10 eltérő demo oldalból is.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
válasz kuyarashi #6013 üzenetére
A számlázó program összekapcsolása a sablontól független dolog, azért a WooCommerce felel, de erre is nagyon jó kulcsrakész integrációs megoldások léteznek már. Érdemes olyan sablont választani, ami népszerű, ahol aktív a fejlesztés és ami nagy valószínűséggel nem lesz magára hagyva belátható időn belül. Én themeforest-en nézelődnék, WooCommerce-re szűrve, leginkább a nagyok között, azaz a legtöbbet eladott, legnépszerűbb sablonokkal kezdeném és a demok alapján választanék ezek közül aszerint, hogy melyik az, ami kinézetben, kialakításban és funkciókban a leginkább passzolna az oldal témájához. Nem kell átesni a ló túloldalára azért, azaz ne legyen telepakolva olyan dolgokkal, amikre sose lesz szükséged, mert ez mind csak extra erőforrás használatot eredményez és lassítani fogja az oldal megjelenését, főleg emelkedett látogatószám esetén. Az Avada/Divi a joker sablonok esetén, ezeket szinte bármilyen célra be lehet vetni és mindkettő szuper választás, de persze rengeteg alternatíva van még, amiket érdemes átböngészni.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
válasz kuyarashi #3915 üzenetére
Felül a jobb sarokban rákattintasz a "Mit lássunk?" lenyílóra, ott bepipálod, hogy "Hivatkozás cél", visszacsukod a lenyílót és ezután meg fog jelenni egy új opció minden menüelemnél "Hivatkozás megnyitása új ablakban" címmel, csak be kell pipálnod ott, ahol szeretnéd, ha a hivatkozásod új ablakban nyíljon meg.
-
adatfalo
senior tag
-
The DJ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest