Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Olvastam, hogy az első évben lesz lehetőség ingyen Win 10-re upgrédelni, ha van egy eredeti windows 7/8 termékkulcsom.
Szerintetek ez hogy fog működni? Mármint a konkrét frissítés az világos, de mi van, ha újra kell rakni a gépet? Ekkor a már meglévő alapból Win 7/8 termékkulcsot kell megetetni a frissen telepített Windows 10-zel?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Nekem is felajánlotta a frissítést a gépem. Szeretném kipróbálni az új rendszert, viszont érdekelne, hogy vajon a beállítások, fájlok, telepített programok módosulnak-e a frissítés során. Nem jönne jól az adatvesztés...
-
KubanitoS
veterán
Felraktam én is az új windowst. Eddig két problémát érzékeltem:
VIA HD hangkártyám konfigurációs progiját nem ismeri fel a gép, el sem indul, így nem működik az 5.1 sem. A másik pedig, hogy a hátterek diavetítése sem hajlandó működni.
Ezekre van valami megoldás?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Pontosan hol tudom megtalálni a grafikus teljesítményre vonatkozó beállításokat? Friss rendszerről van szó és olyan furcsán homályosak a betűk, ezt windows 7 alatt a grafikus beállítások alatt valami betűsímítás, vagy árnyékolás kikapcsolásával lehetett megoldani. Ezt keresném.
-
KubanitoS
veterán
válasz AlyrArkhon #30415 üzenetére
Nem erre gondoltam, de végül valahogy megtaláltam. Valahogy sikerült előhoznom a win7-es normális vezérlőpultot. Azon belül a rendszer tulajdonságai/speciális fül/teljesítmény/ "a képernyőn megjelenő betűtípusok simítása" volt a megoldás.
-
KubanitoS
veterán
Még egy dolgot kérdeznék. Jobb alsó sarokban a dátum mellett lehet látni néhány aktív alkalmazás ikonját. A felfele mutató nyíllal még többet is lehet látni. Win 7-en be lehetett állítani, hogy melyik alkalmazások legyenek mindig láthatóak, illetve melyek "menjenek a nyíl alá" és fussanak a háttérben.
Ezt win 10-en lehet módosítani?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Realtek HD Audio nevű program folyamatosan 50%-on járatja a processzoromat. Minden egyes gépindításkor manuálisan kell kilőnöm a feladatkezelőből.
A programot az alaplapi driver lemezről raktam fel, a gép viszonylag friss és az alaplapot is már win10-re találták ki.
Win10 pro x64-es verzióm van.
Találkozott már valaki ilyen problémával, mit lehetne tenni?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Hol tudom megnézni, hogy ez az anniversary updét települt-e a gépemre? (n nem telepítettem manuálisan.)
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Nálatok nincs gond a tálcával és a start menüvel. Nálam olyan mintha, megfagyna néha. Ráviszem a kurzort, nem történik semmi bármire is kattintok. Pár másodperc késéssel tér csak magához. Ezt folyamatosan eljátssza mostanság.
más: Windows újratelepítés.
Olvastam feljebb, hogy amennyiben alaplapcsere lesz, akkor érdemes lehet eltávolítani a gépről a Windows regisztrációt
Beléptem a Microsoft accounthoz és ott látok olyat, hogy számítógép eltávolítása. A sorszámnál (win termékkód) az van, hogy "to be filled by oem".
Ezt kellene eltávolítani format előtt és akkor majd tudom telepíteni ezt a termékkódot más gépen?
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Egy furcsa problémával szembesültem. A gépemen egy db felhasználói fiók van, a hozzátartozó jelszóval. Valamit anno hakszoltam, hogy ne kelljen ezt minden egyes indításkor bepötyögnöm.
Tegnap az egyik játék kiakasztotta a gépet. A játék lefagyott képét láttam, de elő tudtam hozni a startmenüt, azon jobbklikkelve a feladatkezelőt is tudtam választani, de megjelenni már nem jelent meg semmi, csak a játék lefagyott képe.
Ekkor hirtelen felindulásból (mivel restartolni nem akartam) kijelentkeztem, majd visszajelentkeztem a fiókomba (ekkor kérte a jelszót) majd minden szép és jó volt.
Ma indítom a gépet, a felhasználós bejelentkezésnél megakad a dolog. Azt írja, a felhasználó és a jelszó nem egyezik. Plusz a bal alsó sarokban két felhasználó fiókot látok ugyanazzal a névvel.
Tehát a lényeg: valamiért két felhasználói fiókom lett ugyanazzal a névvel és nem működik az automatikus bejelentkezés, nekem kell manuálisan bepötyögni a jelszavam minden esetben.
Mit tudnék tenni az ügy érdekében?
Win 10 x64 anni.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Tálcán jobb alsó sarokban megjelent a beviteli nyelv "HUN" az óra mellett. Hogy tudom azt onnan eltüntetni? A tálcán megjelenő ikonok elrejtése között nincs ott a beviteli nyelv ikonja.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Új laptopom van, amelyre Win10-et telepítettem. Gépindítás után a laptop sokáig használhatatlan, mivel a lemez folyamatosan 100%-on pörög. Dolgozik valamit a gép, ami egy idő után befejeződik, de akkor is idegesítő a dolog, mivel nagyon sűrűn előfordul a jelenség.
A gondot a következő okozza:
A lemezhasználat 80 és 100% között van. Ha ezzel nem is lehet mit kezdeni, egy SSD javítana a helyzeten?
-
KubanitoS
veterán
válasz quailstorm #53588 üzenetére
Szerencsére már az átvevőponton van a 256 gigás SSD, remélem az megoldja a problémát.
Köszönöm szépen neked és mindenki másnak is a segítséget!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Laptopomon egy OEM Win 10 fut. Most cserélném le a HDD-t egy SSD-re. A Windows aktivációval lehet probléma? Most be vagyok jelentkezve egy Microsoft fiókba. Elég lesz ismét bejelentkezni vajon?
-
KubanitoS
veterán
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
A következő a problémám:
Adott két gép, két jogtiszta windows 10 telepítve és egy darab Microsoft fiók.
A gépeken a Windows hátterek diavetítsében váltogatják egymást. Ehhez segítségül szolgál egy felhőtárhely, melynek segítségével a két gép ugyanabból a mappából választ magának hátteret.
Eddig nem is volt probléma. A gondok ott kezdődtek, hogy lecseréltem az egyik gép monitorát egy WQHD-re képes másik megjelenítőre és ehhez már WQHD hátterek is dukáltak. A háttérgyűjtemény mappában csináltam kát almappát, egyet az FHD, másikat a WQHD háttereknek.
A probléma ott van, hogy valamiért nem hajlandó a két gép megjegyezni, hogy melyik géphez melyik mappa tartozik. Ha belövöm az első gépen, hogy az FHD mappát használja forrásul, akkor a második gépbe történő bejelentkezésem során a második gép is az FHD mappát fogja használni. Ha ezt átállítom, hogy a WQHD mappát használja, akkor az első gép is azt fogja használni.
Magyarán minden egyes gépindításkor manuálisan lehet beállítanom a megfelelő célmappát a diavetítséhez.
Kezdem kicsit unni a dolgot, ezért kérnék most itt segítséget.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Tablet van a win10-es gépre kötve USB-n keresztül töltési célból, hogy közben filmezhessek rajta. Amikor bedugom a tabletet a gépbe, mindig felugrik valami fényképszinkronizációs izébizé, ez kerül egyből előtérbe, teljes képernyős valami és ezt minden esetben be kell csuknom manuálisan.
Nem hangzik egy nagy cuccnak, de ha már 500x megcsinálta az ember, akkor már lehet unni.
Mit lehetne tenni? Csak sima töltés kell, meg, hogy megjelenjen a tab az adattározók között, hogy filmeket tudjak rá másolni.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Most jött le nekem is az új win10-es updét. Ez mondjuk különösebben nem foglalkoztat, az már annál inkább, hogy létrejött egy windows.old mappa a gépen, ami laza 25 gigát foglal. Mivel egy 120-as SSD-n futtatom a windowst, így ez probléma.
Le lehet törölni ezt a mappát?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan boltban megvásárolható Windows 10, 100%-ban jogtiszta verzió, amelyet korlátlan számban teljesen legálisan továbbvihetek gépcserekor az új gépre? Tehát nem OEM, meg nemtudom micsoda, hanem egy dobozos win 10, amelyet egyszer megvennék és ezt használhatnám akár a 20. gépcserémkor is teljesen legálisan? (Nyilván, ha a Microsoft nem kavar be valami új operációs rendszerrel.)
Melyik változatokat kellene figyelnem? Árukeresőn számtalan verziót láttam, de nem jutottam közelebb a megoldáshoz. 1 felhasználó, egy időben csak 1 gépen használva 64bit...
-
KubanitoS
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Úgy látom a home 45 körül mozog, a pro 75 körül. Azért elég durva. Szóval akkor elvileg ha dobozos verziót veszek, amelyben DVD-n, vagy USB-n adják az operációs rendszert és nincs benne a nevében, hogy OEM, akkor az olyan verzió lesz, hogy nem fog kötődni az adott géphez, hanem lehet továbbvinni? (Gondolom igen, de azért ilyen összegek mellett nem árt kétszer is rákérdezni. )
Átlag felhasználóként mi a legnagyobb hátránya a home-nak a pro-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Kapanyél #83300 üzenetére
Mert ez egy sima kulcsos szürkebolt, mint G2A, CDkeys és társai. Nem azt mondom, hogy nem fog működni a kulcs (erre is megvan az esély), de attól még ez abszolút nem legális. Már eleve az árazásra ha ránézel láthatod, hogy valami nincs rendben. 30 dollár egy win 10 pro retail cd kulcs, miközben boltban, dobozosan, vagy a Microsoft hivatalos weboldalán majdnem tízszer ennyi? Nincs elérhetősége a cégnek, elég rendesen tele van helyesírási hibával az egész oldal. A jósiten se tudja megmondani honnan szerzik ezek be a cd kulcsokat.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Ez mennyire legális oldal? Féláron adják a CD kulcsot a többi találathoz képest árukeresőn.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Arlekim #88527 üzenetére
Ha négy különböző gépen is ugyanaz a hibajelenség, akkor feltehetőleg "benned van a hiba", no offense természetesen. Gondold végig mit hogyan csinálsz a telepítés során, milyen prograomat raksz fel stb... Kell lennie valaminek, ami nem kóser és az tutira nem a Chrome.
Nem is nagyon merem leírni, de gondolom eredeti, Microsofttól letöltött pendriveról/cdről csináltad minden esetben a telepítést? A buherált telepítők is bekavarhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Anyukám régebbi laptopját fogom frissíteni egy SSD-vel és lehet tennék rá egy Windows 10-et is. Most Win 7 fut rajta, amely jogtisztán a gépre telepítve érkezett. Szerintetek, ha format után egyből megy rá a Win10, magától fog aktiválódni a rendszer?
-
KubanitoS
veterán
Köszi mindenkinek!
GEPESZ66: egy SSD lenne a legjobb megoldás, bár eléggé elavult az a gép, nem tudom, hogy böngészésen kívül másra jó lesz-e manapság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Opel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házimozi haladó szinten
- Lexus, Toyota topik
- Apple asztali gépek
- Fotók, videók mobillal
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest